- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
desolator
senior tag
Egy olyan problémában kérném a segítségeteket, hogy valamiért nem fut le az exchange mentés (2013-as Ex.). Egy hálózati meghajtóra történne a mentés és a beállítás után a 2 hétvégi napon le is futott, de azóta minden mentésnél azt írja, hogy "Access Denied". Ugye meg kellett adni egy felhasználót, amivel eléri a távoli mappát. A domain Admint adtam meg, akinek full control van az adott mappán. Mi lehet a gond?
-
desolator
senior tag
Egy olyan gondom van, hogy van egy nagy multi nyomtatónk amiben van FAX is. Be van állítva, hogy a faxokat automatikusan továbbítsa kettő Public Folderra. Ez működött is egy darabig, azonban 1 hete csak az egyik public folder-ba érkeznek be levelek. Nincs betelve a másik, ha simán írok rá levelet, azt megkapja. Annyit vettem észre, hogy amelyikbe megérkezik, ott az "Anonymus"-nak van egedélyezve a "create Item". A másikon viszont nincs is anonymus user csak default. Viszont a Default usernak nem volt create joga. Beállítottam neki, de így sem jönnek be oda a levelek. Mi lehet a gond?
Ezt találtam az Exchange Log fájljában (a cég nevét átírtam xy-ra):
2016-05-23T08:14:21.901Z,,,,szerverxch,Failure,,DSN,DSN,76794015252554,<87f0cff4-b785-47a1-a49f-88f076453544@szerverxch.xy.local>,8ea0411b-93ef-4bd0-3f6e-08d382e23ee8,scanner@xy.hu,,24006,1,,<20160523101356000f3aa2.SCANNER@xy.hu>,Undeliverable: Scan,MicrosoftExchange329e71ec88ae4615bbc36ab6ce41109e@xy.hu,<>,,Originating,,,,S
eliveryPriority=NormalOriginalFromAddress=scanner@xy.hu
Exchange 2013
Köszi,
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudok egy továbbítós szabályt beállítani, bizonyos tárgyat tartalmazó levelekre egy mail enabled public folderen, Exchange 2013-as szerveren (a kliensek outlook 2010)? Eddig jutottam, hogy jobb gombbal rányomtam az outlook-omon belül a public folderra, majd ott "mappakezelő" és beállítottam, hogy adott tárgyat tartalmazó leveleket továbbítsa adott személyeknek. Viszont nem továbbítja őket:
Mi lehet a gond?
-
desolator
senior tag
-
desolator
senior tag
Egy olyan gondom lenne, hogy van egy Exchange 2013 szerver amit használunk és amely a D -re van telepítve. Viszont a C meghajtón valamiért folyamatosan fogy a hely és mivel csak 60 gigás a C, így már csak 4 giga szabad helyem van. Naponta egy olyan 50-100 Mb kerül rá. Mitől lehet ez?
-
desolator
senior tag
Az az érdekes, hogy az be van állítva. Ott is van a tegnapi mentés róla ahol kell, ezeket mégsem törli.
Azt nézem, hogy január óta vannak ott ezek a log fileok, pedig már elvileg előtte is ment a mentés. Az eseménynaplóban pedig a backup alatt az alábbi hibabejegyzést látom minden nap:The backup operation that started at '2015-02-11T21:00:27.153549900Z' has failed with following error code '0x80070020' (The process cannot access the file because it is being used by another process.). Please review the event details for a solution, and then rerun the backup operation once the issue is resolved.
Lehet ennek van hozzá köze?
-
desolator
senior tag
Egy elég égető problémában kérnék tanácsot. Az exchange serverünk D meghatóján rohamosan fogy a hely
(napi 1-2 giga mínusz) és azt vettük észre, hogy a mailbox database mappában lévő, 1 megás txt fileokból van már
több 10 gigányi. A kérdés az, hogy ezeket simán kitörölhetjük-e bizonyos időközönként?Róluk lenne szó:
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Egyik felhasználónak kellene átirányítani a bejövő leveleit a külső mail címére. Exchange 2013-as szerveren lefuttattam ezt a két powershell parancsot az adott userral behlyettesítve, amit az MS ajánl rá, mégsem megy, mi lehet a gond? :
Set-Mailbox -Identity "Douglas Kohn" -DeliverToMailboxAndForward $true -ForwardingSMTPAddress "douglaskohn.parents@fineartschool.net"
Set-Mailbox -Identity "Ken Sanchez" -ForwardingSMTPAddress "pilarp@contoso.com"
-
desolator
senior tag
Van egy ilyen hiba bejegyzésem a 2013-as exchange szerverben, több felhasználónál is:
The store driver failed to submit event 22148830 mailbox 48c0adee-00b7-4a0c-a2b7-f29e5084c665 MDB 4f734477-77d9-4fa4-b37f-f583b2079696 and couldn't generate an NDR due to exception Microsoft.Exchange.MailboxTransport.StoreDriverCommon.InvalidSenderException
at Microsoft.Exchange.MailboxTransport.Shared.SubmissionItem.SubmissionItemUtils.CopySenderTo(SubmissionItemBase submissionItem, TransportMailItem message)
at Microsoft.Exchange.MailboxTransport.Submission.StoreDriverSubmission.MailItemSubmitter.GenerateNdrMailItem()
at Microsoft.Exchange.MailboxTransport.Submission.StoreDriverSubmission.MailItemSubmitter.<>c__DisplayClass1.<FailedSubmissionNdrWorker>b__0()
at Microsoft.Exchange.MailboxTransport.StoreDriverCommon.StorageExceptionHandler.RunUnderTableBasedExceptionHandler(IMessageConverter converter, StoreDriverDelegate workerFunction).Utána olvastam és az a hiba lényege, hogy a feladó nem tud elküldeni valakinek egy levelet és a szerver erről nem képes levelet küldeni, hogy nem ment el.
Megnéztem message trackingel a mailbox-hoz tartozó felhasználónál, hogy az adott időpontban mit szeretett volna küldeni és ennyi jött vissza:EventId Source Sender Recipients MessageSubject
------- ------ ------ ---------- --------------
SUBMI... STORE... mail@cím.hu {}Mint írtam több mailboxnál is jelentkezik ez a hiba és mindenkinél ennyit látok.
Mi okozhatja ezt? -
desolator
senior tag
Lenne még egy kérdésem. Van egy hibaüzenet az eseménynaplóban viszont, hogy az egyik postafiók nem tud kiküldeni egy levelet ha jól értem. Viszont lövésem sincs, hogy az üzenet alapján, hogyan tudnám kitalálni, hogy kié a fiók mert csak egy hosszú karakter sort ír a mailbox után:
The store driver failed to submit event 19737331 mailbox bef91112-e9f0-43e5-aaab-437f2011535f MDB 4f734477-77d9-4fa4-b37f-f583b2079696 and couldn't generate an NDR due to exception Microsoft.Exchange.MailboxTransport.StoreDriverCommon.InvalidSenderException
at Microsoft.Exchange.MailboxTransport.Shared.SubmissionItem.SubmissionItemUtils.CopySenderTo(SubmissionItemBase submissionItem, TransportMailItem message)
at Microsoft.Exchange.MailboxTransport.Submission.StoreDriverSubmission.MailItemSubmitter.GenerateNdrMailItem()
at Microsoft.Exchange.MailboxTransport.Submission.StoreDriverSubmission.MailItemSubmitter.<>c__DisplayClass1.<SubmitNdrForFailedSubmission>b__0()
at Microsoft.Exchange.MailboxTransport.StoreDriverCommon.StorageExceptionHandler.RunUnderTableBasedExceptionHandler(IMessageConverter converter, StoreDriverDelegate workerFunction).Hogyan tudnám kideríteni, hogy melyik fiókkal van itt gond?
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Kellene módosítanom az exchange könyvtárában az "Microsoft.Exchange.Diagnostics.Service.exe" -ben valamit és minden leírás szerint ezt itt találom:
C:\Program Files\Microsoft\ExchangeServer\V15\Bin\Microsoft.Exchange.Diagnostics.Service.exe
Viszont valamiért nekem nincsen bin mappám. Tehát csak eddig látom:
C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15
a v15-ben nekem csak egy logging mappám van. Pedig az exchange szerver meg működik rendesen. Hogy lehet ez? Exchange 2013-mam van.
Be van állítva, hogy mutassa mind a rendszer mind a rejtett fájlokat is.
-
desolator
senior tag
Most exchange 2010-el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hol tudom ott megkeresni egy mail enabled public foldernak a levél forgalmát? Konkrétan egy adott tárgyú levelekre lennék kíváncsi pl "üdvözlöm" a tárgy. A mailboxoknál ugye van a "message tracking" az EMC-n belül de ott nem tudom kikeresni a public folderok forgalmát.
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Exchange 2013-nál van egy olyan gondom az egyik tárgyalóval, hogy ha a tárgyalókba még korábban az egyik felhasználó lefoglalt képzési napokat egész napra, amiket most nem tud kitörölni, pedig:
- ő hozta létre
- senki más nem kapcsolódik az eseményhez
Ha rámegy és nyom egy delete-et, akkor eltűnik, majd néhány másodperc múlva újra megjelenik.
Ugyanez a helyzet akkor is, ha több résztvevős eseményre hívom meg a tárgyalót (pl. megbeszélés), és törölni szeretné. A lemondást megküldi mindenkinek, a naptárakból törli az eseményt, de a tárgyalóban továbbra is ott marad.
Próbálta átállítani szabad státuszúra az eseményt, de ezt is visszaállítja foglalt státuszúra néhány másodperc múlva.A tárgyaló erőforrásként van felvéve.
Miért csinálhatja ezt?
-
desolator
senior tag
Sziasztok
Az egyik public folderra szeretnék tenni egy auto reply üzenetet, azonban amikor ír rá valaki, az auto reply üzenet vissza jön a public foldernak. Exchange 2003 és ez a leírás alapján csináltam:
Mitől lehet ez?
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2003-as és egy 2008-as win szerverünk. A 2003-on van egy exchange 2003 a 2008-on pedig az smtp fut. Viszont reggel óta senki nem tud kifelé küldeni emailt. Befelé jönnek levelek és cégen belül egymásnak is tudunk küldeni. A következő event id-t találtam:
Log Name: DNS Server
Source: Microsoft-Windows-DNS-Server-Service
Date: 2014.03.27. 13:14:06
Event ID: 4013
Task Category: None
Level: Warning
Keywords: Classic
User: N/A
Computer:
Description:
The DNS server is waiting for Active Directory Domain Services (AD DS) to signal that the initial synchronization of the directory has been completed. The DNS server service cannot start until the initial synchronization is complete because critical DNS data might not yet be replicated onto this domain controller. If events in the AD DS event log indicate that there is a problem with DNS name resolution, consider adding the IP address of another DNS server for this domain to the DNS server list in the Internet Protocol properties of this computer. This event will be logged every two minutes until AD DS has signaled that the initial synchronization has successfully completed.
Event Xml:Van valami ötletetek?
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Egyik felhasználó nem bír küldeni leveleket az outlookból mert folyamatosan azt írja neki, hogy tele van a postaládája. Fogadni tud. Már gyakorlatilag totál üres, kb 10mb és a limit 200mb. Előtte valóban megtelt neki és azóta nem megy. Mi lehet a gond? Beállítottam neki már másik gépen is, ott is ezt kapja vissza. 2003-as exchange.
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Exchange 2003 alatt van egy olyan gondom, hogy a public foldert mindig újra fel kell mountulnom egyébként az alábbi hiba jelenik meg kliens oldalon:
Szerver oldalon pedig ez:
Ezután dismountolnom kell a serveren a public folder storet és utána működik.
Mi okozhatja ezt? -
desolator
senior tag
Sziasztok!
egy láma kérdésem lenne: ha egy e-mail cím minden beérkező levele át van irányítva egy másik exchange-s mail címre, akkor azt csak a az átirányító user outlookjából tudom kiszedni a szabályok közül, hogy ne kapja meg többé a leveleit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest