- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szilágyi84 #29264 üzenetére
[link] Feltöltöttem a YouTube-re a világ leghosszabb 47 centis macska farok kivágott videót, az RTL híradóból vágtam ki az RTL+ streamelési oldalán keresztül.
-
dethroner
veterán
válasz
Szilágyi84 #29086 üzenetére
A fentebbi képen látható házi cirmos macskám most 2,5 éves és 6kg. Bő félévesen lett kiherélve, utána érte el ezt a termetet és nem kisdisznó, hanem nagy mocskos dög
Hasitasija van, de azt mondta a doki és olvastam is hogy ez nem az elhízást jelenti, ez normál dolog, védi a belső szerveit. Szóval ivartalanítás után is bőven tud még fejlődni. -
válasz
Szerintem egy macska akár 3 éves koráig is nőhet változhat. Malac 4-5 éves korára lett igazán kandúros addig csak kandúrka volt 😁
-
Narxis
nagyúr
válasz
Nálam mindkettő 9kg-t ért el de aztán 8 és 9 között volt a súlyuk általában.
-
atosan
veterán
válasz
Szilágyi84 #28739 üzenetére
Szia,
Nem vagyok szaki, csak tippelek. Én ivartalanítás után engedném csak ki. Mégpedig a jelöles miatt. Szerintem kint elkezdene jelölgetni ivartalanítás előtt, aztán bent is. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
Szilágyi84 #28724 üzenetére
-
r6man123
senior tag
válasz
Szilágyi84 #28721 üzenetére
Köszi, pont ezeket használjuk, reméltem, hogy van valamilyen ultimate dolog, amiről még nem tudunk.
A szőnyeget belinkelnéd, hirtelen nem tudom melyikre gondolsz. Ilyenünk van, de ezt sajnos nem fogja fel a cuccot. -
válasz
Szilágyi84 #28707 üzenetére
zörög és zajos nekik, enyimek is utálják mikor tépek-csomagolok vele.
-
válasz
Szilágyi84 #28703 üzenetére
Elsőre talán 120-as, vagy 160-as csiszoló papír, utána finomabbal átdolgozni.
Ha macska kapará ellen kell, akkor kétoldalú ragasztó szalag vagy alufólia felragasztása.
-
Astroboy
őstag
válasz
Szilágyi84 #28703 üzenetére
Spakli?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szilágyi84 #28561 üzenetére
😺😽
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szilágyi84 #28558 üzenetére
A májat védi a máriatövis, embereknek is nagyon hasznos, Zacher doktor szerint is.
A cicák ilyet kapnak, általában hetente, a kajába keverve. Nagyon sokáig elég, kevés kell belőle. 🐱
-
Astroboy
őstag
válasz
Szilágyi84 #28549 üzenetére
A bolhák és kullancsok hada is tuti éveket rövidítenek egy macska életén, és akkor még nem is említettem a gazdik szekunder szenvedését, amit ezek a dögök okoznak.
Bolhák mindig is voltak és lesznek, de ennyi kullancs tuti nem volt mint manapság, régen nyaranta 3 hónap alatt kiszedtünk mondjuk összesen tizet a blökiből / macskából, most meg egy menetben hozna be annyit magával, igazi invázió van...
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szilágyi84 #28549 üzenetére
Nyilván minden kémiai szer rombol, csak ki tudja mennyire? Nyilván egyén (vagyis macska) függő ez is. Nehéz lenne hiteles kutatás erre, azt hiszem. Egyrészt az egyes, különböző szereket gyártók miatt is, másrészt sokféle más is szerepet játszik ebben. De az viszont biztos, hogy ami kutyára jó, az nem mindig (SŐT) lesz probléma mentes a macskára , akár halálos is lehet. A permetrin tartalmú szer gyorsan végződhet tragédiával a macska részéről. Erre nagyon oda kell figyelni!
Én különben rendszeresen adom nekik a máriatövis tartalmú étrend kiegészítőt is (nem naponta, de amikor csöppeket kapnak, akkor biztosan). -
xy.zsolt
őstag
válasz
Szilágyi84 #28541 üzenetére
Nálam a vegyes üzemű (kinti-benti) nem kapar .... rögzült benne, hogy van mindig előtte ami kell.
-
válasz
Szilágyi84 #28540 üzenetére
Köszönöm szépen lehet teszünk egy próbát!
-
válasz
Szilágyi84 #28536 üzenetére
És ennek mi az adagolása? Vese máj hogy viszonyul hozzá?
-
válasz
Szilágyi84 #28497 üzenetére
Sikerült egy negyvenest otthagyni
-
válasz
Szilágyi84 #28314 üzenetére
Nálunk kicsit speciális (volt) a helyzet, mert egy közép termetű, de 40 kiló izommal ellátott kutyánk van (na jó, azért már nem csak izom), aki ráadásul már idős és nagyjából másfél évvel ezelőttig az volt a dolga hogy irtsa a macskákat.
Igazából az első 2 hétben semmi kontakt nem volt közöttük mert a macsek azonnal bemenekült valami alá búgni és ki se jött onnan amíg a közelbe volt a kutya. Aztán amikor már kijött, akkor is fújtatva meg görbén, erre viszont a kutya is ideges lett, így nagyon sokszor kellett őket szétszedni meg folyamatosan figyelni hogy a kutya ne okozzon kárt. Nagyjából 2-3 közös hónap kellett ahhoz, hogy eljöjjön az első pillanat, amikor pl lefeküdtek egymás közelébe. Egészen addig csak "megvoltak" egymás mellett, meg kerülték egymást, vagy a kutya elkergette a macskát a szobájába.
A nagy változást nálunk az ivartalanítás hozta el. Már aznap totál másképp viselkedett vele a kutya, sokkal érdeklődőbb és barátságosabb volt vele mint odáig. Másnap a macska is ráfeküdt a kutyára.
Na azóta általában öribarikPersze van 1-2 pillanat, pl amikor a macska reggel 6-kor ugrál a kutya fején és akkor a kutya már nyüsszög egyet hogy csináljunk vele valamit. Meg persze van amikor a kutya ugat egyet valamiért, akkor a macska elszalad. Játszani együtt alapvetően nem szoktak, mert elég nagy a fizikai különbség kettejük között. A macska imád labdázni, hozza-viszi a szájában, és szokszor lerakta a kutya elé is hogy játszanak együtt, de a kutya nem szeret labdázni. Egyszer próbáltak együtt kötelezni, de ez a méretkülönbség miatt esélytelen volt. Általában kergetőzni szoktak, vagyis a macska megtámadja a kutyát (mondjuk ráugrik a hátára), az meg kergeti egy darabig de már csak játékból. Amúgy átvettek egymástól egy csomó hülye szokást, vicces ahogy a kutya elmacskásodott, a macska meg elkutyásodott.
-
válasz
Szilágyi84 #28310 üzenetére
Eszembe jutott még valami! Figyelj oda hogy mindig legyen előtte megfelelő mennyiségű víz. Egyrészt, rendkívül sokat isznak főleg így nyáron (fél-1 liter vizet simán bevedel egy nap, ami macskához képest sok), másrészt ugye hajlamosak kipacsálni a vizet a mancsukkal (vagy szórakozásból, vagy hogy úgy igyanak). Nekünk van egy tál ami bent van a szobájába, abba olyan 2-3 deci víz fér. Most, hogy nincs itthon a kutya (és a kutya nagyobb tálja) így napi szinten kétszer is kell töltenem neki. Ha viszont otthon van a kutya tálja, akkor csak abból szokott inni, mert abba sokkal több víz fér, sokkal szélesebb stb....
Másik ilyen amit tudok tanácsolni, hogy nyugodtan vegyél neki kutya dolgokat
Egy nagy cica hordozót vettünk neki (ugyan nem az XL-eset), de ebbe már most nehezen fér bele, és egy kutya hordozó sokkal olcsóbb mint egy XL-es cica hordozó. Ezt elcsesztem az elején, mindegy majd veszek másikat. Ez vonatkozik a tálakra is amit fent kifejtettem, a hámra is (ha mennétek sétálni)....És a játékokra is. Egyrészt, toronyból csak a legnagyobbat, de a miénk már 1 éves, szét is kapta meg kezdi is kinőni, ebből vagy a nagyon drága nagyon masszívat érdemes, vagy pedig valami olcsóbbat, amit évente nem fáj cserélni (mi ezt választottuk). Vettem neki mindenféle cica játékot....a cica labdákat nem tudja értelmezni, túl picik, a miénk már ott tart hogy azokat simán le tudná nyelni. Ez igaz a plüss egerekre meg mindenféle ilyenekre. Mondjuk egy plüss patkány már lehet elég lenne méretbe
Ehelyett viszont kutya játékokat szoktunk neki venni (vagyis úgy alakult, hogy a saját játékait leszarta mert túl picik és nem tud vele játszani, ezért elkezdte lenyúlni a kutya játékait). Ebből 3 best van nálunk: labda (ami kicsivel nagyobb mint egy golf labda, de nem sokkal), kötél-köteles plüss, illetve a csipogó gumi állatok
Utóbbi a kedvenc, mi csirkét szoktunk venni, meg az elején kiszedjük belőle a csipogót hogy ne menjen az agyunkra. Imádja, hurcibálja a szájába, ráugrik, pofozza....
Azért hogy ne legyen megkövezve (hogy kutyát nevelek a macskából, mert ez nem igaz, magát neveli át), az ilyen tollas pálcás játékokat is nagyon szereti.
-
válasz
Szilágyi84 #28310 üzenetére
7-8 hónapos kora között.
-
válasz
Szilágyi84 #28301 üzenetére
Nekem mostanság lesz/lett egy éves (valamikor a hónapba, de még nem volt idő megünnepelni), és kb 4-5 kiló, de ezt sem tudom pontosan, még nem mértem meg. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy most akkora, mint egy házimacska "kifejlett" korában.
Szülőket láttam én is, az apuka egy hatalmas macsek, akkora mint egy középtermetű kutya, az anyuka meg kb akkora volt, mint most a miénk. Mivel a miénk is nőstény, ezért tisztába vagyok vele, hogy nem fog akkora hatalmasra nőni, de ennyi baj legyen, nőstény cicust szerettem volna.
Fülbojtja ilyen vagy másik szögből ilyen. Szerintem jól látható, nem tudom mekkorának kéne lennieKenegetni nem szoktam, nekünk nem is mondta a tenyésztő....
-
válasz
Szilágyi84 #28283 üzenetére
-
válasz
Szilágyi84 #28280 üzenetére
Én semmilyen hasonlót nem adok a saját maine coon-omnak, egyrészt ha jó minőségű tápot kap annak magas a hústartalma is, másrészt így nem fog hozzászokni és nem csesztet főzés közben. Sőt, semmilyen emberi ételt nem adok neki, csak táp és alutasakos. A miénk meg van így, szerintem szép és megfelelő ütemben nő így is, bár nekünk “sima” benti macska, nem visszük bemutatóra meg ilyenek…
Mi 3-5 havonta fürdetjük, egyrészt a kutyától lehet koszos és néha jár kint. Ettől gyakrabban felesleges szerintem, tisztítja magát rendesen. Amúgy a miénk fél a víztől, a mancsával szereti pacsálni de ennyi.
Mivel nagyobb a mancsa és a karma mint egy átlag macskának, mi 2-3 hetente vágjuk a körmét, legkésőbb havonta. A mancsán szétálló szőröket havonta kb, vagy amikor már idétlen ésvagy csúszkál a parkettánÉn ezt simán ollóval csinálom, mert a hajvágó gépek búgásától megijed.
-
válasz
Szilágyi84 #28283 üzenetére
Én csontost nem adnék neki, semmit, főleg a tejfogai miatt.
-
válasz
Pedig így elsőre kicsit idősebbnek tűnsz.
-
válasz
Szerintem ha megeszi miért is ne?!
-
atosan
veterán
válasz
Szilágyi84 #28248 üzenetére
Szerintem kérdezz rá, hogy mi az oka, hogy a testvérének hosszabb.
-
válasz
Szilágyi84 #28240 üzenetére
Azt a tenyésztőt nagy ívben kerüld innentől, _tilos_ a macska bajszát vágni!
-
MutantZombie
tag
válasz
Úgy tanultam egykor, hogy a macskának a tájékozódásban rendkívül fontos a bajsza. Amennyiben azonban rövidebbre van vágva, akkor téves következtetéseket is levonhat, pl. kisebb lyukon is elindulhat befele, amibe beszorulhat stb. Csak simán a google-ben is elég egyértelmű választ ad, hogy Tilos a macska bajszát vágni!
Ha saját passzióból vágja, és nem valamilyen sérülés okán, akkor az is lehet az oka, hogy retardált a tenyésztő, akitől minden állatot el kell kobozni, mert láthatóan nem ért hozzá.
-
válasz
Logikátlan szokás, semmi értelme és haszna nincs, sőt...
Mieink ugyanúgy hullajtják, nő helyette másik, gyűjtjük őket egy kis üvegbe, elég sok van már. Egyesek szerint szerencsét hoz -
válasz
Érdekes hogy vágja. A bajusz és a többi kis érzékelő szőrszál a fején lábakon nagyon sokat segít a cicusnak a közeli dolgok érzékelésben.
-
válasz
Ezt én most nem is értem....Mondták, hogy vágva van, vagy csak úgy tűnik mintha?
A miénknek se volt minden egyes bajsza ép, vagyis úgy mondanám, hogy nem mind volt egyforma méretű. Mai napig se mindig az, sőt, hullajtja is nagyritkán. -
válasz
Szilágyi84 #28221 üzenetére
Törzskönyvet én se kaptam, csak adás-vételit. Nem emlékszem már a szerzdésbe mi volt, én el is felejtettem elkérni a törzskönyvét azóta....A chip átírás miatt voltunk mi is dokinál, akkor rákérdeztem az oltásokra, de azt mondták, 8-10 havonta böven elég. A kutya miatt kapott végül valamit, de a chip átírás és az ivartalanításon kívül még nem volt dokinál. Elvileg összel kell elvinni a "kötelezöre.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szilágyi84 #28223 üzenetére
Igen a tenyésztőtől kapjátok meg a törzskönyvet az oltási könyvbe bejegyzett ivartalanítás felmutatásával.
De mondom, ezt a tenyésztővel tisztázd le! Mi szerződést kaptunk róla, abba ez bele volt írva kerek perec.
Oltásokat az állatorvos tudja pontosan megmondani.
Mi elég sokat vittük oltásra, aztán sok évvel később egy másik állatorvos mondta, hogy tök felesleges ennyi oltás egy benti cicának. Szóval ez sem annyira fekete és fehér. Nagy biznisz az oltás nekik, szóval az az érdekük, hogy sokszor vidd. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szilágyi84 #28221 üzenetére
Fajtiszta cicához mi törzskönyvet akkor kaptuk meg a tenyésztőtől, amikor teljesítettük a szerződésbe foglalt feltételeit.
Ha nem tenyésztésre vásároltad, akkor általában ivartalanításnak kell megelőznie a törzskönyv kézhezvételét.
De ezt a tenyésztővel beszéld meg, mert ő fogja intézni a postázást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest