- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
saucelori
tag
válasz
Losicica #13026 üzenetére
Nagy nehezen sikerül bekötniük a netet, igaz 1 hetet vártam rájuk, ugyanis az utcanevünk megváltozott 4-5 évvel ezelőtt. Ezt akkor jeleztük nekik, ráadásul az Önkormányzati hivatal is tájékoztatta a szolgáltatókat. Első alkalommal kijöttek, közlik, hogy nem tudják bekötni, mert a doboz, ami ki van jelölve nekik, 800 méterre van (a korábbi utcanevet és házszámot megkapta más). 2 nap alatt nagy nehezen elintéztem, hogy átírják a címünket, voltam Önkormányzatnál hivatalos papírokat elkértem, beküldtem nekik. Kaptam ismét egy új szerződést. Amikor kinnt volt a technikus, a cím ugyan jó volt, de a doboz nem, így a távolabbi oszlopra kapott csak engedélyt, ami kb.35 méterre volt, míg a másik 15-re.
Az optikát behúzzák a házon belülre, egy dobozba beleteszik, amit micronode-al kötnek össze, elég nagy doboz, bár mi nem kértük a felfúrást. Ebből jön a koax kábel toldóval, ami a falban el van vezetve, így ahhoz nem kellett nyúlniuk. Ebből 1 kábellel van összekötve a connect box. Igény szerint rakják bárhova. Ezt már a gépeddel össze tudod kötni.
A net stabil, már az első mérésnél is a maximumot mértem (301.60 | 20.13). Azóta minden stabil, 50 méter optikát húztak be
Meg vagyok teljesen elégedve vele, bár küzdöttem bőven, amit másnál nem biztos, hogy kell.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Losicica #12535 üzenetére
Én inkább fizetnék 1 évig 4500 Ft-ot, mint ki tudja mennyi ideig a 10+ ezret. Rézre nagyon jó árakat lehet elérni a UPC-től, bár próbáltak újabb hűségidőre rávenni áremeléssel, amibe nem mentem bele. Olyannyira jó a mostani előfizetési díj, hogy azt se bánnám, hogyha az optika nem érne oda
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Losicica #12423 üzenetére
Szia! Akkor vagy a legjobb helyzetben, ha lejárt a hűséged és van konkurencia. Nekem erre hivatkozva, ezt adták. Most a Flip a legolcsóbb. Ez a Telekom fedőneve, DIGI-s helyeken.
Itt meg simán megkérdeztem, hogy nincs-e valami jó ajánlat. Internet idáig nem volt.
Ha nincs semmi konkurencia, akkor a MinDigTv-t is mondhatod, illetve azt, hogy kaptál jó flottás ajánlatot. Azt vettem észre, hogy a "lemondási osztályon" barátságosabb, segítőkészebb ügyintézők vannak. Ezért nem kell túl durván nekik rontani. Éreztetni kell, hogy szívesen maradnál, mert nagyon jó a UPC, de egyszerűen drága neked.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Losicica #11953 üzenetére
Vasad, Csévharaszt azonos, azaz a pályázati eredmény nincs meg, a legfrissebb, hogy ebből a Közép-magyarországi régiós pályázatból csak ősz felé indul el valami építésileg, de ez nem biztos, hogy elsőnek Vasad vagy Csév lesz, így én idénre nem sok realitást látok arra, hogy lesz is működő hálózat idén.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Losicica #11645 üzenetére
Ha van koax, akkor a végére megy a TV, vagy a router, viszont a telefon a routerből jön ki (ha jól tudom), így az ott lehet csak. Bár ha ki van építve a vezetékes telefon is a házban, akkor elég az egyik helyen "visszatáplálni", és ahol bejön az UPC-től, ott lecsatlakoztatni, hogy nem mennyen vissza a hálózatba a telefon.Bár az UPC í külső hálózatot majd elbontja.
Az UPC biztos, hogy átépíti a jelenlegi régi hálózatát. A Telekom meg valószínű, hogy lesz, csak most arra várnak, hogy ki nyer a pályázaton, mert ugye akkor neki majd a támogatásból kell fizetnie kiépítést, így addig minek öljön bele összeget, ha kifizetik majd helyette.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Losicica #11643 üzenetére
Sajnos őszig sem Vasad, sem Csévharaszt nem lesz sem a Telekomnál, sem az UPC-nél. Ezek pályáztatott települések, és még mindig tart az elbíráslás, majd ha meg is lesz, aztán még az engedélyek, kivitelezést elindítani...stb.
Az UPC-nél az optika jön be egy átalakítóba, ami koaxra viszi a jelet át, onnan kezdve minden koaxon megy, ezt akkor most is megcsinálhatod a becsövezéssel, jóféle koax bekötéssel. A lényeg, hogy ahol bejön az optika, és az átalakító lesz, oda kell 220 V, azaz olyan helyre kell elhelyezni.Ha viszont Telekomra vársz, akkor optikán megy a routerig, de onnan meg UTP kábelen, nincs koax sehol. Így ha meg erre számítasz, akkor meg UTP kábeleket kell behúzni, és ki kell találni, hová kerüljön a wifi-s router. Szerintem egyszerűbb, ha csak becsövezel midnen helyiséget, ahová kerülne a TV+számítógép.
De ha már van koax a falban, akkor az talán jó lesz az UPC-hez, csak meg kéne nézni, honnan jön.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Windows 10
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest