-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
kranazoli #21652 üzenetére
Beszélt akárki itt az UVDről rajtad kívül?
És válaszolva a kérdésedre, ezt szeretném, azaz ami a kép jobb és bal szélén található, úgy, hogy ne fagyjon szét az AMD drivere a FLASHnek köszönhetően. Mert az általad oly sokra tartott Furmark 150/200on futva 1 óra után sem fagyott szét úgy, ahogy Flashtől 5 másodperc alatt.
Nem mellesleg a kép pontosan ugyanilyen Flash9-el UVD, és GPU gyorsítás nélkül, úgyhogy nem közvetlenül a GPU gyorsítás miatt olyan a YT lejátszója amilyen, így szeretném megszünteti ezt, de nem lehet, mert pár programozó úgy gondolta "nesze bazdmeg ez van, edd meg!"Kártya lassan 2 éves, azóta van downclockolva, semmi baja nincs köszöni szépen. Nem hasamra ütöttem az 5 géppel, ennyi van itt, szeretnél róluk képet? Még nem láttál 5 gépet egyszerre vagy wtf?
-
Krystal_s
addikt
válasz
kranazoli #21638 üzenetére
szia, én nem vettem észre ,hogy hardveres gyorsítással vagy nélküle más lenne a videó minősége. 3 gépen is néztem, egyik lcd tv-re van kötve, ott azért elég jól kéne látnom...
mióta kijött a 10.3 sz.r player azóta 2 gépemen is ki kellett kapcsolnom a hardveres gyorsítást ,mert ha teljes képernyőre tettem a youtube videókat ,akkor nem volt kép, azaz fekete kép + hang volt kisebb ablaknál ok volt. ezek a gépek nem támogatják a h.gyorsítást, korábban mégsem okozott gondot, ha be volt kapcsolva. ( ati vga van mindkettőben )
ma viszont egy még érdekesebb dolog történt az alig 1 éves gépemmel, ami Inteles.
azt vettem észre, hogy az 1080p-s youtube videók akadnak. én viszont tudtam, h a gépemnek simán bírnia kéne. a video fps 6 volt. nem akartam elhinni. aztán kikapcsoltam a hardveres gyorsítást éééés a kép gyönyörű lett a videó akadásmentes és az fps 31 !én elhiszem ,hogy a driverek is sz.rok ,de ez a flash player komolyan...nem hiszem el, h nem képesek vmi normális alternatívát kitalálni és h évek óta ez a fos van csak,ami a sima böngészést is lassítja, mert minden tele van flash-el. nem furcsa ,h mennyi embernek van vele gondja ? most vennem kéne 4iknek egy nvidia-s gépet ? hát nevetséges lenne
szerencsére eddig még elég nekem kisebb felbontásban egy yt videó és bízom h lesz újabb driver, de azért várom, h elterjed a html5 vagy vmi más és az adobe mehet a kukába.
-
BullZeye
veterán
válasz
kranazoli #21638 üzenetére
Én meg írhatnám, hogy használnám Flash9-et, de mint írtam (lehet elkerülte figyelmedet), de jó pár flash game, és player már nem támogatja, és új kell neki. Ha lehetne használni, azt használnám, és nem itt nyavalyognék.
Semmi probléma, kötekedj megint, kérdem ismételten, biztos azóta vettél már fogyasztás mérőt, úgyhogy kimatekozod nekem, hogy proci többet fogyaszt.
Megsúgom csöndben, hogy alapjáraton gépem 105W~ot eszik, terhelés nélkül, ha CSAK a VGA órajele felugrik, már 160W. És itt még nem nézek semmi videót, nem játszom, csak megy az asztal és nézem a hátteret. Ha csak kis egy ICIPICIT használod az eszed, és kiszámolod, hogy egy Youtube videó kb átlag 4 perc, és 4 percig használja procit 80%on, és kb óránként 1 YT videót nézel átlagban. Akkor hamar kibukik, hogy hosszútávon qrwra nem éri meg felemelni az órajelet.Downclock, megint látszik mennyire képben vagy, ha fogalmad sincs mire jó. Majd előbb utóbb rájössz, hogy nem mind1, hogy ha van 5 gép a háztartásban, amit csak hetente 1-2 napot használnak játékra, akkor nem mind1, hogy netezés közben 100, vagy 160 wattot eszik. Ezért kell pöcsölni vele...
Ha Flash player 9, amin nem volt GPU gyorsítás tudta UGYANAZT a minőséget hozni fagyás nélkül proci használattal, akkor miért kéne belenyugodnom, hogy a Flash 11rc-be nem képesek belerakni egy beállítást, hogy kikapcsolja ezt a gyorsítást?
edit.:
Kb-ra kiszámoltam alulbecsléssel, 5 gépnél évi 50k-t takarítok meg ezzel, ez sztem megér annyit, hogy utána járjak a dolgoknak. -
BullZeye
veterán
válasz
kranazoli #21633 üzenetére
Rakj fel egy Flash9-et és nézz egy youtube videót, aztán ámulj, hogy ott is van Hardveres gyorsítás pipa, de mégsincs GPU gyorsítás, és ott 3 1080p videó egyszerre simán fut akadás mentesen, igaz 80% procit használ, de legalább szép, és nem fagy szét.
Szakadj már le erről a VGA a hibás témáról, VGAval semmi probléma nincs (ahogy a pny570-el se volt
), ha lenne probléma, akkor 150/200on játszva is szétfagyna a játék, vagy dobna egyéb hibákat is, de nem teszi. Egyedül a flash fingatja meg a downclock miatt.
Flash miatt pedig nem fogom felemelni az órajelet, hogy +40Wattot zabájlon.
Engem az zavar, hogy Flash9-et felraktam, használtam, és jó volt, szépek voltak a videók, normálisak voltak a betűk full screenben is. Akadásmentesen futott egyszerre 3 1080p videó, és nem fagyott be 5 másodperc után. VGAval semmi baja, egyszerűen 100%on hajtja 2 720p videónál a 150/200at, viszont csakazért sem kezdi el a procit nyűni, és emiatt behal.
Csak a probléma, hogy Flash 9el egy csomó minden nem müxik, játékok, playerek.
-
S-IW
tag
-
BullZeye
veterán
válasz
kranazoli #21300 üzenetére
Találkoztam több flash reklámmal, ami dettó megemelte az órajelet Nvidia/AMD kártyán, 1080p videóknál yousabletubefixel én nem vettem észre különösebb minőség romlást, de ígérem le fogom ezt is tesztelni ma-holnap. Egyedül a Flash lejátszó csúnyább (gombok alul), az meg nem vészes, hisz fullscreenben, amikor észrevehető lenne, eltűnik pár sec alatt.
Fogyasztásmérővel mértem az értékeket, nem a levegőbe beszélek. Attól, hogy nincs terhelés alatt a kártya, még 50-60 Wattal többet eszik. Megsúgom csöndben, hogy terhelés alatt +150wattot fogyaszt.
Nálam, egy hd4890oc-vel szerelt gép, nyugalmi állapotban, (semmi program, csak asztal) 121W helyett 174W-ot eszik CSAK azért, mert magasabb órajelen megy a TERHELETLEN VGA.
-
Gabesz144
senior tag
válasz
kranazoli #21300 üzenetére
Nálam az a helyzet hogy nem szoktam gépen videókat nézni arra ott a TV
.
Nálam azért jó ha nem megy 3D-be böngészés közbe és azért a hőfokok is 8-10 fokkal alacsonyabbak. De most ahogy elnézem YT-be ha videót nézek megemeli az órajelet.
Eddig ha felléptem Hardverapróra akkor is emelt órajeleken ment de most csak ha YT-n videot nézek. Ez így jobb mint volt -
kranazoli
senior tag
válasz
kranazoli #21254 üzenetére
Pl. ez egy másik alternatíva a QuickDrag addon-ra:
Csak ez már régi. Kommentek között van újabb, de úgy emléxem az sem kompatibilis pl. 6-os; vagy 7-es Fox-al. De Addon Compatibility Report-errel minden probléma nélkül használható:
Itt van frissebb, amelyik talán kompatibilis is a 6-os és 7-es Fox-okkal.
-
-
Mosanke
senior tag
válasz
kranazoli #21125 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, de nálam már azóta így van ez beállítva, amióta a FF-ot használom.
Most (csak újabb próba képpen) kattintgattam ide-oda majd megnéztem, hogy hogy áll a Gyorsítótáram. Kiléptem a FF-ból és visszalépve újra csak azt látom, hogy nem törlődtek ki, maradt az 5,3 MB. Régóta így van már csak gondoltam rákérdezek, hogy mit kell esetleg még beállítanom ahhoz, hogy kilépéskor automatikusan törlődjön és ne nekem kelljen mindig manuálisan kitörölnöm. -
nggabi
félisten
-
-
fatal`
titán
válasz
kranazoli #20982 üzenetére
Semmivel sem beszédesebb, a dátum szerinti verziózás nem mutat semmit, csak annyit, hogy van új. Bár az újfajta FF és Chrome verziószám pontosan ugyanilyen nulla információtartalommal rendelkezik.
Mert régen volt a major, minor verzió meg a buildszám és ezek jelezték, hogy mennyi változás történt.
-
-
fatal`
titán
válasz
kranazoli #20905 üzenetére
"Szerintem ilyet nem lehet. Ha bezárod ezt az "utolsó" tab-ot, akkor bezáródik a böngésző is."
Lószart.
Tabmix plus.
Java 7 addonja nem kompatibilis az FF6-tal, de ettől még a java működik.
Igazság szerint, fogalmam sincs mit csinál az az addon, régen is letiltottam mindig.
-
Kam1kaze
aktív tag
válasz
kranazoli #20867 üzenetére
Mert nekem az ki van kapcsolva, hogy mindig látszódjon. Így néz ki
Ha meg megnyitok még egy lapot, és utána testre akarom szabni, eltünteti a + jelet mögülük.
Tudom, fájl -> új lap... de olyan megoldást szeretnék, mint az FF3-ba volt.
Be tudjam mondjuk rakni a kezdőlap ikon mellé, vagy bármelyikhez. -
sadams
tag
válasz
kranazoli #20824 üzenetére
Ramból lecsípek egy darabot és oda rakom ezeket, ezáltal még gyorsabb is mintha az SSD-n lenne.
Azt nem bírom megérteni, hogy áthelyeztem cachet, akkor miért nem oda töltöget. Közben átraktam FF profilt is, ez sem segít. Igazából a helyét sem sikerül meghatározni, mert fogy a hely SSD-n (mikor bezárom youtube tabot, akkor pedig fel is szabadul), de gyakorlatilag nem változik a mappák mérete. Érthetetlen.
-
-
acc200
tag
válasz
kranazoli #20768 üzenetére
Köszi! Végül mára megoldódott a dolog.. Igazából nem tudom, hogy mi vagy hogy lehetett, mert tegnap kb 3x újraindítottam meg egész nap futottak az ellenőrzések, de mind hiába.. Aztán ma reggel benyomta és megoldódott.. Nem tudom, hogy mi volt ez, de most megúsztam 1 win reinstallt meg jó pár óra progireinstallt.. Am nem használok vírusirtót, ezt szoktam lefuttatni és eddig nem is volt semmi gond.. Csak anyám meg húgom ideült a géphez, mert nem voltam otthon, felraktak vmi adobe frissítést meg még vmit, és ez lett..
Nah de köszi a válaszokat, további szép estét!
Szerk.:
Más, az xmarks miért nem szinkronizálja a jelszavakat? Azt írja, hogy tiltva, de nem találok semmi opciót arra, hogy engedélyezzem..
-
fatal`
titán
válasz
kranazoli #20712 üzenetére
Operát használok, de használtam pár napig a 6os béta FF-et (béta4). Stabil volt, néha megállt pár másodpercre, de össze nem omlott egyszer sem.
(#20713) banhammer: De működött volna, mert a win7 hiba esetén (ha nem olyan súlyos) újraindítja a vga drivert. Ilyenkor viszont többnyire az azt használó alkalmazások elszállnak, ettől is lehetett a crash.
-
canniball
nagyúr
válasz
kranazoli #20636 üzenetére
"Csak Én vagyok ennyire balf*sz vagy esetleg más is?!
"
Csatlakozom, már ketten vagyunk.Leopaard!
Nem gondoltam volna hogy ilyen egyszerű lesz de tényleg működik, köszönöm!Persze közben azért találgattam, most meg hogy tudom a jelszót azt vágja az arcomba hogy rápacsáztál haver, túl sok próbálkozás, f@szom az elmű túlbiztosított rendszerébe is!
-
fatal`
titán
válasz
kranazoli #20651 üzenetére
Ne siess vele annyira és nem lesz gond
Nem azt mondtam, hogy nálam okés, hanem engem nem zavar, hogy így van. Valszeg ugyanolyan mint nálad.
Ez pont olyan, mint az Opera speeddial ikonoknál, sokan nyomkodják az x-et az elemeknél a jobb alsó sarokban és törölgetik ki véletlen az elemeket, nekem még egyszer sem sikerült eltalálni, mert a képre kattintok
-
fatal`
titán
válasz
kranazoli #20551 üzenetére
Így van. Amíg nyitogatod a füleket (illetve újabban, amíg be nem töltött az összes) addig megfagy az egész nem lehet még görgetni sem normálisan.
Bezárásnál ugyanez.
Tudom, hogy valószínűleg azért van, mert web alapú nyelvekkel van felépítve az FF GUIja is, de ez nem vígasztal.
Szóval a js motor helyett mostmár elkezdhetnének erre is gyúrni.
-
Duplicon
csendes tag
válasz
kranazoli #20435 üzenetére
Na azért csak megoldottam.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kranazoli #19759 üzenetére
browser.download.manager.scanWhenDone - ezt kell false-ra kapcsolni, hogy ne csináljon vírusellenőrzést. Sajnos ennek a vírusellenőrzésnek én semmi értelmét nem látom, még sosem fogott meg egy kártevőt se. Sokszor nagyon sokat kell várni, mire befejeződik, de nálam végtelen ciklusba még sosem fordult.
Ha a fenti kulcs átállítása nem oldja meg a problémát, akkor egy diagnosztikát ajánlok az első hszből.
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #19393 üzenetére
Sziasztok!
En a Nightly Tester Tools-t hasznalom Force modban, ez az elso amit feltelepitek nem lesz gond egy ideig a kiegeszitok telepitesevel
Van nekem is egy problemam, a YT videoknal nem mutatja az elotoltes pl ha leallitom a lejatszast.
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #19028 üzenetére
Szia!
Koszonom az elismerest, de ugyvagyok vele hogy ha van valami problema amihez eleg az en - nem valami magas - tudasom, hat megprobalok segiteni.
Mindharom vincsimen a meretukhoz igazitva van egy aktiv C particio, es meg masik ketto D,E es csak ezeket hasznalom, ha hasznalom, mert altalaban lehuzom oket most eppen a 320-as Wd-rol irok W7 32 bita alol. Ez bevan lakva, most eppen ezen hasznalom az Aurorat.
A registry modositast nem is kell megcsinalnod a plugin-container ha egyszer elindul akkor mar ugyis fut csak elirtam a memoriahasznalatat Kb-ot irtam Mb helyett
Gondolom olvastad (#19001) xabolcs hsz.-at, Ő jobban vagja ezt a temat, en is csak egyeterteni tudok vele.
A Chrome-ot kihagyom csupan a topikjat olvasom azt is csak par honapja kezdtem el de ahogy olvasgatom az sem lesz telepitve a gepemre soha amiota van FireFox, azota azt hasznalom nameg az Operat RSS-re.(#19029) Sweet Lou 6 En szemuveget hasznalok de nekem ugy tunik a kepek alapjan hogy az IE9-ben rosszabbak a fontok kinezetei mint a FireFox-ban. Csak en latom igy?
-
xabolcs
őstag
válasz
kranazoli #18935 üzenetére
szerintem azert marad a memoriaban, mert nem tudja a firefox, hogy lesz-e ra ujbol szuksege (nyitsz-e flash-es oldalt meg).
ahogy lathattad, azert valamennyire kipucolja, de nem zarja be: az is eleg eroforrasigenyes melo, mig felepiti azt a kornyezetet, hogy a bongeszo egyes reszei egy kulso programmal beszelgetnek.
ha mindig bezarna, midegyik flash-eles vegen, akkor tiszta lassu lenne a bongeszes.
egyszeruen eroforras takarekossagi szempontbol nem csapja ki a memoriabol. a mai szamitogepek memoriamereteihez kepest nem sokat zavar az a par mega fogyasztas.annak a nehany megabajt visszanyerese erdekeben sem ajanlott kikapcsolni a hasznalatat,
mert akkor egy hibara futo flashvideo nem csak azt a beagyazott videot viszi magaval, hanem az egesz bongeszo megy vele.
persze a te dontesed, hogy szabad memoria kell, vagy uzembiztossag. -
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #18999 üzenetére
Szervusztok!
Azzal kezdem hogy igazat kell adnom Neked, mert az ejjel feltettem a harmadik vincsimre egy W7 32 bitest + amit a WU-rol leszedett beleertve az SP1-et is, kiveve az IE9-et mert az nekem nem kell, es a Oracle-Sun.Java-1.6.25-t + Catalyst 11.4. A W7-ben nem allitottam semmit, es nem is modositottam sem a szervizt, sem a registry-t.
Ezutan feltelepitettem az Aurora-t ugy hogy csak wmpff.1.0.xpi-t + wmpfirefoxplugin.exe-t Adobe Flash Player 10.2.159.1-t telepitettem mas egyebet nem, pl FlashBlock, AdBlock stb. A bongeszot mindig ures lappal nyitom meg. Azt meghagyva es uj fulon eleg volt megnyitni a PH-t es par forumot ahol volt flash es maris megjelent a plugin-conatiner, meg flashvideot sem nyitottam meg. Ezutan bezartam a tobbi fulet es csak az ures ful maradt, na meg ahogy irtad a plugin-container, 2-7 Kb memoria hasznalattal.
Ezutan kiprobaltam akarcsak Te, FF4, Nightly, es mindben igy mukodott, ebbol en azt a kovetkeztetest vontam le hogy ennek igy kell mukodnie, hiszen a szuz bongeszoben nincs flashblokkolo igy a plugin-containert is a memoriban tartja es kontrolalja, ha sok flash van nő a memoria igenye, ha ures lap van akkor lecsokkenti a leheto legkissebb ertekre ez nalam nagyjabol 2-3 Kb volt.
Azt a segedprogramot ami kilovi a nem hasznalt taszkokat nem a bongeszo miatt tettem fel hanem egy regi program miatt mert sajna muszaj hasznalnom, de galibat tud okozni.Tehat elnezet Kerek amiert nem jol ertelmeztem amit irtal.
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #18987 üzenetére
Rendben, nem vitatkozok tovabb. Mint irtam nalam kilotte a plugin containert csak lassan.
Ha csak az FF hibaja lenne akkor elismernem csakhogy az OS-nek ellenorinie kell a mar nem mukodo taszkokat es azokat be kell tudnia zarnia. Nalam miert zarta be csak lassan? Azert mert eroltetve van hogy a mar nem futo taszkokat loje le. Ennyi. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest