- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
Üdv!
Mivel a One márka megjelenésével a hazai távközlési piac 2025 január 1.-ét követően jelentős átalakuláson megy keresztül, és mert ennek a topiknak az eredeti funkciója a szupergyors internet programnak (SZIP), és más hálózatfejlesztéseknek köszönhetően már okafogyott, így a mai nappal bezárjuk. Köszönjük mindenkinek aki itt volt!
Folytatás az alábbi topikokban:
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon
Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)További jó fórumozást, és BÚÉK Mindenkinek!
-
-
Erre gondoltam: Linksys WRT3200ACM
-
-
válasz
rosszcsont88 #13087 üzenetére
Ki lehet, csak nem a szolgáltatók által osztogatott eszközökön, és nem telefonon. Ehhez komolyabb router illetve kliens is kell.
-
válasz
radio100jozs #13057 üzenetére
OK, ezt nem tudtam.
-
válasz
pinnacle #13055 üzenetére
Ez esetben viszont könnyen lehet, hogy ebben is változás lesz, mert a DIGI mostanság készül elindítani a saját mobilnet szolgáltatását, és ezzel párhuzamosan tudtommal felmondta a korábbi "Telenoros" szerződéseket. Na most gondolom, hogy ezek még szintén Telenoros hálózaton működtek, a DIGI-s hálózat lefedettsége meg még korántsem közelíti meg a 100%-ot, szóval ki tudja mi lesz...
-
válasz
radio100jozs #12965 üzenetére
Nem ugyanaz.
UPC-nél a micronode-ból kijövő koaxon jön minden szolgáltatás, az optika csak a node-ig megy, tehát végülis megmaradt az EuroDOCSIS 3 rendszer, csak közelebb hozták az optikát az előfizetőhöz, konkrétan be annak az ingatlanára. Ez végülis egy egyedi szegmentálás lett, vagyis egy olyan ED3 hálózat, ahol minden előfizetőnek saját használatú node-ja van.
Ezzel szemben DIGI-nél a koaxra csak a TV jel van kirakva, a net közvetlenül optikáról jön, a nálam lévő fentebb linkelt Huawei ONT is egy GPON terminal, tehát a WAN portjába optikai kábel megy.
-
válasz
radio100jozs #12959 üzenetére
DIGI-nél van DVB-C is, de még analóg módon is jön vagy ~60 csatorna, mindez FTTH-n, tehát csak egy optikai szál jön be a házba az utcáról. Hogy hol milyen eszközöket osztogatnak az területenként változó, van ahol "all in one" technika megy, de mostanában gyakoribb a két eszközös megoldás. Nálam is így kötötték már be ~1,5 éve, az utcáról bejövő optika bemegy egy FTTH Receiver nevű kütyübe, amiből kijön egy koax kábel, rajta a DVB-C és az analóg TV adásokkal, ez tetszőlegesen tovább osztható. Az adások 95%-a kódolatlan, így kártya vagy box csak akkor kell, ha a felnőtt csatornákat vagy az HBO csomagot szeretnéd nézni, illetve még azt hiszem a DIGI Film-hez is kell, minden más szabadon fogható. Aztán ebből a "dobozból" tovább megy egy optikai patch kábel az ONT-ba, ami adja a netet, és arra lehet kötni a telefont is. Az ONT igény esetén kérhető bridge módba, ilyenkor a PPPoE csatlakozást már saját eszközöd intézi, és az kapja a WAN IP címet is.
-
Ezekkel nem tudok 100%-ban egyetérteni.
Bár annyiban igazad van, hogy nem lehet összehasonlítani mondjuk az ADSL-t az optikával, sem árban sem teljesítményben, viszont a kábeles net jellegéből adódóan csak azt tudod összehasonlítani, ami adott címen elérhető. Ha az egyik cég ADSL-t nyújt, akkor sajnos kénytelen vagy azt hasonlítani a másik cég optikájához, aki meg azt nyújtja.
Másik dolog a UPC optika. Ez sajnos egy téves elnevezés, mert bár valóban közelebb vitték az előfizetőhöz az optikai hálózatot mint ahogyan az korábban volt szokás a UPC-nél, de sajnos még mindig "lebutítják" azt EuroDOCSIS 3 rendszerre, tehát a szolgáltatási végpontra ED3 eszközök kerülnek ki, azok minden hátrányával az optikával szemben, és persze előnyével az ADSL-el szemben.
Az IPTV dologban egyetértünk, noha fosnak nem mondanám, de kétségtelenül praktikusabb a DVB-C, és saját szubjektív véleményem szerint szebb is.
-
-
válasz
bigdady #12907 üzenetére
Kínált sávszélesség 300Mbps / 20Mbps
Garantált sávszélesség: 60Mbps / 5Mbpshttps://www.upc.hu/internet/szolgaltatasok/internet-300-online/?huseg=12
-
-
-
válasz
bigdady #12876 üzenetére
Nem kell őket elzavarni, ha elérhető lesz az új szolgáltatás, arról értesíteni fognak, és új szerződést kellene kötnöd, hogy azt bekössék. Ezt ugyebár nem teszed meg, akkor nem fog menni a szerelő sem, legfeljebb majd amikor felszámolják a jelenlegi rézhálózatot, akkor keresnek, hogy ki tudják kötni a drótokat. Ha kikötik egyáltalán, és nem hagyják ott ahol van, ezt nem tudom...
-
-
-
-
-
válasz
bigdady #12861 üzenetére
Üdv!
Optikát húznak be a házba, majd arra tesznek egy ilyesmi micro node-ot. Ebből már koax kábel jön ki, amire pedig mennek a másutt is szokásos eszközök, Connect Box, Horizon Box-ok, TV-k. A koaxot tehát nem kell feltétlenül cserélni, ha csak nem nagyon régi, nem háromszoros árnyékolású. Viszont a Horizon Box-nak kell UTP kábel csatlakozás is, mert a visszirányos szolgáltatásokat - MyPrime, videótár, visszanéző - csak így tudod használni.
-
válasz
cskamacska #12800 üzenetére
Az már régen volt, szerintem tavaly október óta (ekkor voltak törvényi változások) bárki vállalhat újra hűséget, de kérdezz rá a DIGI topikban.
-
válasz
cskamacska #12796 üzenetére
Lehet kevesebb, DIGI MINDENKINEK csomagban. Így az első három hónapban 2900Ft/hó, utána 9 hónapig 5725Ft/hó, ami az éves havi átlagot tekintve 5020Ft.
-
válasz
Gubek-Einste #12789 üzenetére
Neked lehet, de meglepődnél mennyien ragaszkodnak még hozzá, lévén csak és kizárólag CRT TV-jük van. Mondjuk a konyhában nekünk is olyan van, és oda box-ot tuti nem tennék mellé, akkor inkább megszüntetném azt a TV-t. Persze amíg van mód használni és a TV is működik, addig marad, annyit nem nézzük azt, hogy megérje oda egy LED TV-t venni. Szerencsére a DIGI-nél nincs szó arról, hogy megszűnne az analóg, lévén a technológia miatt nincs is útban sem a netnek, sem a DVB-C adásoknak.
Ne gondold azt, hogy egy IT tech fórumon látott visszajelzések hűen tükrözik az átlagos össz előfizetői igényeket. Az, hogy itt 5-ből 4 ember kidobná az analógot, nem jelent semmit.
-
válasz
poli27 #12787 üzenetére
Kíváncsi leszek rá... Mondjuk én egyelőre elégedett vagyok a DIGI-vel, váltáskor a UPC legjobb ajánlata is sokkal többe került volna, nem beszélve az egyéb tényezőkről, mint kódolt tv adás, kisebb netsebesség, stb. Meglátjuk árazásban hogy alakul majd az ED3.1, na meg sebességben is mit fognak adni. Illetve ha jól tudom amellett már nem lesz (lehet) analóg TV adás sem.
-
válasz
poli27 #12785 üzenetére
De nem fogják, mert ezt is pont az egységesség jegyében csinálták ilyenre amilyenre, hogy itt is ugyanazok a csomagok és szolgáltatások legyenek elérhetők mint máshol. Így amíg más UPC területen nem lesz ED3.1, addig szerintem itt se. Ráadásul ha tippelnem kéne, az új tulajdonos (a Vodafone) nem fog a DOCSIS fejlesztésébe pénzt ölni, ha kinövik ezt a rendszert, akkor optikára fogja cserélni.
-
-
válasz
berbatov2 #12779 üzenetére
Nem. A "hagyományos" UPC hálózaton központi node-ok vannak, ami azt jelenti, hogy mondjuk kisebb falvakban egy node, nagyobbakban két node, még nagyobb településeken értelemszerűen még több, de néhány utcányi előfizetőt mindenképp kiszolgál egy node, és onnantól már koax kábelen megy a jel az előfizetőkhöz.
Az új optikainak nevezett megoldás esetén, amit a 29-es körzetben alkalmazott a UPC, az optikai kábelt beviszik az előfizető ingatlanára, majd ott bekötik egy micronode-ba, amiből már koax kábel jön ki, és erre ugyanazokat az eszközöket kötik már, mint bármely más UPC területen, tehát Connect Box-ot, Horizon Box-ot, stb. Így végülis ez sem optikai net, mert a HGW már koax bemenetű. Ez sajnos egy felesleges butítás a rendszerben, ami miatt az előfizetőnek csak több lesz a villanyszámlája, több eszközt kell kerülgetnie, több a meghibásodási lehetőség, és persze a szolgáltatásban is megmaradnak a korábbi korlátozó tényezők, ami miatt továbbra sem lehet pl. jelentősen emelni a feltöltési sebességet. Cserébe mindezt azért, hogy valamennyire egységes legyen a többi UPC területtel.
Ha a mostani két eszköz (micronode és HGW) helyett betettek volna egy ONT-ot az előfizetőhöz, akkor egyszerűbben de valós optikai szolgáltatásokat lehetett volna nyújtani az új hálózaton, mint amit ad a DIGI, vagy akár a Telekom is.
-
-
Így van, a box az optikai bejövő kábel miatt kell, és rákötni valóban csak egy készüléket tudsz, de elosztót beköthetsz utána, amit szaküzletben ~300Ft-ért megkapsz.
-
válasz
kefearman #12719 üzenetére
A kérdésedben a UPC nem tányéros? Akkor mindenképpen az. A tányéros TV-nek megvan az a hátránya, hogy komolyabb viharok és nagy hóesések idején kimaradások lehetnek, ha csak nem teszel fel utólag saját pénzből nagyobb parabola tükröt, mint amit kapsz hozzá. Ezen kívül UPC kábelen vannak szabadon fogható kódolatlan csatornák is, amit mindenféle eszköz (box, kártya) nélkül nézhetsz "bármennyi" TV-n, ha azok DVB-C tuneresek. A műholdas TV-kre minőséget illetően szerintem egyik szolgáltatónál sincs panasz, de a UPC kábeles TV-je is jó minőséget biztosít.
-
Ezt nem hiszem. UPC-nél más területeken, még ott is amit felvásároltak, jellemzően meg szokott lenni a névleges sebesség. Én is ex RubiCom területen lakom, amire azt mondják elég vacak a hálózat, de amíg UPC-s voltam vagy ~6 évig, sosem volt sebesség gondom, eltekintve 1-2 műszaki problémás esettől, de ezeket hamar javították is. Felétek teljesen új a hálózat, korszerűbb a technológia, ráadásul szerintem még nincs is sok előfizető az új rendszeren, nem tudom elképzelni, hogy már most ekkora kapacitásprobléma lenne ott. Ráadásul ha tényleg az lenne, akkor hajnalban mindenképp jelentősen többnek kéne lennie a mért sebességnek, hiszen ilyenkor jó ha tizede terhelést kap a hálózat az esti csúcsidőhöz képest.
-
-
válasz
pinnacle #12660 üzenetére
Ezeket a terheléses gondokat viszonylag könnyen le lehet leplezni, fel kell kelni hajnali 4 óra körül, amikor a legkisebb a hálózat terhelése, és mérni néhányat. Ha akkor jelentősen jobb a helyzet, akkor egyértelműen túlterhelt a környék.
-
válasz
Constantin79 #12646 üzenetére
Szia!
A box-okhoz azért kell külön utp kábel, mert sajnos a Horizon box-ok olyan olcsósított vackok, hogy nincs saját modemük, így a visszirányt is igényló interaktív szolgáltatások csak így tudnak működni. Ilyen pl. a videótár, meg a MyPrime, meg a fene tudja még mik. A régebben használatos CISCO és Pace box-okban volt modem, így ahhoz nem kellett utp. Egyébként működik anélkül is, csak akkor nem lesz interaktív.
Mindent összevetve én még ezzel együtt is többre tartom a DVB-C-t mint az IPTV-t, bár kétségtelen, hogy ez a Horizon és a Connect box is szerencsétlen lépés volt a UPC-től. Fejleszteni szerettek volna, csak lehetőleg ne kerüljön sok pénzbe.
-
-
-
-
válasz
Constantin79 #12593 üzenetére
Szia!
Fontos megjegyezni, hogy a UPC nem optikai netet szolgáltat, hanem mint minden más területen, EuroDOCSIS 3 rendszerük van, legalábbis az előfizetői átadási ponton. A 29-es körzetben a különbség csupán annyi, hogy az optikai szálat behúzzák az előfizető ingatlanába, majd ott szerelnek fel egy micro node-ot, ami koax kábelre rakja át a jelet, és erre már rá tudják kötni a másutt is használt connect és horizon box-okat. Nekik ez annyiból jó, hogy a rezes hálózatrész üzemeltetéséhez szükséges áramot az előfizető állja, a külső optikai rész meg elvan külön tápellátás nélkül is. Sajnos ezen a területen a más részekkel egységes szolgáltatás jegyében beáldoztak és visszabutítottak egy jóval korszerűbb optikai rendszert ED3-ra, holott egy végponti ONT-al nyújthattak volna optikai szolgáltatást is, jóval nagyobb sebességgel, több (akár HD) csatornával, gazdaságosabban, mint a DIGI vagy a Telekom. De legalább annyi jó maradt benne, hogy megtartották a DVB-C TV-t.
-
-
-
Van, KábelTV Bronze néven. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez a 29-es körzetben az új optikai rendszeren is igénybe vehető-e.
-
válasz
maxiking9 #12497 üzenetére
Szerintem a ~16000Ft-os havidíj után nem csináltál rossz boltot a 8600Ft-os szerződéssel, végülis megfelezted az eredeti havidíjat. Sajnos azért a UPC-nél sem hülyék, tisztában vannak a konkurencia árképzésével is. Én is sokáig voltam UPC-s, eleinte amikor csak ADSL konkurencia volt, fizettem 12-13e Ft-ot 50Mbps netért, GoldTV 2 TV készülékre, és alap telefonért. Aztán amikor az Invitel fejlesztett VDSL-re, akkor már megkaptam ugyanezt 120-as nettel 9500Ft-ért, és amikor jött a DIGI, akkor adták volna 500-as nettel 6500Ft-ért ugyanezt, de akkor váltottam DIGI-re.
-
-
válasz
enerbewow #12450 üzenetére
Nem régen volt itt valaki a topikban, akinek még a 4Mbps-t sem éri el a maximum sebesség. Gondolom a 12-es csomagban nagyobb a feltöltés is, ha másért nem, akkor legalább azért megéri, az amúgy is szűkös ADSL esetén.
Sajnos xDSL szolgáltatásnál ez ilyen, a központtól való távolsággal arányosan csökken az elérhető sebesség is.
-
válasz
kabelmania27 #12443 üzenetére
Ügyfélszolgálati irodában? Szerintem ott semmit sem fognak tudni mondani. Még nagyobb esély van email-be, mert ha ott kifog egy rendes ügyintézőt, akkor az továbbítja oda ahol a fejlesztésekkel foglalkoznak, és talán, de csak talán, kap rá egy hiteles választ. Rosszabb esetben jön majd egy sablon, hogy amennyiben elérhetők lesznek a Fiber Power csomagok, értesítve lesz a lakosság.
-
válasz
Constantin79 #12370 üzenetére
Szia!
Beírod a weboldalukon a címedet, és meglátod, hogy nálad elérhető-e. Lista nincs róla.
-
válasz
zsloti #12305 üzenetére
ADSL-el összevetve mindenképp. Például ez is mobilinternet, amit a fórumtárs szintén a lassú ADSL kiváltására használ. Ha végül nem jönne itt össze semmilyen vezetékes internetkapcsolat, akkor szerintem flottában érdemes gondolkodni, ehhez itt kaphattok segítséget.
-
válasz
pinnacle #12248 üzenetére
Ez már legyen a szolgáltató gondja, ha lecseréli az ügyfélnél a régi, de működő rendszert, akkor joggal elvárható, hogy az új is működjön. Bár szerintem ha a többi szolgáltatása működik, mint TV és internet, akkor a fizikai kapcsolat nyilván megvan, tehát csak valami központi probléma lehet, valamit ők toltak el odabent.
-
válasz
pinnacle #12246 üzenetére
"...gond van a telefonálással. Akár ő telefonálna, vagy őt hívnák valami hálózati hiba szöveg hallatszik..."
Ez semmiképp se normális, jelentse be hibára, és ha 72 órán belül nem hárítják el, akkor kötbérre jogosult, ami nem rossz összeg. Nekem is vagy ~6 évig volt digitális UPC telefonom, sosem volt gondom vele, eltekintve persze attól a néhány leállástól, amikor a többi szolgáltatás sem ment, de tényleg nem sok ilyen volt, és azok sem tartottak sokáig.
-
-
válasz
zsolesz7503 #12199 üzenetére
Szia!
Amikor éppen nincs net, IP cím alapján sem tudsz pingelni? Mondjuk a 8.8.8.8 nem válaszol? Ha nem, akkor a saját routered, vagy a Telekom ONT-t IP címét tudod pingelni? Amikor visszajön és leesik a sebesség 100Mbps-re, a Windows milyen kapcsolati sebességet ír ki?
-
A téma összefoglaló karbantartása alapesetben a Topikgazda feladata, viszont ebben a topikban jelenleg ilyen nincs. Amiket most írtatok (lentebb felsorolt három) azt beírtam, de én sem követem folyamatosan a topikot, így azt megígérni nem tudom, hogy minden visszajelzést átvezetek oda.
Örkény - Telekom
Kakucs - Telekom
Szentlőrinckáta - HFC-NETWORK -
válasz
Gorbesz #12176 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű a dolog. A probléma oka, hogy a HGW alapszoftvere - nem a UPC-s firmware, hanem az alapszintű Intel chipset driver - hibás, és emiatt bizonyos időközönként kiugró ping értékeket produkál. És ez a hiba sajnos bridge módban sem oldódik meg. Bár az is igaz, hogy némileg nagyobb körülötte a hype, mint amennyire valójában zavaró ez a hiba.
-
-
válasz
V.Stryker #12148 üzenetére
Szerintem csak be akart húzni némi plusz jutalékért cserébe, azt hitte rögtön nála szerződsz is. Ha az oldalon rendeled meg, ott kiírja az összegeket is, és azért meg is kell kapd a szolgáltatást. A weboldalt a napokban cserélték le szinte teljesen, ne magyarázza már meg, hogy leavult a tartalma.
-
válasz
Mano66 #12123 üzenetére
Alternatíva mindenhol van. Ha annyira nem szeretnél UPC-s lenni, veszel egy 4G-s SIM kártyát egy olcsóbb flottától, és havi 5000Ft környékén van gyorsabb neted (ő is Invitel ADSL kiváltására használja), ami valóban korlátlan is. Persze kell még hozzá egy megfelelő router is, de az sem csillagászati összeg. Ezt még akár addig is megteheted, míg készen nem lesz az optika.
Nem mellesleg a mostani ADSL-hez képest még a kedvezmény nélküli árak sem rosszak, főleg ha ár/érték arányban nézed, arányosítva a sebességet is a forinthoz.
-
-
-
-
Kell, hogy működjön. Ott teljesen ugyanolyan a UPC rendszere, mint bárhol máshol az országban, a különbség csak annyi, hogy nem a település közepéig, hanem a lakásig megy az optika, és onnan a koax. Vagyis eltérés mondhatni csak a kábelek hosszában van. Ahol már koaxon van a jel, oda ugyanolyan HGW-t és box-ot vagy médiakártyát kapsz mint mások, akik nem a 29-es körzetben laknak.
-
válasz
pinnacle #11881 üzenetére
Nem tudom mennyibe kerül a Connect box bérleti jogának megvétele, talán 5000Ft körül van, ha jól rémlik. Nem havidíjat kell érte fizetni, hanem egyszerit. De ha nem ragaszkodsz a Connect box-hoz, akkor kapsz Technicolor 7200-at, vagy Ubee EVW3226-ot, és ezek ingyen vannak.
-
válasz
pinnacle #11879 üzenetére
Így van. Bejön az optikai kábel, bemegy egy ilyen dobozba, majd ebből kijön a koax kábel, és onnantól ugyanúgy működik, mint más UPC területeken, tehát kell még egy HGW az internethez, ami a koax-ból UTP-t és WiFi-t csinál. Ez lehet Technicolor, Connect box, de ezek már mind WiFi-sek, tehát nem kell melléjük külön saját router. A telefon is a HGW-re lesz kötve.
-
válasz
pinnacle #11875 üzenetére
Azt sajnos nem tudom meddig lesz lehetőség a régi rendszert használni. Én nem is a 29-es körzetben lakom, így csak azt tudom, amit innen tudhatok. Ezek szerint akkor az ottani új rendszeren megszűnik teljesen az analóg adás?
Természetesen használhatod a 741ND-t, minden további nélkül.
-
válasz
V.Stryker #11874 üzenetére
De lehet a Telekom már most is optikán szolgáltat, akkor ott kaphatsz 120Mbps-t, vagy akár 1Gbit-et is. Bár én ezt nem tudom, de ha tavaszra ígérik a UPC optikát (ami lehet még csúszik is), akkor addig még megérheti 1 évre leszerződni a Telekom-hoz internetre. IPTV viszont nekem sem kellene.
-
válasz
V.Stryker #11872 üzenetére
Feltételezem az "optikásításra", mert most van folyamatban a 29-es körzetben az optikai hálózat kiépítése. Van ahol már működik, de vannak akiknek még várni kell rá.
Ez úgy fog kinézni, hogy a lakásba behúzzák az optikát, amire kötnek egy mini node-ot, ez átalakítja koaxra, arra pedig megy a máshol is szokásos HGW.
-
-
-
-
-
Urak, a nyelvészkedést legyetek szívesek befejezni! Ahogyan korábban írta már valaki, aki nem érti, hogy mit akar a kérdező, vagy ilyen formában nem kíván társalogni vele, az lépje át. Köszönöm!
-
-
válasz
Nagy Zsolt 2 #11295 üzenetére
Kapsz hozzá egy HGW-t (Home Gateway, vagyis modem és WiFi router egyben), de ha az nem felel meg, vehetsz saját routert is.
-
válasz
Nagy Zsolt 2 #11284 üzenetére
Ezért nem kell elnézést kérni, te feltettél egy kérdést, én válaszoltam.
-
válasz
Nagy Zsolt 2 #11281 üzenetére
Igen, ugyanazok mint a többi UPC területen.
-
Elavult adatbázisokból dolgozó ügynökök... Én amikor ott hagytam az Invitel-t, rá 1+ évre volt egy hasonló hívásom. Azzal kezdte a hölgy, hogy nekem mint hűséges és kiemelt ügyfelüknek, lenne egy jó ajánlata. Itt mindjárt le is lőttem, mondván nyomja meg az F5-öt párszor, mert lassan másfél éve UPC előfizető vagyok.
-
-
válasz
zsloti #11041 üzenetére
Én azt nem tudhatom, hogy hova rakod, de a lényeg az, hogy az összes előfizetett csatornát legfeljebb 3 eszközön tudod nézni, ebből egyet tartalmaz a TV előfizetés havidíja, az esetleges két további vételi helyért plusz díjat kell fizetni. Aki nem szeretne plusz díjat fizetni, vagy kevés neki a három vételi hely, annak ott vannak még a szabadon fogható DVB-C csatornák, de egy előfizetésen belül más lehetőség nincs.
-
válasz
zsloti #11039 üzenetére
Elméletileg van 27-28 kódolatlan, szabadon fogható DVB-C csatorna, persze amennyiben ebben a kérdésben sincs eltérés más területekhez képest, ezeket nézheted korlátlan számú TV-n. Ha azonban mindegyikre szeretnéd az előfizetéses csatornákat is, akkor két előfizetésre lesz szükséged, mert háromnál több eszközt (box vagy kártya) nem adnak.
-
Ilyen távolságból remélhetőleg nem lesz gond a DOCSIS jelszintekkel.
-
-
válasz
zsolesz7503 #10872 üzenetére
De cat5-ön vagy régebbi kábelen semmi garancia nincs arra, hogy átmegy rajta 100Mbps-nél nagyobb sebesség, csak lehet ilyen eset. Viszont ha beállna rajta a 100-as link, abban sincs semmi rendkívüli.
-
válasz
Gubek-Einste #10864 üzenetére
Rövid szakaszon működik az, csak be legyen kötve minden érpár. Nekem a két szoba közt a padláson, mintegy 15-20 méter hosszban, sokáig valami ezer éves falkábel volt áthúzva, még amiből a cégnél anno leváltották a koaxos hálózatot ethernetre, a '90-es években, azon is átment 4-600Mbps körül, de 1-2 méteres darabokon több is.
Janó 44, átírtam.
-
válasz
radio100jozs #10751 üzenetére
Azt mondjuk semmiképp sem nevezném "egyedi műszaki gondnak", hogy felkínálnak egy internetszolgáltatási szerződést olyan létesítési címre ahol nincs kiépítve a hálózatuk, ez sokkal inkább egy nagy fail a Telekom-tól, de a többi részében egyet értünk, emiatt kártérítés vagy bármi hasonló nem jár.
-
válasz
radio100jozs #10744 üzenetére
Igen, a Telekom jelenlegi "választéka" a két véglet, az egyiket nevezhetnénk szinte közszolgálati csomagnak, a másik opció pedig, hogy veszel mindent, ha kell, ha nem.
-
válasz
poli27 #10740 üzenetére
Mert van igény az olcsóbb csomagokra is, aminek egyik lehetséges megoldása például az, ha az összeállítás nem tartalmaz HD adásokat. A TV például nálam is meglehetősen hátul kullog az igényeimet tekintve, épp ezért nem örülnék neki, ha csak amiatt kellene többet fizetnem, mert kötelezően kapom a HD adásokat. Úgysem érdekel, nem használnám ki, nagy többségben a TV nálam csak háttérzajként van használva, mialatt netezek, vagy épp ebéd, vacsora alatt a konyhában. Meglehetősen ritka az az eset, amikor leülök a TV elé és a figyelmem folyamatosan arra irányul, emiatt kár lenne akár 20Ft-al is többet fizetnem havonta, nem még százakkal, ezrekkel. Gold csomagom van, mert vannak adások amik érdekelnek olyan csatornák kínálatából is amik nem elérhetők Bronzban, de HD-ra nincs szükségen, így kifejezetten örülök annak, hogy nem két csomagból választhattam, amikből az egyik semmitmondó, a másik meg tele van olyan dolgokkal, amikre semmi szükségem. Az ideális nyilván az lenne, amiről már sokszor szó volt, hogy egyenként válogatva a csatornákat állíthatnánk össze a csomagjainkat, de ez ugyebár álom marad még egy darabig.
-
válasz
radio100jozs #10666 üzenetére
Telekom topikban is épp a csatornacserék az egyik aktuális téma...
-
válasz
berbatov2 #10642 üzenetére
Telekom, MindigTV, tányéros megoldások, sok alternatíva van, amit fel tudsz használni alkudni. Ezen kívül, ha már lesz TV és net is, lehet hozzá kellene csapni a telefont, és csomagban talán még jobb árakat lehet összehozni, így lehet a három szolgáltatás olcsóbb lenne, mint a kettő. Körbe kell járni.
-
válasz
Hunreal #10618 üzenetére
Viszont a UPC is ugyanúgy ad kedvezményes árakat olyan területen, ahol van konkurencia, és simán alámegy a Telekom árainak. Más kérdés, hogy ezek nincsenek fent a honlapon, de ettől függetlenül léteznek, egy telefon és kapsz ilyet, sőt ha ügyes vagy, még abból is alkudhatsz. Persze lehet durcizni, és azon vitázni, hogy ezek nem elérhetők alapból, a Telekom-é pedig igen, de ha valaki így áll hozzá, akkor az fizessen többet, "oszt jónapot".
Bár én nem 29-es körzetben lakom, de a UPC Fiber Power-nek csak Invitel ADSL konkurenciája volt szerződéskötéskor, és hármas csomagban a 120Mbps netért így fizetek ~3000Ft-ot.
-
-
válasz
Nooeca #10523 üzenetére
Azért egy szolgáltatás kiválasztásánál lehetnek más szempontok is, nem csak az ár, noha tény és való, hogy az sokat nyom a latba. Én például egész biztosan nem fizetnék elő IPTV-re, amíg elérhető DVB-C (és analóg) is, illetve mindenképp ragaszkodom ahhoz, hogy az én saját routerem publikus IP címet kapjon.
-
-
Ezt nem tudom sajnos megmondani, mert én egyrészt a videótárat sem használom, másrészt HD előfizetésem sincs. Nálam a TV leginkább csak "háttérzajként" funkcionál a netezés mellé, így totálisan mindegy milyen felbontásban megy, sőt tovább megyek, legtöbbször csak az analóg van bekapcsolva.
-
válasz
zsloti #10476 üzenetére
Igen, a CISCO HD-DVR box (ami nálam is van), 2 tuneres. Sőt, régebben volt nekik Philips 3 tuneres is, de sajnos az már kikopott. De ezen kívül van még a videótár is, ami szintén nincs médiacard-al.
-
-
válasz
Nooeca #10471 üzenetére
"Mondjuk engem meglehetősen az érdekel, hogy oldják meg a jelenlegi koax hálózat felhasználásával azt, hogy rövid kiesésen felül ne legyen szolgáltatási kimaradás a TV esetében"
Majd sorban kiírják egész napos karbantartásra, az alatt meg ki tudják cserélni egy-egy utcában az erősítőket.
-
válasz
Padrino1 #10467 üzenetére
Szerintem leginkább attól, hogy mi lesz éppen a szerelőnél. 29-esben szerintem 2 féle ONT-ot osztogatnak, talán mindkettő Huawei. Egyébként nekem nincs T-s tapasztalatom, csak a PH-n olvasott infók, de vagy itt, vagy a T-s topikban biztosan kapsz választ a kérdésre.
-
válasz
zsloti #10457 üzenetére
Nem, és a szemetet sem viszi le, viszont a boxal meg tudod csinálni, hogy tetszőlegesen az egyik kódolt adást rögzíted, még a másikat közben nézed, akár megállítod, visszatekered, vagy pedig rögzíthetsz egy időben két adást, még a TV-vel ezt nem tudod megcsinálni, mert a médiacard egyszerre csak egy adást dekódol. UPC DVB-C adás és CISCO box esetén legalábbis. Ezzel persze nem vitatom, hogy számodra a box nélküli megoldás előnyösebb, csak arra akartam rámutatni, hogy a boxnak is lehetnek komoly előnyei.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest