- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland-87
aktív tag
válasz
#79335424 #4444 üzenetére
Igen sejtésem van hogy ez nem egyedi, egy minőségi routerben jó a hibajavítás pontos a frekvenciakezelése ezáltal nem akad össze a közeli frekvenciákkal viszont ezek a mifik és mini pc-k pontatlanabbak ráadásul jóval kisebb kimenő teljesítménnyel dolgoznak, az is lehet hogy a hangszóróm sem csak ott ad ahol kellene hanem belóg a wifi sávba is (azok a fene felharmónikusok amit rádiósok szoktak emlegetni) Viszont nem értem mi ez a Wifi eszközök keresése az 5GHZ sávban, erre mi szükség van? A tippem az hogy amint érzékel egy wifit ugyanazon a frekin amin ő is operál akkor végigpásztázza a sávot és átáll egy új frekire egészen addig ameddig el nem haladok újból egy olyan épület mellett amelyben foglalt a sáv de az a gyanúm hogy érzékeny a zavarokra is mert pl. bent a cégnél tudom hogy milyen frekiken mennek a wifik és tudom hogy ahová beállítottam ott tutira nincs semmi viszont a gépek gyakran zavarják a rádiós kütyüket így néha bent is folyamatosan keresgél mert ő érzékel valamit mindig. Lehet a mérnökök kicsit túltolták az érzékenységét a dolognak és nem kéne azonnal a leggyengébb érzékelt zavarra lefuttatni a teljes keresést ami mondjuk lehetne gyorsabb is ha már van ilyen és ki se lehet kapcsolni... Ha ez a bosszantó funkció kiírtható lenne akkor 10/9-et adnék a kütyüre mert meglepően stabil még több eszköz esetén is, nagyon jó a 4G érzékenysége, ahol a telóm szerint nincs is már 4G ott ez 2/5 térerőt mutat és stabilan 20 mega felett van a sebesség. Az üzemidő is jó bár ez terheléstől is függ nameg térerőtől de általában kora hajnaltól késő estig kibírja töltés nélkül. Bújom a netet hátha találok megoldást erre az 5ghz bugra de eddig semmi, lehet el kell adjam és venni egy minőségibb mifit ha ez így marad...
-
Roland-87
aktív tag
Huawei E5577s-ben van portforward opció azthiszem 2 féle is viszont nincs fix DHCP viszont van Dmz... Amiért viszont én bánom hogy ezt vettem az a következő... 2,4Ghz-en csak addig működik szépen ameddig nem társítom össze a telefonom a BT hangszórómmal(ami nem egy vacak kínai cucc hanem egy JBL Chrage 2+) vagy az autórádióval, onnantól a net sebessége 0,1-2mbit közé zuhan a ping az egekbe szökik és használhatatlan mert valamilyen oknál fogva nem viseli el a BT hangszórókat, oké hogy az is 2,4Ghz de kicsit odébb van a freki elvileg nincs átfedés és más otthoni 2,4G routerrel nem is csinálja ezt. Van viszont benne 5Ghz igen ám de az meg bugos mert random elkezd futtatni egy olyat hogy "elérhető wifi-k keresése..." ez eltart akár 5 percig is, ilyenkor nincs net mert lelövi a wifit, útközben ezt gyakrabban csinálja és észrevettem azt is hogy vannak bizonyos helyek ahol mindig elkezd keresni, erre a fix csatorna kiválasztása sem megoldás. Van amikor begajdul és 30 percenként lefuttatja ezt az 5 perces keresgélést amitől néha ki tudnám vágni a felhúzott ablakon a kocsiból. Akinek ilyen okossága van az megoszthatná hogy tapasztal-e 5GHz-en hasonlót és hogy tud-e megoldást rá amivel le lehetne tiltani ezt a scannelést ha már a 2,4Ghz+BT nem járható út.
-
Roland-87
aktív tag
Szívem szerint alapból hagynám ilyen 2 megán a torrent sebességet mobilneten egész évben, vagy bevezetnék valami hatásos QoS-t hogy szükség esetén akár teljesen el tudja venni a torrenttől a sebességet a rendszer. Egyébként a brutális lassulás nálam nem érzékelhető, 24.-én délelőtt pár órán át volt valami akkor elég szépen megzuhant a dolog, 10 mega volt reggel aztán délelőtt már 5 se, azóta viszont pontosan annyi mint bármikor máskor... (60/50 telenor topikban a mérési lista)a torrent is gyors, most direkt kipróbáltam és 7 megabyte/s megvan stabilan (de gyorsan le is kapcsoltam amint láttam hogy jó). Lehet ahol sokan használják ott levette a sebességet vagy alkalmazza a QoS-t a szolgáltató de ez meg csak nekünk jó. Elsődleges a böngészés de főleg a stream a torrent meg továbbra is a nem támogatott kategória a Telenornál de általában is mobilneten.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
radio100jozs #4163 üzenetére
Jajj igen a jó öreg Wlan-os Telekom Net, tökéletesen tudtam csatlakozni saját eszközzel a Wifijükre, felhívtam őket hogy kötnék szerződést erre nem engedték mert hogy az én településemen elvileg nem szolgáltatnak.. mondtam nekik hogy de basszus tökéletesen stabilan csatlakozok és a hotspot szolgáltatásuk is működik, de hogy akkor sem köthetek és kész majd rámtették a telót... Az a vicc hogy a mai napig itt van a Wifik közt a T-mobile SSID nyitott hálózatként de ha fellépek rá semmi nem történik (régen bejött a telekom weblapja)
-
Roland-87
aktív tag
Nekem ilyen E5577s cuccom van, és igen működik 2 3 eszközzel egyszerre is de ha mindegyik komolyabban forgalmazni kezd akkor hajlamos labilitásra (pl. oldalak nem elsőre töltődnek vagy félig vagy sehogy) de alapvetően 2 db 720p youtube elmegy gond nélkül, 2db 1080p bár annak ellenére hogy a sebesség kiszolgálná már nem mindig jön össze. Én ezt úgy oldottam meg hogy egy openwrt-s tp-link repeater módban csatlakozik az E5577-re és a Tp wifijére csaltkoznak a kliensek így részben tehermentesítve lett az eszköz és ilyen módon 4 5 eszköz egyszerre történő használata sem okozott gondot eddig melóhelyen tesztelve. Szóval ha nem akarsz tákolni nem ez lesz a te megoldásod. Ezek a mifik hardveres téren nagyon gyengék ennélfogva nem is bírnak egyszerre sok eszközt komolyabban használva is kiszolgálni. Én pl. 99%-ban a saját telómmal használom, ezt simán bírja és ha jó a térerő akkor 12-16 órát kibír egy töltéssel röhögve. A te felhasználási módodra egy rendes otthoni 4G router való, olyan amibe közvetlenül is lehet sim kártyát tenni, de ezekből nem tudom milyen a felhozatal manapság és hogy melyik mennyire jó és stabil.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
4Grider #4115 üzenetére
És van valamilyen biztos infó arról pontosan mennyi is az annyi? A flottás topikban olyasmit olvastam hogy heti 1,5 GB torrent engedett utána lassítanak, de mennyire? meddig? csak a torrentet vagy mindent? Bár nem fenyeget az a veszély hogy mobilnettel torrentezzek de érdekelne a lassítás részletesebben is. A heti 1,5GB nekem úgy tűnik nagyon papíron létező dolog csak, közben azt is írják hogy az éjszakai 100GB esetében engedett a torrent, tehát ezek szerint csak nappal szűrnek? Sokan írkáltak olyat hogy masszívan torrentezgetnek is nem lassították őket, mások szerint igen. Na mindegy kipróbálni nem tervezem de kíváncsi lennék hogy is van ez akkor most pontosan.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
#71835392 #4072 üzenetére
Kezdem érteni a Telekom miért nem szenved a QoS-al, annó én is szenvedtem vele routereken de az alkalmazásszintű forgalomelemzés bekapcsolásakor hasonló anomáliák jöttek mint amiket én most tapasztalok, a Telekomnál amennyire tudom nincs QoS vagy csak alapszintű van, de azt a flottás topik összefoglalójában írják is hogy nem szűrnek pl. p2p-re a Telenor viszont igen, a Vodafone is QoS-t használ. Személyes tapasztalatom hogy a QoS nagy teljesítményigényű és lehet a ZTE cuccok amiket a Telenor is alkalmaz nem éppen a legoptimálisabbak vagy alultervezték az eszközöket a beszerzéskor, ezekbe ugye nem látunk bele sajnos. Szóval nem a ZTE a rossz hanem az üzemeltetés körülményei.. de azért kizárnak tartom hogy Cisco/Ericsson(Telekom) szintű a ZTE.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
4Grider #4068 üzenetére
Éveken át volt telekomos mobilnetem illetve inviteles (telenor) netem, 75%-ban rádiót hallgattam róluk de ilyen problémám eddig soha nem volt hogy akadna egy 128-256 ritka esetben 320kbps adás. Szerintem itt nem priorizálásról van szó hanem hálózati hibáról. A torrent/p2p korlátozást elfogadom és támogatom is de ez ne menjen a legális tartalomforrások élvezetének javára. Pl. Spotify és társai, inetnet rádiók, videók, online tv.
Ja és nem hinném hogy a méréskor 50-70mbps kapacitású hálózaton prioritás miatt szűrnének egy 0,25 mbps átvitelt, ezt elfogadnám ha egy nagyváros közelében lennék ahol éppen nagy rendezvény van. Ilyen helyzetbe kerültem már de ez itt tutira nem ez. A tippem az hogy a torrent szűrés mellékhatása okozza ezt mégpedig a forgalomelemzés miatt túlterhelt azt ezt végző eszköz, alátámasztja ezt az is hogy éjjel javulni szokott.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
Viktor77 #4066 üzenetére
Nálam nem csak IQpro kártyával csinálja, szerintem nincs eltérés a flotta és nem flotta között, gyaníthatóan hálózati gond lesz mégiscsak, pár napja is erre jutottam hogy az de aztán páran meggyőztek hogy márpedig semmi gond nincs mert nekik jó minden. Asztali géppel tesztelem most, laptopnál már az usb hibát se zárom ki ezért a tesztet nem azzal folytatom a továbbiakban. Szóval a lényeg hogy asztali gépen nekem is lefut a speedtest szépen, a youtube is megy rendesen akár 1080p60 módban is akadás nélkül, az oldalak villámgyorsan betöltenek. A rádióknál vegyes a felhozatal, a népszerűbb rádiók egy része jó másik részük akadozik. Pl. music fm jó, class fm jó, helyi rádió netes adásai jók, sláger fm akad, saját netes rádióm tökéletesen jön viszont ha arra a portra teszem amin a sláger fm van akkor az én rádióm is akadni kezd tehát egyértelműen bizonyos portok korlátozása látszik, ha az adott stream egy olyan portot használ amit szűrnek akkor sajnos cumi van, érdekesség még az is hogy a kora esti órákban javul a helyzet, éjjelre megszűnik a jelenség (pedig akkor töltenek a torrentesek az éjszakai 100gb miatt) reggel 6 fele szokott elkezdeni meghalni.
Találtam most valahol egy ehhez hasonló hibával küzdő hozzászólót akinek a net apn-re való átállás némileg javított a helyzeten, pontosan ennek okán kértem először kölcsön egy olyan sim karit ismimtől akinek rendes telenoros hipernetje van nem flottás huncutság, net apn aktiválva és beállítva, nos nálam azzal is pontosan ugyanez történt tehát ebből is azt szűröm le hogy nem a NAT okozza, ezt megerősíti az is hogy a Telekom szintén Natolt hálózatában minden hibátlanul működik UGYANAZON A CELLÁN!! mivel vidéki 800mhz-es LTE-n lógok ami ugyebár közös a Telekommal. De megnyugtat hogy végre valaki megerősíti az általam is észlelt jelenséget, aki ráér legyen szíves kipróbálni mi történik ha ezt a rádiót elindítja: http://92.61.114.159:7812/slagerfm256.mp3 (böngészőbe másolva is indul) -
Roland-87
aktív tag
válasz
4Grider #4063 üzenetére
Hát akkor ez egyre érdekesebb, lehetséges akkor az is hogy a mifi és a laptop chipsetje nem kedveli egymást, jártam már így routerek esetében wifin elég gyakran hogy két eszköz nem szereti egymást miközben más eszközök vígan elvannak. Este írok emailt úgy is és aktiváltatom a NET apn-t kíváncsi leszek az esetleg segít-e a dolgon, ha az sem akkor megreklamálom a flottánál és a telenornál is csak ameddig nem tudom pontosan kizárni a hiba forrását nem akarom feleslegesen zaklatni a szolgáltatót sem de nagyon idegesítő a probléma hogy van egy korlátlannak tűnő mobilnetem ami jelenleg úgy működik hogy 5 másodpercig van net aztán 5 másodpercig nincs majd megint 5 másodpercig van. Érdekes az is hogy a böngészéshez használt portokon nincs ilyen probléma csak a többin de ez is érdekes hogy csak egy eszközömmel csinálja, pont azzal amin a legtöbb forgalmat generáltam, de ha a Telenor nem látja akkor ez lassan X akta kategória hogy miért nem működik rendesen, már ötletem sincs hol keressem a hibát. Lehet már az újratelepítéssel kéne próbálkoznom akkor hátha...
-
Roland-87
aktív tag
Sziasztok! Van valaki aki tudja hogy esetleg a telenor alkalmaz valamiféle mac cím alapú korlátozást? 1 hete küzdök egy furcsa problémával amire eddig azt a választ kaptam hogy keressem meg a flottakezelőt de nekem ez értelmetlennek tűnik mert ők aztán mit tudnak csinálni a mobilhálózattal? Nem sok mindent szerintem. A probléma az hogy van egy HuaweiE5577s LTE routerem benne egy telenoros sim kártya, a napokban olyan hibák jelentkeztek hogy minden olyan adatforgalom ami nem a 80-443 porton történik akadozik illetve lagol elég szépen, pár másodpercig max sebesség majd pár másodpercig 0 aztán megint max majd megint 0, érthető hogy ilyen formában semmilyen stream nem működik megfelelően, erre azt írták biztos csak böngészés opcióm van tudtommal akkor fix lassítás lenne minden más porton nem ilyen hol megy hol nem jelenség. Azóta nyomoztam már rengeteget, kipróbálgattam mindenféle más eszközt is de még más sim kártyát(másik előfizetéssel) is a hiba mindegyikkel előjött, a napokban jöttem rá hogy ha rádugok egy olyan gépet a mobilnet eszközömre ami eddig még nem volt rajta akkor azon a gépen nincs semmilyen probléma, a laptopomat rádugva viszont folyamatosan ez van, wifivel is meg kábelen is, érdekesség pl. a sebesség a laptop esetében 60/15(ha lefut a teszt de 10ből 7szer nem mert felszalad aztán lemegy nullára és megáll) asztali esetében 60/49. A tűzfalat minden gépen a teszt idejére lekapcsoltam az tuti nem korlátoz és más netre dugva a laptopot nincsenek ilyen hibák tehát az laptop jó! Sőt telekomos mobilnettel is jó minden, csak a telenor hálózatán a laptopom sebessége és forgalma került korlátozás alá, tudni kell hogy a laptoppal tesztelgettem a mobilnet sebességét és rövid idő alatt sikerült több GB adatforgalmat generálni vele és akkor jöttek ezek a gondok. Sajnos a mac átírás nem működik. Esetleg ha korlát akkor mennyi idő után fogják feloldani? A router hibájára is gondoltam ezért nem egy alkalommal nyomtam rajta resetet de ez sem segített. Az is furcsa hogy a laptopom még másik előfizetéssel rendelkező kártyával is ugyanezt a jelenséget produkálja kizárólag a Telenor hálózatán használva. Ezt perpill úgy tudtam kikerülni hogy a router wifijére csatlakozik egy másik router wifi kliensként és azt rádugom a laptopra így változik a mac cím és érdekes azóta minden hibátlanul működik (kérdés meddig) Jó lenne tudni azt is hogy hány GB/nap hét stb. aktiválja az esetleges korlátozásokat szóval ha valakinek van infója esetleg tapasztalata hasonló dolgokról és tippje ötlete a megoldásra az ne titkolja
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Megkímélt állapotban Samsung Galaxy A51 4/128GB
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- Samsung Galaxy A13 4G 4/64 karcmentes kijelzővel
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest