- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Hova erdemes vinnem?
A megszokott orvosa itt van a moszkva teren.
Egyszer kolyok koraban kezeltek a szent istvan egyetem allatklinikajan, vigyem oda?Ma kapta az elso adag ricinus olajat, kivancsi leszek a hatasara.
Mondjuk nem tetszett neki annyira, amikor a suritmeny utan ezt is benyomtam a szajaba.. -
blasko92
őstag
Vica is ezt csinálta amikor elhoztuk magunkhoz, igaz, ő akkor már 2 éves volt. Ő is mindig belemászott az ember szájába, amikor ettünk, de leneveltem róla. Simán rászóltam gorombán, és félretoltam. Ha jött vissza akkor megint, újra és újra, addig amíg meg nem tanulta, hogy abból nem ehet, amiből mi.
-
wertigo1984
őstag
Igen a kedvenc "G" pontja a farka tovenel a hata vege, es a fule tove.
Emike ugy van
Hajnal 2 korul veletlen kinyitottam a szemem es ott ult a fejemnel. Pont akkor villamlott es ugy megijedtem, hogy szegenyt egybol leloktem mellolem, majd visszamaszott es az orromat nyalogatta majd elaludt a labamnal.
-
Louro
őstag
Áhhh, minket is azzal nyugtatnak, hogy "mert még fiatalok". Mieink is napközben szunya, hazaérünk kedveskednek egy darabig, aztán fel-alá rohangálnak, szétszednek dolgokat, játszanak egymással. De tényelg csak abban tudok reménykedni, hogy 3-5 év múlva azért visszább vesznek a tempóból, mert ha hazaérünk, akkor jöjjenek ölbe, doromboljanak. (Most, ha ölbe vennénk, akkor 1-2 mp után ugranának ki játszani.)
-
Hú, milyen "horror" hiperaktív macska. A miénk nem ilyen volt, az életének kb. 90%-a alvással telt, a maradékot úgy osztotta fel, hogy vele való foglalkozás kikényszerítése, kaja, kis játék, meg pottyantás. Rengeteget tudott aludni, a legfurcsább és legváratlanabb helyeken. Igaz nem ez a fajta volt, hanem perzsa, gondolom azok lustábbak.
-
wertigo1984
őstag
Nalunk nincs ilyen problema, mert kb 2 orat rohangal, ket labon allva boxolja a levegot, ha talal legyet akkor kergeti (es megeszi
) , szunyoghalon csimpanszodik majd ugyanennyit alszik es kezdodik minden elolrol.
Megfigyeltuk hogy olyan este 11 fele mar azert alszik egeszen hajnali 4ig, de nem nyavog. Egesz nap szinte csak kajalasnal amikor eszunk vagy meghallja a szaraz tapos doboz zorgeset, akkor nyavog egyet kettot. En egyszeruen imadom annyira aranyos.
-
wertigo1984
őstag
Es mekkorat tud harapni.
Vasarnap rendeltem a petnet oldalarol nagyobb es melyebb alomtalcat, (vegre nem kell minden nap sepregetni amit kikapar, es vegre nem lepek bele az alom kavicsokba hajnalba almosan...
) alomlapatot es eteto-itato talat, tegnap mar hozta a futar videkre.
-
Nimrod
addikt
Kristály nálunk úgy tűnt menni fog, de elég hamar elkezdtek másfelé pisilni, ezért gyorsan visszaváltottam a csomósodóra.
Tegnap akartam hozni Aldi-ból Shah almot, ár-érték arányban az a legjobb szerintem, viszont nem volt most egy sem.Lidl-nek van még valami hasonló, de az jobban porzik.
-
wertigo1984
őstag
En is teszek fel, hogy birta a hetvegi nagy meleget Maffia, es hogy hogyan reagalt, amikor alvas kozben fotoztam.
Viszont az utobbi ket hetben erdekes dolgot csinalt. A nagyobb viragcserepekbol kikaparja a foldet es oda vegzi a dolgat, pedig az alom altalaban tiszta. Gondoltam arra is, hogy lehet az alom apro kovei kellemetlen a mancsa szamara...
Tegnap ujra foldeltem a nagy cserepeket es nagyobb koveket raktam mindegyikbe, nehogy ujra oda vegezze a dolgat. Almot kellene valtanom? Most rendeltem ebbol 10 kilot, hatha ezt jobban fogja szeretni.
Amugy nagyon eleven, a bejarati ajtonal levo szunyoghalot mar kelloen ''kitagitotta'', szokasa hogy a konyok magassagban levo konyhaablak parkanyarol ossza a pofonokat az eppen arra halado emberi lenyeknek.
-
Nimrod
addikt
Nálunk is van ilyen gond. Van egy maine coon kölyök és két felnőtt házimacska. Maine coon kap neki való kaját, öregek meg az olcsó whiskas és társait (az egyik hányós, ezzel viszont nincs baja). Az egyik öregebb rendszeresen átjár a kölyök táljára, most attól tartok, hogy ha nap közben hagynék szárazat a táljában a kicsinek, azt is a nagy zabálná meg.
Ráadásul olyan szinten zabagép, hogy magától ritkán áll le, van is kis fölöslege.
-
tolvaj!
őstag
most, hogy mondod sajnos royal canin volt a táp az "állatorvos" ajánlására ( nem tudom, hogy lehet eladnia magát valakinek... a környéken ő a hivatalos distibutora annak a f.shalomnak). igazából mióta konzervet kap kiegészítőnek( a főfogás a környékbeli madarak és minden ami megfolytható....
)ami nem a legjobb, viszont szereti és szép fényes a szőre+ nem lehet lelőni ha ébren van. IMÁDOM
-
tolvaj!
őstag
igazad van, valóban sokkal átfogóbb a dolog sajnos és bevallom nem vagyok elég inteligens ahhoz, hogy átlássam. csak annyit tudok erre mondani, hogy az indiánok módszere lehet egy járható út, csak sajnos túl sokan vagyunk a földön ahhoz, hogy működjön is....
(#10219) supreme7
az, hogy mi haszon és háziállat terület és kúltúra függő is, gondolj csak itt az olasz "macska szeretetre", vagy a hinduk tehén- isten imádatára. de ha morbidabb akarok lenni akkor nem is kell sokat visszamenni az időben és egyes rasszok is "haszonállatként" voltak tartva... viszont igazad van a disznóvágási párhuzammal, hiszen azért hozták rendeletbe a sokkolást is, hogy ne legyen halálfélelme szegény jószágnak, amit meg is értek.
-
SUPREME7
őstag
Azért teljesen más ahogy te is írtad "haszonállat" levágása (és ebben az esetben sem arról van szó, hogy bemegyek az ólba és belerúgok hármat poénból, hanem az ipari tenyésztés és vágás)
Nem véletlenül nevezik háziállatnak és haszonállatnak. De különbséget kell tenni. A disznót is lehet háziállatként tartani, nem erről van szó, de mégsincs egy súlycsoportban egy disznóvágás egy kutya, macska bántalmazásával, kínzásával, akárki akármit mond.
-
vashal
tag
Igazad van hogy lenne emberibb modja is csak ezek a sötét felsőbbredű komplexusos emberektől nem lehet elvárni az ilyet.a saját gyerekét nem tudja nevelni,sőt magát se akkor mit várunk.az ilyen csak erőszakbol él.nézd a családon bellüli eròszakot meg verést és ezektől várod hogy tudást adjon át.álomvilág.nem csak a mindig emlegetett nyugaton,de még a fejletlenebb országokba is több eszük van az embereknek.amikor a gyerek veri a tanárt akkor ki tanitsa őket inteligenciára,semmi teszteletudatuk nincs a gyerekenek.egyre sötétebb az ország a mesterséges elnyomás miatt.csak dolgozz és füzes.
-
Nem pont nevelés kérdése, kicsit másképp fogalmaznék, talán kölcsönös tanulásé. Volt egy műsor a tv-ben a múltkor erről, és annyi maradt meg bennem, hogy ha a macska és a kutya kis koruktól kezdve összeszoknak akkor nem lesz gond nagy valószínűséggel velük. Arra vezették vissza, hogy a kutyák és a macskák testbeszéde egészen más, amit az egyik barátságként jelez, azt a másik támadásként értékeli. Tehát egyikük sem akar rosszat, csak félreértelmezik a másik testbeszédét sok esetben, és ebből van aztán konfliktus.
-
Dani82
senior tag
semmi ilyesmit. Aludt elotte bekesen. Be volt kajalva csirkebol, es ilyenkor elnyulva orakig alszik. aztan felkelt es ilyen lett. nem tudom nem e a csirke, dehat ugyanazt ettuk, semmi bajom. ma is kicsit fur még, egesz nap alszik. ha csak ugy barhol a lakasba felteszem a kerdest, hogy "éhes vagy?!" a legmelyebb almabol is rohanva jön, most meg nagy kómásan felkelt és odaballagott, pedig reggel evett 8kor utoljara. De legalabb eszik
-
tolvaj!
őstag
Igaz, csak elbeszéltünk egymás mellett. Én sem úgy gondoltam, hogy egyáltalán nem ihatnak, csak amíg kábák.
Csak, hogy én se maradjak ki:
Kloé rendszeren jön elénk, amikor valaki hazaér. Esténként képes órákat rajtunk feküdni, néha dagaszt, de általában csak bújik és dorombol. Imádva van a szőrös kis valaga.... jobban él, mint némelyik ember -
bbuffy
senior tag
-
bbuffy
senior tag
Köszönöm.
Yoda egy éve fehérjeérzėkeny, csak a halat birja szinte. El is van vele csak gondoltam viszek nėmi változatosságot az ėletébe. Bár eszik magvakat meg goji bogyót is.na meg néha rákot. Nem olcsó étrend sajnos de ez van. Orijent kap, talán az új Red verzió beválik neki, bár drágább mint a halas.
-
vashal
tag
ezek között vannak régi képek,úgy hogy nem igy néz már ki.sokat változtattunk a helyeiken,már nincs minden szét.a falat is kijavítottuk most már más színű is.öregszenek is lustulnak is,inkább már alszanak nem rongálnak
.ha most jönnél 2-3 macskánál többet nem is látnál mert el vannak feküdve szana-szét
-
SUPREME7
őstag
Nem a macskát kell reptetni, nekem is ilyen kis agresszív macsekom volt, ha felbosszantottam játék közben akkor eldurvult, de már pár hetes korában is ilyen volt, nem hatott rá olyankor semmi, fülek hátra, tág pupilla, és csak jött ...
Ilyen macsek nem való a gyerek közelébe, de ne a macska legyen már a hibás ha a szülő nem veszi észre, hogy mikor kellene közbelépni.
-
Dani82
senior tag
Ez mennyire így van nalam is
Imadom a macsekom, szinte beteges modon. Ha el kell mennem itthonrol itthagyni mondjuk ejszakara, ami kb 8h, ait ugyis alvassal tol, total lelkibeteg vagyok. Epp olyan wifi kamerakat keresek karira ami hangot kozvetit a telomon keresztul ,igy latnam mit csinal amig nem vagyok itthon es tudnek dumalni nekiViszont ez a szőőőr,ááá totál agyrém. mindenhol, mindenen, mindig.
Gondolkoztam robotporszívón, vettem 10.000Ftos furminator fésüt, vitamint, simogató kesztyűt, de minden tele van szőrrel.
Ha jön valaki leül a kanapéra pl. 10perc görgőzés ilyen szőrleszedővel.
agyrém -
wertigo1984
őstag
Ugy tudom, hogy inkabb a hosszabb szorueknek (perzsa, ragdoll, norveg erdei) hullik hamarabb a bungajuk, de Neked sima hazi cicad van. Ok is ennyire szorhullatok? Pedig nem jellemzo rajuk, bar nyilvan azert vedlenek. (meg nincs cicam, igy nem igazan tudom, nincs tapasztalatom)
Mondjuk ahanyszor oroszlant simogattam, mindig nagycica szor volt a puloverem es a nadragom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én ezeknek a felét megoldottam egy automata etetővel. Rendszeresen ad neki száraztápot, nem rajtunk lóg a cica.
2 naponta pedig adunk neki konzervet is. -
fi:zi'k
nagyúr
A mostani esettől eltekintve abszolút nem válogatós. Sőt, időnként meg is lepődök rajta, hogy mi mindent megeszik.
Panelmacska egyébként, de nem jelent neki gondot, hogy levadássza az egeret, kis madarat, galambot, ha épp anyóséknál nyaral vidéken.
Száraztápból vickacot kap, de az Aldisat is nagyon gyorsan fel tudja porszívózni. Emellett igényli a konzervet is. Ha nem kapna, kb fele ekkora lenne.(#9504) AlexWolf
De itt most nem arról van szó, hogy csak 1-2 dolgot eszik meg. Épp fordítva. Amit 6 éve eszik konzervet, azt egyik napról a másikra megunta. Komolyan kb semmi átmenet nem volt. De minden mást ugyanúgy eszik.(#9505) Kalandor
Hát ez nem szokott panaszkodni, hogy fáj a hasa.A lényeg, hogy legyen tele.
A drágábbik Aldis konzervet kapja, ami 170 Ft. Ha jól rémlik összetevők alapján közel van drágább konzervekhez, de nyilván vmivel gyengébb minőségű.Pont egy ilyen akcióba futottam bele, amikor a Darlingot vettem, mondjuk így is 230 Ft volt.
(#9525) emiki6
Mint vmi denevér. -
greenity
senior tag
Nálunk van két szoba, úgyhogy ha oda nem jöhetne maradna neki az előszoba, szóval mi beengedjük, azt mondjuk én sem tűröm, hogy az asztalomon, pláne a laptopomon mászkáljon
Egyik lakótársam előszeretettel engedi fel oda is... az a lapos úgyis néz ki...
Mondjuk még meg kell szoknom a cicával lakást mert ez lesz a negyedik napom vele -
Biztos láttad a cicánkat, ő is (mint az elődök) nagyobb részben kintiek mint bentiek. Itt ez a rend, mert ha a negyed millás garnitúrát kaparja repül és van még pár ilyen dolog. Én pl a rra harapok ha a gép mögé megy, egyszer elszállt a net miatta, hát ő tudta, jobb ha menekül.
Igen ilyen gonosz vagyok, nem etetjük meg semmit nem kap, kint fagyoskodik, nézd meg: [link] - [link]
-
Integra
titán
nincsen, oldalában van és absz nem zavarja. viszont attól félek, hogy ha mondjuk 2 év múlva ez robbanás szerűen megnő és altatni kell, akkor gáz lehet, mert ügye idősebb lesz a makker és minél idősebb, annál rizikósabb a kábítás. enélkül meg nem lehet ugye kivenni
legszivesebben megelőzném és most megcsinálnám, csak nem vagyok biztos benne.. -
Mr.Csizmás
titán
main coon, ilyet szeretnék én is, ha saját lakásom lesz....a környékünkön egy csomó k*cs*g galambász van, akik mérgeznek, meg hurkot tesznek ki...még jó hogy a mieink már megtanulták elkerülni, de egy ilyen értékes cicát nem mernék otthon tartani...
egyszer az egyik volt cicánk, a Fülike hazajött úgy, hogy a derekán volt a hurok rászorulva....anyám mondta utólag. lehet jobb hogy nem voltam otthon, mert szétkaptam volna a szomszéd utcában a szárnyas patkányos gazdát...
-
proci985
MODERÁTOR
vágás nem is rossz ötlet. egy hónap múlva kb indul a vedlés, ha utánna se lesz jobb, akkor szerintem elgondolkodok rajta.
hm, Tieitek is panaszkodnak? másik kettő is beszédes, de a norsk valami eszméletlenül. és nem csak amikor éhes, szomjas vagy nem tud bejönni az ajtón. reggelente nem igazán értem, mit szokott magyarázni.
ajándék szőrcsomó itt is ismerős, bár inkább a másik kettő kapcsán. ameddig nem jött a norsk, minden reggel 9kor menetrendszerűen kezdődött a cicaharc az előtérben. persze amikor rajtakaptam őket, akkor mindig úgy csináltak, mintha valójában ők csak tisztogatnák magukat, egymással szemben. illetve volt az "ugorj lesből a másikra miközben jön ki az ajtón" népi játék, na azt különösen szerettem a hanghatások és a járulékos szőrcsomók miatt.
ami még idegesítő a norskkal, hogy előszeretettel használja nyújtózkodónak két sarkon a falat. rá rá tudok dörrenteni, hogy talán nem kéne, de mindig én sem vagyok itthon.
-
proci985
MODERÁTOR
ok, akkor lehet az a baj, hogy ősszel nem lett rendesen átfésülve. mienknek elég nagy a bundája (perzsa szint szerintem megvan), de mindenhol azt írják, hogy nem igényel törődést csak vedléskor... ehhez képest két centis raszták vannak a mellkasán. tépés segłt de együltő helyünkben egyikünknek sincs türelme negyed óránál hosszabb kurkászós/tépős akcióhoz. mondjuk a füle mögöttieket kb már szétszedtem, jobb oldala is ok, álla alatt is alakul.
fürdetést mennyire szeretik? gondolom nagyon
szőrcsomó dobálás itt is van gyanúsan sok, lehet tényleg nem lett rendesen kifésülve ősszel. kérdés, hogy akkor mit csinált a kozmetikus (illetve más szemszögből nézve: ha a kozmetikusnak ez már fair enough volt, akkor hogy nézett ki szerencsétlen macsek előtte). másik macskákról egyébként van tapasztalat, a középhosszú szőr (télen megvan a -20 is néha) ellenére tavaly egy zacskó mindkettőből kijött, és lett két meglepően vékony cicánk
szőrcsomókat mi se szeretjük, meg heti két alkalomnál nincs többször időm végigporszívózni a lakást.
-
proci985
MODERÁTOR
hm, elvileg a norsk előtte kijárt. amiatt is húzza egyik lábát, mert sikeresen leesett a fáról, és eltört neki. viszont félünk elkóborolna (bár szemmel láthatóan jól megvan), szóval nem hinném ki fogjuk engedni.
másik kettő kijár, de itt nincs se kóbor kutya, se kutya a kertben. meg alapvetően ház körül szoktak kolbászolni (értsd, bent ferengenek a fedett teraszon, meg néha elmennek a virágágyásig).
apropó, szőrkérdés: Ti mennyit gondozzátok a szőrüket? kapnak valami spec kaját (halolaj, ilyenek)? mennyit szoktátok őket fésülni?
-
proci985
MODERÁTOR
hm, ok, köszi.
etetéssel még egy baj van: a két cirmos normál cicakaját (friskies, whiskas, ami épp van) eszik, ellenben a norsk pedigréset. és azt annyira nem szeretnénk, ha a cirmosok is átszoknának a drágábbra.ó, 7-9 kiló az hím norskoknál normális.meg télen a bundájukkal is számolni kell, ami nem elhanyagolható. Ti egyébként kiengeditek, vagy teljesen szobacica?
-
proci985
MODERÁTOR
köszi a választ. szép a cicátok
a szeme nem vörös, viszont arra emlékszem, hogy akitől jött (anyám férjének az édesanyja), nála is ez volt. abban reménykedek, hogy eléggé poros a szőre (ez a padlószőnyegemen látszik:/, pedig elvileg előtte volt kozmetikusnál), talán az a baj.
szóval rangsor kialakul, jólvan. helyzet az, hogy Morris kb másfél akkora, mint a másik kettő, viszont a másik kettőről tudom, hogy az egyik szomszéd hatalmas méretű hím maine coon/skogkatt példányát (kb 8 kiló, színre és kinézetre nem tudtuk eldönteni, hogy melyik lehet) minden más macskával együtt elkergették a területünkről. picik -relatív, magyar házimacskáknál nagyobbak-, de ahhoz képest hatékonyak
egyébként néha a két cicánk meg szokta támadni egymást, de egy alomból vannak, és a dolog játéknak tűnik.
együtt etetés... hm. egyelőre a cica lent eszik, viszont másik két cica fent, a kutyával együtt. ezen még gondolkodok egy sort.
-
PH-User
addikt
3 napot minimum kell várni, így kiderül, hogy mi is van. Persze, ha fel van puffadva, akkor nem. Ő nem volt felpuffadva, ezért is vártam rá.
Most jövök az állatorvostól. Nagyon félt míg elvittem, de ott már nyugodt lett. Kapott három injekciót és két nap múlva vissza kellesz vinni. Ivarzik és sok a beleiben a szőr, azért beteg. Most diétáznia kell egy darabig. Kap majd egy féregtelenítő injekciót is, nagyon remélem, hogy helyrejön.Lauda - Nem hagytam szenvedni. Na, mindegy is, rossz ötlet volt ide írni.
Azért köszönöm a tanácsokat.
-
Def26
félisten
Kis idő eltelt.
Nos a másik cica is megfertőződött 1:200 -hoz volt az aránya. Vetri DMG -t irt fel neki a doki és azzal biztatott, hogy higgyük el ez segíteni fog, mert Ő is kutatja a FIP -et, (külföldi konferenciákat is tart a betegségről a doki, tehát biztos nagy arc a témában) és nagyon sok "csodát" látott már.
2 hónapja már, hogy teszteltük a vérét most ismét bevittük, hogy történt e változás. Szuper eredményt hozott a teszt, mert lement neki 1:100 -ra az értéke és abszolúte nincs semmilyen tünete ami a betegségre utal.Doki szerint még 1 hónapig adjuk neki a szert és mérünk december 10 -e körül még egyet, ha beigazolódik, hogy 1:50 köré lemegy az aránya akkor minden ok, mert ez alatt, már ki lehet jelenteni, hogy túlélte. Reméljük a legjobbakat, de most (kopp-kopp) minden rendben van.
Egyébként a doki szerint a fajtiszta macskákat sokkal hamarabb elviszi a betegség, mert nem olyan kiterjedt a vérvonaluk, mint a házi macskáknak. Titike fajtiszta volt, Mici egyszerű házi macska...
-
-
Tisztában vagyunk vele, hogy attól, hogy egészségesnek látszik, még nem biztos, hogy az is. De mivel este került hozzánk, a doki már esélytelen volt, és nem tudjuk elkerülni, hogy egy légtérbe kerüljenek. Ez van.
Dokihoz mindenképpen elvisszük, és gazdát is szeretnénk találni neki. -
Tulipanti
tag
Aranyos!
Piki legújabb képei: Egy pillanatnyi pihi
Délutáni szunya
Játék közben
Nem vagyok rád kíváncsi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest