- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barret001
addikt
válasz
inf3rno #6136 üzenetére
A giliszta függőleges 1-2M hosszú járatokban lakik.A lehúzott korhadó anyagokat hasznosítja.Az ásás,szántás,betesz nekik! Pedig ők javítják a földet,ha nem is túl nagy eredménnyel. Akkor dolgozol jól,ha minden évben hordasz jó minőségű anyagot a föld felszínére.akkor nem kell "piszkálni".mindig porhanyós,nedves,és tépanyag dús lesz. s minden évben vastagabb!!! A szántással agyon vágják a földet,és még a szél is elviszi a vékony termőréteget...Nyáron felmelegszik,és kipusztul belőle minden élőlény.Ez a bónusz
-
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
inf3rno #6093 üzenetére
Kicsinálták ezt is mint tevékenység nehogy akarjon már valamit otthon véletlenül senki semmit. Sörfőzés működik,de az más kategória és az alapanyagok beszerzése és a főzés összetettsége miatt nem egyszerű művelet , viszont jóval a bolti ár alatt főzhető 20-30 l minőségi ,ha jó recept és sikerül akkor hamar rászokik az új élményre vágyó és kisérletező kedvű sörkedvelők egyre többen.
-
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #6093 üzenetére
"...Erre kell valami külön engedély vagy hogy működik?..." Persze, szóbeli szülői engedély
Pálinka topic -
vendingo
veterán
válasz
inf3rno #6071 üzenetére
Cipekedés miatt gondoltam a kaszát. Ha nagyon tologatni szeretnék, akkor elviszem itthonit. Havi 1-2 alkalommal alkalmanként 1-1 órát kb bármi elmegy évekig, lehet nézek obiba einhell-t, vagy egyéb kevésbé noname márkát. 60-70 körül már vannak. Ha méteres gazt kéne heti szinten vágni, lehet jobb lenne egy sthil, de itt csak ritkán és csak fűvel kéne küzdenie. Max ha cserélve lesz az itthoni tologatós, akkor a mostanit száműzöm a telekre.
-
ftc
nagyúr
válasz
inf3rno #6046 üzenetére
Hamarabb mondanám, hogy a meleg illetve a víz szükséges a bő terméshez.
Leginkább a fagy viszi el az első terméseket (ekkor van rajta legtöbb) s ezáltal csak őszre érik be a második adag termés... Szüleimnél már több mint 30 éves a bokor.Szép nagy, kár hogy elergiás vagyok a levelére
-
Szilágyi84
senior tag
-
Toobee
veterán
válasz
inf3rno #5999 üzenetére
A használattal kapcsolatban van tapasztalatom, bár mostanság nem sok, de még a szüleimmel laktam, mindig én intéztem az ezzel kapcsolatos dolgokat. Jártam olyan 10.000 m2-es területen tele cserjével, aminél a kínai 15 perc alatt halt meg, aztán még 2 vagy 3 egyéb próbálkozás volt mindenféle szir szarral, mire megvettük az Oleo-Mac-ot, ami tényleg egy szuper gép. De ha azt nézem, hogy én is 20+ évben gondolkodom, akkor hajlandó vagyok kiadni a Stihl felárat, amennyiben tényleg tudja azt a pluszt, amit az ára sugall. Na, ez az, amiről lövésem sincs.
FS 260 - 41,6 ccm; 2,2 LE; 7,7 kg
FS 360 - 37,7 ccm; 2,3 LE; 8,5 kg
FS 460 - 45,6 ccm; 3 LE; 8,5 kg
FS 490 - 51,6 ccm; 3,3 LE; 9,3 kg
BC 550 MASTER - 52,5 ccm; 3,3 LE; 9,9 kg -
válasz
inf3rno #5979 üzenetére
Kiültetem majd őket ha megmaradnak.
A múltkor ez az öntözőszett 3000 párszázért volt. Nem föld alatti de lehet érdekes lesz valakinek
-
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5874 üzenetére
Itt is terem minden évben, csak nem túl nagyok. Persze saját felhasználásra végső soron mindegy. A nagy kérdés, hogy a kvázi kontrollálatlan terméshozam milyen hatással lehet a fára, akár hosszabb távon is. Régebben én is azt olvastam, sőt nagymamám is azt mondta, hogy a sárgabarackot nem is igazán kell metszeni. Van ebben is biztos valami; én jobbára azért metszem, hogy a vékony ágak ne törjenek le egy esetleges nagy súlynyi termés alatt, illetve ne kelljen magasra mászni a termésért
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5867 üzenetére
Én kb. 2 hete megcsináltam már, pont a hidegek/lehülés előtt, de egyelőre úgy tűnik nem lett bajuk. A sárgabarack már majdnem kinyílt, ma lemosóztam.
A josta már nagyon, a ribizli még épp csak hajt. A magnóliák is hamarosan virágoznak; a virágok külső burka már lepotyogott. -
-
válasz
inf3rno #5809 üzenetére
Szuper köszi!
Még egy kérdés... vannak 6-8 éves fáim... amik kb úgy néznek ki mintha 1 éve lettek volna ültetveSzóval ezekkel mit tudnék csinálni? Mindig rakok a tövükhöz minden évben fél marék műtrágyát... Háát... sztem ez kb arra jó, hogy el vegetáljanak
van rá megoldás hogy kicsit jobban meginduljanak/össze szedjék magukat?
És akkor összegezve..Az új fáknak jó nagy gödör, alaposan alá marhatrágyázva, a földet is jó vastagon keverjem be marhatrágyával?! és akkor hátha?!
Nem tudom mennyire probléma, hogy egy fa van a kertben ami viszont rendben van... Egy bazi nagy mandula fa! Tele van mandulával, ami meg lehullik, nem igazán szoktam össze szedni... Illetve nem elég alaposan.. a feleségem már azt is felvetette, hogy a lehullott mandula mérgezi a földet... oké, de a lehullott manduláktól 6-8 méterre is alig vegetálnak a növények.. -
válasz
inf3rno #5801 üzenetére
Köszi ezt így megpróbálom!
...Na de ha elkezd majd nőni a gyökere, akkor "túl növi" az alátrágyázott részt és megint csak az agyagos rész marad a fának, nem? és akkor nem lehet megint az, hogy akkor megint kipusztul a fa?
Talajvizsgálat pontosan mit is takar?Brandynew
Hát, mikor felásom, túl sok giliszta tényleg nem nagyon van... Műtrágyán kívül marhatrágyát is szoktam beleforgatni a földbe, illetve palánta földet is forgatok bele... Ez hoz egy nagyon kevés látványos javulást, de még így is ott vagyok vele, hogy a borsó az nagyjából még elmegy és vállalható, de ilyen hogy répa, krumpli, cékla... hát mint a kisullyam, akkorák lesznek -
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5767 üzenetére
Az ágról gyökereztetés nem tudom fák esetében mennyire tud működni. Nekem kecskerágóval sikerült úgy, hogy a jó hosszúra hagyott szárnak a feléről leszedtem a leveleket, beleforgattam fahéjba, hogy vastagon tapadjon rá, majd nedves és jó tőzeges talajba lenyomtam. Az ilyen cserepek köré esetleg lehet tenni zacsit, vagy üveget.
Fák esetében el tudom képzelni, hogy a külső farészt le kell hántani, hogy a belső része kapja meg a fahéjat (kémiai/biológiai ingerek miatt jó stimuláló, elvileg). De passz, sose próbáltam ilyet. Fáknál lehet, hogy macerásabb ez a gyökéreresztés, mert ott azért elég differenciált szövetek vannak már. Mindenesetre ha vékony vesszőt vágsz is, szerintem az ágcsúcstól viszonylag messzebb legyen az a darab, amivel majd megpróbálod. -
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #5767 üzenetére
Én nem kínlódnék az ilyen fajta oltással, a magtól való gyökereztetés pedig még hosszabb idő a baracknál. Vegyél új csemetéket, kajsziból ceglédi óriást, cseresznyéből pedig Katalint, Lindát ne vegyél mert az csak tűzifának való (nekem is volt, 10 évig kínlódtam vele utána kicsaptam)
-
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #5708 üzenetére
A szőlőoszlopon 20 - 40 centinként van egy furat, ez a gyártótól függ. Én nem betonoznám, teljesen felesleges, max akkor ha végig beton alapot csinálsz. Én magamnak úgy csináltam hogy a 250 centis oszlopot 60 centire tettem, simán egy mezei kézi földfúróval. Jól beiszapoltam és tömörítettem, 2,5 méterenként raktam. 180 centis drót fonatott tettem rá és a tetejére ment egy sor szöges drót. 20 méterenként kétoldalról megtámasztottam és persze minden sarokban is.
-
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #5706 üzenetére
A mai faárak mellett szerintem olcsóbban kijössz a 2,5m beton szőlőoszlopokkal és mehet közzé az 1.8m horganyzott drótfonat. Két három ff a családból egy két hétvége alatt leteszi, kézi vagy egy benzines földfúróval, lényeg a pontos kijelölés, mert nincs rosszabb látvány egy ökörhugyozás vonalú kerítésnél
-
Vezu
csendes tag
válasz
inf3rno #5654 üzenetére
Zöld könyv szerint csalán kivonatnak rovar, gomba és atkaölő hatása van.
Recept szerint: gyümölcsfáknál: "75 g friss, vagy 15 g szárított csalánlevelet 1 liter vízben kell áztatni 1-4 napig, naponta megkeverve. Szűrés után a szürletet 5-szörösére hígítva lehet kipermetezni 1-5 alkalommal, 7-15 naponta. " Én még sosem próbáltam. -
ftc
nagyúr
válasz
inf3rno #5654 üzenetére
Nekem sikerült eltávolítani Grapefruit fáról.... igaz 4x permeteztem...kézit túlélte cca 50%, de a motoros permetezővel volt az igazi siker...
Amit otthon találtam....
mospilan, olajos bio permet, karate zeon,nissorum, mavrik 2f kombó levitte, plusz az elhalt részeket levágtam...,
Drágább volt a permet mint a fa maga .......
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5617 üzenetére
Ismerősöm is akart, elvitte tőlem a kibontott öntöttvas kádat. Ennek idén lesz 5. éve, de kemence az nincs
Néztem videókat ilyenekről korábban, nem vészes, megoldható.
Szerintem az a valapini is kihozható zsalukő és vasbeton nélkül. Azok annyira nem természetközeli anyagok... -
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5613 üzenetére
Sok múlik a liszten, az biztos, noha próbáltam nagyon jónak mondott lisztet, de a végerdményen annyira nem éreztem a különbséget az olcsóbbhoz képest. Teljesen jó a kézi, összességében max 1 óra a ráfordított időm, a többi 4-6 az a kelesztés
2020-ban a nagy lockdown alatt kétnaponta sütöttem (volt, hogy naponta; készítettem kovászt is) ½ kg-ot, simán elfogyott. Dorian, nekem is beleférne, csak hát 5-en - ráadásul szeretjük is a kenyeret - semmi perc alatt felfalunk 1 kg-t
Így már picit sok lenne. De majd sütök gyakrabban, az úgy más lenne...
Szerk.: kemence jó ötlet
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5610 üzenetére
Ebben egyetértünk. Mondjuk felénk szerencsére - ahol én veszem - jó a narancs; ha éppen nem, akkor nem veszek. Vitamint, rostot viszünk be úgyis másképpen is. Ami emellett szólna, az az ökológiai lábnyomom, hogy ugye ne messziről hozzák már ezeket, helyesebben ugye a szezonálisra kellene átállni. Ha lenne saját, az nyilván jobb lenne.
Kenyeret én is sütök olykor, de az, hogy kétnaponta süssek 1 kg-ot (múltkor a ½ kg-t befalta a család szinte egy szuszra) sajnos nem fér bele időben, hiába vagyok itthon is olykor. Plusz párom szeretné bele az aszalt paradicsomot, meg zabpehely, tökmag, stb-t, míg a gyerekek ilyesmit látni sem akarnak benne
Szerencsére a bolti kenyér (ahonnan mo vesszük) annyira nem tragikus.
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5608 üzenetére
Kaptuk igazából. Nekünk nem sikerült még sosem, nagymamámnak meg folyton kigyökerezik a mag...
Meglátjuk, ezek még picik, alig nőttek tavalyhoz képest; igazából mindegy, hogy teremnek-e, szépek, zöldek, vannak
Ami haszonnövényt szeretnénk, azt igyekszünk úgyis a kertben megtermelni.
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5602 üzenetére
Én sajnos simán kiszedem a diókat, mert sajnos a nagy fa termése nagyon nehezen kiszedhető a héjból, így mi sem igazán fogyasztjuk, ezért több fára sincs szükség
A fák sosem egyszerűek; volt szelídgesztenyénk, még egész picin is termett már, aztán minden előzmény nélkül (vagy mi nem vettük észre) kiszáradt. Most néhány magot lenyomta a talajba, kíváncsi vagyok kihajt-e. De az biztos, hogy télen nem egyszerű semmivel. Nálunk magról hajtott mandarin és talán citrom van bent, picik, de az ablakban egészen jól elvannak, nyárra kikerülnek. Oltatni nem hiszem, hogy fogjuk, de majd meglátjuk. Ilyenkor nálunk stagnálás, tervezés van max.
-
-
-
lev258
veterán
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
inf3rno #5533 üzenetére
Nálam a mocsári hibiszkusz behozva lakásba teljesen elszáradt ami normális ősz után viszont úgy kihajtott ,hogy nagyon beindult sajnos nyúlik ez is ,de nagyon , pedig nem is lámpázok semmivel csak közel a nagy ablakhoz szinte egész nap éri a fény . Ebben a szobában szoktam a palántákat is tél végén szintén lámpa nélkül és szépen fejlődik a paradicsom. Hiába fogyaszt keveset egy jól kiválasztott lámpa vagy izzó, én sajnálom , pedig biztos van látható eredménye annak is.
-
-
kacsyx
aktív tag
válasz
inf3rno #5524 üzenetére
Köszi a videót, meg is lesz az egyik szabad estés program
Jövőre a trágyás szalmát mindenképp átforgatom rotával, mert jelenleg úgy néz, hogy kb. 10 centi szalmán van annyi föld, amit egy-egy ásóvillával ráborítottam. Ugyebár a szomszédoktól kaptam a lókakis szalmát és ahogy jött ki a lovak alól, úgy forgattam rá a földet. Ezért kb. 2 hónapig tartott mire az egész kert meg lett csinálva és az első forgatások már szépen bomlanak le.
A kert 2/3-a be lesz füvesítve, oldalt a kerítés mentén már el vannak ültetve a babérmeggyek és a leylandik. Lesz pár fa szoliterként, dísz és gyümölcs, meg a szokásos bokrok mint cserszömörce, korall berkenye, etc.
A veteményes egy része szamóca (alföldi vagyok, nem eprezünk), a többi pedig egyelőre a talajszinten zöldséges, később ez magaságyásba kerül majd. Egyébként a szamóca nagyon szereti ezt a földet és a másik ami brutálisan szép lett az a cukorborsó. Mondjuk ezen a vidéken nagy hagyománya van a borsónak, nem véletlen. Meg teszt jelleggel vetettem étkezési cukorrépát, meg a párom nagypapája is a Tenkes oldalában köves talajon és nála gyenge lett nálunk nagy dögök. Ezt egyébként cukorrépás mákos rétes miatt kellett vetni.
Visszakanyarodva a lényeghez, tápanyag utánpótlás a fűnél meglesz, a veteményesben kell majd jobban pótolni, de amit csak tudunk komposztálunk, meg remélhetőleg a jövőben is marad a jószomszédi viszony is tudom keverni a komposztot mindig egy kis trágyával is.A homokot szerintem nem tudom kikerülni, muszáj megoldani, hogy eső után is járható legyen a kert és talán homokkal jobban elszivárog a talajfelszínről a nedvesség.
Lenne még ugye lehetőségként a tőzeg, de az árban többszöröse a homoknak. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
inf3rno #5517 üzenetére
Igen tudom ,de nem teljesen erre gondoltam ,de állítólag az új gazmentes x hónap kitakarás után ismét x idő alatt gazos lesz igaz már lassabb folyamat ,de újra termelődik .
Dorian
Simán megszorom megmaradt pelletes szárított marhajó trágyával és rá a levágott fűvet szétgereblyézve talán pár valamit ültetni ,hogyan tudna fejlődni próbából megnézem ,mert érdekel kíváncsi vagyok . -
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5509 üzenetére
Nincs Facebook regisztrációm, így nem tudom megnézni a linket
De amit Rive linkelt, hozzá hasonlóan nekem is vannak fenntartásaim. Túl pici, valami hő kellene hozzá. Ha csak 1 hétig van felhős idő, mondjuk -5 °C-al, szerintem megfagy benne minden. Kell emellett víz is a növényeknek, azt is folyékony formában kellene tartani... hőforrás nélkül nem tudom mennyire lehet egy ilyet télen is üzemeltetni. Persze nem is mondtad, hogy télire szeretnéd
Nekem a műhelyben (kb. 12-15 m²) rendre megfagyott a víz korábbi években. Ez egy normál tégla épület, szigeteletlen és rosszul záró ajtóval és ablakokkal, fűtés nélkül. Tavaly óta annyit csinálok, hogy egy időzítővel egy kis elektromos fali konvektort (nem tudom a teljesítményét hirtelen) kapcsolgatok 15 percekre; asszem 20x egy nap. Azóta nem fagy meg bent semmi. Ha be tudod vinni az áramot, ez is lehet megoldás. -
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5507 üzenetére
Ehhez legalább egy méretezést jó volna tudni...
Lehet készen is kapni, nyilván az a legdrágább. Esetleg próbálj felhajtani olyat, aki bontott ablakokat oda tudna adni pici pénzért, az lesz szerintem a legköltséghatékonyabb megoldás (egyik ismerősöm így szerez rengeteg üveget).
Ha venned kell hozzá valahonnan anyagot (pl. légkamrás lemez, vagy bármi, az úgy húzós).
Áram, jó kérdés... fűteni esetleg tudod hulladékhővel is, de a fény... az kellhet. -
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #5493 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de ebből így nem igazán lesz semmi
Csinálj inkább tavasszal oltást
#5494 justmemory
A kecskerágót "könnyű" szaporítani, én is csináltam már jó párat, igénytelen egy növény úgy hogy tavasztól őszig lehet szaporítani. Kecskerágót, puszpángot és lombhullató meg örökzöld buxust is szoktam gyökereztetni. A levágott vesszők végén cirka egy centin leszedem a kérget és pár napra vízbe teszem. Majd belenyomom a gyökereztető hormonba és ledöngölt homokkal kevert földbe egy ceruzával lyukakat szúrok és beleteszem a hormonos vesszőket. Durván tízből hét megfakad, ezt a hormont használom fásszárúakhoz.
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5495 üzenetére
Amennyire a tanulmányaimból emlékszem - sosem voltam egy nagy növényes - fáknál ez nehezebb, mert ott differenciáltabbak a szövetek (pl. a geszt, a háncs, a kambium), így az ilyen jellegű kezelések is macerásabbak, nehezebben "mennek át". A fahéj mellett még a mézről olvastam, hogy nagyon jó természetes gyökeresedést serkentő, de ezt nem próbáltam.
-
justmemory
senior tag
-
justmemory
senior tag
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5464 üzenetére
Persze, lehet megpróbálni kezelni, viszont nagyon alacsonyan van a fertőzés, így ha ott levágja, valóban sok idő, mire rendbe jön, plusz kétséges a termés és az újabb fertőzés szempontjából (bárki tudja, van itt két hajtás alatta). Kvázi-gazdaságosabbnak vélem kivágni és újat rakni. Én azért is vágtam ki, mert nem akartam, hogy a másik kettőt esetleg lefertőzze.
-
Rive
veterán
válasz
inf3rno #5389 üzenetére
A 'napos órák száma' az egyik tényező, ami meghatározza a növények életciklusát. Ha túl sok, akkor 'tavasz' üzemmódba váltanak, és ha mégsincs elég fény vagy hő, belepusztulhatnak.
Szóval ezekkel az extra órákkal óvatosan. Nem tudom, citromnak (egyebeknek) pontosan mi kell. -
Rive
veterán
válasz
inf3rno #5384 üzenetére
A növények növekedéséhez jellemzően a piros kell meg a kék. Teleltetéshez inkább kék túlsúly.
De ha meg is akarsz maradni a környéken, akkor úgyis fehéret fogsz rakni, ne erőlködj
Hideg fehér led jellemzően teljesen OK teleltetéshez. Valahol visszább számoltam is, hogy ~ mennyi, bár ez úgyis attól függ, mennyi természetes fényt kell kipótolni. -
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #5384 üzenetére
Palántázásra lilát szoktak, igen; azért gondoltam az akvarista boltokra, mert ott ugye a vízinövényeknek kell a megfelelő fény (plusz a halak színe is így jön ki igazán). Az igaz, hogy általában keverni szokták, de úgy tudom, hogy nem led, hanem fénycső/neon. De szerintem van olyan, ami nem kevert, de közel áll a természeteshez. De hátha más topicban meg tudják mondani pontosan
-
válasz
inf3rno #5293 üzenetére
Ok, köszönöm! Igen, a régi szőlő az fel volt futtatva drótra, csak mikor kiszedtük őket, akkor a drótot is selejteztem. Eléggé rossz állapotban volt. Oszlopokat meg legalább lefestettük. Azok is...egyik erre másik arra dől, de van rajtuk vagy 2 mázsa beton. Maradnak így, amíg volt rajta szőlő nem látszott hogy ferdék
1 öreg Csabagyöngye tőkém van, arról megpróbálok vesszőt ültetni, hátha megmarad. Olyat se csináltam még. -
Thocy a ZAGY
tag
válasz
inf3rno #5268 üzenetére
Amennyi bosszúságot okozott, gátlástalanul felnégyelném, ha védett, ha nem (egyébként a kertekben nem számít annak), viszont mérget nem szívesen alkalmaznék sem a pázsiton (trágyából is csak szervest szórok ki, szóval elég jó a talajélet, ami nyilván mágnesként, vagy inkább terített asztalként vonzza a vakondot is), sem a veteményesben, három kisgyerekem van.
-
-
Brandynew
őstag
válasz
inf3rno #5244 üzenetére
Én már nem használnék nem elektromos kerti gépet. Korábban még erős érv volt a benzines mellett, hogy csak az elég erős valamilyen munkához, de az 1-2 éve vásárolt akksis eszközeim némelyikében több paci van, mint a 10+ éves benzinesekben. Pl. a 1Le Güde benzines sövényvágó megküzdött olyan ágakkal, amelyeket az akksis Black&Deckerem gondolkodás nélkül levitt. A szegélynyíróval sincs ilyen gondom, ahogy a fűnyíróval sem. És ezek tényleg olyan halkak, hogy magán a vágás/aprítás hangján kívül alig hallatszik valami, nagyon szeretem őket.
Igen, drágábbak, de sok év használat után valószínűleg részben vagy egészben megtérül, az áram olcsóbb (főleg, ha van napelem), mint a benzin. De ha nem is térül meg, akkor is jobb (nekem meg a szomszédoknak). Akksi cellákat fel lehet újítattni, de sokáig bírják már ezek.
-
Brandynew
őstag
válasz
inf3rno #5126 üzenetére
Én amikor láttam, hogy lehetetlen nedvesen tartani a földet, azt csináltam, hogy amikor lenyírtam a füvet, mindig nagy kupacban a tövekhez raktam, és tényleg tovább megtartotta a nedvességet a föld. Legalább kevesebb zöldhulladék elszállítását/tárolását kell megoldanom
-
j.bravo
addikt
válasz
inf3rno #5118 üzenetére
Köszi srácok (mindenkinek aki hozzászólt, de csak egyre tudok)!
Az örökzöld remekül hangzik, de túl gyorsan túl sokat növő már kevésbé: ciki lenne ha átnőne a szomszédba
A rozmaring jól hangzik (az öreg úgyis szeretett főzni), a muskátli nem tudom kibírná-e, a büdöske talán eggyel esélyesebb.
Levendulát bírnám, de ott gondolom nem mindegy melyik fajta: idehaza a kertben sikerült kinyírni egy cserepes Aldisat már, pedig itt közel is volt és néha locsoltuk isrozmaringból mindegy melyik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged