- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
válasz
pibácsi #68438 üzenetére
Van a gépemen Firefox is, az is működik, csak kicsit lassú, viszont érdekesen a Facebookot ott is kifogja és be kell zárnom. Ott is erre a Grabmi Filter Privacy-ra hivatkozik. A Win-7-en működik. (hallom, hogy akkor azt kell használni). Az egy laptop, nekem szimpatikusabb az asztali gép.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pibácsi #68432 üzenetére
Hol van a win 10, mint ahogy megjelent a blogban 5 éve? Jó lenne rászűrni arra, hogy mi okozza a problémát. Mert igen, működhet az XP, de lehet, hogy olyan komponenst igényel maga a weboldal ami belőle hiányzik...
Emellett myPal saját nyitó marketing szövege sem bíztató:
New Mypal is not such unstable as it was, download it and try.Ha más nem, akkor én innen vadásznék egy XP-kora beli firefox telepítót. Ha azzal működik, akkor a másik böngésző, vagy beállítása a ludas, ha nem megy akkor valami más lesz...
-
válasz
pibácsi #68432 üzenetére
Próbálkoztam én is MyPallal és elég jó böngésző, azonban önmagában nem is a böngésző a probléma, hanem az, hogy egy olyan rendszerrel mégy ki a netre, aminek már 10 éve nincs supportja. Azelőtt is biztosan ismerték sok sebezhetőségét, 10 év alatt meg pláne felfedezhettek hozzá még egy jónéhányat. Én nem akarom semmitől sem elvenni a kedved, csak gondold meg. Emlékeim szerint a Windows 10-hez is van még 32 bites verzió, ha nagyon öreg gépről akarsz netezni, vagy felhasználóbarátabb Linuxok között is van olyan, ami támogatja a 32 bitet és alacsony a rendszerigénye.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pibácsi #68154 üzenetére
Állandóra elrontani nem tudod, bármit törölhetsz, és újrakezdheted.
Ha megy az angol olvasás akkor bármelyik beállítás/settings füli i a githubos használatira dob, vagy youtube-on a "the hated one, ublock origin"-re kidobja azt a videót ami be is került a használatiba, mert jó. -
ledgeri
nagyúr
válasz
pibácsi #68148 üzenetére
A radír a nem kitörli a szabályt, hanem a legutóbbi mentett (lakatkattintás) óta eltelt változásokat vonja vissza a metés állapotáig, míg a listából való törlés kitörli az amit akarsz törölni.
Részletesebben: van egy állapot, és van egy oldal.
Az oldalon villámzol. Menteni nem tudsz, visszaradírozni nincs mit, ha kilépsz, vagy oldalt frissítesz az alapállapotod marad. (útban van valami... á nincs mögötte semmi)
Az oldalon pipettázol. Lakattal menteni nem tudsz, radírozni sem. Ha kilpész vagy oldalt frissítesz -mivel a pipettázás egyértelmű mentés- az állapotod mentett lesz. Ebből törölni a my filtersen belül lehet. (útban van valami, zavar, el onnan, nincs ott többé)
Vissza alapállapotra.
Ha az oldalon megnyitott ublockon belül látszódó, betöltött elemek (more gombra a villám melletti oszlopok) szűrését bizgeréled, akkor az időszakos állapot. kikapcsolással elvész, de oldafrissítésre megmarad. Megjelenik a lakat állandóra menteni, megjelenik a radír visszavonni a bekapcsoláskori/előző mentés utáni alapállapotra. Ha valamit elmentettél, és törölnéd akkor ez a my rules fülön visszavonható. (Ez való arra, hogy adott oldalon/ böngészőben ne töltsön be semmi twitter, semmi facebook. Ha zavaró akkor semmi youtube, stb.) -
ledgeri
nagyúr
válasz
pibácsi #68142 üzenetére
Az az egyik alap fukciója, az csak addig tart, míg nem frissíted az oldalt.
Ha valami állandóan zavar, és biztosan hosszabb távon el akarod tűntetni, akkor meg a mellette lévő pipettával saját szűrőlistát lehet létrehozni. Ez mellette lévő fogaskerekek, majd az új lapon my filters alatt látható listába kerül.
Nekem pl így létrehozott eltűntetéssel lett meg a youtube "kövi video" gombja levéve, de ha már youtube, akkor ide beillesztett listával lettek a youtube shorts-ok levéve (az egész oldalon csak akkor látok bármi shorts-ot, amikor én valakinek a csatornáján kikeresem.
A ublock tartalom blokkoló, és nem "reklámblokkoló", bőven lehet vele többet csinálni! -
válasz
pibácsi #68129 üzenetére
Amire van igény, arra van topik is, erre ezek szerint nincs. Ahogy nézem az utóbbi hónapokban összesen négy ember használt a PH-n XP + MyPal kombót. Ha nem akarsz megválni az XP-től, akkor érdeklődj annak a topikjában, hogy ki, milyen használható böngészőt ismer.
-
válasz
pibácsi #68127 üzenetére
Én speciál sosem hallottam róla, de mindegy is, mert ez a Mozilla Firefox topik, aminek semmi köze sem a MyPal-hoz, sem az XP-hez, sem pedig a reklámblokkolókhoz. Utóbbit esetleg próbáld meg itt, Reklámblokkolók topikja, a többi problémára pedig javaslom az XP cseréjét, és korszerű böngésző használatát.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pibácsi #67603 üzenetére
Bármely képszerkesztő, videó konverter, vagy szerkesztő amit használsz most azon, 99%-ban van neki elérhető alternatívája, frissebb, ingyenesebb. Ha az előbbiek közül az egyiken megtanulod a munkafolyamatokat, akkor egy másikban eligazodni nem bonyolultabb, csak és kizárólag "csak ismeretlenebb".
Hosszú távon nem jó, ha baj van, és kizáród azt -mint lehetőséget- ami legnagyobb eséllyel a kiváltó oka a problémádnak.
-
svgyula
addikt
válasz
pibácsi #67593 üzenetére
Szia! Nálad megtörtént a "codda" az xp támogatása/fejlesztése nagyjából a win 10 megjelenése után befejeződött. Nyilván ez nem jelentettet azt, hogy onnantól használhatatlan DE! A szabványok módosulása nem állt le és a te rendszeredet nem igazították hozzá! A rendszerfrissítést nem azért adják ki mert unatkoznak, hanem azért mert változnak a különféle rendszerek, gyorsulnak, más szabványokat használnak. Ezt azok akik frissítik az OS-t(windows) nem vesznek ezekből észre semmit ám megint ott a DE! Ezeket a módosításokat nem lehet a végtelenségig ugyanazon a hardverrel lekövetni! Nagyjából ugyanazért a sebességért, megfelelő működésért, 4-5 évente újjítani érdemes a hardvereket! Lehet halogatni de ennek a türelem az ára és a gép előtt eltöltött plusz idő ugyanazért az információért! Azt a gépet ami neked van már csak zárt láncú célhardverekhez használják.
Törődj bele, hogy az internetes szabványmódosulást már nem tudja lekövetni a géped és az oldal ahova bejelentkezel szintén kér egy bizonyos szintet a szoftvertől amit az xp már nem tud megadni ezért->kidob! Nem szívesen mondom és nem akarok senkinek a zsebébe nyúlkálni/nézegetni de érdemes lenne egy win10 képes gépet nézni akár használtan is! Annak 2025-ig van fejlesztése utána még évekig lesz biztonsági frissítése is. -
-
brd
nagyúr
válasz
pibácsi #63363 üzenetére
Az nem javaslat volt, csak a működőképességi problémára adott megoldás.
A javaslat az, hogy ne használd. Ám ha mégis szükséges, akkor is, semmiképpen sem automatikus indítással és csak speciális, vagy ismert és nem változó flash futtatására (pl. valamilyen régi eszköz/software vezérlőfelületének futtatására).
Szerk., régi verzió futtathatósága: ha offline megvan az offline települni képes telepítőd, és nem nyal be az Adobe-nak a böngészőkészítő és/vagy az adott flash készítője, akkor sehogy.
-
brd
nagyúr
válasz
pibácsi #63361 üzenetére
Kicsit aggódom a géped egészségéért. Jól értem, most úgy állítottad be a böngésződ, hogy bármilyen oldalon, kérdés nélkül el fog indítani egy régi Flash beépülővel flash tartalmat?
A frissítések elsősorban nem azért vannak, hogy jobban működjön, hanem hogy biztonságosabb legyen és a programot létrehozó/kiadó érdekeit jobban szolgálja (ez nem feltétlen esik egybe a felhasználó érdekeivel, lásd Windows10). A frissítés utáni javulás inkább azokra a programokra jellemző, amelyek nyílt forráskódúak és/vagy ingyen elérhetőek és általában nem egy kiadó terjeszti őket, hanem egy ember, vagy egy kisebb csapat, aki lelket is tesz bele.
-
PitLee
őstag
válasz
pibácsi #62548 üzenetére
Van ez a csudálatos "Mielőtt továbblépne" gugli ablak.
A bejelentkezés nélküli, (gondolom ip cím alapján) gyűjtött adatkezeléssel kapcsolatban lehet kikapcsolni pár szolgáltatást, amit elvileg sütikbe ment.A kérdés, hogy ezeket sütiket szeretném a kivételek közé felvenni azt hogyan kell?
A foxi beállításoknál van "Adatok kezelése" ahol ott vannak google sütik, de ott csak törölni leket, a "Kivételek kezelése" -nél meg nem jelennek meg . . .
-------------------------------------------------------------------------------------
Találtam egy addont de nem az igazi, görgetési sáv nem mindig mükszik vele.
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/google-consent-dialog-remover/ -
-
-
Cs1csó
titán
válasz
pibácsi #57072 üzenetére
Csak most néztem ezt a NoSquint Plus már lassan 1 éve nem frissült, ez már-már elavultnak tekinthető.
A Zoom Page WE még két hónapja sincs hogy utoljára frissült.
A Zoom for Firefox pedig 2(!) napja frissült.
Jobban szeretem, ha az apró- cseprő hibákat is megpróbálják folyamatosan javítani.
-
Kékes525
félisten
válasz
pibácsi #51839 üzenetére
Szerintem az ilyenekért nem kell pánikolni. Lehetetlen tökéletesen megvédeni magunkat a nyomkövetésektől, sőt szerintem még picit sem(
), hiába van szuper védelmünk. Nagyon sok program csinálhatja ezeket, amiről nem is tudunk, másrészt a működéséhez engedélyt kell adnunk. Persze az is igaz, hogy fölöslegesen ne tegyük ki magunkat ennek.
-
Kékes525
félisten
válasz
pibácsi #51216 üzenetére
"Ha feltelepíted a Firefoxhoz a NoSquint Plus kiegészítőt, akkor ha a Firefoxnál bemész az eszközök - kiegészítők - kiterjesztések funkcióba és ott kiválasztod a NoSquint Plus kiegészítőt, majd annak a beállítások fülét, akkor"
Vagy az eszköztár ikonsorból ráklikkeksz az ikonjára. Egyszerűbb.
Különösen azért, mert az oldalakat egyenként is testre lehet szabni.
-
Kékes525
félisten
-
válasz
pibácsi #46052 üzenetére
Esetleg ha van fent AdBlock-od, akkor szűrő formában ahhoz is hozzáadhatod innen.
http://www.kiboke-studio.hr/i-dont-care-about-cookies/
A többit már leírták előttem.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
pibácsi #46054 üzenetére
Szerintem az Intruder2k5 által linkelt kiegészítőre gondolt.
-
-
-
-
Steelmanus
addikt
válasz
pibácsi #43363 üzenetére
Ird be a kugliba rdsrv.com elso video How do I remove rdsrv.com redirect popup virus majd ezen az oldalon Fake Adobe Flash Player Installer and Redirect Virus.
Szoval elobb el kell tavolitani a kartevot. -
Matthewus
őstag
válasz
pibácsi #43363 üzenetére
Ha a Firefox és a Flash Player uninstallálása után is jelentkezik a probléma, akkor valahol máshol kell keresni. Próbáld ki az AdwCleaner-t és a Malwarebytes Anti-Malware-t, hátha talál valamit, esetleg még ellenőrizheted, hogy mi van beállítva a Windowsban DNS kiszolgálónak. Itt megoldásnak a DNS kiszolgáló megváltoztatását írják, valamint router reset-et.
-
törölt tag
válasz
pibácsi #40303 üzenetére
No és az nem zavar, hogy a Firefox 22-ben rengeteg olyan sebezhetőség van - a stabilitási frissítésekről nem is beszélve -, amelyek már régen be lettek foltozva? Persze ha a kép legfelső részét nézzük amit beraktál, abból látszik, hogy még mindig Windows XP-t használsz, innentől meg ugye meg is van válaszolva. Nem!
Ennyi erővel a Firefox 4.0 is lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest