Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Magisk
Aktív témák
-
tehervonat
csendes tag
Halihó! Ahogyan azt tegnap este írtam, feltettem a (sima, MB525) Defymre a Defy+-os CM10-et (Quarx), GB kernellel. Egy nap teszt után maximálisan elégedett vagyok. Simán, gördülékenyen működik. FC vagy hasonló nem volt. A Trebuchet van ugyan, de kb. ennyi, a beállításai nagy része nem működik. Chrome-ot próbáltam de nem vagyok vele elégedett, 50 mega memóriát eszik....
Ez a verzió sokkal jobban működik mint a Defy (MB525) rom és a Froyo kernel. -
tehervonat
csendes tag
No! Nekem sima Defy-m van piros lencsével. Az iménti szívás után a következőt tettem:
- RSD-vel újrahúz
- root, 2ndinit
- wipe data/cache/dalvik
- quarx féle CM9 kernel telepítése
- quarx féle CM10 MB526 (Defy+!!!) nightly telepítése
- gapps és battery fix telepítése
- wipe cache/dalvikMost annyira gyors, hogy el sem akarom hinni!!
-
tehervonat
csendes tag
Na most segítsen valaki! Nem tudom behozni az alap Motorola recoveryt!
-
tehervonat
csendes tag
Sziasztok! Ezt olvasgattam: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1795647 . A helyzet az, hogy nekem sima Defy-m van de piros lencsével. Ettől függetlenül a sima froyo kernelt kell felraknom?
-
tehervonat
csendes tag
Tisztelt Kollégák! Már napok óta gyötör egy kérdés, és bízom benne, hogy lesz itt olyan ideológiailag képzett fórumozó aki esetleg segít eloszlatni a kétségeket.
Először is mi jelent az, hogy zárt a bootloader? Jól sejtem, hogy ez okozza azt is, hogy nem lehet lecserélni a gyári kernelt?
Ha a fenti állítás igaz, akkor mi értelme van a különböző Defyre készült ICS romoknak? Az ICS-nek pont a fejlett, szinte teljesen újraírt kernelje lenne a lényeg, nem?
Az, hogy átportolják az ICS appokat, animokat meg témákat (ami egyébként csak egy fokkal jobb a CM-féle hullakamra érzésnél) engem valahogy nem izgat fel.
Nézegetem időnként az XDA-n a kapcsolódó topicokat, aláírtam a petíciót a bootloader unlockolásáért, de azt hiszem a Defy lassan zsákutcává válik ha nem változik a Motorola hozzáállása vagy nem kerekedik egy zseni aki feltöri azt.
Bocsássatok meg ha netán hibás lenne okfejtésem valamely részlete! Javítsatok ki! -
tehervonat
csendes tag
válasz Davebowman #33870 üzenetére
TSF-SHELL-t kipróbáltam. Vannak benne érdekes kezdeményezések, de összességében inkább idegesítő.
-
tehervonat
csendes tag
Sziasztok! A következő problémát és hozzá kapcsolódó gondolatmenetet szeretném megosztani veletek. Lassan egy éve követem a különböző CM7 és MIUI kiadásokat, modifikációkat. Egyszer ezt, másszor azt rakom fel, de minden esetben ugyanaz a bajom: a CM7 gyors és elképesztően stabil viszont ocsmány a kinézete, ugyanakkor a MIUI modifikációk (Galnet, WIUI stb.) gyönyörűek, jól személyre szabhatóak viszont a sebességgel és stabilitással sohasem voltam elégedett. Elegem van ebből. Szeretnék "építeni" egy CM7 verziót, amely a CM 7.2 RC1 verziót veszi alapul, de a kinézete nem az a horror-kripta mint az alapé . Ha már lecserélem az ikonokat és még pár dolgot, miért ne cserélném le benne a programok egy részét? A MIUI programok forráskódját felszabadították és közülük sokat már át is portoltak CM7-re.
Első kérdésem tehát: el tudja-e valaki magyarázni, hogy hogyan tudom kicserélni az .apk fájlokat a romban
Van jó néhány programom, amelyeket a marketről megvásároltam és nagyon elégedett vagyok velük (ADW ex, SwiftKey, Camera ZoomFX) és vinném tovább a romomba "natívan".
Második kérdésem tehát: honnan tudom megszerezni, "kiszedni" ezeket az apk fájlokat?
Harmadik kérdésem: amennyiben ezeket sikerül beleintegrálnom a romba, frissíteni fogja őket a market?
Aki végigolvassa hosszú postomat annak köszönöm, aki pedig esetleg válaszol annak hálás vagyok. -
tehervonat
csendes tag
Sziasztok! MIUI-val kapcsolatban lenne egy apró (?) kérdésem. Számos kontaktnál kihasználom a teljes képernyős fotó lehetőségét. Amikor ROM-okat szeretnék próbálgatni, kizárólag (?) MIUI backuppal lehet ezeket menteni. DE! Amikor visszatöltöm, akkor duplikálja a névjegyeket. Mit lehetne ez ellen tenni?
-
tehervonat
csendes tag
Sziasztok! Telepített itt már valaki Galnet MIUI-t? Én most raktam fel tiszta telepítésből, és nem bootol be. Bejön a MIUI Galnet logó az idegesítő hangeffekttel, és ez ismétlődik folyamatosan. Hányszor kell ezt meghallgatnom jó esetben?
-
tehervonat
csendes tag
Sziasztok! Mi(k) a legfőbb különbség(ek) a Wiui és a Miui közt?
-
tehervonat
csendes tag
Szia! MIUI Launcherben nincs appdrawer (ha ezt értetted menü alatt). Minden program alapból kint van az asztalon. Én azt csináltam, hogy létrehoztam mappákat Játék, Kommunikáció, Navigáció stb. nevekkel és ezekbe csoportosítottam a progikat. Elmentettem az asztal elrendezését MIUI backup-al, és ha valami gáz van onnan újrarakom. Elsőre elég hosszadalmas elvégezni, de ha valaki szereti a MIUI kinézetet, annak megéri. Másik megoldás lehet az Altdrawer nevű program, amely egy alternatív appdrawer. Itt megtalálhatod: LINK. Én nem szeretem, mert lassan tölt be akkor is, ha presistentnek rakom be.
-
tehervonat
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a segítő hozzászólást Heimdallr75 -nek, aki PM -ben v próbált tippeket adni, megoldandó a következő problémát: amikor végeztem egy hívással nem tudom letenni a telefont, mert nem éled föl a kijelző.
Nos, sikerült megoldani a gondot, és ha esetleg valakit érdekel, leírom a megoldást: a probléma forrása az, hogy túl szorosan van összerakva a telefon. Ha leveszitek a hátlapot, akkor jobb oldalt felül (pontosan a proximity sensor mögött) találhattok egy csavart, melyet egy megfelelő torxos csavarhúzóval kb. fél fordulatot ki kell csavarni. Ez nem befolyásolja a vízállóságot.
Remélem tudtam segíteni valakinek.
-
tehervonat
csendes tag
Sziasztok! Találkozott már valaki olyan problémával, hogy amikor végeztem egy hívással nem tudom letenni a telefont, mert nem éled föl a kijelző. Gondolom a közelség érzékelő lehet a hibás. WIUI 1.10.28.1 -et használok. Tippek?
-
tehervonat
csendes tag
Sziasztok! Ha esetleg valakit érdekel, elmondom a "szabályzó domain" probléma megoldását. Előzményként annyit, hogy bizonyos WiFi spotokat nem láttam, mert a CM-ben alapból csak 11-es csatornáig kapcsolódik Wi-Fi hálózatokhoz. Sajna a Wi-Fi beállításoknál sem lehet engedélyezni. Ahhoz, hogy lehessen, szerkeszteni kell a /system /bootmenu /config/ default.prop fájlt, és ro.debuggable sor értékét 1-re kell módosítani. Reboot, és a WiFi beállításoknál már elérhetőek az említett opciók.
-
tehervonat
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, azonban androidban és custom ROM-ok telepítésében viszont nem. Most azonban szembesültem egy problémával, amire az XDA-n nem találtam megoldást. Lehet, hogy egyszerűen csak figyelmetlen voltam. Most remélem, hogy itt segítséget kapok. A Defymen WajkIUI 1.10.21 van jelenleg. Néhány napig tökéletesen működik, majd egyszer csak újraindul. A telefon látszólag el is indul rendesen, lehet lépkedni a menükben kb. 1 percig, mert akkor megint újraindul. Aztán megint és megint... Tisztán telepítettem, előbb nordic froyo majd SOC, 2init és WIUI. Nem tudom mi lehet, de már az előző verziókkal is csinálta. CM7 -tel nincs ilyen gondom, ott viszont nem látom a céges WIFI-t. Minen más rendben, de ez mégis a WIUI felé irányított. Most nem tudom mit tegyek. Ötletek?
Lenne egy észrevételem is: amikor WIUI -t telepítek, friss telepítéssel szintén nem látja a céges WIFI -t (csak azt nem), azonban ha WIFI beállításoknál a speciális fül alatt a "Szabályzó domain" opciót 11 csatornáról 13-ra vagy 14-re állítom minden rendbejön, látok minden WIFI-t. Lehet, hogy ez a probléma a CM7-tel is? Ott azonban nincs ilyen opció. Root explorerrel nézegettem a system/etc/wifi könyvtárban található config fájlokat, de nem találtam bennük ilyen "kapcsolót".
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest