- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
-
-
válasz
zsloti #12305 üzenetére
ADSL-el összevetve mindenképp. Például ez is mobilinternet, amit a fórumtárs szintén a lassú ADSL kiváltására használ. Ha végül nem jönne itt össze semmilyen vezetékes internetkapcsolat, akkor szerintem flottában érdemes gondolkodni, ehhez itt kaphattok segítséget.
-
radio100jozs
őstag
válasz
zsloti #12305 üzenetére
Igen, tökéletes megoldás az internetezésre, nem tudom egyesek miért képzelik azt, hogy még a 2G-s GPRS korszakban van a mobilnet. Csak a Telenornál simán vetekszik egy 50 Mbit/s-es optikával, de egyes településeken a 120-as optikát is veri. Azt meg gondolom tudod, hogy van korlátlan csomag is, bár nekem a 100-100 GB fele sem szokott havonta elfogyni. Tehát ha nincs más, akkor tökéletes megoldás.
-
degec
senior tag
válasz
zsloti #12306 üzenetére
írjál privátot nekem msgbe a telefonszámoddal, és azt is írd meg mikor lehet hívni.. vasárnap szombat hétfő stb... től ig időben mikor... .felhívlak megpróbálok segíteni nincs kedvem privátba irogatni hetekig.. ledarálom telefonba aztán intézed..HÁTHA !!! ÜDV ! nagy klassszikust hagy idézzek: eszem fas*om megáll !! ez jobb story mint az enyém, hogy egyszerűen kimaradt az utcánk.. névelírás miatt..majd leírom ecccőőr..
-
-
degec
senior tag
-
degec
senior tag
válasz
zsloti #11898 üzenetére
munka el van végezve..valszeg valamire még várni kell engedélyek átadás műszaki vizsgálat mittóm terhelés próba sávra rákötés...hatszáz más dolog... van itt okosabb majd megmondja..., mindenre nem tudok rákérdezni mert nincs időm faggatózni, meg nem is értek hozzá, hogy most ki kire vár mikor merre.. így is örülök hogy infóm van mert upc.hu tól egy mikrogrammnyi nem jött ki.Hívd fől azt a céget akit linkeltem ők majd megmondják hogy miért akadt el a bekötés, én is minden infót hosszas telefonálgatásokkal értem el..hajrá ! Kapacitás beli gondok lesznek ott á tse adják mert úgy is tudják ,hogy nem is bírják a bekötögetést-migrálást hálózatelbontást stb.. sanszos..
-
degec
senior tag
válasz
zsloti #11892 üzenetére
mert a gerincet és a lakossági és az üzleti bekötést mindösszesen 3 cég végzi..a gerinc és az utca szintű kötéseket meg kell hogy csinálják mindenhol, erre nem kérdeztem még rá de sanszos hogy monoron nagyjából fontosabb csapásokon kész van, nincs ilyen infóm pontos de megkérdezem.
Van ahol nincs kész teljesen ezek szerint ?
A bekötésekkel van baj ahogy írtam, üzleti bekötős nagyon nagy stábbal rendelkeznek ők bírnák, de üzleti bekötés nem sok van.. lakossági bekötést aki végzi igen kevés emberrel rendelkeznek..sajna.
A westcomot nem fogjátok utolérni de azokkal nincs is gond azok végzik a dolgukat, a másik céget kell baszogatni a http://www.metalcomzrt.eu-- ők végzik a lakossági bekötéseket. -
laci1117
tag
válasz
zsloti #11657 üzenetére
1 oldallal visszább írtam :
"Mondta az üzletkötő, hogy össze-vissza adják át a faluban a hálózatot, mindenhol fent van már az optika az oszlopokon viszont nem egyben adják át mert nincs annyi szakember amennyi kéne, hogy győzzék szusszal az 5000 lakost.
Szerződés aláírásakor mondta hogy a hálózat mindenhol áll, bármikor hívhat hogy jönnek bekötni, akár 2 nap múlva, de lehet hogy csak 1 hónap múlva kerül ránk a sor, nekünk szerencsénk volt mert 1 hét után csörgött a telefon"
-
radio100jozs
őstag
válasz
zsloti #11654 üzenetére
Szerintem lakásokba csak akkor kötnek, ha kész a település, és átadták a hálózatot, és utána jön egy másik brigád, aki végzi a bekötéseket, és adja az eszközöket. Eleve a bekötéshez kéne megrendelés+előfizetői szerződés, azt meg kizárt, hogy egy nem működő, át nem adott hálózatra lehetne kötni.
-
törölt tag
válasz
zsloti #11520 üzenetére
Tegyük fel, nem sikerül hétfőn. Akkor is jó lenne megtartani az új előfizetést, mert 4 ezerrel olcsóbban jövök ki havonta.
Ugyanakkor előttem fent vannak az új cuccok, nem tudom ez számít-e. Állítólag a UPC szerint itt már minden megvan hozzá, csak ki kell cserélni ezt azt.
-
-
radio100jozs
őstag
válasz
zsloti #11048 üzenetére
A Komjáti TV az analógban sugároz vagy digitálisan, de akkor kódolatlanul a kábelen? Mert akkor ez lehet a különbség, hogy a UPC az digitálisan és még kódoltan ad. A digitális vétel miatt manapság nem kell már box, a lapos TV-k tudják a DVB-C szabványt, de a kódolás miatt kell hozzá kódkártya, és CI+ modul a TV-hez. Vagy marad, hogy csak ezt a majd 30 csatornát nézed kódolatlanul digitálisan. A Telekom még másabb, ott nincs koax, hanem kapsz egy boxot, és a HDMI kábellel kötöd be a TV-hez, itt sajnos minden készülékhez kell a box.
-
radio100jozs
őstag
válasz
zsloti #11039 üzenetére
Utánam már leírták, de a megoldás, az, hogy van a kódolatlan DVB-C csatornák, így azzal megoldható, de egyik szolgáltató sem ad egy előfizetésre 6 TV eszközt. Még megoldás az antennás DVB-T, azon is van 12 kódolatlan csatorna. Ja érdekes, hogy miközben jön az antennáson pár kódolatlan csatorna, addig a KTV-n azok nem jönnek kódolatlanul (FEM3, Zenebutik, Izaura TV).
-
válasz
zsloti #11041 üzenetére
Én azt nem tudhatom, hogy hova rakod, de a lényeg az, hogy az összes előfizetett csatornát legfeljebb 3 eszközön tudod nézni, ebből egyet tartalmaz a TV előfizetés havidíja, az esetleges két további vételi helyért plusz díjat kell fizetni. Aki nem szeretne plusz díjat fizetni, vagy kevés neki a három vételi hely, annak ott vannak még a szabadon fogható DVB-C csatornák, de egy előfizetésen belül más lehetőség nincs.
-
válasz
zsloti #11039 üzenetére
Elméletileg van 27-28 kódolatlan, szabadon fogható DVB-C csatorna, persze amennyiben ebben a kérdésben sincs eltérés más területekhez képest, ezeket nézheted korlátlan számú TV-n. Ha azonban mindegyikre szeretnéd az előfizetéses csatornákat is, akkor két előfizetésre lesz szükséged, mert háromnál több eszközt (box vagy kártya) nem adnak.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsloti #11022 üzenetére
nincs is megkülönböztetés, ugyanazok az árak, mint az országos... ezek listaárak, hűség meg minden nélkül.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsloti #10912 üzenetére
Hol olvastad ezt a hülyeséget?
Valóban más kicsit mint az országos megvalósítás, de inkább a körzet előnyére, mert a házig optika jön, onnan lesz csak koax, vagyis ez egy stabilabb internetszolgáltatást tesz lehetővé.
Külön eljárás kezelés nem lesz, ez megint bolondság, nézd meg a UPC főoldalát, ami a 29-es körzet ajánlatait nem tartalmazza, mégis ott van a 29-es Monor már a listában.
Fokozatosan kerülnek majd bele a 29-es települések is, és ugyanazok a csomagok lesznek elérhetőek mint ami az országos kínálat, ugyanazon árakon.
30/3
50/5
120/10
240/20
500/22 -
radio100jozs
őstag
válasz
zsloti #10546 üzenetére
Jaj, direktbe kötöd a gépet, de mikor bekérdeznek, hogy mi az a PPPoE, azt sem tudod mi, mint kiderült, csak a routert kikerülted, és azt hiszed, ezzel már van is közvetlen modem-PC közötti net. A lényeg, ezek alapján tuti, hogy nem a modem a hibás, így majd fizethetsz kiszállási díjat a szerelőnek, mert vaklárma.
-
-
válasz
zsloti #10476 üzenetére
Igen, a CISCO HD-DVR box (ami nálam is van), 2 tuneres. Sőt, régebben volt nekik Philips 3 tuneres is, de sajnos az már kikopott. De ezen kívül van még a videótár is, ami szintén nincs médiacard-al.
-
válasz
zsloti #10457 üzenetére
Nem, és a szemetet sem viszi le, viszont a boxal meg tudod csinálni, hogy tetszőlegesen az egyik kódolt adást rögzíted, még a másikat közben nézed, akár megállítod, visszatekered, vagy pedig rögzíthetsz egy időben két adást, még a TV-vel ezt nem tudod megcsinálni, mert a médiacard egyszerre csak egy adást dekódol. UPC DVB-C adás és CISCO box esetén legalábbis. Ezzel persze nem vitatom, hogy számodra a box nélküli megoldás előnyösebb, csak arra akartam rámutatni, hogy a boxnak is lehetnek komoly előnyei.
-
btz
addikt
válasz
zsloti #10415 üzenetére
Attól még nem visszafejlődés az IPTV mert box kell a TV-hez.
25 éve is azért kellett a box a TV-hez mert a TV nem támogatta beépítetten azt a technológiát, ma is azért kell mert a TV nem támogatja X szolgáltató iptv megoldását (és itt direkt nem szabványt írok).
Az xbox is egy visszalépés? Xbox kell a tv-hez hogy menjen rajta a NeedForSpeed. Mert nincs benne beépített xbox egység ami lefuttatja a játékot. Tehát azért mert a TV nem tartalmaz xbox egységet, attól maga az xbox doboz amit a TV-hez adnak nem elavult. Pont hogy az tartalmazza azt a funkciót, amit a TV nem tud.
Amúgy én lehet nem is fogok már venni semmilyen tuneres TV-t csak egy nagy buta kijelzőmonitort minél több HDMI bemenettel, a többit meg elvégzi a külső egység (Set top vagy az Xbox, vagy a MiniPC, stb) -
Nooeca
senior tag
válasz
zsloti #10415 üzenetére
WC-be TV?
Na ez ami szerintem nevetséges
Ma már azért elmondható, hogy a TV-k nem olyan hétköznapiak hogy amelyik családban nincs, az szegény és nincs rá pénz, hanem szimplán kiváltja sokaknál a net, meg nem néznek már TV-t... nem minősül egy kifejezetten alap dolognak.
Nagyrészt ahol van is, ott is inkább az idősebb generáció, de persze nem azt mondom hogy a fiataloknál nincs igény, csak azt, hogy ma már nem általános mint ahogy régen volt.
Nagyon sok háztartásban nincs, és még többnél meg csak 1 van, esetleg 2. Munkámból adódóan sok házba megyek be és azt veszem észre legutóbb is ahol voltam, hogy maga a tulaj ajánlotta fel, hogyha kellenek régi TV-k elvihetem őket (kocka TV), merthogy náluk eddig 3 TV volt régen, de ma már csak 1 van amit meg ugye pár éve lecseréltek normális LED-re.
Szóval nekem a meglátásom az, hogy egyre kevesebben tévéznek és ezen belül is magában a létszámigény is csökken a TV-kre adódóan, azaz ahol mondjuk eddig volt 3 ott lecsökken mondjuk 1-re, vagy 5-ről 3-ra 2-re stb... de a lényeg az hogy olyat is láttam már egyébként, hogy szóltak hogy nem működik a TV, kimentem és megnéztem majd közölte a tulajdonos hogy egyébként a TV új, régebben használta, de kb. már 1 éve nem is helyezte áram alá. Itt nevettem egy nagyot
(tv-nek egyébként baja nem volt, csak rosszul volt beüzemelve).
-
-
btz
addikt
Szerintem 3-nál több boxot csak 2 tv előfizetésre adnak, még Satnál is így csinálják. A szomszédnak is van 1 TV előfizetés 3 boxal és egy másik TV előfizetés 1 boxal.
Ilyenről hogy szauna box sehol nem hallottam, szerintem olyan extra páratartalmat és hőmérsékletet nem sok műszaki eszköz visel el. -
Nooeca
senior tag
Mégis mit? Az nem az én saram hogy hova menjenek.
De akkor leírom mégegyszer... Pilis, Örkény, Táborfalva, Nyáregyháza van tervben idénre, első sorban. A második sorban ott van Hernád is, de azt csak hallottam, hogy még megvalósulhat idén. De ha az első sor csúszik a második is csúszik vele együtt.
Ha ez teljesül lehet tovább. De amíg nem nem valószínű. Ez mellett még ugye megcsinálták Inárcsot meg Újhartyánt ha még nem is adták át, meg a Digi is 2 települést.
Ha jól tudom mind a 4 DÉMÁSZ. 1 hete kb. még azt mondta a kivitelező, hogy nincs megállapodás... erre fel én elmondtam nekik azt a regényt, most meg úgy néz ki Pilisen ott vannak.
-
Nooeca
senior tag
Olyan alapján hogy ezekkel folytat tárgyalást a helyi kivitelező... Ezek a kérdések... Örkény/Táborfalva illetve Nyáregyháza/Pilis és most Inárcs van úgy, hogy munkába lássanak a kivitelezők...
Minden más ezután.
Monorierdő az majd egy új tárgyalásos folyamat lesz... de addigra már lehet nem a Démásszal hanem az állammal aki egyből majd bólint hiszen kötelessége lesz.
-
radio100jozs
őstag
Monorierdőn? Mert ott beltéri Voda 4G van. Az antenna a MOL kútnál van felszerelve. A Voda térkép is teljes beltéri lefedettséget mutat a 4G-nél. http://www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkep
Itt jegyzem meg, hogy a térkép már jó ideje nem volt frissítve, mert már Monoron is teljes beltéri lefedettség van, meg Csévharaszton is, ezek pedig nincsennek a térképen rajta, ezért érdemes a 1270-re telefonálni.
-
btz
addikt
-
Technikailag, műszakilag nyilván üti egymást, de azért lássuk be, az emberek döntő többsége esetén visszatartó erő, ha dupla előfizetési díjat kell fizetnie, szemben azzal, mintha csak mondjuk +400Ft-ot kellene fizetnie egy további boxért, ennek fényében pedig nem fognak olyan sokan 5-6 TV-re boxot rendelni, így ezt a többlet terhelést még jócskán elbírja a hálózat.
-
"Bbeci akkor neked csak a t-s iptv vel van bajod?"
Ha figyelmesen elolvasod amit írt, akkor láthatod, hogy semmilyen boxot nem akar, a saját tv-je tunerjához ragaszkodik."Nekem azzal van a baj csak hogy korlátozzák a tvk számát, nehogy már ők mondják meg mennyi tvt nézhetek...."
Nyilván azért korlátozzák, mert...
1. a hálózati kapacitás véges
2. üzleti érdekeik ezt kívánjákEgyébként lehet akár 6 TV készüléken is nézni, két előfizetéssel. Ebben senki sem gátol meg...
-
kabelmania27
félisten
Azt tudod csinálni hogy három tévére iptv, többire mindigtv vagy sattévé vagy UPC kábel három tévén tudod nézni az összes csatornát, a többin pedig kb 25-26ot digitálisban+analógokat, erősítő valószínűleg kell.
Vagy felteszel egy antennát erősítővel elosztod az összes tévére és nézed a mindigtv-t ahol kell ott előfizetsz a kódoltakra.
-
Nooeca
senior tag
Igazából annyira nem érint, csak annó itt mondogatták, hogy "Hát de ki van plakátolva hogy Monor után jövünk, szóval...", hiába írtam azt, hogy nincs róla információm.
Gondoltam én is hibázhatok, és juthat el hozzám úgy is belső infó, hogy hiányos. Így hát elhittem azt, amit mondtak
Ezek szerint nem is volt semmi ilyen kijelentés.
-
btz
addikt
5 év múlva már biztos a modern TV-k fel lesznek szerelve beépített IP TV vevővel, az más kérdés, hogy addigra a Telekom még a saját eszköz mániában fog-e élni, mert akkor hiába lesz a TV-dben IP TV "tuner", mert kötelező lesz a szolgáltatói "tuner" (box) használata.
5 évvel ezelőtt a DVB-C boxot szidták, mert az akkori TV-k javarészébe nem volt beépített tuner, így boxot kellett használni. Most az IP TV a sz@r mert külön boxot kell használni, miközben ennek van jövője. IP alapú kommunikáció minden téren.
A vonalas analóg telefonok is a múlt. A jövő "vezetékes" telefonja egy tabletre vagy smartphonera telepíthető app lesz. -
kabelmania27
félisten
Öt tévé esetén kábeltévé szolgáltatással jobban jársz.
Zolee_70: A modem lan 1 portján lesz internet, több gép esetén swichet vagy ha nem felel meg a modem router része akkor routert kötsz rá, a lan 2-4 portokat a boxokkal utp kábellel kell összekötni, tehát át kell kábelezni a házat. Első box általában ingyenes, második harmadikért kell fizetni bérleti díjat, ha adnak rögzítőst akkor azért is külön díjat számítanak. -
Nooeca
senior tag
Azért gagyinak nem nevezném, fejlettebb technológia mint ami pl. a UPC-nél van TV.
Egyébként is a UPC-nek nem kellene annyira előnynek lennie ez a 3 TV-nél többen lehet használni az analógot dolog, mert ez az analóg pár évig még menni fog, de még az is lehet hogy jövőre megszűnik.
Legalábbis egy biztos, UPC-nél is mint mindenhol máshol egyre inkább gyomlálják ki az analóg csatornákat.
28 csatorna van most talán analógon...
-
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest