- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
cskamacska
addikt
válasz
puma72 #12927 üzenetére
Ahelyett hogy te is mennél a Flipbe.
Telekom most NAGYON tolja nálunk a brandelt izéjét, tavaly nyár végi mobilos letámadás után(mikor is a zügyintéző vagy háromszor hívott, mert a csoda Flip körzetükben van a mobil bejelentve), mostanában piacra járnak ki időnként standdal, illetve legutóbb élelmiszer bolt elé települtek, és ott nyaggattak erőszakosan.
Teszik ezt most a Digi áremelésének felemlegetésével, és a hálózatuk korlátainak elkenésével, avagy "aztán a gigabitet ki is hasznájja?".
Pedig a helyzet az, hogy messze a Diginek áll itt legjobban a szénája a mindenhova is behálódzott FTTH-val, legjobb tudomásom szerint UPC még mindig a rezes ADSL és "digitális" kábeltévével nyomul, Telekom meg a 10 éve felaggatott koaxot pödri továbbra is.
Épp most gratulált a Telekom honlapja hogy akár 500 Mbit letöltés is elérhető lenne.. 22 Mbites feltöltéssel, amiből garantálnak 15/4-et 6495 forintos listaáron, ami 4000 forint csomagban.
Kis érdekesség, hogy a 2 év szerződéses árak azonosak, csak nincs kedvezményes időszak sem. Hát kérem a rászletre vásárlásnak megkérik az árát, ugye..
Flip már előre köszönt, és közölte a jó hírt hogy ebből akár már 150/5 is az enyém lehet, a garantált igen bőséges 5/1 Mbit/s szélsebességek mellett.
Flipnél kerestem összesítő táblázatot, de nincs, minden második link a RENDELD MEG MOST AZONNAL oldalra visz, speceket külön kell kattintani, csak most 4000 forintért.
ACN sírva ujjongana, ilyen MLM ízű átbaszást ők is nehezen találnának ki.Egyébként a legnagyobb félelem ezzel kapcsolatban mégis az(nyilván azon túl hogy az IPTV-jük szemét, és ez Flip matricával sem lesz jobb), hogy a Flip brand egy pillanat alatt kukázva lesz, ha nem hozza a számokat, de az alap Telekom árak érezhetően magasabbak mint a legdrágább Digis megfelelőik.
-
Constantin79
csendes tag
válasz
puma72 #12116 üzenetére
Hi, nekem is pont ugyanez van. (Telekom 1GBps Internet)
Mérés: ping 3 ennyi. A közel 2 év alatt talán ha egyszer volt gondolom központilag IP váltásnál hogy nem volt telefon, sem internet, akkor a Huawei kikapcs kb 1 percig, utána vissza, kb 1 perc volt amíg újra beált a hálózat és azóta is tökéletesen működik. . . . . UPC ADSL csak az volt nekem évekig 8000ft. .. áá hagyjuk már? Most is mit akar a 20Mbites feltöltési sebességével ami a max? Ne vicceljünk kérem. Mondjuk nekem az nagyon tetszik hogy a régi kábeleket teljesen lecserélik. Itt Alsónémedin már húzzák az oszlopokon itt az utolsó utcába is fenn vannak az új tartó konzolok az oszlopokon. Meglátásom szerint nagyon jól haladnak. Van egy barátom akit nem tudtam megfűzni hogy álljon át Telekom-Optikára. Ő is itt lakik, mind1 kíváncsi leszek milyen csomagja lesz az új UPC-be mert most a max ADSL-el tolja. 8Mbit.
Neki alég arra amit használ - bőven, de kívánccsi leszek aZ UPC Connect Box-ra is meg az eszközökre, kábelezésre. . . .
-
A "semmibe sem kerül nekik" talán egy picit túlzás, mert nyilván mint minden más project esetén is, itt is van önrész, de kétségtelen, hogy hasonló mértékű állami (uniós) támogatással simán rávehetők lettek volna más szolgáltatók is, hogy bekábelezzék adott területet, akár a DIGI is, vagy éppen a UPC is kétirányúsíthatta volna a meglévő koax hálózatát, ezzel elérhetővé téve a Fiber Power csomagokat a 29-es körzetben is.
-
Rent
senior tag
Teljesen jogos amit mondasz. Így gondolom én is. Nekem most adsl solo 8mbit van 4700-ért (300GB alatt nem nagyon van a havi adatforgalmam ezzel a sávval sem).
4700 Ft-nál nem fognak tudni jobb ajánlatot mondani szerintem (főleg miután láttam egy szórólapot FB-on), dupla meg tripla csomagot pedig nekem ne erőltessenek rám, mert nincs szükségem tv és vezetékes telefonszolgáltatásra.
Röhej, hogy ilyen árakon akarnak versenyezni. Én megértem, hogy a jelenlegi 8 mbitnél a 10 is több lenne, de ha kiszámolom, hogy a 120mbit (amire vártam) havi 10 lesz, az évente 50e Ft +.
Vagy kénytelenek lesznek hasonló áron szolgáltatni internetet, mint a UPC, vagy lehet én sem váltok.
Eddig az volt a szöveg, hogy a meglévő elavult UPC-s hálózatnak drága az üzemeltetése, ezért kerül ennyibe itt a net, erre jön a Telekom felmentő jelleggel dupla áron.
Azt nézem, hogy a legnagyobb csomag amire itt a UPC-nél előfizethetek az 8 Mbit és 4700 Ft (soloban, tehát nem kell mellé olyanért fizetni, amire nincs szükségem), míg a Telekomnál 9900 Ft a 120-as net.
Kíváncsi leszek, hogy mennyire lesznek egyedi akciók, mert akkor nem kérdés, hogy váltok, de így nem biztos.
Posztomnak másolását FB-ra kérem mellőzzük, köszönöm! -
Nooeca
senior tag
Ez se pontos hiszen többe kerül való igaz. (feltéve ha nem 10mbitet választ telefonnal), de ettől független nem drága, és ár-érték arányban még olcsó is. Sőt, olcsóbb mint az ADSL!
Ez olyan mint a téliszalámi és téliszalámi közötti verseny. Egyik 10 dekás, másik 1 kg-os. Ha sok 10dekást veszel 1 kg-ért drágább lesz, mint maga az 1 kg-os. Sőt, még finomabb is az 1kg-os kiszerelés.
Vagyis az egységár olcsóbb az optikánál.
Ha telefont is veszel egyébként és TV-t nem 30 mbitnél pl. olcsóbb 6720 a csomag (TV+telefon) mint magában a net 6900. És a 10mbit pedig 5400 vagyis nagyon nem éri meg amúgy, csak a 30-as csomag érné meg, ami mégsem ha TV-t is rendelsz, hiszen 500ft-al drágábban ott az 50-es.
A 120 és az 50 között van jelentős különbözet.
-
degec
senior tag
én nem fogok orvoshoz fordulni.. leírtam feljebb teljesen rendben van az ár amit kaptam ügyfélmegtartóra sebesség tv minden jó.. mivel jó helyen lakom..és mindig is jó volt 2001 óta !
fehér holló vagyok oké !
18 as adsl bondolt net fullos tv 2 beltéri + 1 telefon mindösszesen 9450ft/hó ért 2 évig !szerintem ez tök jó! nekem meg főleg !
-
koháry
tag
"Sziasztok. Van egy jó hírem. Ma azt mondták a Monori Telekomnál, hogy fél éven belül tuti megérkezik Monorra a kiépítés. Ha az üzletben kitöltesz egy igény felméről papírt,akkor megkeresnek,ha itt az idő.
"Megerősítem: bementem én is Monoron a T-hez és valóban jönnek idén az első félévben!!! Felvesznek igényfelmérő adatlapot."
Idézet a facebookos upc 29-es körzet csoportból? Nem vagy tag? ott sok infót lehet szerezni.
-
degec
senior tag
tuti hogy fel fognak ébredni csak nem most még..ez upc hagyomány a 29 ben.. mindig későn kelnek
ezt az upc-s TVkábelszerelő mondta aki a kábeltvnket javította, és itt dolgozik ősidő óta! Elmondása szerint Monor kivételével mindenhol alkalmas lenne a kábeltv hálózat nagysebességű netre kábeltv-n, csak nem csinálják..de szerinte fogják ! kérdés mikóóóóóóóóó ?
Aki Dabason látja a kábelseket lógni oszlopon sos írjon már !megnézem már micsinálnak...
-
kabelmania27
félisten
Az a gond hogy maga ez a technika elavult vagyis amikor ezeket a hálózatokat építették, más volt az igény, vagyis más jellegű volt az igény, pl nem volt felhő nem volt youtube képhost stb
Előző hsz-ból kimaradt, hogy gigabites csomaggal a Digi szerintem előreszaladt, ehhez a csomaghoz való router még elég drága és elég jó géppel lehet csak kihasználni, topicban többeknél csúcsidőbe nincs meg a sebesség ezért az illető visszament 500-ba, 100-200Megabit szerintem bőven elegendő akinek nagyon fontos a gyorsaság akkor az 500. -
kabelmania27
félisten
Előző hsz-ból kimaradt hogy Invitel docsis 2-őn max 15/3at ad ha nincs meg akkor visszarakják az embert 10/2-be, azaz hasonló az elv, gigabites net előtti csomagok is nagy előrelépést jelentenek ADSL-hez képest.
HRC95: Ha tv előfizetésben gondolkodsz tudnod kell hogy max 3box kérhető, egy időben egy boxon megy hd adás. -
-
-
degec
senior tag
adtál a kaksinak egy nagy pofont !
Nekem az is megfelelne, hogy ha két érpáron 2 modemmel behoznak 2*12 megabitet ! dual wanos ruterrel "szépen" megoldom én, és lesz 24/3 megabitem
(asszem összeadódik) az már finomabb és fizetek ugyanennyit mondjuk még két évig.. hátha történik valami addig..ezen az ősöreg hálózaton nagyon mást nem lehet pattogni..
-
Én anno telekom adsl-t szerettem volna invitel területen, a lakhelyem fel is van tüntetve telekom weboldalán, mint adsl szolgáltatási terület, invitel területen! Ennek ellenére hiába hívtam telefonos ügyfélszolgálatot, jártam körbe az összes környékbeli t pontot, sehol sem tudtak segíteni, mindenhol az volt a válasz, hogy ők nem szolgáltatnak invitel területen! Mondtam én, hogy de ott van a honlapon, senkit sem érdekelt! Pedig olcsóbb lett volna, mint az invitel, és fordítva simán működik, invitel bármikor bárkinek elad előfizetést telekom területen is...
-
seimon
tag
Eddig se volt csomagajánlat, de legalább adtak kedvezményt.
Mostmár ez nincs. Fel se hívnak telefonon, ha kéred, akkor listaáron (oldal szerinti áron), kapod meg a szolgáltatásokat. Én 2 hete írtam nekik, de így már hogy jön erre a Telekom, jobb is, hogy nem adtak ajánlatot.
Másik téma: Digi nem teheti meg, vagy nem szokta bérelni más hálózatát?
-
enginev3.0
félisten
Aha, ugyan azok az árak meg ajánlatok, kivéve ott ahol van más és megemlíted nekik, hogy lelépnél, akkor már nem is ugyan azok az árak érvényesek
Digi és Thome megteheti hogy fejleszt, vagy is úgy kábeleket húzzon ki a 29-es körzetben, upc nem, micsoda gazdasági helyzet
oh wait...
-
-
Ez sajnos máshol is így van, ez az igazság amit leírtak, összevetni csak azonos technológiákat érdemes! Ha megnézed a Telekom ADSL, kábel, és optikai net árakat, vagy akár az Invitel-nél ugyanezt, ott sem fogsz mást tapasztalni! Minél újabb technológiáról van szó, annak az üzemben tartása annál olcsóbb, így az adott sebességre vetített előfizetési díj is annál olcsóbb lehet, illetőleg értelemszerűen minél újabb a technológia, annál jobb sebességek érhetőek el azon!
Bár nem vagyok ennek a témának szakértője, de úgy gondolom, hogy a 29-es körzet ADSL rendszerét a legolcsóbban talán VDSL-é alakítva lehetne gyorsabbá tenni, de szerintem a UPC ebben nem is gondolkodik, ha Ők ehhez hozzányúlnak majd valamikor, akkor az csakis kábelnet lesz!
-
aszamóca
aktív tag
2008-ban a teljes egyesüléssel lezárult Monortel üzlet, mellyel a UPC szolgáltató hozzájutott a Pest megye délkeleti részén, 43 települést lefedő, 29-es hívószámú primer körzethez. A 29-es körzet jellegzetessége, hogy a UPC a legtöbb településen máig csak az elavult, xDSL-technológiával nyújt internetszolgáltatást, a kábeles Fiber Power csomagok bevezetése hosszú ideje húzódik a térségben.
És ennek már idestova 5éve. Ennyi ideje nem fejlesztettek semmit a hálózaton. -
kabelmania27
félisten
ADSL-t nem lehet összehasonlítani a kábeltévés netszolgáltatással mert két eltérő technológia, Ramoncsaházán nagy sebességű kábeltévés netre lehet előfizetni, az említett településen és környékén GVOP pályázat (4.4.2 Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítése Magyarország üzletileg kevésbé vonzó területein") segítségével épült ki a ktv hálózat. Invitel és T-home területen is hasonló ADSL problémák vannak: régi hálózat nagy csillapítás, DSLAM-tól való távolság.
29-es körzetben azért nincs kábelnet, mert 90-es években még úgy gondolták hogy a koaxon csak tévé adás fog menni és a telefonhálózat lesz a jövő mert akkoriban modemes net volt az elterjedt. -
DuplaZso
aktív tag
Ha beteszi valami furcsamód a lábát más szolgáltató, egyből lejjebb megy majd az árakkal a 29-es maffia is. Teljesen véletlenül pont akkor fog majd 50-75%-os akciókat nyomni. Előre sajnálom szegényeket, biztos bele fognak halni a nagy árversenybe...
Netkontaktot nézted már ? -
-
DuplaZso
aktív tag
Olyan nagyot nem tévedtél, hisz mindkettő csomagszállító.
Az egyik fizikális küldeményeket juttat a címzetthez, a másik pedig IP-csomagokat, de az elv nagy vonalakban megegyezik. És különben is ; idd ki, vagy vidd ki, hát nem mindegy ? :-)Monoron egyébként jelenleg úgy tudom, csupán egyetlen cég nyújt szolgáltatást nyomorneten kívül. (trékom, etc. ADSL szerintem erősen felejtős Monor fizikális hálózatán keresztül)
Ezzel kapcsolatban keresd meg dnyl fórumtársat privátban ! Mikrós netjük van, legutóbbi információim szerint Monoron próbálnak minél nagyobb lefedettséget biztosítani. Egyébként pedig netkontakt.hu .Sikert !
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÚJ! Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- Makulátlan MacBook Air M1 92%-os Akkuval + Extra Tokkal Eladó!
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest