Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Kisebb verzióban is elérhető a Redmi Pad 2
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
p_adam
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha a kártya gyárilag nem exFAT-ra volt formázva, akkor célszerű formázni a számítógépen, hogy a videofelvételeket ne darabolja szét 4GB-os szeletekre.
-
*Ropi*
félisten
válasz
zümzümm
üzenetére
Nyugodtan lehet Win [8 / 8.1 / 10] alatt is formázni. A régebbi Winek még nincsenek felkészítve a flash alapú tárolók megfelelő kezelésére, így ott előfordulhatott, hogy egyes kártyákat nem megfelelően kezelt, de mára ez már szerencsére megoldott (azért valamiben legalább fejlődik a Win is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). -
zümzümm
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"Ugyanígy van a memóriakártyákkal is, ahogy kiszedted a csomagolásából, úgy már rakhatod is a gépbe, tökéletesen jó lesz."
De itt most egy már használatban lévő kártyáról volt szó, nem zsir új kártyáról.
Ráadásul még azt is elkövettem vele, hogy akármilyen formázás nélkül átraktam egyik vázból a másikba. Mai fejjel ilyen merényletet már nem intéznék a kártya ellen. Mondjuk nem olyan rég történt, kb 2 hete, de azóta rengeteget komolyodtam.Mért nem ajánlott a Win formázás?
-
Terapeuta
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én átéltem, ahogy a frissen vásárolt fképezőgépbe betéve az előző fképezőgépből a kártyát a 6D hibaüzenettel köszöntött pedig a kártyáról - ahogy általában szoktam - 6D formattal "töröltem" mindent. Persze akkor még nem tudtam, hogy a kártya lesz a ludas.
-
válasz
*Ropi*
üzenetére
Akkor leírom még egyszer, jó lassan
, hogy mindenkihez eljusson:először mindig számítógépen érdemes teljes formázást csinálni
Én is leírom még egyszer jó lassan, hogy szerintem teljesen felesleges a használatbavétel előtt formázni egy memóriakártyát. Úgy kell a gépbe tenni és használni, ahogyan kijött a gyárból

Ha veszel egy új autót, akkor az első utad előtt abban sem cseréled ki az olajat, hűtővizet, fékfolyadékot, hanem úgy használod, ahogy a szalonban átadták neked. Aztán, ha majd eljön az ideje, akkor kell benne cserélni dolgokat.
Ugyanígy van a memóriakártyákkal is, ahogy kiszedted a csomagolásából, úgy már rakhatod is a gépbe, tökéletesen jó lesz.
Azzal sem értek egyet, hogy amikor majd szükséges lesz, akkor a low level formatot csak számítógéppel lehetne elvégezni. A mobiltelefonok, tabletek egy OTG csatlakozóval hozzájuk kötött memóriakártyát probléma nélkül tudnak low level formattálni.
Arról nem is beszélve, hogy a "számítógépben való formázás" a legtöbb felhasználó részére a Windows Intézőjében való formázást jelenti, ami nagyon nem ajánlott. Számítógépben (Windows, MAC OS, LINUX alatt is) az ún. SD Formatter program használata az ajánlott

-
*Ropi*
félisten
CF kártyát nem tud egyetlen váz sem teljes formázással megformázni, mert nincs rá opció a menüben.
A low level format csak SD-re vonatkozik, de abból sem mindre.Akkor leírom még egyszer, jó lassan
, hogy mindenkihez eljusson:először mindig számítógépen érdemes teljes formázást csinálni (tehát NEM GYORSFORMÁZÁST: az eszköz alapértelmezett beállításaival, kivéve fájlrendszert, ami exFAT legyen, a blokkméret maradhat az, amit felajánl), majd utána a fényképező sajátját is, hogy beállítsa magának a könyvtárszerkezetet! Hogy miért? Mert a fényképező alapértelmezetten csak gyorsformázást csinál, magyarán csak a könyvtárszerkezetét törli le a kártyának, de az adatok ugyanúgy rajta maradnak (több más negatív tulajdonsága mellett ettől pl. lassabb is a kártya). Ha átteszed másik gépbe a kártyát vázban való (akár teljes) formázás után, rajta maradnak / újra rákerülnek az adott váz specifikus adatait tartalmazó adatok, így annak a váznak, amibe beleteszed, (gyártóazonosság esetén) jobbik esetben elállíthatja a fájlszámozását, különböző gyártók esetén esetleg be sem kapcsol vele, vagy hibát jelez. Ezért a kártya vázak közti mozgatásakor, a vázból kivétel után csak számítógépen érdemes formázni, aztán a fogadó vázban annak a sajátjával.
-
Plexicushio
senior tag
-
-
zümzümm
senior tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Mert ugy tudom higy akkor csak a konyvtarszerkezetet torli. Es nem akarom higy barmit is magaval hozzon a regi gepekbol. Amikor sony a7iibol tettem at az 5d3ba, akkor is hozott a kartya valamit a sonyabol, mert erdekes modon, a kartyat a szgepbe teve, mindig a sony fajlkezeloje nyilt meg.
Talan a fajl szamolas us eltolodott...
Szovalki akarom pucolni teljesen. Teljes formazas szgepen, aztan a vazban is egy formazas. -
JohnyBlue
addikt
válasz
zümzümm
üzenetére
vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk, vázban formázunk
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok
Ha egy uj vazba akarom hasznalni az eddig mas vazakban hasznalt memoriakartyamat... akkor elotte erdemes szamitogepben teljes formazast csinalnom ugye?
exFAT es 128kilobajt legyen a formazasi mod?
Nekem a szamitogep alapbol az exFAT ot es 128 kilobajtot ad a formazasnal. -
*Ropi*
félisten
Az objektív firmware-jét kell frissíteni (ha van hozzá frissebb), ezt a Camera Kft.-nél lehet megtenni.
Ez a baj a 3rd party eszközökkel, hogy hivatalosan csak a kiadásuk pillanatában is létező vázakkal kompatibilisek, mert ha a gyártó idővel változtat valamit a jelátviteli protokollban, hogy újabb funkciókat implementáljanak, akkor onnantól azt már nem tudják értelmezni és "így jártál".
-
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Adott egy EOS 200D gép és egy Tamron 70-300-as Macro objektív.
Full automatikus üzemben nincsen vele semmi probléma, hibátlanul teszi a dolgát. Azonban amint átváltok manuális módra, még a beállításokat engedi és az élő képen is változtat, de az exponáló gomb megnyomásakor az alábbi feliratot írja: Probléma van az objektívvel való kommunikációban. Kérem tisztítsa meg az objektív csatlakozóit!Namost, ha gond lenne a kommunikációval, akkor automata üzemben is gond lenne. Plusz hiába takarítom a gépet is és az objektívet is, a hiba mindig ugyan az. Talán 1-2 alkalommal enged fényképezni, de többet nem igazán. Ha jól figyeltem meg, leginkább a rekeszérték állításával vannak gondjai.
Van még itthon egy Fix 32 mm-es obi szintén fix 1.8-as értékkel, ahol a manualitás kimerül a fókuszgyűrűben, így ezzel nem tudtam ellenőrizni, hogy mivel van a probléma. Ezért elkértem egy barátomtól az objektíveit, egy Canon 55-250-est és egy Canon 17-85-öst. Ezekkel az obikkal teljesen hibátlan a kommunikáció, így úgy gondolom, hogy nem a gépben van a hiba.
Azonban ha az objektívben van a gond, azt hogyan lehet orvosolni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
PuMbA
titán
Az árak a padlót nyaldossák
5000 expós 7D Mark II-re tudtam lecsapni 230k-ért és olyan állapotú, mintha egy új gépet csomagolnák ki. Boltban meg 420-570k között van... -
törölt tag
Én élő webinar-okat tartok és sokáig nem tudtam gondtalanul használni a saját DSLR gépem kameraként. Ám a Canon néhány napja kiadta a szoftvert, amire évek óta vártunk néhányan, ezzel már tökéletesen működik a legtöbb Canon masina webkameraként. Talán neked is megoldást ad a Webcam Utility, a 77D-t is támogatja.
-
sifaa
csendes tag
Sziasztok!
Eos 77D-vel szeretnék streamelni. HDMI kábellel szedem a jelet a gépről, de az autofókussz keretét nem tudom eltüntetni az élő képről. Így csak manuál fókusz beállításával tudom a tiszta képet streamelni.
Tud valaki megoldást erre a problémára?
Üdv.
Robi
-
*Ropi*
félisten
válasz
Plexicushio
üzenetére

-
*Ropi*
félisten
válasz
Plexicushio
üzenetére
Kölcsönkérte egy nőgyógyász haverom, mert a home office alatt otthonról tudja vele vizsgálni a pácienseit.

-
Roxx
tag
Sziasztok.Jelenleg Canon 7D-t használok és szeretném a közel jövőben lecserélni a vázat.Elsősorban természet fotózasra használom(madár fotózás inkább). Milyen vázakat ajánlanátok helyette?Fontos lenne a gyors sorozat képesség,magas ISO-n zajmentes képek.Kb.ennyi.
-
PuMbA
titán
válasz
vihartigris
üzenetére
Lehet, nem tudom. Egy esküvőfotós szerintem nem az olimpia miatt fogja megvenni a legújabb 5D-t.

-
Plexicushio
senior tag
válasz
vihartigris
üzenetére
De akkor ilyen alapon ez bármelyik vázra igaz (lenne), - de nem az.
Nikon D6 , Canon 1Dx 3, egyértelmű ezeknek az időzítése. A Sonytól vártam még egy komolyabb A9 upgrade-t, mint ami aztán lett.
A többi váz kiadásában a legkevésbé tényező a "húú, most idén olimpia lesz..." -
PuMbA
titán
válasz
vihartigris
üzenetére
Ezt értem, csak az nem jön össze a fejembe, hogy miért lenne több eladása egy új 5D-nek, ha az olimpia előtt adják ki és nem például szeptember / októberkor a téli szezonra

-
bayarena
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Akkor tényleg Nikon D850 lesz a köv gépem.
-
PuMbA
titán
válasz
vihartigris
üzenetére
Mivel az olimpián csak 1DX-eket használnak ezért az már ki lett pipálva az 1DX Mark III-mal
Sportfotóra senki sem használ 5D-t. -
Plexicushio
senior tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Igen, az 1dx 3-at, és kikellett

A fejlesztési idő meg akkora egy ilyen nagyágyúnál, hogy egy évbe nem fér bele; meg ugye a pletykák is jönnének már...
-
vihartigris
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Válasz a többieknek is.
Gyanítom, hogy az olimpiára készítettek valamit, amit most nem kell kiadni, mivel tolódik az olimpia vagy egyáltalán nem is lesz Tokióban.
Talán ha jövőre lesz olimpia akkor kiadnak még valami új dslr vázat. -
PuMbA
titán
válasz
p_adam
üzenetére
Ja. 7D Mark III egyébként azért se lesz szerintem, mert a 7D Mark II is "túl jól" sikerült cucc lett és nem akarja a Canon az FF üzletét rontani. Ha most a 7D Mark III-ba beleraknák ugyanúgy az új 1DX fókuszrendszerét, akkor lenne egy DSLR-MILC hibrided, amivel OVF-en és LCD-n keresztül is széltől szélig kapsz Sony A9 szintű fókuszt egy olyan "házban", ami strapabíróbb. Álomgép lenne. 10-15 évig nem kéne lecserélned

Plexicushio: Ja, de én nem vagyok bizakodó, hogy lesz. Néhány sorral feljebb írtam, hogy miért.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én is így gondolom. Esetleg az 1DX-ből és 7D-ből még kijön egy újabb verzió, de az 5D és 6D családból már nem. Persze az alsóbb kategóriában még lesznek új Canon DSLR-ek, de azok már nem fognak kapni komoly fejlesztéseket.
-
-
-
PuMbA
titán
válasz
p_adam
üzenetére
Jó ez a cikk, én is ezeket olvastam sportfotósoktól, hogy ok, hogy EVF, de mindig marad az OVF-nek előnye, ami elérhetetlen bármilyen jó EVF-fel. Én is szeretem, nincs ingerenciám és nem is sietek MILC-re váltani, hogy egy EVF-et kukkoljak. Nekem egy 7D Mark III rendel

Akkor ezért nincsenek pletykák még a DSLR-ekről, mert 2-3 év mire jönnek

-
p_adam
addikt
válasz
bayarena
üzenetére
Négy új RF bajonettes MILC várható az idei és a jövő évben, meg két EOS M is. DSLR-ek valószínű ezután érkeznek, de már nem ezekre helyezik a hangsúlyt.
Szvsz nem logikus, hogy az R5 képességei meg az 1DX III AF fejlesztései ne vándorolnának át egy 5D Mark V kamerába is (jobb szenzor hűtéssel), a Sony is csinált még egy A99II-t, mielőtt búcsút mondott az A-mount rendszernek és az EF-mount ennél sokkal-sokkal jelentősebb platform (videózásra is), tehát ez alapján biztosra vehető, hogy lesznek még rá új kamerák (egy idei cikk ezzel kapcsolatban), de hogy mikor, arról egyelőre nincs semmilyen információ. -
bayarena
aktív tag
Mit gondoktok, a virus miatt esélytelen h idén megjelenjen a D850 tudásával versenyző 5D széria?
-
*Ropi*
félisten
válasz
pepe977
üzenetére
Nekem YN vakukioldóim vannak Canon vakukkal, mert én ezt tartom a legmegbízhatóbb megoldásnak - mások Godoxot fognak ajánlani, mert átjárhatóbbak a rendszereik.
(#40232) Peet91: "Tájkép esetén pedig még sosem használtam vakut, érthető okokból."
Mert még sosem villantottál meg egy magányosan álló fát a csillagok fénye alatt.

-
Peet91
aktív tag
válasz
pepe977
üzenetére
Lehet, hogy ezért meg fognak dobálni kővel, de portrézni az ember általában jó fényviszonyok közt megy, ezért oda nem kell a vaku, vagyis deríteni kellhet, hogy ne bukjon be a modell arcának egy része élesebb fény mellett, viszont erre én egy derítőlapot preferálok. Tárgyfotóhoz illetve kajához szintén sok fény kell, és ott én inkább egy makró obiba invesztálnék. Tájkép esetén pedig még sosem használtam vakut, érthető okokból. Oda az állvány a legfontosabb kellék a vázon és az obin kívül.
A kérdésedre a válasz pedig a vaku márkapreferenciával kapcsolatban Yongnuo.
-
pepe977
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen ujoncként kérdezném véleményeteket!
Godox vagy Yongnuo vakut vennétek???
Most poroltam le a fotós cucomat, meg van már pár éve, akkor úgy gondoltam ha van az embernek egy DSLR gépe akkor tud fotózni. Hamar rájöttem hogy nem.!!!
De most szeretnék kicsit tudatosabban tanulni, igaz azt az irányt sem tudom hogy melyik irányba mennyek.(portré, tárgy, étel, tájkép......) Igy azt se tudom mik lennének azok a dolgok amibe be kell fektetnem. (Vakuk,softbox, objektívek, stb,.......) Ezért gondoltam hogy, elöször egy vakut veszek, de tudatosan ha fejlesztenem kell akkor miben van több kompatibilitás. Összekapcsolni rendszereket.
Megpróbáltam rövid lenni hogy érthető legyen az első kérdésem.
Köszönöm az építő hozzászólást. -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio
üzenetére
Ahogy a tegnap linkelt képeimen látszik, nem
Mondjuk nem is a legjobb, de teljesen élhető. A jégen 1000-2000-res ISO között. Egyébként tényleg jó lenne egy 2.8, majd lesz is, de a két gép mindennél fontosabb sportfotóra, mert értékes időt vesztesz az obicserélgetéssel. 2.8-nál több viszont az a jó, hogy nem kell APS-C-re se, mert nálam is előfordul, hogy nem éles minden játékos f/4-gyel.*Ropi*: Na igen. Ki is él meg csak sakk fotóból?
-
PuMbA
titán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
"Sportot még nem fotóztam vele, de ha egy 6D-vel ment akkor ezzel is menne"
Ilyen alapon tényleg mindennel lehet sportot fotózni, de sportfotózás alatt személy szerint azt értem, hogy a gép lehetővé teszi, hogy szerencse nélkül elkapd a legjobb pillanatokat
Az eddigi gépeim rendre 6, 7 és a mostani 10 fps-t tud és csak a 10 fps-nél mondom azt, hogy sokszor rajta volt a sorozatból az egyik képen az, amire számítottam / vártam. Azért leírom a biztonság kedvéért, hogy az R szerintem is egy tök jó gép, csak nem sportfotós cucc. Viszont minden másra ott van. -
JohnyBlue
addikt
Lassan egy éve nyúzok egy R-t.
AF - pontosság... durván pontos
AF - sebesség... koncert setétségben nem érzek lassulást, hezitálást. Ha meg van fény gyors és határozott ahogy kell.
Aksi időről: tegnap ellőttem durván 4 óra alatt 700 képet és olyan 60% körül van. (IS mentes üveggel és 20 percenként visszanéz a kép stílusban.)
Kezelhetőség, gombok - nem vészes. Ami hiányzott az elején az a szerencsekerék
most már az se (nagyon)
Videózni nem szoktam
Sportot még nem fotóztam vele, de ha egy 6D-vel ment akkor ezzel is menne ( szerintem ) ha lement ez a kovivírús lehet elnézek valami futball meccsre
Na igen állatkertben zebrát fotózni... na de a szemére kell fókuszálni oszt no para
-
törölt tag
"Célterület: Portré, táj, sport, égbolt, csillag, hold, a későbbiekben koncert, esküvő, stb."
Két dologra mindenképpen szükséged lesz: egy vaskos pénztárca és egy szép nagy táska.
Ha tényleg elmész egy komolyabb oktatásra, akkor szerintem most várj a beruházással, mert könnyen lehet, hogy pár hónap múlva erősen megváltozik a véleményed a fotózásról. Én és sok csoporttársam is így járt, a suli előtt jól bevásároltunk (gyakran fórumos ajánlások alapján
), aztán gyorsan rájöttünk, hogy sok hülyeséget vettünk és cserélhettem le szinte a teljes cuccomat. -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio
üzenetére
Második, meg 17-55 f/2.8

-
*Ropi*
félisten
Pedig esküvőfotósként többek közt érteni kell a portrék, az érzelmek, a testbeszéd, a glamour-, és divatfotók, a fotozsurnaliszta képek, az életképek, az ételek, a tárgyak és az építészeti témák fotózásához (vagyis szinte mindenhez) is. A köznyelvben egyébként fogalmi zavar van az esküvőfotózást illetően, ugyanis sokan azt gondolják, hogy egy adott műfaj, valójában műfajok gyűjtőneve: több stílust és alkalmazott fotográfiai ágat fog át egy különleges eseményláncolatra speciálisan alkalmazva. Az sem hátrány, ha valaki előrelátó: századmásodpercekkel előre megérzi ha valami történni fog, és a legjobb pillanatban nyomja le a gombot - itt az az alap, hogy valaki csukott szemmel, hátrafelé is tud fotózni, hogy amire a szeméhez emeli a gépet az már be legyen állítva, és csak a komponálásra kelljen figyelnie.

-
copass
veterán
tehát semmi konkrét...yn obi fostalicska szinten mozog. fullframe-re felejtős az ef-s.
utcai kocsira teszel rallygumit, mert rá rámegy. de minek!
találd ki mit akarsz, aztán azt járd körbe alaposan. egész más prioritások vannak tájnál, sportnál, koncertnél, esküvőnél technikában.
akkor még nem is beszéltünk arról hogy mihez lesz érzéked...ami kábé a legfontosabb!
az meg egy másik tészta hogy esetleg pénzt is keress vele esetleg...
mondjuk most ahogy kinéz helyzet a korona vírus miatt, a fotózásnak lőttek idén... -
*Ropi*
félisten
Ha esküvőn szeretnél fotózni, akkor van legalább 2 éved, hogy kialakítsd, hogy milyen felszerelésed legyen, mert a hozzá szükséges OKJ papír megszerzése annyi időt vesz igénybe, ha eddig még nem iratkoztál be. És a fotós felszerelés mellett arra is tegyél félre pénzt, mert összesen ~400k Ft.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Plexicushio
üzenetére
A kék pötty volt kb. az egyetlen: annak a hibájából tanultak.

-
p_adam
addikt
Ha fontos, hogy EF és EF-S objektívekkel is egyaránt kompatibilis legyen, akkor lényegében nincs is más opciód (az RP lenne a második, de ott a videó le van korlátozva, crop módban nincs AF, míg az R + adapter + EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM tökéletesen muzsikál és lehet 1080p módban is felvenni, az RP csak a 4k-t engedi DPAF nélkül, vagy 720p-t amit belerakni is felesleges volt. Ezzel szemben az EOS R 720p 120p módja pedig távolról sem olyan rossz, mint amilyennek tűnik, bár 1080p120p (amit legújabb / legdrágább Canon kamerák tudnak) sokkal jobb lett volna.
Tényleg az a kamera, ami mindent tud egy kicsit jó ergonómiai alapokkal, jó akksival, szenzorral, stb., de egyiknek sem az abszolút mestere. -
Plexicushio
senior tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Ahogy sajnos sok másról sincs bizonyíték amit a Canon önös üzleti érdekből nem ismert el, pl. a 40D-k hibás zárjáról sem, mert ugyanazon a cikkszámon futott az 50D-kbe is belekerülő, javított verziója, mint az eredeti, hibás változata.
lehet, hogy az 1D mk3 AF blamát sem kellett volna?
Azóta ismerik ugyanis a népek a Nikon nevet.
-
PuMbA
titán
EOS R-rel nem fotózol jól sportot, mert sokkal gyengébb benne, mint például egy 7D Mark II
Ezért írtam, hogy nincs olyan kamera, ami mindenre jó...vagyis van, de millió Ft felett. Az EOS R egy jó kamera portréra, esküvőre, tájra, szóval mindenhova, ahova nem kell sok képkocka per másodperc.Plexicushio: De jó lett volna még egy 7D Mark III....na de majd MILC-ben reméljük lesz hasonló 2-3 év múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB karcmentes 91% akku 188 ciklus
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).
, hogy mindenkihez eljusson:
A low level format csak SD-re vonatkozik, de abból sem mindre.

most már az se (nagyon)