- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
válasz
berbatov2 #12779 üzenetére
Nem. A "hagyományos" UPC hálózaton központi node-ok vannak, ami azt jelenti, hogy mondjuk kisebb falvakban egy node, nagyobbakban két node, még nagyobb településeken értelemszerűen még több, de néhány utcányi előfizetőt mindenképp kiszolgál egy node, és onnantól már koax kábelen megy a jel az előfizetőkhöz.
Az új optikainak nevezett megoldás esetén, amit a 29-es körzetben alkalmazott a UPC, az optikai kábelt beviszik az előfizető ingatlanára, majd ott bekötik egy micronode-ba, amiből már koax kábel jön ki, és erre ugyanazokat az eszközöket kötik már, mint bármely más UPC területen, tehát Connect Box-ot, Horizon Box-ot, stb. Így végülis ez sem optikai net, mert a HGW már koax bemenetű. Ez sajnos egy felesleges butítás a rendszerben, ami miatt az előfizetőnek csak több lesz a villanyszámlája, több eszközt kell kerülgetnie, több a meghibásodási lehetőség, és persze a szolgáltatásban is megmaradnak a korábbi korlátozó tényezők, ami miatt továbbra sem lehet pl. jelentősen emelni a feltöltési sebességet. Cserébe mindezt azért, hogy valamennyire egységes legyen a többi UPC területtel.
Ha a mostani két eszköz (micronode és HGW) helyett betettek volna egy ONT-ot az előfizetőhöz, akkor egyszerűbben de valós optikai szolgáltatásokat lehetett volna nyújtani az új hálózaton, mint amit ad a DIGI, vagy akár a Telekom is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
berbatov2 #12245 üzenetére
Az hittem, hogy október 24-től mindenkinek fel kell ajánlani a lemondási lehetőséget, ha minden ÁSZF-re érvényes, de úgy látom a DIGI-nél, hogy ez csatornaváltozás esetén igaz. Telekomnál nem találom, illetve volt valami sajtótájékoztató.
Úgy néz ki azért sürgős a UPC-nek, hogy még 24.-e előtt 2 évre szerződjünk. Kíváncsi leszek, milyen árak lesznek utána.
Ismerősömet régóta rá akarom beszélni vezetékes internetre, csak ő ezt az este 6-ot nem akarja elveszíteni. Illetve azt mondta, hogy ismerősének UPC-nél azt állították, hogy kötelezően, mindenkinél ki kell cserélni optikára, nála kezdték, de azóta gond van a telefonálással. Akár ő telefonálna, vagy őt hívnák valami hálózati hiba szöveg hallatszik. Tudtok erről valamit?
-
-
degec
senior tag
-
imibogyo
veterán
válasz
berbatov2 #11920 üzenetére
Tudom, hogy miért kérdezed, de kétlem, hogy nálam lenne a probléma...
Most csak a Huawei HG8245H-t használom modemként és router-ként is, hogy kizárjam a többi "hibalehetőséget". Egyébként a router-em egy TP-Link WDR4300 (N750). Szóval ezekkel semmi probléma nem lehet sebességileg (még ha a maximumot nem is tudják kiszolgálni). A kábeleim CAT6-osak (megtaláltam őket az egyik dobozomban végre), tehát ezekkel sem lehet most már probléma.
Átnéztem a beállításokat, első blikkre minden rendben van. A WiFi-t és a MAC szűrést az ízlésemnek megfelelően átállítottam (szeretem ha le vagyok védve --> WLAN MAC filtering fehér listát használva)...
Már tényleg csak arra tudok gondolni (így a kábelcserék után), hogy még valóban nem adták ki a teljes sávszélt... Erre utal az is, hogy 10 perccel ezelőtt 130 Mbit le- / 150 Mbit feltöltési sebességet mértem, tehát kicsit feljebb kúsztak az értékek. Az ONT szépen látja a gépet 1000 Mbit/s sebességűnek, tehát ezzel sincs gond.
A gépem sem lehet kevés, ugyan nem egy erőmű, de tesómék gigabites netjével 820 / 175 Mbit-et mértünk sebességnek, tehát annyira nagy baj nincs itt sem, legalábbis annyira biztosan nincs, hogy ~100 Mbit környékét tudjon.
Egyáltalán NEM várom, hogy 1000/200 legyen a sebességen 7/24-ben, ami eleve hülyeség lenne, de azért ettől egy picit többet várnék...
-
Janó 44
tag
válasz
berbatov2 #11862 üzenetére
Hát a winyó meg az SSD nem lehetett a ludas, mert azok kivételesen újak a gépben. A winyót februárban kaptam, az WD Caviar Blue, az SSD meg Kingston, az meg decemberi példány. -Azok közt ment már nagy fájl 150 MByte/sec -s átlaggal is. -Habár igaz, hogy akkor 3,5 GHz -n tudott még ketyegni a procim. Kliensből meg mindig a legújabb verziót használom, mivel azt gondolom, hogy abból van kiszűrve a legtöbb bug. Egyébként nekem úgy tűnik, hogy sokkal többet számít az efféle szempontból, hogy hány magos prociról van szó, és mennyi/mekkora catch -ei vannak, mint hogy milyen az architektúrája. Valakiről ugyanis tudom, hogy egy kb. 5 éves Phenom X4 -ből is ki tudott hajtani /ténylegesen/ 800 Mbit -t (az is T -s hálózat).
-
degec
senior tag
válasz
berbatov2 #11858 üzenetére
tegnap beszéltem a kábelhúzók ügyvezetőjével, jól haladnak haladtak a gerinc cseréjével is, hiszen az csőbe ment a főút mentén és nem voltak szívások extra nagyok.. ergo azt hamar letudták..letudják..
Persze nyugtával dicsérjük a napot..de bíztató..Egyenlőre nincs hír hogy hova mennek tovább innen..amint tudok valamit írok.ez kb egy héttel a munkák befejezte előtt dől el úgy ex has alapon vízfej upc részéről..
nyilván engedélyek stb mindent összevetnek..
-
degec
senior tag
válasz
berbatov2 #11784 üzenetére
alap 33 csati jön lapos tv-n box nélkül. én nem vagyok annyira otthon ebben, hogy milyen tuneros lapos tv tudja venni kapásból..de majd valami szuperokos leírja.. Szerintem egy 3-5 éves lapos tv simán tudja. Többihez vagy kártya vagy box kell természetesen. Hagyományos crt tv nem tudja venni az adást box nélkül..
Csak húzzák mára kábelt.. -
válasz
berbatov2 #10642 üzenetére
Telekom, MindigTV, tányéros megoldások, sok alternatíva van, amit fel tudsz használni alkudni. Ezen kívül, ha már lesz TV és net is, lehet hozzá kellene csapni a telefont, és csomagban talán még jobb árakat lehet összehozni, így lehet a három szolgáltatás olcsóbb lenne, mint a kettő. Körbe kell járni.
-
-
asdf_
veterán
-
blacika
tag
válasz
berbatov2 #9475 üzenetére
Végre, végre, végre.
Tud valaki !jó! topicot a wifi router hatótávnövelésre?
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Nooeca
senior tag
válasz
berbatov2 #8099 üzenetére
Azért nincs versenyeztetés, mert ugyan van rá állami támogatás, ami az EU-ból érkezik (vagyis máris nem állami), ugyanakkor még mindig több a céges kiadás a Deuche-tól.
Eldöntötte a Telekomos nagyfőnök hogy letesznek valamit az asztalra, és miért ne akkor tegyék, amikor kedvező támogatást is kapnak mellette. Nem hiszem hogy akármelyik konkurenciának lenne annyi "felesleges" pénze most, hogy ebbe belementek volna. Itt több 100 milliárdokról beszélhetünk.
Másrészt a Telekomban van állami rész is.
Kábelmánia: Ez még mindig nem azt jelenti, hogy a UPC és a Digi terjeszkedne. Megnézik a népsűrűséget stb. ami a közműadónak köszönhető. Szóval azt azért ne állítsd már, hogy ezek a fent említett települések 1000-2000 fős települések ami egy ideig nem térülnek meg.
Ésszerű sőt szerintem mindenki tudja - erre nem akartam kitérni, de akkor kitérek, bár azt hittem ez egyértelmű - a közműadó a sűrű helyen lakott területeken nem oszt nem szoroz.
-
fsdb
aktív tag
válasz
berbatov2 #8099 üzenetére
Nem sok értelme lenne, felosztanák, felosztották, egymás közt a területeket, és kartellezés lenne, van.
Elég sűrűn buktak ilyesmivel mostanában.
Erről szólna a rezsicsökkentés, de úgy is leverik rajtunk valahol, ha nincs meg a tisztességes hasznuk, még úgy is ha szánalmas a szolgáltatás amit adnak. -
-
bakko92
csendes tag
válasz
berbatov2 #7551 üzenetére
Szerintem előbb-utóbb UPC is lépni fog már!
Csak még gittelnek, hogy megéri a fejlesztést vagy nem!
Mert aki csak teheti, jelenlegi állapotban úgy is ott hagyná (na jó, talán az idősebb korosztály nem, akiknek a kábeltv, vonalas telefon bőven elég)
Szerintem csak húzták az időt, amíg teljesen ki nem kopik az ISDN technológia! -
M^xx
aktív tag
válasz
berbatov2 #7529 üzenetére
Hozzám is jönnek (Dabas)
UPC-t felhívtam lemondás miatt, ilyenkor tudnák olcsóbban adni a netet... évekig a hálózat fenntartási költségére hivatkozva húztak le, hülye lennék az elavult megkülönböztetett 29-upc sohanemfejlesztünk előfizetője maradni, majd ha egyenrangú szolgáltatást tudnak biztosítani ahogy a jól hangzó reklámjaikban is hirdetik.T-t sem tartom a legkorrektebb cégnek, elég drágák a csomagjai, de legalább ugyan azért a pénzért többet kapok.
-
craft75
csendes tag
válasz
berbatov2 #7540 üzenetére
Ha jól emlékszem az internet, a voip és az iptv külön vlan-on megy a T-nél.
Tehát jobb ha nem kevered egy switchen (kivéve ha normális, konfigurálható, nem pedig 4 ezres
tp-link).
Amit leírtál, úgy menni fog, de arra figyelj hogy, az internet meg majd később az iptv külön legyen, külön
switchen, külön kábelen és ne csinálj hurkot a hálózatban.
A földszinti wifi routeren kapcsold ki a dhcp-t, és az emeletről jövő utp kábelt meg ami a NAS-ba megy a
router LAN portjára csatlakoztasd. -
kabelmania27
félisten
-
degec
senior tag
válasz
berbatov2 #6850 üzenetére
kemény vagy mint a vídia
végül is itt annyira drága az adsl..mondjuk a 12 es 18 as.. hogy nyilván mindenki a 120 ast venné meg mert az aztán bika is árban meg annyira nem húzos!..ja és annyira drága tv vel telefonnal (én 16500 at fizetek mindösszesen), hogy a netadót se nagyon érezném meg
nyíllván ellenzem csak úgy mondom..
Ahol digi van és 5000 ből megvan minden 200 megabiten tv vel telóval ott a 700 ft masszív!!! Ezért is JÓ az upc adslmer drága és a növelt adótartalmat (majd) nem érzed meg!
trolololol !
-
degec
senior tag
válasz
berbatov2 #6839 üzenetére
hude szarul hangzik... és akkor mobilnet ?
meunier: ez bajom nekem is ftpzek fel le minden megy 12 per 1,5 megabittel, DE érzésre egy index.hu beírása után eltöltött idő SOK., laggol lassú, pedig a ping jónak mondható 20-22..antivirust fel sem rakva próbáltam hátha jobb de akkor sem.. szal rejtély !
-
seimon
tag
válasz
berbatov2 #6813 üzenetére
1. engedély kell ócsán, ez az első.
2. a kábelezés a településen és a lakossági bekötés két külön dolog, mert:=> Kábelezni a HFC kábelez.
=> Bekötni már valószínű a Telekom.
=> A szolgáltatás bérbeadása is időt vesz igénybe.Vagyis ha februárban végeznek X-nél akkor örülj ha Májusban kapsz szolgáltatást.
-
-
törölt tag
válasz
berbatov2 #6791 üzenetére
Itt vagy a Zentai úton?
Én meg a Madáchban.
Kb. 15 percembe telt, amíg végig gurultam ezeken az utcákon. Illetve a többin is, de csak eddig vannak készen. Több utcában már egy fehér színű bazi nagy doboz is van, a kábelek meg nem kötegelve, hanem már ki vannak húzva és bekötve a dobozokba. Fényképezőgép híján nem fotóztam le őket. -
degec
senior tag
válasz
berbatov2 #6686 üzenetére
légkábelen behuúzzák házig, azon a boton ami tetőbe van szúrva... mellette levezeted padlás és lefúrol ott ahol mondjuk el tudod helyezni a végponti eszközt ! ezen agyalok én is !
Tervem az volt hogy a tetőbotban huzzák le a kábelt villanyóráig ahol van konnektor ott szépen el lesz a végponti eszköz, majd onnan konektron powerlineon betömöm a házba a netet furkodás nélkül. EZ ott dőlt meg hogy a villanyórába vezető tetőbot, le van plombálva ergo nem tudunk belematatni. -
seimon
tag
-
-
-
3shae
aktív tag
válasz
berbatov2 #4605 üzenetére
Azért azt nem teszem
Nem egyedi, Gyálon lakom, és ha jól hiszem T-Home is van az utcánkban. Hónapokkal ezelőtt hívogatott egy nő, hogy bontsak szerződést, és kössem be a thome netet. 40 csatorna, 30 vagy 40 megás net, és telefonnal együtt fizettem volna 6000 forintot. Maradtam..
De a számlára mindig ráírják, hogy észrevettem-e a sebességet, mivel 10 mega az előfizetett 1 helyett
Nézd, én lassabb nettel már nem akarok vesződni, akkor inkább váltok a fenébe, és nem szórakozom velük. Van már digi is, nagyon sok ismerősömnek az van (illetve t-home) A stabilitás miatt maradtam, évente két telefonhívás mindig megoldotta azt a két problémát,ami esetleg előfordult.
De ezek gyorsulásról meg fejlődésről beszélnek, nem pedig visszalépésről!
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest