- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
válasz
Milka 78 #14736 üzenetére
Van hogy tobb kaparofa kell. Olyan is van, hogy a vizszinteset jobban szeretik, mint a fuggolegeset.
Nalam egy van es csak azt kaparjak, de volt nalam olyan macska, amelyik csakis kanapera akart menni, tettem a kanape melle fekvo kaparot es atszokott arra. Van kilincsre akaszthato is, az egyik megbolondult erte.
Ha minden mas fail, akkor ketoldalu ragaszto, vagy vizipisztoly -
Kidus
őstag
Buzmirigy kinyomas abszolut nem fajdalmas, kiveve ha be van gyulladva/bedugult es nagyon felgyult, vagy ha olyan kicsi az allat, hogy azert faj, mert az ember keze tul nagy, de ez sem jellemzo.
Van olyan allat, amelyiknek egyszeruen nem urul, vagy gyorsan feltelik, amennyiben rendszeresen van nyomkodva teljesen jol turik, nalunk egy macska is van aki jar nyomkodasra, o sem szokott szolni pedig a macskak nem arrol hiresek, hogy az ilyet engedik
Minden rutin kerdese, meg hogy mennyire finoman kezelik oket.
Mindezt csak azert irtam le, hogy ne tartson ez vissza, ha problema van ezzel a kutyanal, igen, lehet hogy rendszeresen kell csinalni de cserebe nem fog fajni. Akkor faj ha sosem nez ra senki es gond lesz belole.
En egyedul rendezem ezt le a kutyammal, sajnos allergias es neki muszaj 3-4 hetente, szeme sem rebben, tiz masodperc az egesz. -
Kidus
őstag
válasz
Zirowe #14632 üzenetére
Attol fugg milyen daganat es hol van es mekkora, meg attol is, milyen borben van a makka, amihez kene vervetel is legalabb hogy lassak mennyire rizikos altatni.
Masik dokihoz elmenni meg egy velemenyert egyebkent nem bun, tisztan latszik hogy nagyon aggodsz erte, en megkerdeznek valaki mast is aztan dontenek ha van valasztasi lehetoseg. -
Kidus
őstag
válasz
radi8tor #14384 üzenetére
Nem menhely hanem sanctuary, azok kozul is az egyik legnagyobb ha jol hallottam, legalabbis California korul.
Menhelyek kisebbek de amugy igen, mindenhol nagyon sok a macska.
Ennek itt az lenne a lenyege, hogy befogadnak olyan allatokat, amiket nem tudnak orokbe adni, es ott elik le az eletuket, eleg jo dolguk van szerintem. Emellett gondoskodnak szoptatos nostenyekrol es kicsikrol, akiket meg orokbe adnak utana. Oltjak csipezik es ivartalanitjak oket, mindezt adomanyokbol. Minden tisztelet -
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #11463 üzenetére
Nem kell forgatni, csak vigyazni, hogy ne fejeljen le semmit, meg ne ugraljon le sehonnan, amig kaba.
Viz es kaja is mehet ha teljesen ebren van. -
Kidus
őstag
Boldog Karacsonyt minden cicasnak!
-
Kidus
őstag
válasz
saelin #11190 üzenetére
Enyem is kek szemu.
Itt van bovebb info peldaul. -
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
Itt is novoget a csibesz, mar nagyon nyurga
Ilyen volt
Ilyen most
Es meg egy -
Kidus
őstag
válasz
KunEmber #10862 üzenetére
Az, hogy a macskak bosszut allnak barkin barmiert, teljesen hulyeseg.
Lehet, hogy par huzasaval ugy tunik, de egy macskanak nincs akkora kapacitasa, hogy bosszut alljon dolgokert. Mint ahogy a kutya sem emlekszik par perc utan, miert is cseszed le.
Kiabalas nem nagyon segit, foleg ha a cicad felenk. Jobb egy hangot tarsitani a "nem" jelentesehez, es tudni fogja, hogy nem tetszik neked, amit csinal. Ha idegbol csinaltok valamit, konnyen ronthat a helyzeten.Irtad, hogy regebben nem volt ez baj, csak ivartalanitas ota csinalja?
Mert akkor lehet, hogy fajt neki mikor a dolgat vegezte, es az almot a fajdalommal tarsitotta. Erre a legjobb az, ha puha almot veszel, es nem teszel tul sokat a talcaba. Az is segithet, ha a meglevo melle meg egyet szerzel, legalabb atmenetileg, hogy tudjon valasztani.Ha mindig ugyanoda megy melle, az is lehet, hogy pont a felenksege miatt tortenik, pl ablak ala akkor szoktak, ha kint mas allatokat lat, es igy jelzi, hogy ez az o terulete.
Ha mindig mashova, akkor valoszinuleg a fenti almos problematok van, vagy csak ennyire stresszes es nem erzi magaenak a lakast.Ha belefer a keretbe, lehet konnektorba dughatos feromonos nyugicuccot szerezni neki, volt ismerosom, aki vett, es nagyon sokat segitett.
Meg a felenkseghez:
Ha felenk, a legjobb az, ha nem kapjatok fel mikor o nem jon hozzatok, helyette inkabb zsinoros jatekkal elocsalogatjatok, jatszogattok vele, esetleg dobaltok neki valami olyan jatekot, amit szeret. Jutifalat is mukodik macskaknal is.
Mindig legyen olyan helye, ahol SOHA semmilyen korulmenyek kozt nem nyul hozza senki. Ez lehet kozel hozzatok, lehet nyilt terepen, de egy felenk macseknak sokat segit, ha tudja, hogy az egy biztos pont.Ezen kivul a rendszeresseg is sokat segit, mindig ugyanakkor jatek, kaja, aztan alvas ( az ugyis jon magatol ha elfaradt ).
Remelem segitettem
-
Kidus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #10734 üzenetére
Leukozis es FIV nem ugyanaz.
Ha leukozis, arra van oltas, kicsit be kell oltani.
Ha FIV, arra nincs, viszont kevesebb esely van ra, hogy fertozodik a masik. -
Kidus
őstag
válasz
radi8tor #10687 üzenetére
Meg ugy sem, mert meg csunyat talalnek mondani... inkabb semmit.
On:
Kismacska az elmult ket hetben hihetetlen kajamanias lett, olyan szinten, hogy a lakotarsam hatara ugral, hogy elvegye tole amit eszik, a konyhapultra probal felmenni mikozben keszitunk valamit, es mikor eves van, szabalyosan raront a taljara, es ket pofara tomi befele. Meg a szonyeget is nyalja...
Volt mar valakinek ilyen gondja? Es ha igen, mit csinalt?
Olvasgatok neten, de csak ilyeneket talalok, hogy ne egyek elotte... valahogy nem tunik celravezetonek.
Kapnak rendesen, beles is, fereg kizarva, most volt dokinal, elvileg minden rendben, de hihetetlen mod obszessziv.... -
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #10676 üzenetére
Ha ram hallgatsz, olyat vegyel, aminek nyitott a teteje, legalabb racsos, es nincs rajta billeno ajto hanem nyilas, es ugy szellozni fog. Amelyiknek teljesen zart a teteje, az katasztrofalis egy ido utan.
-
Kidus
őstag
Hihetetlen mennyi alom fogy par embernel
Nalam egy kozepes meretu alomtal van, magas fallal, kristalyos alombol teszek bele egy kilot ( ket kilos a zacsko ), ugy harmadaig sem er, de eleg mely, hogy elassanak benne barmit.
Minden nap ketszer takaritom, es egy hetig jo. Melle van illatosito por, ezer felet lehet kapni, igy nincs szaga sem. Ja es olcso is.
Probaltam mar valtani sokfelere, papir alapura, forgacs alapura, osszeallosra, semmi nem jott be.
Vagy lehetetlen volt normalisan takaritani, vagy eszelos szaga volt. Ez rendesen felszivja a nedvesseget, egyedul fedett alomtalba nem jo, mert ha nem szellozik, bepallik es ez is budos.szerk: elfelejtettem, ket macskarol van szo.
Szerintem mindennek a lenyege az, hogy naponta legalabb egyszer takaritani kell belole mindent, meg ha csak egy macs van, akkor is. Sok kellemetlenseget, es penzt lehet sporolni, es tenyleg csak fel perc kiszedni. -
Kidus
őstag
válasz
DeathAdder #10626 üzenetére
Attol fugg, mivel altatjak.
Kajat meg nem azert nem szabad, mert altatas utan hanynak, hanem mert kozben, es olyankor altalaban haton fekszenek. -
Kidus
őstag
válasz
Nimrod #10566 üzenetére
Lezert enyem is nagyon szerette, amig fiatalabb volt, most mar szinte semmivel nem jatszik, csak macskamentas dolgokkal, amig friss
Kismacskanal minden bejon, lezer is, barmi ami gurul, zorog, doboz, papirzacsko, de van egy egere is, amit imad visszahozni, hogy dobaljam el -
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #10440 üzenetére
Ne csokolgasd, most irtad hogy az alomban hentereg
Lehet ugy is szeretni, hogy nem puszilgatod ossze, mindegyiknek van kedvenc vakargatos pontja, kedvenc jutifalatja, lehet tanitgatni oket meg jatszani veluk, ez mind sokkal jobb, mint nyomorgatni, amit egyebkent nem is nagyon szoktak szeretni -
Kidus
őstag
Masik macsekom sosem volt rossz, jatszott sokat mikor kolyok volt, de nem rongalt es nem volt ennyire eszelos. Ez a viselkedes nekem teljesen uj egy macskatol, hogy izombol rag, meg jatekokat visz a szajaban
Na nem baj, majd ugy kezelem mint kutyat, megprobalom megtanitani dolgokra, talaltam par videot meg hasznos oldalt, hogy okitsunk macskat, kinezem belole hogy sikerul neki -
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #10422 üzenetére
En is imadom, de mikor masfel oran keresztul probal felmaszni a falon es megerinteni a plafont, neha mar kicsit sok
Nem tudom mibol van, de egyszeruen nem lehet kifarasztani. Felig sziami ugye, azt olvastam kutyaszeru sok kozuluk, es nagyon okosak, gondolom ezert maszott be a kandalloba is, ezert rendezi el a kabeleket, es ezert unja meg ot perc utan akarmelyik jatekat. Konkretan tizenot macskajatek hever szanaszet, meg van ketto, ami palcas-ugralos, azt en hasznalom vele, van a lezer, meg van a 2 masik allat, amit nyuz, de meg igy sem eleg neki.
Remelem megkomolyodik azert mire idosebb lesz, hosszu tavon biztosan vege lenne itt mindennek -
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #10420 üzenetére
Az is tegnap volt, egesz nap ezt nyomta. Pedig meg lezereztem is vele. Soha nem farad el. Soha...
-
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #10418 üzenetére
Az enyem tegnap ketteharapta a hangfal kabelt, es mindezt kb harom masodperc alatt izombol, aztan belezabalt a kajamba, felmaszott az asztalra, kutya hatan ugralt, betamadott mindenkit, utana meg alulrol a kanapen elesitette a karmait.
A vegere mar igy ereztem magam ( legyezos jelenet), ultem a kanapen mondom ha most nem csapom agyon akkor soha
-
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #10409 üzenetére
Az igen, nagyott nott
Egesz komoly feje lett mar.
-
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #10405 üzenetére
Szeretik elasni a cuccot, fold/homok mindig jobb, ha van.
Olyan almot vegyel, amit szeret kapargaszni
Mondjuk nalam kristaly van es teljesen bejott nekik az is. Meg oszinten szolva en mar mindent megprobaltam, de ez az egyetlen, ami nem gusztustalan, es nincs szaga 2 hetig sem, ha minden nap takaritod.
Itt van ma reggeli elkepedos fenykep
Bar te mar ugyis lattad -
Kidus
őstag
válasz
sznorbert86 #10400 üzenetére
Meg kell vagni kicsit a karmai veget, hogy ne legyenek olyan hegyesek, nekem is kellett a kicsinek mar, mert iszonyu milyen sebeket birt csinalni jatek kozben. Nyilvan nem nagyon, csak a hegyet.
Kaparofa nalunk nem volt gond szerencsere, de van olyan macs, amelyik nem szereti a fuggolegest, csakis a vizszintest, ami a foldon van, lehet olyannal probalkozni.
Szoktak meg szeretni a catnip-et, azt lehet ratenni a kaparora, mutatni neki sajat kezeddel, hogy mire valo, vagy jatekkal racsalogatni.
Az is szamit, hova teszed, ha a kanapet szereti kaparaszni, melle tegyed a kaparofat. -
Kidus
őstag
Nalunk is ugy tunik, hogy csakis a szaraz a kicsinek is, mert o is fosik barmelyik konzervtol, meg ugy is, ha keverem szarazzal es alig van benne vizes kaja.
Orijen kozben megjott, eleg tomor kajanak tunik, harmadik napja eszegetik es szereti mindketto.
Ugy tunik, kezd beallni a rend, pindur meg no mint a gomba, megnyult teljesen az utobbi napokban.
Majd teszek fel uj kepeket -
Kidus
őstag
válasz
Nimrod #10390 üzenetére
Az enyem sosem volt mas elol felzabalos feltekeny, de ezzel a kismacskaval valamiert nehezebben megy a baratkozas, besertodott, es mindent meg akar enni elole, ugyhogy azt csinalom, hogy este es reggel kulon kap a kicsi, amig meg nem vagyok itthon, kiteszek egy akkora adag szarazat, aminek ha a nagy megeszi a java reszet, akkor sem lesz tul sok, viszont a kolyoknek van eselye rajarni.
Amugy megvannak, veszekedes nincs, csak ha tulsagosan porog a kolyok, ramordulas meg kisebb pofon, hogy szalljon le rola, de ha nyugton van akkor melle is fekhet, nincs dramazas. Csak ez a kajas tema nem megy egyelore, remelem megoldodik viszonylag hamar, mert nem fogom oket kulon etetni, ha mar nem kell a kicsinek haromszor enni. -
Kidus
őstag
válasz
tolvaj! #10382 üzenetére
Ha addig nem kapott, fokozatosan kell atallni. Meg jofelet kell adni, nem friszkizt.
Ha mar feljott a tema, en ilyet vettem most, mert kismacska is van, meg az oreg is, aki szeret mindent felzabalni elole.
Meg nem probaltam sosem Orijent, de sok jot hallottam, remelem bejon
Kicsinek meg osszecucakolom konzervvel, bar ha eleg kicsik a szemek, lehet hogy elhagyom, mert ugy nezem, a szarazat jobban csipi, mint a konzervet. Multkor megprobalta elkaparni, okos allat -
Kidus
őstag
válasz
tolvaj! #10380 üzenetére
Teljesen rendben van a szaraz kaja, nem kell melle mas, max ha marad kis husi az ebedbol heti ketszer, az boven eleg kiegeszitesnek.
Minden benne van, ami kell a macskanak, viz legyen meg szaraz.
Enyem 8 eves, csak szarazat eszik ( konkretan fosik a konzervtol meg barmi vizes baromsagtol ), az eletben nem volt beteg, nem volt szarul, nem volt sovany, es nincs fogkove sem. -
Kidus
őstag
válasz
emiki6 #10332 üzenetére
Olyasmi, bar a szurke tobb benne talan mint a krem.
Itt egy normalisabb kep -
Kidus
őstag
Esku most nagyon szerencsesnek erzem magam, ezek nalunk nem letezo problemak
Viszont a fel perc alatt szendvicsbol husi kilopas a pult tetejerol es szorgombocok minden feluleten torteno gondos elhelyezese az van, meg ordibalas mert csak. -
Kidus
őstag
Latom csak egy ember ertette meg, amit mondani akartam.
Nem egy haszonallat leolese es egy kismacska kinzasa kozt vontam parhuzamot.
Azt probaltam erzekeltetni, hogy amig a haszonallatok ilyen szintu tartasa es olese rendben van, addig teljesen hiabavalo elvaras az altalanos tisztelet az allatok fele, legyen szo barmirol.
Es hogy hosszu tavon ezen a teren valtozas csak oktatassal es figyelem felkeltesevel erheto el. A jovo felnottjeit kell most megtanitani az elet tiszteletere.
Es nem arra, hogy felsobbrenduek vagyunk, mert csak annyira vagyunk azok, amennyire emberi modon banunk a nekunk kiszolgaltatott elolenyekkel. -
Kidus
őstag
válasz
SUPREME7 #10219 üzenetére
Mi alapjan teszel kulonbseget?
Ha az alapjan, hogy mire hasznalod, az moralisan rendben van?
Ahogy tenyesztik ezeket az allatokat, az egy egesz eletre szolo kinzas, legyen az ket ev vagy ket nap.
Mindig vannak kivetelek es normalis banasmod, de sajnos eleg ritka.
Hazi vagy nem hazi, haszon vagy kedvenc, az osszes ugyanugy allat.
Szerintem. -
Kidus
őstag
válasz
tolvaj! #10214 üzenetére
Az a baj, hogy mindig minden sokkal bonyolultabb, mint elsore tunik.
Mert ha buntetunk, akkor kinzasert es olesert, esetleg rossz banasmodert. De mennyit, es mire?
Es melyik allat "er tobbet", miert mas leolni egy disznot, mint fejbe loni egy kutyat?
Azert, mert haszonallat, es nem fekszik a labad melle este, kevesebb lesz? Vagy az az allat, amelyik szerintunk butabb, nevezzuk tyuknak, felrughato?
Ha nyulat nyuzok az udvarban, az mennyit erdemel? O legyen hazikedvenc besorolas alatt, vagy esetleg elnezzuk, mert finom a combija?
Nem akarok senkivel veszekedni, sajnalom hogy Vista-val nem sikerul nyugodtan beszelni mert ajtocsapkodas van, pedig a tema erdekes, de errol nem lehet indulattal beszelgetni.
Mindenkinek mas az ingerkuszobe, mindenki masra erzekeny.
Engem is felhaborit, ha barki allatot kinoz, de az is hogy futoszalagon nevelunk-olunk husert/szormeert barmi mast is, es az meg teljesen elfogadott. Mint ahogy az is, hogy gyogyszereket, kozmetikumokat tesztelunk akarmin, ami el es mozog de nem ember.
Lehet talalni eleg sok felvetelt akar youtube-on is vagohidakrol, "farmokrol" stb..., hogyan elnek ott szerencsetlen allatok, miken mennek at nap mint nap, legalisan.
Nem akarok alszentkedni, en is szeretem a hust, de az biztos, hogy ha rajtam mulna, mindenki csak akkor enne hust, mikor a sajat, altala nevelt allatot leoli, hogy megtanulja tisztelni es erezze, mit jelent kioltani egy eletet.
Rohadt konnyu levenni a pulrtol a csomagolt csirke mellet, meg kikotni a kutyat is a kertbe lancra nemelyeknek, vizbe fojtani kolyok macskakat, de ivartalanitasert felelosseget nem vallalni, es meg ezer dolgot fel tudnek sorolni, ami baromira nincs rendben ezzel a vilaggal, errol lehetne dumalni vegtelen hosszan. -
Kidus
őstag
válasz
Vistaboy #10210 üzenetére
Ne forgasd ki a szavaimat kerlek.
Es igen, hosszu tavon oktatas es allatvedok, szervezetek amik tamogatjak az allatokkal valo emberseges banasmodot es szorjak az infot mindenfele.
Ha meg helyzet van es a szemed lattara kinoznak allatot, nyugodtan fel lehet lepni ellene, en sem hagynam szo nelkul, de azert biztosan nem azzal inditanek a fenti helyzetben, hogy lerugom a gyerek fejet, es hidd el egy felnott embert is lehet ugy kezelni szavakkal is, hogy az eletben tobbet nem jut eszebe allatot bantani.Amugy egyre komolyabban veszik mindenhol az ilyen ugyeket, nem lesz egyik naprol a masikra megoldas, de idovel eljutunk oda, hogy kemenyen lehet buntetni azt, aki allatot kinoz, vagy nem ugy banik a sajatjaval, ahogy kell.
-
Kidus
őstag
Ugy van, kozlemlere kene tenni gyerekeket, leloni oket, esetleg eltorni mindegyiknek a labait...
Azert lehetseges, hogy van emberibb modja is annak, hogy megoldjuk a problemakat, netan intelligensebb hozaallas annal, mint a habzo szaj es okollel mutogatas.
Peldaul a sajat gyerekeinket ugy nevelni, hogy tiszteljenek minden eletet, alllatvedoket tamogatni/segiteni, es meg ezer mas.
Utalom ezt a "lerugnam a lepcson" hozzallast, sosem oldott meg semmit. -
Kidus
őstag
válasz
Vistaboy #10171 üzenetére
Nincs ebben semmi kiveteles
Van gyilkos pitbullos is. Neveles kerdese.
Kertben tartott kutyanal mas, foleg ha nincs a haznal macska, de amig tudjak hogy falkatag o is, nincs semmi problema.
Gondolom a kiscica is azert lett megcibalva, mert nem tekintik a kutyak csaladtagnak. -
Kidus
őstag
válasz
Vistaboy #10167 üzenetére
Jah.. szerintem is teljesen hulyeseg
-
Kidus
őstag
válasz
djdaniel #10055 üzenetére
Amig tiszta es nem gyulladt/duzzadt, es nem kenyszeresen nyalja, addig nincs gond.
Ha folyamatos rafixalas van es nincs rendben a seb, lehet dokitol kerni/venni lampaburat
Meg fertotleniteni kis betadinnal.
Kanduroknal ez nagyon hamar meg szokott oldodni, nem aggodnek tul sokat. -
Kidus
őstag
Huzattol vedett helyen legyenek, lehetoleg bent, ki ne menjenek.
Kicsit kovalyogni fognak ebredesnel de ha figyelsz rajuk hogy pl lepcson ne zugjanak le, rendben lesznek hamar
Es viz legyen nekik.
Akkora nagy mutet ez, hogy en mar nem is emlekszem ra mi volt az enyemmel pontosan, aznap kicsit ossze volt zuhanva, masnap mar minden normal kerekvagas szerint ujra. -
Kidus
őstag
Akkor kell etetni mikor aludni mesz
Engem az enyem soha nem keltett fel kajaert vagy barmiert ami kellett neki, es ezt ugy kell erteni hogy SOHA, igaz egyszer sem kapott enni azonnal ebredes utan.
Max ha hosszabb idore ott hagytam, akkor mielott kileptem az ajton, akkor kapott.Bar az is igaz, hogy o specko macska, amig meg velem aludt kifigyelte, hogy ha csorog az ebreszto felkelek, ugyhogy mikor nem sikerult, segitett
De semmilyen mas esetben. -
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
Hidrolizalt feherje elvileg mindegy milyen, alacsony molekulasulyu tehat nem valt ki allergiat vagy csak igen kicsi esellyel. Van egy szojas hf kaja az oldalon, amiben abszolut nincs semmilyen szarnyas alkotoanyag, ott van a hipo tapok kozt. De a tobbiben sincs amit linkeltem.
Ha a hf sem felel meg neki, akkor nem a szarnyassal lesz a baj hanem valami massal esetleg mellektermek, de taperzekenyseg mindig bonyolult, vagy talalgatni kell, vagy tesztelni dokinal.
Meg az lehet hogy gabonamentest probalsz, hatha az a problema. Olyan is van hogy vegetarianus, es azzal kizarhato az allati feherjere az erzekenyseg.
Regota kuzdok ezzel sajnos.... amiket fentebb irtam doki magyarazta jo harom hete a hipo kajakrol de ha gondolod olvass utana, abszolut nem vagyok szakerto csak az atlagnal tobbet kellett ezzel foglalkoznom. Kiindulasnak talan ennyi info eleg hogy megtalald amit keresel -
Kidus
őstag
Otthon ha jol emlekszem vannak olyan boltok ahol ki van teve zsakszam szaraz kaja, es lehet belole kis adagokat merni kiprobalni. Szaraz kajanal ezt tennem.
Konzervnel meg kulonbozo markakbol es izekbol vennek kicsiket, mondjuk en konzervnek sosem voltam hive, nagy resze viz es max arra hasznalom hogy neha a szarazhoz hozza keverjem mert nyilvan finom meg szaftos es az enyem peldaul az osszeset beszippantja, de anelkul is nagyon jol elvan.
Altalaban azt szoktam mondani valogatos macskakra, hogy el vannak kenyeztetve, es ez igaz is szokott lenni, ha az ember hagyja oket valogatni akkor fognak is, mert tudjak hogy ha nem eszik meg ami epp nincs inyukre akkor kapnak olyat, ami meg jobban bejon.
Viszont oreg macskarol van szo, az is lehet hogy hianyzik neki valami ami pont abban a kajaban van, en azt mondom egy doki, vizsgalat vervetellel sosem art, de ha semmi baja rahagynam, eszik majd ha ehes es egy jo minosegu szaraz tapnak fedeznie kell mindent, amire szuksege van. -
Kidus
őstag
Abszolut nem ajanlott, foleg ha idos figyelni kell ra milyen osszetetelu kajat eszik.
Kutya kajaban kevesebb a feherje, macskaknak tobbre van szukseguk annal.
A vitaminbol is tobb van benne, mint macska kajaban, problemas lehet ha tul sokat kap belole a macska.
Taurinbol tobbre van szukseguk mint kutyknak, ez valtozo lehet, altalaban kutyakajaban is van de nem mindig.
Mas taplalkozasi szokasok, mas energia igenyek. Jo minosegu idos macskaknak valo kajat kell neki talalni, amit szeret. Lehet buveszkedni keverni valami finom konzervet a szarazzal, vagy majkremet adni hozza es egyebek, de kutyakajat en semmikepp nem adnek neki, ahogyan a kutyanak sem ajanlott macska kajat.szerk:
Turtam egy cikket kozben.
Angol de szivesen forditom vagy kereshet barki magyarul is hasonlot -
Kidus
őstag
Mikesz is tud jokat aludni
-
Kidus
őstag
válasz
Mahrenburg #9624 üzenetére
Hat az feltetlenul latszik rajta hogy nem erre szamitott
-
Kidus
őstag
Mikesz furdest kapott Karacsonyra
-
Kidus
őstag
Jah, szegeny gyereket mar buzeralta egy ideje, sirt hogy eleg, aztan jott a pofon.
De onnantol hogy a macska raugrott, en a szulok helyeben inkabb a macskat reptettem volna, esetleg egy cipot fele... nem meg szegeny macska, olyan nincs, hogy a gyerekemet arcon tamadja barmilyen hazi allat.
Meg jatekbol sem. -
Kidus
őstag
Ha nagyon paras macska akkor valoszinuleg egy lavor a legjobb a kadban amit meg tudsz tolteni.
Ha nincs kad, zuhifulkebe is teheted, csak csobogos viz ne legyen. Szivaccsal mosd meg, ha nagyon fel a viztol akkor bele se tedd a lavorba, csak szivacs. Kozben simi, csacsogas.
Ha agresszivkedik, elotte karom vagas mindenkepp, es grabancanal fogd ha nagyon ugral.Az enyem hihetetlen ordenare orditast muvel mindig, de sosem bantott meg veletlenul sem. Csak all ott es ordit, mindegy neki hogy csobog vagy nem, eleg hogy viz, vege a vilagnak. Attol kifejezetten fel ha a teste vizbe merul ugyhogy nala pont nem jo a lavor megoldas, leheto leggyorsabban letusolni, behabositani, azt is le, es turcsi. Ott mar mely sohajok vannak hogy sikerult tulelni.
-
Kidus
őstag
Volt mar o is annyi de az szerintem tul vaskos volt mar neki
Konzervet siman betol masfelet is, de kb evente ketszer kap mert hiaba imadja, fosik tole ket napig mint a gep. Szarazzal keverve adtam neki legutobb, ugy valamivel jobb volt a helyzet, de inkabb hanyagolom.
Itt-ott csirket szoktam neki adni mikor fozok es marad cullang, kicsit rasutok hogy megse nyersen, meg neha sonka, vagy majkrem ha marad es mar nekem nem tetszik
Tejfolos majdnem ures dobozt szokta meg imadni, fel orat elhulyeskedik vele.Meg barmit amit en akartam megenni csak ott hagytam fel percre
-
Kidus
őstag
válasz
radi8tor #9550 üzenetére
Nalam ez kiesik, van egy allergias kutyam, nem lehet kint egesz nap valami ami kajat dobal.
wertigo:
Nagyobb mint egy hazi, 6 kilos versenysulyban es meg igy is viszonylag vekony.
Nem tudom, mi van benne, de meg egy macskara valo aljszorzet biztosanszerk:
Tessek, ezen viszonylag jol latszik mekkora, pedig a kutya sem toportyu -
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #9547 üzenetére
En imadom a macskamat, es elolvadok barmilyen kolyok macska latvanyara is, de az biztos, hogy nekem macskam tobbet nem lesz, egyszeruen szinte elviselhetetlen az a szor mennyiseg amit termel, az allando nyavergas, es buzeralas hogy a fejem tetejere is felmaszik csak hogy bujas legyen.
Akarmikor leulok a kanapera, ugy allok fel hogy bunda van a ruhamon, kulon trukk tarhazam van hogyan lehet megszabadulni tole, de meg a heti ket porszivozas/bunda kefeles mellett is a zoknimon is macskaszor van mindenhol fel perc utan. A haloszobaba be sem lehet engedni, ugyhogy mar reg nem alszik velem, mert fulladozok a szortol a parnan.
Azt sem tudom megszamolni hany butor/szonyeg lett szetszabdalva, es a kajamat is folyton lopja, de meg ugy is a konyhapulton maszkal, hogy soha semmi nincs elol hagyva.
Az ajtok mellett uvoltes reggel, mikor rajon hogy felebredtem, hogy menjek mar ki KAJAAAAT adni, meg vegyem olbe mert az KELL!!, es amig ezek nem tortennek meg, addig lelki terror van.Es hozza teszem, o kifejezetten jo macska, fel meg sosem keltett, megvarja amig magamtol felkelek, es ilyen kedves elolenyt ritkan latni.
Belenyultam es baromi nagy makom van vele, nem cserelnem le semmire.
Az eletben nem karmolt/harapott pedig meg a korhazban is volt teszt allat a hallgatoknak, hogy lehet gyogyszert beadni, vizsgalni stb, soha nem vegezte a dolgat almon kivul sehova ( bar arrol meg vitazunk, mennyire tud celozni, es hogy szerintem mennyire szuksegtelen szetszorni az almot 3 meteres korben ), ha hivom jon, ha szolok neki tudja, mit akarok, teljesen kutya a lelkem, es imad.
Neki mindegy hol vagyunk csak ott legyek.
Ja es kezet fog barkivel. Nyujtja, rafog, megrazza. Mert a tisztelet fontosDe ha o elmegy, macskakbol eleg volt.
Mondjuk remelem az meg lesz vagy tiz ev -
Kidus
őstag
válasz
fi:zi'k #9498 üzenetére
Altalaban azon az allasponton vagyok hogy ne nagyon valogassanak, de ha meg a darling szintjehez sem er fel a kaja amit adsz neki, en azt kidobnam.
Szaraz kaja mindig a legjobb, kevesebb eleg belole, es tovabb tart, ar-ertek aranyban sokkal jobb mint barmelyik alutasakos es konzerv, amikben boven tul sok a viz ahhoz hogy eleg taplalo legyen es ne kelljen belole sokat adni.
Ha problemas anyagilag az etetes, nezz egy viszonylag normalis szaraz kajat es azzal etesd.
Par nap utan meg fogja enni szepen, akkor is ha elsore mast var, mert megszokta hogy lehet valogatni. -
Kidus
őstag
válasz
radi8tor #9496 üzenetére
Fajta.
Faj a macska.Amugy egy tacsko is meg tudja vakarni a fulet, nincs ezzel gond, turcsiorru macskak/kutyak sokkal inkabb felhaboritoak, egeszsegugyi problemak szempontjabol legalabbis.
Butorra meg jobb is ha nem ugral fel, kifejezetten tudnam ertekelni
Bar karmokkal masznak, macskabutorra is inkabb felszaladni szoktak, ahogy a fara is. Szerintem rovid labbol sok gondjuk nincs -
Kidus
őstag
válasz
wertigo1984 #9465 üzenetére
Nalam ez van
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
válasz
greenity #9066 üzenetére
Az enyemnek egesz toronyhaza van a nappaliban, tejlesen jol alszik rajta/benne, nappal meg a kutyaval bandazik ugyanott, amig dolgozom
Kutyi velem alszik, de o sem johet fel az agyra, van sajatja, az eletben nem probalkozott meg be a feljovetellel, amit nagyon ertekelek
Mondjuk nalam a nappali eleg nagy, egybe nyitva egy konyhaval es etkezovel, ugyhogy nincs buntudatom amiatt, hogy nem lenne a makacs ott jo helyen.
Meg ismerem a fejet, ha problemaja van azonnal vege a vilagnak -
Kidus
őstag
Fekete kuty az enyem, fel eves volt mikor orokbe fogadtam, Miko mar 6 eves volt akkor.
A feher kutyat par honapja ismerjukMikesz mindig is szerette a kutyakat
radi8tor1: szia
Read only vagyok joforman mindenhol mar jo ideje, ritka kivetelektol eltekintve. De azert vagyok, ide is be szoktam nezni kepekert/videokert stb megnezni kivel miujs... -
Kidus
őstag
Regen tettem mar be kepeket
-
Kidus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7243 üzenetére
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7113 üzenetére
Grat
-
Kidus
őstag
Szaraz kaja tokeletes, mas nem is kell, heti 1 alutasak vagy konzerv boven eleg, esetleg osszekeverve a szarazzal, ha tobbszor akarsz neki adni.
Egyebkent meg szaraz pont arra is jo, hogy addig ott van, amig meg nem eszi, mert nincs mas. Ez a modszer mindig bejon. Durcaskodik 1 napig, esetleg 2, aztan megeszi.A masik modszer ugye egy masodik macska, azt azert o sem hagyna, hogy felzabaljak elole az orra elott a kajat, egybol nekilatna akarmit is teszel ki, ne felj
-
Kidus
őstag
válasz
White Tiger #7047 üzenetére
En eleg nehezen fogadnam be, be sok szerencset nektek
-
Kidus
őstag
válasz
White Tiger #7045 üzenetére
Elnezest kerek, de ez a kodolt megfogalmazasa annak, hogy mindent szetszed?
-
Kidus
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7019 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Automata kávégépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Formula-1
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest