- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
Mano66
senior tag
Ahol még nem fejlesztett a UPC/Vodafone, ott van már más szolgáltató aki ad optikai kábelen internetet. Kis településeken a megmaradt előfizetőkért már nem érdemes befektetni saját önerőből pénzt. A kormány olyan településekre ahol van már optika vagy legalább 30MB/s internet (ez akár rézérpáras is lehet). Nem ad további támogatást. Ha nem jól tudom majd kijavítanak a többiek.
-
Mano66
senior tag
Pl : Hernád, Pusztavacs.
Mondjuk érdekes lesz ha megszűnik a szolgáltatás Hernádon. Mert van olyan rész ahol a Telekom nem építette ki a optikai hálózatát a villany oszlopok magassága miatt.Nem tudták biztosítani az ellentétes oldalnak a biztonságos kábel magasságot (5m). A Démász-t ez nem érdekli.Oszlopot nem cserél. Szerencse ez engem nem érint. -
Mano66
senior tag
Csatlakozom az előttem íróhoz.
Hernádon "is még csak adsl..baromság ez a cikk."
-
Mano66
senior tag
Lejárt a hűségidőm.Hívtak vigyem be a dominós számom Magenta1-be, így lenne a telefon (Hoppá Plusz)+1000-es internet+mobil ~7300Ft .Nem váltottam előfizetősre.De otthoni telefon+ 1000-es internet megmaradt 2 év hűséggel 7600Ft a 8400Ft helyett. Jó tudom nem sok,de az UPC ADSL árnál már sokkal jobb az 10300Ft volt. Vagy ők már tudják mikor jön a voda és megakarják tartani az ügyfeleket 2 év hűségidővel.
-
Mano66
senior tag
Bye bye UPC.
-
Mano66
senior tag
Hernádon elindultak a szerződés kötések.Még csak az üzlet kötőknél.Speciális 2 besorolású csoportba tartozunk.Speciális 1 besorolást Dabas, Újhartyán , Kakucs , Inárcs kapott itt a környékről.
-
Mano66
senior tag
Fél hivatalos Hernádról. Okt.15.-től indul.Ekkorra kértek engedélyt a hivataltól helyfoglalásra a közterületekre.Ott lehet majd helyben szerződést kötni.
-
Mano66
senior tag
Tud valaki valamit Hernádról? A Telekom hálózat kész, talán már át is adták. De semmi hír mikor kezdik a bekötéseket.
-
Mano66
senior tag
Sziasztok.
Lassan elérhető lesz Hernádon a Telekom optikai hálózat.Telefon + internet előfizetésre hol kapok jobb ajánlatot.Üzletkötő vagy Dabas Telekom partner üzlet vagy pesti Telekom képviselet.Ha üzletkötő a legjobb.Név telefonszám jöhet privátban aki foglalkozik a környékkel. -
Mano66
senior tag
Új hír Hernádról.
"Indul a fejlesztés! (Közlemény)
május 23, 2018 in Legfontosabb híreinkPolgármester asszony az önkormányzat részéről a mai napon átadta a munkaterületet a Fiber System Kft-nek, amely a Magyar Telekom Nyrt. megbízásából megvalósítja a GPON optikai hálózatot Hernádon. A munkát rövidesen megkezdik, befejezése a nyár végén várható."
Forrás.
-
Mano66
senior tag
válasz
radio100jozs #12702 üzenetére
Szívás.Ezért nem építi tovább az optikai hálózatát az UPC?Lehet már ezért kérték a határidő eltolást,hogy ne nekik keljen pénzt bele fektetniük.Hernád megint szív.
-
Mano66
senior tag
Nagy a csend.Amerre járok a 29-es körzetben sehol nem látom a szerelőket.Nem foghatják már a rossz időre.Valami infó mikor merre indulnak?
-
Mano66
senior tag
Hernádiak.
A szomszédom szolt,hogy a Telekom oldalán a Hernádi címeken már nem szürkülnek be ha nem már választhatók az internet csomagok.Az ügyintézőktől kérdezte mikor köthető.A válasz - "Hamarosan.Fejlesztés alatt van a hálózat."Most már csak az oszlopokat kell figyelni mikor kezdik a kábelezést.
Azokon a településeken ahol így csinált a Telekom,mikor indult meg a kábelezés? -
Mano66
senior tag
-
Mano66
senior tag
A tv nem érdekel,csak internet + telefon.Az a baj az UPC-vel,hogy már tízen egy néhány éve szívat a horror árával és ha lehetne inkább más szolgáltató.Ha csak az UPC jön megint nem lesz konkurencia és egy idő után megint felnyomja az árait.Ha lenne más szolgáltató is mint a térség többi falujaiban vagy kis városaiban.Nem lennék kiszolgáltatva egy szolgáltató kénye kedvére.Legyen mindenütt két szolgáltató és az ügyfél dönthet marad vagy megy a másikhoz.Az ügyfélmegtartót jó árát szerinted konkurencia nélkül is kilehet majd harcolni?Kétlem!!
-
Mano66
senior tag
Tudja valaki,hogy Hernádon hol tart az aláírás gyűjtés,hogy a Telekom is építsen ki internet hálózatot?Vagy ez már a "nincs értelme aláírás gyűjtés"?Úgy olvastam,hogy az önkormányzat próbálkozna,ha lenne elég aláírás.
-
Mano66
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12124 üzenetére
Tudtommal a mobilinternetek torrenthez nem valók,de ha változott akkor meg gondolandó.
-
Mano66
senior tag
Csak egyszer sikerülne azt olvasnom mikor belépek a fórumba,hogy Hernádon is elkezdte valamelyik szolgáltató húzni az optikát.A régi falu vezetéssel mindig a környékben itt nálunk volt a legelső a fejlesztés.De mostanival mi vagyunk mindenben az utolsók.A T az összes környező településen ott van csak a Hernád fekete lyuk neki.Tavasszal már azt hittem,hogy sikerül megszabadulni az UPC-s rabló társaságtól.De úgy látom nincs esély.
-
Mano66
senior tag
válasz
lajosdani2 #11630 üzenetére
Sajna arra gondoltam.Másodszorra mikor néztem már én is rájöttem,hogy nem lehet semmi köze a fejlesztéshez.
-
Mano66
senior tag
Valaki tudja milyen árkot ástak Hernád és Őrkény között?A Telekom húzná ott az optikát?
-
Mano66
senior tag
Akinek van az új Zhone ADSL routerje.A tegnapi leállás óta az "Internet" jelző led nem világít.Minden megy rendesen csak nem villog.Másnál is ilyen vagy kiégett a led?
-
Mano66
senior tag
válasz
imibogyo #11437 üzenetére
Hernádon is síri csend.
Nem értem az UPC-t,miért nem olyan helyen húzza az optikát ahol nincs még konkurencia.Ahol van már DIGI vagy Telekom ott meg bőszen dolgoznak.
Ezen a helyeken úgy is már vesztettek egy csomó ügyfelet.Én biztos,hogy aki előbb jön Hernádra optikával ahhoz megyek.
-
Mano66
senior tag
Ez most mi akar lenni?
[Monoron és környékén 500 megás hálózatot épít a UPC]
Igaz vagy csak parasztvakítás?
-
-
Mano66
senior tag
Az a jó,hogy Hernádot is ígérték még idei évre.De úgy néz ki semmi nem lesz belőle.
-
Mano66
senior tag
Hernádon is elkezdődött valami.Ma már többször hívtak a UPC-től.Mindent ajánlottak csak hosszabbítsam a szerződésem.Mobil internet,ADSL sávszélesség emelés(most 12,5/1,5),telefon díjcsomag módosítás magasabbra,kevesebbért.Mondtam megvárom a konkurenciát ők mit ajánlanak és majd döntök.
Aki akar maradni most alkudhat. -
Mano66
senior tag
Hernádon is a helyzet váltózatlan.Nincs emelés.
-
Mano66
senior tag
Rossz hir a hernádiaknak.Tegnap volt bent a fiam a telekom központban és a volt kolégáit kérdezte,hogy mikor lesz nálunk bővítés.A válasz nem tudni mert a Démász-szal nem tudtak megeggyezni az oszlop használati díjban.
A dabasi oszlopok nem a Démász-hoz tartoznak azért sikerült ilyen gyorsan a bekötés.Nem elég,hogy az UPC is szivat minket most még a Démász is.
-
Mano66
senior tag
Na talán valami megmozdul hernádon is a fejlesztés terén.Tegnap egy UPC kocsi járta a falut hangosbemondóval,hogy mindenki kössön telefont,tv-t és internetet.Remélem ez azt jelenti,hogy hamarosan ideér a Telekom!!!!Probál az UPC itt is hűségidővel egyfeleket megtartani.Aki akar maradni most alkudhat az árból!!!!Én biztos váltok.
-
Mano66
senior tag
válasz
sirdond #7672 üzenetére
Gyóni útnak az 1-130.-ig levő oldalt.Be is van teljesen kábelezve.Csak mág nem huztákbe teljesen a központig.Az utak alatt becsatornázták a kábel nincs benne.
voodoo98:Gyóni úton az elejéig(1.szám) ott jobbra majd Őrkény felé az erdőben kell menni és ott van.De ezt csak neked sugtam meg.
-
Mano66
senior tag
A lelkesedés alábbhagyott!Bent voltam az UPC-nél.Az irodisták nem tudtak semmit a bővítésről,sem kábel kiépítésről Hernádon.Megkérdezték a központot és a válasz nem jó:A hernádi önkormányzat kért bővítést azért huztak optikát,de csak a mostani díjcsomagokat lehet választani.Hiába az optikai kábel,ha a központott nem bővítik!!Nem tudom,ki lehet az az önkormányzati dolgozó akinek a kedvéért egy egész utcát ujra bekábeleztek?
-
Mano66
senior tag
Na egy érdekes HÍR Hernádról!!!
A Gyóni úton huzzák az OPTIKÁT!!!Ami miatt érdekes,hogy az UPC!De egy rossz hír is a szerelők azt mondták,csak a Gyóni útat csinálják és nem tudják,hogy mi a terve az UPC-nek vele.Bizok benne,hogy beis tudom köttetni. -
Mano66
senior tag
válasz
bigdady #6981 üzenetére
Feketém volt miota a monornet elkezdte kötni az adsl-t a körzetben.Szürkét ezt a fajtát amit kaptam még senkinél sem láttam az ismerőseimnél.És biztos nem felujitott mert nálam bontotta ki a srác a dobozt.Előtte adtak már használt felujitott feketét ,de a szerelő szolt is,hogy ez nem uj csak javitott ujabb fw-vel,de az nem is volt dobozban csak kivette a kocsibol.
-
Mano66
senior tag
válasz
bigdady #6979 üzenetére
Most cserélték nálam párhete a modemet és a szerelő mondta,hogy a feketét már nem szerelik mert 2 napja kaptak új zhonékat ami szürke.Ez az új model csak max 3 hete van a UPC szerelőknél.A szerelő szerint csak ujabb szoft van rajta meg a ház egy kicsit dizájnosabb(az egyik sarka kerekitett).
-
Mano66
senior tag
válasz
kabelmania27 #6973 üzenetére
Rosszul tudod.Most már egy ujabb szürke dobozost adnak.Az is Zhone,új dizánjjal(egyik sarka lekerekitett) .Aki új belépő vagy valami gondja van az már az ujabbat kapja.Ez sem wifis mint az elődje.
-
Mano66
senior tag
válasz
kabelmania27 #6846 üzenetére
Nem rossz!
-
Mano66
senior tag
Végre müködik minden rendesen!!Egy csatlakozó eloxidálodva,egy részben zárlatos(Csengetéskor 110v áthuz) + egy vezeték összeégve.Sajna vezetékcsere csak véséssel lehetet + a bejövő kábel csatlakozója a házszigetelése alatt maradt(kőművesek leszigetelték) az megkeresve ujra dobozolva.Már csak a vésés helyét kell átfesteni.A szerelő a legkisebb kárt csinálta szereléskor.A feleségem egyre jobban összetört minél nagyobb káoszt csináltunk.Mára békult csak meg.
-
Mano66
senior tag
válasz
#84221696 #6773 üzenetére
Sajna szerintem őrkény elöbb lesz kiépitve mint hernád.Nem csak az UPC-vel lenne kiszurva ha nem a Komjáti kábeltv-vel is.Igy két szolgáltató is megvétozhatja telepitést.Bár ne lenne igazam mert én is hernádi vagyok.
Amugy most szivok az UPC-vel!Szar az internet szakad,modem cserélve.A szerelő megállapitja a vonal is rossz!Azt majd másik szerelő csinálja mert ő csak internetes a telefon nem rá tartozik.Majd vasárnap jönnek javitani.Addig ha hiv valaki minden elmegy,se internet se telefon. -
Mano66
senior tag
válasz
kabelmania27 #6409 üzenetére
Közel duplája a kábeltv-nek.Most majd csökkenfog mert a nagyobbik fiam elköltözött ma a barátnőjével.Vitte a tv + a müholdvevőt.Mennem kell majd lemondani a 4.mediaboxot.Vagy van lehetöség,hogy használja máshol is a 4.kártyát?Akkor nem kellene új szerzödést kötniük.
-
Mano66
senior tag
válasz
kabelmania27 #6406 üzenetére
UPC.Thor 0.8W.A Komjáti kábelnet-ről nem tudok mondani semmit,mert nem probáltam és nincs is az ismerőseim között aki használná.Árban egy kicsit drágább mint az UPC igy nem versenyképes.
-
Mano66
senior tag
Biztos nincs két nagy fiad akik már a közös tv nézést is kerülik a szüleikkel.Inkább a barátnőikkel tv-nek a szobályukban(legalább is a tv szóll
).A feleségem is inkább a mi szobánkban nézi a tv-t mikor megjönnek a lányok a fiukhoz,hogy ne zavarja őket.Pedig hidd el nem kicsi a lakás + ők az emeleten vannak.Ennyi igényt csak igy tudtam kiszolgálni.Pénztárca kimélő!!!
"Mobiltelefon flottához csatlakoznék!"
Lépj be katonáékhoz,rendőrnek vagy tűzoltónak.Jók a csomagjaik. -
Mano66
senior tag
válasz
kabelmania27 #6401 üzenetére
Az erősitő nem jött be.Volt olyan csatorna amit jó szintre emelt,de inkább a töbséget olyan szintre,hogy már bezavatra az adást és rosszabb lett a kép minőség mint elötte.Probálkoztam mindennel,hogy ne keljen váltani mert a négy beltéris rendszer elégsokba került mire kiépitettem.De inkább előbb tettem volna.
-
Mano66
senior tag
válasz
kabelmania27 #6399 üzenetére
Négy tv-t már nem birt a bekötés.Kevés volt a jelszint.A digitális csatik is sd minőséget produkáltak ez miatt.Igy maradt a tányéros quad fejjel.Drágább de igy szép a kép és joval több csatorna amit nem nézünk.
-
Mano66
senior tag
válasz
kabelmania27 #6397 üzenetére
Tudom,hogy rendben van!Csak azért raktam ki,hogy van hely ahol tudja a beigért csomagot a monornet.Igaz örülnék ha nem ADSL lenne már,de itt hernádon esély sincs,hogy legyen más.A kábeltvből is csak egyfélét lehet választani(Komjáti féle),igy alternativának csak a tányéros jöhet szóba.Az is van felrakva.
-
Mano66
senior tag
Nálam az ADSL Gold a teszt szerint egész jó!!!
-
Mano66
senior tag
-
Mano66
senior tag
válasz
bigdady #5816 üzenetére
6 percen belül mindig a uj ip cimet kaptam.Ha a modemen csinálok egy áramtalanitást 5-8s-ig akkor utánna felkapcsolodik.A lényeg,hogy a router már üzemben és csak utánna kezdjen a modem felállni.
Ez az ip cim váltást honnan szedtétek.Mert van egy-két oldal ahol nézik az időt,hogy az ip-s cimről csak bizonyos időnként lehet ingyenesen tölteni.Ezt mindig azzal játszottam ki,hogy kértem új ip.De ezt gyorsan meg volt nem kellett 6 percet várni. -
Mano66
senior tag
Most milyen modemet adnak a 29-es körzetben.Nekem egy Zhone ösrégi van.Kezd rosszalkodni,kellene cserélni.Vagy csak FW-t cserélnek rajta és kapok egy ugyan olyat.4 éve ezt csinálták.
-
Mano66
senior tag
válasz
kabelmania27 #5798 üzenetére
Hernád.
-
Mano66
senior tag
válasz
kabelmania27 #5796 üzenetére
Ha jól értem a putty.exe-ben belépve a ping bix.hu-ra érted?Ott 22-től 225ms-ig mindig más értéket.
-
Mano66
senior tag
Nekem elég rossz.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpársportok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Háztartási gépek
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest