- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
v!ct0y
veterán
válasz
zsolesz7503 #12277 üzenetére
Ez az igen. Elvileg jó. Bár nekem a szerelő mintha azt mondta volna, hogy 22 környékén a legjobb. De elvileg 27 ig jó. Tuti jó az a patch kábel? Telekom topikba kérdezz rá. Ott többen vannak akik segíthetnek is.
-
v!ct0y
veterán
válasz
zsolesz7503 #12272 üzenetére
Most neked asszem Sagemed van. Elvileg a hátoldalára rá van írva az ip cím meg a felhasználónév jelszó amivel be tudsz jelentkezni rá a pc-ről.
-
v!ct0y
veterán
válasz
zsolesz7503 #12270 üzenetére
a dbm értéket a t től kapott modembe tudod megnézni. nekem huawei van ott Optical information néven van egy külön menü.
-
v!ct0y
veterán
válasz
zsolesz7503 #12268 üzenetére
tehát egy rövid patch kábellal van rádugva? Mert ha a modem 10 méterre van a géptől és egy falkábellal van oda patchelve az nem jó.
A dbm érték mennyi? -
v!ct0y
veterán
válasz
zsolesz7503 #12264 üzenetére
Március óta van t netem egyszer se szakadt meg. Azt próbáltad, hogy a közvetlen a szolgáltatótól kapott ont-ra dugtad a géped?
-
Constantin79
csendes tag
válasz
zsolesz7503 #12264 üzenetére
Helló!
Ha tudok segíteni szívesen teszem. Csak mert nem értem Pilisen lakik az egyik munkatársam és nem panaszkodott ennyire a Telekomra. Én is immár 2 éve használom a hálózatát hibátlanul. . .. Akkor szerintem ott nálad valami más lesz a hiba, vagy nem is tudom. Így gondold meg az UPC-re való váltást:
https://logout.hu/bejegyzes/watercolour/upc_connect_box_compal_ch7465lg_problemai.html
Idézet" Az hittem, hogy október 24-től mindenkinek fel kell ajánlani a lemondási lehetőséget, ha minden ÁSZF-re érvényes, de úgy látom a DIGI-nél, hogy ez csatornaváltozás esetén igaz. Telekomnál nem találom, illetve volt valami sajtótájékoztató.
Úgy néz ki azért sürgős a UPC-nek, hogy még 24.-e előtt 2 évre szerződjünk. Kíváncsi leszek, milyen árak lesznek utána.
Ismerősömet régóta rá akarom beszélni vezetékes internetre, csak ő ezt az este 6-ot nem akarja elveszíteni. Illetve azt mondta, hogy ismerősének UPC-nél azt állították, hogy kötelezően, mindenkinél ki kell cserélni optikára, nála kezdték, de azóta gond van a telefonálással. Akár ő telefonálna, vagy őt hívnák valami hálózati hiba szöveg hallatszik. Tudtok erről valamit?" -
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503 #12213 üzenetére
Miért maradna ki Pilis, amikor az egész 29-es körzetben megtörténik jövő év végéig az átállás?
-
TCr
veterán
válasz
zsolesz7503 #12209 üzenetére
-
degec
senior tag
válasz
zsolesz7503 #12209 üzenetére
ez 4g-s simkártyás mobilinternet modem mit kezdjek ezzel az optikai szál végén.. ?
-
degec
senior tag
válasz
zsolesz7503 #12206 üzenetére
nekem csak 50/30 de akkó is..
http://kifu.gov.hu/kifu/hu/hirek/%C3%BAjabb-sikeres-p%C3%A1ly%C3%A1zatok-szupergyors-internet-megval%C3%B3s%C3%ADt%C3%A1s%C3%A1banráadásul fix ipm van..szembe szomszéd gémer gyereknek semmi baja (0-24 csézik) nincs ugyanabból a dobozból vagyunk lekötve neki 120/ valami. aki ezt érti...
-
degec
senior tag
válasz
zsolesz7503 #12203 üzenetére
ugyanilyen bajom van, üzleti T- vel.. gépek 3 is tök egyforma irodába, intel alaplapi lanosok, i218-v-sek, minden friss minden szűz windows driverek stb, cseréltek modemet, routert is, powerlineon wifin is ugyan ez a helyzet, hóóóóót random mód megy el, kapcsolat fizikálisan él létezik rúter felé, de mintha kihúznák az optika szálból a netet, nekem 1-2 percig tart csak.kábelt is cseréltem cat 5-e, cat6, cat6 e mindenfélére akkor is ez volt.túlgondolkoztam már, de akkor is ez van,adsl-el sose volt ilyen gond. szerintem szar ez a hüavej modem.( de mért csak nekünkl) Fogok venni sajátot, mert szerintem megoldható üzletinél a saját eszköz.Nem segítettem de átérzem.
Teleírkáltam már mindenféle fórumot mégsem történt semmi.
Természetesen csont alap beállítással csak modemből is próbáltam a netet nyomatni nem modem mód meg ruter meg stbstb.., tényleg mindent. -
imibogyo
veterán
válasz
zsolesz7503 #12199 üzenetére
Véletlenül nem Killer vezérlős a hálózati kártyád?
-
válasz
zsolesz7503 #12199 üzenetére
Szia!
Amikor éppen nincs net, IP cím alapján sem tudsz pingelni? Mondjuk a 8.8.8.8 nem válaszol? Ha nem, akkor a saját routered, vagy a Telekom ONT-t IP címét tudod pingelni? Amikor visszajön és leesik a sebesség 100Mbps-re, a Windows milyen kapcsolati sebességet ír ki?
-
poli27
veterán
válasz
zsolesz7503 #11740 üzenetére
előbb tájékozódni kell, és nem megvenni egy 6-8 éves vackot
-
btz
addikt
válasz
-
válasz
LAN-on belül megy a gigabit, csak a hardvere nem bírja a NAT-ot.
-
válasz
zsolesz7503 #11735 üzenetére
Ezzel a router-rel nem is lesz több mivel nincsen benne hardveres NAT.
-
btz
addikt
válasz
zsolesz7503 #11735 üzenetére
Kábelen méred?
Ha igen Cat5e vagy Cat6 kábel?
Gyári szoftver van a routeren?
SSD van a gépeden?
RAM mérete? -
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10863 üzenetére
-
válasz
zsolesz7503 #10872 üzenetére
De cat5-ön vagy régebbi kábelen semmi garancia nincs arra, hogy átmegy rajta 100Mbps-nél nagyobb sebesség, csak lehet ilyen eset. Viszont ha beállna rajta a 100-as link, abban sincs semmi rendkívüli.
-
válasz
zsolesz7503 #10863 üzenetére
Már most is CAT5E van mert ha nem az lenne akkor nem menne 100 Mbps fölé a sebesség. Kábel cserével valószínűleg semmit sem javulna a helyzet.
-
válasz
zsolesz7503 #10858 üzenetére
Azt jelenti melyik kiadás. A v1 régi már, nem lehet kapni, a v2/v3 hardverben azonos de a gyári firmware-ben eltérnek egymástól, a v4 a legújabb.
A v3 jó lesz a gigabites nethez. -
válasz
zsolesz7503 #10856 üzenetére
v1 vagy v2/v3/v4?
-
válasz
zsolesz7503 #10853 üzenetére
Milyen típusú a saját router-ed?
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10851 üzenetére
Kedden ilyenkor már te is örülni fogsz. A routereden csak utp csatlakozók vannak, az optika miatt kelleni fog az amit visznek majd. Szerintem azzal jobban is jársz.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10849 üzenetére
Ez nem így megy, megvan mondva hova mikor ki menjen. Alapjáraton nem mehet csak úgy be hozzád, elvégre akkor nem lesz kész neki a napi X bekötés.
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10847 üzenetére
Nálam megjelentek, fél 12-kor. Időpont 12:00-14:00-ra volt megbeszélve.
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10845 üzenetére
igen, nem tudom mi alapján döntik el a sorrendet, ráadásul nálad már bent van a kábel is.
Nálam nem volt semmi előtte, mindent tegnap csináltak, kb. 20 perc alatt. -
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10832 üzenetére
Az van amit hoztak, a Huawei HG8245H. Igazából nem nevezném ajándéknak, valamit hozniuk kellett, mit kezdhettem volna egy optikai csatlakozóval a kezemben?
Neked egy D-Link-et visznek majd a gigás nethez, az tényleg kelleni fog a wifihez. Kérdés viszont, hogy van-e AC-s eszközöd ami ezt ki is használja. Nehezen tudok olyan otthoni wifis gépet elképzelni aminek tényleg kell az a sávszél, habár ha egyszerre nyomatod 4 darab N-es kütyüvel, akkor máris megérte.
Amúgy lehet, hogy jobban jársz majd azzal amit visznek. Én januárban vettem egy Ubiquiti UAP-AC-LR-t wifihez és szeretném továbbra is azt használni, azóta a macskák is az én wifimen lógnak a telek végén.A HG8245H dobozában volt egy 1.5m-es Cat5e kábel, mást nem adtak hozzá. Szerintem legalább cat5e lesz a D-Linkhez is.
Itthon cat5e-vel építettem ki a hálózatot kezdettől fogva, ez viszi az 1gbit-et (ne legyen 100 méternél hosszabb szakasz benne). Cat6 a 10g-hez fog majd kelleni.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10832 üzenetére
cat6? cat5e bőven elég.
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10828 üzenetére
igen, Pilis.
-
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503 #10823 üzenetére
Azt nem tudom, milyen erőmű kell a gigabithez, de amikor legutóbb, 2014-ben számítógépet cseréltem, eszembe sem jutott az i3, minimumnak tekintettem az i5-öt. Azok közül is az egyik legerősebbet választottam, pedig nem játszom vele. Ezek szerint jól tettem, bár semmi szükségem gigabitre.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
zsolesz7503 #10755 üzenetére
Igen. Kérdezd meg, talán tudnak valamit.
-
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503 #10729 üzenetére
Jónak tartom az elgondolásodat, különösen akkor, ha a TV adás képminősége is számít.
-
Szemi88
tag
válasz
zsolesz7503 #10724 üzenetére
Szia!
Nekem egy ismerős írt tegnap, hogy bejelentkeztek nála telefonon, hogy vasárnap mennek szerelni, és már éles a rendszer.
Ő később kötötte az előszerződést mint én......
Na akkor most erre mit mondjak? Legalább sorrendben mennének bakker. Lehet az járt jobban, aki minél később kötötte az előszerződést, mert visszafele mennek
-
DarkChild
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10621 üzenetére
Ez meg egy mai hír a Telekom háza tájáról:
Andy Vajna csatornái érkeznek a The Walking Dead és a NatGeo helyére a Telekomnál -
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10599 üzenetére
Honnan kellene jönnie? Monorierdőn nincs T, Nyáregyházán sincs. Albertirsán meg egy ideje már van.
-
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503 #10588 üzenetére
Nem kell ahhoz pár év, legfeljebb egy. Én is arra várok.
-
paleee
csendes tag
válasz
zsolesz7503 #10580 üzenetére
Irsa felől? Ezen meglepődtem, azt gondoltam, mivel Pilisen a vasút mellett lett T torony, onnan ágaztatják szerteszét a gerincvonalat. Vajh akkor Nyáregyházát is Albertirsa felől kötik be?
-
v!ct0y
veterán
válasz
zsolesz7503 #10586 üzenetére
Pilis t-com
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10580 üzenetére
Monoron lesz elsőnek meg a nagyvárosokban.
-
zsloti
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10504 üzenetére
Mert?
Akkor minek szórták tele erdőt oszlopokkal?
Zs -
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10492 üzenetére
Mindenhol Október végét olvasok Pilisre. Nyáregyházát még el se kezdték, hogy akarsz már indulást?
-
paleee
csendes tag
válasz
zsolesz7503 #10492 üzenetére
Hasonlót várok Nyáregyházáról már!
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10470 üzenetére
Azért vedd figyelembe hogy elvileg nem egy újonnan hálózat 0-ról való felépítése folyik. Mondjuk engem meglehetősen az érdekel, hogy oldják meg a jelenlegi koax hálózat felhasználásával azt, hogy rövid kiesésen felül ne legyen szolgáltatási kimaradás a TV esetében, illetve ne legyenek váratlan körülmények...
Nem tudom hogy pontosan mi kell ahhoz hogy a jelenlegi koax hálózat vérfrissítést kapjon és megoldódjon a 2 irányúsága, de az biztos hogy nem több hónapos történet, mint egy új felépítése a 0-ról. Bár Monor nagy település, de szerintem ha Október 1-én elkezdik az egészet 1 hónap alatt letudják, max az NMHH-nál újra kell egy jóváhagyás ami +2 hét.
Azt sosem fogom elfelejteni hogy 2-3 éve felhívott a UPC, és mikor mondtam hogy hát az ADSL elég gyenge, jó lenne fejleszteni, akkor azt kérdezte tőlem, mire kell nekem 2,5 Mbps-nél gyorsabb internet? Pontosabban azt hogy ez a sebesség mire nem elég, ami miatt nekem gyorsabb internetre lenne szükségem? Nem tudtam akkor hogy köpjek vagy nyeljek egyet hirtelen, de szerintem azt a hangfelvételt játszák vissza maguknak, mikor fel akarnak hívni, mert senki nem akarja hallgatni a fejmosásom, amit ott kaptak tőlem.
Szerintem van egy külön listájuk arról, hogy kit nem érdemes felhívni. Én tuti rajta vagyok
Sőt egyszer még meg is mondták, hogy álljak le a fogyasztóvédelmi / GVH buzdítással. Ezt mai napig nem értem, hogy képzelték amúgy.
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10463 üzenetére
ezek szerint több SMS szöveg is van, nekem ezt küldték ma 10.07-kor:
"Kedves Ügyfelünk!
Még egy kis türelmet kérünk! Kollégáink hamarosan az Ön otthonában is bekapcsolják a megrendelt digitális telefonszolgáltatásokat. Hamarosan jelentkezünk a részletekkel Önnél is, addig is szíves türelmét és megértését kérjük. Üdvözlettel: Telekom"Nálam még nincs bent a kábel, lehet, hogy ezért más a szöveg is.
-
btz
addikt
válasz
zsolesz7503 #10433 üzenetére
Ahogy visszaolvasok sokminden le lett már itt írva, hogy az IPTV-nek mik az előnyei, mik a hátrányai. A döntés pedig a te kezedben van, te magad jobban tudod hogy neked melyik előny preferáltabb, amiért egy IPTV szolgáltatást válassz, vagy melyik hátrány olyan mértékű a számodra, hogy amiatt ne válaszd.
(#10436) Intruder2k5
Inkább úgy pontosítanám, hogy ahol optika van vagy koax. Mert az IPTV elérhető Adsl2+-on is. Nekem pl vdsl2 van mégis SatTV van és nem erőltetik az IPTV-t. -
radio100jozs
őstag
válasz
zsolesz7503 #10433 üzenetére
T-Sat, olcsóbb, mint az IPTV, ugyan azt tudja, és 4 TV csatlakoztatható egy előfizetéshez (persze 4 box kell akkor). Továbbá ugyan úgy beleszámít a kombi T-s csomagba, ha TV+Internet+telefonban kombinálsz.
-
v!ct0y
veterán
válasz
zsolesz7503 #10423 üzenetére
Menj oda hátha ott vannak még.
-
v!ct0y
veterán
válasz
zsolesz7503 #10421 üzenetére
Csak láttam őket nem beszéltem velük.
-
válasz
zsolesz7503 #10405 üzenetére
Pedig nem az elrettentés volt a célom, csak megemlítettem a másik oldalt is. Nincs olyan szolgáltató, sem szolgáltatás, amelyiknek csak előnyei vannak, de az lenne a jó, ha mindenki elégedett lenne azzal, amit választott.
-
Attaca
csendes tag
válasz
zsolesz7503 #10399 üzenetére
Szerintem teljesen logikus, hogy megnézték, hogyan reagálnak a fogyasztók. Nyilván pontos számokat nem tudok, de magamból kiindulva arra tippelnék, hogy majdnem minden magasabb csomagot fizető UPC-s ügyfél otthagyta őket, akinek nincs hűsége, és van másik (nem ADSL) szolgáltató a területén.
Azt gondolom, hogy ez még mindig egy szűk réteg, de feltehetően a legtöbbet fizető ügyfelek. Őket már az első körben nem tudják megtartani, de azért még biztos, hogy a rengeteg legkisebb csomagon döcögő előfizető (pl. anyukámék), vagy akinek tényleg csak az ár fontos, nem váltott, és így meg lehet, hogy nem is fog, mert addig adnak nekik egy ügyfélmegtartó ajánlatot, ha kell.
Az őket elhagyó ügyfelekhez képest is tökéletes az időzítés, mert sok embernek pont akkor fog lejárni az új szolgáltatónál a hűsége, mikor ők indulnak az új csomagokkal. Én biztos, hogyha jobb áron kapok netet, akkor visszamegyek hozzájuk, ezzel a lépéssel, mi fogyasztók csak nyerünk, mert minél több a szolgáltató, annál erősebb az árverseny.
Engem is idegesített a helyzet sok évig, amikor ideköltöztem kb. 10 éve, akkor 10 ezer volt az 1 Mbit-es csomag, ahhoz képest már ők is faragtak az árakon sokat, és őszintén a minőséggel nálam, se a TV-nél, se a netnél nem volt soha gond, én üzleti oldalról teljesen megértem a döntésüket.
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen cégnek sokkal több idő egy ilyen folyamat előkészítése, mint egy kisebb cégnek, tehát lehet, hogy már meghozták Magyarországon a döntést korábban, de ilyen beruházáshoz kellett az anyacég jóváhagyása is, ami biztos nem 2 nap. -
válasz
zsolesz7503 #10399 üzenetére
Félreértés ne essék, én nem a UPC-t védem, egyik szolgáltatót sem akarom védeni, nem gondolom, hogy erre rá lennének szorulva. Bár én nem vagyok érintett ebben a témában, mivel nem a 29-es körzetben lakom, de az indulatokat megértem, vitathatatlan, hogy a UPC hosszú éveken át visszaélt a monopól helyzetével, és zéró fejlesztéssel szolgáltatott elavult ADSL-t drága pénzért a körzetben. Azonban most pozitívumként lehet tekintetni rá, hogy még más ADSL területeken a Telekom vagy épp az invitel egy központ cserével letudta a fejlesztést, minek következtében az 5-10Mbps ADSL helyett ezentúl 20-50Mbps VDSL-t szolgáltat, addig itt koaxra váltanak ADSL-ről, ami azért kicsit nagyobb előrelépés mind sebességben, mind pedig ár/érték tekintetben. Ha így nézzük, lehet megért még +1 év várakozást, mint, hogy kaptatok volna ott is VDSL-t, aztán 15 évig megint nulla fejlesztés.
Most már legalább lesz választék, Telekom, UPC, néhol DIGI, meg egy-két helyi szolgáltató, talán lesz árverseny, és jobban lehet majd alkudni is.
-
válasz
zsolesz7503 #10396 üzenetére
Szerintem nem célszerű ilyen bosszú vezérelte meggondolásból szolgáltatót választani, ott kell előfizetni, ahol az igényeidnek és a pénztárcádnak legmegfelelőbb csomagot tudnak ajánlani. Én legalábbis úgy gondolom, hogy a UPC-nek sokkal kevésbé fájna egy-egy ilyen bosszúálló ügyfél miatt kiesett bevétel, mint adott esetben ezeknek az ügyfeleknek a plusz kiadás, csak mert már csak azért se lesznek UPC előfizetők.
De persze Te tudod, nyilván oda viszed a pénzed, ahova akarod.
-
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503 #10396 üzenetére
1997-óta használok netet a 29-es körzetben és erős túlzásnak tartom, hogy mocskosnak nevezed a UPC-t. Ha a tulajdonos helyében lennél, nem a saját üzleti érdekeid lennének elsődlegesek?
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10363 üzenetére
Biztos lekéste szerintem is késő fejleszteni.
Simott neked már minden információt kezedbe adtam, kb augusztus elején írtam az oszlopokat sok szerencset.
Talan nem szeptemberi datumon kéne akkor keresned... De te bajod, ha tudnám se linkelnem be neked pedig ott van az....
Csoda, mert 3hete írtam ugyanúgy mondtam hogy hol a kép, akkor erdekesmod nem kerestél rá
-------
Bar a tv miatt sokaknak allternativa lesz akik nem szeretik az iptv-t, mert ugye csomagban olcsóbb...
Meg aki upc előfizető marad ott meg automatán lesz váltás, szóval azok fix ügyfelek.
-
Gabesz984
tag
válasz
zsolesz7503 #10351 üzenetére
Mondjuk én is pilisi vagyok. A honlapon feltüntetett árakat nézve (ebben ugye nincs speciális kedvezmény)
120 mbit net + HBO GO 2 év hűség :UPC: (5990+1490)7480 HUF
Telekom: (8000+2490) 10490 HUFSzóval ha csak az árat nézem, én UPC-s maradnék. Tudom az optikán jobb a feltöltés, de nekem az ezen a szinten már nem számít, tv és telefon meg akkor sem kell ha a csomag olcsöbb (na ugye elveim is vannak
)
Szóval nem biztos, hogy elkéstek (jobb későn, mint soha) szerintem, fejlesszen csak, mert így talán lesz árverseny, amivel csak az előfizetők, azaz mi járunk jól.
Gabesz
-
válasz
Azért nem egészen így van, egyrészt nincs olyan, hogy a T átveszi a hatalmat, a hűségszerződések majd folyamatosan lejárnak, és aki szeretne, tud váltani. Másrészt az árak sem feltétlenül azok amiről Te beszélsz, mert ha rendelsz TV-t és telefont is a net mellé, akkor lehet akár 3-3,5 ezer a 120-as net, én is ekörül fizetek érte jelenleg. Pontos árat most nem tudok mondani, lévén melóban nincs kezem ügyében a számla, de 120Mbps net, Digital Gold TV 2db box-al, amiből az egyik felvevős, illetve alap telefoncsomag, 8900-9000HUF körül van havonta.
-
enginev3.0
félisten
válasz
T-nel nincs 6ezerert 120mbit
En 50mbit+alap telefonert fizetek 8ezret, és telefon csak azért van benne, mert így olcsóbb -
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10293 üzenetére
Facebook csoportban is valaki ragaszkodott a kedvezményhez, olcsóbban kapott netet + telefont.
XXL + alap telefon 5200.
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10286 üzenetére
esetleg megpróbálhatod az üzletkötődnél, amit bodojani kötött:
"bodojani
Pilis.
Most szerződtem XL net, családi tv 2 box, alap telefon - - 8950 ft. 6 hónapig 50% kedvezmény és egy tablet ingyen."Ezt féláron fizeted fél évig, utána rákérdezel mennyibe kerülne felfele váltani XXL-re. Persze ez csak egy ötlet.
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10284 üzenetére
sziasztok,
eddig 2 üzletkötővel és 2 T ügyfelszolgálatossal beszéltem, mindegyik uyanazt a Piaci árat ajánlotta Pilisre. A második üzletkötő kereken kijelentette, hogy Pilisre nincsen más.
Írtam a Telekomnak hétfőn este, kifejezetten az árkülönbözetek megértésében kértem segítséget és legfőképpen Pilisre vonatkozóan kértem egy hivatalos álláspontot a meghírdetett promociókkal kapcsolatban.
Kb. 10 perce hívtak fel, normálisan, világosan elmondta a jó ember, hogy valóban léteznek különféle árkategóriák, amelyeket előző felmérések alapján a helyi "adottságok" szerint alkalmaznak. Akciósan kötnek előszerződéseket a feliratkozó személyekkel, tehát igaz a hálózatfejlesztési promóció. Ez sokaknak jó hír.
DE:
Az én esetemben azért a piaci árakat alkalmazták, mert Pilisen csak azt lehet adni. Biztosított affelől, hogy Pilisen senki nem kapott 120net+alaptelefon-t nálam alacsonyabb áron és nem is fog mostanában. A piaci árazásban az akció azt jelenti, hogy minnél több szolgáltatást rendelsz meg, annál olcsóbbak lesznek az egyes szolgáltatások. Pilisre jelenleg ez az egyetlen "akció" érvényes. Szerintem ez ma már a norma, mert minden szolgáltató ezt kínálja mindenhol.... nincs abban semmi "akció" - de ez már más téma...Szóval Zsolesz, arra jutottam, hogy pilisiként nem fogsz Spec I vagy II-t kapni, de megprobálhatod az X-hónapig Y%-os kedvezményt mivel 3as csomagot kérsz, és hallottuk, hogy erre már lehet némi esélyed egy üzletkötőnél.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10282 üzenetére
Ezt mondom egyébként én is, keress olyan üzletkötőt, aki ad jobb csomagot.
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10280 üzenetére
nem tudom. bemutatkoztam és mondtam hogy XY-t keresem, erre ő megkérdezte, hogy "igen, miben tudok segíteni?
"
A háttérzaj alapján terepen lehetett. -
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10278 üzenetére
Azért próbáld meg, hátha sikerül valami jót kihozni belőle.
Sok sikert. -
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10276 üzenetére
nahát, egy hölgy vette fel, elképzelhető, hogy a te üzletkötőd volt az.
Nálam, a net+telefon -ra nincs jobb ajánlat, mint amit a T-től kaptam. Csodálkozott, hogy engem hívott a T. mert állítólag ez a meló most kizárólag nekik lett volna kiadva. Na mindegy, mindenki másképp tudjaAmit mondott még, hogy Pilisen csak a piaci ár érvényes - más "táblazatban feltüntetett árak" vagy hálózatfejlesztési akció nem alkalmazhatóak.
A kedvezmények főleg a 3 szolgáltatás igénybevétele mellett jöhetnek szóba. Ilyenek pl. az a fos ingyen tablet, vagy x havi kedvezmény, vagy kamatmentes hitelre tv, laptop vásárlás....
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10274 üzenetére
Igen, Pilisen lakom.
Ezek szerint neked az üzletkötő csaj nem akart inkább jobb ajánlatot adni és ezért mondtad fel, vagy nem is kérdeztél rá?
Megprobálom felhíni a pasit, aki itt járt múlt héten, ha jobbat ajánl átküldjem a számát? -
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10267 üzenetére
24x és lehet 3-6-12 hó is akár. üzletkötő dönti el hogy smiként, azt hiszem 3 hónap csak ha feliratkozva kapod.
Bár ezt pontosan nem tudom, mert van aki 3 hónapról számol be, van aki 6-ról olyat is láttam hogy 12 hó 50%. Sőt olyat is hogy 6 hónapig 0 ft.
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10260 üzenetére
Ez az én bajom is, nincs viszonyítási pont.
Feliratkoztam, erre múlt vasárnap becsenget egy üzletkötő. Úgy tűnt, a feliratozásom miatt jött. 120 net+alap telefonra mondott 7.600-at. Adott egy szórólapot (amin nincsenek árak, mert hogy jobbat ajánlott a szokásosnál ), arra írta rá az összeget. Vele azért nem kötöttem eloszerzodest, mert előbb a upc-vel akartam beszélni a felmondás feltételeiről. Azt mondta viszajön szerdán, ha kérdésem van hívhatom bármikor.
Nem jött szerdán, azt terveztem majd meló után hívom.
Erre becsörög a T és kérdi a hölgy, hogy érdekel-e a szolgáltatás. Mondom, igen, beszéltem a upc-vel és bár nem lettem tőle túl boldog, kell a gyorsabb net. Innen minden ugyanugy zajlott mint vasárnap a masikkal: 7.600.
Abszolút nem esett le, hogy a két megkeresés egymástól függetlenül történt. Az üzletkötő azóta sem keresett.
Akciós árakról itt értesültem a fórumon, most arra várok, hátha hívnak még valakit, akinek 120+alap telefon kell. Kíváncsi vagyok, hogy okulva a mi esetünkből, mit sikerül kialkudnia. Akkor látnám világosan, hogy elcsesztem-e? -
bodojani
csendes tag
válasz
zsolesz7503 #10241 üzenetére
Lemondható, mert az csak egy előszerződés, a tényleges szerződés akkortól van amikor bekötik. Akkor is jár a 14 napos elállási jog. Igaz ekkor egy darabig nem szerződhetsz, de a közös háztartásban élő személy igen.
-
gipsztigris
addikt
válasz
zsolesz7503 #10241 üzenetére
Szerintem simán! Főleg úgy, ahogy az egyik üzletkötőjük csinálta. Azt mondta, hogy majd ő aláírja helyettem a szerződést, hogy ne kelljen még egyszer visszajönnie.
Mondtam, hogy csak nyugodtan!Legalább van egy érvénytelen szerződésem, ha úgy akarom.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10237 üzenetére
Hát az az igazság, hogy erős túlzás.
Eredeti (nem akciós) áron 450 Ft különbség van csomagárban közöttük. Kedvezményesen még kevesebb.Az a baj hogy ismerek két üzletkötőt (megnevezni nem akarom őket), vagyis 3-at, akik Monoron, Alsónémedin és Dabason is tevékenykedtek, zaklatták az érdeklődőket itt, és elvileg Facebook csoportban is, és rájuk sózták a legdrágább szerződést, vagyis a listaárat, azaz csupa 10.000 feletti csomagokat.
Illetve azt mondogatták, hogy ők csak szívességet tesznek az előfizetőknek mert a rossz net leváltása az mindenkinek az érdeke.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10235 üzenetére
tablet egy forintot nem ér
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10214 üzenetére
nincs külön akció.
3 fajta árkategória létezik, normál, oroszlán, hiéna. Amik a neten vannak azok mind normál árak. Hálozatfejlesztési projektben szereplő személyek, feliratkozva az "oroszlán" kategóriába esnek.
-
Padrino1
kezdő
válasz
zsolesz7503 #10196 üzenetére
szia zsolesz, tudnál küldeni egy képet arról, amit beszereltek eddig. A csatlakozókra vagyok kíváncsi, sima UTP vagy optika kábellel csatlakozik majd a leendő router/kütyü, amit majd hoz/ad a T ?
Nálam egy pfsense tűzfal volt rádugva a UPC adsl modemre, azzal stabilan tartotta a max 12Mbps-t a köv. áramszünetig, mivel átvette a wifi routertől a dns, dhcp, tűzfal és gateway szerepet. Szeretném tudni, hogy a T-vel ez működik-e majd, vagy az általuk hozott kütyütől kell függenem.
Köszi előre is. -
poli27
veterán
válasz
zsolesz7503 #10196 üzenetére
jha de 2x kell kimenni a címre 2x időtegyeztetni stb stb, tehát az oda és visszaút alatt megvan a légkábel befeszítése, ergó nincs értelme....
-
szatam9a
újonc
válasz
zsolesz7503 #10190 üzenetére
Szia, Pilisen már előszerelik az optikát, Nekem pont az előbb huzták be.
-
gipsztigris
addikt
válasz
zsolesz7503 #10138 üzenetére
Én tavaly karácsonykor untam meg a gyalázatos kábeltévé minőséget és vettem egy tányéros Digi-t. Most meg szaggatom a hajamat, mert két évet aláírtam a Diginél.
Jó lett volna egy komplett csomagot előfizetni a T-nél, de így marad az Internet+Telefon mert így olcsóbb. (A telefont szerintem be sem fogom üzemelni)
-
válasz
zsolesz7503 #10132 üzenetére
Nesze semmi, fogd meg jól típusú levél.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10111 üzenetére
Persze hogy nem lesz net, mert a kábelezés után ott már alig lesz ember, mennek tovább... így is levállt egy csapat Szentlőrinckátára, már ott építenek.
Ha fent lesz az optika dobozoláshoz kevesebben maradnak, hiszen úgyis NMHH engedélyre várnak. (legalábbis nekem belsős infóként mondták, hogy az optika felrakásához kell sok ember, utána kivonják a hadsereget).
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10095 üzenetére
Net nem is lesz Október előtt, de nem is ez a lényeg. Hanem az hogy az oszlopokon fent legyen a kábel. Ott pedig a trafó nem számít olyan mértékben.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10080 üzenetére
Szerintem olyan októbertől lesz kötés.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10070 üzenetére
az csak a legjobb eshetőség, kb szeptemberre lesznek kész, 2 hét az NMHH engedély meg ha még elhúzodik lehet +1-2 hónap...
általánosságban elmondható hogy minden elhúzódik, lásd Inárcsot, Monort, Dabast... Inárcson talán még mindig nincsenek bekötések május óta.
-
radio100jozs
őstag
válasz
zsolesz7503 #10004 üzenetére
Ez nálam is így mutatja Csévharaszton, pedig még tervben sincs a Telekom a faluban. Ez pont azt mutatja meg leszürkítve, hogy az adott szolgáltatás nem elérhető.
-
válasz
zsolesz7503 #10006 üzenetére
Ilyesmit nem szokás a fórumon megosztani.
-
_ntamas
csendes tag
válasz
Válassz ki valami utolsó borsodi falut és nézd meg. Ugyanezt fogja kiírni, szóval ez semmit nem jelent... Majd ha az oszlopok inaktívból aktívvá váltanak, akkor.
-
válasz
Azért a címet kicenzurázhattad volna.
Ezzel nem vagy előrébb. -
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9970 üzenetére
Nem tud mást adni, mivel nincs jogosultsága mást adni.
Kivétel ha helyi kedvezmény van, de ilyen nem volt sehol sem a 29-es körzetben, mivel nincs konkurencia.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9965 üzenetére
Annyira vicces ez amúgy! A Telekomos üzletkötő az aktuális (webes/telefonos) rendeléssel azonos árakat hoz. Ez így volt mindig is, amióta világ a világ.
De mindenki úgy várja, mintha valami újat hozna, valami jobbat, valami kedvezőbbet! Miközben kedvezőbbet egyedül csak feliratkozással lehet szerezni, a hálózatfejlesztési promóció keretében, ekkor egy másik - erre illetékes - személy veszi fel veletek a kapcsolatot.
Ezen kivül, minden ajánlat azonos...
-
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503 #9931 üzenetére
Nem említettem Fiber Powert, valamit félreértettél. Csupán viszonyítási alapként említettem azokat a net sebesség számokat.
8-9 éve ásták túrták végig az utcánkat a T megbízásából, itt van a kerítésem tövében a kiállás. Le kellett vágnom belőle pár centit, mert akadályozta a fűnyírást. Tehát már nagyon régen beköttethettem volna, de nem vagyok kíváncsi rájuk. IPTV ingyen sem kellene.(#9934) Nooeca
Inkább az uncsi, hogy folyamatosan fikázod a UPC-t. -
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9931 üzenetére
ha a fizetésemelés szerint növelném én is a netem, akkor minden évben 2-3x csomagot emelnék
de sajnos a Telekom főleg - nem bírná a tempót - ha lenne - a mostaniról meg inkább... ne is beszéljünk. -
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9926 üzenetére
Nem csak drága, de ha 2008 óta szívunk a UPC miatt, akkor már elvből sem választunk sokan UPC-t... én meghallom ezt a 3 betűt és a vérnyomásom 200 felett van.
Másrészt pedig technológiai különbségek... Telekom optikát hoz, a UPC meg ilyen hibrid koaxot... Tudom, van még jövő a koax háza táján, de nehogy úgy járjunk megint, mint annak idején az ADSL-el... elsők között jutott el a 29-be az ADSL, aztán ma meg szívunk vele... Lehet hogy most nem elavult de majd 10-15 év múlva az lesz, és nem akarok mégegyszer a "UPC 29-es átokkörzet" neve alá tartozni újabb 10-15 év múlva.
-
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503 #9926 üzenetére
Nem Pilisre gondoltam konkrétan, hanem összességében a 29-es körzetre.
Évek óta havi 11000 forintot fizetek a 18/1 netért, Digital Gold HD TV előfizetéssel, Szomszéd Plusz telefonnal. Ha ugyanennyiért kapnám 240/20-ra növelt internet sebességgel, egy rossz szavam sem lenne. -
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503 #9923 üzenetére
Ha mégis megvalósul a fejlesztés, amit nagyon valószínűnek tartok, akkor kényelmesen, mindenféle macera nélkül élvezhetjük mi, régi és hűséges UPC-sek a szélessávot. Megvárom, nem sürget sem török, sem tatár.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9917 üzenetére
Augusztus/Szeptember tájéka, szerintem 2 részben fogják átadni itt is a települést.
-
v!ct0y
veterán
válasz
zsolesz7503 #9902 üzenetére
Vásár utcában is épp tegnap húzták a kábelt. Dánosi utca egy részén is van már.
-
wmati
addikt
válasz
zsolesz7503 #9902 üzenetére
Mind két utcában lehet előszerződést kötni, szóval szerintem is T kábelt láttál.
-
screeny
tag
válasz
zsolesz7503 #9885 üzenetére
Most már én is úgy látom, hogy látszik a vége és nagyon örülök neki. Munkához használjuk a netet és bizony-bizony sok bosszúságot okozott már a jelenlegi szolgáltató korlátossága.
-
screeny
tag
válasz
zsolesz7503 #9876 üzenetére
Telekomos imerős. Hálózat fejlesztés. Még nálunk sincs (Kodály u.), de a hét folyamán már a környéket behálózták.
Most nagyon haladnak. -
poli27
veterán
válasz
zsolesz7503 #9862 üzenetére
Csak jeleztem, hogy nem lehet rendelni... és ez a szarabb technika sajnos....
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Elektromos autók - motorok
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen autót vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EAFC 25
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest