- Légies iPhone halvány színei
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
drnet
aktív tag
-
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
Mielőtt elkezdenéd temetni akár a 40D-det, akár a gépedet, akár a kábelt, akár bármit: nézd meg ugyanezt a műveletet ugyanezzel a kábellel másik számítógépen. Ismerősén, rokonén, akármin.
- Ha ott jó, akkor a Windows-odban lesz valami hülye USB hiba, szoftveresen, vagy az alaplapodon hardveresen
- Ha ott sem jó, kábelcsere.- Új kábellel próbálkozni. Ha jó, megvan a probléma.
- Ha nem jó, nézd meg másik gépen is a bizt. kedvéért. Ha továbbra sem jó, akkor valszeg a gépek jók, és a 40D a bibiSzóval 3 elemű a lánc: 40D, kábel, PC.
Én amúgy SOHA nem használtam az oldalán lévő USB csatit, mert nem akarom, hogy lifegjen a műanyag borítás (a gumifedél). SD kártya kikap, USB3-as olvasóba bedug és mint a villám, másol.
-
törölt tag
Erre.mar gondoltam (Bali nyert, USA volt elotte teriteken, de ott mar jartam).
Es behozom a nyakamban a szettet a hataron v mi ? Az ures dobozt meg hazapostazom onnan ? Vagy hogy?
Vam ? Vagy a kutya nem nezi ?
Ha itthon veszem meg, tuti kerek ra kiviteli engedelyt, amivel igazolom visszauton, h nem kintrol van. Eddig legalabbis ez az elkepzeles.
-
törölt tag
Nezegettem de ha itthon megkapom a vazat 830 korul, minek eBay-ezzek + posta, gar, stb.. szenvedes. Obira uez ervenyes. De azert megnezem azt is. Elso par perces nezelodesem azt mutatta, h itthon is jo arak vannak mar, csak keresni kell.
A nagyobb aggodalmam az EUR/HUF kereszt: szopo ag jon, ha a kormany tovabb tancol az IMF-et cukkolva. A fizum Forintban jon, es ha csokken a vasarloereje, komoly obinal mar siman dragulhat a motyo arfolyam miatt sulyos tizezreket. Es a politikabol semmi jot nem nezek ki most.
-
-
Zozzer888
addikt
Autós gyorsasági OB futam
a pár évvel ezelőtti ingyenes motorosnapon én is voltam (asszem 2007 május 1), akkor még "jóság" volt, egyik fotós ismerősömmel bementünk a szervizútra (motorokkal!) és onnan néztük a körözőket...illetve Ő fényképezett, mi meg még páran dumáltunk
most már mellény kell, előzetes regisztráció...ehh
Tervezem még hogy megyek majd nyáron nyílt napra is fotózni, ez a téma közel áll a szívemhez
ezeket még a fujival alkottam a Totalcar-os trackday-en
szerk.:
illetve pénteken még csak a belépőkért megyek ki, meg lesz szabadedzés, remélem fognak is körözni
-
*Ropi*
félisten
Közben rájöttem, hogy tényleg nincs.
Hirtelen arra gondoltam, hogy live view alatt az AF ON gomb megnyomására jön elő, de aztán beugrott, hogy akkor tükörfelcsapással a rendes fázisérzékelős AF dolgozik. A megjelenésük óta vannak 40D-im, de stúdióban tárgyfotózáskor mindig manuálisan fókuszáltam live view-ban...
-
-
Nemtom, az 1100D is csapkodja a tükröt Live-ban, amikor fókuszál (azaz van olyan lehetőség, hogy kontraszt módot használjon, de az lassú). Nem sok mindenre jó az LV amúgy, max. olyankor használom, amikor nem tudok a keresőbe nézni.
Meg aztán a kontraszt AF kevés fénynél nagyon pontatlan is.
-
k1csi
senior tag
Arra a jobb oldali zöld/sárga/piros csúszkára gondolsz?
Na az a szemléltető ábra nem sokat ér (finoman szólva).A dinamikatartomány arról szól, hogy a csúcsfényes részek jól vannak expózva azaz nem égnek ki és onnan az árnyékos részek felé haladva mikor vesznek el a részletek a zajban (ugye a dinamika ISO100-on a legnagyobb és ahogy emeled az ISO-t fokozatosan úgy csökken).
A gondja a Canon szenzoroknak, hogy olyan ISO 400-800 környékén hiába csökkented az ISO-t megáll a dinamika növekedése.
Nemrég ezt kiveséztük, nem ismételném meg, nézd meg az akkor fotó példát:
http://www.bypaulsmith.com/2011/10/nikon-d5100-amazing.html
Nézd meg a fatörzsön a gépből kiesett JPG-n semmi részlet nincs (tök fekete), de RAW-ból jópár Fé-et emelve az árnyékos részeken minden részlet megvan és nem látod a zajt.
Ha ugyanezt próbálod 5DmkIII-al (vagy bármelyik Canonnal) ISO100-on megcsinálni az árnyékos részeket hiába emeled a részletek elvesznek a zajban.
Azaz 1 RAW-ból simán megvan a HDR kép. Persze, ha több képből össze tudod rakni az is jó lehet, persze ehhez statikus téma kell.
Más gyakorlati példa ahova nagy dinamika jól jöhet pl. menyasszony fehérben, vőlegény feketében nyáron szabadtéren nappal (és ugye mindkét ruha részleteit szeretnéd megőrizni, nem kérdés, hogy a legalacsonyabb ISO-t használod mert fény van bőven).
-
kiskornel
addikt
??? 2011-es...
Részletek a cikkből:
" A 2012-es díjak ismét méltatták...."
"A zsűri az elmúlt 12 hónapos időszakban bemutatott legkiemelkedőbb termékeket díjazza,"és a megjelenés: 2011 július.
-
k1csi
senior tag
Még mindig nem érted a diffrakciót.
A rekeszbeállítás meghatározza, hogy az obi hány vonalpár/mm-t tud felbontani.
(Ha nagyobb szenzort teszel az obi mögé több vonalpárad lesz a teljes képre vonatkozólag.)A táblázat amit linkeltél azt mondja meg, hogy ha a szenzor felbontását maximálisan ki szeretnéd használni mennyire mehetsz le a rekesszel. Nyilván, ha több pixeles (nagyobb pixelsűrűségű) a szenzor kevésbé rekeszelheted le az obit, hogy a szenzort maximálisan ki tudd használni.
Ha jobban lerekeszeled akkor a diffrakció határozza meg a felbontást azaz a több pixeles szenzor már nem hozza a teljes felbontását, de egy ideig még mindig többet hoz mint a kevesebb pixeles szenzor. Ha még tovább rekeszelsz, akkor eléred a kisebb szenorsűrűségű szenzor diffrakciós korlátját is, innentől mindkét szenzor információtartalma kb. ugyanaz lesz.
A nagyobb pixelsűrűségű szenzor (azonos formátumnál, mert a kül. formátum nehezen hasonlítható) által készített fotó információtartalma soha nem lesz kevesebb mint a kisebb pixelsűrűségű szenzoré. Legrosszabb esetben ugyanaz lesz.
Ha még mindig nem érted feladtam.
-
k1csi
senior tag
Annak ellenére, hogy a diffrakció jelenségét vsz. jól értem, tényleg fogalmam sincs miről beszélsz.
Hátha ez segít:
http://www.luminous-landscape.com/tutorials/resolution.shtmlA rekeszbeállítás határozza meg az elérhető felbontást (a ténylegeset, nem azt, hogy hány pixel mintád van róla).
Azaz a D800 pont azt a felbontást hozza mint a 5DmkIII, kis rekesznél. Adott esetben túlmintavételezve. Nagy rekesznél meg több felbontást hoz.
-
k1csi
senior tag
A difrakció (fényszóródás) az obi tulajdonsága, nem a mögé tett szenzoré.
Nagyon lerekeszelt obinál a mögé tett sok pixel nem hoz több információt. Kevesebbet sem (ha van elég fény, ill. eleve hozzá lehet számolni a leméretezést).A durva a D800-ban, hogy úgy nagyobb alacsony ISO-n a dinamikatartománya, hogy kisebbek a pixelek mint az 5DmkIII-nak. Poén az, hogy magasabb ISO-n sem rosszabb a DR:
http://www.canonrumors.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=4146.0;attach=19379;image
A nagylátó Nikon obik felbontása szintén nagyon jó (ez mondjuk nem újdonság, ebben a Nikon mindig jobb volt).
Pl: http://www.lenstip.com/295.4-Lens_review-Nikon_Nikkor_AF-S_14-24_mm_f_2.8G_ED_Image_resolution.htmlAz egy dolog, hogy a Canonnak egyáltalán nincs ilyen obija, de ami fixe van a Canonnak az kb. összemérhető vele felbontásban.
-
k1csi
senior tag
Azaz a Nikonban (Sony szenzorban) van egy olyan technológia ami lehetővé teszi árnyékos részekről a részletek kinyerését (kb. 2 Fé előny, ha a csúcsfényket is figyelembe vesszük) és ez az elkészült fotókon látszani fog, ami hiányzik a Canonból és a Canon esetében ugyanott zaj lesz található a részletek helyett.
Ilyen zaj:
http://a2bart.com/tech/5d2vs5d3.htmBocs, hogy kicsit átfogalmaztam.
Én a linken látható fotón látom ennek a technológiának az értelmét pl. nagy dinamikájú tájképeknél (de mást is mondhatnék):
http://www.bypaulsmith.com/2011/10/nikon-d5100-amazing.html
Miről beszélünk még?
-
jap
aktív tag
"Keresek canon ef d mattüveget. Privátba nyugodtan írjatok."
-
KTTech
veterán
Alapvetően ugyanaz, mint a gyári a minősége. Nekem volt, imádtam. Az 5DmkII-be is az volt az első, hogy lecseréltem segédrácsosra
A szemcsésség jó dolog: a nagy fényerejű objektívekre tervezett mattüveg még szemcsésebb, hogy jól lásd az élesség pontos helyét. Sajnos hozománya, hogy sötétebb is...
-
PNP
őstag
Természetesen az is fog tölteni, de semmi mást nem tud, és azt se a legjobban (csatornánként 2 akkut tölt).
Nem figyelem évek óta a fotós cuccokat, de ha találsz olyat, ami minden akkut külön tölt, tud meríteni, halott akkut feléleszteni, és ki is jelzi a kapacitást olcsóbban, mint a Voltcraft, akkor azt vedd meg. Mivel a lithium akkukkal ellentétben itt nincs a gépben (vakuban) pontos visszajelzés, ráadásul több cellát használsz egyszerre, szerintem lényeges, hogy legalább a töltő adjon valami támpontot. -
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Menüből nem fogod tudni állítani, azt csak az EX II vakuk tudják. Én is ezért adom el pár vakumat (580EX I, Metz 58-AF1, Sigma EF 500 DG Superből kettőt is, hogy még több 580EX II legyen belőlük, mert a rádiós E-TTL vezérlés csak azokkal működik váz menüből.
Pontosabban a Metz más miatt adom el: tökéletesen vezérelhető menüből, csak lassú nekem az újratöltése.
Az 550EX-nek tényleg alexpózik a fénymérése bizonyos helyzetekben és az akkukat is nagyon hamar megeszi. 580EXII-val kb. 2x annyit tudsz exponálni teljes fényerővel, mint az 550EX-szel.
-
Clemi
veterán
A dipoptria korrekció pontos, legalábbis az én szememnek élesek a kis kockák (külön rendeltem rá korrekciós lencsét, mert olvasó szemüveges vagyok), de az mennyiben befolyásolja az autó fókuszt? Egyébként most kipróbáltam a 17-85-os obimmal is, ott nincs elmászva a fókusz, legalábbis egyforma a fókuszpont mindkét módban exponálva.
-
hemaka
nagyúr
Úgy csináltam, mint itt látható, csak én fecskendőt használtam. Aztán jó fél napig hagytam párologni az alkoholt úgy, hogy a gomb felé dőlt az egész váz, ha esetleg még van benne, arra folyjon ki. De ha van körtepumpád, először próbáld meg azzal, ha csak kicsit koszos, az is sokat segíthet rajta.
Az alkoholos mókát meg mindenki csak saját felelősségére próbálja ki. -
aor
tag
sejtettem
, de az egyelőre az álom kategória.
Most még az első obival vagyok gondban, de asszem marad a 18-55 is, nemigen látok hasonló árban jobbat...Viszont amit eddig használtan találtam az is 20eft körül mozog, boltban pedig 22eft. Az a 2eft lehet megéri a 12 hónap garit...
-
aor
tag
memó van a régiből, egy ilyen
ha a srácnak még meg van, nyilván jó vétel, csak a váz boltban 110-től indul.
De ahhoz kéne egy általános célra (is!!) használható obi...na ebben segítsetek, mint első obi.18-55 is használtan?? vagy más?? A rendelkezésre álló összeg az tényleg kb. 120eft, talán 10-15tel megtoldható, de ez sok mindentől függ még.
-
-
fattyu
veterán
Marhára nem értek egyet.
Ha hobbinak akarja és tanulni is akar akkor tök hasznos egy fix is.Arról nem beszélve hogy a fényerő az nem tapasztalatfüggő hanem hasznos és jó dolog, és a kis dofos játék nagyon élvezetes tud lenni egy kezdőnek is. Arról nem is beszélve hogy mennyi értelmes kép készül el ami a 3.5-5.6 vagy rosszabb üvegekkel élből kuka.
-
adamka16
őstag
Nekem 51-es Metz van 500D mellett, de nagyon meg vagyok vele elégedve. Viszonylag gyorsan is tölt, nekem nagyon bejön. Anno lealkudtam 60-ra a 220V-nál, de sztem megérte az árát.
Egyik ismerősöm vett egy 61-es Sigmát N D90-re, de ő is meg van elégedve vele, igaz lassan tölt (nem Super szériás) de hatalmasat villan. Szintén neki volt korábban egy másik sigma még sony vázon, arra se panaszkodott soha.Metz mellett még annyi szól, hogy made in germany + usb-n frissíthető a firmware.
-
Clemi
veterán
Azokat nem néztem, illetve a Metz-ről annyit olvastam, hogy alkatrész pl sehol nincs hozzá, még a szervizekben sem, de 30e körüli árban csak ezt találtam, és a Yongnuo-t, de a Cullmann-t legalább lehet kapni több helyen, és ezért az árért a felsorolt tudás nem lenne rossz, csak jó lenne ha kapnék pár véleményt, vegyem-ne vegyem. Tényleg nincs 60e-m egy vakura.
-
A max ami felmenne rá az a 30D+70-200-as Canon Obi, de ez is csak 10%-ban, 90%-ban 18-55 IS kitobival lenne használva.
Nagyjából 1 méter körülire gondoltam magasságra.
Felhasználási terület tájképek és beltérben telefonok és egyebek fotózása.
Nincs nagy keretem, mit tudnátok ajánlani ami a legolcsóbban megüti a "minőség"-nek már nevezhető szintet?
fattyu: Sajnos nincs kocsim, így valóban nem jönne rosszul, ha minél könnyebb lenne.
-
*Ropi*
félisten
Mert nincs olyan firmware. Félbehagyta a srác a fejlesztését. Videózni tudsz: USB-n keresztül laptopra egy külső programmal.
-
Gondwana
addikt
Expógombtakarítás ráérőseknek
(mi zágrebi Canon-szervízbe járunk, a Kameráék retardságaiból elég volt) -
*Ropi*
félisten
Nem csak magas ISO-n, bárhol megteheted. Annál is inkább, mert a Canon vázak képében jellegzetesen több a vörös / bíbor szín (emiatt pirosas - és természetesebbnek tűnő - az emberi bőr velük), ezt is korrigálja a felülexpózás. Pl. modellfotózásnál bizonyos helyzetekben jót tesz a bőrnek, ha picit (Hangsúlyozom: nagyon picit!) kiégeti az ember, mert eltűnteti a foltosodást és a kisebb bőrhibákat.
Más tészta, hogy minél magasabb ISO-n fotóz az ember, annál nagyobb a részletvesztés, namost egy rózsaszín viaszbábu a fotón elég necces, mint az ügyfélnek átadásra kerülő végeredmény...Legalább a bőrszíne legyen a helyén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest