- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
válasz
dethroner #29091 üzenetére
Enyémnek van, szoktam neki birizgálni mikor mászkál rajtam. Nem épp veszélytelen dolog. 😂
Amúgy 5-5,1 kiló. Havonta van mérés, amikor magamat is lemérem.
Nem tudom mennyi idős lehet, de úgy kb. 6,5 éves. Viselkedésre viszont mint egy kölyök macska, mindenben megtalálja a játékot. Héten az ajtó elé tett törölközővel csúszkált. -
arcsin
senior tag
válasz
dethroner #28504 üzenetére
Akkor lettünk gyanakvóak a száraztápra, amikor próbáltunk nedvessel jobbkedvre deríteni a cicót és ott ajánlották a monoproteineseket. Először talán kecskéset próbáltunk, aztán csak bivalyos volt és attol hiphop kicsit jobb lett széklete már egy kajálás után is. Aztán ezután néztük a hillst mi van benne, illetve hogy ebből a bivalyosból van-e száraz is.
Ételintoleranciája van a cicának főleg, mostanában nem hányt, pedig évekig telente hányt.
Ha nincs speciális igénye a cicának akkor is érdemes valahogy támogatni az életszakaszt amiben van, jó minőségü kajákkal. Nálunk ritkán van nedves, 2hetente bontok egy 400grammos konzervet, sajnos a kisebbek szignifikánsan drágábbak ebből a fajtából. Próbáltunk premiere-est a fressnapfból, de sajnos hányás lett mindegyik vége. Egyszerüen kb minden common proteinre allergiás.Mindenesetre az egész cécó után azt vettem észre hogy vérzik a cica hasa, elvittem a helyi állatdokihoz, aki azt mondta hogy daganat kifakasztotta a börét mert olyan durva és mütét 1 héten belül, addig antibiotikum. Nem hagyott nyugodni a dolog, elvittem a szokásos állatorvoshoz (nem az vizsgálta aki a rossz tápot ajánlotta), és ö lenyírta a szört a hasán, megnézte, mondta hogy ez egy sima seb van a hasán és be volt gyulladva csak körülötte. Végül kiderült hogy beslisszolt vmikor a felújítás alatt álló szobába és fennakadt egy szögön. Végül a helyi dokihoz is visszavittem kontrollra, ö is mondta hogy szerinte sem daganak már így 1 hét után. Volt egy kis felkészülés pedig a legrosszabra is. Happy end lett, a macska mindenhova felugrál, oda is ahova nem kéne
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
dethroner #28508 üzenetére
Köszi, így megtaláltam. Egy hölgyemény egy órán keresztül próbálná egy videóban osztani az okosságot, az első öt percben eljutottunk oda, hogy nem ő dorombol, hanem a macskája, és a rengeteg tudást, amivel rendelkezik, azt évek óta gyűjti, és mindenkinek elérhető, de ezek főként angol nyelven vannak, mivel amerikai állatorvosok publikálták. Próbáltam volna kihámozni, hogy mégis hol és honnan, de valahogy nincsen ehhez türelmem végighallgatni a sok, döbbenetes, új felfedezést, amit majd hamarosan mostmár, mindjárt el is mesél nekünk.
Egyik hozzászólás viszont pont az volt, amit idéztél is: "a legvacakabb nedves táp is jobb, mint bármelyik száraz", ezt a posztoló is olvasta valahol, valamikor . . . Persze, ha bármelyik állatorvost megkérdeznéd, ettől dobna egy hátast.
Nálam továbbra is kapnak reggel rendes konzervet, ami 60-80% hústartalmú, meg kevés szárazat, és délután nagyobb adag száraz tápot, ami 30-70% hústartalmú és mindkettő tartalmazza azokat pluszban, ami kell a macskáknak. Nem cukrot és ízfokozókat, foszfort és egyebeket, amivel tönkretehetjük szegény macskákat az olcsóbb nedvessel, vagy akár szárazzal. 🐱
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
dethroner #28506 üzenetére
'A kért oldal (szerencsére
) nem található.' Elképzelhető, hogy valamelyik cég reklám oldala, vagy más fosbukos (sic)! okosság esetleg.
Nyilván van ócska nedves és száraz táp is. Főként az agyon reklámozott, qrva drága, közben semmi normálisat nem tartalmazó esetében is, amit a fél ország ismer, közben meg ha tudná, mit tartalmaz, nem adná még a kóbor macskáknak sem. Nedveset azért jobb, ha eszik a macska, mert keveset szoktak inni, abban pedig a nedvesség okán jut vízhez. De normális összetételű száraz táp után is iszik rendesen. 😼
-
-
csp01
tag
válasz
dethroner #28101 üzenetére
Az enyém már régi volt, azért nem kellett visszaküldeni. Gondolom akkor ez Cat Mini. Szerintem katasztrófa. Én egy hét után vettem inkább kutyára valót, de hát azt is inkább töltöm minden nap. Sajnos visszafelé fejlődnek ebben a hülye világban. Van aktivitás mérés, meg barátok, meg jutalom, cserébe elvették a cserélhető akksit, jó üzemidőt.
Illetve ennek nem hiszem, hogy köze van a jelen problémádhoz, de a telefon beállításokon is sok múlik, hogy mennyire jól működik (akku menedzsment, meg hasonlók) -
-
csp01
tag
válasz
dethroner #28050 üzenetére
Nekem tegnap az egyik olyat csinált, hogy hirtelen nagyon messzire tette a cicát a térképen, aztán pár perc múlva vissza. Eddig kb. kétszer volt olyan, hogy több órára leállt, de akkor a honlapon mindig írták, hogy probléma van. Most néztem a honlapot és nem jelzik.
Reset-et próbáltad? -
racskobalazs
senior tag
válasz
dethroner #27100 üzenetére
Sziasztok,
Hasmenéssel mit lehet csinálni?
Kb másfél hónapja megy neki folyamatosan a hasa, próbáltunk digestive tápot, próbáltunk probiotikumot, hasfogót, doki ajánlására próbáltunk csak natúr főtthús diétát, kapja a multivitamint de még mindig megy. Elvileg javulgat de nagyon lassan... 2-3 naponta nézünk vissza az állatorvoshoz, kap ilyen olyan szurikat de még mindig megy szegénynek... Valakinek valami bevált praktika?
(Doki szerint ha nem javul hamarosan akkor esélyes, hogy bélgyulladása van) -
Orlin
addikt
válasz
dethroner #26893 üzenetére
Bozita és Royal is van a képen.
A többi mi?
Nem szokta megunni őket hamar?
Fentebb írtam nálunk kicsit több mint egy hét alatt unta meg a két pici a Bozitát.
Gondolkodtam hogy akkor egy pár napig Smillat kapnak,de tartok tőle keverni sem jó ilyen gyakran,mert jön a f#sás. -
Orlin
addikt
válasz
dethroner #26716 üzenetére
Mesélj te hogy húztad volna meg?
A 4 macskából ami van mind a 4 befogadott.
Az idős kandúr csak megjelent 8 évvel ezelőtt betegen pár hónaposan az udvaron.
A fehér másik 2 éves itt kóborolt az utcánkba, szintén gazda nélkül ide szegődött.
A kis feketét a "gazdája" ki akarta tenni a kert végébe.
Úgy voltunk jó még őt befogadjuk.
A kis 4 hónapos nyár végén szegődött ide betegen férgesen, hatalmas pocakkal.Nem foglalkoztunk vele de nem tágított az udvarról.
Melyiket kellett volna kivinni a határba vagy hagyni éhen halni? -
válasz
dethroner #24527 üzenetére
Nem para, a macska ajtó tud olyat hogy csak meghatározott csipes cicát enged be. Plusz azt is tudod szabályozni hogy merre nyíljon, csak ki vagy csak be.
Bocsánat a kifakadásért, de faszkivan ezzel az esővel. Szegény Pöpi nem mer kimenni pedig nagyon kiakar, de megázni sem szeretne. Itt nyűglődik már 1 napja, nem tudunk vele mit csinálni.
Ilyenkor is hiányzik nagyon a gyereke akit elütött valami fszparaszt.
Vele legalább lefoglalta magát.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
dethroner #24527 üzenetére
Akkor be kell tanítani, hogy csöngessen:
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Battlefield 6
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Suzuki topik
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- Milyen videókártyát?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- 12 GB-os RX 6700 XT - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest