Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
válasz
DeathAdder #18956 üzenetére
Nálunk két ivartalanított kandúr csinál hasonlót. Régen imádták egymást, aztán megnőtt a kisebbik, a nagyobb viszont ráunt az állandó játszhatnékra. Fújással jelzi neki, hogy hagyja békén, de bunyó nem szokott lenni belőle. Egyébként pont a nemrég posztolt Dante és Zeus akikről szó van.
-
MPeter87
őstag
válasz
DeathAdder #16536 üzenetére
Létezik belőle zselés és szószos is, szóval ha a zseléset vetted, akkor normális.
-
Katsu
aktív tag
válasz
DeathAdder #16517 üzenetére
Szia,
Esetleg nézz utána a vakondhálónak. Ha nagyok a lukacsai, akkor lehet duplán alkalmazni. Vakondháló a macskákhoz közelebbi oldalon, sima szúnyogháló a másikon.
Üdv: Katsu
-
Ciccuka
veterán
válasz
DeathAdder #16517 üzenetére
Ezeket a vékonyakat 2 legyintéssel teljesen leamortizálják, az a tapasztalat.
Mezőgazdasági boltokban lehet kapni ilyen vastagabb műanyagfélét. -
törölt tag
válasz
DeathAdder #16495 üzenetére
Inkább úgy nézd, hogy jobbá tettél egy életet, még ha az rövid időre is történt.
A mi egyik befogadott cicánk tüdőgyulladással került anno orvoshoz. Kiderült, hogy azon túl más baja is van.
Hangosabban horkol mint egy felnőtt ember, szóval orrpolipra gyanakodnak, illetve elkapott egy hasmenős fertőzést is, amivel már szenved egy ideje. Hol jobb, hol rosszabb, de már arra is kapja a gyógyszert. Most csütörtökön műtik, ahol ivartalanitás mellett a polipot is megnézik.
Milyen érzés látni? Szar. Viszont úgy hiszem, hogy a macskáknak nincs betegségérzetük, mert bármi van nem nyüszít, nem nyávog.
Ami engem illet. Egy vagyont elvisz és látni is rossz, hogy milyen az állapota, de úgy gondolom neki jobb és ez a fontos.
Ha kint hagytam volna valószínűleg már nem élne vagy ki tudja milyen körülmények között tengődne.
Szóval ja, lehet úgy tenni egy problémával, mintha az nem létezne, de lehet úgy is viselkedni, hogy az ember megpróbál segíteni még ha az nem kis áldozattal is jár. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
DeathAdder #16005 üzenetére
Hát 3 macskát már tuti nem bír el.
[link]
-
Astroboy
őstag
válasz
DeathAdder #15998 üzenetére
Igen lehet, majd ha megjön látni fogod, hogy nem kenderkötelet használnak a gyártók hanem nylon-kötelet. Olyasfélét képzelj el mint amiből a "megszakadsz-szatyrok" fülét készítik, csak vastagabb és sárga. Azt meg kapni méterben, úgyhogy nem volt nagy kunszt kicserélni. Kárpitos tűzőgépet kértem kölcsön havertól és azzal rögzítettem.
Teszla_: Gyönyörű cica! A fosás okát csak a kaják/tápok szisztematikus váltogatásával tudod kideríteni. Lehet, hogy fajmacska lévén az emésztése nem tolerál pár összetevőt a tápban, sokszor van ilyen.
Ekkor valóban maradnak a spéci drága tápok, de ne rohanjunk ennyire előre szerintem.
Kezdésnek -ahogy fentebb is javasolta a kolléga- tartsatok "csirkemell-kúrát". Veszel natúr csirkemellet a hentesnél, kockacukor méretűre darabolod és CSAK AZT adod neki pár napig. Ha abbamarad a hasmenés akkor nem magával a hússal, nem is a gyomrával van baj, hanem a táppal.Amúgy füvet tud legelni valahol?
-
Teszla_
senior tag
válasz
DeathAdder #15992 üzenetére
Én [ilyet] vettem a macskának. Magasabbat nem akartam, mert a szélességük, mélységük nem sok és féltem, hogy felborul. De ez betonstabil
egyébként elég termetes dobozban jött, valamivel nagyobb volt a doboza, mint 50x50x50 centi és súlya is van, én 20 kiló fölé tippelném. Nyilván a legnagyobb eleme fogja meghatározni a doboz méretét, úgyhogy így kalkulálj, de 3 ajtós autóba szerintem befér, szedánba, kupéba esélytelen lenne.
Egyébként új vagyok ebben a topicban és mint macskatulajdonos is. Másfél hónapja van egy bengáli cicám. Már az idekerülése napján hasmenése volt. Hiába nem látszott más gond, három nap után mentünk a dokihoz. Szokásos injekciók, probiotikum, egyéb gyógyszerek, de 2 hét után se javult. Volt giardia teszt (ezt nem kívánom egy cicának sem
), de negatív volt. Utána gyógyszer váltás, pici javulás, de aztán elfogyott a probiotikum és 2 napig nem adtam a többi gyógyszert. Így megint hasmenése lett. Végül székletet küldtünk baktérium tenyésztésre, de az is negatív volt, a macseknak "semmi baja", próbálgassam a tápokat. Majdnem 70ezret hagytam az orvosnál 3 hét alatt, ami azért durva volt, de legalább tudom, hogy nincs komolyabb baja. A tenyésztő az Acana Pacifica-t ajánlotta, így ezt kapott, mikor ide került. Gyanakodtunk a tápra, ezért fokozatos váltás Hill's-re, aztán Royal Canin-ra. Ugyanúgy ment a hasa, a végén már nem is ette a tápot. Vettem neki konzervet, holott a tenyésztő mondta, hogy ők sose adtak azt a macskáknak. De éhen nem hagyhattam. Ezt eszi, Premiere márkájú a Fressnapfból. A hasmenés szépen elmúlt, két napra jött vissza, amikor adtam neki egy kis tápot is. Mert csak vissza kéne valahogy térni, a konzervtől rossz a lehellete, fogköves is lehet később és büdöseket fingik
Ma adtam neki egy picit az Acana-ból a konzervbe keverve, majd kiderül hogy reagál. Eddig ennyi a történet
Egyébként Helios a törzskönyves neve, de valahogy sosem esett jól így szólítani, végül Mószi lett (a Brickleberryből), ivartalanított kandúr és egy ördög. Nincs rá jobb szó, néha az őrületbe tud kergetni
főleg, ha lefekvéskor jön rá az ötperc. Amikor meg a konyhába megyek, jön utánam és nyávog, hogy éhes. Akkor is, ha öt perce evett.
Ő lenne azde ez már egy hónapos kép, azóta sokat nőtt.
-
Astroboy
őstag
válasz
DeathAdder #15996 üzenetére
Ja az oszlopokat fél év alatt rojtosra szedte, de inkább ezt tépje mint a fotelokat-szőnyegeket.
Idén 5 éves a vár, de már kétszer cseréltem rajta komplett kötélzetet. -
Astroboy
őstag
válasz
DeathAdder #15994 üzenetére
A véleményeknél az elsőt leszámítva csupa pozitívat látok, szóval annyira csak nem rossz...nekem anno nagy mákom volt, mert vakerán/lófogáson -már nem emlékszem- árultak s.o.s.-ben egy még ennél is nagyobb várat, úgyhogy egyből lecsaptam rá.
Közel eredeti állapotút kerestem, mivel egy széthasznált várnak már idegen szaga lehet, így azokat kerültem.
Azóta is elválaszthatatlanok, a te sicced is imádni fogja -
Astroboy
őstag
válasz
DeathAdder #15992 üzenetére
Kb. 1 méteres darabokra lehet szedni, szóval kis autóba is simán belefér.
Ennél nagyobb várat vettem a büdös dögnek, és egy 3 ajtós Opel Corsába ülésdöntéssel befért az egész cucc hátra. -
wertigo1984
őstag
válasz
DeathAdder #15390 üzenetére
En allandoan. Mind a nedvesbol, mind a szarazbol.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
DeathAdder #15388 üzenetére
" ...én sem prémium kaján élek... " - Ne sajnáld magadtól a jó minőségű macskaeledelt, elvégre ahogy mondani szokták, egyszer élünk...
-
sfefe
addikt
válasz
DeathAdder #15386 üzenetére
Szerintem mindenkepp min. 1 eves koraig, de azert mert "sima" macskak azert meg utana is kaphatnak premiumot az nem csak a faj macska kivaltsaga.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #15373 üzenetére
Simán!
"ideális esetben 2, 4 és 6 hetes korban elvégezték a kölyök féregtelenítését, ill. bolhaírtását. Amennyiben nem ilyen rendezett körülmények közül származik kedvencünk vagy nem ismerjük az előéletét (befogadott, kóbor állatok) és az új gazdi viszi először állatorvoshoz, ezeket a teendőket kell pótolni az oltássorozathoz igazítva."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #13972 üzenetére
Skóciába vittük kocsival a cicánkat. Nem nagyon akart kijönni a boxból, nyitva volt az ajtaja. 12 órát utaztunk egy nap. Gondolom este a szálláson tombolta ki magát. Én jól aludtam mialatt ezt csinálta.
3-4 órás utakra rendszeresen megyünk, akkor ki sem nyitom neki a rácsot. Nem alszik benne csak pihen utazás alatt.
-
F_Gergely
őstag
válasz
DeathAdder #13972 üzenetére
két macskát lehet egy boxban de ehhez megfelelő méretű is kell, normál box csak egy macskának elég, kell hogy tudjon benne "mozogni" fészkelődni, esetleg felállni. Hosszabb távon mindenképp 100+ km, rövidtávra pl állatorvos jó a kisebb is de akkor is csak egy macsek rakható bele.
A kérdés az hogy az összerakni kívánt cicák mennyire vannak jól meg egymással. Ha igen, összerakhatóak, ellenkező esetben szétszedik egymást és csúnya vége lesz. Én 1box/macska szoktam vinni őket és a két boxot a hátsó ülésen egymással szembe fordítom így látják egymást, és kevésbé hápognak. Ha egy jószágot viszek akkor meg az anyós ülésre rakom és felém fordítva persze biztonsági övvel átkötve.
Ablakot sose húzom le, nem szeretik, és a környezeti zajokat szintén nehezen viselik, ezért mindig fel vannak húzva az ablakok, rádió viszont nem zavarja őket, de nagyon halkan szokott szólni.
Az még fontos hogy a box mindig legyen kibélelve, ruha vagy pléd, amin el tud feküdni, kényelmes és puha neki.
Két macska két külön boxban való szállítását én jobban szeretem, mert külön van a kettő (vittem már őket egy boxban akkor sem volt semmi de jobb az óvatosság) és felnőtt macskához már kutyaszállító box kell amiben elfér mindkettő én meg inkább viszek kézben két kisebbet főleg úgy hogy egyedül szoktam őket vinni, bőven elég a két boxot vinni plusz kocsit nyitni/zárni -
F_Gergely
őstag
válasz
DeathAdder #13960 üzenetére
Ugyan ez ervenyes az autos utazasra is. En a sajatom boxban szallitom ha kell, elejen nyafog aztan elfekszik es pihen. Tesom elkovette azt a hibat hogy kivette a boxbol es az oleben volt a cica. Onnantol kezdve lehetetlen volt boxban vinni, minden baja volt, box lenyege meg ugye pont az hogyha egyedul vagy akkor is tudod szallitani.
Minden attol fugg mihez van hozzaszoktatva viszont ezt kicsi kortol kell nagyon is tudatosan kialakitani a macskanal. Nalam legalabbis ez jott be -
F_Gergely
őstag
válasz
DeathAdder #13949 üzenetére
Jol viselik, a sziami az neha nyavajog hogy kimenne de ezt tesom rontotta el nala mert erkelyre kiengedte. A masik egyyaltalan nem akar kimenni, meg az ajtohoz se megy oda hogy hatha ki tud logni.
A tapasztalat az amit en sejtettem/remeltem (ok az elso fix benti cicak) hogyha soha nem viszed ki oket, megszokjak. Nagyon jol elvannak bent, ablak is ha nyitva van bukora akkor sem ott hisztiznek, nem is foglalkoznak vele. Bent futkaroznak, alszanak es nem akarnak kimenni. De ehhez az kellett hogy sose legyen kint, igy nem tudjak milyen kint es nem is akarnak kimenni.
Csak hozza kell oket szoktatni es szigorunak lenni. Van aki persze porazon kiviszi setalni meg ilyesmi, ha egy cica van nevelessel raszoktathato, de nalam ketto van (testverpar) es nem tudnam a ketto egyutt vinni, szoktatni igy bent vannak egyutt. De mondom jol birjak, nincs nyafi -
F_Gergely
őstag
válasz
DeathAdder #13917 üzenetére
Csomosodo nem szilikonos, nature alom. Vagy a fitt+fun fele alom (annyira nem is draga), vagy nekem a kedvencem a szinten fresnapf-os comfort macskaaalom ez dragabb viszont 1-2 macskara vetitve 1 honapra eleg.
Lidls alom is jo de rettentoen budos meg erintetlen allapotaban is es csomosodik de rengeteg alom megy igy ki a kukaba.
A fresnapfos alom annyira all ossze amennyi kell, nincs vele pazarlas. -
kribe
őstag
válasz
Nálunk a csomósodó, nem szilikonos alom jött be. Pl. a közönséges Spar alom, vagy a Fressnapfos fit&fun bioclean. Próbáltuk a drágábbakat, szilikonost, Catsan-t de annyira nem jött be se nekik, se nekünk. Ami szerencse is valahol mert mióta egy csordányi macskánk van egy nagyobb vagyonba kerülne csak az alom. Így csak egy kisebbe.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Csomósodó.
(bár szilikonost sosem próbáltam, nem is tervezem a mű anyag miatt) -
Vistaboy
veterán
válasz
DeathAdder #13652 üzenetére
"...de számomra a házimacskák a legszebbek, nem beszélve arról hogy szinte hozzávágják az emberhez, illetve tele a menhely velük teljesen ingyen, és tudom hogy indokoltan annyi, de akkor sem fizetnék többszázezret egy cicáért aki nem kevésbé aranyos és szerethető mint egy házi."
+1.
Mi is úgy vagyunk vele, hogy inkább fogadunk be egy menhelyről vagy ismerőstől bármilyen keverék fajta házi macskát, minthogy fizessünk érte. Legyenek akármilyen törzskönyves, kiállításgyőztes meg mittudomén mi alapján rangsorolt fajtatiszta macskák, a mi szemünkben teljesen ugyanolyanok, mint az utcáról befogadott, árva keverék macska.
És - no offense -, de személy szerint én utálom, amikor vagyontárgyakként kezelik őket. A haszonállatok kivételével, melyeket főleg levágásra vesz az ember a húsa miatt, miért kellene bármennyit is fizetnem egy macskáért vagy kutyáért? Nem megvenni akarom őket, hanem befogadni. NEM MINDEGY! Számomra egy macska családtag, nem pedig árucikk.
Sok kidobott, éhező állat szenved a menhelyeken, ahol ráadásul már alig tudnak gondoskodni róluk, mert az emberek inkább fizetnek százezreket a plecsnikkel, bizonyítványokkal és törzskönyvekkel teleaggatott mintapéldányokért, minthogy befogadjanak egyet ingyen a menhelyről, és ennek az összegnek egy pici töredékével támogassák a többi lakót. Az ott élő állatok ugyanúgy húsból és vérből vannak, ugyanazt érzik, ha kidobják őket az utcára, mint a milliós csodapéldányok...
Ne értsétek félre. Ha valaki ragaszkodik egy fajtatiszta macskához, akkor nyugodtan vegyen olyat (Nekem például az a szürke cirmos fajta tetszik, ami a Whiskas reklámokban is van, ha menhelyen látnék egy ilyet, már vinném is haza, de pénzt nem adok érte, mert ő nem tárgy).
Viszont ha már valaki macskát akar, akkor az azt is jelenti, hogy szereti az állatokat, ugye? Nos, ebben az esetben nem tart semmiből, hogy segítsen a többi cicának, ők se éhezzenek... mi például a környékünkön rendszeresen élelmet rakunk ki az itteni kóbor cicáknak, nem egyet már be is fogadott valaki.
Szóval még egyszer, no offense, ez csak az én véleményem, nem akarok bíráskodni.
-
Dhampir
félisten
válasz
DeathAdder #13661 üzenetére
Tudok hazai huszonvalahány éves macskáról (a pontos számra már nem emlékszem, a gazdája mesélt róla futtában), ami ritkán járt ki, talán csak a kertbe.
-
Nimrod
addikt
válasz
DeathAdder #13652 üzenetére
Nalunk is rivalizalnak az agyban. Latszolag felosztjak egymas kozt, hogy mikor-melyik johet hozzank pihenni. Ha valamelyik szinten feljon az agyra, de valamelyik mar ott van velunk, akkor a velunk levo neha feltekeny lesz es lekever egyet a jovevenynek.
-
bul07
nagyúr
válasz
DeathAdder #13649 üzenetére
Nekem kis gyerek korom óta vannak macskáim
Szerintem a sima házi macskának sok a mozgásigénye, volt nekem is, és félig házi is mikkor az anya volt fajtiszta
Ha újra veszünk szoba macskát akkor csakis olyan fajta tiszta lesz amelyiknek nem nagy a mozgásigényeNekünk is volt félig szoba macska, kéredzkedett ha dolga volt, de jó néhány végezte kocsi alatt
A mostani tiszta szoba macskánk már több mint 10éves eddig ez a leghosszabb életű, és lehet azért mert szoba macska -
válasz
DeathAdder #13649 üzenetére
Nálunk a két, egy alomból származó macska két nagyon határozottan elkülönített territóriumot tartf fenn a lakáson belül. Itt bent csak csetepaté erejéig találkoznak (meg a kajástálnál, az közös terület), de kint egyesített erővel tartanak rendet a saját territórumukban. Érdekes módon kint sosincs vita közöttük. Nem is tudom, mi lenne, ha nem mehetnének ki.
-
bul07
nagyúr
válasz
DeathAdder #13644 üzenetére
Nálunk úgy van hogy felügyelet mellet kimehet, mikkor mennyi időre
Télen a hóban hidegben 10perc után kéredzkedik be, de tavasszal nyáron van hogy órát is kint van, már ha van felügyeletJó pár éve egyszer elkóborolt egy nyitott ajtó miatt, 3órás keresés után 15házal arrébb lett meg, édesanyám már siratta
De azért az is fontos hogy milyen fajta macska mert van amelyiknek nagy a mozgás igénye. de van amelyiknek meg nem így jobban bírja a szobalétett és nem is hiányzik neki annyira a kinti lét
Amúgy tervbe volt egy ilyen ketreces kijáró, de majd talán a következő macseknak megvalósul
-
válasz
Én minden macskámat kiengedtem, és a jövőben is ki is fogom engedni.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Itt írnak a korai(6 hetes-3 hónapos életkor) ivartalanításról.
-
Louro
őstag
válasz
DeathAdder #13589 üzenetére
Rossz ilyet olvasni. Részvét. Én is már most félek a 3 macskusz miatt, hogy mi lesz később. A két testvér nagyon össze van nőve. Ott mégnagyobb lesz majd a baj.
Annyira gyerekeink, hogy azt a családtagjaink - szülők, testvérek - meg sem értik, ha nekik nincs kedvencük.
-
tolvaj!
őstag
válasz
Részvétem. Amikor Molli ment el hetekig nem lehetett hozzám szólni. Sajnálom és kitartást. Gondolj arra, hogy már jobb neki, vége a szenvedésnek!
-
F_Gergely
őstag
válasz
Reszvetem, sajnos tudom milyen. Es ha lehet ilyet mondani, annak mindig "orulni" kell hogy veled volt es nem elment aztan nem jott haza. Meg nem elutotte egy auto. Oszinten nagyon sajnalom, mikor 12 ev utan engem itthagyott hetekig bogtem a nap kulonbozo oraiban...
-
válasz
Sajnálom. rip Tigi
Azért valamikor majd írd le, plz, hogy mi történt, hogy mi tanuljunk belőle. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sajnálom!
-
válasz
DeathAdder #13579 üzenetére
Hasonló jelenség: nálunk állkapocs ízületi gyulladás volt. Fájt neki rendesen kinyitni a száját. Emiatt egy ideig nyalni hajlandó volt aztán az sem. Hosszú szurikúra segített.
-
F_Gergely
őstag
válasz
DeathAdder #13583 üzenetére
En elvinnem egy masik dokihoz. Ez nem allapot, csinaljanak verkepet, labort, ultrahangot, viszgaljak ki. Valami baj van es vartok a csodara hogy majd elmulik. Ne hagyd annyiban, vizsgaltasd ki!
-
F_Gergely
őstag
válasz
kell neki paszta, ha pedig már elkezd kiszáradni az állat (nyakánál a bőrt felhúzod ha nem megy vissza, nem rugalmas az már baj), szólj a dokinak kössön be neki branült, és otthon tessék infúziózni a macskát. Egy hétig én is csináltam mikor gond volt a veséjével.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Ha már rágni nem tud, vmi paszta állagú táppal nem próbálkoztatok még esetleg?
-
Nimrod
addikt
válasz
DeathAdder #13534 üzenetére
Szekleten, vizeleten latsz valami valtozast? Elso dolgok kozott szokta tolunk megkerdezni a doki.
-
válasz
DeathAdder #13534 üzenetére
Inni sem iszik már napok óta
Ez nagy baj, azonnal dokihoz. Hacsak nem tudod, hogy valahol máshol isznak, amit te nem látsz. Az én macskáim imádnak a kerti tóból, vagy esővíz gyűtő vödörből inni. -
válasz
DeathAdder #13521 üzenetére
A macskáim fiatal korukban mindig eljászották ezt a felhízok télen, majd rá se nézek a kajára, és tavaszra lefogyok akciót. De idősebb korukra leszoknak róla. Talán megszokják, hogy nem kell félni a téltől, lesz elég kaja.
-
Nimrod
addikt
válasz
DeathAdder #13519 üzenetére
Akár az is lehet, hogy a hormonok miatt tapasztalod ezt. Írtad, hogy elhízott. Az elhízás abból is szokott adódni, hogy rosszabb minőségű kaját kap, amit lassabban emészt meg. Nálunk egyik cica részben emiatt is hízott meg, hiába van diétán. Lehet csak átmeneti és magától helyrezökken. Állatorvoshoz vinni jó ötlet volt, sosem árt.
-
válasz
DeathAdder #13518 üzenetére
Jobban neszel mindenre a házban is, félénkebb mint általában. Most is a lakás legmagasabb pontján van, nem akarja hogy megfogjuk.
Lehet kiváltó ok amire gyanakszom még esetleg, hogy kint most megy nagyban a párosodás, és ez benne valami lelki zűrzavart okoz? -
Nimrod
addikt
válasz
DeathAdder #13209 üzenetére
Mindig a dokitól kérem, vagy adatom be amikor valamelyiket viszem hozzá. Ha csak egyiket viszem akkor a többieknek is szoktam kérni és otthon beadjuk nekik.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
DeathAdder #13209 üzenetére
Oltás után ugyanilyet adott a doki pont egy héttel ezelőtt.. Ez egy szekszárdi állatklinika, amihez tartozik patika is. Gondolom más doki is tud ilyet szerválni vagy valami patikát tud javasolni.
-
bul07
nagyúr
válasz
DeathAdder #12051 üzenetére
Nem lehet hogy a párod új fajta felmosószert használ és az zavarja a macskát?
-
válasz
DeathAdder #12051 üzenetére
Most létezik hogy nem szereti a csirkecombot a macska?
Valószínűtlen. Az enyémek imádják a mellet és a combot is. A mellet csak nyersen, esetleg enyhén főve, a comb jöhet mindenhogyan (nyersen, sütve, főve). -
ariel96
aktív tag
válasz
DeathAdder #11884 üzenetére
Attól, hogy ivartalanították szerelmes még lehet a cica, az ösztöneit nem vették ki. Ha van a közelben egy tüzelő cicalány az bizony el veheti az eszét. Ha veszélyes az, hogy az utcán kóvályog, jobb lenne ha néhány napig nem menne ki. Amennyiben van rá lehetőség, foglalkozzatok vele most többet, hogy ne gyötörje a szerelem.
Az én Fricikém 3 hetes kora óta velem volt, sosem járt ki, ivartalanították. Aztán a befogadott pici lány nagyon korán elkezdett tüzelni (még nem esett át a műtéten). Bizony az én Fricikém is szerelmes lett, de ez bent a lakásban történt.
-
válasz
DeathAdder #11886 üzenetére
Ha megy benne a hormon, akkor keresi is a csajokat, nem csak a szomszéd bigére hajt rá. Pár napos kimaradások, kintalvás, stb. Meg abban reménykedj, hogy a tiéd a környék legerősebbje, különben lesz félbe szakított fül, megrágott hátsó láb, legrosszabb esetben kivasalt macsek (sajnos az enyém is így járt).
-
válasz
DeathAdder #11884 üzenetére
Volt már egy ivartalanított kandúrom, ami félsikeres volt. Az egyik heréje még kölyökkorban nem szállt le, emiatt csak bonyolultan lehetett volna teljesen ivartalanítani. De az orvos a műtét után szólt, hogy gebasz van. Meg is volt az eredménye, hajtotta a csajokat. A viselkedése jobban hasonlított a tökös kandúrokéra, mint az eunuchokra.
Egyébként meg miért fáj neked, hogy hajtja a csajokat? Ha egyébként mégis dolgozik benne valamilyen hormon, akkor ez a legkisebb probléma, sokkal inkább aggódnék minden másért, hogy mi lesz később.
Még a friss csirkehúst sem ette meg a tányérjából (!!)
Basszus, te nem tudom, mitől aggódsz. Ha ilyentől aggódnék, rendszeresen összefostam volna magam. Az enyémek rutinból szarnak arra, hogy épp milyen kaját adok nekik. Ha épp hőkezelt húsra vágynak, bele se szagolnak a nyersbe, vagy a macskatápba, vagy épp fordítva. Hány adag szuper finom, friss csirkemellet dobtam már ki, nem is számolom. Ezek macskák, nem kutyák. -
beleszólok
senior tag
válasz
DeathAdder #11167 üzenetére
Fűből válogatósak. Jobban ismerik a gyógynövényeket, mint az emberek.
Kíváncsi lennék, a doki mire gondolhatott, mert bár láttam már macskát borsólevest enni, de azé' má' mégis...
A vitaminokat többnyire a belsőségekből szerzik be (máj, szív stb) amennyire tudom, de nem vagyok szakértő, úgyhogy ne vegyél mérget rá.Esetleg itt nézz körül!
-
beleszólok
senior tag
válasz
DeathAdder #11165 üzenetére
Hát nem t'om... a macska ragadozó. Talán még inkább, mint a kutya. Füvet szokott enni, ha emésztési gondja van, de egyéb zöldség... ilyenről még nem hallottam.
-
beleszólok
senior tag
válasz
DeathAdder #11099 üzenetére
Voltatok?
-
beleszólok
senior tag
válasz
DeathAdder #11092 üzenetére
A mi úrnőnk ma pontosan ugyanazt tette órákon át, ha ez megnyugtat kicsit. (Vedlik)
-
beleszólok
senior tag
válasz
DeathAdder #11087 üzenetére
Orvosnak kellene megmutatni, ha aggaszt a dolog.
A mi úrnőnk többnyire akkor nyalogatja a bundáját, ha vedlik vagy úgy érzi, hogy valamivel összekente. -
glutamin
őstag
válasz
DeathAdder #11087 üzenetére
Veseprobléma jele lehet ha azon a területen nyalogatja.
-
beleszólok
senior tag
válasz
DeathAdder #10978 üzenetére
Vidd dokihoz és meséld el neki!
A miénk valami veseprobléma miatt csinálta. -
tolvaj!
őstag
válasz
DeathAdder #10978 üzenetére
Száraz bőr esetleg?
10981
Kurkászol és korpát találsz
-
beleszólok
senior tag
válasz
DeathAdder #10941 üzenetére
A napokban láttam, hogy egy macs direkt hergelte az arra sétáló kutyát. Tudta (? hitte, hogy tudja?), hogy a kutyusnak esélye sincs.
Ennek megfelelően csak amolyan lightos kocogással húzott el, mikor a kutya utána futott. -
shteer
titán
válasz
A kutyak is tudnak nagyon gyorsak lenni ha vadaszatrol van szo. Videken csak kutyank volt, a nemetjuhaszunk es a foxterrierunk is ejtett el szomszedbol attevedt macskat. Es ilyenkor egyszeruen kikapcsolt az agyuk, se vezenyszora se semmire nem reagaltak amire amugy mindig. Es lesben is alltak orakig ha ugy volt kedvuk. Oszton.
A jelenlegi foxterrier keverekunkkel eltartott egy darabig amig a befogadott cicat hozzaszoktattuk. De annak az egyre nagyobb kolyket meg mindig nem engedi kozel magahoz. Kozrejatszhat az is, hogy az fekete es kandur.
Es szerintem az idegen macskakat tovabbra sem birja.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Az egyik kutya rottweiler és tacskó (!) keveréke, képzelheted.
Nem csak intelligens a kutya, hanem igen ravasz is.
Ők azok:
-
tolvaj!
őstag
válasz
Tápláléklánc. Nem kell ragozni, de ne felejtsd el, hogy a kutya is ragadozó és mint ilyen intelligens. Nem a sebesség a lényeg.
-
Potzee
addikt
válasz
DeathAdder #10890 üzenetére
Ilyen , a semmiből hirtelen feltörő nyávogás nálunk is van :-) Szerintem egyszerüen csak fel akarja hívni magára a figyelmet...épp abban a pillanatban simire, törődésre vágyik. Ha kimondjuk a nevét, abbahagyja :-)
A miénk gyakran nekiiramodik és szalad végig a lakáson...aztán zavarba jön és elfut a kaparófájához :-) -
bbuffy
senior tag
válasz
DeathAdder #10890 üzenetére
Pár macskãval a hátam mögött nyugodtan kijelenthetem hogy lehetetlen kiismerni őket és mindegyik lökött.
-
bbuffy
senior tag
válasz
DeathAdder #10887 üzenetére
Ezer oka lehet még. Lehet csak úgy nyavikol egyet.
-
KunEmber
senior tag
válasz
DeathAdder #10887 üzenetére
Hisztizik. Macska.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #10815 üzenetére
Ha bolhás volt, akkor utána simán lehet rühes.
Bolha legyengíti az immunrendszerét, aztán elkapja a rühet.Állatorvos megoldja.
-
Potzee
addikt
válasz
DeathAdder #10818 üzenetére
Mi is próbáljuk változatosan összeállítani az étrendet
Nem tudom...esetleg a petrezselyem nem okozhat ilyen tüneteket?
Az állatorvos valószínűleg egy gyógyszeres fürdőt javasolna, de szerintem várd meg a hétvégét, hátha csak valami ételallergia pl. a petrezselyem... -
Louro
őstag
válasz
DeathAdder #10776 üzenetére
Hát mi a budapesti Báthory utcába visszük. Ott az oltás mellé adják a féregtelenítőt is. Kedvesek és sose voltak kioktatóak vagy szemtelenek. Már-már túl kedvesek. Jah és sokszor kapnak promóanyagokat és legutóbb is kaptunk jutalomfalatokat, nem is egyet... igaz egyik se jött be, de legalább ingyen kipróbálhattuk azokat is
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #10778 üzenetére
Azokat lehet pótolni.
Persze nem olyan jó a helyzet, mintha kölyökkora óta oltva lenne, de még így is jobb, mint a macskák 80%, akiket sosem oltanak be. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #10776 üzenetére
Csak veszettség elleni a kötelező.
A mi cicánk ezen kívül még vagy 4 félét kap minden évben.
Elég sok cikk foglalkozik ezekkel, pl: [link]
Ha hosszú életű cicát szeretnél és ha kijárós, akkor mindenképpen ajánlott a kötelezőn kívül a többi.
-
bul07
nagyúr
válasz
DeathAdder #10732 üzenetére
A macskák nagyon érzékenyek de mindenre
A miénk például érzi hogy édesanyámnak épen mije fáj
Ha a combja akkor azt kezdi el gyúrni és majd fekszik rá, ha a hasa(epéje) akkor azt gyúrja és fekszik ráDe ha nekem nincs jó kedvem és letessékelem a monitor elöl akkor pár napig felém se néz
-
tolvaj!
őstag
válasz
DeathAdder #10728 üzenetére
Pedig a te kis anekdotád is engem támaszt alá
-
tolvaj!
őstag
válasz
DeathAdder #10725 üzenetére
Egy macska nagyon önérzetes tud lenni és tudja, ha őt nevetik ki. Bosszút fog állni! Lehet kockáztatni, de a saját tapasztalatom az, hogy nem szabad nevetni. 3x volt altatva eddig, ebből 1x kinevettem, mikor ébredezett és két nappal később volt egy meglepi a számítógép mellett.... szóval csak óvatosan
-
Louro
őstag
válasz
DeathAdder #10701 üzenetére
Nekünk két ivartalanított lányunk van. Kajában csak a sterilized kajákat vesszük és szerencsére nem híztak el. Az egyik folyton alszik, míg a másik mozog. Szóval a két véglet. Érdemes a speckó kaját venni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #10701 üzenetére
Igen az ivartalanított cicák szeretnek sokat enni. Ha normál etetés mellett elkezd hízni nagyon, akkor light táp kell majd neki.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #10696 üzenetére
Úgy hallottam akkor nem jelölnek a cicák, ha még fiatalon lesznek ivartalanítva. Ez kb azt jelenti akkor, amikor elkezd jelölni (nem 1 hónaposan).
-
emiki6
veterán
válasz
DeathAdder #10696 üzenetére
Nálunk jelölés közben rángatózik a farka, de nem szokott nagyon.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #10663 üzenetére
Vizet szerintem kaphat, ha már stabilan áll a lábán, stb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #10661 üzenetére
Ha jól tudom akkor lehet adni neki, ha már kiment belőle rendesen az altató. Tehát másnap.
Megfulladhat, ha nem tud nyelni. -
Kidus
őstag
válasz
DeathAdder #10626 üzenetére
Attol fugg, mivel altatjak.
Kajat meg nem azert nem szabad, mert altatas utan hanynak, hanem mert kozben, es olyankor altalaban haton fekszenek. -
zack
nagyúr
válasz
DeathAdder #10622 üzenetére
Ha tudsz kérj műtét után felébresztő koktélt.
Mi mindig kérünk. Így azonnal magához tér, és kb fele annyi alatt kimegy belőle az altató.
Ha hazaértek, így is lesz minimális kótyagosság, de lényegesen kevesebb. A cicára figyeljetek amíg nincs teljesen magánál, mert ösztönösen minél magasabb pontot fog keresni a lakásban, hiszen védtelennek érzi magát. Ezt ne engedjétek, amíg nem stabil, mert nagyot eshet, és védtelen ebben az állapotában.
Tehát ahogy hazaértek, célszerű a konyhában kialakítani neki pokrócból egy kis fekvőhelyet, amíg teljesen magához nem tér,m ami szerintem 2-3 óra ha kéritek a felébresztő koktélt. -
Integra
titán
válasz
DeathAdder #10622 üzenetére
no para, semmi baja nem lesz, amikor otthon felébred, csóri még kóvályogni fog, meg agyon lesz csapva, de déltuánra már egész rendbe jön
-
zack
nagyúr
válasz
DeathAdder #10620 üzenetére
Szerintem ez 24 óra, de általában az a hivatalos, hogy előző nap már ne kapjon enni, vizet műtét előtti nap estig kaphat. Nálunk legalább is így volt. Pár altatáson túl vagyunk már.
Egyébként meg ne féltsd. Hetekig kibírják kaja nélkül. Ez az 1 nap maximum a beidegződés miatt lesz nehéz neki, hogy nem a napi rutin zajlik.
Egyébként nem csak műtét után hányhat. Műtét közben is, és fulladáshoz vezethet. -
bzoley
veterán
válasz
DeathAdder #10571 üzenetére
Esetleg kaphatna féregtelenítőt. Év elején összeszedtünk egy kölyök cicát, időszakonként az is csúnyán köhécselt. Köhögött, nyelt, köhögött, nyelt. Féregtelenítő után egy ideig nem csinálta, amikor megint elkezdte, újra kapott egy kicsit. Pár hónapja viszont megszűnt a köhögés teljesen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #10571 üzenetére
Akkor keress másikat.
Én III. kerületből Budaörsre viszem a cicát minden alkalommal. Nincs közel, de megéri.
-
Nimrod
addikt
válasz
DeathAdder #10560 üzenetére
Nálunk az egyik szokott rendszeresen köhögni, de nem egyet, hanem többet is. Látványra körülbelül hasonló a leírthoz. Állatorvos szerint macskanátha, teljesen kikezelni belőle nem tudtuk. Kapott mindenféle immunerősítőt. Befogadott cica, mivel előéletét nem tudjuk, ezért a problémát teljesen megszüntetni sem. Vérvizsgálatot javasolt még az állatorvos, de az is inkább csak kósza tapogatózás volt és inkább arra irányult, hogy a rejtett betegségei kiderüljenek.
Egy panasza van még, időnként hányós kajálás után. Összefüggést nem találtunk sehogy sem, így állatorvos sem tud vele mit kezdeni. -
Mahrenburg
őstag
válasz
Vélhetően a tisztálkodás közben a nyelőcsövébe jutott szőr okozza. Ez a jelenség először tényleg ijesztő látvány, de nincs mögötte semmi komoly dolog. Ha a gyomrában esetleg összegyűlik több szőrszál, akkor előfordulhat, hogy felöklendezi. Ez nem minden macskánál fordul elő, de nálunk az egyik macskánknál emésztési problémát is okozott, s az állatorvos ezt ajánlotta, s meg is szűnt a probléma. (Mármint az emésztési probléma szűnt meg, a torkára akadt szőrszál miatt azért még "köhöghet".)
Nagy valószínűséggel ez az oka, de nem biztos, fent leírt jelenség okozza a Te macskád esetében a tüneteket, mindenképpen vidd el állatorvoshoz!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
A topicban elég kevés az állatorvos. Szerintem első körben egy állatorvossal konzultálj.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Lehet a gyógyszer miatt. Várd meg mig meggyógyul, ha utána is csinálja akkor már más.
-
emiki6
veterán
válasz
DeathAdder #10514 üzenetére
Nálunk megőrülnek a sült csirkemellért. Kb annyira, mint a tiéd a whiskasért.
Amire szüksége van, az kb benne van a caninban, a csirke meg lehet jutalomfalat vagy nasi.
A whiskas amúgy itt is tarolt, már a tasak zörgetére begerjedtek a cicák és jöttek kunyizni. A szaft fogyott el itt is elsőnek. Szerintem mindenkinek feltűnik, hogy van benne macskadrog -
válasz
DeathAdder #10513 üzenetére
Egyébként arra is gondoltam, ami ezeket a konzerv/alutasakos tápokat illeti, hogy akár kiválthatná a friss csirekhús is?
Ha kiszámolom 1kg whiskas konzerv (most ehhez van viszonyítási alapom) árából már lehet venni 1kg csirkemell húst is.
A Schesir konzerv tápokról meg ne is beszéljek, ami sokszorosa a Whiskasnak.Vagy van valami ezekben a tápokban amikre a macskának szüksége van, és ami nincs benne a szín tiszta friss húsban?
Elvégre a macska ragadozó és húst eszik nem?
Persze ezen kívül enné a száraz ropogtatni való Royal Canint, vagy Purnia One -t is..Vélemények?
-
warrior28
aktív tag
válasz
DeathAdder #10508 üzenetére
Érdemes annak is utánanézni, ha nem magas kategóriás tápot veszel, hogy mennyi kalcium, foszfor stb-t tartalmaz egy napi adagnyi, a macskák napi bevitelének tekintetében. Olvastam egy németek által végzett tesztet, ahol pl. a Félix 7-8x többet tartalmazott, mint a cicák napi ajánlott bevitele. Hosszútávon előfordulhat, hogy szétcseszi a kis veséit..
Én pl felhívtam az állatorvosunkat és tőle kérdeztem meg, hogy ez a táp jó-e stb, ezt tanácsolom neked is, ha biztosra szeretnél menni. (Adok megbízható állatdoki telszámát, ha kell, írj privátot!)
-
válasz
A mi macskáink néha isznak tejet, de ha van választási lehetőségük, akkor vizes tálkához mennek, azt jobban szeretik. Szeretnek néha tejfölt és tejszínhabot is nyalakodni, de azt csak ritkán kapnak, mondjuk úgy ínyencség gyanánt.
Eddig nem volt velük semmi baj. Vettünk néha macskatejet is, de azt sem itták túlzottan.Én úgy tudom, hogy csak a kismacskák laktóz érzékenyek a felnőttek már nem. Bár a leírtakból kiderülhet, hogy nem adunk nekik tejet literszámra.
(#10509) Louro Én azt olvastam egyszer, hogy a Purina kajákban (talán még a Whiskas-ban is) van valami olyan adalék, ami miatt a macskák rászoknak, függők lesznek. De lehet, hogy ez csak HOAX.
-
Louro
őstag
válasz
Royal Canin top kategóriának van titulálva.
Szerintem néz aranyközéputat. Purina One. Ha az kicsit sok, akkor Friskies/Darling/Prevital. Rengeteg íz van, szóval lehet kísérletezni.
A tejjel nekünk rossz a tapasztalatunk. Joghurt, tejföl, tej lett kipróbálva, de vagy nem ették meg vagy belekóstoltak, de hamar hányás lett a vége.
Kajamennyiség: Hát nálunk a szárazat kb. a végtelenségig ennék. Ráadásul az egyik úgy eszik, hogy a szájába vesz, amennyit csak tud, azután rázza a fejét. Ami bent marad, azt szétrágja. Mindig disznóólat hagy maga után. Az alutasakost megeszik, de ott a szaft a lényeg. Azt kinyalakodják, azután majd, ha nincs más, akkor megeszik a husit is.
-
warrior28
aktív tag
válasz
DeathAdder #10500 üzenetére
Whiskasra hozzáértők mondják, hogy olyan, mintha te mekis kaját ennél
.. Nyilván annyira nem laksz jól vele, mint egy normális kajával. Itthon royal canint kapnak, Indoor27-t. Benti cicák. 2-3 hónapig elég egy 10kilós, átlagos testsúlyú macskáknál. Van persze kölyöknek is speckó tápuk. Nagyon szeretik egyébként. Egy hátránya, hogy egyszerre többet kell érte kiadni. Én innen rendeltem: zooplus.hu, jóval olcsóbban, mintha itthon vettem volna.
-
válasz
A mi macskáink Félixet esznek már évek óta, és imádják. Időnként váltogatják, hogy melyik a kedvenc, pl Vincent (az egyik macskám) olyan 6 éven keresztül csak és kizárólag a marhásat volt hajlandó megenni. Most viszont pont azt nem eszi, csak a csirkéset hajlandó megenni.
Nem tudom, hogy friss macskatulaj vagy-e vagy volt már macskád, de egy biztos, hogy ha véletlenül házi kosztot is kapna, akkor disznóhúst ne adj neki még véletlenül sem, sem disznó párizsit, felvágottat stb.!
-
Louro
őstag
válasz
Szia,
én azt javasolnám, hogy ne csak egyet próbáljatok ki. Whiskast és a Royal Canint a többség nem szereti. Az előbbi tényleg függőséget okoz. Nekünk kiskorukban kaptak azt és nehezen váltottunk.
Mi most Matisse neutered és Prevital keveréket adunk nekik, de rengeteg márkát, ízt kipróbáltunk. A Friskiest és a Darlingot szó szerint gyűlölik. A Felixből csak a csirkést eszik, de ha keverve van, akkor a másikat kiválogatják.
Elsőként ne nyúlj bele egy 20-25kg-os zsákba, mert lehet pénzkidobás lesz. Tudom, hogy gazdaságosabb, de legyen meg az, amit szeret
Ezen kívül a Purina One-t szeretik még nálunk.
Alutasakos és száraz esetén is ezek a márkák. Bár nálunk az alutasakosból csak a szaftot nyalják ki, a husi része másnap megy a sünnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest