- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
kraftxld #1112 üzenetére
Az analyser annyit dob ki, hogy a kapcsolódás sikertelen. Két dns szerver van 100.20 és 100.3. A 100.20-as az AD szerver. Mivel 2012 R2 van rajta, és arra még nincs exchange, ezért hyper-v-ben csináltam egy virtuális gépet, azon van a sima 2012 és az exchange. Telepítéskor minden gond nélkül lefutott szinkronizált az AD szerverrel, minden rendesen végig ment hiba nélkül. Kliens gépről pingelni lehet az exchange szerver ip címét. Outlook-ban ha manuálisan adom hozzá az exchange-et, akkor névellenőrzésnél a 100.20-as ip-t írom be, akkor autómatikusan kiírja az exchange szerver nevét a domain-el együtt és a nevet is felismeri. Viszont amikor kapcsolódna, akkor kidobja az első ide írt HSZ-emben lévő ablakot. Ha valami infó kell még, kérdezz kérlek, és megmondom, így hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
kraftxld #1106 üzenetére
Igen, tagja. Saját felhasználó fiókomat használtam. Az-az érdekes, hogy amikor elsőre felraktam az exchanget, akkor mikor beléptem a fiókomba és elindítottam az outlook-ot, autómatikusan hozzá adtam a fiókot ugye és rá tudott csatlakozni, csak ugye levelezni nem lehetett. Beállítottam utánna a send és a reciving connector, utánna már nem tudott rá csatlakozni. Most meg a kezdetektől nem tud. Mondjuk azóta manuálisan adom hozzá.
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
"Kapcsolódási teszt sikertelen" ha a kapcsolódási teszteknél az "outlook autómatikus észlelés"-re megyek.
-
Ranagol_5
senior tag
Friss exchange szerverrel is ugyan az a hiba, amit 2 postal ezelőtt írtam..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
kraftxld #1096 üzenetére
Office 2007-ben volt és Outlook SP3. Most egyenlőre annak fényében, hogy csak próbára raktam össze elsőre és úgy jelentkezett a hiba, elkezdtem újra rakni mind az oprendszer-t, mind rá az exchange-et. Mit és hogyan érdemes beállítani ahhoz, hogy kívülre is tudjak (external) küldeni leveleket és fogadni? Ha küldenek az exchange-ben beállított fiókra egy velet pl gmail címről, akkor hogyan fogja azonosítani, hogy nekem akarják küldeni? Mert ez még nem teljesen tiszta.
Most telepítésnél akadt egy ilyen problémám:
[ERROR] Setup encountered a problem while validating the state of Active Directory: Active Directory operation failed on WINSERVER.blabla.HU. The supplied credential for 'EXCHANGE-SERVER\Administrator' is invalid.
Amikor ezt a parancsot adtam ki:
.\setup /Preparead /IAcceptExchangeServerLicenseTerms /OrganizationName:blabla
-
Ranagol_5
senior tag
Üdv!
Egy olyan problémám lenne exchange 2013-al, hogy adott egy 2012 r2, amin az AD, dns etc. van. Na most ugye R2-re nincs még exchange, de nekünk elég égető, hogy menjen, ezért hyper-v alá csináltam egy sima server 2012-őt, beléptettem tartományba, csináltam hozzá ad-be felhasználót és felraktam rá az exchange-et. Minden felment szépen, hozzá adtam magamat, mint első user-t próbaképp, akkor rá is tudtam a saját céges gépemről csatlakozni, ha beléptem a AD-s nevemen. Viszont mióta beállítottam a kimenő és bejövő levelek (send connector, receiving connector), azota ha elindítom az outlook-ot kidob, hogy nem tud csatlakozni. Pop3 és az imap még nincs tiltva. A segítséget előre is köszönöm!
Szerk.: Még annyit, hogy ha újra konfigurálom a fiókot a vezérlőpult > póstafiók-nál, akkor magától felismer mindent és kiírja, hogy minden sikeres volt, utána viszont, ha indítom az outlook-ot, ezt kapom:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest