Hirdetés
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szp1
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
A kitobi gyútávja ugyan 55 mm max, de az normál filmkockán a 80 mm látószögnek felel meg...tehát az emberi szemhez képest majd' 1,6x-os nagyítást ad az APS-C érzékelőn....
Gyakorlatban : állsz mondjuk 1 méterre a kép tárgyától, befogod, komponálsz 50 mm-es objektívvel,FF vázzal. Lősz.
Ahhoz, hogy az 1100D-vel 50 mm-es obival ugyanezt a képet meg tudd lőni, 1,6 méterre kell állnod a tárgytól.... -
V.Stryker
nagyúr
Höööö. Na, csak meg van az ördög. Mégpedig,hogy én abban a hitben voltam, hogy amit gyárilag a canon a géphez csomagolt kit obi, 18-55, az aps-c-hez van és az aps-c-n is 18-55...de ezek szerint nem (?) . Ezek szerint 28-85 kéne legyen ráírva, hogy igaz legyen az APS-C szenzor esetén. Hogy erről a k.rva leírásban miért nincs szó? A fene essen bele.

Na, köszönöm a kitartást!

Meg van értve.
Na, nyugodtan alszom. Jöhet a fix 50-es, a látószöge az lesz, amit ismerek már. -
matyi012345
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
- A géphez adott 18-55-ös kit obi értékeit nem kell szorozni,mert az APS-C szenzorhoz van direkt. Tehát itt az 50mm az 50mm.
Szorozni kell, normál gyujtótávot írják minden obira.
- Ha felteszek egy akármilyen 50-es obit, pl M42 vagy akár a szóban forgó Canon 50mm 1.8 II-at, akkor az 50mm ff-nél értendő, tehát az én gépeben APS-C esetén kb 80mm-lesz.
Így van, 80 lesz, de MINDEN 50-es esetén is, tehát 50-re kitekert 18-55 esetén is annyi lesz.
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm a sok választ. Most másodjára keltem fel az ágyból.

Szóval itt lehet elbeszélünk egymás mellett, de minden esetre eddig megoldódni látszik a problémám, ami ugye az,hogy ha 1,6-al kell szorozni, akkor használhatatlan lesz itthon az 50-es, de talán mégse...
Szóval, tisztázzuk a következő állításokat, amiket én így gondolok:
- A géphez adott 18-55-ös kit obi értékeit nem kell szorozni,mert az APS-C szenzorhoz van direkt. Tehát itt az 50mm az 50mm.
- Ha felteszek egy akármilyen 50-es obit, pl M42 vagy akár a szóban forgó Canon 50mm 1.8 II-at, akkor az 50mm ff-nél értendő, tehát az én gépeben APS-C esetén kb 80mm-lesz.Tehát a kulcskérdés, hogy egy 50mm és egy 80mm -es obi nagyságrendi látószöge között ennyire nincs különbség?
Hisz volt itt olyan, aki majd egyformának mondta. Hát pont én is ezen lovagolok, hogy hogy a f.szba lehet majd ugyanaz a látószög. (?!)Tudom kicsit nehezen értek meg ezt az néha, de ha megvan az áttörés, akkor utána már könnyen megy, csak a logika jöjjön át.

Mondjuk itten tényleg az látszik,hogy annyira azért nem vészes az 50mm és a 80mm közötti különbség.
-
szp1
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Igazából a látószög a fontos paraméter, a gyútáv az függ a szenzormérettől ( "filmkocka" mérettől).
Tehát azért indulsz ki az FF méretból, mert annak az obinak a gyútáv értékét lehet legkönnyebben értelmezni az emberi szem leképezése szerint ( ez így alakult ki...).
50 mm - normál "látás", 100mm - 2x nagyítás, 24 mm az már szélesebb stb....A kisebb méretű szenzoros vázakra rakott obik gyűtávját pedig ehhez fell kell szorozni a faktorral - jelen esetben 1,6-al. Ez a szorzó adja meg a "normálhoz" képest a kapott látószöget. -
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha laikus lennék és nem érteném, h mit írtál, akkor is azt mondanám, h a két kép egyforma. Max az egyiken a háttér mosottabb

Az 50 az ötven. Gyártótól függetlenül. Ha nem hiszed állványra tedd fel a gépet és azonos témát, azonos rekeszen fotózz. Legjobb lenne egy tesztábrát fotózni, vagy mérőszalagot, h szemmel lásd akülönbségethasonlóságot.
Hogy az az 50 mm mekkora érzékelőre vetíti a képet, na az más kérdés. -
matyi012345
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Simán lehet ennyi különbség, nincs itt ördögtől való dolog.
Tuti fix hogy 80-as lesz. Nincs egyébként eget rengető különbség a két kép között, legalábbis nekem nem tűnik fel. Az 50-es se pontosan 50 és a kitobi kitekerve se pontosan 55. Valamennyi eltérés mindig lesz, nem számottevő. A fix 28 is nagyobbat lát mint a Tokina 28-70 pl.. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
matyi012345
üzenetére
Hát itten valahol ördögi dolog van, amit nem értek. Azt mondod, hogy ha M42, ha EF-es, ha fix 50-est teszek rá, akkor az x1,6 -al, ami 80mm lesz. Oké. De, hogy a fenébe történhet meg az, hogy ha az M42-es 50mm-est ráteszem, akkor tök jó a látószög, használható és várhatóan ezt kapom majd a fix 50-es canon-tól is, miközben a 18-55-ös kit obit meg ha 50-55-re kicsavarom, akkor használhatatlan a lakásba a kis látószög miatt?
A kérdésem az, hogy tuti fix-e, hogy m42-vel is 80-as lesz?

Csak mert ezt lőttem a fix 50-es obival, ezt meg most 50-re állított kit obival....a távolságot igyekeztem tartani. De itt van ez és ez... Légyszi, csak a látószöget nézzük, mással nem foglalkoztam.

Na, segítsetek, hogy megértsem.

-
szp1
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére
Bocs a pongyola típusjelzésért...egyébkén az "alapobit" tényleg a leica filmkocka méretéhez lőtték be, az emberi szem látószögének figyelembevételével.
-
nincskedvem
aktív tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy van pár folt az obimon (18-55) és elszeretném tüntetni valahogy-nem tudom az eredetét- acetonos vattával lehet, vagy az kárt okozna valamiben? Vagy ha azzal nem,akkor mivel érdemes?
Maga a gép eos 1100d azért itt tettem fel a kérdést.
-
matyi012345
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
A normál gyujtótávolságot ( ami az obira van írva ) kell mindig beszorozni a géped szorzójával ami az 1,6. Így megkapod az eqvivalens gyujtótávolságot, ami megad egy adott látószöget. Minden 50-es obi 80 lesz a vázadon, ha m42 akkor is, a szorzó a vázad (szenzorod méretének ) a tulajdonsága. vlevi linkelt képe amúgy jó példa, bár ha nagyon bele akarnék kötni akkor annyit hozzátennék ahoz a képhez hogy nem valós, a kirajzolt képkör valójában nincs kihasználva 100%-ra soha, és a széle is elmodósott.
Ja és jobb rögtön az elején tisztázni : ha valahol azt látod hogy portré-gyujtótávolság, akkor is az eqvivalensről van szó, viszont nem kell ragaszkodni hozzá mert csak a perspektíva miatt mondják, valójában ha nem akarsz torz arcot akkor a megfelelő tárgytávolságot kell megtartanod a portré alanyodtól. A portré gyujtótávot azért találták ki, mert az azon az eqv. gyujtótávon tölti ki a portréalanyod a képet a megfelelő tárgytáv esetén.
-
V.Stryker
nagyúr
Á, fene. Most azt néztem, hogy a kit obit belőttem 50mm-re és az is nagyon határeset itthon. A 80mm teljesen használhatatlan lesz.

Elmagyaráznád, hogy a gyújtótáv, hogy kapcsolódik a latószöghöz? Most olvasok egy kezdőknek való könyvet, abban nem volt szó róla. Legalábbis eddig.
Vájávájávájá! M42 átalakítóval egy 50mm -es obi is 80 lesz? Nemrég volt nálam egy és ott jó volt a látószög. Ezért is gondoltam, hogy akkor fokozom és veszek AF-es canont belőle.
-
matyi012345
őstag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Jobb. Színei szebbek, élessége minden rekeszértéken jobb, nyitva főleg elveri. AF összehasonlíthatatlan, mintha trabiból átülnél egy v8-ba nagyjából olyasmi.
Aztán lehet, hogy én fogtam ki egy haldokló motoros sigmát ami egyébként sem lett olyan jól eltalálva és egy nagyon jól eltalált Canon-t, gyártási szórástól nem lehet eltekinteni, de kizártnak tartom hogy lenne olyan jó bármelyik Sigma, mint ez a Canon.
Szp1:
1D nem FF, APS-H, 1Dc 1Dx 1Ds(x) az FF.
Érdekesség amúgy, hogy mindig az tekintendő alapobjektívnek, aminek gyujtótávolsága megegyezik a szenzor átlójával. tehát másfeles DX-re kb 35 ös áll a legközelebb, ff-re pedig a fix 40 állna, mert 43.3mm, ennek ellenére az 50-es tekintendő alap objektívnek. a legnagyobb formátumra 300-as az alapobi. 600mm még csak kistele

-
szp1
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
A Canonnál a 6D, 1D és 5D az FF váz.
Az obiknál az adatlapon általában kiírják az ekvivalens gyútávot, de ha nem akkor valóban 1,6-al kell szorozni APS-C váz esetén.
Tehát az 50 mm valójában APS-C vázon 80 mm-es látószöget fog adni.
Aki kisfilmes gép után vesz ilyen vázat ( mint én is ) , annak szokni kell a dolgot.....
Ezért kell filmes gép után FF vázat venni - akkor nincs gond 
( az 50 mm azért a "szentgrál", mert az áll a legközelebb az emberi szem valós látószögéhez - kb 46 fok.
Persze ez az FF-nél igaz ) -
Elektrosokk
veterán
válasz
matyi012345
üzenetére
jobb a 60-as canon képe mint a sigmáé ?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
copass
üzenetére
Értem. De akkor meg érthetetlen, hogy a Canon 50 1.8-a miért ff-en tökéletes, mert az is a ferrarira vonóhorog.
Az előbb épp megnéztem, hogy még a 700d sem ff-es...
Ezek szerint bármilyen obit vennék a kit obi mellé, mindnek az értékeit szorozzam 1.6-al? Nincsenek kifejezetten rávalók?
Ha vannak, mik a jelölések, amik erről árulkodnak?szp1: Köszi. Értem.

-
matyi012345
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Én a makrót Helios 44-2-vel kezdtem m42 közgyűrűsorral 30D-n (élőkép nélkül) utána lett Sigma 105-öm, közben próbáltam ki a fordítót és a kuplunggyűrűt, aztán jött az 1000D élőképpel és Sigma 105-el, azt nagyon szerettem, aztán miután nem makróztam annyit eladtam a Sigmát de utána is tartottam köz és fordítógyűrűt. Amihez kellett ahoz elég volt, megoldottam velük. Most van egy 60-as Canon makróm ez pengeéles, de már nem makrózok csak tárgyfotózok azért vettem. Még mindig megvannak a low budget makró cuccaim is amúgy, igaz már fölöslegesen.
(((Zárójelben merem csak megjegyezni, hogy életem eddigi egyik legjobb képét a 30D-vel csináltam Heliossal és fullfullfullmanuál közgyűrűsorral.)))
Azt megtanultam az évek során, még a 30D előtt, hogy a tudás számít leginkább, nem az öddé meg az eggydé meg az autómata cuccok.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Zozzer888
üzenetére
Hogy pontosak legyunk, Aps-c vazon is ugyanazt latja az obi, mint egy ff vazon, ugyanazt a kepet is kepzi le, csak a kisebb erzekelo ebbol egy kicsit kisebb teruletrol keszit kepet.

Pont emiatt van a 18-55 kitobi a gepekhez, ami kb ugyanazt a kepet adja, mint a regi filmes 28-80
-
fattyu
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Ott van mellette. Tobbsege 350d nehany 5dII. Amugy meg tom shahan az ugopokfotok istene. Nem hasznal gyari makro obit
-
fattyu
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Egyedül leszek a véleményemmel.
Gyári macró obiért egyért fizetnék/ fizettem az a canon mpe 65.
a gyári obik 1:1 ig mennek le.
Nekem az kevés. nyilván a gyári macro obi az tud végtelenre is fókuszálni vagyis van egy nagyon éles obid amivel mást is lehet fotózni, a közgyűrűvel fordítással pedig csak macro és azt is csak egy adott fókusztávaon.De ha csak makró a cél akkor jobb/legalább olyan eredményt lehet elérni a budget dolgokkal.
Ettől balra minden ilyen olyan budget megoldásokkal készült. Ettől jobbra pedig mpe65.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Megvenném az 50 1.8-as obit az 1100d -mhez, de most felmerült bennem, hogy mivel nem full frames, ezért biztos jó lesz nekem? Nem lesz az 50mm-ből 90mm? Mert akkor nem valami jó beltérre nekem....

-
Clemi
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled! Ehhez csak annyit, hogy próbálkoztam az állvány+makró sín kombóval.... na ott elment a kedvem egy időre a makrózástól. Egy statikus témát talán, de élőtermészetben nekem nem jött be. A fordított obihoz nekem is megvannak a fordító gyűrűim (Azt is tudom hogy kell beugrasztani az AF-S obikat) de azért a manuál ehhez sokkal jobb az tény, mivel zárt beugrasztott obival élességet állítani agyrém, nyitva meg olyan kicsi a mélység élesség, hogy ember legyen a szemén aki be tudja lőni pont oda ahová kell.
-
fattyu
veterán
én kézből elvagyok egy fordított 24es obival aminek a seggén a pöcökkel ugrasztok kézzel blendét. ez 3:1 nagyítás kb. MOST MÁR.
Ha valaki első makró próbálkozáshoz ezt adja a kezembe annyira megutáltam volna a makrót hogy nagyon.
Elsőre szerintem igenis jó ötlet az okos közgyűrű és a natív obi. Nyitva fókuszálsz és komponálsz majd ugrasztja a blendét.
Mindenki aki a manuál dolgokat propaglája tegye már hozzá hogy hányadik setupja ez és mennyire volt nehéz megszokni/átállni.
Nálam az út úgy nézett ki hogy okos közgyűrűsor + 50/1,8 II, utána jött a fordított 24es obi és ott napokig azt hittem hogy képtelenség kézből/bármit ami él.
Utána lett mpe65.
Amugymeg a 11 ezres okos gyűrűsor vs buta gyűrűsor + egy normálisabb manuál 50es az nem lesz lényegesen olcsóbb de nagyobb szopás igen.
Ha meg később durvul a közgyűrű akkor is maradhat elvégre működik buta obival is nemcsak okossal.
szerintem
-
LamaCube
addikt
válasz
pixelmester.
üzenetére
Értem.

-
Clemi
veterán
válasz
LamaCube
üzenetére
Nem tudom, szerintem nem egy nagy befektetés és eléggé más világ tárul fel a macro közgyűrűkkel és egy Raynox-al. Annak ugyan szebb képe (nincs fényerő vesztés) de cserébe sokkal drágább. Nekem a 15-85 3,5-4,5-es obim valamiért nem szereti, mivel nem akarja megtalálni a fókuszt ha alá teszek ezekből bármennyit is, de az 50/1,8 és a 70-300-as Tamron pöpecül dolgozik vele. Amiket látsz képek vagy az 50/1,8-al, vagy a Tamronnal készültek.
-
fungeld
aktív tag
Ha már ennél a témánál vagyunk akkor közgyűrű és előtétlencse(Raynox DCR-250) között mi a különbség, melyik jobb, előnyök, hátrányok?
-
LamaCube
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére

-
LamaCube
addikt
Na most aztán jól elbizonytalanodtam.
Az a gond, hogy még csak nagyon, de nagyon kezdő vagyok, de még annál is kezdőbb. Akkor jelen esetben nem biztos, hogy jó választás lenne.matyi012345
Küldtem emilt! 1000 bocsánat! -
fattyu
veterán
válasz
matyi012345
üzenetére
és mekkora móka f11 mellett próbálni fókuszt találni...
Vagy egyáltalán látni bármit.
Ha nincs rekeszgyűrű az obin akkor a buta közgyűrű arra jó hogy megutáld a makrót. -
LamaCube
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére
Az egyik érdeklődő én volnék. Írtam válasz emilt.
Makrózni úgy is állvánnyal érdemes a stabi vezérlés nem számít. Az af-et meg manuálisan is be lehet állítani... gondolom
-
LamaCube
addikt
Tudom, hogy nem egy macro obi, de érdemes vele foglalkozni? [link]
-
copass
veterán
itthon is 39k,jah ez a 565ex. 56k asszem az 568.
shopdigital(digitalko),mikrosat. mondjuk a shopdigitalosban mikrosatos kézikönyv!
előtte egy olympus 36 volt kőcsönbe melóra havertól, az annyit tudott hogy elsütötte a váz manuálban oszt helló.
ez már ettl, szóval kommenikál a vázzal rendesen, lehet nyomni Av,Tv , vázról levéve is tudod vezérelni. sokat tud, felit se értem. gyorsan tölt, hú nagyon. -
grigo
őstag
Yongnuo kiegészítőket párosít valaki canonnal? Konkrétan 568 ex II-re gondoltam. Vagy problémás lehet és inkább valami gyári vaku? Mihez tudok kezdeni egy ilyennel? Gondolok arra, hogy kezdő szinten elmegy e. Tudom, van topikja de nem valami aktív es ez mégis jobban pörög. Remélem senkinek nem okozok ezáltal feldolgozhatatlan kínt, hogy itt kérdeztem meg.
-
copass
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
vidd vissza a boltba, keresd meg azt aki adta a másik feltöltött akksit vagy üzletvezetőt.
mert szerintem átvertek egy picit.
adott egy másik feltöltött akksit, ahelyett hogy az egész cuccot bekérte volna hogy megnézze hogy tényleg nem tölt. ha tényleg nem, akkor csere az egészre, azonnal. mert ilyet nem lehet csinálni hogy kicseréli az akksit oszt majd jó lesz, közben lehet hogy a töltő vagy a váz rossz.
azzal hogy adott neked egy másik feltöltött akksit, kikerülte a 3 napon belüli cserét.
vidd vissza és cirkuszolj kicsit, fogyasztóvédelmet is megemlítheted. -
LamaCube
addikt
válasz
gipsztigris
üzenetére
Én amikor megkaptam elkezdtem tölteni. Sárga égett és kb. 2 óra múlva zölden világított.
-
copass
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
igen, nem kéne neki ilyet csinálnia.
berakod sárgafény csárdzs, ződ fúll!
-
copass
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
vidd vissza az egészet, ezt már szervízelni fogják.
jótanács: műszaki cikknél 3 napon belül érdemes minden funkcióját kipróbálni, hajtani, terhelni.
nekem volt olyan monitorom ami a 2-ik napon adta be a kulcsot. kicserélték, 2,5 év múlva cseréltek benne gariban alaplapot azóta megy. -
Dictator^
veterán
Üdv.
Kamera kft hogyhogy nem vállal már 600D-re zárcserét (aztirják nem kapható a ZÁR)
Akkor hol lehet cseréltetni?
-
copass
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
lehet a töltő rossz de lehet hogy a váz csinál vmit az akksikkal. 3 nap eltelt már?
-
gipsztigris
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy EOS 1100D fényképezőgépet, de mindjárt az első napon vissza kellett vinnem az akkumulátort, mert 12 óra alatt sem töltött egy százalékot sem. Adtak egy új akksit, az fel volt töltve. Ma feltettem tölteni (LC-E10E töltő van hozzá), de ez az akksi is érdekesen viselkedik.
Felteszem a töltőre, a Charge led folyamatosan világít (gondolom ez a normál üzem) és kb. egy perc múlva elkezd gyors egymásutánban villogni a sárga led. Kérdesem, hogy ennek így kell lenni, vagy sanszos, hogy a töltő rossz?Kb. két órája töltöm, de nem váltott még zöldre, csak a sárga led villog erősen.
-
*Ropi*
félisten
-
Gondwana
addikt
Retusàlàs. Ennyi.
Én automata megoldàstòl nem vàrnék csodàt, mert honnan tudnà, hogy pontosan milyen textùràt akarnàl behelyettesìteni. Ha az eredeti por-àllapot meglenne, lőhetnél fehér háttérre out-of-focus +1,2/3EV blendesorozatot, levelsszel meg selective mappinggel (kezdve, hogy a porfoltos negatìvjàt ràtolod mint screen filter) lehet pròbàlkozni, de a retus adja a legelviselhetőbb eredményt. -
bl4ze
veterán
A tegnapi folt eltávolítás fotóról-ra senki? RAW képek cr2.
thx

-
.DLL
veterán
-
csacsi77
senior tag
A 18-55 STM-et kb. 30-35 eFt-ért el tudod adni. A 18-135 STM használt ára kb. 80-85 eFt.
Véleményem szerint a 700D a jobb választás. Több oka is van:
- minden AF-pontja keresztszenzoros (érzékenyebb és pontosabb)
- érintőképernyő (ha tetszik használod és örülsz neki, ha nem jön be akkor nem és maradnak a gombok)
- videónál és élőképnél gyors és pontos fókusz az érzékelőre integrált fázis AF-pontoknak köszönhetően
- az STM-obik HANGTALANOK (a 40 mm f/2,8-nak van egy kis hangja és az 55-250 STM-et még nem próbáltam, de a másik kettőnek tényleg semmi hangja!!) és váz ki is használja a léptetőmotor előnyeit (gyors és pontos fókusz)
Ha csak fényképeznél és videónál a manuál fókuszt részesítenéd előnyben, akkor egy jó olcsó 600D megfelelő lenne, de ha már videózni is akarsz (persze csak családi, amatőr szinten, ahogy én is), arra tökéletes a 700D.
Én a helyedben megvenném a 700D-t 18-55 STM obival, aztán ha már kicsit belejöttem a fotózásba, akkor eladnám a kitobit és vennék egy 18-135 STM-et vagy ha időközben rákapsz a fixek ízére, akkor igény szerint valami fényerőset. -
_seth_
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Parfüm topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na, nyugodtan alszom. Jöhet a fix 50-es, a látószöge az lesz, amit ismerek már.
Hisz volt itt olyan, aki majd egyformának mondta. Hát pont én is ezen lovagolok, hogy hogy a f.szba lehet majd ugyanaz a látószög. (?!)

Ezért kell filmes gép után FF vázat venni - akkor nincs gond