- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz
dr.bubo #11757 üzenetére
De, ha jól olvasom, akkor csak a kábeltévé előfizetésekre vonatkozik majd. Internet és vezetékes telefon előfizetésre nem fog?
Júliustól már csak 1 év a tv előfizetés hűség ideje -
lakospeti
csendes tag
-
Janó 44
tag
-
válasz
dr.bubo #7129 üzenetére
"Állítólag dolgozik rajta T, hogy 2HD streamet tudjon adni"
Kíváncsi lennék, hogy a meglévő optikai hálózatokon ehhez mit kell még megoldaniuk, és az mennyi időbe telik majd! Vagy az egységesítésre tekintettel, ami nem régiben a feltöltési sebességek csökkentésére is kihatott, addig optikán sem adnak 2-3 HD stream-et, amíg ADSL-en nem tudják ezt megoldani?
kabelmania27, 29-es körzetben nincs 240, és 500 se, tehát azt ne keverjük bele!
Arról már nem is beszélve, hogy mint tudjuk jelen állás szerint UPC is Ubee modemen akarja adni az 500-at, ami tuti nem fog menni, a Hitron-ért szinte könyörögni kell nekik, és eddig senkit sem láttunk még, akinél működne az 500-as net! Ráadásul ha lesz is, ott is csak 22Mbps lesz a feltöltés, ami már elég rossz ratio!
-
seimon
tag
válasz
dr.bubo #7129 üzenetére
Javulni fog az IPTV, ez nem is kérdés, és a Telekom az egyetlen aki nem szarakszik a csatornákkal, ami megjelenik az secc perc bekerül.
A digi a Discoveryt is kiszanálta, a UPC a FOX-al meg még ma se egyezett meg mióta is? És még az Universal vagy mivel sem (lehet másról van szó, fogalmam sincs, mivel nem tudom nézni) FOX-al együtt jelent meg valahogy.
Én se látok különbséget, nekem jobban is tetszik az IPTV működési elve.
-
degec
senior tag
válasz
dr.bubo #7076 üzenetére
kösszz ! gondolom optikán a telefon voip..amúgy...ahogy mondod akkor még a riasztót is át kell alakítanom.. édes istenem....!! ennyire nehéz megszabadulni az upctől és analóg world től ?
még a riasztóst is meg kell macerázzam hogy nézze meg kezel e gsm es távfelügyeletet..aztan távfelügyeletnél is át kell matatni mindent..óóóóóójóóój
-
Dictator^
veterán
válasz
dr.bubo #3782 üzenetére
Dictatorshipet idegiglenesen feloldom
Az voksom erre menne: 29-es körzet UPC/T-home/Digi
Szerintem ha két részletbe is keresel, mindkettő egyértelmű.Ha keresőbe is csak 29-es körzetet írsz akkor is nyílvánvaló, ha UPC-t akkor is, ugyanis nem a szokákos UPC Magyarország topicba kerülsz, hanem a 29-es körzet topicjába.. aki innen keresi szerintem egyértelmű (ha meg nem, akkor úgyis átirányítják az illetőt)
-
Dictator^
veterán
válasz
dr.bubo #2876 üzenetére
Ott robbant ki a vita, hogy 2 oszlop távolságra vannak a dobozok és emiatt nem álhatott át 80%-a Maglódnak.. (amit Én állítottam, meg kb az összes Digi-s szerelő, hogy mennyien kötöttek át..)
Poli27: elmondom neked jó ha 25-30% kb
Találd már ki, hogy 2 oszlop távolságnál is csak 4 telekre kötsz, akkor 20%-a jön ki a Lakosságnak..
-
-
Rent
senior tag
válasz
dr.bubo #1762 üzenetére
de miért kötne
Tengap becsönegettek (Monor) kimegyek látom digi-s kocsi. Megörültem, hogy biztos Előszerződést akarnak köttetni. Aztán kiderült, hogy ellenőr, aki átnézi kívülről, hogy rendben van-e a tányéros digi, amit januárban szereltek fel. Na megkérdeztem mit tud a kábelezésről, jó 20 percet beszéltünk. Azt mondta, már valóban elkezdték Monoron, és szerinte nem tarthat sokáig a teljes kiépítés, mert Vecsésen kb 2-3 nap alatt kábelezték be az egész területet. Megkérdeztem azt is, hogy fog menni a vezeték, én naív azt hittem a korábbi hozzászólások alapján, hogy föld alatt, mert itt írtátok többen, hogy a hidegben nem lehet ásni.. Na kiderült levegőbe megy az egész, ezért tudják pillanatok alatt végigkábelezni az egész várost, az edf-démász-szal vannak szerződésben, az ő oszlopaikon fog végigfutni, majd ha fent van azonnal megy az előszerződés, közben 72 órás tesztet nyomnak a végpontokon, mielőtt behúznák a házakba, tehát mire bejön a házba, már végigmegy egy 72 órás 100%-os terhelésen, körbelövik a jelet, azt mondta.És mindent kimérnek.
Megkérdeztem azt is, hogy ebben van-e még egy darabig jövő? Mármint a kábelben, vagy közel a vége a 80mbit, azt mondta, bőven sokáig fognak tudni majd még sávszélt növelni, csak legyen gyártó aki majd az eszközöket legyártja rá. Gyakorlatilag megnéztem neten és elvileg hullámhossz-osztásos multiplexálással 1Tb körüli átviteli értékkel rendelkezik az üvegszáloptika. Úgyhogy nem az lesz (mint upc-nél), hogy 10 évig maradnak a sávszélek, mert "nincs pénz beruházásra". Itt innentől adott lesz minden, elég lesz a céleszközökön bővíteni, amik már eleve bőven 80mb fölé vannak lőve, gondolom gigabit környékére.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem normális aki továbbra is elkötelezi magát a rézérpáros max 1x megabites upc-re duplaáron.
Itt Monoron állítólag 1 hónapon belül működni fog a szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy én azonnal be is köttetem a topnetet 4700ft (80/25) mostani 6500ft (8/0,75) helyett, a upc-t meg fizetjük júl1-ig, előtte 8 nappal lejelentem, hogy már 1.-el meg is szűnjön.
-
cskamacska
addikt
válasz
dr.bubo #1453 üzenetére
Nem láttam erre utaló jeleket, sajnos semmi hír róluk.
Mondjuk szép lenne ha nyárig ide is elérnének, mert jövő februárig eladtuk a lelkünket az Amszterdam-Tel Aviv tengelynek némi alamizsnáért.Mondjuk a jelenlegi alternatíva nem túl acélos, a Té kábeltévé szolgáltatásától nem estem hasra, az internet sem teljesen stabil ismerősnél, míg eddig zúpécé legalább sziklaszilárd és 99,9%os elérhetőséget biztosított.(persze jó drágán
)
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
dr.bubo #1480 üzenetére
Biztos beletelik egy időbe mire meglenne a hálózat, de utána sokat igénybe is vennék.
A FiberPower egy olcsóbb szolgáltatás ahhoz képest, amit most nyújt a UPC? Jelenleg ha jól tudom, akkor csak ilyen ADSL bronz, silver, gold.... van elérhető, ami még gyorsabb 29-es körzetben.UPC Fiber 25/1,5 4,9k
UPC Fiber 120/10 9,5kDIGI Lan 20/10 2,7k
Szerintem a felhasználók többségének nem kell 20 vagy 25 Mb letöltésnél több. Youtube-ra is elég egy FULLHD-s videóra 1MB-s (8Mb net) letöltési sebesség.
Feltöltési sebesség meg jó ha van nagyobb, mert például mire feltöltök 10 beszkennelt iskolai anyagot a többiek mailjára, az majdnem 7x gyorsabb lenne a Fiber 25/1,5-höz képest. Vagy játéknál, webcamnál, yotube feltöltésnél is jól jön. Diginél tetszetősebb a nagyobb feltöltés fele árért. -
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
válasz
dr.bubo #1335 üzenetére
hanyag ügyintézés és korlátozás - és szerintem 1 havi (illetve heti elmaradásról van szó)
írtam is, hogy 1 csekk jött, nem kettő, ÖSSZEVONVA... de látom már fölöttem is írják.
nem tudom miért nem lehet elhinni, nem fantasy történeket írtam le, hanem amit tapasztaltam a saját szememmel. tőlem védheted a upc-t ha ez megtörtént, megtörtént, hiába állítod, hogy nem, amikor már MEGTÖRTÉNT velünk!(#1336) kabelmania27 : ja az alternatíva is 9 évvel azután jött be, hogy 56k-s modemmel elkezdtem netezni
-
kabelmania27
félisten
válasz
dr.bubo #1289 üzenetére
Köszi
Akkor kb egy szinten van a kettő, árban t-home olcsóbb, Upc pedig technikailag függetlenebb az internettől mivel koaxról hgw modem nélkül kapja a jelet.
Upc direktnél sem kellet a tévét bekapcsolnom, hogy rádiót hallgassak.
Felírtam a kedvenc rádiók programhelyeinek számát pl. Sky Radio, Rtl Radio, benyomkodtam a távirányítón, a hifin a megfelelő bemenetre kapcsoltam és már szólt is szép minőségben a zene
Kábelen sok rádiót továbbított az Upc, augusztus óta csak MR1 MR2 MR3 és a Katolikus Rádió műsora hallgatható. Ha jól tudom T-home-nál kikerült a rádiók közül a Swiss Radio Jazz, Pop és Classic. Diginél szerintem nem változott a helyzet, amikor volt műholdas, Rádió1, Sztár Fm, Mária Rádió, és a Roxy Rádió műsora volt fogható + a szabadon foghatók ha beállítottam. -
kabelmania27
félisten
válasz
dr.bubo #1285 üzenetére
Gondolom tiszták az analóg adások
Szerintem jó áron kapod ezeket a szolgáltatásokat.
Ahol több szolgáltató jelen van, ott tűrhetőbbek az árak. Kevés az ilyen hely, ahol lehet választani. Invitel kábelnek itt nincs konkurenciája, Kecskeméten ahol van olcsóbban adja a szolgáltatásait.
Ok, ráér a jelszint később is. -
poli27
veterán
válasz
dr.bubo #1265 üzenetére
Semmi se történik ! Már telepíteni se tudod buta a box, csak a UPC-s hálózatot ismeri fel !! Nincs benne külön kézzel kereshető hangolás menü, ahol a paramétereket beállítod neki ! Tehát csak UPC hálózaton megy ! Ha másik soft lenne rajta akkor valszeg menne a box, de mivel a UPC letiltotta a buta soft-al így nem megy !
Minek kéne 2-3 tuneres? beteszel 2 boxot pl az egyikkel felveszed amit akarsz a másikkal tudod nézni a tv-t akármelyik csatin és lám 2 tuner 40-50 ért !
-
SirKero
őstag
válasz
dr.bubo #1238 üzenetére
Hát nekem pont az ellenkezője a tapasztalatom a upc tv szolgáltatásával Vecsésen.
Már tele volt a tököm azzal,hogy minden nap 3-4-5-6 csatorna helyén ( mikor mennyi ) csak a kék képernyő és a nincs jel feliratot láttam. Ennyi suskáért
Abba meg bele fáradtam,hogy hívogassam őket az idióta ügyfélszolgálatosaik csak a húzza ki dugja be és a hangolja be újra a beltérit betanult szöveget ismételgetik -
Dictator^
veterán
válasz
dr.bubo #1236 üzenetére
Visszatérve a TV-re, 29-es körzetben csak az veszi fel a küzdelmet a Digivel.
És csakis a csatornák miatt, a képminősége a jó, de állandóan akad, szaggat, nincs jel van, több éve.. és nem csak nálam, a legtöbb ismerösömnél ez megy..
De SD Box 750ft bérlés? Diginél 300.. HD meg nem tudom, 1500 talán? Diginél meg 1000..
Szóval nálunk is lesz olyan adás (nekem a Comedy, többieknek a családba passz), ami csak a UPC-n van, de a net, az nagyon megdobja, ha most csak a TVről lenne szó, meg mondjuk 1000ft+ havidíjról akkor filóznék, de a net meg az ára, dobja a legtöbbet..Én csak örülök, hogy a UPCnek betesz a Digi most..
Bár most kitalálták ezt a nagy fejlesztést Február elejénél, biztos kemény dolog lesz, biztos megéri majd maradni náluk
-
Dictator^
veterán
válasz
dr.bubo #1234 üzenetére
Maglódon, hírtelen nem tudom melyik lakópark lesz, de ami ott van a 31-es mellett, még szerintem az engedélyek sincsenek meg , csak a földút van kitúrva, meg az elmüs oszlopok betéve és oda húzott a Digi kábelt..
az "utcák" ki vannak alakítva, (ez régi kép a gmapsnál), és legalább 4x4 utca lesz, mindegyiknél ott a digikábel.
-
Dictator^
veterán
válasz
dr.bubo #1225 üzenetére
Ja, csak az átlag ember, nem a kényelmi szolgáltatást nézi, hanem az árat..
Ha meg a kényelmit nézi, akkor meg kérem ne tessék szitkozódniuk, ahogy szoktak, hogy nincs pénz meg a többi..Nekem is van ismerösöm, felvevős upc stb, 12mbites net, telefon, de mégsincs pénz.. akkor minek fizetsz 20e-ret csak a upcnek?
Ja mert kellett 3 adó.. hát akkor bzdmg..A fiatalok közül, tuti, legalábbis a 29-es körzetes groupnál, ahol a upc-s szidják, mindeki átállna, már csak a net miatt.
Nekem is hiányozni fog a Comedy Central, de mit csináljak? Fizessek 2 adóért tovább 20e-ret? Vagy menjek az 5600as Digi csomagra? Nehéz a döntés..
Sokan fognak váltani szerintem nálunk, persze biztos lesz aki marad, de mivel szájról szájra terjed a Digi híre majd, sokan megfogják gondolni.. főleg kisebb város-faluban.Nem 29-es körzet meg Digit ne itt hasonlítsátok össze. Hanem olyan helyen ahol van UPC Kábelnet, meg Digi kábelnet..
-
smog86
senior tag
válasz
dr.bubo #1230 üzenetére
[link]
Ez 40 volt még fél éve, amikor az euro/forint árfolyam még nem volt ilyen fos, visszanézheted az árdiagramnál.
UPC: 7300Ft boxal, 69 digitális csatornával. (1 év hűséggel)
Digi: 2800Ft box nélkül, 74 digitális csatornával. (hűség nélkül)
4500Ft a különbség havonta, abból veszek részletre 1 év alatt.
"Egyszerű a választás." -
SirKero
őstag
válasz
dr.bubo #1227 üzenetére
Valóban ezt benéztem ( nem 29-es körzet )
Ettől függetlenül a upc 29-es körzetében a jelenlegi árak:ADSL Platinium 18432/1536 kbit/s = 14 850 Ft.
digital bronz 41 csatorna = 4400 Ft.
Telefon normál díjcsomag = 1530 Ft.
Összesen : 20 780 FT.Ehhez képest a digi kínálata:
Ez nálam nem űbereli a kényelmi szolgáltatás.És menekül is mindenki a upc-tól aki tud
-
leviske
veterán
válasz
dr.bubo #1074 üzenetére
Ha ez igaz, akkor miért akart a DIGI a 4. mobilszolgáltatóvá válni? A UPC-s román ügyletet is én olyan nézőpontból ismerem, hogy nem bírták a versenyt és ezért vonultak ki, ami logikus, mert egy bizonyos havidíj alatt már gondolom nem éri meg fenntartani a hálózatot, a DIGI meg diktálja az iramot rendesen.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest