- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
Samott #13445 üzenetére
Thx, akkor tényleg sok a mienk, ugyanennyiért Silver csomag, egyetlen nem felvevős Horizon box-szal. Telekom lenne itt is az alternatíva, de az IPTV-t kenjék a hajukra (és ráadásul nem is látom rajtuk, hogy fejlődni akarnának, eddig legalábbis még csak egy pislákoló jelet sem mutattak, hogy kidobnák ők is a francba a nonHD HD duplikátumok közül a nonHD-t, és akkor mehetne normálisabb bitrate-tel a többi csatorna).
-
BBéci
legenda
válasz
Samott #13379 üzenetére
Ha jól emlékszem, egyéb szolgáltatót állítottam be, máskülönben nem engedi változtatni a sorrendet.
Lefuttattam egy újabb keresést, a csatornák kétharmadának ötjegyű a száma. Van köztük 5 dupla amiknek a valós tartalma teljesen más. Ismét beszéltem az ügyfélszolgálattal, csütörtökön jön egy technikus. -
BBéci
legenda
válasz
Samott #13377 üzenetére
Abban igazad volt és én voltam balfék, hogy lehet léptetni. Ott a jelzés a jobb alsó sarokban, ám én a négyirányú gombbal próbáltam.
De hiába látható ugyanaz, mint az általad beillesztett fényképen, a csatornalistában zűrzavar van. 59 a száma az AXN HD-nak és a CCTV4-nek, mindkettőn az utóbbi műsora jelenik meg. -
BBéci
legenda
válasz
Samott #13370 üzenetére
Nálam nincs ott.
20 perc várakozás, zenehallgatás után beszéltem egy műszaki ügyfélszolgálatossal, küldött frissítést a mediacardra, utána újra hangoltatta a tévét, ami megtörtént. Az összes beállításom elveszett, viszont a listában ott volt az AXN. Megköszöntem, elbúcsúztunk.
Két 54-es van, az egyik Natgeo, a másik az AXN, bármelyikre kattintok, a Natgeo jön be, nincs AXN. Valamint a listából hiányzik az 51. -
-
asdf_
veterán
válasz
Samott #13344 üzenetére
Ja, most már megy 29-es címmel is, ide is csak az új csomagokat írja. Majd összenézem, hogy ehhez képest mi jön, legutolsó infóm (nem nézek tv-t), hogy mi még mindig Goldban ragadtunk és még a számlán is az van, mert a Premium csatornái közül nem jött mind. Majd hétvégén meglesem.
-
Mikemend
senior tag
-
asdf_
veterán
válasz
Samott #13296 üzenetére
Szerintem igen, más kérdés, hogy reggelni még nem lehet, mert a tv.vodafone.hu oldal nem fogadja el 29-es körzetes ügyfélszámot. De az is lehet, hogy pont ez a technikai ok, mert elvileg itt most A telefonos és B ktv-s ügyviteli rendszert borítanak bele C, új ügyviteli rendszerbe. Most a telefonoson szenvedtek egy hónapot, ott új ügyfélszámot is kapott mindenki állítólag, tehát az is lehet, hogy amíg a TV-s rész nincs beleborítva az új rendszerbe, addig nem lesz új ügyfélszám, amit megeszik már majd a rendszer. Ki kell nyomozni, mi a szitu, de majd kiderül, az új webes az papíron holnap indul csak.
-
asdf_
veterán
válasz
Samott #13222 üzenetére
Nem kell toluk szarmazo telefon, eleg, ha rogzitve van a rendszerukben egy hozzad tartozo szam. Nalunk a cegnel a matavos vezetekes van, a multkor, amikor gond volt a netttel (meg UPC idokben), akkor a hibabejelentes utan mar mondta is, hogy a teruletunkon hiba van, javitjak mar, emberrel nem is beszeltem, mert le is raktam egybol.
-
asdf_
veterán
válasz
Samott #13220 üzenetére
A UPC ha a rendszerukben rogzitett telefonszamrol -hivoszamkijelzessel- hivtad oket, akkor bemondta automatikusan a kozponti hbat. Attol, hogy vodafone lett belole, ezt nyilvan nem dobtak el, csak uj szoveget mondtak fel az IVR-be, hogy most mar a vodafone udvozol. Igy ket dolog lehet, nem kozponti hiba van, vagy pedig szamukra ismeretlen, hozzajuk tartozo elofizeteshez nem kapcsolodo szamrol hivtad oket.
Ezen kivul van meg az elsokent bemondott panaszkezeles gomb, amit jogszabaly altal eloirtan 5 percen belul elo embernek kell felvennie, nyomjad azt, es epp az a panaszod, hogy nincs tv. -
woodworm
veterán
válasz
Samott #13211 üzenetére
Igen, az új oldalon maradt egy (vagy több) link, ami a régi, megszűnt oldalra mutat. Most ledermedsz és vársz amíg beengednek itt, vagy használod az új linket és megpróbálsz tájékozódni?
Úgy látom nincs azonnali kötés, nem is látod a valós lehetőségeket, csak a címed kérik be és egyedi ajánlattevés van. -
woodworm
veterán
válasz
Samott #13202 üzenetére
Érdekes, a google megtalálja.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Samott #13198 üzenetére
Az optikai hálózat kiépítése, ha lassan, de halad, valamikor eljut mindenhová. Aki türelmetlen, az váltson szolgáltatót. Nem szívesen, de megtettem, bár a kábeltévét megtartottam, az rendben van. 1000/200-as internetért és 100 órányi ingyenes vezetékes telefonálásért fizetek 5600 forintot a T-nek, összesen a korábbi havi 11000 forint körüli helyett csak 10000-et. Cserébe gigabites netem van és annyit telefonálgathatok, amennyi jólesik.
-
BBéci
legenda
válasz
Samott #13193 üzenetére
Fizetős csatornákról, Filmbox trióról volt szó, azokon nem szakítják meg reklámokkal a filmeket. Viszont azokon még egyetlen eredeti hangsávval nem találkoztam, míg máshol akad bőséggel.
A lista, amit linkeltem, 04.01-től érvényes, tehát benne lehetne az új, ami miatt írtam.
Van még kérdésed? -
imibogyo
veterán
válasz
Samott #12969 üzenetére
Jó. Én lehet lúzer vagyok, de megmondom őszintén nem akartam (még) több szolgáltatót, mivel (sajnos?) több ingatlant is tartozik hozzám, elég nekem annyit menedzselnem, ami már amúgy is van.
(#12970) BBéci:
Persze, teljesen jogos. Többször beszéltük már ezt itt. Neked prioritás a tv, amit tiszteletben tartok. Nekünk nem az. Ha nagy ritkán nézni is akarunk valamit azt is inkább reklámok nélkül tesszük.Na persze a 3 és 5 éves kis görényeim miatt úgyis tv-zünk valamennyit, mert a minden esti 23 perces Mancsőrjárat az már "hagyomány". Egyébként nagyjából ennyit tv-znek ők is (és így mi is
), már ami az echte tv-zést illeti. Mi inkább mondott, vagy olvasott mese, valamint diafilm pártiak vagyunk, bár azt nem tudom, hogy a mai világban ezt meddig tudjuk fenntartani, de ez mindegy is, küzdünk...
-
BBéci
legenda
válasz
Samott #12958 üzenetére
Hatalmas vitáim voltak ebben a topikban pár emberkével, akik az IPTV-t védték, dicsérték.
A DVB-C legfőbb előnye, hogy nem kell hozzá beltéri egység, a koax kábel mehet közvetlenül a tévébe. Részben ebből ered a másik előny, a jobb képminőség, amit nem mindenki vesz észre és nem mindenki számára létfontosságú. Lásd a rengeteg dinamikus, kiemelt képprofilra állított tévét. Műszeres kalibrálásról az emberek 90 %-a sosem hallott, pedig sokat lehet javítani az adott tv képminőségén. -
kabelmania27
félisten
-
asdf_
veterán
válasz
Samott #12135 üzenetére
Na meg kerdes, hogy eleve a forras milyen? En emlekszem, anno azert nem voltam hajlando analogon egy masodperc AXN-t sem nezni, mert kb. 96 kbit/seces hangja volt, amit en meg hallok, es falra masztam tole. Es mondom, analogon, tehat ez gondolom a nyers cucc volt, ami bejott a kozpontba es csak raultettek RF-re, itt semmi atalakitas nem volt, a bejovo forras volt sporolasbol egy katasztrofa. Igy hiaba lehet esetleg 8 megabit biztositva a fullhd iptv-n, ha maga a bejovo forras mar eleve benabb ennel.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Samott #10810 üzenetére
Ennek a technikai megvalósításnak az az értelme, hogy ha már az elavult ADSL rendszert átépítik akkor nem a múltat hanem a jövőt építik ki, így később egyszerűbb lesz a bővítés.
A központi berendezés ugyanúgy CMTS lesz mintha messzebb lenne a node, gyakorlatilag ez egy speciális FTTB megoldás mert optika megy be a házba de közbe HFC docsis rendszerű netszolgáltatás van, az "igazi" FTTx-nél kilehet adni magasabb feltöltést mert nem docsis alapon megy. -
BBéci
legenda
válasz
Samott #10810 üzenetére
Számomra is furcsa és bosszantó az aránytalanság.
Kiegyeznék mondjuk 50/20-szal, amit a 240/20 feléért adnának. Amennyiben szeretném a 20-as feltöltést, kénytelen vagyok olyasmiért is fizetni, aminek jelentős részét igazából sosem fogom kihasználni. A mostani 18-as letöltéssel is elvagyok, a háromszorosa több lenne, mint elég. Havi 200 GB körüli a letöltött adatmennyiség, semmi szükségem arra, hogy ez tizedannyi idő alatt történjen. -
kabelmania27
félisten
válasz
Samott #10807 üzenetére
Visszirányos területeken ugyanez a rendszer van csak a node nem az előfizetőnél van hanem az utcában.
Ezen a képen a fekete az optikai rendező, felette van a tápegység amiből megy egy kábel a baloldali eszközbe ami az optikai node, a fekete rendezőből megy az optika a nodeba, nodeból kijön két koaxkábel, ami továbbosztás után bemegy az előfizetőkhöz, azért nem ezt a rendszert építették ki mert ha túlterhelt lesz a hálózat akkor még egy nodeot kell így egy végponton kevesebb előfizető lesz így a nagyobb csomagnál is meglesz a kínált letöltési sebesség.
Feltöltési sebességnél az jelenti a szűk keresztmetszetet hogy a docsis szabványnál 25-65Mhz között vannak a feltöltési frekik, így max 5-6 csatornát lehet felkapcsolni, ezért nem lehet stabilan nagyobb feltöltést kiadni, d 3.1 rendszernél már 200Mhz-ig lehet us csatornákat felkapcsolni, így csak a központi és az előfizetőknél lévő berendezéseket kell cserélni, a kihelyezett nodeokat már nem kell cserélni.
FTTx rendszer esetén a központi berendezés OLT, docsis rendszernél CTMS, tehát más rendszer a kettő független hogy mindkét szolgáltatónál optika megy be docsis3 rendszer nem tudja azt amit jelenleg használsz, de a 3.1es verzióval hasonló sebesség kiadható lesz.
Bármilyen speciális kábelnetes kérést érdemes feltenni a UPC topikban, régi hsz-okat olvasva megtudható hogy működik a kábelnet/telefon a gyakorlatban.
Összefoglalóban van videó link, amelyben megnézhető a compal modem. -
radio100jozs
őstag
válasz
Samott #10631 üzenetére
Akkor jövő év végére mindenhol lesz az új koaxos hálózaton internet+telefon szolgáltatás.
A lépés teljesen logikus, és írtam is erről, hogy a párhuzamos rézérpáras hálózattal akkor mi lesz, mert főleg a telefon szolgáltatás csomagok terén teljesen eltér az UPC a koax, és a rézérpáras hálózat terén.
Viszont ez azt is jelenti, hogy a Fixtelekom ADSL szolgáltatása sem él, élt sokat itt.
-
BBéci
legenda
válasz
Samott #10389 üzenetére
A meglévő kábelcsatornát idő és pénz megtakarítás miatt is erősen ajánlott tovább használni. Iszonyatos ostobaság lenne olyan területre oszlopokat állítani. A környékünkön a lakosság sem engedné, hogy ocsmány póznákkal csúfítsák el a szép környezetet. Hely sem lenne hozzá, rengeteg fát kellene csonkolni, más növényeket kiirtani.
-
Janó 44
tag
válasz
Samott #10327 üzenetére
Na jó. Csakhogy lezárjam kettőtök vitáját: valószínűleg első sorban azért váltja ki a UPC a földkábelt légkábellel, mert feltépik a noob barbárok a földön levő zöldeskék "kütyüt".. -Nálunk Pilisen is láttam feltépve a földkábelhez tartozó zöldeskék dobozos masinát (Monoron a Kossuth Lajos úton láttam földkábelt, nálunk meg a Rákóczi úton és a Kávai úton van olyan. Annak a kérdésednek meg szerintem egyáltalán nincs jelentősége, hogy melyik utcában fognak oszlopokat letenni, vagy épp kicserélni a túl régi faoszlopokat, mert a lényeg, hogy működni fog az új hálózat (egyébként szerintem a válasz rá: ahol szükséges).
És nem hiszem magam se, hogy ne kéne lecserélniük a régi telefonkábeleket az oszlopon, mert különben már rég fejlesztették volna a hálózatot, az ugyanis biztos nem lett volna több milliárdos kiadás nekik (ellenben azzal a kiadással, amit a hírben leírtak). .-És ebben az esetben a T -nek most nem lenne már sok keresni valója a körzetben, csak a Diginek.
És tessék 1 kép Monorról (itt tutira fognak új oszlopokat letenni, mert itt nincs nekik /a Google Föld mindenhová elvisz pár pillanat alatt/):
1 szó mint 100: feleslegesen kérded, hogy ki hol látta és hol nem. -
Nooeca
senior tag
válasz
Samott #10359 üzenetére
Telefon? Nem is monorrol volt kifejezetten szó. De ne zavarjon hogy már 3hete leírtam az oszlopokat meg hogy upc fejleszt.
Léteznek ám ismerősök, neked úgy látszik nincs egy sem.
Linkelni meg nem fogok telefonról ha akarsz képet ott a 29-es körzet facebook csoport. Tudod csak rá kell nézni en se vagyok ott tag mégis latom a képeket.
-
BBéci
legenda
válasz
Samott #10341 üzenetére
Nem csak logikátlan, hanem egy halom plusz pénzbe is kerül. Az oszlopok állításán kívül még a házakba is a korábbihoz képest másképp kellene bejutnia a vezetéknek.
A házam eleve úgy épült, hogy a telken volt a UPC kábel kiállása, ami számára cső került a földbe és a homlokzati falba. -
Nooeca
senior tag
válasz
Samott #10341 üzenetére
Mar megint mindent úgy kell magyarázni hogyha nem mondom el pontról pontra akkor nem érted meg. De akkor a gyengébbek kedvéért:
A fotót en is ott láttam.
Aztán rajta van az oszlopon hogy hírközlés.
Azt irtak hogy UPC fejleszt
Megkeresett a szerelő hogy fejlesztik a korzetet.De mivel előtte láttam az oszlopot igy rakerdeztem
Mert szerinted ha nem ott élek és nem is láttam az oszlopot előtte akkor hogy a fenébe - vagy mi alapján - kérdeztem volna ra az oszlopokra a fentebb leirt módon?
Ajj hova lett a logika...
-
-
Nooeca
senior tag
válasz
Samott #10179 üzenetére
Mostanában egy rakat törvény változott, és konkrétan mindent úgy csináltak, hogy a szolgáltatók bármikor bármilyen oszlopok használhassanak, lerakhassanak és hálózatot létesíthessenek. Akár önkényesen is.
Pl. ha UPC saját oszlopokat helyez le városszerte, akkor mondjuk a Digi önkényesen is rátelepülhet.
-
poli27
veterán
válasz
Samott #10170 üzenetére
Csak jelzem a jelenleg hatályos törvények értelmében, az önkormányzatnak nincs beleszólása a dologba, az más kérdés, hogy a szolgáltatók ha nem engedné az önkormányzat nem csinálják meg..... Ez például nálunk volt, csak én feljelentettem őket a kormányhivatalnál, ugyanis nem akarták engedni a légkábelezést egy helyi rendeletre hivatkozva, földbe meg senki nem csinálja meg!
-
Nooeca
senior tag
válasz
Samott #10170 üzenetére
Megengedte az Önkormányzat, méghozzá a Monori, már lent is vannak az oszlopok egy része. Hányszor kell ezt még leírni.
"ahol foldkabel van ott nem fognak engedelyt kapni " - Földkábel volt ott
"Egyszeruen az onkormanyzat nem engedheti meg" - MegengedteMenj el Monorra, nézz körbe magad, ha nem hiszed el, még rá is van írva hogy Hírközlés.
-
Nooeca
senior tag
Hát már egyszer akartak adni 500 ft kedvezményt de nem éltem vele.
Ha 3900 alá megy az ajánlott áruk és/vagy még 1 + box is szóba jöhet ingyé, akkor élek a lehetőséggel. Vagyis élni fogok. Most 5100-at fizetek érte. Plusz box nem szükséges, csak akkor ne legyen egyenlő ár a Telekomos TV-vel.
3000 de 3500 a max amit fizetnék a UPC-nek ha nem adnak ingyen boxot.
-
Nooeca
senior tag
Aztán ennek nagy köze van ahhoz, hogy nincs pénz...
Egyrészt... az osztalék az egy fix forrás. Más néven profit.
10 milliárd nevetséges összeg mobilhálózat kiépítéséhez.
Harmadrészt a Diginek nem biztos, hogy van anyagi forrása erre, ugyanúgy ahogy az előbb írtam, mert mikor pl. kábeleznek egy várost, sokszor arra se kapnak pénzt fentről, hogy kiépítsék az adott várost, vagyis hogy megvegyék az optikai kábeleket vagy a koaxot fogalmam sincs.
Szóval cseppet sem mondtam hogy nem nyereséges cég, hanem azt mondtam, lehet hogy elfogyott a pénz, esetleg még gyűjtenek rá, vagy netán nem kaptak még fentről eleget.
Azt is érdemes tudni, hogy a Digi az egyedüli olyan szolgáltató ebben a témakörben, ahol olyan a cég, hogy akkora a bürokrácia, hogy csodálom hogy képes működést produkálni.
Mivel az ügyfélszolgálaton semmit sem tudnak, sokszor a kiépítésekről sem tudnak, ha kiépített városban akarsz megrendelni, nagyon sokszor az sem sikerül, mivel még nem szóltak nekik hogy ott is elérhető a hálózat. (és az adatokat sem frissítették). Anyagilag is hasonló a helyzetük, igazi kihívásokat kell teljesíteniük, van hogy 2-3 hónapot hogy megjöjjön a pénz az anyagra.
-
BBéci
legenda
Szívemből szóltál, pontosan ezt látom, tapasztalom én is. Szerintem a kábeles (DVB-C) képminősége a legjobb.
Egyre több dupla tuneres tévét lehet kapni.(#7985) Intruder2k5
Diginél nincs mediacard, ha a tévéd dupla tuneres, azt veszel fel és nézel, amit akarsz. Viszont én legalább egy éve nem rögzítettem semmiféle tévéműsort, tehát az egész cseppet sem érint.(#7986) poli27
Digivel működik, tehát nem a Samsung sara, hanem a szolgáltatóé. -
-
Ez igényektől függ, mert lehet tovább ragozni a kérdést azzal, hogy médiacard-al csak a nézett műsort tudod felvenni, még box-al nézhetsz mást, és felvehetsz mást. Ezen kívül távolról is indíthatsz felvételt, sőt visszatekerheted a nézett adást anélkül, hogy előzőleg felvételt kellett volna indítanod, stb...
Szóval azért megvannak a box előnyei is.
-
Nooeca
senior tag
Hát az IPTV-nek egy kimondott hátránya van, az a box.
Igazából két dolog van, inkább 3, de ebből csak kettő lényeges, amelyre már itt lenne az idő:
=> kivezetni az analógot
=> kivezetni ezt a hülye boxosdit.A harmadik csak a HD adások megléte, és az se okos dolog, hogy egy-egy csatorna SD-t és HD-t is továbbít, ahelyett hogy csak HD-t továbbítana, hogy majd a szolgáltató butítaná vissza az SD előfizetőkre.
Ez mind a kettő indokolatlan sávszélt foglal, egyikre sincs szükség. A jövő az egységesítés (azaz az IPTV megoldása). Vannak hibái az IPTV-nek, de mindenre van megoldás.
1. problémája az a HD-k mennyisége, hogy csak kettő lehet. ez sávszélesség feloldás kérdése.
2. jelenlegi képminőség, ez nem az IPTV hiánya. Egyrészt mint írtam sokan gondolják úgy, hogy egy streamen megy az xdsl és az optika, de véleményem szerint ez nem igaz, hiszen helyrazilag láttam már dsl-en és optikán is IPTV-t. Másrészt az ADSL kivezetésével növelhető a bitráta is, ami további képminőség javulást jelent.
3. nagy hibája még ez a dekóderesdi. Az IPTV akkor lenne igazán hasznos, ha fejlődne a technika. Nos az interaktív szolgáltatások miatt (felvehető adás-t is beleértve), nem lenne megoldás a mediacard, hiszen a TV-nek nincs merevlemeze. Szóval ez TV fejlődés kérdése.Egyébként a Digi és a UPC között is van egy hatalmas különbség, a Digi javára. A UPC kódoltan a Digi meg kódolatlanul sugároz, így a UPC több dekódert tud eladni.
Illetve a Digi az analóg és a digitális adást is egy áron egy csomagként kezeli, néhol eltérő csatornalistával, ami nem feltétlen előny, mégis barátibb, mint a UPC megoldása.
Az IPTV és a Műholdas adás is csak Digitális jelet továbbit, szóval itt legalább az analóg probléma nem áll fent. Már csak a Kábelnél kellene kivezetni az analógot.
-
-
kabelmania27
félisten
Vecsés,Üllő,Gyál,Ecser,Gyömrő településeken van ( Telekom majdnem mindenhol belterületen, Digi lefedettsége kicsit kisebb) három választási lehetőség, Péteri, Sülysáp Digi, Nagykáta Telekom optika, Kóka HFC koax, Monorierdő Komjáti (UPC-vel kb megegyező csomagok), ha valamelyik települést kihagytam javítsatok.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest