- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
Intruder2k5 #13095 üzenetére
Köszönöm!
-
TCr
veterán
válasz
Intruder2k5 #13093 üzenetére
Köszönöm!
Vagyis nem a netszolgáltatás ilyen "kevés" és ingadozó, hanem a Connectbox a gyenge láncszem? Mi a garancia arra, hogy ha elköltök zsebből 60-80e Ft-ot egy új routerre, attól jobb lesz itt a 29-es "hibrid" körzetben?
BTW épp most stabilan 50 MB/s sebességgel töltök le egy játékot PS4-gyel.
-
TCr
veterán
válasz
Intruder2k5 #13089 üzenetére
Pl. milyen routerre gondolsz?
-
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #13056 üzenetére
Nem!
Ez a Digi saját mobilhálózata a korábbi pályázaton megvett 3600 MHz-es sávban, ahol fix telepítésű vevőberendezést helyeznek ki a lakosokhoz, mely ezen a mobilsávon kommunikál rádiósan. Ez csak egyes települseken érhető el.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #12966 üzenetére
Értem, köszi, akkor jó sokféle módszer van erre a dologra.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #12962 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
Ez a Digis FTTH Receiver nem ugyan az, mint az UPC Nod doboza, mert az is csak annyit csinál, hogy az optikát forgatja át koaxra, és utána már a router is koaxos, és ahogy olvasom, akkor a Diginél is ez a rendszer van, és nem optikai routereket használnak, vagy ez változó területenként?
-
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #12908 üzenetére
Szánalmas, hogy nem tudnak a 300-as letöltés mellé legalább 100-as feltöltést társítani.
Más kérdés, hogy a mostani 1,8-am után a 20 is óriási előrelépés lenne. -
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12908 üzenetére
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12880 üzenetére
Én ezért írtam a hűség meghosszabbítását, ez árra is kéne hogy vonatkozzon:
"Amennyiben Ön korábban határozott idejű szerződésben elkötelezettséget vállalt, úgy az új előfizetői szerződés megkötésére most természetesen hátrányos jogkövetkezmények nélkül lehetősége nyílik."
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12878 üzenetére
Akkor lehet meghosszabbítom a huségem amíg nem ér ide a szerelő az utcába kábelezni a házakat, husegidő alatt úgysem mondhatják fel és marad a tv telefon net 4ezerért havonta még addig biztosan. Muszáj mert nem akarok többet fizetni. Ahogy lattam egy uilyen tv gold csomag nem jön ki ennyiből nemhogy net meg telefon pluszban...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12875 üzenetére
Igen. Vagy marad csak a mostani korlátlan mobilnet. Kösz
Illetve azt olvasom hogy a bekötes fényével a beszereléssel ráutaló magatartással is megvalósulhat? Zavarjam el a szerelőket?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12872 üzenetére
Van de nem kell drágább így nem kérek majd belőle szóval közös megegyezés biztos nem lesz. Aztán a hűség után nem tudom lehet felmondhatják jogilag
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12867 üzenetére
Dehát élő szerződésem van a 2,5re. Felmondják és az kell szerzodnom?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12862 üzenetére
Köszi. Adsl-el mi lesz marad a telefonvezetékkel?
-
cskamacska
addikt
válasz
Intruder2k5 #12797 üzenetére
Legutóbb a Digi ügyintézők úgy nyilatkoztak, hogy hűség-, és egyéb zakciók csak új előfizetőkre vonatkoznak, ha lelépek és visszamegyek 3 hónap múlva, szívesen várnak az olcsóbb árakkal mint újonc fizetővendéget..
AnonymusX: Hát arra éppen nem lehet alapozni. Pont ilyen megfontolások alapján(azaz a fórumban adtak valakinek lelépésmegelőző kedvezményt) vertem a helpdesket a Zúpécésó vonalán, és nagyon kegyesen valami 1000 forintot engedtek volna a 15000-es havidíjból. Személyes ügyfélszolgálaton pedig konkrétan azt mondták, hogy nem tudnak segíteni, és ha drága a havidíj, akkor kisebb csomagot kell választani..
-
válasz
Intruder2k5 #12786 üzenetére
Az RFoG halozat a 29-es korzetben pont az D3.1 jegyeben epult. Nem kell eszkozt cserelni a bevezeteshez. A micro node 1.2GHz elore es 204MHz-es a visszirany.
Az pedig szerintem elony az elofizetonek, ha a regi megszokott eszkozokkel nezheti a tv-t es nem kell szetfaragni a lakast az uj kabelek miatt. Sot plusz kenyelmi szolgaltatasokat is igenybe vehet pl. a 7 napos visszanezot ugyan azon az eszkozon amivel eddig csak tv-t tudott nezni. -
válasz
Intruder2k5 #12788 üzenetére
Nem is kell, illene már teljesen kigyomlálni azt 2018-ban.
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #12786 üzenetére
csak halkan súgom, az egész országban mindenhol megy a csere , sztem jövő év végére elindul az ed 3.1 náluk.
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #12784 üzenetére
Ok rosszul írtam, szval kicserélik a node ot és a hgwt és már megy is a 3.1 rajta...
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #12781 üzenetére
ez nem igaz, hogy nem tudnának emelni, bármikor be tudják a 3.1 et kapcsolni rajta.... és máris gyorsabb a gponnál a hálózat.
-
berbatov2
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12775 üzenetére
Optika az nem csak a poznaig van UPC-nel?
-
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #12777 üzenetére
Erre tippeltem, köszi!
-
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #12775 üzenetére
Köszi, pótapám már megrendelt egy olyan elosztót. Azt nem értem, miért van kettő - Tel 1 és Tel 2 - aljzat a boxon?
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12667 üzenetére
szembeszomaszédaimat ma kötik be épp most.. szintén 500 as netek.. ott is mérek.. fogom mondani.. lehet nem hiszed el de akkor is ez van.. lamentálhatunk itt bármiről..
Ők másik oldal másik földkábel másik doboz utca szinten..mi meg mindig is upcsek voltunk vagyunk 199* óta és mindig is volt sebesség gond de ugye az adsl és távolságból adódott. szóval hogy most optikáén csak 200 körül lesz de nekem még 100 sincs
mindegy is én a telekomos netet használom netezni szal tök 8. az upc-s net csak az emailcimek megtartása végett kellett. *.upcmail.hu. a 120 és 500 között ügyfélmegtartó árban meg 300 ft volt a különbség jó hogy 500 at kértem
de minek
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12665 üzenetére
márpedig vannak..hiába reggel este fúj a szél erőss procis gép kell az ultrakomoly 500 as netnek baromságok.. itt nincs meg a sávszél konkrétan..dabasról beszélünk egyenlőre többi települést nem vágom..Telekom rulez
ilyen szempontból ott még túl is teljesítik a sávot..
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12661 üzenetére
most is annyi amit mondtam hajnal 4 van..65/18 még egy géphez hozzáférek 5 utcával feljebb az is csak 250 továbbra is..
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12661 üzenetére
Ez jó ötlet, csak fel kell kelni 4-kor.
Mondjuk nem tudom, hogy igaz-e ez a 4 fele osztás, illetve mekkora sávszélességen osztoznak az ügyfelek.
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12647 üzenetére
+1.. *.* DE !!!!
megkap horizoncsicskabox lepisil, és kérni kell hogy cseréljék ki régebbiekre felvevős ciscora vagy a másifkajtára ami modemes azt annyi.Ügyfélmegtartó árban minden box kártya 500 ft.. tehát még a felvevős is. mivel azok is léteznek még simán lehet kérni..ahogy tettem ezt én is.
okos bekötők elvitték a cisco és a másik modemes boxomat..hívtam emberemet mondom hozzál lécci két vadi újat és hozott.. jattika és heló van upc csicska tv box. -
válasz
Intruder2k5 #12647 üzenetére
A Connect boxnak mi a baja, mire kell figyelni?
-
Constantin79
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12594 üzenetére
Üdvözlet! Igen - nagyon hálás vagyok az infóért, egyik ismerősöm/barátom is most köttette be itt Alsónémedin. Nem tudtam rábeszélni hogy Telekomos legyen. 120-as csomagra fizetett elő és annak a konverternek is kell külön áram ami vissza alakítja a jelet Optikáról, és ami az érdekes hogy a koaxok el vannak osztva ebből a falra szerelt micro node-ból; ésa koax megy a UPC Wi-fi-s Connect boxba és az TV egységekbe. De a TV egységekbe egy LAN kábel is megy a Connect box - ból. A Digi-nél egyből a ZTE terminál alakítja vissza jelet Optikáról koaxra. Hogy ez miért jó így azt nem igazán értem.
Ami még számomra röhelyes hogy a Telekom profin megoldotta a vezetékezést az oszlopokon. Volt már az elmúlt 2 év alat vihar. Az UPC ennek ellenére éppen hogy fél éve szerelt (legalábbis itt Alsónémedin) és afeszítők néhol látni lehet hogy a fő Optikai vezeték ami 2 oszlop közt van teljesen belóg. Sztem ennyira hogy elmenne alatta egy traktor vagy valami oylan jármű simán beleakadhat és eltépi a vezetééket. Ez van - háát ők tudják. Minden össze vetve óriási mázlinak érzem és büszkén mondom hogy Telekomos lehetek itt a 29-es körzetben!
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12640 üzenetére
intézkedem.. meg várok hétfőig hátha szöttyög valamit a modem..stb még..
-
MeroM
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12626 üzenetére
Mobilneten vagyok nem tudom milyen variáciok lehetnek de a nagymamámbol kiindulva írtam hogy tuti jobban örült volna plusz 50-60csatornának mint a 120as netnek.
-
MeroM
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12624 üzenetére
30,50es
-
TCr
veterán
válasz
Intruder2k5 #12507 üzenetére
Akkor mit szüntettek meg pár éve?
A földfelszíni analógot? -
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #12310 üzenetére
Igen, ha nincs internet, vagy még csak ADSL van, akkor egyértelmű a mobilnet a megoldás, és több cég is kínál korlátlan netet már. Sőt pl. az ephone.ch a korlátlan net mellett a vezetékes számodat is át tudod hordozni, mi is bevittük már 9 hónapja a 29-es körzet számunkat, és csak havi 99 Ft-ot fizetünk, mp.-es számlázás, olcsóbb percdíjak és semmi minőségbeli eltérés nincs a normál rézérpáras vonalhoz képest. Amúgy is a klasszikus rézérpáras telefonnak vége, az UPC és a Telekom is internet protokollon megy az optikán, így mindegy, hogy előbb, vagy utóbb vált az ember erre az új megoldásra.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12247 üzenetére
Köszi! Valószínűleg az átállás miatt van ez probléma, azért persze bejelentheti.
-
kefearman
tag
válasz
Intruder2k5 #12238 üzenetére
Sajnos önző vagyok és emiatt a mikor érdekelne...
-
zsolesz7503
tag
válasz
Intruder2k5 #12200 üzenetére
No most ment el az internet general failure a pingelésre adott válasza. Érdekes most a sebessége nem esett le:
Ja még egy információ aztán lehet hogy hülyeség de leggyakrabban a WOW indítása után szakadozik a net de ez csak olyan 90%-os előfordulás volt hogy nem ment a wow és akkor is szakadt. Még mindig várom az ötleteket mi lehet az ok.
-
zsolesz7503
tag
válasz
Intruder2k5 #12200 üzenetére
Szia!
Amint elmegy a net kipróbálom a pingelést ennek az IP címét hol tudom megnézni (Telekom ONT-t IP)?
Kapcsolati sebességnél ha visszajön 100Mbps-t jelez sajnos nem Gbit-et. És nem Killer a hálókártya.Üdv.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12150 üzenetére
Most már közben döntöttem, T lesz. Magenta 1-el sokkal jobban járok. 13k- ért kapok tv-t 3 boxal, 100-as netet, vezetékes telefont még ha nem is kell, benne lesz a mobilelőfizum és még egy thomson tv is belefér.
A kábelezést meg átgondoltam és az lesz, hogy a koax-al behúzom az utp-t ha másképp nem megy. A jövő úgyis ez lesz. A UPC-nél is ha optika van és ilyen okos boxot kérsz, akkor ott is már UTP-t kérnek. Szóval a koax meglétének erőltetése lehet felesleges.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12144 üzenetére
Köszi, így már megvan.
Még mindig nehéz a döntés.
Ha UPC Gold csomagos tv-t kérek, +2 mediacardal és mellé Telekomos 100-as optikai netet egy év hűséggel (számítva a upc optikára jövőre), akkor a havi ktg. 13670 forint.
Ennek előnye, hogy kész koax hálózaton menne a móka, nincs variálás az iptv-nek az utp cibálással a házban.Ha a T-nél kérem mindkettőt, akkor +2 beltérivel, de már 250-es nettel, 2 év hűséggel 12.578 forint. Hátránya a plusz box, a plusz távkapcsoló és a lakáson belül meg kell oldani az IP tv-nek a kábelezést.
Valaki billenthetne valamerre.
Igazából azt hittem,hogy az Euronews csatorna eldönti, de az is van mindkettőnél.
Inkább az elsőre hajlok és hogy jövőre ha bejön a UPC optika és letelik az egy év T-s hűség, akkor UPC-nél lesz minden.
-
Mano66
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12124 üzenetére
Tudtommal a mobilinternetek torrenthez nem valók,de ha változott akkor meg gondolandó.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11998 üzenetére
Köszi.
Ezek szerint a ház kábelezését tekintve a UPC-vel járok jobban ha nem akarok a tv mellé dobozt, hanem elég a tv-be a kártya.
A nettel vagyok bajban, mert ahhoz csak adsl-t ad egyenlőre Ócsán a UPC. Kénytelen leszek T-t rendelni, aki ad optikán normális netet. Csak így ugye sokkal drágább. -
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11965 üzenetére
-
Thauxeeb
tag
válasz
Intruder2k5 #11958 üzenetére
Akkor azt, köszönöm a pontosítást!
-
TCr
veterán
válasz
Intruder2k5 #11950 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11882 üzenetére
Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11880 üzenetére
Köszi! Akkor mégis kell Connect box. 30/3 internet előfizetőknek mennyibe kerül ennek bérlése? 700Ft a különbség a 120/10-hez képest, de igazából 10/1 is elég lenne.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11877 üzenetére
Korábban írtam, hogy hívtak a UPC-től, hogy megszűnik a koax, de utána írták a fórumban, hogy ez nem igaz. Ha behúzzák az optikát, arra kötnek valami elosztót, amivel mehet az internet saját routerrel, telefon, TV? Ha tényleg csak digitális jel lesz, akkor STB kell majd a régi TV-hez.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11873 üzenetére
Nem tudod, hogy Monoron mikorra várható ez a kötelező átállás? UPC-től sürgetnek, hogy mindenképpen STB kell a régi TV-hez.
Fiber Power 30-hoz nem adnak routert. Ilyenkor a UPC-től kell bérelni, vagy akár egy TP-Link 741ND-t is használhatok? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11873 üzenetére
Tehát akkor inkább UPC lesz akkor nekem jó, ami a jövőt illeti. Olcsóbb is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11844 üzenetére
Köszi! Sajnos Monorra már nem jöttek be. Ha jól emlékszem Péterinél megálltak.
-
fsdb
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11680 üzenetére
A számlákkal eddig nem volt gond.
Tulajdonképpen azzal sincs gondom, ha keresnek, már ha beleszólna valaki.
Felhívnának, felajánlanák a lista ajánlatot én meg meghallgatnám, meg sokallnám, ahogy eddig is történt.
Volt már olyan is, hogy bólintottam. -
fsdb
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11675 üzenetére
Reggel óta elutasított hívás 10, erről a számról +3615100961.
Kicsit túlzásnak tűnik. -
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11622 üzenetére
Váltani is fognak, mert a Telekomnál 10.500 volt még jó múltkorában az alap 50 Mbitel.
Nem 12 Mbit/sec 12.000+-al.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11308 üzenetére
persze tegyük hozzá hogy városokat/falukat egyben adnak át, vagyis egyszerre indul az egész.
sokan félreértik.
-
Nagy Zsolt 2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11282 üzenetére
Elnézést kérek! nem tudtam
-
asdf_
veterán
válasz
Intruder2k5 #11113 üzenetére
Jo, mondjuk ugy, hogy natoltat adnak alapbol mindenkinek, vegulis beleferhet ennyiert a fix
-
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #11042 üzenetére
De jó, hogy megtaláltad a szabadon fogható DVB-C csatornalistát az UPC oldalán, ezt én eddig nem találtam meg, köszi.
-
zsloti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11040 üzenetére
Nekem nem kell box ..hova rakom?
Csak a koaxba kössék be a falba.......
Zs -
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11035 üzenetére
Kivéve ha valaki tapos az eszközön
mondjuk egy macska.
BBéci: Ha már te is reagáltál, érdekelne, ez téged nem zavar? Mármint ez a doboz? Mert IPTV ellen a legnagyobb problémád az volt, hogy ne legyen még egy box se, mert csak na.
-
Janó 44
tag
válasz
Intruder2k5 #10895 üzenetére
Van, és azt fel is állítottam 1 Gbit full duplexre, de így se történt semmi változás. Felraktam a hálózati kártya legújabb driverét is, amit direkt Win 10 -hez adott ki a Realtek, de az se segített semmit.
-
zsolesz7503
tag
válasz
Intruder2k5 #10874 üzenetére
Mindegy holnap talán ideér a cat 5e vagy 6-os kábel és annyi.
-
zsolesz7503
tag
válasz
Intruder2k5 #10868 üzenetére
Akkor ezért ennyi no kábelt le kell majd cseréljem Cat 5e-re és jó lesz.
De amit kaptam D-Link routert dobozában fog pihenni míg a TP meg nem adja magát.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #10752 üzenetére
Ez lehet sima szoftveres technikai hiba is. Pl. Csévharasztra a mai napig lehet a Telekom online felületen vezetékes telefont rendelni, (Hoppá csomagok), de aztán két hét múlva felhívnak, hogy itt nincs vezetékes szolgáltatása a Telekomnak. Ennyi, most akkor borítsak asztalt?
-
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #10743 üzenetére
Ettől az egyéni csomag összeválogatástól pont most távolodott el a Telekom azzal, hogy megszüntette a TV csomagjait és a minicsomagjait, és csak egyetlen egy lett a Szuper Családi HD, amibe minden benne van. (kivéve a HBO pakk, meg a felnőtt csomag). Bár az is igaz, hogy árban kedvezőbb jóval, mint mikor külön vetted hozzá a csomagokat (nagyvilág, filmvilág, HD) de a sima Családi csomaghoz képest ez akkor is majd egy 1000-es emelés. Ebből a szempontból az UPC akkor már jobb, már ha valakinek elég a kisebb csomag továbbra is, mert azért az UPC csomagjai meg drágábbak. Ezért írtam be ezt az Analóg Bronze csomag megrendelést, amivel a digitális csatornák is nézhetőek.
-
Hunreal
tag
válasz
Intruder2k5 #10619 üzenetére
Leírtad a tutit: "Persze lehet durcizni, és azon vitázni, hogy ezek nem elérhetők alapból, a Telekom-é pedig igen,".
Pont erről van szó. Nekem az utóbbi sokkal szimpatikusabb, szemben a másik cigánykodásával.
-
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #10619 üzenetére
Erről van szó! Inkorrekt a T úgynevezett "spec" árait a UPC listaáraihoz hasonlítani.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10530 üzenetére
Mert egyelőre nem sürget a tatár...
2018-ig még van idő. Addig bármikor emelhetnek. Erről már hivatalos közlemény van, szóval ettől elállni elég nagy szégyen lenne. A Telekom pont nem igérget fűt-fát előre, inkább nem mond semmit.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10524 üzenetére
Nekem az a fontos, hogy egy olyan szolgáltatás legyen, amely megéri az árát, van mögötte elég erő és fejlesztési hatékonyság...
Habár ha jól tudom a UPC az ED 3.1-re mászik jelenleg, a Telekom ezzel szemben hozza az IPv6-os címeket az IPv4-es mellé idén, jön majd az Entertainment (IPTV következő generációja) olyan 2018-2019 körül, illetve 2018-ig lesz egy jelentős sávszélemelés is, 500 Mbit/sec-re.
Ez mellett az ország legnagyobb hálózatfejlesztési projektjét viszik és kizárólag csak nekik köszönhető a körzet felszabadítása! Ők gondolkoztatták el a UPC-t a körzetben...
Ha ingyen adnák a UPC fejlett szolgáltatását, sem kellene! Egyedül amiért megéri a UPC fejlesztés, az az hogy leviszi a T árait! Versenyt generál.
-
zsloti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10502 üzenetére
A lényeg látszik...remélem mihamarabb lehet váltani nagyobb sebességre olcsóbban....
Zs -
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #10477 üzenetére
A videotár ugyanolyan minőségű és felbontású, mint az adás? Valahol azt olvastam, hogy nem.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10475 üzenetére
Vagy, szimplán csak korai lett volna kiírni oda (nem néztem mikor írták ki, de biztos korábban mint a bejelentés volt), így álcázták áramszolgáltatói karbantartásnak.
De ha mégis áramszolgáltatói karbantartás, akár élhetnek is a lehetőséggel, hogy az ott kapott "időt" felhasználják. Bár meglehetősen érdekes 5-6 karbantartás áramszolgáltatótól napközben.
-
zsloti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10459 üzenetére
Ebben az egyben igazat adok hogy az előny lehet ha egyszerre két adást is tudsz rögzíteni(ez biztos?) a boxra,Ám a tv is tudja a többit sima kábeles adásnál...
Természetesen ha nem lenne okos tv-m és nem lenne csak egy tv-m és nem lenne más lehetőségem nem biztos hogy nyavalyognék a hüle box miatt...
De szerintem az nyilvánvaló hogy több a hátránya mint az előnye egy kábeles tv-hez képest
Bár az megint egy szemétség hogy ahhoz hogy mindezeket tudja a box amit leírtál drágább előfizetés kell mint az alap..
Zs -
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10473 üzenetére
Érdekes, mert már 4-et kiírtak Áramszolgáltató karbantartás néven október 17 környékén, ami azért érdekes mert kifejezetten csak TV-re szól...
javítok, már szeptember végén is van karbantartás, legtöbbje napközben és októberben kb 4-5 alkalom. Kifejezetten csak TV ügyben.
-
Padrino1
kezdő
válasz
Intruder2k5 #10404 üzenetére
Mitől függ, hogy milyen HGW-t adnak?
Nálam gáz lesz ha a saját eszközöm nem kaphat külső IP-t. Hogyan érhetem el, hogy olyan HGW-t hozzanak ki, ami jó lesz nekem?
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10414 üzenetére
Neked lehet mellékes.
Másnak - aki nincs tisztában a dolgokkal - annak nem az, mert az az alapján választ amit lát. Míg a UPC ezt telefonon max akkor teszi meg, ha te ezt valahogy felveted, mert önmagától szerintem nem fogja azt mondani hogy "hello, adok kedvezményt, kéred?". Legalábbis nekem ez a logikus abból amit itt látok belőlük. Az más dolog hogy tudsz alkudni, ha te akarsz.
Vagyis ha valaki megnézi hogy melyiket tudja választani, megnézi a két weboldalt és a csomagajánlatokat a címe alapján és az alapján választ, azaz nem fogja felhívni se a T-t, se a UPC-t, hogy hello, van valami kedvezmény?! Mert ahogy sokszor olvasom, sokan azon is meglepődnek hogy a T-vel lehet alkudozni, mondván hogy ez nem piac... pedig amúgy az, de ez nem elterjedt gondolkodásmód.
Szóval attól hogy neked egyértelmű, hogy tudsz telefonon alkudni, másnak nem az, így a két árajánlat érvényes, amit a címükre kidob a két weboldal.
Offnak meg biztos nem off, hiszen a csoport témáját érintő dolog, hiszen most pont arról van szó, hogy itt hogyan lehet "gondolkozni". Nem máshol, vagy konkrét szolgáltatásnál.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10412 üzenetére
Mert ha a UPC kedvezményt is ad, az nem hivatalos.
Elmondom miért a Spec II-t (középárat) vettem alapul:
Ha bejön a konkurencia, a webshop is automatán árkategóriát vált a Telekomnál és bepötyögve a lakcímet is a kedvezményesebb ár jön elő, míg UPC esetében, aki nem tudja, csak azt látja, ami az alap ár, vagyis az és a Telekom által nyújtott olcsóbb ár között fog válogatni.
Szerintem sokkal szimpatikusabb az a módszer, hogy a Telekom eleve eléd nyomja hogy nézd, ezen a településen amit megadtál én olcsóbb árakat adok neked, míg a UPC-nél hasra üthetsz, mert ott pl. ha most nem mondod én se tudom hogy lehet-e alkudni vagy sem, mert az hogy a 29-esben lehet, az teljesen más tészta, mert mint tudjuk, ami a 29-esben folyik az már a UPC-nél másról sem szól, csak hogy oké legyen, de azért akkor maradj az ügyelünk rendben?!
Gondolom ha a UPC-nél beütöm az irányítószámot, nem ad ki semmi kedvezményes árajánlatot, vagyis józan ember a T akciósabb és a UPC alap árai között már valszeg a T felé húzna...
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10408 üzenetére
Több probléma is van ezzel:
- Nézhetjük a T alap árazását, de ha UPC-vel hasonlítjuk össze (merthogy választanunk kell), akkor nem a piaci, hanem a Speciális II-t vehetjük alapul... így pl. Gubek listája eleve felborul.
- Jöhetünk a UPC sebességeivel, de kár az 500-as letöltésért ha 22 a feltöltése... az hogy ilyen csomagjai vannak a UPC-nek az ugyanannyira gáz rájuk nézve, minthogy a T nem emel 120-ról 500-ra.Azt is érdemes megjegyezni hogy a T-nél sajtóközlemény szólt a 2018 / 500 Mbit/sec sebességről szóval ez sem légből kapott ötlet.
Szóval ezen logika alapján árban nincs különbség, hiszen Spec 2 és gubek által kiírt 120-as UPC mondhatni hasonló áron fut, kivéve az, hogy a T-nél nem 10 a feltöltés hanem 50.
Illetve azzal sem értek egyet, hogy tervek alapján ne szerződjünk, pedig de, engem pont az érdekel, hogy a 2 év alatt mire tudok számítani, nem az, hogy most mit adnak... aláírhatok ennyi erővel 2 évet akármilyen noname ADSL-re, de nem teszem, mivel tudom hogy jön ez meg az... vagyis előre látó vagyok. Szerintem azért fontos nézni hogy mi hogy lesz 1-2 év múlva, elvégre érdemes úgy beidőzíteni a hűséget, hogy 2 év helyett inkább legyen 1, vagy várni még fél évet a váltással, hogy normálisan váltsunk, ne szívjuk majd a vért a kezünkből hogy jajj, miért kötöttem annak idején 2 évre hűséget, miért nem tettem csak 1-re... vagy miért nem kötöttem 3 hónappal később...
Nem azt mondom hogy kiszámíthatóak a dolgok, de érdemes alapul venni minden ilyen hírt, főleg hivatalosat, és az alapján is mérlegelni, mert később ráfázhatunk ha rosszul döntöttünk.
-
válasz
Intruder2k5 #10408 üzenetére
Csak net (csomagban a UPC-nál nincsen külön jelölve az ár) 2 éves szerzödéssel:
T - 8K - 120/50
UPC - 9,5k - 500/22
8,5k - 240/20
6k - 120/10 -
Nooeca
senior tag
válasz
Csak hogy belátható időn belül itt az újgenerációs IPTV (talán a most 2 évet kötő előfizetők vége felé még bele is csúsznak), ami majdnem az összes általad említett dolgot kijavítja, hiszen:
Nem lesz HD/SD különbség, hálózattól függően a lehető legjobb beállítások szerint fogod kapni... (azaz optika esetében max bitráta, legjobb felbontás stb.) Habár a csatornák továbbra is lesznek HD/SD-k, mert ugye az nem szolgáltató függői dolog...
Szóval magára az "agyontömörítettségre", alacsony bitrátára és az SD/HD vételek problémáira már van "gyógyír". Mondhatjuk hogy "hát ez még messze van...", de akkor hazudnánk, mert aki szerződést köt 2 évre, az 2 éves távlatban gondolkodik, vagyis akár még érintheti is a dolog...
Persze ez sem globális megoldás, hiszen egy elhanyagolt területen is a "körülményekhez legjobb beállítás" alapján fog működni a TV, de ez ugye így már hálózatfejlesztési kérdés, nem lesz az, hogy itt optika van akkor ugyanolyan szar lesz mint ott, ahol dsl-en fut, de ettől még lehetnek olyan részei az országnak ahol továbbra is minősíthetetlen marad a tv, mert a körülményekhez képest is pocsék a minőség, ami kihozható a sávszélességből.
-
zsolesz7503
tag
válasz
Eléggé elrettentő amit írsz hát reméljük a legjobbakat és számítsunk a legrosszabbra.
-
zsolesz7503
tag
válasz
Intruder2k5 #10400 üzenetére
Igazad van ezt a 2 évet kibírom a T-nél és majd meglátom vissza tud-e csábítani a UPC egy kedvezőbb ajánlattal
.
-
zsolesz7503
tag
válasz
Intruder2k5 #10398 üzenetére
Ugyan ne áltassuk magunkat igazad van erős kifejezést használtam talán túl erőset is de könyörgöm ha én te meg sok más 29-es körzetben élő tudta 6-9 hónapja hogy jön a T akkor pont ők nem? Mennyivel egyszerűbb lett volna ha 6 hónapja vagy még előbb bejelentik ezt? Először is akkor nem váltanék szolgáltatót mert ha 9 évig ők voltak akkor ezután is legyenek ők. De megvárni míg a másik kiépíti a rendszert ez aljas húzás volt. Egyszerűen az utolsó bőrt is lehúzták rólunk előfizetőkről. Igazad van oda viszem a pénzem ahova akarom sajnos muszáj megtennem. Ki tudja még mennyi idő mire elérne Pilis-re hisz környező települést ír hát Pilis nem az. Lehet 1 év is mire ideér. Egy haszna van talán mikor letelik a 2 év hűség a T-nél meg tudok velük alkudni egy kedvezőbb árban.
-
Attaca
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10392 üzenetére
bocsi az offért, most tényleg nem jártam itt egy ideje, csak megörültem
-
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #10392 üzenetére
Valami technikai trükkel kötelezővé kellene tenni 50 hozzászólás elolvasását, mielőtt valaki beírhat, mert baromi unalmas a folytonos ismétlés!
Ráadásul ott a cikk elején, hogy 21-én került fel. -
zsolesz7503
tag
válasz
Intruder2k5 #10355 üzenetére
Nem jól írtam de 2 évig biztos átveszi a T lévén a UPC csak most kezd kapkodni így már lekéste a bulit kicsit.
Egy dolog miatt jó lesz a UPC fejlesztés ha lejár a T 2 évem tudok jobb árat kiharcolni gondolom ha már odacsábítanak akkor csak nem engednek el olyan könnyen. De azt még most se értem miért ilyen drága Pilisen a T ahány üzletkötővel beszéltem mind 10k feletti árat mondott a 2 box családi alap telefon 120-as netre. Mindegy 10 perce beszéltem egy léhűtővel (értsd üzletkötővel) azt mondta 28-án lesz aktív a szolgáltatás tehát szerdán 6 nap múlva az után jönnek kötögetni be. Mondjuk nálam már bent van a kábel talán így egyszerűbb lesz.
-
Hunreal
tag
válasz
Intruder2k5 #9953 üzenetére
Ez nem kivétel, mindösszesen nem külső, franchise cégekkel kell szerződni, magyarán nem a sétáló mókusokkal. A 29-es körzet FB oldalán írták a tippet, kipróbáltam és egyből megkaptam az extra kedvezményt. A szomszéd ment az üzletkötőhöz. Na ö a weboldal szerinti árat fizeti. Megjegyzem: nulla kapcsolatom van a telekommal, magyarán nincs ismerős, nincs span, nincs barát. A lakcímemre nekem is listaárat dobta, mikor szerződni akartam, aztán mint látod mégis megoldották az olcsósított árakat.
-
Hunreal
tag
válasz
Intruder2k5 #9950 üzenetére
-
fsdb
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9947 üzenetére
T-Home: nincs konkurencia, nincs kedvezmény?
Az adsl úgy néz ki, nem konkurencia. -
bodojani
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9947 üzenetére
Ez igaz, de Pilisen az üzletkötők milyen csomagokat ajánlanak? Biztos van valami az új belépőknek.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #9759 üzenetére
2,5mbit jópár évig. Már annyit vártam, elegem lett belőle. Feljebb rakattam a tizenkettesre. Igaz, 8k felett fizetek, de már egyszerűen nem tudtam megkerülni. Most ugyanez már 5890. B@sszák meg, mindig jól belenyúlok.
-
fsdb
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9710 üzenetére
Szokásos nagyon elfoglaltak, és az elején gépies hang közli, hogy tájékoztatjuk a Vecsési kábeltv előfizetőket, hogy a hibaelhárítás folyamatban.
Tovább nem mentem. Valami központi hiba lehet. -
lakospeti
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9698 üzenetére
Köszi, ez úgy néz ki, megoldotta a problémát.
-
wizzgeri
tag
válasz
Intruder2k5 #9700 üzenetére
nekem hál Istennek minden szuper a gépen csak meglepődtem hogy még a netet is bénítani tudják nem kívánatos dolgok
-
wizzgeri
tag
válasz
Intruder2k5 #9698 üzenetére
és mivel lehet ellene védekezni ha úgy van?nekem nodom van meg gondolkozok valami anti spywaren is.tippek?
-
Attaca
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9602 üzenetére
Nekem a UPC-nél Digital bronze TV + HD + HBO, legkisebb telefon + 8/0,5 ADSL volt 12 ezer évekig. Ez már eleve kedvezményes, mert a jelenlegi ára is ennek 14 ezer. Most, hogy felhívtam őket, hogy bontanám a netet, TV-t meglátom mit mondanak, így ugyanezt a csomagot odaadták volna 6400-ért!!! Azt hittem elájulok mikor meghallottam, végül a TV-t ott hagytam, mert azt így 5400-ért odaadták, és minőségre nekem az még mindig jobb, mint a többi alternatíva.
Viszont biztos, hogy látják, hogy a többet fizetők mondják fel a szerződést szépen. Most még csak az vált Berotelre akinek a sebesség fontos, de ahogy a Berotelnél is fogynak majd a bekötések biztos vagyok benne, hogy fognak még árat csökkenteni, és akkor még többen hagyják majd ott a UPC-t. -
Nooeca
senior tag
válasz
Nekem igen, mert ha kimegyek az utcára elnézek jobbra 10 méter és ott a "doboz". Szóval én jól járnék ezzel...
Egyébként nem tudni mire gondolt, lehet hogy csak a legkisebb csomagokat vonnák ki a forgalomból (elvégre használhatatlanok) és ahol lehet ott még adnának többet...
Elvégre a UPC élményprogram keretében már volt emelés több helyen, de az csak ott ahol konkurencia is jelen volt.
-
Zsocy155
őstag
válasz
Én ezért adtam vissza a upc-t. Nálunk T.Szecső Magdolna telepen a 5/0.5 a maximum.
-
Attaca
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9547 üzenetére
Köszi, kipróbáltam a NAS-ra beállított 16881 portra, ha kihúzom a kábelt, meg ha vissza van dugva, és ez alapján úgy tűnik, hogy jó a port forward. Amúgy reggel állítottam be a routeren a port forwardot, azóta egész nap seedben volt, és azóta feltöltött 3,5 GB-ot, most is épp megy az egyik 1,3 MB/s-el, úgyhogy azt hiszem rendben van. Lehet, hogy csak nem volt leech épp azokban az időpontokban, pedig direkt népszerű torrentet szedtem le, gondoltam itt biztos lesz forgalom rendesen.
Mindenesetre köszi még egyszer.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- iPhone topik
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- VR topik
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest