- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Én eddig Acanashop-ból rendeltem jobb minőségű - még nem Acana - tápokat. Most kaptunk Royal Canint próbaképp és sokkal puhább és "zsírosabb", mint amit eddig kaptak. Most vettem is egy zsákkal próbaképp, hogy mi lesz a reakció, de nálunk marad a reggel száraz, este kevés száraz és vizezett konzerv páros.
Néha puffognak, ha nem tetszik az új, de meg kell enni. Akkor azzal csalok, hogy veszek a korábbiból is és keverem.
-
Louro
őstag
Uh, de szép színe van
Első körben lehet azért állatorvossal megnézetném. A cicák alapvetően tiszta állatkák. Ha morcosságból piszkít félre, akkor se pisivel gondolom.
Sajna nem vagyok nagyon tapasztalt a két 5 évesemmel, de ők is már túl vannak a "ribanckoron", amikor úgy tolták a fenekük és pucsítottak, hogy én szégyelltem magam.
-
Mawyx
őstag
Még nem hoztam el, most vidéki udvarban akárhová végezheti a dolgát. Akkor a macsekkal kérek egy vödör homokot is a kertből - sztem kiröhögnek majd, de nem baj
. A cicawc annyiból áll, hogy egy dobozba homokot rakok neki? Az 1. pis után iszonyú szaga lesz, nem? kerti homok+kavics dobozban= "alom"? A kavics meg az építési sóder?
-
szumoo
senior tag
A mi macskánk az rendesen "elássa" a dolgát, mert kb. 1-2 perces kaparászás után is képes visszamenni és kaparni még egy párat! Szegényem de félt most a vihartól. Még attól is megréműlt, hogy megsimogattam. Este kap egy kis tejet, mert egész nap egyedül van otthon. Hátha kiengeszteli és nem szedi szét a lakást a köv. napokban míg melózom.
-
Kidus
őstag
Utcarol kismacskat nem volt jo otlet befogadni a masik melle.
Kellenek vizsgalatok, elso ut dokihoz kellett volna, vert venni, FiP, FIV, Leukozis, stbstb tesztek.... oltas, fereghajtas, eloskodok irtasa.
En azt mondanam, ne nagyon engedd ossze oket, vidd a kismacskat orvoshoz, ha minden rendben, el lehet kezdeni majd osszeszoktatni oket.
Nagy macskaval nem kell foglalkozni amig ilyen gyoker, ugysem tudod meghatni. Ha mindenkepp ki akarod engesztelni, kedvenc kaja, es nyugalom. Ha ugy sem megy, hagyni kell, hadd duzzogja ki magat, felesleges osszekarmoltatni-haraptatni magad.
Mondjuk nekem sosem volt ilyen macskam, amelyik egyszer is agresszivva valt volna velem szemben, de biztos nem mentem volna oda utana meg egy adag pofonert -
rlazol
veterán
A költség nagyon attól függ, hogy hol... hívd fel a szokásos rendelődet és kérdezz rá. Függhet az altatástól is. Ha altatják-ébresztik (ami sokkal jobb a cicának és neked is), az kb 10%-val drágább, mintha otthon ébredne.
Kb-i, pesti áron 12-19000 Ft.Műtét közbeni komplikáció nyilván akadhat, de ha bízol az állatorvosodban, ezekről szerintem felesleges is szót ejteni. Rutinműtét, a szabvány altatási kockázattal. Műtét után 10 nap a varratszedés, ez alatt meg kell akadályozni, h a cica szétnyalja/kaparja a sebet. Erre vagy gallér vagy ruha.
Az ivartalanítás után a cica kevesebbet fog mozogni, és az anyagcseréje is eltolódik kissé, ezért javasolt csökkenteni a napi kajamennyiséget kb 25%-kal, az elhízást elkerülendő. -
Boxiné
aktív tag
Szia!
Mi most tanultuk meg SAJNOS, hogy minden apró szokatlan dologra oda kell figyelni. Még ha nem is tulajdonítanál neki jelentőséget.SAJNOS GYÁSZOLUNK! A család kedvence ma hajnalban hagyott itt minket. Mint utólag kiderült daganata volt a drágának, amit nem vettünk észre. Látni nem lehetett, nem fájlalta semmijét, és simogatásokkor sem lehetett érezni. A fura az volt, hogy múlt hét péntek óta nem jött be a házba, csak az udvaron láttuk őt. Nem gondoltuk, hogy baj van, hiszen máskor is csinált ilyet. Ráadásul még csak 3 éves volt.
A cicáink szinte családtagok nálunk, és NAGYON FÁJ mindannyiunknak az elvesztése.
Ő volt az: BAJUSZ -
Bubu79
addikt
Általában ivartalanítás után valamelyest csillapodik a szeleburdiságuk, de ez is egyénfüggő...
Víz.
Hát ez fogas kérdés - a mieink is jól elvannak a vízzel, de csak addig, amíg ők döntenek úgy, hogy összevizezik magukat.
Nálunk a fürdetés kményen kétemberes dolog, mert képtelenség egy embernek kézben tartani a dolgokat a kádban. A lényeg, hogy a cic fülébe ne kerüljön víz, mert az okozhat gondokat.Egy alkalommal az idősebbik macskánk majdnem két héten keresztül nem állt szóba velem fürdetés után - de aztán megbékélt
-
ladybug
őstag
Kisebb macsekot hozzá tudnátok szoktatni, de mindenképpen az ivartalanítást ajánlom. Ha ki van ivartalanítva, akkor kevésbé tolakodó, zárkózott, agresszív másik macskákkal szemben. De ezt a kismacskást affért vagy a gyerek előtt, vagy jóval utána tegyétek meg. A macskát a gyerek születése is meg fogja viselni kicsit. Nincs szükség ilyenkor egy másik nagyobb kalandra is.
csak akkor tartózkodhatnának egy helységben, ha van megfelelő felügyelet mindkét "csöppségre"... Pontosan ez az. Jól látod.
Extra oltás nem kell, csak a szokásosak. Azok védenek mindentől, és ezáltal a kisbaba se fertőződhet meg semmilyen macskabetegségtől.
-
Bubu79
addikt
Három év van a cicáink között. Amikor Picúr hozzánk került ( édes kis szőrgombóc volt, mindkét oldalon egy-egy elálló szőrcsomóval ), az idősebbik macs meg volt zakkanva - három napig bújkált, meg fújt rá.
A harmadik napon közelebb merészkedett, egy hét múlva pedig saját kölykének tekintette, még szoptatni is hajlandó lett volna, ha lett volna mivel ( a csöppség erősen próbálkozott nála
)
Nem rossz ötlet kismamát csináli Cirából, csak ne felejtsd el, hogy a cicababák előbb felnőnek, valamint később gond lehet az utódok elhelyezéséből
-
ladybug
őstag
Ha a macska be van oltva mindenféle betegségek ellen, és emellett féregtelenítve van, és élősködőktől mentes, akkor nyugodtan tarthatod gyerek mellett.
Mindkét gyerekem kiságyában időnként ott feküdt a macska. Sőt, azt a helyet imádta a legjobban, mert ott jó meleg volt, és csend. Soha nem bántotta a gyerekeket egyik macskánk sem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezt tedd. Mi is ha észrevettük, hogy ott a macs, akkor inkábbb kivettük, de semmi gond nem volt belőle.
Bubu: A gyerekorvos természetesen ellenezni fogja. Ez a dolga, hogy ezt mondja. Ezt olyanokkal kell megbeszélni, akinek gyerek és macska együtt nő/nőtt fel. Tapasztalat alapján azt mondom, semmi baja nem lesz.
Esetleg kialalkulhat allergia, de úgyis észrevehető lesz.
-
Bubu79
addikt
Sok probléma adódhat abból, ha megtartjátok a macskát...
A gyerek szempontjából talán jobb, ha van mellette házikedvenc, mert így az immunrendszere fel tud készülni a "világra" és mindenre, ami körülveheti - nem jó, ha túl sterilen van tartva a gyermek.
Ha rendesen van oltva a macska, akkor nem lehet talán fertőzési gubanc belőle, de...
A macskák szeretnek ráfeküdni az emberre - így a kisgyerekek is ki vannak téve annak, hogy esetleg megtalálja a macs és abból sok jó nem származhat
Talán az lenne a legjobb, ha a leendő gyermekorvossal, vagy más szakemberrel beszélgetnétek arról, hogy mennyire lehet gond abból, hogy a kisgyerek körül macska flangál...
-
ladybug
őstag
-
-
Integra
titán
az se lehet rossz kaja amibe ízfokozót tesznek...
az enyém a száraz kajákban kezd rohatdul válogatós lenni, van mikor megeszi ugyanazt, van mikor nem. szerintem ezeknek is folyamatosan változik az összetételük és ezt megérzi.
kitekatot pl már nem eszik, régen zabálta. most meg valamit csinálhattak vele, mert rá se hederít. most valaki vett neki egy whiskas száraz kaját, kis próbazacskót, azt megette.
egyedül az iams-et eszi mindig meg, de hát az nem is kitekat kategória kaja.. -
badgirl
csendes tag
Ezért mondtam, hogy kétemberes játék.
Ha közben megfogod a cica fejét úgy, hogy a nyakát simogatod közben és beszélsz hozzá, akkor nem fog harapni (a rokonságnál élő/uralkodó sziámi macseknál ez bevált módszer).
Egyébként akkor kezdtem el vágni a cinyó körmét, amikor a szobából kirohanás közben elakadt a körme a szőnyeg szélében és szó szerint hanyatt vágódott szegény -
Templ@r
tag
Kaparófa az jó (nálam ezt a szerepet az asztal lába tölti be
), de az igazából csak az első két mancsán koptatja a körmöket. Hossú a köröm, ha már kopog a parkettán a mancsa, illetve, ha a letelepszik valahova és a hátsó lábait nem maga alá huzza, hanem megpróbálja úgy elhelyezni, hogy a talpa ne érintkezzen a talajjal.
Nekem amúgy meglepően nyugodtan szokta tűrni, hogy levágom a körmeit. Eddig mindig bőrvágó ollóval vágtam, de féltem, hogy izgés-mozgás közben véletlenül valami másba is belevágok. Legutóbb egy műszerész homlokcsípő fogóval ejtettem meg a procedúrát és meglepően jól bevált. -
badgirl
csendes tag
Szia!
A körömvágásra nekem az alábbi módszer vált be:
Alapvetően kétemberes munka a körömvágás.
Kicsit vérmes a macsek és utálja, ha megfogjuk, úgyhogy sajnos törölközőbe kell csavarnom, hogy ne szedjen szét. Általában álmából felébresztve kevésbé harcias a cinyó.
A lényeg, hogy mindig csak egy lábat hagyj szabadon, amiről éppen vágod le a karmokat. Fontos, hogy csak a végét, ahol még teljesen átlátszó, azt szabad lecsípni. Erre teljesen alkalmas eszköz egy egyszeű körömcsipesz.
A bútort utána is cincálni fogja, mert ez neki a megszokott napi rutinhoz hozzá tartozik.
Talán a kaparófa enyhíthet valamit a bútorkaparási kényszeren, de ez nem 100%.
Hogy milyen sűrűn kell vágni, az észre fogod venni, ha megnézed a karom hegyét, mennyire éles, és hosszú.
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
-
Kidus
őstag
Koszonom
A tied is nagyon kis aranyos.
A szeme csak a vaku miatt tunik zoldnek ( pupilla ), amugy borostyan, szepen harmonizal a bundajaval
O is nagyon bujos, mindig arra ebredek, hogy a hajamat fesulgeti ejjel.
Szerencsere nem szedett meg szet semmit, o inkabb pakolgatni szeret. Kisparnat, ruhakat a szaritorol, keztorlot, meg a labdait. -
Kicker
őstag
nem tom tesom hozott vmilyet, annak is a szaga az egész macskán érződik... de lehet hogy vmi cseppeket kiprobálunk... nem nagyon vagyok jártas a témában... kajában ti mire eküsztök? mi kitekatot adunk neki, 2kg zacsis, occsó is ... a macs eszi, meg a tejet issza, a vizet csak ritkán, illetve kinn a szabadban , de benn indig tejet kér... illetve néha kap egy kis házikosztot, de csak jelképeset...
-
Agostino
addikt
Na mihelyst megjelenik a tesóm MSNen elkérem tőle amiket otthon fényképeztem a Tigrisről. Ő egy technomán macska még csak. Ha felfekszik az iroasztalra a feje a dismacnen pihen, esetleg cdkből alakit ki magának fekhelyet, ha pedig laptop kerül az asztalra akkor átöleli és úgy alszik. : )
Egyébként macskások figyeljetek a cicáitokra, két macsekünk betegedett le a héten, mindkettőnek ugyan az a baja. Rákérdeztem a dokira, azt mondta, most felerősödtt ez a betegség, elég sok ilyen jellegű panasszal találkoznak. Nevét nem tudom megmondani, talán holnapra, de nem is ez a lényeg. Ha a macsek étvágytalan lesz, alig eszik-iszik, ideje nagy részét meleg helyeken tölti, radiátoron stb, vagy gyakran prüsszög, lélegzéskor pedig hörög kicsit, láza pedig 40°C körül van, akkor irány a doki azon minutumban. Meg nem mondom mennyire tud ez elfajulni, én most egy hétig hordtam Tigrist orvoshoz. Injekciot minden nap kettőt kapott, most már csak tablettát kell szednie, de a féltesója most futott bele ebbe. -
Kephamos
addikt
Lehet, hogy fáj valamelyik foga, vagy valami betgesége van. Szerintem érdemes minnél hamarabb orvoshoz vinni, mert a macaskák nem bírják, ha éheznek! Nem azért, mert lefogynak, hanem, mert tönkre megy a májuk néhány nap kolalás után.
Próbáld meg tojással etetni, mert ha fáj a foa, akkor az meg tudja enni, mellesleg a tojást azt bírják a macskák. A miénk ha nem kap tojást, akkor teljesen ki van borulva, azt hiszi, hogy haragszunk rá.
[Szerkesztve] -
_Hunter_
őstag
Mondjuk hogy miért nem eszik azt nem tudom. A miénknek is volt ilyenje. Akkor vettünk neki valami étvágy javítót hát abból egyszer evett.
Nálunk ami nagyon megy az a csirke mell csemege. Azt nagyon komálja és bármikor meg bírja enni.
Száraz kajából meg a Friskies jött be neki nagyon.
-
_Hunter_
őstag
Sima mezei körömcsípesz jó lesz.
Amire figyelj oda, hogy egyenesen legyen levágva nehogy beszakadjon neki a körme. Aztán mi általában egy kicsivel többet mint a hegyes vége. Ahol már látod hogy kicsit elszíneződik (rózsaszín) a körme ott már megérzi és fáj neki szóval addig ne vágd le neki. Amúgy a köröm végén nem érez semmit vagy csak minimálisat szóval ha nyavalyog (mint a mienk) nem kell vele foglalkozni hisz csak hisztiznek. -
_Hunter_
őstag
Szia. Ajánlom a körömcsipeszt. Mi azzal szoktuk vágni a körmét. Akár alvás közben is lehet, de nem nagy kunszt. Csak oda kell figyelni, hogy ne nagyon legyen visszavágva mert ugye kb a felétől már megérzi. Mi a hátsó lábairól nem szoktuk vágni. Azokat mindig elkaparja valahogy.
Most szeretnénk venni neki kaparófát. Remélem át szokik rá majd. -
_Hunter_
őstag
Esetleg próbáld meg a hajgumit. A miénk odáig van tőle, de hogy miért.
Amúgy mi úgy szoktuk még lenyugtatni hogy a párom a szoba egyik végében ül, én meg a másikban. Egy papírgalacsint dobálunk egymásnak a macska meg mint egy igazi jó kapus próbálja elkapni. Hihetetlen, hogy mekkorát tud néha ugrani. Laza 10 perces játék után a nyelve már kin van és csak fekszik az ágyon. -
nRu3
addikt
Végülis mivel kented be a hátát? amivel én szoktam általában kezelni a sajátaimat az nem élet veszélyes de nem is nyalja meg ha tudná mert iritálja őt is a szaga, de egyébként csak a nyakát kel jól bedörzsölni az böven elég.De azért általánosan ami kisálatoknak van kifejlesztve oda figyenek ne legyen rájuk mérgező.
-
Kidus
őstag
Giant bolha
Van olyan csepp, ami minden külső élősködő ellen hatásos ( Frontline ha jól emlékszem ).
A fekete izék pedig könnyen lehetnek peték, ezek ellen is jó a csepp, mivel mikor kikelnek, jól elpusztítja azokat is egyből. Emlékeim szerint olyan 3 hónap védettséget ad.
Szerintem csepp + nyakörv az újratelepülés ellen.
Jaigen: az ilyen színes-szagos bolhanyakörvek felejtősek. Killtix ( állatorvosnál, állatpatikában lehet kapni ), az hatásos. -
ladybug
őstag
A miénk is ilyenkor aktív. A másik időpontja még a fél 5-5 óra.
Este jó nagyot játszunk vele, aztán akkor dorombol egy kicsit a fülünkbe, majd legömbölyödik közénk, a fejünkre vagy a párnára, és elalszik.
A felnőtt macskánk is ilyenkor volt aktív, aztán reggel 6-ig nyugi volt.
Meg kell szoknia a rendet. Türelmes legyél.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Talán csillapodhat a helyzet ( a remény hal meg utoljára
). A mi kisebb macskánk mániája kiskkorában az volt, hogy a paplan alól kikandikáló lábujjakra vadászott... Többnyire sikerrel... Ha elkapott egyet, először jól megharapdálta, utána megpofozta, és végül körbenyalogatta. Nem is tudom melyik volt a leg kellemetlenebb
. Igazából olyan 1,5-2 éves korára már nagyjából benőtt a feje lágya, de még most is vannak húzós ( zúzós
) pillanatai, eszméletlen egy pofa
. Az éjszakai aktivitás viszont mindkét macsekunkra jellemző még mindíg ( egyikük 8, másikuk 6 éves ). Zacskót, kartondobozt, vágott virágot nem szabad az útjukban hagyni, mert mindíg éjszaka a legjobb buli ezekkel zörögni
-
mr.ki
aktív tag
-
kypre
tag
Szia...
Az első oltást 8 hetes korában kell kapnia.
Elviekben ha még 5 hetes, akkor kéne neki anyatej, de!!! az semmiképpen nem helyettesíthető tehén tejjel, mert attól beteg lesz.
általános tudnivalók:
Bővebben: link
és ahol minden fontosat megtalálsz:
de, én a helyetekben mindenképpen, ahogy csak lehet elvinném orvoshoz, mert sosem lehet tudni, az a biztos, és adhat neki, tápszert, vitamint csonerősítőt, féreghajtót, miegymást.
Nagyon gratulálok, és sok boldogságot nektek!
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
Mi is egy hete hoztuk el az 5 hetes kismacskát. Úgyhogy hasonló cipőben járunk.
Segítek, hátha tudok v.mi okosat mondani.
Szóval az alomba, ha belepiszkít, akkor utána is megtalálja, ha elteszed máshová, de mutasd meg neki, hogy hova tetted. Általában evés után megy az alomba, úgyhogy arra figyelj, hogy ne legyen messze tőle ilyenkor. Nekünk ott van szinte mellette. Tedd bele többször az alomba, hogy szokja, hogy oda kell mennie. Én kapartattam is vele az almot, és utána már magától végezte a kis mozdulatokat.
Kaja: A junior menüket adhatod neki, vagy olyan bébiételt, amiben husi van zöldségekkel. A tejet is nagyon szeretik. 6 után ne adj neki enni, csak max tej legyen ott, hogy ne kelljen éjjel kakilnia.
Orvos: Mindenképpen vidd el. Kap féregtelenítőt és oltásokat is.
Egyenlőre ennyi jutott most eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest