- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lajosx #21507 üzenetére
A macskák nagyon jól tűrik a "fogságot"-bezártságot. Nekem pár évvel ezelőtt ment el korom fekete talált cica, 17 évig éltünk együtt a 2. emeleten, nyáron nyitott erkélyajtó, stb. Pedig akkor volt olyan munkám, hogy 24/24-be jártam. Ha biztosítva van neki minden, akkor el van.
Én a gyerekek miatt benti nevelésű cicát javasolnék. -
emiki6
veterán
válasz
lajosx #21507 üzenetére
Teljesen érthető. Az se jó, mikor 1 hétre eltűnik és bizonytalanság van, ha sose kerül meg az még rosszabb. A legrosszabb talán amit te írsz.
Ha nálatok 2 macska is odalett, akkor nem tűnik túl macskabarátnak a környék vagy csak mindkét macsek elég rosszul kezelte a helyzeteket amikbe kerültek. Valószínű kinti macskát én sem vállalnék ott többet.
Videkén a kutya oké, de a kutya kb. egész napos törődést igényel, nagyobb felelősség.
-
bul07
nagyúr
válasz
lajosx #21507 üzenetére
Sok szem@tláda autós még vadászik is a macskákra
Egyszer saját szememmel láttam hogy a rohadék képes volt még az út szélére is lehúzódni menet közben hogy hátha elcsapja a mi macskánkat
Az út szélén az aszfaltól olyan 1m ült a macska már zöldön, és a rohadékja odáig lement olyan 50-es tempóval, szerencsére a macska befelé ugrott egyet így nem csapta el
De a csávónak is mert akkor tuti utána megyek ép a kocsi is kint álltKinti macska mindig lutri, bármi lehet vele
-
Freddy76
addikt
válasz
lajosx #21507 üzenetére
Én falun nőttem fel, nálunk az állatnak funkciója volt. Kutya őrizte a házat és elkergette a rókát, macska fogta az egeret. A macskák forgóeszközök voltak, az évek alatt volt vagy tíz macskánk, abból általában öt otthon volt, a maradék néha hazajött, volt, amelyik nem. Elképzelhetetlen volt, hogy macska bent lakjon.
Ehhez képest most együtt élünk egy cicával, kompromisszumok nélkül. Nem zavar, nem büdős, nem sz.rik be, tényleg nincs vele gond. Leszámítva azt, hogy néha ráfekszik a klaviatúrára, de ilyenkor simizni kell egy darabig, és mindenki boldog.
-
Gaben92
őstag
válasz
lajosx #21504 üzenetére
A macska csak akkor barmolja szét a házat ha nem biztosítasz neki valamit amit szétbarmolhat és jobban is esik neki szétbarmolni.
Pár kaparófa a ház különböző pontjain és nem lesz gond.
Ha a szőr hullatás is gond akkor zsebbe nyúlós lehet a dolog.
1. Sphynx nem hullat szőrt mert nincs neki. Elég megosztó emiatt (szerintem imádni valóak, anyum annak ellenére, hogy imádja a cicákat kicsit fintorog tőle) de nincs vedlés és nem igazán jár ki mert az erős napra érzékeny. Ha kimegy akkor viszont problémás mert ha belefekszik a porba az bizony nagyon durván ráragad.
2. Szibériai. Baromi nagy macska rengeteg szőrrel, de kicsit elpoénkodva azért van annyi szőre mert cseszik elhullatni.
Fésülni azért kell de ha foglalkozva van vele kevesebb szőrt hullat mint bármelyik menhelyi macska. Kevés fel d1 proteint termel szóval allergiásoknak is jó lehet ha nem nagyon durva az allergia.
3. Cornish Rex/Devon Rex. Igazából nem kell túlragozni, ha látod képen egyértelmű miért nem hullat sok szőrt.
4. Sziámi, Burmai se hajlamos annyira vedleni mint a többiek de azért ne számíts 0 szőrre.
Bengáli se vedlős fajta de ahhoz zsiliprendszer kell, annyira menne ki állandóan szóval ahogy a reklámban volt annó: “Önnek azt nem ajánlom!”
-
emiki6
veterán
válasz
lajosx #21504 üzenetére
Én kinti macska párti vagyok. Úgy vélem úgy teljesebb életet tud élni. Veszélyesebb igen, de nem abszurd egy macskát, ami amúgy sok kilométert megtenne egy nap, bezárni egy lakásba, ahova meg a nap sem süt be közvetlenül?
Nem lebeszélni akarlak a benttartasról, csak egyetértek a kinttartással, még ha ez a macskák elvesztéséhez is vezetett. Nem jó buborékban élni.
-
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
lajosx #21495 üzenetére
Szia, szerintem jól gondold át a dolgot. A kislányod sem annyira kicsi, hogy ne értené meg a dolgokat, bárhogyan is döntesz. De ha lesz is másik Cica, csakis bent legyen, vagy olyan helyen, ahol kint van, de nem tud világgá menni. Ma már bárhol veszélyben van sajnos, ha szabadon van. Menhelyen ezer Cica várja, hogy jobb sorsa legyen, mint ott, ahol tömegével őrzik szerencsétleneket. De valószínűleg ők csakis bentre és egyéb kötelezettséggel fognak adni Cicát. 😽
-
atosan
veterán
válasz
lajosx #21495 üzenetére
Azért mert kérdezel, ne kérj elnézést
, segítünk ahogy tudunk.
Nem vagy egyszerű helyzetben az biztos. Ilyen körülmények közé és inkább benti macskát ajánlanék. Leggyorsabban menhelyről tudsz szerezni, elvileg azok már ivartalanítottak, oltással, féregtelenítéssel. Kicsit tudod nagyjából szoktatni, felnőtteknél megmondják a menhelyen, hogy mire számíts, mennyire bújós stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Debian GNU/Linux
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest