- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeliScan
addikt
válasz
Wind-Storm #12143 üzenetére
Épp a mobilitás a lényeg, 4db AA elem azért kompaktabb, mint egy fúróakku
-
PeliScan
addikt
válasz
gordonfreemN #12141 üzenetére
Köszi a választ! Ez az IC, működne tehát ugyanerről a 4xAA áramforrásról is, tehát 4.7-5.5V bemenővel? Vagy, jól sejtem, ehhez egy más, nagyobb feszültésgű áramforrás szükséges.
Most látom. Tehát 8V-tól működik? Mennyi a vesztesége ennek? Azért elég jelentős, nem?
-
PeliScan
addikt
Lesz ami lesz, kipróbáltam, 15 percre rádugtam a telefonra. Töltés kezdetekor 5.5V volt a feszültség, a negyedóra végén 5.23V. Telefon vette a töltés, jól működik azóta is.
Ez alapján, tehát ha ezt "túlélte", ha gyakran használom így, akkor sem lesz baja? Vagy létezik, hogy előbb-utóbb "elfárad" egy áramkör?
Köszi!
-
PeliScan
addikt
Urak!
Vettem egy okostelefont, de gyenge az akksija (1230mAh). Épp hosszú útra készülük, filmet néznék rajta, de hamar lemerül.
Sorba kötöttem négy 2500mAh AA akkumulátort, ráforrasztottam egy micro USB csatlakozóra, hogy így megháromszorozzam a működési idejét a telónak.
Kérdések:
1) Lehet-e valami baja a telefonnak ettől? Semmi ellenállást, IC-t, vezérlőáramkört nem kötöttem be, 4 AA akku, direktbe rá az USB-re.
2) Hogyan fogom látni, ha már nem tölt az AA akkupakk? Simán csak leáll a telefon töltése? Vagy elkezd visszafelé tölteni?
3) Úgy számoltam, hogy 4 x 1.2V = 4.8V, ettől csak nem lesz baja. Ugyanakkor kimértem multiméterrel, s a frissen, teljesen feltöltött akkuk sorbakötve bizony 5.5V-t adnak le. USB szabvány szerint a feszültség 4.75 - 5.25V között kell legyen. Lehet ettől baja?
Nagyon köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest