Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz *Ropi* #40291 üzenetére

    Akkor leírom még egyszer, jó lassan :D , hogy mindenkihez eljusson:

    először mindig számítógépen érdemes teljes formázást csinálni

    Én is leírom még egyszer jó lassan, hogy szerintem teljesen felesleges a használatbavétel előtt formázni egy memóriakártyát. Úgy kell a gépbe tenni és használni, ahogyan kijött a gyárból :K

    Ha veszel egy új autót, akkor az első utad előtt abban sem cseréled ki az olajat, hűtővizet, fékfolyadékot, hanem úgy használod, ahogy a szalonban átadták neked. Aztán, ha majd eljön az ideje, akkor kell benne cserélni dolgokat.

    Ugyanígy van a memóriakártyákkal is, ahogy kiszedted a csomagolásából, úgy már rakhatod is a gépbe, tökéletesen jó lesz.

    Azzal sem értek egyet, hogy amikor majd szükséges lesz, akkor a low level formatot csak számítógéppel lehetne elvégezni. A mobiltelefonok, tabletek egy OTG csatlakozóval hozzájuk kötött memóriakártyát probléma nélkül tudnak low level formattálni.

    Arról nem is beszélve, hogy a "számítógépben való formázás" a legtöbb felhasználó részére a Windows Intézőjében való formázást jelenti, ami nagyon nem ajánlott. Számítógépben (Windows, MAC OS, LINUX alatt is) az ún. SD Formatter program használata az ajánlott :)

    [link]

    [ Szerkesztve ]

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák