- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Úgy tudom a régi UPC ügyfélszolgálati irodákat is mind bezárták a körzetben Voda váltáskor, Vodafone ügyfélszolgálat viszont csak Dabason, Monoron, és Pöstön van. Onnan szivárgott hogy 29-et nem hogy a Voda, de már az ÚPéCésó rég elengedte, a Telekom FLIP-pel és a Digi-vel meg sem próbálnak versenyezni, mert soha nem térül meg a fejlesztés.
Ha jól tudom ami optikát is fektettek, azt is szigorúan csak állami támogatás mellett tették.
-
Mano66
senior tag
Pl : Hernád, Pusztavacs.
Mondjuk érdekes lesz ha megszűnik a szolgáltatás Hernádon. Mert van olyan rész ahol a Telekom nem építette ki a optikai hálózatát a villany oszlopok magassága miatt.Nem tudták biztosítani az ellentétes oldalnak a biztonságos kábel magasságot (5m). A Démász-t ez nem érdekli.Oszlopot nem cserél. Szerencse ez engem nem érint. -
BBéci
legenda
Kíváncsi vagyok, mi az a még szomorúbb, bár nem érint, mert átszerződtem a T-hez. Azokkal is van baj rendesen, például a tegnap este 8-ra ígért számhordozás eddig a pillanatig nem történt meg. Adatbázis hiba miatt 200-as feltöltés helyett csak 25 van, aminek a változtatását kérelmeznem kell, de csak akkor indulhat, amikor lezajlik a számhordozás. Bóvli társaság ez is.
-
imibogyo
veterán
de pl Örkény idén már tuti nem lesz megcsinálva...
Ha így haladunk, akkor jövőre meg már értelme nem lesz megcsinálni. Ahogy én, úgy sokan mások átmentek a T-hez és ha már egyszer az ember kialakít egy infrastruktúrát, utána már "nehéz" váltani (nekem pl. a sok különböző szolgáltatás egybegyúrásával ez tényleg így lenne). Közel 20 év után hagytam ott a UPC-t (nevezzük most egyszerűen így) és eddig nem bántam meg. Na így kell egy egyébként hűséges előfizetőt elveszíteni. Nagyon nagyot kellene fakítaniuk úgy mondjuk 1 év múlva (akkor tájt jár le sokaknak a hűségidő), ha ennyi embert vissza akarnak majd csábítani. -
pinnacle
nagyúr
Nem olvastad a hozzászólást?
Nekem azóta csinálja ezt a telefon, amióta a Connect Box van. Korábban, másik HGW-vel nem volt ez az idegesítő szaggatott hang.Nekem üzenetrögzítős telefonom van, neked nem. Érted?
Egyébként ez az idegesítő hang, akkor is bejön ha a beszélgetés végén a másik fél leteszi a telefont. Neked nincs ez?
UPC fórumban mondták, tudnak adni Ubee-t. Remélhetőleg át lehet tenni az előfizetést.
-
Ezt nem hiszem. UPC-nél más területeken, még ott is amit felvásároltak, jellemzően meg szokott lenni a névleges sebesség. Én is ex RubiCom területen lakom, amire azt mondják elég vacak a hálózat, de amíg UPC-s voltam vagy ~6 évig, sosem volt sebesség gondom, eltekintve 1-2 műszaki problémás esettől, de ezeket hamar javították is. Felétek teljesen új a hálózat, korszerűbb a technológia, ráadásul szerintem még nincs is sok előfizető az új rendszeren, nem tudom elképzelni, hogy már most ekkora kapacitásprobléma lenne ott. Ráadásul ha tényleg az lenne, akkor hajnalban mindenképp jelentősen többnek kéne lennie a mért sebességnek, hiszen ilyenkor jó ha tizede terhelést kap a hálózat az esti csúcsidőhöz képest.
-
-
pinnacle
nagyúr
Végre nálunk is bekötötték.
1 hónapja a Delta van a Metalkom helyett. Szerelőnek is mondtam problémádat, azt mondta, hiába vagy egyedül az utcában, kisebb városokat, nagyjából 4 fele oszt a UPC, így ha azon a területen, sokan használják, az hatással van a maximális sebességre.
-
imibogyo
veterán
Jó hát csak ötlet volt...
Én is úgy voltam vele, hogy basszus "friss telepítés, UPC netem is volt még 5 perccel ezelőtt, mi baja lehetne a gépnek, biztos nem azzal van "baj", hanem a csúnya T nem ad rendes sávszélt....". Csak emiatt írtam, hogy akármi lehet. Egy beállítás megváltoztatásával 10x lett a sebességem.
Nem tartom magam átlag felhasználónak, de erre csak egy jó 10 perc alatt jöttem rá, mert nem is gondoltam arra, hogy valami idióta direkt egy sávszél korlátozót épít be egy (általam addig egyszer meg nem nyitott) programba... Azóta inkább hanyagolom a gyári programokat és mindent csak INF-ből telepítek, nincs is azóta semmi bajom a géppel...
-
imibogyo
veterán
Nincs véletlenül valami aktív sávszél korlátozód? Tűzfal, ethernet vezérlő stb...
Én anno azzal szívtam, hogy 1000 helyett 100-120 körül jött a net bármit cserélgettem, állítgattam. Végül a Killer vezérlőmben találtam egy beállítást, hogy ő kezelje a sávszélt. Ez ugye előtte nem volt probléma, nem is foglalkoztam vele, mert 8-as netnél nem számított semmit sem a gyári 100-as korlát, de ugye 1000-nél már igen.
Utána a gyenge procim is gondot okozott és csak ennyit tudott vele a gépem:
Most a 4790k-val, úgy hogy semmi más nem változott a gépben már majdnem 100%-on ki tudom használni a sávszélt. Most perpillanat ugyanazt mérem, mint a fenti képen, de tegnap 946 / 221-et mértem 4-es pinggel.
-
-
imibogyo
veterán
Ami hozzászólásomra válaszoltam, abban leírok mindent...
Röviden annyi a lényeg, hogy az üzletkötő eltolt valamit, ezért magasabb lett a havi törlesztőm 1500 Ft-al, mint amit én tudtam. DE legalább ennek hátterében egy szolgáltatás (MoziKlub = korlátlan videotéka lényegében) található, tehát kapok valamit cserébe a pénzemért. Az más kérdés, hogy én ezt eredetileg nem kértem. Megpanaszoltam, de nem tudtak mit tenni, mivel bizonyos csomagszint felett a MoziKlub szolgáltatás kötelező eleme a csomagoknak. Azt hittem, hogy itt le is zárult a történet (és hát végülis így sem volt rossz ajánlat 10k Ft-ért), de a mostani számlán már ~700 Ft-al alacsonyabb végösszeg szerepel, ezért sejtem azt, hogy azért mégis csak léptek az "ügyemben"...
-
pinnacle
nagyúr
Na végre, hogy nálad is kiépítették.
Nálam is szépen dolgoztak a Deltások. Neked ki mondta, hogy már a héten hozzák az optikát? Nekem március 8-án építették ki a védőcsövet. Tegnap még a telefonos ügyfélszolgálat, Facebookosok azt mondták, nem látszódom a rendszerben, majd ők telefonálnak időpont egyeztetésre. Délután a Facebookosok szóltak, hogy most már látszódom a rendszerben, hívjam a 1221-et.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Persze, 2 helyen is jó árat kaptam.
Remélem nem állnak neki most ásni. Ráér, nem várom el, hogy fagyban dolgozzanak, meg szerintem a járdának sem tenne jót. Persze lehet, hogy légkábelen hozzák be. Igaz korábban azért utasították el, mert mondtam, hogy a járdát ne szedjék fel. Most is láttam, ilyen viacolorral dolgozni embereket, azt mondták simán fel lehet szedni csavarhúzóval, visszarakás után viszont döngölni kell. Arra viszont vigyáznni kell, hogy ne legyen megfagyva a homok a tégla alatt. -
pinnacle
nagyúr
Neked most milyen neted van? Lehet iQpro vagy EuroQuattro jó választás. Utóbbinál társkártya is van, amivel tudod mással felezni a költséget.
-
pinnacle
nagyúr
Kiderült, hogy azért mégsem olyan inkorrektek. Az első megkeresésem lett lezárva, amikor azt kértem, hogy lehetőleg ne szedjék fel a téglát. A december 28-i még él, csak senki nem tudja mi van vele.
Talán majd a Facebookosok tudnak segíteni.
Egyébként földkábelt csak a tégla felszedéssel lehet behozni? Nekünk a vízcsövet valami vízsugárral mosták ki, és úgy hozták be. Itt is jobb lenne a járda alatt. -
Losicica
csendes tag
Igen, egyedül a TV számát viszem tovább, azt mondták is.
Akkor abban, hogy jó árakat tudjak kiharcolni - esetleges ügyfélmegtartó csomaggal- nem befolyásoló tényező, hogy most aláírok vagy sem?
Most 4500-at mondtak a 10+ helyett, viszont az optikás megint 10 körül lesz ahogy kiszámolták, szóval ott csapkodhatom az asztalt hogy huuudesokA nagy kérdés, hogy a UPC még mindig nem tud semmit a mikorról, a Digi meg már ténykedik, de az ő ügyfélszolijuk se tudja, mikorra készülnek el.
-
maxiking9
újonc
Hát hiába, mint írtam ezek az ügyfélmegtartó ajánlatok személyre szabottak, azaz ha eddig sokat fizettel akkor csak a dragabb ajánlatot kaphatod. Hiába mondtam én a nőnek, hogy nekem az az informacióm van, hogy 6500ért kínálják, nem hatotta meg, még akkor sem mikor a felmondást vettem elő.
-
radio100jozs
őstag
Ez nem jól informáltság, hanem az ÁSZF-ben van benne, te is elolvashatod, ott van az UPC oldalán. Szolgáltatni meg nem lehet olyant, ami nincs benne az ÁSZF-ben. Ez meg konkrétan nincs benne, hogy Monorierdőn bármilyen szolgáltatást nyújtanak december 4-től rézérpáron, azaz sem telefon, sem TV, sem ADSL.
-
radio100jozs
őstag
Hát azért Monorierdő esetében az ÁSZF ha kerek perec azt mondja, hogy december 4-től nincs rézépáras hálózaton szolgáltatás, sőt minden nyomát kitörlik az ÁSZF-ből,, azt kötve hinném, hogy mégis lenne utána, mert az NMHH-val nem lehet ilyenekkel viccelni. Mert egy nem létező szolgáltatásra nem lehet előfizetői szerződést kötni, vagy fenntartani, így szerintem az ÁSZF az irányadó ebben a témában.
-
imibogyo
veterán
Hát komoly UPC-s nettel nincs összehasonlítási alapom, de néha úgy érzem indokolatlanul belassul (1000/200-as net), de ez lehet akár még a "kezdetleges" hálózat hatása is, vagy tényleg sokan jönnek fel esténként, vagy nem tudom.
Nem gáz annyira, de észrevehető (lehet persze ismét valami eldugott gépi beállítás is, ugye volt már rá példa az én esetemben is, mert a Killer vezérlő beleszólt a sávszél menedzsmentembe (pedig elvileg ki volt kapcsolva)
), de amit tudtam átnéztem és nem találtam ilyet.
Nekem pont a TV része az irreleváns. Havi 1-2 órát, ha nézem, a többi időben a gyerekek nézik max. a mesecsatornákat, szóval az nekem megfelelő.
(#12345) AnonymusX: jó persze ezt így végiggondolva igaz...
-
imibogyo
veterán
Hát én Örkényen és Tápióbicskén vagyok érintett, de mind a két településsel az a tapasztalatom, hogy bármiről legyen is szó, mindenben az utolsók vagyunk.
Ezért is váltottam át T-re. Lehet, hogy nem hibátlan, de addig kihúzom vele, amíg ideér a UPC, aztán majd mehet a verseny, hogy ki ajánl nekem jobbat. Addig meg elvagyok ezzel. Szüleimnek is ezt tanácsoltam, ők is átmentek T-hez (még ha csak átmenetileg is, ez is majd elválik).
-
radio100jozs
őstag
A pályáztatottak az fix, hogy 2018.11.30 (vagy 12.31)-ig át kell adni, mert akkor bukták a pénzt. Így Vasad, Csévharaszt, Újlengyel addigra biztos kész lesz. Viszont azt nem értem, hogy Inárcs, Kakucs, Újhartyánban már van Telekom, van Berotel, most oda muszáj tenni az UPC-t is fontosságban, miközben más településen még semmi sincs? Bár értem a logikát, ahol nincs konkurencia, ott nem mennek el az ügyfelek az UPC-től, így ráérnek azzal még.
-
Mano66
senior tag
A tv nem érdekel,csak internet + telefon.Az a baj az UPC-vel,hogy már tízen egy néhány éve szívat a horror árával és ha lehetne inkább más szolgáltató.Ha csak az UPC jön megint nem lesz konkurencia és egy idő után megint felnyomja az árait.Ha lenne más szolgáltató is mint a térség többi falujaiban vagy kis városaiban.Nem lennék kiszolgáltatva egy szolgáltató kénye kedvére.Legyen mindenütt két szolgáltató és az ügyfél dönthet marad vagy megy a másikhoz.Az ügyfélmegtartót jó árát szerinted konkurencia nélkül is kilehet majd harcolni?Kétlem!!
-
imibogyo
veterán
Azért ez a legolcsóbb kérdés szerintem messze nem ennyire egyértelmű.
Írtam, hogy én mit kaptam a T-nél 8640 Ft-ért. Megnézném, hogy a UPC-nél ez mennyire jönne ki...
Amit tartalmaz a csomagom:
- 1000 / 200 - as internet
- 106 + 24 HD TV (1 box, TV GO, Videotéka)
- Hoppá plusz telefon (havi 5000 perc ingyen bármely mobil és vezet. irányba)
- 0 Ft havidíj az első 3 hónapban
- Ajándék 32-es HD LED TV (ez sajna nem FHD)
- Ajándék D-Link AC1200-as router
- Ajándék kütyük (táska, nyakpánt kulcstartó, vezetékes headset, toll)Félre értés ne essék, ahogy írtam már régebben is, ha a UPC előbb jött volna, akkor most az lenne egy normális ajánlat esetén, csak hát elbénázták/tökölték az egészet...
Nem is értem őket, ennyire tele vannak ügyfelekkel, hogy még ez is belefér és biztosan tudják, hogy úgysem váltanak majd át az emberek T-re? És kétlem, hogy az ügyfelek nagy része tisztában lenne pl. a TV szolgáltatás technikai különbözőségeivel és emiatt ne váltanának egy másik szolgáltatóra... Csak az én ismerősi körömben legalább 30-40 ember váltott már át T-re... És gondolom még rengetegen mások is...
-
zsolesz7503
tag
No egyenlőre most jó kicserélték másikra a modemet most Sagem jött a Huawei helyett hát pár nap és kiderül jó-e vagy se. Lehet neked is megoldaná a gondot szerelő azt mondta eddig csak huawei volt ez még olyan új hogy sehol se kötött be ilyet én voltam az első látni se látott ilyet. No majd írok holnap van-e változás.
"12213
Köszi BBéci ha nem lesz jó a T visszamegyek majd oda de az még 1 év lehet addigra megszűnik a hiba azért infót köszönöm.
-
zsolesz7503
tag
Hát nagyon úgy nézem senki se tud ezen segíteni azt hiszem kénytelen leszek visszatérni a UPC lassú nethez az legalább atom stabil volt hónapokig nem ment el a net. Semmit se ér a Gbit-es net ha önálló életet él és akkor megy el ha akar. Alig van napi pár órám netezni a gépemen hadd döntsem már el hogy mikor akarok netezni hadd ne a net döntsön. Csak irigyelni tudom akinek semmi gondja nincs de az vigasztal hogy már van egy sorstársam.
Megvárom még 1 év van a hűségből hátha addigra ideér a UPC optika és arra váltok hátha az jó lesz. Pilisen lakom valami hír van UPC optikáról?
-
Gorbesz
tag
Gyónon meg kotik. Aztan eltunnek par napra, majd visszajonnek kotodobozt szerelni. A vorosmartyn napok ota kotnek, mernek. Halad ez, de temposan kell csinalniuk. A mininodenak villany kell, most azon agyalok hogy vigyek villanyt a padlasra, es onnan hasznalnam fel a trishield koax agakat.
-
Gorbesz
tag
nem semmi infóközvetítő vagy
és igen, valóban flottul kötnek be. de muszály is. volt olyan bekötés monoron, hogy majdnem 5 órán át csinálták. forgalmat megállították, mert az oszlop a másik oldalon volt, és onnan kellett áthúzni az optikát, ill. 4 vételi helyet kellett bekötni, stb. tényleg, akinek pl. volt 8-10Mb DSL, utána atomvillanás lesz az FP120. és nem kell pingelgetni, hogy a havernak 4ms-el nagyobb RFoG-n mint a T-nél jajj te jó Isten most mi lesz mi leeeesz...
majd akkor van baj, ha tartósan 100 fölött van. amilyen késleltetés van az online gamekben, meg az olcsó kijelzőkben (input lag konzoloknál), úgy nem is lesz érhezhető. na meg arról ne is beszáljünk, hogy eddig a DSL-en 40 körül volt inland
annál csak jobb lesz.
-
fsdb
aktív tag
A torrentkliens max 2,5-öt ír feltöltésre. A Nas meg távoli elérésnél, (a torrentklienst messzíről port hiányban nem látom) 3-ast ír aztán picit visszaesik, megint 3. már ammennyire ezek megbízható adatok. Feltöltésnél szvsz ez a plafon. Freebsd alapú rendszer transmissionnal, nincs baj a kapcsolódásokkal.
Hétvégén kisérletezek, beállítok egy maximumot megnézem mi lesz. Csak ha más eszköz is megy mellette, akkor ugyanott lehetek akár egy mail küldéssel is. -
paleee
csendes tag
Jól gondoltam, köszi, akkor maradnak a "normál" árak.
És ha már itt tartunk, a ma kapott UPC számla melléklete, benne Dabas, Nyáregyháza, Szentmártonkáta és Bugyi optikai ajánlatai.
-
degec
senior tag
update: Sári országrész szeptember 5 től szerződhet és kezdik a kötést, Dabasiak október 5 től szerződhetnek és kezdik a bekötést. ez a jó infó. Előbb nem lehet szerződni, informatikailag, meg papírilag sem készültek/nek fel addig az offline ügyfélszolgálatok..ESETLEG nagyon talán előbb egy héttel lehet szerződni de nagyon idézőjel..
-
Gorbesz
tag
Optikai koteseket, hegeszteseket merik. Csillapitast, stb. A kozpontban ul a kollegaja, aki egy roppant draga muszeren rogziti a meresi eredmenyeket, ezekre alapozva veszi csak at a halozatot a UPC. 0 bithiba lehet rajta, es csak a hatarertek alatti csillapitassal felel meg. Hogy is lehetne maskepp..
-
-
voodoo98
addikt
-
paleee
csendes tag
Degec, de most őszintén: szerinted ez minden esetben működik? Gondolom az ott dolgozók is valamiféle jutalék alapján dolgoz(hat)nak. Meg - ahogy már korábban említettem, pl Nyáregyháza - ahol nincs konkurencia, mire hivatkozol? "Barlangba költözöm és lemondom a júpíszít ha nem adja óccsóbban?"
Én amúgy is hülye vagyok, mert nem tudok alkudni, sem a piacon, sem egy ügyfélszolgálaton. Ráadásul még mikor márciusban a Gemini TV-n bejelentették a fejlesztést, besétáltam, és kértem ügyfélmegtartót, az akkori 5000 Ft-os 2,5 Mbit-re kaptam egy 2500-as ajánlatot 1 évet aláírva. Ezek után szerinted ha odamennék az optikára szerződni, adnák olcsóbban?
@zsloti: Monorierdő már félig-meddig át van adva, tehát ott van már olyan hely, ahol éles a szolgáltatás, ha jól emlékszem?
-
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest