- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Integra #6951 üzenetére
Mi vizipisztoly + határozott NEM szóval tanítottuk meg mit nem csinálhat. Ha mindig rászólsz, mikor felmegy az asztalra, akkor később már nem fogja csinálni. Kitartás!
Hasonló eset volt a függönyön való mászás. Azóta nem is érdeklik a függönyök, még Skóciába is vittük nyaralni magunkkal annyira bízunk benne.Boxer001: szomorúan olvastam ezeket, szegény cica. Annyi rosszat hallok a kijáró macskákról (sok veszély), mi soha a büdös életben nem engedjük ki a mienket.
-
válasz
Integra #6951 üzenetére
Tedd ki a szabadba majd megtanulja. Pár hét kint. Muterom réges régen ugrás közben kapta el a cicukát, megtanulta nem ment fel de megmérgezték olyan 1 éve. Pupos névre hallgatott.
Azt tényleg sajnáltam, a lujzánk is ilyen, nem szabad mert megeszereti az ember aztán ha baj van megy a sírás rívás.
Lauda! Minden áldott reggel az ajtóm előtt nyávog, ma is ezt tette, kinyitottam neki az ajtót és erre nyávogva lement és bebújt a lépcső alá. Délutánig ott aludt, majd feljött és az ölembe folytatta. Attól tartunk h világgá ment a reggeli incidens után, annyira lüke macska.ezt hallgatom minden reggel (ő egy fiú macska mellesleg, a név előbb jött mint ahogy a neme látszódott volna)
-
I_Am
veterán
válasz
Integra #2396 üzenetére
Hát nem. Egész életemben csak azt hallottam, láttam, hogy útálja a macskákat. Első "közös" napjukon mikor vittem felé még óckodott, hogy vigyem tőle, meg nem szereti a macskákat. Aztán Őt megszerette. Ráadásul ugye megviselte a helyváltoztatás is a macsekot, igy hirtelen kijött a gondoskodó énje és nagyon összenőttek.
-
I_Am
veterán
válasz
Integra #2394 üzenetére
Nekem első macsek, de iszonyat nagy forma. Éreztem, hogy Ő kell nekem.
Fater első nap el akart költözni mikor megtudta, hogy van a háznál macska. 2 nap mulva a kezében a macskával nézték, ahogyan Anyum beágyaz. Azóta összenőttek teljesen, együtt alszanak délután ha itthon van faterom, reggel együtt kergetik a madarakat is.
-
ladybug
őstag
válasz
Integra #2153 üzenetére
Örülök. A mi macsekunk 1 napig a régi padlásfeljáró lépcsőjéhez volt bezárva. Én is aggódtam már délután felé, hogy hol lehet. Este pedig kimentem keresgélni, és szomorúan konstatáltam, hogy nincs meg. Erre bejöttem, és vmi halk nyávogást hallottam. Kiengedtem. Nagyon megörültem, Sonyn viszont nem látszott semmi kétségbeesés vagy harag. Ő köszöni, jól aludt aznap egész nap.
-
nyávogi
tag
válasz
Integra #2149 üzenetére
Ha kijárós a macsekod, főleg, ha kandúr, akkor még ne gondolj a legrosszabbra. Nekem nem egy kandúrom lépett le 1-2 hétre udvarolni kicsit. szerencére előkerültek ,csak én őszültem miattuk addig is szóval, 2 nap, még nem biztos hogy baj van!
Volt egy macsekom, ő ivartalanított kandúr volt, aki azért nem jött haza, mert a szomszéd pincéjébe kíváncsiskodott pakoláskor, nem vették észre és bezárták néhány napra..
Remélem a tiéd hamarosan hazajön. -
net84
őstag
válasz
Integra #2105 üzenetére
nálunk a konzervvel van így, már a 4. márkát koptatjuk... kezdődött a tecsós gazdagságossal, míg kicsi volt, addig csak azt ette meg, utánna whiskas, szinte minden ízből, aztán már csak a szaftosakat abból is, utánna jött a darling, de abból már csak a zöldségeseket volt hajlandó megenni, most meg a friskies-nél tartunk, de abból is csak zöldséges....
Kezdem azt hinni, hogy vegetáriánus lesz a macsek, mert a konzerv kukoricát és az ecetes uborkát falja, ha látja, hogy valami ilyet veszünk ki a hűtőből, akkor addig követ, dorombol, bujkál, hizeleg, amig nem kap belőle. -
Kicker
őstag
válasz
Integra #2105 üzenetére
szerintem sokat kell váltogatni, a kitekat-ot eszi a mienk is, de csak megfontoltan, inkább kinyafog valami házi kaját/pl: pörköltszaftot kitakarítani kis darab kenyérbéllel, és azt neki adni,meg hasonlok.../ de ez a drága tasakos whiskas kaja csak elrontja a macskát, szvsz...
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
válasz
Integra #2098 üzenetére
én is hülye neveket adok neki, Misinek hívják, de pista is szokott lenni, meg mivel vörös cica, így vörös október/nagyfater keresztelése...
/, narancs, nari/narancs tetves és dugóból../, illetve egyéb szarevő, hurka, és más becézések, DE a macska nem érti mit mondasz, így neki csak a hangsúly számít, szal ha kedves mondod, hogy szarevőő, akkor örül neki...
más: whsikas kajába nem tom mi van, de a macs megette, kiment, rá fél órára hozott egy egeret aküszöbre, és utána mint aki jól végezte dolgát, lefeküdt aludni az asztal aláá
kullancs téma:
hát ez a frontline nem nagyon jó gyerekek...azóta már 3-4 kullancs volt benn... nem tudom mit tegyek...
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Fel nem foghatom mit szeretnek a macskák annyira a monitorokon. Amikor a gép elött ülök mindig odajön, felmászik a billentyüzetre aztan megsipoltatja a gépet. Amikor ezzel végzett belebujik az ölembe és mint aki jól végezte dolgát horpaszt egyet. Itt éppen azt űzi: Bővebben: link. Persze ilyenkor nem lehet megmozdulni, mert akkor felébred őfelsége.
-
mr.ki
aktív tag
Látom a tiéd is tud dögleni
. A füzetről jut eszembe. Emlékszem mikor még bioszom is volt , hogy tanulok az ágyon a bioszfüzetből, erre ő odajön és ráfekszik a füzetre, most mint mondjak a tanárnak(gondoltam), ezt úgy sem hiszi el. Persze ez a kis amazon azt akarja hogy a kezemmel felidegesítsem, hogy jól szétszedjen (nem túlzás, ahogy beforrt a sebem újak keletkeztek). Próbáltam kesztyűvel, de úgy az istenért sem akart. A papírgombócok meg nem érdekli annyira sajnos, sem a műlégy.
-
mr.ki
aktív tag
Nöstény macskám egy napja:
02 h körül: felkelt mert éhes(volt hogy közvetlen 10 cm-ről ordított a fülembe)-> megvárom míg teleeszi magát -> kimegy az udvarra territorium őrzésre és a szomszéd macskák (unokái, dédunokái) megregulázása.
7h körül : bejön -> eszik ->fölmegy a szobámba -> kiugrik az ablakba, ha nyitva,ha nincs nyitva természetesen szól, hogy ki akar ugrani az ablakpárkányra -> itt nézi a territoriumot -> elfárad a melóba így megy az erősítő mögé aludni. Ekkor kb.: 9h
17h körül : ismét ablakból területfigyelés -> lemegy kajálni -> limegy egy kicsit regulázni
23h körül bejön aludni vagy bosszantani ->alszik -> kezdődik elölről az egész
Szerencsére szokta színesíteni a napot, ez a standard. Pl.: szokott ''liftezni'' belekapaszkodik a franciaágyba és húzza magát a földön-körbe körbe. Óriási bestia, továbbá nagy az egója, arogáns, akaratos, csökönyös, bosszantó, játékos, de ti is tudjátok milyenek az elkényesztetett dögök -
Bubu79
addikt
A mieink inkább kisportolt jellegűek, na nem ám azért, mert nem kapnak enni, hanem mert kislányok, és mint ilyenek, vigyáznak az alakjukra
. Egyébként Ők sem csontsoványak, ha simogatod őket, tisztán érezni, hogy nem a csontokat, hanem bizony némi hályat tudsz tapintani, egyszerűen ilyen fajták.
-
isapeti
aktív tag
Sajnálattal hallom mind ladybug, mind Integra híreit
és nekem is csatlakoznom kell...Múlt héten meghalt Dani nevü perzsa cica, akivel 6 évig éltem egy háztartásban a szülöi lakban, de az utóbbi 3 évben is természetesen gyakran látogattam meg... ahogy ez ki is számítható, 9 éves volt szegénykém, mégis nagyon jól tartotta magát és nagyon váratlanul ért minket a halála
szegény húgom találta holtan, mikor hazaért délután, pedig az égvilágon semmi baja nem volt még reggel...
Nyugodjon békében! -
-
White Tiger
tag
Tényleg nagyon szép cica
És értelmes szemei is vannak, bár a képen kicsit dühösnek tűnik. Mindig ilyen, v csak nem szereti, ha fényképezik?
Nekem 3 cicám van, de nem tudom, mit csinálnék, ha bármelyikkel történne vmi... Nagyon hozzá tudnak nőni az ember szívéhez ezek a kis gazfickók
Amugy az egyik macsekomnak is ilyesmi nézése van, de ő mindig ilyen mérges, ezért is Dörmi
Ja, és ismét bejelenteném, h kb 2 hónap múlva ismételt kiscica-dömping várható! Tildy már leadta a foglalását egy szürke cicára
Na akkor itt egy kép a morcosról, bár itt már kicsit álmos, és akkor már nem tud úgy koncentrálni, h igazán mérgesnek tünjön
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-
mr.geeZ
aktív tag
Ha tudnád min ment keresztül szegény... De TÉNYLEG 9 élete van a macskáknak.
Gyenge idegzetű állatbarátok csak idáig olvassanak
Sajnos anyukám ráment véletlenül kocsival a medencéjére, és megrepedt, és teljesen jól volt a macska, viszont faroktőtől megbénult szegény. Ilyenkor készült a kép. Aztán egy év múlva kb, sajnos megsebesült a farka, így le kellett vágniitt voltam mellette, amikor éledezett az alatatásból, alig tudta, hogy hol van. Aztán amikor azt hittük, hogy begyógyult végre, varratszedés után elkezdte piszkálni a sebet, így az nagyon nehezen gyógyult be, de végül mára úgy ugrálgat helyből a 2m-es kerítésre nagyjából fél farokkal, mint ifjúkorában (most 9 éves) De egy elegáns, nyugodt állat, árad belőle a méltóság, és meglepően emberközeli lett a történtek után.
-
Janesz
őstag
szerencsénk volt ezzel a macsival...egyszer sem kapott még meg és karmolt meg senkit pedig én aztán nyúzom dobálom gyötröm rendesen...egyszerűen már áll az egész farkán meg a hátán a szőr de nem harap...egyből az alomba faxolt és pisilt és amint megcsináltam a koptatót egyből azt használta...
az tuti,hogy többet ilyen macskánk nem lesz...(de még itt van úgyhogy megyek is meggyöntölöl picit..)
ha tanulok akkor előszeretettel jön oda nehezéknek:Bővebben: link
ehhez pedig no comment..nekem ez a kedvenc képem róla:Bővebben: link -
fokukac
nagyúr
szegénykém, úgy sajnálom... most éjjel kettő van, tehát 14 órája kapta az altatót, de még mindig tök kába... bár most már sétált egy kört (már csak egy picit imbolyog, de azért nagyon bizonytalan... és végre sikerült beléerőltetnem egy kis vizet...
és azért az is nagyon durva, hogy tényleg látszik, hogy hiányzik belőle valami - sokkal de sokkal vékonyabb szinte csontváz szegény... -
fokukac
nagyúr
90 éves korodra Te is lehet, hogy csöndes leszel...
szegény macsekomat (az egyiket) ma vittem el ivartalaníttatni.
úgy meg volt ijedve, ahogy vittem, végig sírt az úton...
(meg persze éjszaka étlen szomjan be volt zárva a garázsba... műtét előtt úgy kell álljtólag, és hát nem lehet kellemes az sem) -
isapeti
aktív tag
-
isapeti
aktív tag
Nekünk is volt megfázós szitu mindkét mackóval, de szerencsére ettek addig is rendesen...
egyszerüen nem tudok olyan lehetöséget elképzelni, hogy a kisebbiknek ne legyen étvágya
Ha fél órával késöbb érek haza, mint a párom, simán megszívat a kis hülye, hogy még nem
kapott kaját, én meg el is hinném, ha a nagyobbik nem feküdne jóllakottan a szoba közepén...
Kicsit már kezdünk aggódni, mert hihetetlen étvágya van... bár hatalmas is, fél éves létére akkora
mint a nagyobbik, pedig ô sem kisnövés?.
Ja, ha mekkapta az antibiotikumot, mihelyt lehet, azt a bizonyos védôoltást javallanám, mert
állítólag az hatásos az újramegfázás ellen... nálunk úgy t?nik, m?xik... -
escie
őstag
nagyon vigyázz az ilyen esettel, mert ha három-négy napig nem eszik a macsek, tönkremegy a mája. a nemrégiben volt hasonló eset a mi macskánkkal, egy lyukas kétfillérest nem adatam volna, hogy túléli. megfázás miatt nem evett, aztán olyan állapotba került, hogy egy hétig infúzión élt bent a kórházban.
nagyon beteg volt, de még 8 élete maradt. -
isapeti
aktív tag
Itt nálunk 2500 vagy vmi ilyesmi. Leukózis különben, meglestem.
Catsant használunk mi is, de szeginyem nem bírja a strapát... Nem is a bombázás a gáz,
hanem a hihhetetlen mennyiség? pössenet... Pár nap elteltével eléri a kapacitása felsô határát,
aztán jön a puccen.... Persze megcsinálja az ember, de amig csak 1 matsek volt, bôven elég volt
1,5-2 hetente kicserélni... Természetesen a kula az minden nap akár többször is kikerül, az
egész alom cseréjérôl beszélek.
Szoktunk ilyen szilikátos cuccokat is néha használni, azok se rosszak szerintem, csak 1 kicsit
a m?anyagságuk aggaszt... -
akkor itt se lesz baj, remélem.
ugyan ez vanvelünk is. először azt hittem, hogy kicsapta az egyik szemét, csak egy kis nézelődés után vettük észre, hogy tele van neki váladékkal. elég érdekesen állt neki.
a kamilla nem sokat ér. a doki adott szemcseppet - most nem tudom hirtelen a nevét -, azzal szépen ki lehet mosni. -
Bagoly
senior tag
Ha nem csak a saját cicádat szereted szerintem ne vegyél több iams/eukanuba terméket, ugyanis ezeket a termékeket állatkísérletekkel fejlesztik mind a mai napig.
Helyettük ajánlom a Royal Canin-t, amit náluk ugyanannyira szeretnek (Ugye Iams-t nem veszünk, mióta tudjuk mitől fényes a cica bundája) de ők nem kegyetlenkenek az állatokkal.
A zöldmagazin-on találhattok egy listát is azokról a cégekről, akik állatkísérleteket folytatnak a termékeik kifejlesztéséhez. Mi ezeket nem vásároljuk, esetleg fontoljátok ti is meg. -
Surv
tag
Lakásban tartott.
A hasa nincs felpüffedve, nem is kemény és gyakorlatilag nyugodt az állat. Nem levert és hányni sem hányt. Játszani is van kedve, szóval azért bízom bene, hogy nem annyira komolya a helyzet.
Most 1 napig minden esetre megpróbáljuk ''éheztetni''. Csak vizet kap, hátha kicsit javul a helyzet.
Ja, kajailag főképp Whiskas-on él. Bár néhány napja kapott egy ''gyanús'' korábban vásárolt, de még bontatlan ''noname'' húskonzervből. Lehet, hogy azóta vannak a tünetek.
Egyszer evett belőle és ki is dobtam, bár semmi szaga nem volt. Egyszerűen gyanús volt az állaga annak ellenére, hogy nem volt még kibontva.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest