-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
A NoScript fejlesztője is dolgozik rajta.
A Firefox 57 csak novemberben jön a release csatornára, addig még sok idő van, de nem árt előre jelezni a közeledő változásokat. -
Kékes525
félisten
Folytassuk Windows 7 - Mobilarena Hozzászólások itt.
-
nfsu17
veterán
most valami történt, pedig nem rémlik, hogy állítottam volna valamit.
de ahogy látom az adblock plus le van tiltva a 49-esben.Képességek
Kompozitálás Direct3D 11
Aszinkron görgetés/nagyítás nincs
WebGL-megjelenítő Google Inc. -- ANGLE (ATI Radeon HD 5700 Series Direct3D11 vs_5_0 ps_5_0)
Hardveres H264-dekódolás Yes; Using D3D9 API
Direct2D true
DirectWrite true (6.2.9200.22084)eddig a h264 dekódolásra no-t írt.
és mintha most sima lenne a 60fps is, legalábbis az a 2 videó, amivel teszteltem, az sokat javult.
-
Kékes525
félisten
Én nem így kapcsoltam be. Ez így most milyen a force-hoz képest? Jobb, rosszabb, egyenértékű?
1. browser.tabs.remote.autostart==>true Multi-Process Firefox: everything you need to know alapján.
2. extensions.e10sBlockedByAddons==>falseAmúgy nekem van egy browser.tabs.remote.autostart.2;true ilyen egyéni is. Ezt törölhetem?
-
törölt tag
-
vlevi
nagyúr
"Könyvjelző oldalsáv"
Eeeegennn.
Ez az, amit nagyvonalúan kihagynak a többiből. Én viszont, amelyikben nincs könyvjelző oldalsáv, azt a böngészőt dobom is ki a kukába. Hiába lenne bármi csodacsicsa. Ha ez nincs, akkor számomra használhatatlan.
A könyjelző oldalsávban egymás alatt békésen elfér, 30-40 könyvjelző, szemben az eszköztárral, ahol a megnevezésekkel együtt már lejfeljebb 6-7db, víszszintesen. És azzal is helyet foglal el a képernő értékes, függőleges részéből. Az oldalsáv viszont semmi helyet nem foglal, mert pl. a PH is 1024 szélesre van tervezve, vagyis vízszintesen alig a felét használja a monitornak. -
Krystal_s
addikt
X-notifier (nem a legújabb) több címet kezel és csak lekérdezi az összes címet, de nem marad belépve, nem léptet be egyik Google fiókba sem.
Az általad ajánlott (tegnap kipróbáltam) egyszerre 1db címet kezel alapból, mindig csak azt, amelyikkel bejelentkezel. Nekem 5-6 különálló címem van.
Amikor csak egy program kérdezi le a leveleket, az nem léptet be a Google fióka.
Gmailbe belépve viszont a Google fiókba is bejelentkezik és úgy is marad, (úgy minden tevékenységet, keresési előzményt naplóz az adott fiókhoz). Szóval én nem a Gmailben, hanem a Google fiókban nem akarok bejelentkezve maradni. -
BullZeye
veterán
Köszi, ezeket így hetente be kéne linkelni, mert kb 1 hónapja irritál.
faszság az egész hibaüzenet, én mint kisember tudok tenni ellene valamit? nem, be kell jelentkeznem? be. Ha szólok az adminnak, hogy ez van, válasz: hát, ez van...totál értelmetlen figyelmeztetni emiatt, nincs opció, hogy akkor most HTTPS-be lépjek be, mert nincs nekik.
-
teo77
őstag
Rendben!
Csako, DS39, köszönöm
Még annyit hadd kérdezzek, hogy manuálisan honnan kell törölni? Hol tárolódnak? Mert a .../Roaming/Mozilla/Bookmarks... könyvtárban nem találtam a Sync által hátrahagyott könyvjelzőket. És a könyvjelzőkezelőben meg nem szeretném mindig törölgetni a sok könyvjelzőt, hanem autómatizálni egy scriptel a dolgot. -
liksoft
nagyúr
Köszi, megtaláltam. Az Általad ajánlottban, és ez alapján valószínűleg a Menü II-ben is ott van, csak épp nem a megszokott helyen. A "Main Context Menu/Megnyitás új lapon" letiltása kellett. Megnézem a sorrendet tudom-e változtatni.
Jelentem, fullos! Megy benne! Köszönet, és örök hála!
-
leviske
veterán
Köszi! Csak browser.tabs.remote.autostart és browser.tabs.remote.autostart.2-t találtam.
A layers.gpu-process pedig már be van elvileg kapcsolva. Bár pont azon gondolkodom, hogy esetleg pont a Catalyst okozhatja a gondot. Fura, hogy gyakorlatilag input laggom van, a Mass Effect Andromeda, meg egyéb, komolyabb terhelést jelentő alkalmazások alatt meg nincs gond.
-
Egyéb érdekes különbség az 54.0a2 és az 54.0b3 között, hogy előbbiben jelezve van a gpu-process (kilőni is lehet) az about:support oldalon, utóbbiban (ami elvileg újabb) híre-hamva sincs, ha be van kapcsolva... (feladatkezelőben látszik, hogy van)
Azon túltettem magam, hogy csak aláírt addonokat lehet használni, mert csak egyet kellett lecserélnem (menu editor)
Ja és úgy tűnik az is dev verziós különlegesség volt, hogy a folyamatok sorszámát jelzi a füleknél. -
ztoldy
senior tag
Én innen néztem a beállításokat: [link]
browser.tabs.remote.force-enable true
browser.tabs.remote.autostart truevalamint az addon compatibility reporter-rel jelzem, ha valamelyik kiegészítő nem támogatja a multiprocess-t.
Így nekem minden gond nélkül megy 2/2 (felhasználó engedélyezte) jelzéssel az about:support-ban
-
erikke17
őstag
GPU_Process érdemes bekapcsolni? (beállításokban nem találtam meg)
D2D: Win7 64bit, emlékem szerint 32 bites FF-el ment talán, oh SP1-em nincs fent. Akkor ez így halott?
about:configban ezek jöttek ki d2d és direct2d-re:
gfx.crash-guard.d3d11layers.feature-d2d;true
gfx.driver-init.feature-d2d;true
gfx.direct2d.force-enabled;true
gfx.direct2d.disabled;false -
erikke17
őstag
Sikerült felraktam minden meg maradt
Viszont nekem ez fura about:support részen:
DöntésnaplóD3D9_COMPOSITING
disabled by default: Disabled by defaultDIRECT2D
unavailable by runtime: Failed to acquire a Direct2D 1.1 factoryGPU_PROCESS
unavailable by runtime: Multi-process mode is not enabledEzek szerint nincs hardveres gyorsításom?
-
bul07
nagyúr
Rányomtam feljön ez az ablak itt Igenre de mégse kapcsolódik ki
Köszönöm hogy próbáltál segíteni ez így marad, nem szenvedek vele tovább, ha nem változik meg a új lapos dolog akkor letörlöm és keresek másikat
-
-
-
Rasiel
senior tag
Chrome-ot nem, mert nincs fenn, maximum Edge-ben, esetleg Internet Explorer-ben tudok tenni egy próbát. Firefox-ban alapértelmezett profillal is ugyanez a helyet.
"Annyi információt találtam, hogy pont az 52-esbe került bele a támogatás + azt vettem ki a szövegből, hogy Win10 kell az Anniversary Update-tel együtt"
Mindkettő adott nálam.Igen, kisebb felbontáson is a CPU-ra hárul a feladat, 1440p/60FPS-ig nincs is gond, mert addig probléma nélkül meg is oldja, különösebben nem is magas CPU-kihasználtsággal.
Ugye - mint már írtam - Flash Player-rel működik a GPU-s gyorsítás, viszont ott meg 60 FPS nincs, illetve ezzel nem is olyan folyamatos a lejátszás. Értem ez alatt azt, hogy a Flash-el nem olyan smooth (sima) az egész.(#50178) Matthewus: Neked is köszönöm a segítséget!
CPU upgrade a közeljövőre van ütemezve, viszont addig gondoltam megoldanám ezt a problémát. Egyébként nem annyira vészes a dolog, mert 4k/60FPS-es videókba nem sűrűn botlok bele YouTube böngészése során, csak hát na, mégis csak szúrja az oldalam, hogy nem megy problémamentesen a gépemen.
Viszont, ahogy írtam csako-nak, alacsonyabb felbontású videók esetén sem megy a GPU-s gyorsítás html5 esetén. -
-
Rasiel
senior tag
CPU-nak nem megy már a 4k 60 FPS, nézhető ugyan, de egy pl. 4 perces videó alatt párszor beröccen, a kihasználtság is 90-100%-os egy ilyen videó lejátszásakor. Éppen ezért gondoltam arra, hogy a GPU-s gyorsítás megoldás lehet rá.
Egyébként a CPU egy i5-2500K 4,2 GHz-re tuningolva, a VGA pedig egy GTX 1070. -
Rasiel
senior tag
-
Miki551105
újonc
Ebbe az oldalba szeretnék bemenni. http://labdi.autoddns.com:1181/WebClient.html
Amikor bejön, akkor a "link sor" - nem tudom jól nevezem-e meg, de ahol a link neve látható, elején, azaz bal oldalon vannak az oldalinformációk. Mellette most - ahogy itt vagyok ezen az oldalon - egy zöld lakatot látok. De annál az oldalnál egy piros vonallal áthúzott lakatot, amire kattintva az van írva, hogy a kapcsolat nem biztonságos. Na most én úgy gondolom, hogy ezen kellene valamit beállítanom, hogy ne vegye figyelembe a nem biztonságos kapcsolatot. Konkrétan nem enged be az oldalra még a jelszóhoz sem. (A WebkitPlugin alkalmazást már többször is letöltöttem és elindítottam, de így sem) Ha hülyeségeket írtam nézd el, nem vagyok informatikus -
-
DS39
nagyúr
Értelek és jogos, de ezt globálisan ki fogja kihasználni?
arra gondolok, hogy egy zug hacker megszerzi pár személy adatát így, de mondjuk nagy tételben, hogy lehet ezt megvalósítani, a blog.hu-n van 650 ezer (tipp) regisztrált felhasználó, valaki megszerzi mindegyiknek az email cím+jelszó kombóját, elkezdi egyesével, hogy hátha azzal be tud lépni FB-re, vagy gmail fiókjába vagy rááll erre a projektre 50 unatkozó kocka?
akkor is sok idő és energia, anyagi előnyt nem feltétlen tudnak ebből csinálni.egyébként nekem napi használatban talán 1 olyan oldal van, ahova belépek és nem https, a többi már mind, szóval azért terjed ez, és érthető a kezdeményezés a Mozilla részéről, csak lehetne ezt kevésbé erőszakosan is.
-
DS39
nagyúr
igen, csak kérdésem az, hogy miért kell feltétlen https, mondjuk egy blognak, vagy fórumnak?
evidens, hogy egy netbank, és hasonló személyes, pénzügyi, stb adatokat tartalmazó oldalaknál elvárt, hogy titkosított csatornán menjen, de mondjuk itt a PH-n se feltétlen lenne rá szükség. -
DS39
nagyúr
ezzel mondjuk egy apró probléma van csupán, mármint a feature-rel, nem a hozzászólásoddal, hogy a figyelmeztetés megjelenik, de nem ajánlja be az űrlapelőzményeket. miután kikapcsolod, már beajánlja.
szóval a figyelmeztetés nem baj, de azért akkor már ne is jelentkezz be? (persze ha fejből emlékszem mi volt a loginnév az adott oldalhoz akkor nincs gáz) -
Kékes525
félisten
Oda nem tudom, csak a könyvjelző eszköztárra, az azért más, mert az egy plusz sort visz be, ami már nekem sok.
Mit tud ez: Beyond Australis: Miben több, mint az alapértelmezett. Én a két Classicot (toolbar és themet) használom erre is.
(#49751) Syl: Ezt (is) szeretem a Firefoxban, hogy nagyon flexibilis, szinte úgy variálom, ahogy akarom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest