- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beteg
őstag
BUÉK
-
serito
senior tag
i7-nél miként állítható a memória? Ha jól tudom azt itt már a CPU határozza meg mint az AMD-nél.
Ezek szerint a qpi váltotta fel az fsb-t? Az egész mást is jelent vagy csak a neve változott?Én is barátkozom a i7-es procikkal
.
-
beteg
őstag
válasz
Szatesz #2588 üzenetére
ha nem auton van, hanem én állitgatom, fixálgatom, stb, akkor nálam 215x20=4300 ami nem tudom hogy prime stabil-e, valszeg nem, de 3dmark stabil. viszont a pontszám jóval kevesebb, amiről már irtam. (egyébként nem jött be a fesz fixálás sem.)
vagyis ha ilyen egyszerűen be lehet lőni 4200-ra, akkor annyira tojok a +100MHz-re!
(max órajelet validra nem néztem még. talán meglenne a 4400, de nem biztos.) -
jugeen
addikt
-
Szatesz
őstag
Huh ez kicsit (nagyon) bonyolult..
-
Pubszon
veterán
Értelek, és teljesen igazat adok.
Én így vagyok a kis kentsfieldemmel, hogy 1.3V-on megy 3200-at, de 1.5V-al már nem menne 3600-at, és nem fogom kinlasztani 3-400Mhz-ért +0.3V-al.
Pedig ez közel sem olyan teljesítményű mint a tied 3800-on.
Le akartam cserélni jövőre egy yorkra, de ezek után inkább kibírok pár bő hónapot ezzel és inkább egy i7.
A max-ra pedig kíváncsi vagyok.(#2574) Thrawn: Nem kel ahhoz letiltani.
-
Tody56
aktív tag
válasz
Pubszon #2570 üzenetére
Azt még nem próbáltam.
Egyébként nem így használom. Feleslegesnek tartom amire én használom a gépet.
Hiába tudom lehűteni, azért folyamatosban nem adnék neki 1,4 felett. Ráadásul tényleg annyira kicsi már a különbség 3,8 és 4,2 között hogy nekem egyenlőre nem éri meg.
3,8on már betudtam lőni, 1,2-1,21v-re ez is már brutális és még a villanyóra sem akad ki. Kb ez a vidje is a procinak úgy emlékszem.
Az a +400mhz nekem nem ér majd 0,25v-tbár tény hogy nagyon brutálul mutat
Minden procit úgy használok és használtam eddig, hogy az alatt maradjak ahol már megnő a +fesz igénye a mhzekért.
Na ezt jó hülyén írtam le de biztos érted.Most 2 beállítás van elmentve.
cpu alapon 2.66ghz + turbo 0,95v-vel
és 4ghz 1,34-el.(turbo)szerk: Majd még annyit megnézek hogy az én plafonomon az 1,5v alatt meddgi megy el.
Ennél többet egy pillanatra sem adok még ha le is tudom hűteni.
Én 4,3-4,35 körül saccolok, de lehet itt már lap is közbeszól.
200ig beton stabilan megy alapfeszen, de e felett már küzdeni kell . -
Tody56
aktív tag
21-es szorzót lehet használni prime alatt is. Ha jól értelmeztem a videot, ott is azt mutatja, hogy a 4 magot is tud tubozni +1 szorzóval.
Én per pill is így hajtom 191x21-ben és 4000-et ir, pedig minden magot hajtomItt a tegnapi játszadozásomról egy kép. Ott is 21es szorzó prime alatt minden mag terhelve.
Kép 200x21 1,456.
1,44-en is még elment, de ott már nem volt türelmem ennyit várniA hőfokok érdekesek lehetnek.
(Egy plusz radit kitettem az ablakon kívül. Mikor szükség van rá csak beindítom és midőn 5-10 fokos víz leledzik)
A teszt alatt 8-10 fok között ugrált a vízhő.
-
-
Pubszon
veterán
Ez sztem nagyon jó megoldás.
Ha pl olyan játékkal játszunk ami 1 vagy 2 magot terhel, akkor megemeli a szorzót 2 vagy 1-el a nagyobb teljesítmény érdekébe.
Viszont ha 3 vagy 4 magot terhelünk, akkor nem emeli meg mert félő, hogy nem lesz stabil és baj lesz.
De akkor állandóra nem lehet belőni, igaz? -
jugeen
addikt
válasz
Szatesz #2558 üzenetére
az aktív magok számának, a becsült áram fogyasztás, a becsült teljesítmény fogyasztás, és processzor hőmérséklet függvényében emeli a szorzót. amennyiben csak 2 magot terhel a rendszer, akkor a szorzó +1-gyel, amennyiben csak 1 magot terhel a rendszer, akkor +2-vel nő a szorzó. ha értelmetlenül fogalmaztam, akkor a megértésben majd segít az alábbi demo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged