- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
kraftxld #1096 üzenetére
Office 2007-ben volt és Outlook SP3. Most egyenlőre annak fényében, hogy csak próbára raktam össze elsőre és úgy jelentkezett a hiba, elkezdtem újra rakni mind az oprendszer-t, mind rá az exchange-et. Mit és hogyan érdemes beállítani ahhoz, hogy kívülre is tudjak (external) küldeni leveleket és fogadni? Ha küldenek az exchange-ben beállított fiókra egy velet pl gmail címről, akkor hogyan fogja azonosítani, hogy nekem akarják küldeni? Mert ez még nem teljesen tiszta.
Most telepítésnél akadt egy ilyen problémám:
[ERROR] Setup encountered a problem while validating the state of Active Directory: Active Directory operation failed on WINSERVER.blabla.HU. The supplied credential for 'EXCHANGE-SERVER\Administrator' is invalid.
Amikor ezt a parancsot adtam ki:
.\setup /Preparead /IAcceptExchangeServerLicenseTerms /OrganizationName:blabla
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1091 üzenetére
Láttam egy konfigot és csak szeretném megérteni, hogy miért így csinálják a szakértők?
Más kérdés: "Get-OwaVirtualDirectory" parancsra az alábbi kimenetet kaptam:InternalAuthenticationMethods : {Basic, Ntlm, WindowsIntegrated}
BasicAuthentication : False
WindowsAuthentication : False
DigestAuthentication : False
FormsAuthentication : False
LiveIdAuthentication : False
AdfsAuthentication : False
OAuthAuthentication : False
ExternalAuthenticationMethods : {Fba}A BasicAuthentication-t és FormsAuthentication-t nem kéne True-ra tennem? Mert így elvileg nem kéne működnie a rendszernek nem?
-
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1064 üzenetére
Hogy tudnám ki találta ki ezt a "mobile"-t.
Persze, hogy nem találom alatta a "NonProvisionable Devices", hogy ezt is el kellett költöztetni...
"Allow mobile devices that don't fully support these policies to synchronize"-fölött szokott lenni, de az a mobile/mobile device mailbox policies/general-on belül van és ott mást nem találok.Active Sync-nél volt Activesync Inactivity Based Authentication, amit itt értem el:
Server Configuration/Client Access/Exchange ActiveSync(Tab)/Microsoft-Server-ActiveSync/Properties/Authentication (tab)/Require client certificates
Hát mondanom sem kell, hogy most servers fül alatt nincs client access. -
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1058 üzenetére
Valami olyan guide-ot, ami alapján beállíthatnám "biztonságosra"exchange Management shell-en keresztül.
Például ilyenekre gondolok:
Get-Popsettings | select identity, LoginType
Get-Popsettings | select identity, MaxConnections
Get-SendConnector (Only authorized hosts should be listed) -
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1050 üzenetére
Igen közben leesett, hogy mailbox role nélkül elég nehezen tudok tesztelni.
(egyébként van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem s2k8r2-re kellene feltelepítenem, hanem jobban járnék s2012-vel...)
Most telepítés végén elszállt egy ilyen hibával, és teljesen szétcseszte az egész rendszeremet, még jó hogy snapshot-ból visszatudtam állni." was run: "Couldn't mount the database that you specified. Specified database: Mailbox Database 0833519368; Error code: An Active Manager operation failed with a transient error. Please retry the operation. Error: Database action failed with transient error. Error: A transient error occurred during a database operation. Error: MapiExceptionNetworkError: Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=2423)
Diagnostic context:
Lid: 65256
Lid: 10722 StoreEc: 0x977
Lid: 1047 StoreEc: 0x977 [Database: Mailbox Database 0833519368, Server: WIN-XXXXXXXXXX.test.fulldomain].". -
deminos
aktív tag
válasz
kraftxld #1030 üzenetére
Upsz, ezt lefelejtettem.
Szóval Outlook 2003, SBS Szerver 2003. Az utolsó kérdésre a választ nem tudni. Ugyanis nem történt semmi változás, egyszer csak elkezdtek elmaradozni a visszaigazolások (néha visszajött, néha nem), aztán mára már odáig jutottunk, hogy egyáltalán nem megy. Nem lett módosítva sem a vírusírtó, sem a szerver, sem a kliens beállításán és elméletileg a szolgáltató sem kavart be. -
gaba2001
csendes tag
válasz
kraftxld #1018 üzenetére
Húú beállításnál jó kis figyelmeztetést kiadott:
WARNING: The cmdlet extension agent with the index 1 has thrown an exception in OnComplete(). The exception is:
System.InvalidOperationException: Operation is not valid due to the current state of the object.
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.ExchangePrincipal.get_ServerFullyQualifiedDomainName()
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.Initialize(MapiStore linkedStore, LogonType logonType,
ExchangePrincipal owner, DelegateLogonUser delegateUser, Object identity, OpenMailboxSessionFlags flags,
GenericIdentity auxiliaryIdentity)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.<>c__DisplayClass12.<CreateMailboxSession>b__10(MailboxSession
mailboxSession)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.InternalCreateMailboxSession(LogonType logonType,
ExchangePrincipal owner, CultureInfo cultureInfo, String clientInfoString, IAccountingObject budget, Action`1
initializeMailboxSession, InitializeMailboxSessionFailure initializeMailboxSessionFailure)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.CreateMailboxSession(LogonType logonType, ExchangePrincipal owner
DelegateLogonUser delegateUser, Object identity, OpenMailboxSessionFlags flags, CultureInfo cultureInfo, String
clientInfoString, PropertyDefinition[] mailboxProperties, IList`1 foldersToInit, GenericIdentity auxiliaryIdentity,
IAccountingObject budget)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.ConfigurableOpen(ExchangePrincipal mailbox, MailboxAccessInfo
accessInfo, CultureInfo cultureInfo, String clientInfoString, LogonType logonType, PropertyDefinition[]
mailboxProperties, InitializationFlags initFlags, IList`1 foldersToInit, IAccountingObject budget)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.OpenAsSystemService(ExchangePrincipal mailboxOwner, CultureInfo
cultureInfo, String clientInfoString)
at Microsoft.Exchange.ProvisioningAgent.MailboxLoggerFactory.XsoMailer.Log(AdminLogMessageData data,
LogMessageDelegate logMessage)
at Microsoft.Exchange.ProvisioningAgent.AdminLogProvisioningHandler.OnComplete(Boolean succeeded, Exception e)
at Microsoft.Exchange.Provisioning.ProvisioningLayer.OnComplete(Task task, Boolean succeeded, Exception exception) -
RonaIdo
csendes tag
válasz
kraftxld #985 üzenetére
ez a message tracking logban van:
SiagnosticInfo=Error: PermanentNDRGenerationFailure, Diagnostic Information: Stage
ommitMailItem, SmtpResponse:554 5.4.4 SMTPSEND.DNS.NonExistentDomain; nonexistent domain; Stage:GenerateNdr, SmtpResponse:'"
de nem ertem miert irja, hogy nem letezo domain, amikor tudom pingelni cmd-bol
-
RonaIdo
csendes tag
-
danih
veterán
válasz
kraftxld #946 üzenetére
Hmm most hogy mondod a get-mailbox is ugyanezt a hibát dobja. Magamon próbálom, nem új useren. Identityként próbáltam az e-mailt, short logint domainnel és anélkül, nem jó.
ManagementObjectNotFoundException - talán azt jelenti hogy a cmdlet tiltva van?
Megjegyzem nem én managelem természetesen, tehát el tudom képzelni hogy nincs elég right-om. Vagy azt hogy ez lokálisan futtatandó a szerón. -
pdave
aktív tag
válasz
kraftxld #883 üzenetére
Köszi!
Azért próbálkoztam az anonymoussal, mert egy scsannert kell beállítanom, ami nem akar emailben scannelni, és gugli találatok alapján egy külön erre a célra beállított konnektorral, az anonymoust engedélyezve már működni fog az emailbe scannelés, legalábbis többek leírása alapján. Mindjárt kipróbálom ezzel, amit írtál.
-
-
-
válasz
kraftxld #830 üzenetére
Azzal, hogy nem mehet offline-ba és kész... a fizikai méret nem volna baj, ha lenne benne hely - elvileg van, csak a soft deleted cuccok kiparkoltatása kellene hozzá. De ezt valamiért magától nem teszi meg, hiába van 0-ra állítva, hogy a törölt cuccokat meddig tartsa meg.
Aktuálisan találtam már egy parancsot, amivel a usereknél ezt azonnal ki tudom törölni, de még a Public Foldershez ez nem működik, úgy látszik az másképp műxik. -
Jeti1
tag
válasz
kraftxld #813 üzenetére
A cél az lenne, hogy ha mindkét bérelt vonalon megy a net egyszerre, a terhelést kiegyenlítve, akkor is működjön szépen az Exchange alapú levelezés. Természetesen, ha az egyik vonalon leáll az internetszolgáltatás, akkor is működnie kell a levelezésnek a másik vonalon.
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld #801 üzenetére
Hát ez parádésan működik! Gyors, és egyszerű...tökéletes!
Mindenkire beállítja az auto üzit, ha kívülről kap emalt:
Get-Mailbox -OrganizationalUnit "valami" | Set-MailboxAutoReplyConfiguration -AutoReplyState Enabled -ExternalMessage "szovegem"
Mindenkinél kiszedi az auto üzit:
Get-Mailbox -OrganizationalUnit "valami" | Set-MailboxAutoReplyConfiguration -AutoReplyState Disabled
Köszönöm a segítséget!
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld #801 üzenetére
hja, hogy ne a kipiált választ nézzem, hanem a hosszabat, amiben PS scriptek vannak?!
Tehát a lényeg akkor ez:
Get-Mailbox -OrganizationalUnit "valami" | Set-MailboxAutoReplyConfiguration -AutoReplyState Enabled -ExternalMessage "szovegem"
Ez már érthetőbb, mint az a kipipált válasz
Kipróbálom és jelzek. Köszönöm szépen a segítséget!
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld #799 üzenetére
Szia!
Ezt én is megtaláltam, és igaz, hogy nem vagyok egy pro angolból, de nekem ez a megfogalmazás kicsit ködös
Végülis itt is az Organization Configuraton/Hub Transport/Transport Rule -nél kellene létrehozni egy újat, ahol bepipálom, hogy From users that are outside the organization? Mert addig megvagyok, de utána az action-nél nem vágomvagy rossz helyen kapisgálok?
Amúgy azt hittem, hogy ez 3 kattintásból megoldható lesz...Köszi!
-
Jeti1
tag
válasz
kraftxld #792 üzenetére
A remove után nem használhatom fel egyeből a visszavont tanúsítvány thumbprintjét? A remove lehet a megújítási esemény végén is? Gondolom a Get-ExchangeCertificate –Thumbprint 58C8 | New-ExchangeCertificate parancs után, ha a Thumbprint a megújítani kívánt Thumbprint, akkor felülírás lesz, aztán később a régi törölhető.
-
gaba2001
csendes tag
válasz
kraftxld #785 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Sajnos én is ettől féltem, hogy a *.nk2 fájllal van gond.Ha jól gondolom, akkor hiába vesszük fel ugyanazzal az email címmel a felhasználót a szerveren a kliensek gépen az outlook a címhez megjegyez valami azonosítót, ami csak többszöri próbálkozásra javítódik ki. Ez fasza....
Még annyi, hogy belső címen van gond. -
tdi0
csendes tag
válasz
kraftxld #782 üzenetére
próbaképpen feltettem a spamhaus-spamcop mellé a relays.ordb-t.
egyenlőre megoldódni látszik a probléma, de a gyanús felhasználónevet még nem merem engedélyezni, majd hétfőn ha addig nem lesz megint gáz. (pillanatnyilag tiltva van)
megnézem a patch-eket hogy állnak.
melyik normális spamszűrőt javasolod?Köszi
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
kraftxld #771 üzenetére
Tehát először az adott mailboxhoz hozzáadom a saját felhasználómat full access-el, ez eddig tiszta, meg is van. Utána ha a webes felület nálunk ezen a címen érhető el (https://servernév/owa), akkor hogyan kellene loginolnom, https://servernév/owa/userneve vagy https://servernév/exchange/userneve ?
Az itt leírt OWA method módszert is próbáltam (de ez még 2007-es, ebben nincs ‘Open Other Mailbox’), hogy először loginolok a sajátommal, majd módosítom a címet ezek valamelyikére: https://servernév/owa/userneve vagy https://servernév/owa/userneve/inbox , de ezek sem jártak sikerrel, mit csinálok rosszul?
-
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #745 üzenetére
exchange 2007.
weben keresztül nem tudom elérni. (ip cím/exchange) és https://mail.ceondemand.com/CookieAuth.dll?GetLogon?curl=Z2Fowa&reason=0&formdir=1 linken keresztül sem.
De mintha olvastam volna,hogy alapból tiltva van 2007-ben? -
moonman
titán
válasz
kraftxld #711 üzenetére
ácsi! arról nem volt szó, hogy neked is csinálja.
és ja, működni működik, csak nem szeretem, ha random hibák tűnnek fel az eseménynaplóban. tudom, hogy - pláne SBS-nél - egy rakat errort by design figyelmen kívül lehet hagyni, de ez akkor is szúrja a szemem.
egyébként most sikerült Windows Phone-ról is reprodukálni, létrehoztam egy dummy usert és a régi domain-neves címmel jelentkeztem be, egyből bevágta. utána viszont összevissza szinkronizáltam és semmi. és persze az új címmel meg egyáltalán semmi hiba.
-
-
combonari
tag
válasz
kraftxld #661 üzenetére
Outlook csatlakozik, le is tölti a leveleket. Az exchange belépés nem megy, a leveleket viszont elküldi, és outlookban is megjelennek. Viszont a G-mailemen nem, ami kapcsolattartóként szerepel az active directory-ban. Egyébként úgy történt a probléma, hogy újraindult a szervergép, és lefuttattam egy "hálózat beállítása" varázslót, amit felkínált jobb alsó sarokban, és szerintem ott szartam el valamit.
Ész nélkül kattintgattam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest