Hirdetés
Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz RootRulez #46118 üzenetére
Az a cikk nonszensz. Nyugodtan töltsd fullra. Minden éppeszű ember 100%-ra tölti akármilyen elektornikai cikket is használ. Az egy dolog, hogy a Defy akksija egy hulladék, de nem azért, mert mindig 100%-ra töltjük. Ha így lenne, akkor a notebookok, amik sok embernek egyfolytában be van dugva, ergo tölti, akkor azok pár hónap alatt meghalnának, holott évekig bírják így is.
-
Dudi08
tag
válasz RootRulez #46118 üzenetére
Ez ROM függő, mert a WIUI ~4160mV körül hagyja abba a töltést, ennél feljebb nem megy az akksi feszültsége, míg a CM7.2 nálam ~4190mV körül hagyta abba a töltést.
Amikor a telefonon WIUI volt, nekem is akkor kezdte el az akksi esést, amit már minden rommal produkál.
Egyébként az akksit nem süti ki a telefon a lemerüléssel és a feltöltés se lesz így 100%, mert az elektronika közbe szól mindig.(jó, ez nem újdonság)
Szerintem el kell fogadnunk, hogy a defy akksija kb 1 év után már közel nem olyan, mint új korában. -
polcsa
aktív tag
válasz RootRulez #46092 üzenetére
Az akksival kapcsolatban írnék, nem pont a kérdésedre válasz.
Több akksis kütyüt használok, mint mindenki (notebookok, telók), de ennyire gyorsan még nem ment tönkre akksim, mint a defyban.
google:
http://www.technet.hu/hir/20090831/akumulator_akademia_-_amit_az_akksikrol_tudni_erdemes/Li-ion-os kivonat az élettartam hosszabbításához:
-Nem kell 'formázni' őket
-Csak gyári töltőt használjunk még akkor is, ha a másik minden paraméterében azonos
-Kerüljük a max. feszültséget (100%-ot)
-Kerüljük az akksi alacsony / magas hőmérsékletét
-Hidegen / forrón nem szabad tölteni (télen / nyáron kocsiban hagyott teló)
-Havonta (csak) egyszer teljesen lemeríteni és feltölteni (cellák egy szintre hozása)
-Ne éjszaka töltsünk, hanem lefekvés előtt 1-2 órával, éjszakára húzzuk ki
-40%-on, hűvösben tárolandókElsőre talán a havi egyszeri merítés-feltöltés jó lehet.
-
Shyciii
veterán
Halllllihóóó
Semmi extrát nem kell csinálnod, csak annyit, hogy az első pár töltésnél mondjuk este 8-9 környékén feldugod, és hagyod reggelig tölteni. Nem kell a töltések között csontra merítened (amúgysem szeretik ezt a li-ion akksik). Nekem 5-6 töltás után állt be az új akksi.
-
x.pet
tag
Szerintem elég csak 6-8 órát tölteni, majd kikapcsig használni, maj újra tölteni 6-8 órát. Semmi más hókusz-pókusz nem kell. Töltéskor is lehet bekapcsolva.
Szerintem csak tönkrement az akkud, semmi köze a WIUI-hoz. Az enyémen soha nem volt *IUI, mégis megadta magát. -
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #45514 üzenetére
Na az asszony aksijával ment a telefon, elmúltak a hirtelen töltöttség esések... Rendeltem is egy aksit, ami megjött.
Mit csináljak vele, hogy a lehető legjobban "beüzemeljem"?
Vmi kalibrálás vagy battery stat törlés? Ezek kellenek vagy kikapcsolt állapotban este kicserélem az aksikat és éjjel töltőn hagyom az újjal kikapcsolt állapotban?
Tudtok egy aksikímélő proci- órajel és feszültség beállítást?
mod: Amúgy érdekes, hogy másnak is WIUI használat közben kezdte el az aksija azt csinálni amit az enyém (hirtelen esés pl 60%-ról 40%-ra, majd a CM7 visszarakásával se lett jó) Szóval nem tudom ,ezek után inkább kerülöm a WIUI-t, pedig nagyon jó kis ROM az is és szerintem véletlen egybe esés volt... .
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
coal56
csendes tag
válasz RootRulez #45532 üzenetére
Köszi RootRulez,
Drivergond nem valószínű, 4 különböző gépen (x86 és x64 is) próbáltam, régebbi és újabb driverekkel egyaránt.
A másik gond az, hogy amikor már nem látja a PC-t, akkor fel sem hozza az USB connection-t az értesítési sávon, tehát nem tudom átállítani az USB módot.
Próbáltam a menüben megkeresni, de úgy tűnik, hogy ott nincs (CM7.2 stable)... -
Kbali
nagyúr
válasz RootRulez #45391 üzenetére
8 munkanap (Szerződési feltételek III/1. pont)
-
x.pet
tag
válasz RootRulez #45377 üzenetére
Akku típus tapasztalatok:
Eddig 3 akkut vettem, kettőt ebay-ről, egyet Mugen-től.
Nagyjából az eredetihez képest az alábbi kapacitást tudják a megadott áron:
utángyártott 70-80% 5$
original dobozos 90-100% 15$
Mugen 95-105% 50$
Ha csak az ár/teljesítményt nézzük, akkor a legolcsóbbat kell venni, legfeljebb abból kettőt.
Élettartam még árnyalhatja a képet, de erről (még) nincs tapasztalatom, mindegyik működik.[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz RootRulez #45391 üzenetére
Nem kell újrahúzni a CM7-et, nem kell semmit csinálnod, csak töltsd a telót úgy 8 órán keresztül. Késő este ráteszed, reggel lehúzod. A battery calibration alkalmazásokat meg elfelejtheted, ugyanis azok a batterystats.bin filet törlik, aminek semmi köze az akksi aktuális töltésének mutatásához, sem az akksi élettartamához.
-
Shyciii
veterán
válasz RootRulez #45383 üzenetére
Igen, mindkettő gyári akkumulátor. Ezért ez is a hivatalos álláspontjuk. De van még egy különbség kettejük között. Az pedig a gyártási idő. Érdekes módon a dobozos régebbi gyártású, sokkal régebbi, és jó. Ha gondolod próbáld ki te is zacskó nélküli változatot. De szerintem ők egyszerre rendelték be, és ha már 2 rossz volt, akkor az egész sorozat valszeg az lesz. Mellesleg még két ember volt itt akinek a zacskó nélküli szintén rosszat produkált (ők nem speedshopoztak, szal inkább az egész úgy xar ahogy van). Én a felesleges utazásoktól akarlak megkímélni. Amúgy ha gondolod oda tudom adni a szállítólevelüket, amire még kétszer rá van vezetve kézírással + bélyegzővel az akksi cseréje. Kicsit tele lett írva így, de láthatod, hogy nem viccelek.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz RootRulez #45377 üzenetére
Csakis dobozos verziót vegyél! Lásd Speedshop. Én voltam azaz egyén, aki Speedshoptól kapott ingyen akksit, és mindkét csomagolás nélküli verzió rossz volt. Csak a dobozos jó!
Épp ezért Ebay és társai is kizárható, mert honnan tudod, hogy az milyen verzió? Sehonnan.
Amúgy a 9890Ft-os verzió a dobozos a Speedshopnál.[ Szerkesztve ]
-
-
chab7
addikt
válasz RootRulez #42537 üzenetére
Nézz changelogot és meglátod hogy nem sok változás van benne. Az is főként más telókra, úgyhogy gyanítom, hogy a Defys nightly-k szinte mind tök egyformák- csak hát ugye a romgenerátoruk legenerálja az összes típusra.
Az a hsz amiben meg az volt hogy a iui kanyarokkal van a cm-től ->
Na de kinek mi.Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
baal-amiga
senior tag
válasz RootRulez #42084 üzenetére
De, nálam a 06.16-i stable fut, azóta, hogy kijött. Semmi különbséget nem tapasztalok RC-hez képest. Olykor belassul erőteljesen, de ezt a 142 telepített app számlájára írom.
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #40485 üzenetére
No, valaki betesztelné nekem az ES File Explorert, hogy megy-e neki a Root Explorer opció?
-
matepalfi
aktív tag
válasz RootRulez #40494 üzenetére
Haha értem akkor szóval ugyan az, csak a defybe 800mhz a max alapjáraton defy+on meg 1ghz-re állították.
@Angyalpor: köszi szépen az infót, szóval akkor armv7-es.
Azt meg tudná valaki mondani, hogy meddig lehet húzni biztonságosan a procit (ne legyen túlmelegedés, restart) a defy+on?
-
törölt tag
válasz RootRulez #40189 üzenetére
Nem véletlen, hogy ilyen sokan értetlenkedünk Mozz választásán, miközben persze remélhetőleg ő elégedett lesz vele.
Egyébként gyári oprendszert tekintve is ez egy revelatív tapasztalatom volt. Amellett, hogy én mindig is elégedett voltam a Defy gyári Froyójával, és más, a Defy-nál nagyobb presztízsű Samsung, Nokia, SE telefontípusok nyomkodásakor is a Motorola Defy oprendszere tetszett jobban (kivéve a HTC, mert az jó szokott lenni), amikor egy hétig az X10 Mini Pro-t kellett használnom (szintén Froyóval), akkor azt is tartósan megtapasztaltam, hogy a Defy oprendszere mennyire de mennyire jól megcsinált valami a gyári (Android) oprendszerek között.
-
-
Narxis
nagyúr
válasz RootRulez #40063 üzenetére
Lehet router függő de a végleges CM 7.2 engem 3-4 szer is ledobott wifi routeremről aztán eljátszotta, hogy nem látja még közelről sem. Viszont wipe cache/dalvik után feltettem rá a kang-os friss CM 7.2-t itt már jól viselkedik.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz RootRulez #38903 üzenetére
Ez nálam is előfordul, és jó pár programon belül is elég rossz a láthatóság fehér háttér és szürke szöveg
--
Ami nálam hiba szokott lenni, hogy teló újraindításnál mikor a rendszer újra betölt, a system mindig nem válaszollal fogad, várakozásra bökve aztán minden rendbe van (Fix permissions nem segített), valami 5let, hogy miként oldható meg, hogy rebootnál ne fogadjon a system gond? (program vissza állítás volt Titaniummal mert előtte cm7 volt, wipe-ok meg voltak)
Samsung Galaxy Note 3 || OnePlus 2 ||
-
baal-amiga
senior tag
válasz RootRulez #38978 üzenetére
Root Call Blocker. Ki sem csörög, egyből blokkol.
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #38890 üzenetére
Sziasztok!
Amikor a dock-ra másik ikont állítanék az alkalmazások közül, akkor a lista nem olvasható. Nálatok is ilyen?
Szal kellemetlen a világos szürke háttéren a fehér betűs lista.
A másik kérdésem, hogy ez a WIUI Tüzfal(DND) progi működne CM7 alatt is?
[ Szerkesztve ]
-
baal-amiga
senior tag
-
kano
nagyúr
válasz RootRulez #38859 üzenetére
Én is, én is.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
-
-
FearTomi
őstag
válasz RootRulez #38725 üzenetére
Ezt nekem is csinálta amikor felraktam az RC1-et anno, mégpedig azért, mert minden appot, datával együtt restoreoltam és valamiért nem tetszett ez a telefonnak, percekig lefagyott, fc-zett stb. Utána fogtam, minden appot újraraktam, de data nélkül és azóta nem csinálja...
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
teo77
őstag
válasz RootRulez #38722 üzenetére
Ha más rommal sem javul a helyzet, ajánlom a kernel fel-, illetve újraflashelését. Ha ez sem segít, akkor gyanítható a hardver hiba, szvsz.
Szerk.: Egyetértek domival az sd kártyát illetően.
[ Szerkesztve ]
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
domerator
veterán
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest