- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12675 üzenetére
Rámértem, van benne feszkó, szóval a venti rossz.
Szétszedtem, most fogom visszarakni a gyűrűt, de szerintem kampec van neki.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12675 üzenetére
És attól, hogy van mondjuk 12V még nem biztos, hogy jó is az alaplapi pwm vezérlő, látni kellene a kitöltési tényezőt. 25kHz-es ( nem biztos meg kell nézni ) az alapfrekvencia, normálisabb multiméterek tudnak ilyet mérni, de szkóppal lehet látni mi is a helyzet.
(#12677) Wind-Storm: 100 Ft-ért nem kapsz forrasztópákát teszkóban sem. Mellesleg elég sűrűn blankolok ventiket blankolóval és még nem szakad semmi sem.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12673 üzenetére
"Fogsz egy nyomorult forrasztópákát és körbeolvasztod rajta a szigetelést, majd lehúzod."
Inkább egy blankoló fogó 200 Ft a tescoban és használható. A forrasztó hegyének nem használ a ráolvadt műanyag.
"A műszert 20 Voltos DC méréshatárra kell állítani ha a venti tápját szeretnéd kimérni, de inkább ne tedd, mert még véletlenül rövidre zárod a tüskéket és kinyírod a foglalatot/rosszabb esetben még más baja is lehet a lapnak."
Az ideális feszültségmérő ugye szakadást jelentene, itt egy hatalmas ellenállást, árammérésnél lehet rövidzárlatokat csinálni.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12673 üzenetére
Keressek valami rendellenes dolgot?
alaplapi csatlakozókra (fan konnektorra) rá akarok mérni, mire állítsam a műszert?
-
LGLuke
őstag
válasz
Wind-Storm #12663 üzenetére
De van. A Tápnak van egy kb 3-4 cm-es picuri ventije.Nem túl nagy, de szerencsére nem si túl hangos. Ugyanis csak 150W-os a kicsike.
-
LGLuke
őstag
válasz
Wind-Storm #12661 üzenetére
Minél halkabb működés a cél, ugyanis aludni szeretnék mellette.
Scythe Slip Stream 120 SY1225SL12HPVC ezzel elindult, de az 1300RPM-es Scythe SY1225SL12LM-P sajnos nem volt jó. Azt hiszem max. 3100RPM-es a gyári venti:
"The 120mm fan is a Delta, rated at 0.6A. A web search turned up a Delta spec sheet that listed the AFB1212VH as a 0.4A fan with max speed of 3100 RPM and 44.5 dBA SPL. Since ours is rated at 0.6A, it could be an even faster, noisier variant."Szóval tényleg jó lenne becsapni ezt a vacak érzékelőt, mert szerintem nincs szükség egy Coolink SWiF2-120P ventinél gyorsabbra, ezt is le kell szabályozni. 500-700RPM-től nem kell gyorsabb legyen.
15W TDP-s a cpu. 2 db 7200RPM-es Hitachi 7K1000.C HDD van még benne. Ehhez alig kell egy kis szellő.
-
LGLuke
őstag
válasz
Wind-Storm #12659 üzenetére
Szia!
Itt a cikk:
http://www.silentpcreview.com/article1193-page7.htmlOlyan 700RPM-et elviselt, ha jól látom. Csak nálam az nem elfogadható, hogy picit esik a fesz és 695rpm-nél mondjuk lekapcsol a szerver. Ergo stabil működés a cél, így nyilván jóval fölé kellene méretezni.
Swif 120p körüli ventire gondolok, vagy valami legalább olyan halkra.A BIOS-ban nem állítható semmi. Sajna ez szerver. Stabil működésre tervezték, nem süketszobába.
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12622 üzenetére
De 600Wattos tápot ajánl minimum.
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12580 üzenetére
Túlfeszültség lehet egy tápnál a bemenő feszültségnél is amit varisztorral lehet stabilizálni esetleg PTK-val.Lehet kimeneti túlfeszültség amikor a táp megfut az 5V vagy a 12V ekkor a táp lekapcsol az érték elérésekor pld a Hexa 12V 15,5V-nál kapcsol le.Persze a megfutás javítandó hiba az nem olyan mint a túláramvédelemm reagálása.
-
boff
senior tag
válasz
Wind-Storm #12541 üzenetére
Értem, hát nekem nincs olyan komoly gépem, hogy szabályzásra legyen szügség
-
boff
senior tag
válasz
Wind-Storm #12538 üzenetére
Értem, és ha szeretném akkor mire kell kötnöm? Akkor vennem kell egy szabályzót igaz?
-
boff
senior tag
válasz
Wind-Storm #12536 üzenetére
Értem, de nekem így tökéletes.
A vinyóhűtő teszi a dolgát és minden remek.
-
boff
senior tag
válasz
Wind-Storm #12534 üzenetére
Én úgy értettem, hogy van 1 szabad 4tűs csatlakozó az alaplapomon és arra rá lehet e.. De amúgy kaptam egy átalakítót (molexre) de ezt nem tudom szabályozni mert nem írja ki a fordulatot SpeedFan, viszont a VGA hűtőmet tudom szabályozni viszont annak sem jelzi a fordulatszámát.
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12510 üzenetére
Termisztor amelyiknek van egy 25 fokos alapellenállása és melegedésre csökken, tehát nő a venti fordulatszáma ezt NTC-nek hívják.(negative temperature coefficiens) Amelyik alkatrésznek melegedésre nő az ellenállása azt PTC-nek hívják.(positive temperature coefficiens)
Természetesen hőmérésre alkalmas elektronikában is használható a termisztor. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12510 üzenetére
Inkább termisztor (hőfüggő ellenállás) az.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Wind-Storm #12504 üzenetére
Még nincs meg. Ha többet fogyaszt, mint 12W akkor nem tudom használni ezért is kérdezem.
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #12492 üzenetére
"Biztos vagy te abban, hogy az pont négyszögjel lenne amit a hall ic szolgáltat?"
(Jó közelítéssel négyszögjel, de az sem biztos, hogy önmagában, külső felhúzó ellenállás nélkül jel mérhető ott, mivel szokás szerint egy kapcsolótranzisztor nyitott kollektoros kimenetéről van szó, amely fordulatonként két impulzust ad.) -
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12489 üzenetére
A venti sárga vezetékében négyszögjel van, melynek a frekije jelzi az alaplap felé, hogy milyen fordulatszámon megy a venti, a piros és a fekete vezetékre kötöd a tápfeszültséget jelen esetben 12V-ot, piros a +
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12476 üzenetére
Fogalmam sincs, de úgy alakítja az ember át ahogy nem szégyenli .
-
oroszbence
tag
válasz
Wind-Storm #12473 üzenetére
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12465 üzenetére
[link] ?
-
oroszbence
tag
válasz
Wind-Storm #12453 üzenetére
Hát XD ez igen csak csúnya és a fele már be van harisnyázva de mivel eltörtem a pin removeremt ezért gondoltam kivágom a csatibol és bedugom egy ujba a töbit meg beharisnyázom és bedugom az új csatiba
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12416 üzenetére
A kérdező azt mondta hogy van két Sata csatlakozója ami működik és van mellettük rajtuk egy ilyen négyes amiben nincs feszültség.Valahogy meg kéne különböztetni a két tápdugót, nem? És ha nincs feszültség az csak a végén lehet, vagy nem?
-
Silentfrog
veterán
válasz
Wind-Storm #12395 üzenetére
Igy már értem.
Sajnos amikor teszteltek egy bármilyen alaplapot amit paneltápról hajtottak akkor egyszer sem tértek ki arra mi is az a paneltáp,igy teljesen tudatlan vagyok a témában.
Van egy elhalt notebookom és maradt egy adapter hozzá.
Ezt akartam/akarom felhasználni egy esetleges integrált processzoros lap hajtására,hogy ne kelljen külön tápot venni.Köszi mindenkinek,nem voltam tisztába a fogalmakkal,igy már kerek.!
A meglévő adapteremet nem tudom hasznánli erre a célra. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12391 üzenetére
Vagy nem értem pontosan a feladatot vagy bonyolult az ügy. Egy notebook tápja egyetlen feszültséget szolgáltat, amiből aztán a notebook alplapjára szerelt elektronika gyárt 3.3, 5 vagy éppen 12V-ot. Ezért ilyennel egy desktop-alaplapot nem tudsz táplálni csak, ha valamivel te is előállítod ezeket a feszültségeket. Semmiképp nem egy adapter, hanem egy elég bonyolult táp kell oda, ami a bemeneti - mondjuk - 15-21V-ből ezeket kialakítja.
(#12392) Silentfrog - Sajnos sehogy a fent leírt okok miatt.
Az is neked volt szánva és nem Wind-Storm-nak.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Wind-Storm #12391 üzenetére
Nem tudom mire gondolok!
Adott egy notebook táp. Szeretén mondjuk összekötni ezt egy Brazos e350 lappal.
mi a módja?
Ez a konkrét példa.
Ezt,hogy csatlakoztatom -ezzel -
And
veterán
válasz
Wind-Storm #12379 üzenetére
Én a TFDS4500-as típussal építettem 2-3 darabot, egyik sem hallatott hangot. Mellesleg ez nem egy szimpla IR-led és detektor, annál azért kicsit több van benne, mint a blokkvázlaton is látható.
"Az alharmonikust kb. direkt nem raktam idézőjelek közé, kíváncsian várva, hogy mit fogtok reagálni rá.."
Ja, mint az élet értelme c. filmben, mikor rálő a csóka a Halálra, majd közli, hogy csak teszt volt, bocs ([link]).. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12379 üzenetére
Az még talán sok is. Valami lyukacska nincs a tokon?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12377 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12368 üzenetére
Lassan közeledünk a mágia felé. Egyetlen feltételezésem van. Az IR adó-vevőbe lehet ténylegesen valami olyasmi integrálva, ami erre képes. Végülis a fotodióda-tranzisztor pár nem igényel helyet, optika is minimális a vastagsága pedig megmagyarázhatatlanul "nagy". Abban lehet csak valami titokzatos harmadik.
Hány lába fedezhető fel? Bár sorba is lehet szerelni az adóval...
-
And
veterán
válasz
Olyan, hogy "alharmonikus" márpedig nem létezik!
Kétségtelenül érdekes jelenség, építettem már IrDA-portot, de nem csipogott. Igaz, az nem USB-s volt. Esetleg rosszalkodó kapacitás dielektrikuma, a hordozótól enyhén elvált nyákfólia? Valami biztosan mechanikailag mozog, de nem kellene neki. -
PHM
addikt
válasz
Én a chipre gyanakodnék.
Különösen, ha nincs utána teljesítmény tranzisztor a ledhez. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #12367 üzenetére
Felvettem.
Tutira a zenélőkéjének az alharmonikusait hallani... mint egy tücsök..
tücsIRDA
Szóval ahogy ciripel, úgy villog rajta a jelző led és egyúttal az infra led is, meg gondolom a vevő alkatrész is. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12365 üzenetére
Sajnos passz! És nem feltétlenül a képek minősége miatt. Tény, hogy mivel egy aszinkron adatátvitelről van szó, a modemcirpelést produkáló jelhez hasonló (vagy pont olyan) dolgok léteznek a modulon/-ban. De hogy mi képes azt hanggá alakítani...
Fogalmam sincs.
Keresgéltem rajzokat, alkalmazásokat, van belőlük elég (például [link], [link], [link]), de sehol nem látok semmi gyanúsat. Az órajelnél alkalmazott frekvenciák (kvarc) pedig: 11.0592 MHz, 3.072 MHz, 1.8432 MHz. Ezeket képtelenség meghallani. Tekercset nemlátok sehol, elkó pedig - ha van is - nem a jel útjában található.
Tehát nagy passz.Ha mégis rájössz, szólj nekem is...
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #12364 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12361 üzenetére
Nem lehet, hogy a infra szenzor vagy micsoda ad hangot?
Nem nagyon, az vagy egy p-i-n- fotódióda, vagy egy fototranzisztor. Nem nagyon van hogy. Az adó része pedig egy infravörös LED. Ha össze tudnál hozni egy jobb fotót, akkor még kitalálhatnánk valamit.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12356 üzenetére
1. Csipogni sem a kvarc sem a chip nem tud. Valószínű van csipogó a másik oldalán.
2. Ha szerencséd van leszabályozza/levágja a kimenőfeszültséget, ha nincs akkor leég.
3. Első látásra talán tranzisztorok. A baloldali mintha azt a zöld LEDet hajtaná meg. De ez csak spekuláció. Jó lenne tudni hány lába van, meg, hogy nem-e ír is rajta valamit. Ha jumper, akkor kivehető és megmérhető.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12356 üzenetére
Ha az adapterednek van súlya, akkor nagy valószínűséggel vasmagos trafó van benne. Amiből ha nagyobb áramot próbálsz kivenni, mint amire képes, akkor a terhelő áramkör függvényében kialakul majd egy egyensúlyi állapot, mivel a trafó nagyobb teljesítményt nem tud leadni, azonos teljesítmény esetén nagyobb áramhoz alacsonyabb feszültség tartozik, esni fog a trafó feszültsége. A legtöbb esetben ezeket a kis dugasz tápokat éppen határra tervezik, jó ha a ráírt 1A-t le tudja adni. Leégni jó eséllyel nem fog, max ha rövidre zárod.
Ha kapcsolóüzemű az adapter (alig van súlya) akkor a védelem 1A-nél nagyobb áram esetén le fog kapcsolni.A kép alapján jumpernak néz ki.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12349 üzenetére
Magyarul DIP kapcsolónak hívják, ilyen néven találod meg az elektronikai boltokban is.
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #12345 üzenetére
Egyébként egy ilyen kapcsolásba több okból sem való klasszikus lineáris stabilizátor. A nyugalmi árama relatív magas (3..5 mA), a port terhelhetősége pedig eléggé korlátozott. A stabilizátor bemeneti feszültsége így eléggé hamar a szükséges minimumszint (6,5..7V) alá csökkenhet, és az is előfordulhat, hogy egyik gép portján simán működik, míg egy másikén nem. Célszerűbb egy kis fogyasztású low-drop stabilizátor alkalmazása, esetleg külső táplálás.
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12345 üzenetére
Létezik 79XX jelzéssel negatív ágú stabilizátor mert van olyan ami kettős tápfeszt igényel.A lábkiosztása nem egyforma a kettőnek.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12341 üzenetére
Érdemes megjegyezni, hogy a 78L05-ben az L arra utal, hogy Low Power, mert nem tud csak 100mA áramot leadni, a maradék 7805 már magáért beszél. Létezik más értékekben is, azért jó tudni.
-
andrade
senior tag
válasz
A számítógép tápokban is található a bemeneti készenléti 5V-ot állítja elő. A rajzon az IC tápfeszültségét adja.
-
moha21
veterán
válasz
POSITIVE VOLTAGE REGULATORS [link]
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #12329 üzenetére
Végül is megoldódott a dolog.
v2.06 eu-s fw.-vel, ha elsőre (a sokadik más fw-s próbálkozás után) nem is, de másodszorra már ment rendesen: [link] a pl. innen a német oldalról elérhető.
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #12322 üzenetére
-
day2day
tag
válasz
Wind-Storm #12324 üzenetére
Köszönet!
Melyik a működés közben leghalkabb venti, amivel tökéletesen működik a nullára szabályozás? Erre vannak tanácsok/ötletek? Gondolom valami low-rpm Noctua vagy hasonló lesz, de egy kérdést megér. Olvastam, hogy ezek nagyon jók, de bizonyos ventikkel nem hajlandóak együtt működni...
Ismét köszönöm! :-)
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12319 üzenetére
Én három ventillátort használtam a múlt héten az olcsóbbakból Sharkoont Revoltecet és Chieftecet. Mellesleg egy két hónapos FSP Hexa-ban kellett cserélni.
A 9 lapátos Revoltec eszméletlen szépen megy 1300-on jó a szállítás kisebb a zaja mint a megadott sokkal.A Sharkoon 1000-es fordulattal arányosan kevesebbet szállít 7 lapátos a zaja kicsit nagyobb.A Chieftecnek a fordulatszámát nem találtam a szállítása nyomása nagy 7 lapátos és a teljsítménye 3,6W a zaja a legnagyobb a 3 közül de a teljesítmény miatt elfogadható. -
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12310 üzenetére
Valamit nem értek A köbláb 30x30x30cm, nem?
-
DemonDani
addikt
válasz
mililiter/óra
-
moha21
veterán
válasz
100 m^3 / h = ~ 58,86 CFM inkább.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12307 üzenetére
Nos, azért jobb helyeken a hangot sem füllel mérik.
(#12308) DemonDani : Milyen tápba kell?
-
DemonDani
addikt
válasz
Wind-Storm #12307 üzenetére
valahol le van írva hogy mérik? (amúgy meg ahhoz képest eredmények már rittig nem képesek úgy azt az értéket megadni, hanem megy vakvilágba cfm m3h meg még néhol mlh is
)
-
DemonDani
addikt
válasz
Wind-Storm #12305 üzenetére
ez se túl jó alternativa, már kisebb a légszállítás de nem kéne szabályozni, mert alapból csak 1000 rpm, nemtom mennyire vállalható 65 cfm-et hazudnak a gyárira ez meg 43, az soknak tűnik, de csak 0,1 sone ha igaz a <20dB
-
DemonDani
addikt
válasz
Wind-Storm #12303 üzenetére
Swif2
-
DemonDani
addikt
válasz
Wind-Storm #12301 üzenetére
nem nagyon van ezen mit javítani, nagyon sufni tuning kikötéssel ki lehetne hozni potira esetleg, de mivel gyér a tudása, így sok értelme nem igen lenne, hát igen az f12 van kinézve, most jött meg a procira az f12 pro, egyelőre tetszik, de ilyen a tápbe nem lenne jó mert ezt nem lehet "szívatni", így a sima marad... Coolink kéne de már nincs pedig azok is jók, meg régen volt is itt a helyi boltban, van is egy de az low lenne a tápba szerintem, aszem 800rpmes
csak már ott lesz a gond, hogy a követekző ami hangos az a vinyó lesz, az már nehezebb eset
-
DemonDani
addikt
válasz
Wind-Storm #12299 üzenetére
ez van most
az ominózus tápvenit amit néhány napja írtam, megnéztem szétszedtem rendesen... 2 érintkezős, de nem hagyományos, de akkor mehet a kukába véleményed szerint mert szinte csak jobbat találnék?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12286 üzenetére
Egyenesen merész utat választottál. Ne lepődj meg, ha valami nem fog menni. Én - ha már nem akarnám forrasztani az IC-t - legalább egy beforrasztott foglalatba tenném.
Az ilyen típusú lap nem erre való. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12284 üzenetére
A 2 táp- meg 4 I/O szálat is csak úgy bedugod az IC lábai mellé?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12282 üzenetére
Mondjuk. De azért van/lehet egy olyan probléma, hogy az IC több lába is be kell legyen kötve az áramkörbe, nem csak az elkókkal. Egyáltalán nem biztos, hogy az érintkezés megvan inden lyukban, még ha a lap lyukgalvanizált is. Csak így beletűzdelt alkatrészekkel nem nagyon lehet valamit letesztelni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12280 üzenetére
Az ilyenbe bele KELL forrasztani.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12277 üzenetére
Mielőtt rádugsz valamit multiméterrel dióda vagy ellenállásméréssel nézd meg, hogy melyik pontok lesznek azonos feszültségen. Könnynek ki lehet sakkozni utána mi merre megy és így a táp zárlatát is elkerülöd biztos.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12274 üzenetére
Az hogy melyik kereskedőnél mennyi, az egy dolog. De maga az áru nem drága szerintem, sőt! Gondolj bele, hogy minden furat alatt rugalmas kontaktusok vannak. Ez magában drága, mint gyártási folyamat. Ugyanakkor megfizeted a kényelmet, gyorsaságot, amit a használatával nyersz.
Rácsatlakoztatom a tápfeszt, de azután az hova, mely lábakhoz megy? ezt még nem értem.
Valószínű hosszában sínként mennek. Ha nincs leírása, akkor is banális dolog műszerrel kimérni.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12274 üzenetére
A conrad egy nagyon drága hely, a hestoreban azért olcsóbb, lomexben nem tudom mennyi lehet. A hestore-ban a legolcsóbb 635Ft, nekem ilyenek vannak.
A banándugós verzióban a banándugókhoz csatlakoztathatod a tápfeszültséget pl labortápból, de irreálisan drága, máskülönben ha komolyabban akarod használni, magad is meg tudod azt csinálni. -
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12261 üzenetére
Szia
Az ic akár itt is beszerezhető. Kábellal összeszerelve nem hiszem, hogy meg tudnád venni, azt magadnak kell elkészítened.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #12254 üzenetére
"Tesztelős tápnak lesz, semmi többre nem szeretném használni."
És ha meggyilkolja a hardvereket, akkor a "megbukott a teszten" címkét lehet ráakasztani?
A kondiknál sem elég, hogy újak legyenek, mert ha nagyon gyengék a paramétereik, akkor szűretlen lehet a kimenőfesz, ami a RAM vagy a HDD hibás működését okozhatja.A nagyobb fesz nem probléma, sőt kifejezetten jó, csak nem biztos, hogy elfér a régi kondi helyén.
"Végül 3 db 10uF 50V-os helyett adott 1 db-ot ami csak 85°C hőtűrésű ráadásul..."
Ezeket nem szabad beépíteni! Saccra ebből kettő a primerköri oscillátorok rezgető kondija, a harmadik pedig a segédtápé. Ha ezek kiszáradnak, vagy nem jó az ESR, megfuthat a táp, és kivégzi a rákötött dolgokat. -
fero02
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12256 üzenetére
A képet valóban nem néztem meg (bocs), de nem gondoltam hülyeségre, mert van benne 2200uF-os kondér is.
-
fero02
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12254 üzenetére
A 2db 220uF 16V-os helyett az eladó azt mondta, hogy „ennél csak kicsit nagyobb van" és mutogatta persze arról már nem tájékoztatott, hogy 25V-os.....
Az nem 2200uF akart lenni? Amúgy a feszültség érték lehet nagyobb, a kapacitás a fontos. Ja meg persze fizikailag férjen el a tápban (ált. ezek szokott elbukni).
Az 1db 0,47uF 50V-os helyett adott 100 Voltosat.
Nem probléma.
Végül 3 db 10uF 50V-os helyett adott 1 db-ot ami csak 85°C hőtűrésű ráadásul...
Nem túl egészséges a 85°C, de használható. Viszont mivel úgy sem kaptál eleget, majd a következő körben jót vegyél meg csak.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #12251 üzenetére
Mire szeretnéd ezt a tápot használni? Mert a TL494-ből kiindulva ez egy Codegen/Vargáné és tsa kapcsolástechnikájú, nem túl komoly táp.
A két nagy kondi pedig 680uF/200V-os, nem 6800uF-os.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #12244 üzenetére
A bal felső sarokban lévő IC-nek mi a típusa? Illetve a cimkéjéről tudsz egy olvasható képet? (Ahol letámasztod a fotómasinát, hogy ne mozduljon be fotó közben.)
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12246 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12244 üzenetére
Ezt mennyire kell komolyan venni?
Minél nagyobb a névleges kapacitásértéke a kondenzátornak.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12240 üzenetére
A rövidzárral az a gond, hogy akkora áramot generál(hat), hogy a feszültség meg is fordulhat valamennyire a kondenzátoron. A fordított polaritás pedig károsítja (letéphet belőle) azt az oxidréteget az alufóliáról, aminek a jó nagy kapacitásértékek köszönhetőek.
Az ellenállás lehet 1k nagyságrendű is. Picit szikrázik esetleg, de a kondira nézve nem veszélyes. -
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12237 üzenetére
Rövidzár esetén a kondi összes töltése egy nagy csattanás kíséretében fog eltűnni, megolvasztva pl a csavarhúzó hegyét, nem szerencsés, a kondit is károsíthatja.
Egy 10kohmos ellenállás már megteszi a kisütéshez. Vagy két izzót sorba kötsz az is megoldás lehet.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12235 üzenetére
Ok, kíváncsian várom a fejleményeket, remélem sikerül megjavítanod. A 2 nagyfesz. kondira vigyázz, ellenállással süsd ki őket mielőtt nekiállsz taperolni a panelt.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12233 üzenetére
Első körben a kisfeszültségűeket cseréld, hogy konkrétan ebben a tápban milyen értékűek és mennyibe kerülnek a kondik nem tudom, meg kell nézegetni az alkatrészeken az értékeket, és a pl a hestore-ban tudsz árat nézni hozzájuk.
Szerintem párszáz ft-ból kijön. A bemeneti nagyfeszültségű elkókat felesleges elsőre cserélni, azokkal nem szokott gond lenni, azok csak az egyenirányított hálózati feszültséget simítják. Ahhoz hogy kiderüljön a tápnak van e más baja, sima legolcsóbb kondikat is betehetsz a helyükre, a kapacitás ha lehet egyezzen meg, a feszültségük lehet nagyobb, bár azok meg kevésbé férnek el. Ha ezek után jól működik érdemes keresni low esr kondikat és azokra cserélni, ha csak teszt tápnak kell, a sima is megteszi egy ideig, annyit nem fogod használni hogy hamar megnyúvadjon.A linkelt videót ismerem, mostanság ez megy sajnos
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12231 üzenetére
A low esr kondiknak a kivezetéseik és fegyverzetük úgy és olyan anyagból vannak kialakítva amik alacsony soros ellenállás eredményeznek (létezik kondenzátorok esr értékét mérő műszer, aki tápot javít érdemes beszereznie vagy megépítenie), a kapcsolóüzemű tápokban a nagyfrekvenciás áramok komoly melegedést képesek okozni a normál nem kapcsolóüzemre készült kondenzátorokban, így azok hamarabb fognak tönkremenni, kiszáradni mivel saját magukat melegítik. Az olcsó tápokban ezeket szokták kispórolni, meg alacsony hőtűrésű kondikat választanak, amiket a melegedő alkatrészek közelébe sokszor a hűtőbordához valamilyen ragasztóval odaragasztva helyeznek el
éljen a tervezett élettartam
, persze ezek jó eséllyel kihúzzák átlagos használat mellett a gari idő lejártáig és ha szerencsések vagyunk nem visznek magukkal más alkatrészt a meghibásodásukkor.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12229 üzenetére
Szia
A tápegységben lévő elektrolit kondik több mint valószínű, hogy a végüket járják/járták. Az esetek 90%-ban a bekapcsolási tranziens végez velük. A mostani ATX tápok kimenete már alapból tartalmaz egy kisebb terhelést, a hűtő ventilátor is ide van bekötve, így terhelés nélkül sem kellene tönkremenniük. A tápodat a bekapcsolási tranziens végezhette ki, ha kötöttél volna rá egy optikai meghajtót vagy alaplapot , akkor is ugyan ez történt volna.
Ha kicseréled a kisfeszültségű körben az elektrolit kondikat (jó minőségű ha lehet low esr kodit válassz legalább 105°C -at) nagy valószínűséggel életre kelthető, pár ilyet megjavítottam már. A bordához közeli kondikat ha tudod úgy forraszd be, hogy kicsit távolabb kerüljenek a bordáktól.
Szerelésnél óvatosan a 400V-os kodikkal,mert még áramtalanítás után is megrázó élményben lehet részed. Ha teheted inkább vidd el hozzáértő emberkéhez. -
DemonDani
addikt
válasz
Wind-Storm #12222 üzenetére
de akkor ki kéne kötni a tápból a szabályzóra, és lehet h nem indulna el a táp ha ugy érzi h nincs venti nem?
-
DemonDani
addikt
válasz
Wind-Storm #12218 üzenetére
globe fan s12025l
úgy tűnik ez van benne, legalábbis egy netes kép alapján
Felül sajnos, persze ezt magamtól is tudom, hogy vegyek egy alsótápos házat meg egy 400apn-t
de 20ropi lenne inkább leteritem egy vastag takaróbaal és nézem a hőfokokat nehogy bepáljon
szerk
ha a lassú ventivel túlmelegszik legalább könnyebben veszem rá magam az uj tápra -
DemonDani
addikt
válasz
Wind-Storm #12218 üzenetére
Deer 400as DR-8400BTX, nem olyan vészesen hangos azért
csak jó nagy bordák vannak a gépemben és ezért nagyon alacsony fordulatú ventik, így csak ő lóg ki a sorból, de mivel terhelve se nagyon van, meg amúgy se sűrűn jött még belőle meleg levegő mert azért nem izom gép van rajta, így gondolom bőven túl van hűtve
szerk
Arctic F12-re akarok cserélni, vagy Bitfenix Spectre (csak arről nem nagyon van hasznavehető teszt) -
DemonDani
addikt
válasz
Wind-Storm #12216 üzenetére
ezen semmi vezérlés nincs, az fix. zúg meg túl sok levegőt tol bele...
-
blasko92
őstag
válasz
Wind-Storm #12209 üzenetére
Igen, inkább megcsinálom őket magamnak, olyan hosszúra, amilyenre kell.
Ezektől az áraktól lehasalok......
De valami olcsó, harisnyázatlan hosszabbítók is jók lennének használtat.Csak ne ezek a kokain árban lévő harisnyázottak
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12198 üzenetére
Ezek szerint igen.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12196 üzenetére
Egy tokban 4M x 16 Bit x 4 Banks van adatlap szerint.
Ha jól számolom a 4 chipre 128MB jön ki.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Wind-Storm #12192 üzenetére
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne.hogy most tanulnék moddingolni ,tápegység vezeték harisnyázásához milyen vastag harisnya kell? egy átlag táphoz hány méter harisnya kell?
Előre is köszönöm a válaszotokat. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12171 üzenetére
Szóval a motor-rezonáció ellen van. Most már ezt is tudom.
Megfigyeltem bizonyos AC ventiken ilyen gumis felfüggesztés van. PL a cpu-hűtőmön is. Gondolom ez is azt a cél szolgálja. Mondjuk hangja sincs szinte. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12169 üzenetére
Szeretem hogy ha halk a gép, de csavar mellett sincs rezonáció. Szóval nem tudom mire jók.
De ha te mondod -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12163 üzenetére
Annyira még nem elemeztem szét a dolgot, de holnap lecibálom az előlapot, aztán rássassantok. A kapcsoló ragasztva van azt tudom, de a nyomófelület lehet csak rá van dugva, na holnap megnézem, azért mostnem kapcsolom ki a gépet.
Elektronikai boltba ha beviszem, lehet hülyének fognak nézni... -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12159 üzenetére
Háhh, vagy ráteszem telóra a fényképet, és megmondom, na ilyen kell, de valami nyomófelületet is adjál hozzá. Szerintem az lesz a neccesebb része.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12156 üzenetére
Így is mondhatjuk, de ha bemegyek egy ilyen elektornikai boltba, nem tudom hogy fogjak a mondanivalómnak. A típusát se tudom a kapcsolónak.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12154 üzenetére
Van benyomódásuk, szerintem az lesz amit linkeltél. Viszonga gombok kopottak, szeretnék másika helyettük. Csak hogy megoldható e rendesen.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12152 üzenetére
Ezt így nem tudom megmondani, a külső gombrészre ertetetm elsődlegesen. Be vannak ragasztva, de megpróbálom valahogy jobban szemügyre venni.
-
PeliScan
addikt
válasz
Wind-Storm #12143 üzenetére
Épp a mobilitás a lényeg, 4db AA elem azért kompaktabb, mint egy fúróakku
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12132 üzenetére
Egy jófajta lemezvágó-ollóra gondoltam. Hátha meg tudom azzal csinálni.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12130 üzenetére
Hogy milyen vastag, azt nem tudom, de azért egy rendes acélfúrószárral is adni kell neki mire cisnálok egy 4 mm es luykat. Dekopírral nem merek nekiállni
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12128 üzenetére
Nekem lemezt kellene vágni, az kevésbé egyszerűbb.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12126 üzenetére
Az lenne a legjobb jah, csak kellene valami értelmes célszerszám amivel nekiállhatnék.
Szépen megcsináltad! mivel hoztad össze?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12119 üzenetére
Beszereztem a blacksilent xl1 est, egyenlőre csak a 8cm es helyre sikerült felraknom négy 120 as lyukhoz való furkálással. De úgyvettem észre, mivel a perforáció a 8 as hoz lett kialakítva, elég durván visszafogja a légszállítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest