- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
Én cirka háromévente szoktam a gyümölcsösbe érett marhatrágyát vinni, akkor kistraktorral be is szántatom jó mélyen utána meg szépen átrotálom. A gyökérzetre kell csak figyelnem mert a kajsziknak eléggé fent vannak a gyökerei, néha néha meg is akasztok egy kettőt. Ősszel meg a lehullott levelek nagyrészét összeszedem a maradékot meg szépen berotálom a földbe, kivéve a diókat, bárt ott amúgy is "fű" van alatta.
Mulcsot és friss komposztot - nyesedéket sosem teszek a gyümölcsfák tövéhez, beizzad és könnyen melegágya lehet bármilyen nem oda való baktériumnak, én nemszeretem
Komposztot csak itthon csinálok, mert elég nagy a füves területem, 3 - 4 zöldkukányi füvet vágok egyszerre. 4 raklapot összeállítottam és abba teszem a levágott füvet, amire mindig ráteszek cirka 15 centis földréteget és belocsolom. Persze árnyékban van és kövezkező nyírásra már szépen összeesik, két évig gyűjtöm benne az anyagot utána csak lehúzzuk a raklapot és egy nagy kocka tömbé áll össze a humusz [1m³]. A szomszédok viszik mint a cukrot, virágcserépbe friss ültetésekhez kiváló anyag.
A metszési nyesedéket mi kévébe kötjük és következő évben megy a csempekályhába vagy a kemencébe. Egyedül a levelet nem használom fel, azt egy mély árokban gyűjtjük, amit 3 - 4 évente elviszi egy termelő. Káposztával foglalkozik és nagyon megtetszett neki ez az anyag, cserébe ellát minket káposztával"De, ha van bármilyen tanulmánya, kutatási eredménye a kollégának a forgalomba kapható lombtrágyák mérgező hatásáról, én nagyon szívesen elolvasnám és tanulnék belőle."
Gondolom ezt nem nekem írtad. Persze van, ha valaki figyelmetlenül (észnékül) használja akkor könnyedén leperzseli a növényt. -
lemmy71
őstag
Engedd el, az ilyen zöldeket úgy sem lehet meggyőzni, szerintem egy két itteni bejegyzéstől, még Bálint gazda is forog a sírjában
De ezen a wuxálos storin most én is jót röhögtem
jelzem hogy használom már harminc éve, permetszerhez adagolva és tápanyagént az öntözéssel kijuttatva.
-
Brandynew
őstag
Na oké, de a két anyagot nem lehet összehasonlítani. A Wuxal-t nem tudod olyan növény alá önteni, amit aztán megeszel, hiszen műtrágya, konkrétan kőolajból állítják elő az alkotóelemeinek egy részét. Vagy legalábbis remélem, nem használod hasznonnövényeknél. Az Amalgerol ezzel szemben teljesen bio cucc.
Én 5690-ért veszem, de megéri inkább 10 literes kiszerelésben, úgy 3900 Ft-ra jön ki literje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest