-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
Nooeca
senior tag
Valaki Örkényről esetleg hallott arról a 7990-es csomagról amit mindenki emleget? Előszerződéssel stb.
-
Nooeca
senior tag
Hernadon is lesz Telekom de most Taborfalva, Örkény folyik. Utana mennek Hernádra.
Junius / Julius az első két település saccolt indulása a Telekom hálózatán.
Hernad sem biztos hogy sokkal később indul, attol függ ott mikor kezdenek.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11622 üzenetére
Váltani is fognak, mert a Telekomnál 10.500 volt még jó múltkorában az alap 50 Mbitel.
Nem 12 Mbit/sec 12.000+-al.
-
Nooeca
senior tag
UPC ügyfélmegtartás, egyik ismerősömnek meg akartuk hosszabbitani az előfizetését, mondván hogy épül a Telekom. Kértük hogy a Telekomra való tekintettel milyen csomagajánlataik vannak: Drágábbak mint a jelenlegi előfizetésük
12 megás netet akartak adni meg TV-t és telefont hosszabbítani 2 évre 12.000 ezer környékén valahogy.
-
Nooeca
senior tag
Azért nem tudom milyen szerződéseket köttök, de én 8-nál többet nem adnék egy konkrét (nagy TV-s 50 Mbit + telós) csomagért. Akárhogy nézzük korábban is harcoltak ki spec árakat, sőt már a UPC is fog fejleszteni, szóval ez konkrétan jelenleg egy csapda drágábban.
Csak mert látom hogy itt üzletkötőt keresgéltek, meg ajánlgattok, de kérdés hogy megéri-e, vagy csak a "szokásos"?
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #11561 üzenetére
Nem azert de a sorozataimat weben nézve rossz minisegben is minimum 2 gb forgalom / nap es ez a minimum. Van amikor lesz ez 10 is.
-
Nooeca
senior tag
Mi a helyzet Táborfalvával? Valaki esetleg lát előrelépést?
-
Nooeca
senior tag
válasz
imibogyo #11516 üzenetére
Akkor sorrendben:
- A körzetben 1 csoport dolgozik a T-nek (több emberrel), így egymásra kihatással vannak a települések lefedései. (ezért írtam, mert ha megoszlanak az emberek... akkor egyszerre több város is elindulhat, lassabban.)
- A kivitelezési dátum több mindentől függ, az első és legfontosabb, hogy hány emberrel dolgoznak. De azzal a tendenciával amivel eddig dolgoztak kb. másfél hónap lenne az általad említett Örkény.
- Tavaly a Telekom egy hasonló sort (Újhartyán, Kakucs, Inárcs) alig fél nyár alatt kiépített, habár várni kellett az indulásra, eszközök hiánya miatt.Vagyis összegezve több dolog elképzelhető. Lehetséges, hogy Táborfalván most úgy dolgoznak a szerelők, hogy majd bedobják teljes erővel, aztán tovább állnak... de a jelenlegi tendencia nem ezt mutatja, így az sokkal valószínűbb, hogy hamarosan (akár Örkényen is) megjelenhethet(nek) a szerelő(k) ember(ek) és párhuzamosan együtt épülnek majd a települések, lassabban, de folyamatosan, mivel megoszlana a humánerőforrás ezen esetben.
Az is lehetséges, hogy a tartókonzolokat feltevő egyszemélyes brigád csak "elődolgozik" egy másik brigádnak s, mihelyst végez Táborfalván megy tovább másik településre.
-
Nooeca
senior tag
-
Nooeca
senior tag
válasz
World-Soft #11389 üzenetére
Van nem is egy 1000-es előfizető Monoron.
-
Nooeca
senior tag
Hivatalos megerősítést kaptam tavaly decemberben, hogy a 29-es körzetben (Örkény, Táborfalva és Hernád esetében érdeklődtem, ezek érintenek), lesz fejlesztés Telekomtól, sőt fel is írták a nevem és keresnek, mihelyst megindul a hálózat kiépítése.
Az összes települést a Telekom vállalta be (sötétkékek) ezért nincsenek a listán, ezért nem is lehet ezekre hazai pénzt se fordítani. Így van még Monorierdő és Pilis, Nyáregyháza esetében is.
Szóval Inárcs, Kakucs, Újhartyán részre pedig, ahol eleve volt 100 megás (mostmár gigás) berotel, oda is bementek, pedig azt eleve nem vállalták, és nem is kértek rá "állami" pénzt.
Cél a Telekomnál a 100%-os lefedettség, ezért is szüntetik meg a SAT-ot. (Elsőnek az interaktívat, azátn később a másikat)
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11308 üzenetére
persze tegyük hozzá hogy városokat/falukat egyben adnak át, vagyis egyszerre indul az egész.
sokan félreértik.
-
Nooeca
senior tag
Nem is feltétlen gondolom hogy baj az, ha nem fejezik be idén. Lényegét elérik a dolognak. Ugye északon, főleg az agglomerációban erős a verseny, szóval ha az egy évet csúszik, nekik sem baj. Ott általában még többségben Digi is van.
Ezért koncentrálnak középre és délre, azt pedig valószínű, hogy idén be is fejezik. Nagyobb városok inkább észak felé vannak.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Nagy Zsolt 2 #11275 üzenetére
Igazából rövidtávon mindenhol lesznek/lehetnek munkálatok, de ez nem függ össze azzal, hogy az lenne a következő. Sok helyen csinálnak ezt-azt, aztán mennek tovább.
-
Nooeca
senior tag
Lehet, de ettől még több olyan település van ami nincs beharangozva, hogy a közeljövőben átadásra kerülne, mégis dolgoznak ott, és nem karbantartanak, már az új hálózat alapjait teszik le. Elvileg 5 ilyen település fut és még kettő (Erdő, és Nagykáta.)
Annyit lehet tudni, hogy ezeken a településeken, ahol munka van nincs Digi. (elvileg azok nem élveznek prioritást) és előnyt élveznek azok a települések is, ahol nincs Telekom sem, de nagyvárosnak folyamatosan kell futniuk, mert az ugye nagy projekt, ezért van Monor meg Nagykáta pl. és Monorierdő meg Nyáregyháza meg pont azért, mert ott nincs más.
-
Nooeca
senior tag
Elvileg mindenhol dolgozhatnak/dolgozhatnának még akkor is ha elhúzodva teszik azt, hiszen október végéig elvileg mindenhol lekapcsolják a régi és felkapcsolják az új szolgáltatást.
Szóval ha mindenhol elkezdik az építést az engedélyeztetések után - független hogy mondjuk átadni csak hónapok múlva fogják - az már viszonylag jó dolog szerintem.
Ezen elven a körzet bármelyik településén lehetnek szerelők, majd tűnhetnek el, félbehagyott munkával.
-
Nooeca
senior tag
Nyáregyházán elvileg van fejlesztés folyamatban (azt mondják UPC), Facebookos csoportban láttam.
-
Nooeca
senior tag
válasz
voodoo98 #11197 üzenetére
Elvileg idén év végéig.
A KMR régióból kimaradt Örkény, Hernád, Táborfalva, Nyáregyháza, Monorierdő. Ezeket a Telekom vette a válla alá, szóval itt idén kell hogy internet legyen majd, ezeken a településeken.
Természetesen amíg nem jön be a tavasz, vagy stabil jó idő, nem kezdődik el sehol sem a kivitelezés.Első eredmények valahogy tavasz végén nyár elején jelenhetnek meg és fokozatosan a téli fagy beálltáig. Sorrend nincs a fenti településekre, legalábbis nem publikus.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #11045 üzenetére
Csak nézd meg, ez kb. 2x akkora és ronda.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11035 üzenetére
Kivéve ha valaki tapos az eszközön
mondjuk egy macska.
BBéci: Ha már te is reagáltál, érdekelne, ez téged nem zavar? Mármint ez a doboz? Mert IPTV ellen a legnagyobb problémád az volt, hogy ne legyen még egy box se, mert csak na.
-
Nooeca
senior tag
UPC internet átalakító. Optika / koax.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsloti #11022 üzenetére
nincs is megkülönböztetés, ugyanazok az árak, mint az országos... ezek listaárak, hűség meg minden nélkül.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #11020 üzenetére
Telekom nem állt le télen sem, csak a 29-es körzet.
-
Nooeca
senior tag
Én csak azt nem értem, hogy azt mondták hogy IPv6 jön 254 előfizető/IP után. Nincs meg ez a szám?!
-
Nooeca
senior tag
Nekem az a véleményem egyébként hogy egyesek itt semmi tapasztalattal nem rendelkeznek, szimplán úgy mondják az okosságot, hogy azt támasszák alá, ami mellett letették a voksukat. Nem tartom hitelesnek az olyan válaszokat akik arra se méltatnak hogy az alapokat megnézzék mielőtt szövegelnek.
Csak jönnek-jönnek az okosságokkal aminek a fele nem igaz
Kár ezzel foglalkozni igazából -
Nooeca
senior tag
válasz
szundika82 #10926 üzenetére
és ez most hogy jön ide? én egy másik üzenetre reagáltam, nem a tiedre.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #10923 üzenetére
UPC nagyker árakat hirdetett meg. Az pedig nem az általad említett infrastruktúra átengedés.
Nézd meg a upc dokdijait. Ott is látod hogy amig dsl esetében 2 optikanal meg egy lehetőség van.
-
Nooeca
senior tag
én sem értem ezt a katyvaszt ami itt folyik.
Akármi is lesz a rézérpáras telefonnal, a UPC-s csomagajánlatok elérhetőek lesznek, azaz Digitális telefon+TV+internet...
Az meg hogy "optika" lényegtelen, hiszen DOCSIS marad továbbra is, azaz a meglévő profilokat használják a jövőben is pl. 500/22.
Vagyis semmi különbség nincs, továbbra sem a UPC 29-es és az országos között, kivéve, hogy a 29-ben házig jön az optika... ami műszkailag jobb, stabilabb és könnyebben fejleszthető a jövőben de ezen kívül semmi egyébben nem tér el a sima "országos" kínálattól.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsloti #10912 üzenetére
Hol olvastad ezt a hülyeséget?
Valóban más kicsit mint az országos megvalósítás, de inkább a körzet előnyére, mert a házig optika jön, onnan lesz csak koax, vagyis ez egy stabilabb internetszolgáltatást tesz lehetővé.
Külön eljárás kezelés nem lesz, ez megint bolondság, nézd meg a UPC főoldalát, ami a 29-es körzet ajánlatait nem tartalmazza, mégis ott van a 29-es Monor már a listában.
Fokozatosan kerülnek majd bele a 29-es települések is, és ugyanazok a csomagok lesznek elérhetőek mint ami az országos kínálat, ugyanazon árakon.
30/3
50/5
120/10
240/20
500/22 -
Nooeca
senior tag
Az lehet, de 800 Pilisi megrendelés első körben indulásra nem azt mutatja hogy maradnak inkább UPC-nél. Annak ellenére hogy lesz ott más is, rengetegen mennek át.
+ még van egy rakat cím, ami külterületen van és áll, különeljárás alatt.
Van rengeteg társasház is, az szintén egy bonyolult történet.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10849 üzenetére
Ez nem így megy, megvan mondva hova mikor ki menjen. Alapjáraton nem mehet csak úgy be hozzád, elvégre akkor nem lesz kész neki a napi X bekötés.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10832 üzenetére
cat6? cat5e bőven elég.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Gubek-Einste #10822 üzenetére
Nekem a UPC-s műszaki ismerősöm nem ezt mondta. Azt mondta, hogy ne féljek hamarabb jön a gigabit náluk is, mint azt el tudnám képzelni. Mikor megemelte a T az optikát.
-
Nooeca
senior tag
Szerintem ne sírj ezért, mert jön majd az ED 3.1 hamarosan, belátható időn belül ezáltal pedig a gigabit is a UPC-től. Én még azt mondom hogy 2017-ben, de még azt is megkockáztatom hogy 2017 elején.
Ha viszont jön, akkor pedig a feltöltési sebesség is jó(bb) lesz. Optikát akkor sem fogja mondjuk elérni, de lényegesen jobb sebességet lehet vele biztosítani.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Gubek-Einste #10804 üzenetére
Értem, de itt ezzel nem tudnak sajnos nagyon élni...
5-6 ezer fős településeken nincs talán 1 társasház sem. Illetve nagyobb városokban pl. Dabas is csak pár van.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Gubek-Einste #10802 üzenetére
Csak a 29-es körzet többsége sima családi ház.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #10782 üzenetére
Házakba.
-
Nooeca
senior tag
De card esetében ezek hiányoznak:
Műsorvisszanéző
Adásmegállítás funkció
Felvétel opcióEzek csak mediaboxal elérhető funkciók.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Janó 44 #10756 üzenetére
Ez ennél kicsit bonyolultabb dolog.
Mondok egy példát, ha az alvállalkozó nem "leltározik" be normálisan a T-nél, akkor nincs olyan hogy "na majd holnap megyek pótolom a hiányosságokat", hanem várni kell jó ideig, hisz egy bürokratikus rendszeren kell végigfutni, amit mi már jól tudjuk bármilyen "állami" kapcsolat felől hogy legalább 30 nap.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #10694 üzenetére
Szerintem azért nincs sírásra való okod.
Októberben kezdődött, November végére kész lesz, nem 1 város elvileg. Ha így haladnak - márpedig haladniuk kell, ha a felszámolási dokumentumot vesszük alapul - akkor legkésőbb nyár végén mindenhol lesz FiberPower, mert ugye még kell egy átállási idő is, mielőtt lekapcsolják a rézérpáras hálózatot.
Csévharaszt, Vasad kis település, szerintem olyan Június környékén már ott is lesz Fiberpower.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #10692 üzenetére
Szerintem az egyik Pilis, mert úgy vettem ki a szavaiból, a másik kettő vagy egy az még kérdéses... Tudtommal nagyvárosokba mennek elsőnek. Abból még van bőven:
Vecsés, Gyömrő, Üllő stb.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #10687 üzenetére
Van egy tévedés a leírásodban, legalább 4 településen dolgoznak a szerelők, ha nem 5-ön (nem tudom hogy Monort bele-e értették. Legalábbis mikor az alvállalkozó magyarázta nekem a történetet kicsit félreérthető volt.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #10624 üzenetére
Eddig is két hónap, ha üzletkötőzől akkor meg 6 is lehet.
Másik: ÁSZF-ben 10.500 Ft a hűség nélküli Netmánia 1000, míg az XXL pedig 11.200 Ft. Érdekes...
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #10613 üzenetére
7400 hogy jött ki?
Csak azért mondom mert 5040 Ft, ha telefonnal kéred (lóghat a levegőben is akár, nem kell bekötnöd, csak így olcsóbb). Megint jössz a listaárakkal, de mint írtam, ahol van más szolgáltató, ott Spec árak vannak.
Szóval 5040 Ft az 50 Mbit egy évre, utána ha megújítod, még olcsóbban kapsz ennél nagyobb netet. De te tudod, ha neked jobb a koax... csak az árakra ne hivatkozz, mert az teljesen fail amiket leírogatsz.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #10608 üzenetére
Csak én nem értem az írásod?
50 Mbit-es UPC-t akarsz hasonlítani egy 50 Mbites Telekomhoz TV-vel telefonnal mert triót írtál... nem értem miért nem veszed bele akkor a UPC TV telefonját is.
Ha pedig megteszed szerintem olcsóbb a Telekom, mivel ott már Spec I-es árakat ad, ahol van UPC is országos kínálattal.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10599 üzenetére
Honnan kellene jönnie? Monorierdőn nincs T, Nyáregyházán sincs. Albertirsán meg egy ideje már van.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10580 üzenetére
Monoron lesz elsőnek meg a nagyvárosokban.
-
Nooeca
senior tag
Most olvastam Facebook csoportban, Szentlőrinckátán HFC Network lett, illetve Kakucson is elindult a Telekom!
-
Nooeca
senior tag
válasz
Istv@n #10555 üzenetére
Mivel ez meg csak monor, ezért ebből 2018-2019 előtt nem lesz hálózat az egész körzetben. Gondolom prioritást elveznek a nagyvárosok. De hiába ujitanak es nem új halozatot epitenek, egyszerre csak 1 helyen dolgoznak, igy ez elég lassú lesz, monoron kívül meg van 40 település körülbelül. Illetve jo sok nagy pl. Vecsés, gyomro, Nagykáta stb.
De amúgy hivatalosan ez több lépcsőről szolt, igy mihelyt végeznek monorral elvileg folyamatos infókat kapunk. A menetrend elvileg.meg náluk sincs pontosan kesz.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10530 üzenetére
Mert egyelőre nem sürget a tatár...
2018-ig még van idő. Addig bármikor emelhetnek. Erről már hivatalos közlemény van, szóval ettől elállni elég nagy szégyen lenne. A Telekom pont nem igérget fűt-fát előre, inkább nem mond semmit.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10524 üzenetére
Nekem az a fontos, hogy egy olyan szolgáltatás legyen, amely megéri az árát, van mögötte elég erő és fejlesztési hatékonyság...
Habár ha jól tudom a UPC az ED 3.1-re mászik jelenleg, a Telekom ezzel szemben hozza az IPv6-os címeket az IPv4-es mellé idén, jön majd az Entertainment (IPTV következő generációja) olyan 2018-2019 körül, illetve 2018-ig lesz egy jelentős sávszélemelés is, 500 Mbit/sec-re.
Ez mellett az ország legnagyobb hálózatfejlesztési projektjét viszik és kizárólag csak nekik köszönhető a körzet felszabadítása! Ők gondolkoztatták el a UPC-t a körzetben...
Ha ingyen adnák a UPC fejlett szolgáltatását, sem kellene! Egyedül amiért megéri a UPC fejlesztés, az az hogy leviszi a T árait! Versenyt generál.
-
Nooeca
senior tag
Arról nem is beszélve, hogy a UPC fejlesztés az kifejezetten a Telekom miatt történik, Telekom nélkül nem fejlesztene a UPC! Ezért is gerinctelenek.
Hiába van 10.000~ környékén, Telekomnál olcsóbban kijön majd, hiszen ugrik lejjebb egy árkategória konkurencia miatt. Jelenleg a Telekomnál is 10.200 Ft egy 120 Mbit + nagytv + alap telefon szóval értelmetlen várni.
És ha megjelenik a UPC fel lehet hívni a Telekomot hűség közben, adni fognak olcsóbb árat újabb hűségért. (de ha nem jelenik meg a UPC, akkor is fel lehet hívni a Telekomot 1 év után 2 éves hűséggel, akkor is adnak kedvezményt, de újabb 2 éves hűségért.)
-
Nooeca
senior tag
válasz
Zsocy155 #10514 üzenetére
Attól függ...
A 30-as csomag Optikai interneten nem éri meg, ár-érték arányban az 50-es és a 120-as az ami kifizetődő. Alig pár száz forinttal drágább.
Összehasonlításnál nem veheted alapul se a Digit se mást... Invitelhez képest hasonlók az árak pl. de a UPC sem igazán olcsóbb... főleg hogy ott a T is más ársávot használ, ahol van opciód váltani.
De a lényeg mégiscsak nem ez, hanem az, hogy itt maximum a DSL hálózathoz tudsz hasonlítani, úgy pedig elmondható, hogy árban nincs különbség, csak ár-érték arányban a Telekom javára, illetve sebességben.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10492 üzenetére
Mindenhol Október végét olvasok Pilisre. Nyáregyházát még el se kezdték, hogy akarsz már indulást?
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest