Keresés

Aktív témák

• Losicica

csendes tag

Hozzám pénteken jönnek, és mivel magyar doksit nem találtam, azt meg nem tudom, hogy a svájcihoz hasonló-e a connect box, így az lenne a kérdésem, hogy a connect box a közvetlen érkeztető és szolgáltatás elosztó eszköz, így azzal számoljak, hogy annak ott kell dekkolnia ahol most bejön a cucc, vagy pedig ez már csak kábellel van tovább kötve, szóval egy hosszabb LAN kábellel akár 10 méterrel odébb is lepakolhatom.
    Sajnos nálam olyan "remekül" van megoldva, hogy bejönnek most a vezetékek, majd rögtön visszamegy pl a koax a falban, ahol valahol 3felé ágazik - ki tudja hol. Szóval a bejövőnek ugyanott kell lennie mindenképp. Ha egyáltalán meg tudják csinálni, mert ahhoz némiképp fő falat is ki kell csapkodni egy doboznyi részen.. kíváncsi leszek.
    Én elégedett voltam a DSL-el is, mert igaz nem volt hűdegyors, de 3 év alatt kb 20-30 perc kiesés volt összesen, és mivel ezen dolgozok, ez az elsődleges. Ha az optika elkezd szakadozni, akkor kevésbé leszek boldog.. :(

• Losicica

csendes tag

válasz degec #12534 üzenetére

Igen, egyedül a TV számát viszem tovább, azt mondták is.
    Akkor abban, hogy jó árakat tudjak kiharcolni - esetleges ügyfélmegtartó csomaggal- nem befolyásoló tényező, hogy most aláírok vagy sem?
    Most 4500-at mondtak a 10+ helyett, viszont az optikás megint 10 körül lesz ahogy kiszámolták, szóval ott csapkodhatom az asztalt hogy huuudesok :D

A nagy kérdés, hogy a UPC még mindig nem tud semmit a mikorról, a Digi meg már ténykedik, de az ő ügyfélszolijuk se tudja, mikorra készülnek el.

• Losicica

csendes tag

Sziasztok,

mivel már lejárt a hűségem, felhívtam a UPC-t, és nagyon baráti árakat mondtak - felét a mostaninak :)
    Továbbra is filózok viszont amiatt, hogy legyek-e hűségben, amikor jön az optika, vagy jobb, ha nem.

Másrészt ma azt mondta valaki, hogy kötik már a digi-t itt, Vasadon :O én nem láttam, nem figyeltem. Tud erről valaki valamit?

Mert akkor viszont lehet megéri kicsit várni, hiszen gondolom ha már szolgáltatnak is, lesz verseny. Sehol nem találok viszont erről semmit neten :(

Köszi!

• Losicica

csendes tag

válasz pinnacle #12426 üzenetére

Szia,

Akkor ez alapján most nem hosszabbítok hűséget, mert akkor nem lesz, amikor az optika jön, és akkor talán ott kaphatok jobb árat. Ha lenne akkor végül is bármit lenyomhatnának a torkomon mondván él a hűségem, el kell fogadjam (vagy nem, mert ez teljesen más szolgáltatás, ehhez nem értek :) )

Köszi az infót!

• Losicica

csendes tag

Sziasztok,

Lehet azt tudni, hogy a hűségidőnek van-e befolyásoló tényezője a későbbi optika árképzésére?
    Nekem hamarosan lejár a tv+teló+net csomagom hűsége, már napokban kerestek is emiatt, csak akkor pont nem értem rá, vissza fognak hívni.
    Ami elsősorban érdekelne, hogy az optikát megpróbálnám az itt ellesett ügyfélmegtartó csomagra megjátszani irodában. Viszont ennél számít-e hogy van hűségem vagy nincs? Ha most hosszabbítok és lesz, akkor félek, hogy az nem játszik, de persze nem értek hozzá, ezért kérdezek :) Vagy ha esetlegesen most hosszabbítok, azt is ügyfélmegtartóval próbáljam irodában? Több szomszéd is majdnem harmadát fizeti ugyanarra, mint én, tudok róla :(
    Én jelenleg 12M net + digital gold (nemHD)+HBO + este 6 után ingyenes vonalasat hívós telefonra fizetek szűk 10.500-at. HBO-t mondjuk ki akarom kapni, szerintem 2 év alatt egyszer se néztem :D Van, hogy hetekig be se kapcsolom a TV-t :)
    Mi a legoptimálisabb kombináció erre az esetre?

Vasad a község amúgy, a UPCs ügyfélszoli se tudja, mikor lesz optika, pedig mint épp ma kiderült rossz az a kábel, ami a falban jön, azért rosszalkodik az internet, de a fene se akarja furkálni a falat pár hónap miatt, most már kibírom :)

Minden tippet köszönök :)

• Losicica

csendes tag

Felhívtam az előbb a UPC-t, hogy mizu Vasaddal most már, hogy megvan, hogy ők nyertek.
    Kb. 10 perc várakoztatás után arra jutott, hogy tippje sincs, mikorra lesz itt optika.
    Ez is nagyon tavasznak tűnik továbbra is ez alapján :(

• Losicica

csendes tag

Sziasztok,

Lehet esetleg már valamit tudni Vasadról, hogy áll az optika? 3 hónapja írtátok,hogy még pályázási szakaszban van. Csak reménykedek, hogy azóta már kiderült valami, esetleg lehet tudni, mikorra is várható bármi - még ha nem is mostanság.

Köszi!

• Losicica

csendes tag

válasz radio100jozs #11646 üzenetére

Jaja bejövő telefon is ugyanott van, ahol a bejövő koax pár centire, és az utána osztódik, szóval akár úgy is mehet, ott azt az ágat rácuppantani a routerre.
    Most jutott eszembe, úgyis hónapok óta szenvedek a TV-vel ki fogom hívni lehet a szerelőt mérjen rá (a boxon látszik, hogy rossz a jel), és akkor egyúttal megkérdezem mizu :) Lehet ez lenne a legegyszerűbb :)

• Losicica

csendes tag

válasz radio100jozs #11644 üzenetére

az megvan, hogy honnan jön, a kis házban a dobozból bejön a koax, és ott van egy toldó, amivel 10 centivel később ki is megy vissza, és megy át a nagy házba, gondolom, ha ott rácuppantanák, az jó is lenne akkor. Ez a szobában van, így van 220.
    Az, hogy az egy bejövő koaxból hogy lesz 3, azt sose tudom meg a falban, de a akkor elvileg ha itt megkapja, akkor megy mindenfele a nagy házban. Ahol most kijönnek a koaxok az nekem jó.
    Egyedüli kérdés, hogy akkor ahol átalakul a bejövőnél, oda kerülne a router meg a telefon is csak? Mert az viszont ugye nem jó :) De ha bármelyik beeső koax végem használható, az király lenne.

Telekomot nem is tudtam, hogy jön :O Na meg az UTP kontra TV-t nem értem, oda csak kell koax :O
    (nekem minden TV-m régebbi típus, nincsenek annyit használva, hogy 3-at lecseréljek újra-szépre :) )

Nekem teljesen mindegy lenne amúgy ki adja, csak megbízható legyen a net, mert melóhoz használom (eddig ezzel nem volt gond), a 120M-es csomag már bőven elég akár, kevesebb is. Régebben BP-en laktam, ami érdekelt a fél internetet letöltöttem ezer éve, igazából jelenleg a mostani 12M is elég.
    Vannak esetleg tapasztalatok, ajánlatok? Vagy mivel pályáztatás, így lehet nem is jön, csak az egyik? Ezek szerint még várhatok sokat mindenképp, pedig már örültem (a TV rettenet, mindig akad, műsorújság be se jön a boxon, mert lefagy, ahol meg analóg van rádugva olyan hangyaháború van, hogycsakna) :)

• Losicica

csendes tag

Sziasztok,

Nem tudja esetleg valaki, hogy kik az alvállalkozók, akik építik az új optikát a Monori körzetben?
    Vasadon lakok, itt még nincs (és az ügyfélszolgálat nem is tudja mikor lesz, ami nem túl biztató :( ), viszont az a problémám, hogy a nyáron külső szigetelést kap a ház, és belül is új tapétát, így a házat érintő kábelezést meg akarom még ez előtt csináltatni velük, mivel gondolom mindenféle új kábelekre lesz szükségük.
    A bejövő doboz elérhetetlen helyen van (alapból egy régi kisház volt a telken, annak azon az oldalán, ami mellé 15 centivel odébb felépült a nagy ház), és ahogy látom onnan mókolva jön át a TV meg a telefon is. A koax ráadásul úgy, hogy mind a 3 szobába a falból jön ki közvetlen a vezeték, nem látom hogy jutott oda - nyilván végig bevésték. Jórészt ilyen a telefon is.

Szóval mivel nem szeretném, hogy az újonnan festett/szigetelt falat vájkálják össze, így inkább fizetek érte, csak amit lehet, húzzanak be már most. De nem tudom kihez fordulhatnék.

Van esetleg valakinek ötlete?

Nagyon köszi!

Aktív témák

Hirdetés