Hirdetés
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- IOS kérdés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszönöm szépen! Úgyfest, hogy bevált.
-
Sziasztok ismét.
Van valaki, akinek az index fotói nem jelennek meg? Ma este jelentkezett nálam, minden mók nélkül. -
Steelmanus
addikt
válasz
littleNorbi
üzenetére
-
jpisti
senior tag
válasz
littleNorbi
üzenetére
En most frissitettem a vga driveremet, de meg nem probaltam azota.
Meg valami 2010-es Catalyst volt fent... -
jpisti
senior tag
válasz
littleNorbi
üzenetére
Olyasmi mint ami nekem van? (Lsd: kicsit lentebb.)
Most latom, hogy igen. Pont olyan... de, nekem csak a facebook-on és a Szerencsejatek honlapjan csinalja.
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Miért torzítja így el a betűket a Firefoxom? -
fradi81
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ez sem csinálja azt ami nekem kell de köszi.
-
Steelmanus
addikt
Akkor lehet hogy a Flashplayer a ludas a dologban, probald ki tiltsd le a ProtectedMode-ot. Itt irtam en is rola de ha rakeresel akkor talalsz masokat is, akik ebben nekem is segitettek.
ProtectedMode kikapcsolasa flash hibas megjelenitesekor. -
keszo
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Szia
frissítettem a drivert, de nem oldotta meg a gondot
továbbra sincs kép a videóknál csak hang FF-nélesetleg további tanács hogy mit nézek meg
-
Steelmanus
addikt
M3oH es DS39 Koszonom a segitseget, sikerult.
-
DS39
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
külső szűrő hozzáadásánál megadod ezt a linket: http://ajnasz.hu/adblock/recent
-
M3oH
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Elvileg, ha rakattintasz a feliratkozas -ra, akkor adblocknak automatan hozzakellene adnia. MAsik megoldas, hogy a txt cimet, manualisan hozzadod az adblocknal.
-
jpisti
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Az utóbbi időben, olyan ~3 hete vettem észre hogy a facebook oldalán egy pár másodperc után soronként összetöredeznek a betűk és olvashatatlanná vállnak. Más oldalakon eddig még nem vettem észre ezt a jelenséget csak egyedül még a Szerencsejáték Zrt. oldalán.
Amint a képmetszővel próbáltam képet lopni a problémáról, azonnal kitisztul. Így csak fényképezőgéppel tudtam képet csinálni a problémáról.
Próbáltam Chrome alatt is és ott működik rendesen.
Találkozott-e már valaki ezzel a hibával és mi lehet a megoldás? -
Steelmanus
addikt
Szeretnem kiboviteni az AdBlock listat az Ajnasz oldalon levo listaval, de nem jovok ra hogy mikent kell. Ha letoltom akkor kapok egy *.txt fajlt de azt hogyan adom hozza a listahoz, vagy csak a Sajat listahoz lehet valahogy rendelni?
-
DS39
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
a 19-esben nekem nincs vele bajom, fél évvel ezelőtt még verte volna az adobe-t sebességben, de azóta az adobe is fejlesztett, és jelenleg azért az nekem jobban tetszik. viszont én ezt arra írtam hogy a firefox sajátjának működéséhez nem kell az adobe-nak telepítve lenni.

-
Steelmanus
addikt
Azert kell meg mindig kulso, mert a beepitett meg eleg kiforratlan. En a 20.b4-en is kiprobaltam, de lassu, es nem jol mutatja a doksit, sok elem hianyzik stb. En a PDF-XChange Viewer 2.5.210-et hasznalom es villamgyors.

Atkapcsoltam a beepitettre, a Beta alatt amit adtal linket minden zold.
-
werttzui
addikt
Üdv ! A firefoxban elvileg van beépített pdf olvasó ,egyszer működött,de azóta semmi .
Rákattintok egy webes pdf állományra : megnyitás és csak üres oldal jön be . A megnyitás fül ott marad és annyiszor eljátszhatom vele ahányszor akarom,de nem nyitja meg a doksit. Ötletek? -
keszo
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszönöm a tanácsot!!
Igen win7 64bit
Akkor ha jól értem a vid.kártyához új driver kel, és megjavul?Ezt a fejetlenséget!
Egyik nap még megy, majd 3nap múlva már nem. -
Steelmanus
addikt
A 4xxx szeriahoz mar csak Legacy driver van, Cikk, es innen letoltheto, ha 64 bites az OS.
AMD Catalyst™ Display Driver
Amugy nem kell a dotnet 4 ala es sem hasznalom a beepitett 3.5.1 SP van fent, amit a WU telepitett.
Igaz hogy a regi karikhoz amugy is a 11.9 vagy a 11.12 driver a legjobb en is sokaig azt hasznaltam, most is csak probakeppen van fent a 13.1 mert feltelepitettem a Platform cseres Windows6.1-KB2670838-x64 nem kotelezo DX kiterjesztest.
A Chrome sajat fejlesztesu Pepper nevu flash-t hasznal, az nem egyenlo az Adobe termekkel. -
keszo
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszönöm
ATI 4850
eddig nem volt vele gond
Chrome-nál nincs ilyen gond -
pethYeti
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Úgy sem tölt be semmit, szürke az egész.
Nah... Adblock blokkolta...
-
pethYeti
addikt
Firefox alatt ez másnak sem tölt be?
-
mikk2000
őstag
válasz
dances
üzenetére
A magyar nyelvű posztban amit idéztél vannak hivatkozások (legalul) angolul, ahol le vannak írva ezek a gyorsítások (amik lehet már nem egészen működnek az új FF-ben ahogy írták fentebb) mit jelentenek.
Ha a youtube általad nézett videója adobe flash player-t használ, akkor hogy az hogy használja a hardveredet arról az adobe flash player pugin tehet, így náluk kell reklamálni az esetleges gyorsítás végett. De az is lehet így is gyorsítva van, csak mivel nem volt mihez viszonyítanod, így nem tudsz róla. Próbáld meg kikapcsolni egy youtube videónál a hardveres gyorsítást (jobb egérgomb a videón) hogy így változik-e a cpu használat. Ha igen (nő), akkor már eleve gyorsít... amennyi tőle telik.
-
keszo
őstag
Nálam olyan probléma lépet fel a FF 19.0.2-nél, hogy ha youtube videót akarok nézni csak zöld villogás van. A hang jó.
Chrome-on jó. -
samfishR
senior tag
halló!
FF 19.0.2 van fent, és kérdésem lenne, hogy hol lehet beállítani, hogy az új ablakot ne teljes képernyőben nyissa meg? pl itt ha rákattintok bármelyik meccsre,
új ablakban nyitja meg. régen kisméretű ablakban nyitotta meg, de kb 2hete teljes képernyőben hozza be... át lehetne ezt állítani valahogy? -
Steelmanus
addikt
Az AdBlock Easy list helyet mot ajanlotok? A HUfilter mar fent van, de az Easy nagyon lassitja a bongeszo negnyitasat, pedig a 10 Betat hasznalom es a szurok nelkul gyorsan nyilik.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Sajna nem jo 19 alatt mert nem lehet beallitani.
-
dances
tag
válasz
mikk2000
üzenetére
A beállítások előtt ugyanez volt a helyzet!
"Mellesleg az általad elvégzett módosítások leírását böngészve nem látom azt hogy ezeknek bármi köze lenne youtube videók lejátszásának gyorsításához."
Akkor ezt hol/hogyan tudom megtenni?
GPU segítségével gyorsított ablakok: 1/1 Direct3D 10 --> ez akkor mit jelent?
-
fradi81
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
A gond az hogy ekkor is rá kell újból frissíteni mert a régi tartalom jelenik meg, de ez van ezt kell szeretni.
-
-
fradi81
veterán
Mostanában olyan a firefox hogy indítás után csak az aktuális lapot tölti be, a többit csak akkor mikor rákattintok, na de akkor sem a jelenlegi tartalmat frissíti, hanem a régit, tehát újra frissítenem kell. Erre van valami okosság?
-
-
mikk2000
őstag
válasz
dances
üzenetére
Helló.
Mindig hasonlítással érdemes kezdeni, tehát hogy a beállítások előtt mennyi volt, és aztán menyi volt a proci terheltsége. Ez a leírásodból kimaradt.
Mellesleg az általad elvégzett módosítások leírását böngészve nem látom azt hogy ezeknek bármi köze lenne youtube videók lejátszásának gyorsításához.
-
dances
tag
Üdv!
Kis segítséget kérnék; problémám a következő:
ezen leírás alapján beállítottam a hardveres gyorsítást, viszont youtube 720p-s videóknál a proci terheltsége 30-40% körüli. (gépről nézve viszont bd25-nél is csak 15% körül van)Az about:suppurt-ban ezeket látom:
(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2013-03/10/213143_qstcbmwtrwpxgyro_2.jpg](IMG:/dl/upc/2013-03/10/213143_qstcbmwtrwpxgyro_2.thumb.jpg)(/IMG)[/L]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2013-03/10/213143_k7ntshwbjvnwynmq_1.thumb.jpg/800)
Athoon II X4 630 proci
Integrált Ati radeon hd4200 videó kártyáról van szó -
Visormail
addikt
-
fradi81
veterán
hali
Mit kell beállítani ahhoz hogy linkre kattintáskor ugyanazon a lapon nyissa meg? Másik hogy ha sok lap van megnyitva, mi kell ahhoz hogy a bezáró X-ek ne tűnjenek el? -
Mosanke
senior tag
-
Mosanke
senior tag
válasz
HZoli87
üzenetére
Köszi!
Hát ez viszont érdekes. Én és a Bitdefender nem is találkoztunk még eddig egymással. Egyáltalán nem érdekelt az egész bitdefender mindenestől és ezért kissé furcsállom, hogy mégis itt van a gépemen egyik jeles képviselője. De már szedem is le. -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Lehet én vagyok a luzer
de a FF szerves tartozéka a Bitdefender QuickScan ? A Kiegészítők között találtam. Eddig azt sem tudtam, hogy fent van a gépen csak most, mert az előbb feldobott egy értesítő ablakot jobb oldalt alul, az óra felett, hogy ő most bizony szeretne ám ellenőrizni. 
Ki lehet valahogy törölni vagy csak a Letiltás marad? -
Steelmanus
addikt
válasz
scope2007
üzenetére
Feltelepitettem, de nem tudok letrehozni *.svi kepfajlt. Mindig hibat jelez.
Ezt hogyan csinaltad?
Pedig ugy csinaltam ahogy leirtad, de nem sikerul. A DATARAM-nal megcsinalta, de az nem volt jo nekem.
Keszitettem egy D:\RAM mappat, letre is hozta a ramdrive-ot, be is irtam az FF-be az utvonallat, oda is rakta a cache fajlt.
Azutan bemasoltam a portable FF 49.0.2-t a meghajtora el is indult, minden OK, de annak sem tudtam kepfajlt kesziteni azert hogy kilepeskor mentse.
Esetleg privibe is irhatsz mert itt biztos unjak mar a nyuglodesem. -
Gézengúz
addikt
Ezzel az újabban feljövő "aktiválja a flasht az oldalon" ablakkal lehet valamit kezdeni? Már az agyamra megy...
-
canniball
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ehh, akkor ott valami el van kefélődve...
-
Steelmanus
addikt
válasz
scope2007
üzenetére
Sem a Betaba amit eppen most hasznalok, sem az Azure-ban sem javitottak meg ki.
Olvastam a Ramdisket a linkrol, azt szeretnem kerdezni, hogy mennyire allitottad be a meretet. Azert kerdem mert a configban ha rakeresel 51200-re lathato hogy a lemezre ennyire allitja be pl a YT vidok nezesehez a cache-t. Amugy a DAT RAMDisk semmit nem er valoban, sikerult meg a Profile-t is athelyeznem ra, de ugy lelassult kikapcsolaskor mert csinalt 2x 1Gb image fajlt annak ellenere hogy 1024 Mb volt megadva neki.
Most kiprobalom azt amit ajanlottal, raadasul leszedtem a 19.0.2 Hun portable-t is, majd azt is megnezem. -
HZoli87
veterán
-
scope2007
addikt
-
scope2007
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
hi
nézd még ezt
sztem jobb a dataramnallogout.hu/bejegyzes/scope2007/ramdisk_beallitas/friss.html
-
Steelmanus
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Amikor kell kesziteni egy image fajlt amiben benne van a RAMdrive tartalma, azt meg megcsinalja, de amikor bejelolom hogy mentse egy pl D:\Temp mappaba, kiirja hogy unformated a RAMDrive. Pedig a rendszer latja es Rendszerindito nameg epp a fajlrendszer is.
Nem idegesitem vele magam, mert gyorsak a rendszer RAM-ok, de csak probalkoztam. -
canniball
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ezek szerint megint nem jött össze?
-
Steelmanus
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Mar semmire. Feladtam, a cache atiranyitva a rendszermemoriaba. Lenyegeben a kiegeszitoket is gyorsitana, nemcsak a cache-t, az FF betoltodeset, es minden egyebet ami a profilban van. Mivel nincs SSD-m es most bovitettem 4-rol 8 Gb-ra, igy ezt is kiprobaltam. Nem jott be.
Van aki pl a portable valtozatot futtatja a RAMDiskrol, es mivel a portable verziok amugy is lassaban toltodnek be mert eleobb egy temp mappat keszitenek igy memoriabol gyorsabban indu es fut. -
canniball
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
No de most már ketten vagyunk kíváncsiak: mire is jó ez?

-
mikk2000
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nem tudom ennek a ramdrive-os profilmentésnek mi értelme van, de szórakozni biztos jó

Ha újraindítás után nem találta a profilt, akkor egyszerű hibát vétettél, a ramdrive-ot úgy kell beállítsd, hogy kikapcsolás előtt mentse a tartalmát, a gép indulásakor pedig hozza létre (ugyanazzal a meghajtó névvel), és töltse be a kikapcsoláskor mentett tartalmat.
-
canniball
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
A kép alapján nem állítottad be a mentést. Remélem csináltál backupot a profilról...
-
Steelmanus
addikt
Megcsinaltam a profil athelyezest a RANDrive.ra, mukodott is egeszen addig amig ujra nem inditottam a gepet.
Utanna mar nem indult el az FF, mert nem talalta a profilt.
Van aki hasznalja a DATARAMDrive-ot?
Ezek szerint csinaltam. Hogyan helyezhetjük át a Firefox profilját másik mappába/meghajtóra?(#30910) canniball Mert ugy gondoltam hogy a Plugin-t is gyorsitja. Amig mukodott addig tenyleg gyorsan jelenitette meg a lapokat, de egy ujrainditas utan mar nem mukodott, es nem tudok rajonni hogy mikent kellene rogziteni.
A Cache-t ezelott a rendszer RAM-ba iranyitottam:
A cache-ek letiltasa:
browser.cache.disk.enable False
browser.cache.offline.enable False
Ez uj bejegyzes:
browser.cache.memory.capacity Egesz 524288
Csak kiakartam probalni a RAMDisket Az uj 8 Gb RAM miatt. -
canniball
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ebben sajna nem tudok segíteni, én csak a lemez-cachet raktam rá. Viszont az 1. hsz.-ben találsz útmutatót.
De mi értelme az egész profilt átteni? -
lil73
csendes tag
A firefox kevesebb memóriát eszik nálam alapjáraton, mint a Chrome. Videolejátszásnál kicsit többet, youtube-os videókat mindkét böngészővel tudok nézni, viszont indavideo-s videókat csak chrome-al, mert a firefoxon akadozik és élvezhetetlen.
Nem valami combos a konfig, egy ideiglenes gép (AMD 3200+, 2GB ram, MSI MS7050 lap integrált VGA-val). Rendszer XP SP3 32b.
Ne is várjak többet Firefoxon, vagy lehetséges javítani ezen? Jobban szeretem a rókát... -
Steelmanus
addikt
-
canniball
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Én csak ezt használtam, másikat nem ismerek. A linken ugyanerről írnak.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Nemrég írtam itt, hogy azokon az oldalakon ahol folyamatos bejelentkezéssel élek egy ideje kidobálnak. Akkor javasolták itt páran a ccleaner beállítását és azt meg is tettem azokat a sütiket kivettem a listából ami ezekhez az oldalakhoz tartoznak. De a probléma nem múlt el ettől. Tegnap le is töröltem a programot, de ugyan úgy kidobál, akkor is ha nem zárom be a böngészőt. Van még valami tippetek? Kb 1 napot bír a dolog. Mármint az aktív bejelentkezések.
-
Steelmanus
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Igen en is olvastam, csak az a baj hogy fel kell tenni a .Net Client-t es gondolom a .Net 4.0-at is. Azt pedig nem szeretnem, mert lassitja a rendszert. Olyan nincs amihez nem kell a .Net? Valamilyen Gavrott vagy valamilyen ehhez hasonlo nevut regen leszedtem de mar nem talalam.
Itt is van egy Gyorsítsuk a rendszert - RAM-drive élesben
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De eddig is alaposan megnéztem ha ilyesmikre kattintgattam volna. Főleg ha az tartalmazza a bitdefender nevet.
Erre különösen felfigyeltem volna. Nah mindegy, leszedtem a kis "jóakarót" ez a lényeg.
Leszedtem.

de azon belül.