- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
Csak annyit tehetünk, hogy nem vásárolunk igazi állatszőrből készült tárgyakat, prémeket, ruhadarabokat.
Engem is szíven ütött a ketrecbe zsúfolt kutyák és macskák látványa.
Nem értem, miért nem altatják el őket! A rohadt tömeggyártás effektus, gyorsan, olcsón, minden erkölcsi megfontolás nélkül, hisz ez is csak munka.
Macska-holokauszt. Ez lehetne a videó neve.
Az ember igazi szörnyeteg. Nem állat, és nem is fennkölt teremtménye az Istennek, hanem szörnyeteg. -
padee
tag
Sajnos nekem is megmérgezték nem egy cicámat már, tudom ki volt; Sajnos ellene nem tudsz sokat tenni. Marmint az öreg foszer ellen. Én anno megkeserítettem az életétpár napra.
Családi házban lakunk, kert...stb.
Hajnali fünyirás egy benzinmotoros fünyíróval, naponta. Esetleg egy benzineshordó feldarabolása flexel(Amugy is fel kellet)... szóval bármi olyan ami zavarja. csak ne este 10 utan csináld.
Esetleg vmi egyéb zajos tevékenység a kedvenc tv műsora közben.
Legálisan ennél többet nem tehetsz ellene, bizonyitékok nélkül.
Napközben pedig szinte azt csinalsz amit akarsz.
Gondolkoztam azon h. leszerelem a régi ford hangtompitóját és túráztatom a motort, erre egyébkent is kivancsi vagyok.
Az ilyen dolgok az őrületbe kergetnek bármilyen embert. De tudni kell hol a határ, nehogy megüsse az ember a bokáját ;) -
Kidus
őstag
Ha mindenkepp akarsz, akkor lehet, hogy be kene fenyiteni a bacsit.
Odamenni hozza, megmutatni az uj allatot, es megmondani neki, hogy ha csak egy szore szala meggorbul, azert ot teszed felelosse, es nagyon meg fogja jarni.
Es ha eleg nagy a lakas, akkor bent tartani a cicat, ne legyen kijaros.
De en amig eselyt latok arra, hogy megteszi ezt meg egyszer, nem vinnek oda allatot. -
Andie
őstag
Vannak ilyen kicsapott, erdőben elvadult macskák. Nincs azokkal baj, amig az ember horgászat közben beléjük nem akad, vagy ilyesmi. Akkor aztán isten irgalmazzon...
Na ezekböl össze kéne fogni 4-5öt, és az öreg nyakába dobni mikor elmegy az ablak alatt... szvsz bele nem hal (ha szerencséje van), de egy pár napig toldozzák-foldozzák majd...
Figy, nem tudsz kölcsönkérni valami jó ugatós kutyát? Olyan 90 kiló körülit.. Kaukázusi, stb... -
nRu3
addikt
Persze most lehet hogy sokan letáamdnak hogy ilyen agrssziv vagyok és ha nem lehet bizonyitani akkor nem lehet mitt tenni, de én az öreget ha kiss jelét is érezném hogy ő lehet a bünős vagy csak őrül a macska halálának én már ezért is felpofoznám ,akárhány éves is ,közben meg kiderülne hogy tényleg ő mérgezte-e meg .
Persze félre ne érsd nem buzditani akarlak semmir amit később megbánhatsz, de én a saját életfelfogásomal elbeszélgetnék a parasztal.. -
rlazol
veterán
sajnos nemigen. Mégha ki is mutat vmi-t a labor, nem fogod tudni bizonyítani h xy rakta ki a mérget. Merthogy lakott területen 1000 helyen lehet kitéve patkányméreg, azt meg nem fogod tudni bizonyítani h az ő által kirakottól pusztult el. Mégha be is vallja és be is vállalja az is max állatvédelmi bírság. Sajnálom. Kegyetlen emberek vannak.
Az állatvédelmi törvény alapján, ha bizonyítottan szándékos, akkor bűnscelekmény amúgy vétség. Nem hiszem, h letöltendő börtönre ítélnék emiatt. De bizonyíthatatlannak tűnik.
Andie - nem hiszem h a bolháktól ''fél'' inkább az irtószer idegen szaga - kicsit rájátszik h ez neki mennyire rossz... szvsz majd elmúlik.
[Szerkesztve] -
Kidus
őstag
Bizonyitanod kell, hogy o volt. Innen indul a dolog.
Ha nincs bizonyitek, nem sokat lehet tenni sajnos.
Sajnalom a cicat, es hogy bejott a masodik gyanum
Azt hiszem, en nem nagyon tudnek atgondoltan cselekedni ilyen helyzetben, kb. atrontanek a szomszedhoz es ugy beolvasnek neki, hogy a laban nem all meg ( ebben tan annyi jo lenne, hogy a reakcioibol kiderulhetne, o volt-e ). -
rlazol
veterán
jaj, mennyi esemény, mióta nem voltam!
mielőtt bárki megijedne, a macska AIDS (FIV) más állatra egyáltalán nem veszélyes, teljesen más vírustörzs mint a humán AIDS, bár ugyanazokat a tüneteket okozza.
Vagyis a macsek minden létező kórokozóra fogékony lesz, ezért lefogy, legyengül, se kedve, se étvágya nincs, végül elpusztul.
Amit Te leírtál, az nekem inkább a macskaleukózisra emlékeztet ( FELV - ez az, amiről azt írtad, h ettől jobban félsz), ha már mindenképp ijesztgetni kell a jónépet.
Szintén vírusos eredetű, halálos kimenetelű betegség. Rohamszerűen fellépő eseti vérszegénység, következményes gyengeség, bágyadság. Nincs ok egyiktől jobban félni - mindkettő egyformán halálos. A magyar kijáró macsekállomány 90%-a fertőzőtt mindkettővel. A szerencse az, h a macsekok nagyrészén nem okoz tüneteket, máshogy mondva: másban elpusztul az állat, mielőtt a tünetek fellépnének. Amelyikben fellép az előbb-utóbb ebben pusztul el, mivel gyógyítani nem lehet, csak ideig-óráig karbantartani.
De amit leírtál az lehet még elég sokminden, veszélyes és kevésbé gyilkos dolog is (véralvadási zavar, fájdalmas seb (fekény) a szájban-nyelőcsőben-gyomorban, vesebetegség, Lyme stb) - de, hogy a beteg a cica, az majdnem biztos. Cicákat nem szokta a szerelem ennyire megbolondítani, de még az is lehet. Szóval no para, de azonnal állatorvos, ha még nem voltál!
OLTÁS:
van egy hármas kombinált oltásuk - macskanátha, pánleukopénia (nem azonos a leukózissal) és calicivírus ellen - ezt mindineképp érdemes.
veszettség - ha kijáró, akkor amint lehet, nem utolsósorban a Ti védelmetekben!
Leukózis - már van oltás, itthon is forgalomban van, elég hatékony, de 100% a biológiában nem létezik...
HERÉLÉS - ez is egyfajta oltás. Nagyon sok baj megelőzhető vele, lásd korábbi hsz-ek.
-
ladybug
őstag
Mi macsekunkkkal volt hasonló probléma a múlt héten. Végülis nem derült ki, hogy mi baja volt, mert az egyik állatorvos szabin volt, a másikat meg nem lehetett elérni, de szegény nagyon beteg volt. Nem evett, folyton aludt, és láthatóan kedvetlen volt. Aztán szépen lassan rendbejött. Most meg minden ok vele. Az első evős napján keveset evett, a másodikon viszont 2 óránként.
[Szerkesztve] -
Kidus
őstag
Lehet siman betegseg, foleg ha kijaros, es nem ivartalanitott.
Igaz, ilyen melegben kevesebbet esznek a macskak is, de ennyire azert nem.
Szvsz vidd el dokihoz, egy vegignezest/vervetelt meger a dolog, max megnyugszik mindenki, ha semmi baja nincs. Ha meg igen, jobb mielobb kezelni. -
-
nyávogi
tag
Én is lovaztam, nekem is szakmám, ráadásul volt tizenegynéhány évig saját, herélt lovam. Teljesen életvidám, jókedvű, játékos állat volt,minden durvaság nélkül. 31 éves koráig élt.
Herélt macsekjaim is voltak, kettő, szintén jókedvű, kijárós jószágok, nem híztak el, de nem is nézett ki egyiknek sem a pofája, (egyebe), úgy, mint egy agyonjuggatott buszjegy. És nem is jelölték szanaszét a lakást, tehát nem terjenget a környékünkön erős kandúrszag. Sztem gondold meg, ha csak nem tenyészkandúrról van szó, minden szempontból jobb lehet.
rlazol:
az egyik macsekom még így is macska-aidses lett. Van ez ellen valami oltás? -
rlazol
veterán
ne keverj egy lovat egy macskával. Tény, h a tesztoszteron hiányában kevésbé lesz aktív, de nem szokott drasztikus változás beállni a természetükben.
Gondold végig, h halálraítélt kölyke lesz, hányszor verik meg, neadjisten ütik el, és akkor a fertőző betegségekről még nem is beszéltünk.
Tartásban se keverj egy macskát egy lóval - teljesen más, tudod. -
rlazol
veterán
macskától függ. Két évesen már nemigen szoktak nőni. 1-1,5.
Szerintem erősen gondokozz el a kiherélésén, ha kijár verekedni. Egyrészt mert nem csak verekszik kinnt, és ebből iszonyú sok gazdátlan kismacska születik, aki aztán nyomorultul pusztul el.
Másrészt nemigen fog verekedni és eljárni.
Harmadrészt macskáknál van néhány, verekedéssel és nem úton terjedő vírusos betegség. Ezeket jó lenne ha nem kapná el, mert bár egyéntől függ, hogy valaha is előjön-e, ha igen, 100% h előbb-utóbb belepusztul.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Fali konzol lapos tévékhez
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest