- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callisto
őstag
válasz
kraftxld #645 üzenetére
Köszi. Egyelőre beállítottam saját domain blokkolását Exchange-ben, de ez az IMF nagyon jónak tűnik. Viszont nem szeretném még a Symantec mellett ezzel is terhelni, a Symantec pedig vírusellenőrzést is csinál.
Igaz a spamszűrője egy nagy kalap kaki, mint a Symantec cuccok általában. Tipikusan az a cég, ahol csak csinálják az alkalmazásokat, de nem tudják milyen gyakorlati funkciókat kéne megvalósítani hozzá
-
VectraZo
csendes tag
válasz
kraftxld #623 üzenetére
Szívesen segítenék, de a környéken te vagy az Ász :-).
Sikerült végre hibamentesen feltelepíteni az E2010-et. Viszont, mivel nem megoldható, hogy a levelek direktbe hozzánk jöjjenek, így egy külső pop fiókból kellene beszedni a leveleket. Van erre valami ingyenes megoldás, mint az EFS connector, csak több accountra? -
VectraZo
csendes tag
válasz
kraftxld #614 üzenetére
De , ez a 2. telepítés. Az elsőnél ugyanez volt a gond, gondoltam nekifutok még egyszer. Csináltam uninstallt, kiléptettem Ad-ból mert a 2008-at is leszedtem. Ez a mostani egy "jobb" gépen, de ugyanazzal a névvel és IP-vel fut.
Az előző telepítésnél még a névellenőrzés sem működött :-( -
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #604 üzenetére
A messageSizeLimit-re gondolsz? (Bár az alapból nincs beállítva, azonkívül erről a beállításról leírás sem nagyon van szerintem - az RGC vonatkozásában legalábbis -, mert van másik, a grafikus felületre is kivezetett méretkorlát-beállítási lehetőség a connectorokon, és inkább azt javasolják, így nem valószínű, hogy ott lenne beállítva.)
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #596 üzenetére
Igen, a legtöbb (pontosabban eddig mindenhová) helyre itt is, viszont ha *@invitel.hu címre küldetnék így (DNS/MX alapján) levelet, akkor azt írja a serverük, hogy:
z.mx.invitel.net #554 5.7.1 <x.x.x.x.static.invitel.hu[x.x.x.x]>: Client host rejected: You have mass IP pool like reverse in DNS, fix it or use smtp relay from your provider. ##
(Mint látszik, fix IP van.)
Erre a szolgáltató azt mondta, hogy állítsam be smart hostnak a mail.invitel.hu-t, mert csak úgy engedélyezik a küldést. A vége az lesz, hogy az invitel.hu-hoz gyártok egy külön send connectort, látom már... -
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #590 üzenetére
Utóbbi, de aztán rájöttem, hogy SBS, és inkább visszaállítottam a kiindulási állapotot, mielőtt magába zuhan, és később majd szívhatok vele
(most az SBS konzolban minden ződ', és a smart hostot is ott állítottam aztán be). A send connector, ill. a transportserver beállításai között mindenesetre nem találtam erre vonatkozó opciót (EMS-ben sem), tehát még ha baj is lett volna a nekiesés, akkor sem látom, hol lehetne rosszul beállítani.
-
Snoop-y
veterán
válasz
kraftxld #579 üzenetére
Igazából az lenne a lényeg, hogy ezeket a leveleket amiket X domainbe küldenek X domaines címről de nem X szerveren keresztül küldik azt 100%-os biztonsággal hajítsa el.
Tehát hiába állítja be otthon a felhasználó is akár küldő címként ettől ő nem lesz autentikus felhasználó mert pl a UPC levszerverén keresztül küldi be hozzánk. Ezt nagyon nem szeretnénk. -
9CS
senior tag
válasz
kraftxld #556 üzenetére
Köszönöm a választ. El is felejtettem visszaolvasni, mert úgy berágtam hogy semmi nem segített amit találtam rá ötlet.
Viszont megoldódott, hátha másnak segít ezért beírom. Nálunk a címtárban voltak hibák. Akik nem jelentek meg, mint létező felhasználó, azoknál ki volt töltve a „mailnick” tulajdonság, attól függetlenül, hogy nem volt Exchange fiókjuk. Az Exchange pedig úgy vette, hogy akkor nekik biztos van már, ezért nem jelenítette meg, mint lehetséges új mailbox user. Ezt a tulajdonságot törölve (adsiedit) már meg is jelentek. (a felhasználókat nem MS alkalmazás dobálja bele a címtárba, és néha benéz ezt-azt...)
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld #566 üzenetére
Még egy kérdés amit útközben felvetődött.... Így ahogy leírtad tökéletesen működik, viszont!
Az nem oldható meg, hogy ne a netszolgáltató smtp-jével, hanem mondjuk a windowslive rendszeren keresztül küldjem a leveleket? Valamiért az nem ment ki, mikor smtp.live.com-ot állítottam be, valamint beállítottam a user nevet és jelszavat az authentication-nél .
Nem kukacoskodni akarok, csak kíváncsi vagyok, hogy külső levelező server-ről megy-e így a dolog
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #557 üzenetére
Mondtam, hogy nem szabad, meg rahuzni az sp-t, mert mi is beszoptuk mar az androiddal nem emlekszel?
Mi arra jutottunk, hogy igazabol jelenleg csak a bios update segit a telefonon, de nem minden gyarto adott ki javitast ra, ezert nem rakjuk fel az SP-t egyenlore.
Hedgehanter: orulok, hogy talatal megoldast, erre nem talatam semmit.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
kraftxld #550 üzenetére
Error ID number: c1030af3
SBS 2003 exchange 2003 SP2
Ezeket vegignyomtam MS technet-rol:
The HTTP service used by Public Folders is not available, possible causes are that Public stores are not mounted and the Information Store service is not running.
Possible Causes
* Improper authentication method set in IIS for the public and exadmin virtual directories
* DS2MB process has not populated the proper entries in the IIS metabase
* Internet Explorer security settings are incorrect.
* Permissions in Active Directory are set incorrectly
* Realtime virus software is scanning the M: drive
* The msExchDS2MBOptions for the exadmin virtual directory is set incorrectly.
* There is an incorrect path listed for the properties of the exadmin virtual directory in IIS. This value should be \\.\BackOfficeStorage.Troubleshooting
* Ensure that a proper authentication method is selected for the HTTP public virtual directory in ESM. If none is listed, you will receive this error. If the correct authentication method shows up in ESM, open the Internet Information Services (IIS) Manager to see if the same authentication method is listed for the public virtual directory. Also check the exadmin vdir for the same authentication method. If this authentication method is not present, then there is a problem with DS2MB replicating this information from Active Directory to the IIS metabase. Check the event log for additional information regarding the failing DS2MB process.
* Open ESM on another computer or server. If this works, this error is computer-specific.
* Set your Internet Explorer security settings to a lower setting such as Medium-low.
* Check permissions on the top level public folder using ADSIEdit or ESM to ensure no specific denies are set. Correct if necessary.
* Exclude the M: drive or hidden EXIFS mapping from any antivirus file-level scanning. Restart the server to release any locked or open files.
* If msExchDS2MBOptions is set to 0 for the exadmin virtual directory, this error will occur. Reset this back value to the default of 66 and allow time for replication to the metabase.Ez meg egy Technet newsgroup-bol:
Step 1: The issue may happen when improper authentication method set in IIS
for the Public and Exadmin virtual directory.1. In Exchange System Manager, expand Administrative Group, expand the
Exchange Server which hosts public folder.
2. Expand Protocols, expand HTTP, right click Public container, click
Properties.
3. In Access tab, click Authentication button.
4. Ensure that a proper authentication method is selected for the HTTP
Public Virtual Directory in the ESM.If none is listed, then you will receive the above error. If the correct
authentication method shows up in ESM, continue verifying the
authentication type in IIS.1. Open the Internet Service Manager, expand Web Sites and Default Web Site.
2. Right click Public Virtual Directory, click Properties.
3. In Directory Security tab, click Edit button under Authentication and
access control box.
4. Verify the same authentication method is listed for the Public Virtual
Directory.
5. Also check the Exadmin Virtual Directory for the same authentication
method.If you make any change on Authentication type, restart IIS Admin service
(services.msc) to make the change effectively.Step 2: The issue may happen when the permissions of Public Folder in
Active Directory are set incorrectly.1. In Exchange System Manager, expand Administrative Group, expand the
Folders container.
2. Right click Public Folders container, click Properties.
3. In Security tab, ensure no specific denies are set for any user group.Step 3: The issue may happen when realtime virus software is scanning the
following folders.1. Exchange databases (default location: Exchsrvr\Mdbdata)
2. Exchange MTA files (default location: Exchsrvr\Mtadata)
3. Exchange temporary files: Tmp.edb
4. Additional log files (default location: Exchsrvr\server_name .log)
5. Virtual server folder (default location: Exchsrvr\Mailroot)
6. Site Replication Service (SRS) files (default location:
Exchsrvr\Srsdata)
7. Internet Information Service (IIS) system files (
:\Winnt\System32\Inetsrv)
8. Working folder for message conversion .tmp files. (default location:
Exchsrvr\Mdbdata)Please ensure those folders are not scanned by Antivirus application.
Step 4: The issue may happen when the msExchDS2MBOptions for the exadmin
virtual directory is set incorrectly.Use ADSIEDIT and look for the attribute:
-Configuration,
-cn=configuration
-cn=Services
-cn=Microsoft Exchange
-cn=Your Org
-cn=Administrative Groups
-cn=Your admin group
-cn=Servers
-cn=Your server
-cn=Protocols
-cn=HTTP
-cn=1
-cn=ExadminRight click cn=Exadmin, click Properties, make sure the value of
msExchDS2MBOptions attribute is 66.(#549) gaborbol
Az olyankon mar reg tul vagyok nem segitettek...
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #540 üzenetére
Megoldva virtuális exchange-el, arra kell figyelni, hogy a tartomány neve ugyanaz legyen meg az Exch org. névnek is egyeznie kell, különben nem csatolja fel a PF adatbázist.
Élmény volt a 4GB-os adatbázist átrángatni, most meg tolom vissza a PST-t amibe a cucc lett kiexportálva. -
Boolash
aktív tag
válasz
kraftxld #523 üzenetére
Mérges is vagyok magamra...
Ezek a hotfixek fent vannak, meg a hiba sem illik rá..
Átállítottam az owa és az ecp authentikációját basic-re. Így be tudok jelentkezni owa-n keresztül... Bár a cél az a form based volt... Így megy az otlook anywhere is. Szóval valami kavarodás itt lehet. -
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #510 üzenetére
Koszi!
Megnezem ma este.
(jelenleg uszom az arral, holnap egy ts+sbs2003 kombot kene cserelnem sbs2008-ra, itt van a netgear 4200 az asztalomon azt penteken megy ki , csutortokre be van irva 3 kis melo, kozben folyamatosan esnek be random hivasok...)kifele menet mondtam a masik onsite tech-nek ,hogy akkor ma esete ranezek.
Azt mondja az out of office nalunk se megy.Mondom de megy ,azt mondja nala sose ment...Most nezem tenyleg nem megy nala,ugyan azt mondja neki mint az ugyfelnel, a szerver jelenleg nem elerheto. nalam meg megy...
Akkor lehet megsem a szerveren van a gond?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
kraftxld #457 üzenetére
Azt hittem a configuracio meg lehet front end back end hogy a role-okat maskepp hivjak de nem ez a lenyeg....
100% hogy az autodiscovery a ludas, sot valami permission problem lesz valahol mert aki domain admin annak megy a tobbinek nem (adok full controll-t az EWS virtual directory-n mindenkinek es megnezem).. a cert tisztesseges.. -
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #427 üzenetére
Lehet félreérthető voltam. A Batos e-mail címeket nem akarom belehozni. Azok maradnak ott ahol vannak a külső levelezésben.
A régi belső e-mail címeket akarom belehozni csak. Csak azoknak .hu volt a vége. A mostaniak meg .local lennének. Ezeket is, csak belső levelezésre akarom használni. Egyenlőre. -
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #419 üzenetére
Csak belső levelezésre használjuk.
Külsőre más e-mail címek vannak és The bat klienst használunk.Szóval akkor el is hagyhatnám a migrációs újratelepítést?
A régi usernevek alatt lévő adatokat (pl.:bumburnyak.geza@akarmi.hu)
adatait ha kimentem a régi vason .pst fileba. Betudom húzni új username alá? (pl.: bumburnyak.geza@akarmi.local)Mert, ha igen,akkor egyszerűbb lenne a dolgom, mint újra rakni a servert.
-
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #413 üzenetére
Igaz nem server lap, server rammal. De gondolom ez nem akkora gond?
Nem inkább driver hiba? Ráadásul semmi drivert még nem raktam fel a gépre.
Sem alaplap,sem vga,... amit összeszedett magának az sbs azt annyi.
Ha mégis ram-ra tippelsz azt egy softwares ramtesztel ki tudnám szűrni? -
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #393 üzenetére
Elég nagy kapkodás volt. Megépíteni az új servert, átmenteni az file server adatokat.
Gondoltam, majd rájövök,hol lehet átírni a domain nevet...
Úgy látom nem így működik.
Nem is tudtam,hogy lehet migration módban telepíteni
http://www.sbsmigration.com
Talán ez majd segít a kicsit megértésben. -
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #390 üzenetére
Mert az egész exchange 2003-ban létrehozott usereket ki akarom menteni .pst fileba aztán meg létrehozva a fiókjukat sbs2008ban be akarom olvastatni a klienseken keresztül.
Internet felé nem is leveleztünk csak a gépek egymás közt küldék a leveleket.
Internetre másik email címek vannak és The bat-al levelezünk.Egyébként pedig miért nem engedett telepítéskor csak domain.localt megadni?
Érdemes lenne akkor újra rakni az sbs-t és ott megoldani,hogy domain.hu választhassak?
El vagyok még "kissé" tévelyedve.
(Nem látom még a struktúráját ennek a domain-nak,dns-nek.) -
Boolash
aktív tag
válasz
kraftxld #372 üzenetére
Sikerült megoldani! Sokat nézegettem a logokat és a tracing centert és rájöttem, hogy az egyik AD felhasználó nevében küldték ki... Rákérdeztem, és a jelszava kicsit sem volt biztonságos... Azóta ezen változtattam.
AD, exch2003 egy gépen van. Ha az ESM-ben a Relay fülön be van pipálva, hogy csak auth. AD felhasználók küldhetnek levelet, de ez nem elég. Meg kell adnom a szerver (localhost) IP-t is, az engedélyezettek listáján! Illetve egy fizikai hálóban üzemel egy webszerver is, melyen a php levelezés egyszerűsége kedvéért nem bajlódtam az authentikációval, hanem annak a gépnek is adtam relay jogot. (levelet viszont csak az oldalra belépett felhasználó tud küldeni, szóval ott van ellenőrzés). Ebből a két relay jogból nem lehet baj, nem? -
Boolash
aktív tag
válasz
kraftxld #369 üzenetére
Ahogy így nézegetem a logokat és a tracking centert, ez egy reverse NDR támadásnak tűnik...
Küldő: admin@craigslist.org To: soksok fake címzett.
Ebből van sok...Aztán küldöm vissza:
küldő: postmaster@mydoamin.hu To: admin@craigslist.orgEz hogy történhet(ett) meg?
Nem volt engedélyezve relay, mégis admin@craigslist.org -ként küldött tőlem leveleket...
Beállítok recipient filter! Egyébként ez hogy szűri ki hogy ki a fake?
-
Boolash
aktív tag
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #345 üzenetére
Okes rajottem 2,5 dologgal szopattam be magamat.
1) 1 DC-rol rdp-ztem be az exchange-re es ugy nez ki, hogy ezt valamiert nem komazza, amit a Node1-re leptem be kozvetlenul,akkor mar nem volt gond.Hiaba adtam meg neki a szerver nevet,adatbazis utvonalat, nevet, mindig azzal jott hogy a DC1-en nincs ilyen adatbazis....Akkor jottem ra hogy hoppa mit akar ez a dc1-el??
2) A parancs lefutott rendesen, de mivel 1 masodperc alatt megcsinalta es egy budos szo nelkul visszadta a kurzort az hittem, nem csinalt semmit, legalabb annyit visszabofoghetett volna hogy OK!
2,5) Nem kell offlineba tenni az adatbazist, es akkor nem lesz gond.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #338 üzenetére
Megadtad a kezdo lokest....
Sendbe nem latok semmit kivetnivalot.
Recieve viszont van 3 is.
Default minden okes.
Client minden okes kiveve,hogy itt be van huzva az anonymus user.Rakerestem tudom,hogy ez nem jelenti azt, hogy beengedi az anonim felhasznalokat.
Viszont a harmadik connector:
SAN ott minden ip a helyi halozatbol a 25-os porton, valamint 2 kulso ip(nem valaszol egyik sem) security csak a legelso van behuzva, es csak anonim user van csak bepipalva neki.Talatam olyat, hogy ha ilyen van onmagaba es futtatod ezt a parancsot:
Get-ReceiveConnector “Receive Connector Name” | Add-ADPermission -User “NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON” -ExtendedRights “Ms-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient”
Akkor viszont az ad tenyleg be fogja engedni az anonim usereket, es hogy mire jo ez?
Allitolag sharepoint szerver , vagy multifunkcios genyok (scannel majd emailbe tovabbkuld) tud mukodni a halozatba gondtalanul,annyi hogy akkor pontosan be kell loni az ipket,ami nalam nincs.Avagy fingom nincs...
Egy biztos, a helyi halot monitorozom a tuzfallal,minden forgalom atmegy rajta ott semmi nem akar kimenni a 25-os porton ami ne lenne mail szerver.
Felraktam a wiresharkot a mail szerverre ma este, holnap elkezdem nezni hogy a helyi halobol mi jon be a szerverre.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
kraftxld #334 üzenetére
azzal.... De raadasul csak 1 ember miatt kell szarakodni mert blackberry serveruk van es mindenki azon van de ez a CEO es az MS-el lesz heti kapcsolatban (megy hozzajuk megy ilyenek) es csak azert kell neki az Iphone hogy amikor ott van akkor azt hasznalja mert hogy nez ki egy MS kozegben BB-vel rohangalni....
-
Hedgehanter
őstag
válasz
kraftxld #320 üzenetére
Talaltam egy tool-t (PFDAVAdmin) amivel csoportosan is lehetne elmeletileg permission-t rekosgatni de csak net framework 1.1-el hajlando menni es ritkan van mar olyan... Nem javalljak felrakni egyik 2008 serverre sem..
Amugy most hallom a kollegaktol hogy a exchange 2003 is ebben a betegsegben szenvedett es hogy MS le akarja szoktatni az embereket a hasznalatarol... -
Hedgehanter
őstag
válasz
kraftxld #316 üzenetére
Nincs semmi hiba csak egyszeruen permission problemaim vannak.. Minden mukodik ahogy kellene, ahol van jogom ott tudok torolni, mozgatni, de szeretnem a sajat accountomat felhatalmazni hogy minden public folderre legyen jogom es nem megy....
barhogyan probalom mindig csak a top folderre kapok jogot nem megy le a child konyvtarakra...
probaltam a Add-PublicFolderClientPermissions-t de nem megy le a child folderre a Add-PublicFolderAdministrativePermission sem megy le (probaltam az InheritanceType-addal de nem megy le)
Olvastam hogy meglevo permission jogokat csak egyenkent lehet allitani, az uj public folderek pedig kapjak a jogokat automatikusan lefele is de van vagy 30 child folder es abbol vagy 15- nek van egy masik child es igy tovabb....
Kesz vagyok tole...Ja es persze mindenfele public folder admin joggal felruhaztam magamat....
-
Panthera
őstag
válasz
kraftxld #255 üzenetére
A kérdésekre a válasz igen. A vírusirtó McAfee 8.7 vagy AVG, tűzfal a beépített windows van. Utóbbit még ki is kapcsoltam, de akkor sem működött.
Állítólag máshol - abban a pár esetben mikor ez kijött - a profil újragenerálása segített, de most már csak azért is kipróbálom, hogy új host néven mi fog történni.
-
TooN
aktív tag
válasz
kraftxld #242 üzenetére
"meg a self signed cert-et rárakod a telefonra ha nem rendes trusted-et használtok"
Ezt egy kicsit bővebben kifejtenéd???
--------------
Eddig az N-E51-el jól ment a Mail for Exchange, így gondolom a kiszolgálói oldalról minden o.k.!
Azt az IT intézi én csak felhasználok!
A cégnél Nokia a preferált, én meg Samura váltanék, de jól körül akarom járni ezt a részt, hogy ne legyen bukta!
A mailek, feladatok, kapcsolatok és a határidőnapló nélkül felvághatom az ereim!
Jegyzeteket nem lehet beszinkronizálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Revolut
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hálózati / IP kamera
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest