- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
ehh, 2022. 01. 01-én az on-prem exchange serverek, ahol be van kapcsolva az antimalware filtering, beálltak, mint a szög...
& $env:ExchangeInstallPath\Scripts\Disable-AntimalwareScanning.ps1
megoldjabővebben: https://borncity.com/win/2022/01/01/exchange-fip-fs-scan-engine-failed-to-load-cant-convert-2201010001-to-long-1-1-2022/
nem kicsit lol... :S
-
anulu
félisten
ha valamelyikőtöknek van tapasztalata custom transport agent írásában (Exchange 2010, VS C# 2012), pls írjon rám pü-t. előre is nagyon köszönöm!
-
anulu
félisten
edge address rewrite-ban elakadtam... a tétel a következő:
- user küld belső címre, mailboxon autoforward külső helyre, ahol feldolgozzák
- válaszolnak, a külső cég domainjéről jön a levél, ennek megfelelő From és Reply-To fieldekkel
(jelenleg itt a postfix belenyúl, átvariálja)
- user megkapja a választ úgy, mintha az eredeti címről jött volna, ahova küldte a requestjét.csavar, hogy a külső partner nagyon sok címről küldhet, szóval *@<partnerdomain>-ről.
na, ezt kellene valahogy leképeznem 2K10 SP3 Edge-re. a fő gondom az, hogy -InboundOnly paraméter nincs a New-AddressRewriteEntry-nél. ugye kifele nem kellene belenyúlni. vagy inkább tákoljam össze trnasport rule-al?
köszi előre is!
-
anulu
félisten
dinamikus IP-hez: no-ip + updater-ével tökéletesen megy, és max 5 percen belül mindig frissült. szóval szvsz nem akkora ordas szívás, csak szerencse kell a szolgáltató választásnál.
-
anulu
félisten
válasz
Dr. Student #1340 üzenetére
StorageLimitStatus-t tudsz csak, a quota-t get-mailbox-szal tudod
ilyenkor az marad, hogy 2 külön csv-be export, aztán excelben összehegeszteni. legalábbis jobbat nem találtam
-
anulu
félisten
válasz
Dr. Student #1338 üzenetére
nm
szerintem meg ft helyett a select-object a lényeg
ft után nem tudsz normálisan exportolni
-
anulu
félisten
válasz
Dr. Student #1336 üzenetére
szerintem:
Get-MailboxStatistics -Server XXXX | Select-Object DisplayName, @{name=" MB byte";expression={$_.TotalItemSize.Value.ToMB()}} | export-csv -notypeinformation .\filenev.csv
-
anulu
félisten
-
anulu
félisten
válasz
Macibook #1326 üzenetére
van ilyen funkció, journalingnak hívják, ha pl ezt a usert hozzárendeled, akkor minden levélről amit ő (is) megkap ill küld (beállítás kérdése) egy dedikált journal postafiókba kerül másolat.
-
anulu
félisten
elakadtam... Exchange 2007 SP3 -> 2010 SP3 mailbox move. nem egy agysebészet. de mégis... adott 1 user, akinél fail-re fut, mikor megpróbáltam a mailbox repair-t, ezt tolja az arcocskámba:
Unable to submit online integrity check request for database <<DB>>. Failure:An unexpected error occurred while trying to submit the request. Detailed error information follows
Microsoft.Mapi.MapiExceptionVersion: MapiExceptionVersion: Queue online isinteg request failed. (hr=0x80040110, ec=-2147221232)
Diagnostic context:
Lid: 44055
Lid: 35863 StoreEc: 0x80040110
at Microsoft.Mapi.MapiExceptionHelper.ThrowIfError(String message, Int32 hresult, SafeExInterfaceHandle iUnknown, Exception innerException)
at Microsoft.Mapi.ExRpcAdmin.ISIntegCheck(Guid guidMdb, Guid guidMailbox, UInt32 flags, Int32 dbtasks, UInt32[] dbtaskids, String& requestId)
at Microsoft.Exchange.Management.Tasks.OnlineIntegrityCheckTaskBase.StoreOnlineIntegrityCheck(Guid mdbGuid, Guid mailboxGuid, OnlineIntegrityCheckFlags flag
s, OnlineIntegrityCheckTaskId[] taskIds)
at Microsoft.Exchange.Management.Tasks.OnlineIntegrityCheckTaskBase.InternalProcessRecord().
+ CategoryInfo : InvalidOperation: ([New-MailboxRepairRequest], OnlineIsIntegException
+ FullyQualifiedErrorId : F45AF368,Microsoft.Exchange.Management.Tasks.NewMailboxRepairRequestvalakinek lenne valami ötlete? próbáltam a CorruptionType paramétereket külön-külön is, uaz a hiba.
-
anulu
félisten
válasz
zolee-coul #1294 üzenetére
ha a céges rendszer tűzfala beengedi az outlook anywhere-hez szükséges portokat, akkor simán fel tudod venni. MAPI kapcsolatnál a szerveren tárolódnak a levelek (és cache-ben localban), nem "töltődnek le" a gépedre, mint egy normál POP3 kapcsolatnál. szóval a benti gépedről csak az fog eltűnni, amit kézzel törölsz, és az syncel a serverre.
-
anulu
félisten
-
anulu
félisten
válasz
bugizozi #870 üzenetére
hali!
alapból azt be tudod lőni, hogy mikor legyen (tól-ig) vagy permanensen adott szöveg ill ne legyen egyáltalán. megadott időben váltást max úgy tudsz (szvsz! lehet van egyszerűbb megoldás is), hogy powershellben összerakod az adott mailboxra vonatkozó szabályt, és időzítve futtatod a .ps1-eket.
-
-
anulu
félisten
részemről Galaxy S, 2.3.4-es Android gyáriját használom (fogalmam sincs, mi a neve, nem értek hozzá, csak használom), és tökéletesen működik exc 2010 és 2007-hez is (és nem buta annyira, mint az N8-am Exc kliense, h csak 1 accountot lehessen hozzáadni
)
ha csak szimplán használnánk az exchange-et, akkor boldog, kiegyensúlyozott lelkületű emberek lennénk
jó kérdés: mi a baj a gyárival?
-
anulu
félisten
némi Exchange 2010 SP1 tapasztalat és fejvakarás.
amit nem értek: Hub transport role-hoz miért kell a code.microsoft.com oldalról 4 workaround hotfixet leszedni a .net 2.0-hoz... hub és cas roleokkal nincs gond, simán frissíti.
a mailbox role ennyire nem ennyire egyszerű. van ugyebár egy Federation mailbox a rendszerben. na, ez R4 verziójú, és azzal száll el a telepítő, h nem tudja upgrade-elni R5-re, és pedíg az neki kéne, mert változtattak benne. az egyetlen módszer, amivel sikerült megoldani, az az, h mailbox gyalu, upgrade, mailbox létrehoz. így megy. nem értem, h miért kellett ezt így megoldani.bug: WebApp alatt nem lehet levelet törölni / mozgatni, unexpected error-t dob. és a hiba pontos leírása is ennyi... szóval nettó zéró infó, Outlook alatt minden rendben.
-
anulu
félisten
ott elméletileg annyinak kellene lenni, hogy a server virtual SMTP connectoránál megadod a szolgáltatód stmp serverének a nevét, és az adatokat, ami kell az auth-hoz, valamint a scope-ot (*), ahol regelted a domain nevet, ott MX record, és a serveren az accepted domaint. illetve a routerben, vagy tűzfalon vagy valamin azt, h a 25-ös portot a serverre lője tovább, de gondolom ez már úgyis megvan
melyik netszolgáltatónál vagy?
...emlékeim szerint...
-
anulu
félisten
ezt én a következőképpen oldottam meg:
küldéshez nekem a t-onlány smtp servere lett megadva hub transporton, authentikációval együtt. tehát domainből ha kifele megy, akkor ott van egy auth, különben nem menne át a szolgáltató smtp serverén.
fogadás. izé. mail.<domain> felvíve mx rekordként no-ip-éknél, ahol vettem a domainnevet (dynamic update van, úgyhogy sima otthoni netre is rá lehet ültetni), routerben 25-ös port továbblőve Edge-re, onnan meg már sima ügy.
soha nem volt bajom vele...
-
anulu
félisten
eh
2008 alatt nem tudom, h pontosan mi a menete a VPN-en keresztüli AD replikálásnak, de 2003 alatt (R2) teljesen könnyen meg lehetett oldanimivel Site B uploadja lassú, ezért 2 lehetőséget látok így hírtelen.
1
Site A:
Global Catalog, Client Access, Hub Transport, Mailbox Store, és az egész elé egy Edge Transport (mondjuk mehet virtuálisban is akár). és a userek WebApp-ot használnak. kb csak képet nem tudnak az aláírásukba tenni, egyébként shared mailboxok, send-as, minden van és akármilyen böngészőből megy. így 1 helyen kell csak bekonfolni
Site B: Global Catalog (ha vmiért szakadna a VPN és "A" nem tudna beléptetni), WebApp2
Site A:
GC, Edge Transport.
Site B:
kár h nem írtad, h mennyire lassú az upload, és még azt is visszaveszi a VPN. ebben az esetben "B"-n lenne a Hub, Client Access és Mailbox, és akkor nyúlna a VPN-hez, ha a net felé akar küldeni.
így az Outlook RPC hívása nem megy ki "A"-ra, de az upload miatt a WebApp használat nem lesz egy élmény.milyen gépek vannak / lesznek a 2 site-on ill licenszből mennyi van? akár pü-ben is jöhet.
...legalábbis így elsőre jobb nem jutott eszembe
-
anulu
félisten
remelem valaki tud segiteni, mert idegbajt kapok.
adott egy domain, jelenleg Exc 2010 van benne. anno volt egy 2003-as server, onnan lettek a mailboxok athuzva. utana kb azonnal ossze is esett, uninstallra nem volt lehetoseg. azonban a 2010 stabilan azt mondja, h van egy legacy server a domainben, ugyhogy bizonyos dolgokat elfelejthetek... gugliztam mar, de nem talaltam megoldast, h honnan es mit kell kigyalulni ahhoz, h a 2003 utolso maradeka is eltunjon -
anulu
félisten
válasz
Hedgehanter #460 üzenetére
vígasztaljalak? jó eséllyel 2010-en se fog menni, ha transition-t terveztek és nem komplett új rendszert
csak egy pár usernek? mi az, amiben közös a jogosultságuk / fiókjuk, OU akármi, és ezek miben térnek el azokétól, akiknek megy?
ez így egy picit misztikus nekem
-
anulu
félisten
válasz
Hedgehanter #445 üzenetére
hát akkor sok sikert. részemről elrakom magam holnapra.
bb
-
anulu
félisten
válasz
Hedgehanter #440 üzenetére
egészségedre
az régen rossz, ha 1nél több ember belenyúl. holnap itt leszek elméletileg délután. ha valami van, írj, azt' próbálunk hergerlni valamit vele
-
anulu
félisten
bocs
-
anulu
félisten
válasz
Hedgehanter #435 üzenetére
hát, erőteljes rugdosással 10 alatt sikerült rávennem, h a visszacopyzott cuccot megegye. asszem először repair, utána defrag és megint repair volt, és utána hajlandó volt felmountolni és azóta is megy rendesen
a 03/07/10 az exchange verziójára vonatkozott, ill ha 03/07 akkor SP/SP1/SP2 van rárakva?
elméletileg megoldható, de 2 raklap nyugtatót készíts be magad mellé
-
anulu
félisten
válasz
Hedgehanter #433 üzenetére
gyors kérdés, amit kihagytál... 03/07/10?
amúgy DB-t úgy tudsz copy-paste-zni, ha előtte lelövöd az information store service-t. akkor felfügeszti a logolást, meg mindent.
mivel próbáljátok backupolni?
-
anulu
félisten
megoldva
kompletten az egesz routingot szet kellett szedni, uj connector, es megy
nemi event log turas utan rajottem a dolog nyitjara. onnantol egyszeru volt
-
anulu
félisten
segitseget szeretnek kerni.
ami adott
server 1: windows 2003 + exchange 2003 (regi, sokaig hasznalva)
server 2: windows 2008 + exchange 2010 (uj, nem meglepo modon)exc10 telepitesnel beallitottam a 2003-at, mint connector. regi serveren keresztul kuldi kifele a leveleket, hub transportnal latszik is a 2003-bol atvett SMTP connector. a problemam az, hogy ha leallitom a 03-at, akkor csak fogad levelet a rendszer, de kuldeni nem tud (connectorban a szolgaltato smtp szervere van megadva, auth-al egyutt, poccre belove). amint ujrainditom a 03-at, minden megy ismet.
disabledre raktam ezt, es letrehoztam egy uj conn-t, beallitottam, de ugyanaz a helyzet, mint fentebb. ki akarnam venni a regi servert a rendszerbol (elkezdett nagyon durvan kekhalalozni es nem jovok ra, hogy miert, meg amugyis szet van mar esve), viszont ezt a problemat elotte mindenkepp meg kene oldanom.
elore is koszi mindenfajta segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest