- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stilo18
addikt
válasz
Essejó #20387 üzenetére
Hétfő reggel vittem ugye a kórházba, azonnal ment is műtőbe.
Délután hívtak, hogy lehet érte menni. Akkor kapott még egy óra infúziót kB..
Hazamentünk, majd este kapott még egyszer.
Ez a rutin volt utána is...Ugye enni nem ehetett a műtét miatt.
Tegnap esti etap után a főorvos mondta, hogy na akkor most megpróbáljuk megetetni...
Injekciós fecskendővel kapott Royal Canin Recovery pasztát..vagy mi az pontosan.
Éjjel sajnos hányt, illetve reggel is...
Ma még mennünk kell kontrollra, elmesélem, hogy mi történt, aztán majd...az orvosok tudják,hogy merre tovább.
A műtét során fel kellett vágni a gyomrát, illetve a belét is.
2 helyről tudták kiszedni csakValószínű a tegnap esti hányás is az miatt volt, hogy még gyulladásban van a szervezete...azért komoly műtét volt angyalomnak...
Köszönöm az érdeklődést
-
dudu5130
őstag
válasz
Essejó #20369 üzenetére
Nekünk is volt ilyen esetünk is. December végén költöztünk be a házunkba és a szomszéd hölgy aki már kiköltözőben volt birtokolt két vörös fehér cicust. A kandúr szokott nálunk garázdálkodni, míg nem kapott tőlem egyszer enni. A hölgy nem foglalkozott vele így magunkhoz édesgettük. Utána jött a testvére. Csizmi és Lujzi így már mi cicáink lettek. Egyszer elkezdett sántikálni a bal első lábára és napról napra egyre jobban aztán bedagadt neki. Irány az orvos, nem nagyon tetszett neki. Aztán mikor elmúlt a fájdalma látszott rajt, hogy mennyire hálás érte. Sajnos azon a héten mikor a picik születtek elkóborolt és azóta se jött haza. Megtaláltuk, de már késő volt. Sose voltam cicás, mindig is kutyás voltam, de ők lettek az első házi állataink az első otthonunkban a feleségemmel.
-
user12
őstag
válasz
Essejó #19157 üzenetére
Nálunk se állandóan azt eszi. Általában vasárnaponként van ilyen kaja, de nem mindig olyan húsból, amit szeret. Éhesnek soha nem éhes, mert mindig van kint neki valami kaja. (nem véletlenül élnek jól a szomszéd macskák a sok pocséklás miatt, amit néha művel
) Száraztápot akkor eszik, amikor akar, de van neki bontva valami zacskós is (én egyszerre csak egyet szoktam, ha párom eteti, akkor svédasztal van)
Néha még a húslevesből a főtt húst hajlandó megenni, de jellemzően ha valamilyen módon fel van dolgozva, nem kell neki. A kolbász, szalámi és hasonló hentesárukat se szereti.
A betegségre majd rákérdek az állatorvosnál. Én még soha nem hallottam róla, pedig ismeri a doki őnagyságát és tudja, hogy miket eszik és miket nem. -
bbuffy
senior tag
válasz
Essejó #19110 üzenetére
Ne viccelj.
Ne is álljunk bele, 20 éve etellel foglalkozom, ezt csak cáfolni tudom. De mint irtam a vitamint szárazból kapják. A főtt ételben a fehérje és zsiradék van. Fehérje hőtől nem pusztul, átalakul, kiválik ahogy tetszik. De akkor ezek szerint aki nem nyers húst eszik az nem visz be fehérjét.Picit informálódj.
Az ásványi anyagok, vitaminok nagy része nem sérül, pár hőre károsodó dolog van.
-
arcsin
senior tag
válasz
Essejó #18589 üzenetére
Amikor az állatorvosnál voltam pont egy fiatal pár kérdezgette izgatottam a dokit hogy és? MIKOR ehet nyers színhúst a kiscica, mikor lesznek olyanok a fogai? A doki pedig kijavította őket hogy soha. Nyersen nem szabad a cicának adni húst mert megbetegedhet tőle. Muszáj hőkezelni főzéssel legalább. Persze a vadonban sem hőkezelik, de azt elég frissen, melegében fogyasztják el, arról nem beszélve, hogy ezek háziasított macskák. A (fajta) tápok biztosítanak nekik kellő vitamint, stb. érdemesebb magasabb fehérjetartalmú száraz eledeleket adni nekik.
A fiatal pár nem tűnt túl meggyőzöttnek, még úgy sem hogy orvos mondta nekik.
Pld kutyának sem feltétlen szabad mindenféle csontot adni.
-
válasz
Essejó #18530 üzenetére
Szerintem meg nem.Évek óta etetek egy fekete macskát,az anyja a kertünkbe fialt,már csak ez az egy van meg,ez is 2 éves múlt.Rendszeresen jön,száraz és alutasakost is kap,még megsimogatni nem tudtam.Pedig soha nem bántottam,sőt.
Nem értem,miért kell egy kismacskát-egy gyereket-annyira"megrendszabályozni",hogy rettegjen az embertől.Ha ennyire nem akarod,nem kell erőltetni,maradjanak csak a kutyák.
Sokkal könnyebb elrontani,mint helyrehozni.Ez is melós,ha egyáltalán sikerül,még kicsi,talán.
Sok szeretet,simogatás.Finoman beszélni hozzá,nem üvöltözni.A szavakat nem érti,hangsúlyból viszont mindent.
Ha tudod,vedd ölbe és simogatsd.Közben kis finom falat is mehet,de nem sok és ne egyszerre.A bizalmat is vissza kell szerezni.
Remélem sikerül. -
Chrys_
addikt
válasz
Essejó #18389 üzenetére
Mi a kisebbiknek összetörtük a tablettát és a konzervvel megette. De sajnos ez sem volt elég a mérgezés után, június 1-n el kellett altatni. A 12 éves meg tavaly annyira benáthásodott, hogy egyáltalán nem érzett szagokat, így a kajához sem nyúlt többé. Akkor neki a gyógyszereket és a jelentősen felhígított kaját is fecskendőből adtuk a szájába, le kellett fogni rendesen, egyszer sikerült neki karmolnia. Ez így ment majd 2 hétig. Ő túlélte a betegséget.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Essejó #18375 üzenetére
Nekem is volt anno egy félperzsám, ivaros volt, kandúr. Igazi utcai betyár volt. a szája körül fehér volt alapból a szőr, de általában véres volt az a része
7 évesen altattuk el, mert egyszer úgy jött haza, hogy le volt tépve a farka, el volt törve a bal első lába. Gondolom valamelyik &@#{]&@{ szomszéd megtépette a kutyájával... Amiatt nem engedem ki a mostani kandúrt, mert ilyen rendesek a szomszédok...
Nekem ki van ivartalanítva. Most egy éves. Elvileg 2 éves korig nőnek, ha jól tudom. Már egy átlag kandúr méretet megüti.
Haveromék ivartalanított kandúrjuk van vagy 10kg. Sima cirmos, de amikor ül úgy néz ki, mint egy körte
-
válasz
Essejó #18262 üzenetére
Ja, ez csak kívülről macska, amúgy minden tulajdonságába egy kutyára hasonlít, sokszor mondják ismerősök, hogy ilyet még nem is láttak, ez nem macska.
Annyi, hogy nekünk egyik sem támad senkire, soha.
Meséli a haverom, hogy az övé rettegésben tartja, mert előugrik bárhonnan és tamad.
Nekünk ez teljességel ismeretlen, nem tudom hogy lett ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest