- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
válasz
Eastman #20838 üzenetére
Valahogy nem lep meg a teszt eredménye, figyelve a macskát mit művel nálam.
"A macskák nem egyszerűen csak lusták"Kaja téma miatt tegnap ránéztem két zacsisra amit kap.
egyik Coshida-Lidl, a másik a Whiskas tasakos, de fejből már nem tudom melyik is.
Ha valósak az adatok a dobozokon, olyan nagy eltérés nincs a hústartalmat nézve. Viszont, hogy ez nála mennyire számít: ha olyanja van, lazán otthagyja kb. az összes húst, és csak levedeli a szaftot róluk. Mindegy, hogy 3 nappal korábban ugyanazt a márkát-ízt felfalta.
A kajás tesztben említett Tesco sajátmárkásból kapott szaftosat, ajándékba. "majd figyeld ezt hogy fogja enni!" Figyeltem, és sehogy
Szerintem ez egy nagy teszt nek(em)ünk macskatulajdonosoknak, hogy melyik kaját is eszik meg, vagy melyik kuka. Lehet az bármilyen márka, íz, típus stb.. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Eastman #20768 üzenetére
Nevetni fogsz, de vannak bizony Mókusok is:
Sajnos a cicák is szeretik őket, de szerencsére tudnak ugrálni a fákon, a Cicák így meg csak lesnek utánuk. 😀
Balckie, alias Cicó fogvatartott, így van biztonságban, már Ő is felfogta. Szegényeknek csak 5ezer m2 a területük, ekkora helyen kell raboskodniuk. 😽 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Eastman #20759 üzenetére
Új drótháló, ~ 2m magas, fölső 50 cm 'lobogóra' hagyva, ha eljutna oda, akkor hanyatt essen a súlya alatt. Pluszban villanypásztor alul kettő, fent egy sor, bent és kint is (ha idegen jönne be). Egyszer mindegyik megpróbálta milyen a rendszer. Eléggé megrázó élmény szegényeknek, de ha az udvaron van a maradék zsinór, ahhoz sem megy közel. 😽
Próbaüzem, Cicó még nem tudja, hogy eddig tart a határ. 😊 -
GreenGoblin
őstag
válasz
Eastman #20748 üzenetére
Ja arról én is hallottam hogy simi csak a háta közepéig javasolt bár ugye ez macska függő. Aztán mi a helyzet a hassal? Ja azt mondtam hogy a tenyésztő akitől elhoztuk mondta, hogy szereti a vizet. Szeret vízben fürödni. Még nem próbáltuk de meglepő, hisz sok macsek nem szereti.
-
saelin
veterán
válasz
Eastman #20648 üzenetére
Hétfőn egy órakor voltunk dokinál. Elzáródása nincsen, de az étvágya az láthatóan kisebb lett, mert fogyott is, meg össze van esve. Kapott valami étvágy növelő pasztát és így már evett ihtton egy kicsit. Állítólag a nagy mennyiségű féreg benne nagyon leterheli a bélrendszerét és teltség érzete van tőle. De a doki szerint az sem kizárt hogy pusztán a féregtelenítőre reagál ilyen rosszul. Pénteken kell vissza menni vele és ha addigra nem változik az étvágya lehet bent is tartják egy kis tápszer kúra miatt.
Annyi biztos hogy a féregtelenítés váltotta ki nála ezt a reakciót. Még annyival kiegészíteném hogy a kedves hölgy kollégája mondta, hogy féregtelenítés után természetes a valamilyen szinten csökkenő étvágy és aktivitás, de nem ilyen letargikus szinten. Szorítsatok a picinek!
-
saelin
veterán
válasz
Eastman #20641 üzenetére
Szoktam simogatni őket evés közben mert dorombolnak. A durmolás lehet nem nekem szól hanem a kajának, de attól még jól esik hallgatni. Egyébként már ott tartunk hogy próbálgatják egymást játékosan. Persze még mind a ketten tartanak a másiktól, de legalább már valamilyen szinten közelednek egymáshoz. Próbálom őket játékkal és kajával nagyon közel tartani egymáshoz, ami úgy tűnik működik mert már ritkábban fújnak egymásra. Szerintem jót tesz nekik hogy szabadon rendezhetik egymás között a dolgokat. A kicsit sem kell félteni... Úgy megharapta az ujjam amikor próbáltam a sült lazacomtól elhessegetni még tegnap, hogy szép sebes lett és jól be is pirosodott a helye. Egy picit megfeledkezett magáról zavarában. Ha Vasi kap egy ilyen harapást valahová akkor aztán menten a padlóra pisil ijedtében!
Én még pár napot tippelek és ezek egymás mellett fognak aludni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Eastman #20617 üzenetére
Ja persze nincsenek cukorból, csak amikor az egyik egy 3 éves 5 kilós cicó, a másik egy 2 hónapos fél-1 kilós akkor azért az egyensúly eléggé el van csúszva. Arról nem beszélve, hogy aki korábban a kecóban volt annak "vannak előjogai". Ezért kell intelligensen kezelni a dolgot és nem mészárszékre küldeni az új cicát.
saelin: Cats Protecion (anglia legnagyobb macskás szervezete) írt egy jó kis leírást neked: Introducing cats to other cats
Érdemes megfogadni a tanácsaikat, van tapasztalatuk több tízezer macska örökbefogadós eseteiből. -
_ocsisajt
őstag
válasz
Eastman #20337 üzenetére
Jajj...
Pont kedden volt egy hasonló élményem... Szabinapon otthon voltam (letudtam a takarítást, yay!) és a kisasszony ilyenkor szabadjára van engedve. Nézek ki az ajtón és szfinx pózban hunyorog rám a verandán, előtte meg egy gyík mozdulatlanul. Csóri gyík körül meg vér több oldalon is. Gyorsan meg is fogtam és visszavittem a kertbe, eleresztettem.
Cukik a macsok meg minden, de hát ugye a vadászösztön...[link] Gondolom ismeritek a cikket. Ausztrália vs macskák.
-
Vistaboy
veterán
-
válasz
Eastman #20185 üzenetére
Sajnos egy nap biztos nincs ennyi lehetőségünk, mivel nagy átlagban 12 órában dolgozunk. Viszont tudjuk, és látszik rajta hogy szeret, de olyan mint egy rossz kisgyerek, játszik, rosszalkodik, elfárad, kidől.
#20186 Kalandor: Kevés esélyt látok rá hogy a macsek olvassa-e a fórumot, de ahogy leírtam, párom ölében el is aludt. Bár ezt a "kölyök" státuszt remélem kinövi, és "felelősségteljesebben" fog viselkedni. Mostanság direkt rosszalkodik. Tudja hogy olyat csinál amit nem kellene, ránézek, néz... nem... néz... nem... néz... és csak megteszi. Persze utána elszalad, vagy épp leül és óriási szemekkel néz, hogy bocsi.
-
Akelaus
senior tag
válasz
Eastman #20183 üzenetére
Na ezt szoktam nyomni neki, 3 "válasz" van:
Néz, hogy mi a bajom, és elkezdi vadászmódban figyelni a szemem, vagy meg is szagolja.
Bámul, és elfordul magát nézni a tükörben.
Nagy nehezen visszapislog.
Viszont ha a nevét mondom neki, akkor megmozdítja a farkát-jellegzetes, kb. mindig ugyanaz a mozdulat, illetve lassan pislant egyet.
Tegnap miközben bámultam úgy fél centiről, megnyalta az orrom hegyét.
Lassan fél éve lesz nálam az utca után, és látom ahogy változik. Elkezdett ölmacska lenni, néha feljön rám, és betekeredik az ölembe. Ezt se viszi túlzásba. -
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Eastman #20147 üzenetére
Ohh szegénykém, totálisan megértem!
Rám a kandúr cicánk elvesztése után még jó pár hétig hullámokban tört rám a bőghetnék. Akkor olyan helyen dolgoztam, hogy jobban megérte időben tömeggel bemenni, de jó darabig a kocsiban sírdogáltam ki magamat be, meg hazafelé a dugóban.Ennek a "pótlásnak" a pszichológiai vonzatát olvastam, valóban veszélyes dolog tud lenni.
De sok örömöt és egészséget kívánok a kis új jövevényhez!Amúgy Mártonunk teljesen más személyiség volt. Nagyon röviden jellemezve egy ÚR volt! A kis dinkabogyó Tamara meg olyan kis szeleburdi, bolondos, játékos, de egyben jobban bújós jellem. Állítólag jobban passzol hozzám.
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz
Eastman #20112 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de ilyen tavaszi időben meg tud fázni egy macsek? Elég tömött a bundája... Mondjuk éjszaka nem mehet ki, és esőben sem.
Amúgy eszméletlen kelekótya dolgai vannak. Tegnap vettem egy pár cipőt, a dobozt letettem a nappaliban. Megállt mellette, és elkezdett fenemód nyávogni. Feleségem mondta, hogy mutassam meg a cipőt, a macska akkor teljesen meg volt kergülve, és ahogy kivettem a cipőt a dobozból, ő már benne is volt. Majd ott dorombolt benne vagy fél óráig...
-
válasz
Eastman #20073 üzenetére
Részben ez is lehet az oka, bár mindenhol szereti ha simogatjuk (igen, a hasát is), és szokta jelezni, ha már nem kér több simit. Másrészt meg csinál olyanokat hogy páromnak egymás után sokszor nekiugrik, akár játék közben is, és harap-harap. Gondolom neki jó játéknak tűnik, csak azt nem veszi észre hogy lassan három kg a tömege, és igencsak izmos kis dög.
#20074 bul07:Nem tudom mennyire jó ötlet ez, tekintve hogy pár hetente fürdetem a macskekot. Azért sincs oda, de már elvan vele, ha nagyon sokáig tart, a végén már morog, amúgy csöndes. Törölközést viszont utálja. Szóval lehet ezzel a vízspriccelős témával kialakítanék benne egy félelmet a vízzel szemben.
-
arcsin
senior tag
válasz
Eastman #20039 üzenetére
A zállatorvos elmagyarázza ha érdekel.
-
Zebu
addikt
válasz
Eastman #19901 üzenetére
Én azon gondolkodtam, hogy lehet azért mert 12 hetes kora után lett leválasztva, és így talán már megszakadt ez a fajta kötődés, inger.
radi8tor: Ő felmegy mindenhova kb. A múltkor bekapcsoltam egy kamerát a nappaliban, ha nem voltunk ott, mindent bejárt, ahova alapból nem engedjük fel
Reggelente rendszerint az ágyban van a lábunknál. Tietek kijárós volt, vagy szigorúan benti?
-
Dododög
újonc
válasz
Eastman #19846 üzenetére
A kommunikációs csatornái nagyjából mit takar? A macska nem jön oda mint a kutya, csak ha kaja van a dologban. Vagy csak úgy odajön ránk fekszik dukszizza a fejét,dorombol aztán elkezd járni a farka és hirtelen valamilyen dolga lesz és elmegy. A tacskók odafekszenek, ha odébb megyek utánam jönnek mint a mágnes.
-
Akelaus
senior tag
válasz
Eastman #19828 üzenetére
Én mandarint tettem elé, vágott egy fintort és tolatott.
Na mondom bekenem a héjával az erkélyajtót ahol élezi a körmét és zörög.
Semmi. 😂
Kapott két kaparófát, rá sem bagózik, hiába van beszórva macskamentával. 🤷♂️
Igaz a játékait is 4-5 hét múlva kezdte el használni.Saelin: én parfümöt fújtam oda ahol nem akartam hogy körmöljön, háát..
szerencse hogy fekete az ágy oldala, így kb. nem is látni.
Viszont már érkezik neki a karomvágó.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Eastman #19765 üzenetére
A lenyeg 3 szintes tarsashaz mindket oldalon, koztunk kb 2 sav ut, 2 sav parkolo sav, plusz kozepen elvalaszto resz.
Igy nezve az utcat, a forgalmat nezi, de mar volt, hogy hazajottem, utcan parkoltam es direkt fel neztem macska sehol. Kiszallok, pakolok a macska ott van, szinte kiesik az ablakon ugy nez (szemben levo lakas). De nem csak engem, mento jon kb. rohan az ablakba, beszelgetes van szinte fulel, hallgatozik.
De mintha engem is nezne, ismerne, pedig amugy nem es elvalaszt minket a fentebb irt dolgok.
Sajna 1 ev HO-ban mindent meg lehet figyelni.
Lakik atlosan felette ket masik, az a madarakat nezve szokott elbambulni, vagy nyaron ha kiengedik az erkely korlaton ulve nez le orakig, pedig eleg magasan van.
-
válasz
Eastman #19688 üzenetére
Huh, hordozót még most veszünk neki, tehát szokatva nincs még hozzá. Sajnos nálunk előfordul hogy mindketten dolgozunk, így legalább tizenhárom-tizennégy órát egyedül van. Nagy felfordulást eddig nem csinált, remélem így is marad.
Alomtálcát nem vinnék, azt tudok ott is rendszeresíteni neki, fekhelyet is, pusztán pár játék, hordozó és a macskusz. Összességében itt már megszokta, inkább csak az új hely, ahol leginkább (fél) havi 2-3 napot töltene a jövőre való tekintettel.
-
válasz
Eastman #19636 üzenetére
Mostanában néha meg van őrülve, jön és elkezd harapni, karmolni, támadni. Hiába adom a szájába a játékait, akkor is a kezemre/ünkre megy. Reggel meg is ijedtünk, mert ugrott le az asztalról ahová neki fel sem szabadna ugrani (persze ezerszer rá lett szólva). Miközben leszidtam, el akartam kapni hogy kizárjam az étkezőből. De én hülye pont a mellkasánál-nyakánál kaptam el, és szegény úgy megijed hogy rögtön karmolt, harapott ahogy tudott. Leraktam a kanapéra, nyugtató simiket adtam, átnéztem, nem-e lett baja. De azóta haragszik rám. Nem támad, hanem inkább elvonul. Szóval bármilyen tanácsot elfogadok hogy hogyan tudnám kicsit kordában tartani az indulatait egy kölyökmacskának. Mikor harapott ökölbe szorítottam a kezem, eleinte nem támadta, a mutató újjam felemelésére is figyelt, de mostanában letojja a dolgot.
-
-igu-
veterán
válasz
Eastman #19593 üzenetére
Irányadónak mindenképpen jó, csak nem pontos szerintem.
kutyatáp nem ajánlott -> mértékkel: nincs benne minden, ami a macskának kell, így folyamatos, kizárólagos használata hiánybetegségekhez vezethet valóban.
máj nem ajánlott -> mértékkel: ha disznómájról beszélünk, akkor -> tilos, de baromfi- és marhamáj mehet néha, kiváló A-vitamin forrás
tonhal mértékkel -> nem ajánlott: ez személyes vélemény. Manapság a tonhalakat farmokon tenyésztik. A tartási körülményeik okán rengeteg szennyeződés jut a szervezetükbe. Voltam ilyen farmon, soha többet nem akarok látni ilyen szintű állatkínzást.
joghurt: ezt benéztem, rosszul tudtam.
-
Freddy76
addikt
válasz
Eastman #19463 üzenetére
Köszi... Szerintem az lesz a gond, hogy eddig csak száraz tápot kapott, mi meg ellátjuk jóféle nedvessel is. A nedves jobban ízlik neki is, de ezt most picit visszafogjuk.
Ellenben a macska elaludt a gyerek mellet. Az előbb hallottam a skerázást, berobog a szobába, menet közben felméri, hol van ember, felugrik a notebook klaviatúrára, dob egy hátast, megsimizem a hasát, majd felpattan, és ugyanilyen eszelős tempóban visszarobog a lányom szobájába, és mire odaérek, már békésen szendereg Tigris és Hamupipőke (plüss mind) között...
Mondanám, hogy nem értem, de 13 éve van feleségem, 9 éve gyerekem, szóval nem mondok semmit. Beállok a sorba, és gondolkozok egy kutyán.
-
saelin
veterán
válasz
Eastman #19398 üzenetére
A tej gondolom a laktóz miatt nem ajánlott. Mivel én laktóz érzékeny vagyok így nálam mindig speckó tej van, és abból szokott kapni egy keveset. Emlékszem még mikor kicsi volt adtam neki rendes zsírszegény tejet és össze-vissza fosta magát... Eléggé hülye ötlet volt így visszagondolva.
A sárgadinnyét, áfonyát és almát nem is tudtam hogy ehetnek. Banánt azt szokott kapni, mert azért meg van veszve ha meglátja nálam. Nem igazán tudom mit szeret rajta. Tudtommal nem érzik a cicák az édes ízt.
-
válasz
Eastman #19311 üzenetére
Szia,
Mi a macskánkal most vagyunk túl egy ételallergián. Véres nyákos széklete volt és valami kegyetlen büdös. Most egy antiallergén táppal próbáljuk helyre állítani a rendet. A széklete állaga tökéletes és a legjobb az egészben hogy szinte szagtalan (nem, nem vagyunk covidosak).Lehet a táppal van valami, mi megtanultuk most hogy soha többet Royal Canin.
-
-
Gaben92
őstag
válasz
Eastman #18014 üzenetére
Finnországban élek és itt nincs zúza. Phülöp azért írta, hogy nincs a boltban zúza mert tudja hol élek, ő meg párszáz km-rel délebbre lakik szintén Finnországban.
A macskakaja ugyanannyi itt is mint Magyarországon kb, amiatt írtam mindent forintban. De csirkemellből tuti nem úsznám meg 40 alatt. Mocsok drága a hús.
-
Eastman
addikt
-
swoody
senior tag
válasz
Eastman #17774 üzenetére
Hat akkor valszeg varok addig.
Annyira nem surgos csak jo lett volna venni valamit a titanak, de nem baj par het es karacsony, veszunk neki ilyen alagutat amiben egy golyot tud lokdosni.samujózsi:
Gondolom veletlen irtad nekem, de amugy igen annyira furi, hogy megtudnak sertodni dolgokra.Mienket annyir nem ertem, megsimogatod es arrebb megy 10 cm-t, hogy kb. pont ne erd el, utanna ha megint meg akarod simogatni megint arrebb megy.
Kis foggyos.
-
Tulipanti
tag
válasz
Eastman #17628 üzenetére
Szia!
Melyik nyakörveket próbáltátok eddig? Én most a Lupine nyakörveket nézegetem, önkioldós csatja van, ami 2,5 kg terhelésre nyílik ki.
A topic témájához pedig:
Nyár óta van egy macskánk, Mizu. Tavaly költöztünk kertes házba, nyár elején arra lettünk figyelmesek, hogy egy vékony fekete cica néz be az ablakon. Egyszer amikor kimentem elfogadott egy szelet párizsit, majd elment. Aztán szépen lassan meg lehetett simogatni, jött minden nap, majd egy idő után egész nap nálunk volt. Ekkor elhatároztuk, hogy akkor doki, oltás, ivartalanítás és a nevünkre vesszük. Szeptember elején hétvégén a kertben hallottuk, hogy valaki kiabálja, hogy Szófia. A macska nálunk volt, kicsit beparáztam, hogy Mizut keresik, de meg se mozdult a hívásra. Másnap a helyi csoportban megláttuk a kereső posztot, és egyértelmű volt, hogy Mizu az. Szóltunk a gazdinak, át is jöttek megnézni, tényleg az övék volt. Kiderült, hogy sziámi az anyukája, 3 éves, ivartalanított és tőlünk 30 méterre laknak légvonalban. Van még 3 macskájuk és egy amsztaffjuk, aki kergeti játékból a macskákat, lehet ezért nem érezte jól magát otthon. Végül abban maradtunk, hogy nem viszik haza, mert ha nálunk érzi jól magát úgyis visszajön. Azóta Mizu teljes mértékben nálunk van, amikor otthon vagyunk bent van velünk (nekünk is van egy 5kg-os havanese-ünk, a teraszon szigetelt házikója van amibe ügyesen beköltözött és használ, megkapta az oltásait.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- Titan quest
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest