- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
Oliverda #21851 üzenetére
Mondjuk itt nem segítene be a vega esetén megjelent memória kezelési mód?
mondjuk kap az apu "csak" 1GB-nyi HMBet (az kicsi is lenne fizikailag, "talán" olcsó is), és azt ilyen módon abban csak a "gyorsítótárazott" elemekkel tölti fel.. nem jut eszembe a technológia neve, de pont erre volna jó, és az egységes címtér is megmaradna. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Oliverda #21823 üzenetére
>Mivel a PCIe Gen4-nek pont a szervereknél van értelme,
>így nem valószínű, hogy később jönnének az erre felkészített alaplapok,Nem tudom biztosan,
de
Az Amazon /Google / Microsoft -os cloud -ban most még oly mindegy, hogy PICE3.0 vagy PCIE 4.0 van.
Az ár-teljesítmény számít amit az ügyfeleknek nyujtani lehet.
és a komplett PCIE 4.0 - konfig az elején sokkal drágább lesz, hogy mindenkinek megérje.
Vagyis az elején szerintem 2/3 arányban régi alaplapokba rakják az új procikat,
pl. https://www.servethehome.com/gigabyte-h261-z60-server-review-2u4n-amd-epyc/ -ba -
válasz
Oliverda #21820 üzenetére
A Ryzen átütötte azt a bizonyos falat, mivel lehozta a HEDT-et sima desktopra. De most leginkább az Intel szerencsétlenkedés hozza a piaci részesedést az AMD-nek. Ha meg VGA-t nézel, akkor a HD 4xxx-től a Maxwellig az AMD erősen versenyképes volt minden kategóriában, aztán mégsem ezt tükrözi a piaci részesedés. Meg most gondolj bele, én egyszeri júzerként anno MX440-et vettem, mert az NV volt a VGA.
-
joysefke
veterán
válasz
Oliverda #21760 üzenetére
Ennyi erővel akár fel is adhatnák ezt a szegmenst, semmi értelme nincs 12 nanométeres fingreszelésnek a mobil piacon.
Feladni azt tudod amivel rendelkezel. Amivel az AMD nem rendelkezik azt nem is tudja feladni.
Mobil vonalon az AMD-nek egyelőre csak álmai vannak, meg fél tucat nagyon félresikerült laptop design, ahol az OEM ki tudja mit gondolt, amikor elégtelen hűtéssel, single channel leglassabb RAM-okkal dobta drágábban piacra a termékét mint a hasonló intel+diszkrét NV alternatívát. A marketing is tökéletesen hiányzik innen
Low end desktopon (Athlon-tól a RR-2400-ig) pedig az AMD-nek termékei és piaci részesedése is van, de ez az a szegmens ahol az árral jól lehet korrigálni és a userek eleve nem szoktak hozzá a kiemelkedő teljesítményhez. Bármit hoz ide az AMD-az nem a ZEN2 első eresztése lesz, hanem jóval később. Addig a meglévő paletta tudhatja tartani a frontot.
-
joysefke
veterán
válasz
Oliverda #21760 üzenetére
A nagy monolitikus chipeknek leáldozott, túl költséges és túl kockázatos az irány, pláne olyan nagy volumenű és relatíve kis árréssel működő piacon, mint a PC-ké.
Egyetértek. Azt viszont nem látom, hogy 7nm-en egy 8 magos monolitikus chip saját IO-val miért lenne nagyobb mutatvány, mint volt anno 14nm-en egy 4 magos CCX. Ráadásul ebből elég egyetlen egy darab, addig amíg megelégszenek mainstream vonalon a 8 maggal.
arról nem beszélve, hogy egy nyolcmagos dizájnnal nehéz lenne egyértelműen az Intel elé kerülni
Ez a design pedig szerintem egyértelműen legalább a 9900K teljesítményére hozná az AMD-t, játékokban is. IPC-ben a ZEN+ már most 2-3%-ra megközelíti a
Skylake, KabyCoffe Lake vonalat ott ahol nem tesz keresztbe neki az inter-CCX késleltetés. Erről vannak jó mérések. A ZEN2 IPC-je csak jobb lehet, reálisan akár 10%-kal is. A minimum 4.5GHz-es ZEN2 turbó órajel pedig szinte biztosnak ígérkezik.Mainstream vonalon a 2x chipletes 8+ magos procikkal az lesz a baj, hogy pont ott nem segítenek, ahol az AMD jelenleg gyengébb.
Ennek tükrében nincs reális esélye, hogy épp desktopra készítene ilyet az AMD,
Nem deszktopra, hanem mindenhova ahová be lehet tenni. ugyanaz a chiplet szerverre, UHEDT-re, HEDT-re és mainstream desktopra. annyi különbséggel, hogy deszktopon aktív a chiplet beépített IO-ja, szerverben pedig deaktivált és a szerepét átveszi a dedikált IO chip.
Pazarlás? Bizonyos mértékben pazarlás.
Cserébe elég lesz egyetlen chiplet design, illetve mainstream procikba elég lesz egyetlen darab chiplet, IO nélkül illetve eleve lehet kezdeni az EPYC2-vel és a desktop gyártást akkor beindítani, amikor már van elég selejtes chiplet ami még működik 6c12t vagy akár 4c8t prociként.
A pazarlás ott van, hogy szerver procikban fölöslegesen foglalja a területet/tranzisztort a RyZEN-hez szükséges integrált IO. A szerverek marzsa ezt el kéne viselje, cserébe a RyZEN szárnyakat kap.
-
joysefke
veterán
válasz
Oliverda #21737 üzenetére
azt feltételezed, hogy az AM4-es procik 2xchiplet fellépésűek lesznek hasonlóan a ZEN1(+) 2xCCX felépítéséhez?
ennél szvsz sokkal hatékonyabb lenne belerakni a chipletbe egy 2 csatornás memvezerlőt és ezzel letudni a mainstream vonalat.
Szerverben a skálázást pedig még lehet oldani a dedikált IO chippel.
2xchiplet AM4-ben, ahol nem sok haszna van 8 mag fölé menni elég nagy pazarlásnak tűnik...
-
DraXoN
addikt
válasz
Oliverda #21718 üzenetére
De nem is lett rossz a zen1, és tudom amerikai törtvények kötelezik a vállalatokat bizonyos részletek felfedésére megjelenés előtt (legalább szűk, részvényesi körben). De érződik a levegőben egy "magabiztosság" a részükről, és ha tényleg ipc "csak" 15%, órajelen "csak" 10% jön, de a magszám is 8-ról 16-ra nő a mainstream platformon ... uhh (ez már bőven elég lehet intel "veréshez").. nem vagyok benne biztos, hogy 500$ alatt megkapjuk majd az első évben amíg nincs 7nm+ ... de utána se fog majd gyorsan esni az ára amíg "nincs konkurencia"... és csak azért mert "megteheti majd"...
Persze kérdés mennyire akarja amd, hogy terjedjen a sok mag és a fejlesztők is "ráálljanak" mert látják erőforrás sok helyen már adott a kihasználásra... de szerintem "olcsóbb árszinten" még legalább 1 évig marad nekünk a zen+ ... -
And01
aktív tag
válasz
Oliverda #21615 üzenetére
LS: So in 7nm, we will use both TSMC and GlobalFoundries. We are working closely with both foundry partners, and will have different product lines for each. I am very confident that the process technology will be stable and capable for what we’re trying to do.
Reszlet a Lisa Su anand interwiew-bol
Sajnos nem talaltam a konkret cikket hol olvastam hogy a desktop vonal keszul a gf-nel.
Ha jol tudom az amd nem ad ki hivatalos informaciot mi hol keszul.#21616 Mackósajt
Az nvidia jelenleg ketszer akkora arbevetellel bir mint az amd cpu,gpu,konzol apu gyartas eggyutt.
Egyebkent az igazan nagy versenytars az apple, qualcomm. -
DraXoN
addikt
válasz
Oliverda #21563 üzenetére
az eddigi 14nm csúszott, 10nm csúszik, az intel 7nm-e a többiek kb. 3nm-ével ér fel, és úgy majd 2 évvel előbb jelenne meg..
Nem hiszem, hogy ennyivel többet tudnának előhúzni a "kalapból", ha van is még előnyük akkor eléggé sokat elveszíthettek már..
persze lehet, hogy a 10nm tényleges megjelenése után 2020 végére lesz valamiféle gyártás náluk 7nm-en, de az eddigi csúszások miatt nem számítanék erre nagyon. Tudom, ugyan, hogy nem feltétlen azonos csapat dolgozik a továbbfejlesztésen, így nem feltétlen lop el erőforrást az egyik fejlesztése a másiktól, de valamilyen szinten épít egymásra a technika..De, hogy kicsit ONabb (de szép "magyar" szó
) is legyek: 5nm-ert GloFo kihagyja?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Oliverda #21541 üzenetére
> összemosódik a PC és a szerver?
Akkor mégegyszer, nehezen tudom kifejezni magam.
Az én perspektivámból. ( aki dolgozott Mainframen és Itanium-os gépen is, meg még ... ) tisztán megjelenik és már a többséget adja a "Commodity computing" trend.
https://en.wikipedia.org/wiki/Commodity_computing Vagyis a megbizhatóságot a szoftverbe kell beleépíteni és nem a hardverbe.
Szokni kell a fogalmakat ...
Chaos Engineering ; http://principlesofchaos.org/ ; https://en.wikipedia.org/wiki/Chaos_Monkey
De emelett értékelem az ipari PC-ket, a hibatűrést Pakson, és a Thinkpad márkát.Én azt látom, hogy egyre inkább kezdenek elmosódni az éles határok.
Hogy legyen egy Gamer példa ...A Gamer-Datacenter összeolvadás az Nvidianak is annyira "fáj", hogy már jogi eszközökhöz kellett fordulnia.
Nvidia’s updates EULA to ban the use of gamer-oriented GPUs in data centers
https://www.digitaltrends.com/computing/nvidia-bans-consumer-gpus-in-data-centers/“GeForce and TITAN GPUs were never designed for data center deployments with the complex hardware, software, and thermal requirements for 24×7 operation, where there are often multi-stack racks,” a spokesperson for Nvidia said.
"This means that data centers and hardware manufacturers building workstations for those centers will have to fork out a lot more money for GPUs. The gamer-focused GeForce GTX 1080 Ti only costs about $700. It’s not cheap, but it is much more affordable than the $9,000 Tesla V100.""“This is a shocking sneaky way to suddenly introduce limitations to their product. Most places would be happy to acknowledge that using a consumer product in a server may invalidate the warranty, but to limit in such a way that it would leave researchers open to possible legal threats is frankly disgusting.”"
persze van igazság amit az Nvidia állít, de nekem az a fontos, hogy én dönthessem el, hogy mikor- hová milyen rendelkezésreállás szükséges. Mikor akarom kifizetni a szerver "felárat" és mikor nem!
Ez az én perspektívám. ami nem jelenti azt, hogy igazam is van:
De nekem az is teljesen normális, hogy aki 20 évig volt Pakson rendszergazda, az otthon is szerveren nézi az internetet ... mert ez az ő perspektivája.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
>Olyat mutass ahol egy adatközpontban Threadripperből építenek kiszolgálókat
1 éven belül szerintem lesz a Hetznernél bérelhető 2gen Threadripper, ha nem , akkor az csak azért, mert olcsóbban kaptak EPYC szervert , vagy egyéb műszaki ok miatt
Igény az van rá ..
Például már most van bérelhető szerverként - adatközpontban:
* AMD Ryzen 7 1700X
* AMD EPYC 7401P
https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/matrix-ax( persze nekik van mindenféle .. Intel® Core™ i7-6700 , Intel® Core™ i7-8700 ; Intel® Core™ i7-3770
szóval nem mai csirkék a piacon ) -
HSM
félisten
válasz
Oliverda #21543 üzenetére
Igen, az összeolvadás szó használata szerintem sem feltétlen találó.
Ugyanakkor az azért látszik, hogy ismét közelednek egymás felé. Pl. az X58 idején a csúcs 1-2P szerver is lapkánként 6 magos volt, és HEDT-be is megvehetted a 6-magos kütyüt. Aztán egyre maradtak le, X79 Ivy már ha jól emlékszem 12 magos natív lapka volt, és HEDT maradt 6 magon, a többi tiltva... Szóval azért volt egy trend, hogy a HEDT erősen maradozott le a szerver verziótól magszámban, és ezt erősen behozni látszik ismét a Threadripper 2.Szerk.: Igen, az Ivy már volt 6, 10 és 12 magos is [link]. Aztán HEDT-be max 6, workstation-be pedig egyszem, horrordurva árú 8-magos volt a plafon, pedig vígan lehozhatták volna akár a 8-10 magot is.
-
HSM
félisten
válasz
Azért azt ne felejtsük el, hogy alapvetően a HEDT szegmens és a workstation-ök teteje a másik oldalon már jóideje kismértékben butított 1-2P szerver holmikból áll...
Szóval egyáltalán nem alaptalan a fórumtárs felvetése, hogy ez a két szegmens eléggé össze van olvadva. Nem mai dolog ez, 8 éve így van legalább.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Oliverda #21539 üzenetére
>Workstation =/= szerver
persze, de nem is ezen volt a vita ...
Az EPYC-et és a XEON-t a Szerver listán is megtalálod, ÉS a Workstation(HEDT)-es listán is
Ezért mondtam , hogy számomra kezd összeolvadni .. nincs éles határEz az én perspektivám , az én nézőpontomból, az én hátteremmel.
ami ezek után biztos nem olyan mint a tiéd , de ez miért baj ? -
S_x96x_S
addikt
válasz
Oliverda #21533 üzenetére
>Hülyeség, a több magtól nem fog összeolvadni semmit, de a több RAM-tól, vagy épp az NVMe SSD-ktől sem.
több különböző perspektívából lehet nézni ( technológia, feladat, piac, ..) úgyhogy felesleges ezen vitatkozni.
de számomra a 2-3 HEDT szint éppen erről az összeolvadásról szól.
Az EPYC lebutításából lett a Threadripper és most már megint 32core -nál tartunk ...
Szerintem lesznek még itt Gamer EPYC lapok is ... ( avagy mindenre van kereslet ... )Az INTEL is a 28magos szerver szörnyét dobta be a HEDT piacra.
Mi a különbség ? Manapság talán már csak az Ovelockolás és a színes szagos kivitel a ledlámpákkal ,, meg pár alaplapi funkció ...
A B2B és B2C két különböző piac, de a technológia háttér egybeolvadására én látok trendet.
Főleg ezt az AMD tolja a kicsi ZEN lapkáinak az összeragasztásával. 1 ZEN core minden piacnak ...
Az Intel még variál , de ő is rá van késnyszerítve a McDonald's típusú optimalizációra ...de ez a szujektív magánvéleményem ..
-
válasz
Oliverda #21529 üzenetére
Értem, hogy kényszerü lépés, és azt is el tudom fogadni egy hedt gépnél hogy nagyon kevés ember tudja kihasználni, de a magszám növelése pont olyan területeken hoz elönyt, amit vagy inkább szerverekben, vagy desktop-on GPU-val szokás lefedni.
Emiatt érdekelne konkrét progi vagy felhasználási mód, ahol a sokmagos proci jobb, mint egy gpu, és nem szerver kell hozzá, hanem desktop gép.
-
HSM
félisten
válasz
Oliverda #21521 üzenetére
Szerintem anyagi okokból nem fognak menni 6/8-ra. De ez felvet érdekes kérdéseket azért, hogy akarják bekötni a 4 csatornát. Csipenként egy csatorna? Az fura lenne, ha két modul csak infinity fabricon keresztül jutna memóriához.... Így viszont elég memória sávszélesség limites lehet a rendszer.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Oliverda #21312 üzenetére
tesztelni nem könnyű, de szerintem az automatizálás a helyes irány.
azért még várható újabb nyomozás ...
"Status Update: We have finished the first part of our audit of our Ryzen 2 results. The audit turned out to be a rather interesting timer issue, one that didn't impact AMD and Intel in the same way.
Meanwhile, the fully updated Ryzen 2 review will be available next week." -
-
válasz
Oliverda #21099 üzenetére
Érdekes egy jelenség ez az egész. A kevés kontakt egyike egy New York-i PR cég, de a hibát találó cég egy ismeretlen 4 fős izraeli startup. A biztonsági rés maga állítólag egy processzoron belüli processzor sebezhetőségéről szól, amit admin jogosultsággal lehet kihasználni, de utána már nem lehet detektálni admin jogosultsággal sem. Ez így leginkább egy trollkodásnak tűnik, de ahhoz túl sok pénzt öltek az egészbe. Tényleg nehéz nem arra gondolni, hogy a kék csapat rendelt egy ilyen anyagot.
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #21034 üzenetére
Azért nem csináltak ilyen nyilvános statisztikát, mert egyrészt senkit sem érdekel, másrészt meg mindenki tudja, hogy a kevesebb alkatrész általában megbízhatóbb. Te mész a józan ésszel szembe, amikor azt állítod, hogy ennek semmi alapja.
Te nem láttál túl gyakran VGA-val szerelt irodai gépet. Ez nem jelenti azt, hogy nem túl gyakori. Nem akarok most számháborúba belemenni, de valószínűnek tartom, hogy közel 15 év irodai munkával és 8 munkahellyel a hátam mögött több irodai konfiguráción dolgoztam, mint te. Ha nem így lenne, akkor megkövetlek.
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #21032 üzenetére
Teljesen üres dolgokat állítasz. Milyen statisztika hiányzik? Pont statisztikailag lehet alátámasztani, hogy egy darab PCB 5000 egyszerű (R/L/C stb.) alkatrésszel és 4 chippel sokkal kisebb eséllyel megy tönkre, mint két darab PCB 8000 egyszerű alkatrésszel és 15 chippel. Itt most ne egy gyártó egy termékét nézd, hanem a PC fejlődésére tekints vissza, hogy mi mindent integráltak a processzorba az elmúlt 30 évben, és mennyivel megbízhatóbbak lettek csak ezáltal a számítógépek.
Honnan veszed ezt a két kategóriát? Te még nem láttál olyan irodai gépet, amibe gyárilag VGA-t raktak, és mégse workstation volt?
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #21030 üzenetére
Nagyon egyszerűen alá lehet támasztani: eggyel kevesebb PCB, amit nem kell egy csatlakozóba bedugni, ezzel együtt kevesebb alkatrész, sokkal kevesebb szilíciumlapka (VGA chip, memóriák) => kisebb a valószínűsége annak, hogy valamelyik meghibásodik. Vagy szerinted egy APU nagyobb eséllyel hibásodik meg, mint egy CPU? Hát még egy CPU + VGA?
Én is dolgoztam elég sok irodában elég sok irodai konfiguráción, meg írtam néhány programot irodai konfigurációra irodai konfiguráción, aminek a minimálisnál több volt a GPU-igénye.
Szerinted csak kétféle irodai gép létezik? A ratyi IGP-s a Joli néniknek, meg a brutál workstation a mérnök bácsiknak? Vagy hogy van ez?
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #21026 üzenetére
Minden esetben megbízhatóbb az integrált GPU, mint a diszkrét. A Raven Ridge-dzsel új szintre került az integrált grafikus rendszer teljesítménye, így a nagy gyártók kínálatában lemoshat egy egész termékvonalat, amit eddig belépő szintű diszkrét VGA kártyával kínáltak pl. azért, hogy több monitort rá lehessen kötni.
Persze meglátjuk, hogy mi lesz ebből a gyakorlatban. Itt van már most is ez a gép, még Bristol Ridge van benne, szürke kis vacak, de az ilyenekből adják el a legtöbbet irodákba. Ha elkezdik Ravennel árulni, tutira sláger lesz.
-
válasz
Oliverda #20976 üzenetére
Ja, hát minden a Glofo mellett szól.
Csak hát 2015-ig (Polaris) nem volt elég kapacitás, anélkül meg hiába. Bár úgy néz ki, hogy azóta se tökéletes minden, ha az RX 480-ból is komoly hiányok voltak, mert az OEM-ek lecsaptak kb mindre. De érdekesmód CPU terén jól állunk, Ryzenből sose volt hiány.
-
joysefke
veterán
válasz
Oliverda #20971 üzenetére
...akkor ott lehetnek mankónak a tajvaniak, vagy végszükség esetén a Samsung.
A GloFo-van nyilván nagyon jó a kapcsolat, a TSMC-vel is jó kell legyen, de van ezen kívül más oka, hogy a Samura azt írtad, hogy végszükség esetén? Drágább a gyártás a Samuval, vagy egyszerűen a TSMC már bizonyított vagy van valami más oka is, hogy az AMD a GloFo után a TSMC-t favorizálja a Samuval szemben?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #20953 üzenetére
Az OpenCL 1.2 és 2.x teljesen jó nyílt alternatíva, míg sajátnak ott a HIP. Erre még van olyan eszköz is, ami a CUDA kódokat lekonvertálja (HIPify). Az új kódok ráadásul írhatók HIP C++-ban, amiből fordít a HCC és az NVCC is. Tehát fejlesztőként a HIP C++-ból kapsz GeForce-on és Radeonon futtatható kódot. Ráadásul az NVCC az NV-nek a fordítója, tehát semmivel nem lesz lassabb a programod, mintha CUDA C++-ban írtad volna. De tényleg mindegy, hogy miben írod, a HIPify lekonvertálja legalább a kód 99,x%-át, elvégre a HIP a CUDA másolata, effektíve annyiban különbözik, hogy a függvények neve más (eléjük van írva a hip és ennyi), de ugyanazt csinálják. Ilyen formában nem látom az értelmét még egy API-nak.
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #20949 üzenetére
Konkrétan erről a roadmap-ről beszélek. Erre nem igazán magyarázat az, hogy felesleges lett volna odaírni és gondolom nem 2017-ben dőlt el, hogy a Raven is HSA-képes marad.
Mindegy, nem akarom ezzel tovább offolni a topikot.
(#20950) Abu85: Ez neked is válasz. Amiket írtál, nem igazán magyarázat arra, hogy miért hagyták le olyan dián a HSA jelölést, amin más terméknél használják. És ez nem csak engem zavart be, hanem a neten sokakat.
-
HSM
félisten
válasz
Oliverda #20937 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, köszönöm. A helyes megoldás a hsz-ed másik fele lett volna. Ugyanis annak ellenére sokan vették ebből a nem reprezentatív, az átlagnál jóval több tuningost tartalmazó mintából, hogy mint írtad, nem remekelt ebben, és még éltek, mitöbb, számoltak az elérhető többlettel. Ezzel pedig cáfoltam az érvelésed, hiszen annak ellenére veszik szép számmal tuningra is, hogy nem remekel benne. Az sem véletlen, hogy ekkora érdeklődés övezi az IPC-t és tuningpotenciált.
-
válasz
Oliverda #20929 üzenetére
Okes, kossz.
Viszon a kozos cimter "benne van" a Raven ridge procikban is?
Ez jar barmekkora plusz tranyo szam novekedessel?
Mert ha igen, akkor valami oka csak van, hogy meghagytak.Egyebkent en naponta hasznalom PC-n az OpenCL-t (Blender Cycles render linuxon), meghozza AMD rendszeren. A nep nem lat belole sokat, de speci helyeken hasznaljak elegge aktivan.
-
-
-
joysefke
veterán
válasz
Oliverda #20896 üzenetére
2400G vs gt 1030:
A 1030-nak van némi teljesítményelőny a 2400G-hez képest, de ez a pici teljesítményelőny nem feltétlenül kell minden más érvet felülírjon.
Lehet, hogy valaki csak egy pici egyszerű viszonylag erős gépet akar ami rendelkezik időállósággal időállósággal: modern GPU, modern CPU, aktuális lap, az árához viszonyítva sok mag/szál.
Egy 1030-as diszkrét VGA-val szerelt gépnek is vannak hátulütői:
-(1) egyel több komponens, egyel több gyártó, akinek a drivereivel kell törődni
-(2) Ha levonod a 2400G árából a gt 1030 árát, akkor is ott tartasz, hogy annyi pénzért nem kapsz erősebb CPU-t (az alaplapköltséggel kiigazítva) mint ami a 2400G-ben van.Abban igazad van, hogy ha valaki csak az FPS-re hajt, akkor jelenleg jobb bolt a 1030, de ebben a pici-kompakt mindenes gép kategóriában sokan meg fogják az ésszerű kompromisszumokat kötni. Az pedig az én értékrendem alapján nem az, hogy 10-20% graf teljesítményelőnyért (és legalább ugyanekkora CPU hátrányért cserébe plusz egy komponenst berakok a gépbe)
2200G vs 2400G:
A magas komponens árak számomra pont azt jelentik, hogy a CPU részen nincs értelme spórolni és nem hozzátenni a 2200G vs 2400G árkülönbözetét, mert egy új gép vásárlása esetén a processzor felárát a teljes gép költségéhez arányosítva hoz annyit a 2200G-2400G lépés, mint amennyivel többe kerül.
-
-
-
Z_A_P
addikt
válasz
Oliverda #20889 üzenetére
Hozok egy tesztet, mondod hogy nem igaz, igazolasul egy masik teszttel.
De amit te hoztal, ott is kiszamoltam, ezek jottek ki: 19.9 (1030) vs 18.6 (2400G) a 99%-ra.
Szoval az 1.3 FPS diffit eszreveszi az atlag user?
(mellekesen ebbol latszik hogy nem jo a teszt, ha 20 fps jon ki atlagra, akkor nem high/ultra/stb beallitasokkal kene tesztelni, hanem a 30 azert legalabb legyen meg...) -
-
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
Oliverda #20812 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy ez az ár még mennyire fog lecsökkenni. A tavalyi Ryzenek is azért egy jó 10-15 ezres felárral rendelkeztek, ha jól emlékszem. 25k körüli Ryzen 3 2200G egy jó ajánlat lehetne.
Viszont én még személyesen két dologra várok.
1. Remélem az új APU-k eljövetelével lesz egy komolyabb ITX-es alaplap-választék is. Jöhetnek akár A320-as (A420-as?) chipsettel is.
2. Szerintetek az már biztos, hogy a Ryzen 3 2200G lesz a 2000-es széria legalján? Feltételezem, hogy egy-az-egyben váltja a Ryzen 3 1200-at, ami 99 dodóért nem rossz vétel, de szerintem lenne piaca egy sima 2200-asnak is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #20462 üzenetére
Más garantálni és más lehetőségként felkínálni. Utóbbi gyakorlatilag tuningnak számít. Ha véletlenül nem működik, akkor nem fog a hivatalos support csatornán segítséget nyújtani se az AMD, se az alaplapod gyártója, se a memóriagyártó. Maximum a fórumokban érdeklődhetsz válaszokért.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
Oliverda #20414 üzenetére
Kedves Oliverda!
Szóval akkor hülyeséget írtam?
Nézd csak:
https://en.wikipedia.org/wiki/DDR4_SDRAM
CAS Latency (CL)
Clock cycles between sending a column address to the memory and the beginning of the data in response
tRCD
Clock cycles between row activate and reads/writes
tRP
Clock cycles between row precharge and activate
DDR4-xxxx and PC4-xxxx both denote per-bit data transfer rate, the former for DDR chips and the latter for modules (assembled DIMMs). Module peak transfer rate is calculated by taking transfers per second and multiplying by eight. This is because DDR4 memory modules transfer data on a bus that is 64 data bits wide, and since a byte comprises 8 bits, this equates to 8 bytes of data per transfer.Áldás reád!
-
Chp
őstag
válasz
Oliverda #20408 üzenetére
Bíztam benne, hogy ír valaki, ne legyen dupla, de talán az off segít kicsit.
Egyébként mi az akadálya annak, hogyha kissé elvetemülten hangzik is -, de még az említett órajelnél is magasabban működő memóriákat támogasson? A CPU egy dolog, de az IGP-n sokat dob a magas órajel még a nem éppen acélos késleltetés ellenére is. Szerintem az tenne a legjobbat egy APU-nak, ha tolnák felfelé a támogatott memóriák órajelét. Mondjuk itt jön képbe a HBM2-vel kapcsolatos pletykák áradata, ami egyre valószínűtlenebb, de fene tudja.
Na be is fejeztem a nagy órajelezést.
-
-
joysefke
veterán
válasz
Oliverda #20235 üzenetére
Megelőztek, egyébként pont rád gondoltam, miután megnéztem, hogy a HWSW-n van-e már írás illetve mielőtt ide kiraktam a táblázatot
Mondom magamban, Oliverda gyakran használja az Anandtechet referenciának -amivel nincs is baj-, de vajon most, hogy ott és sok más helyen szuboptimálisnak tűnik a mérés (nem kap elég súlyt az, amire várhatóan használják ezeket a procikat, elletve a fontos eredmények alámerülnek az átlagolásban, no meg Anand 2400-as RAM-mal tesztelt) vajon melyik méréseket fogod referenciaként felhasználni
J.
-
füles_
őstag
-
füles_
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest