- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
#79335424 #4980 üzenetére
Szia Somatom, ojrópautazó úr,
AldiTalk?!
Van nekem egy német Alditalk Sim-em (Bázel mellett vettem) merthogy Svájcba jó lesz (Aldival már tavaly se volt onnan roaming-díj) . Akkor ez vajon a nagy sóhivatal júniusi eltörlő-intézkedése után elromlik?Vagy csak az AldiTalk lefedettsége marad rossz?
-
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4940 üzenetére
De amúgy lol, mert a múltkor meg aszonta, hogy van okostévéje (ami akkor gondolom én DLNA képes is) csak nincs rajta wifi, azaz akkor minek is a chromecast? Á zavaros ez az egész. LOL
Meg el nem tudom képzelni mi az a hihetetlen hatalmas mennyiségű tartalom, amit ne lehetne gépre másolni a megosztás érdekében.
mert ez egy teljesen "mezei", belső hálós adatátvitel, aminek semmi köze sincs a mobilnethez
Ugyanezt mondtam neki én is.
Castiels:
tehát röviden, mire van szükségem ahhoz hogy 720 vagy 1080 p fipmeket telefonról (bubbleupnp) átkülgyem a tv reTehát röviden... mennyi idő alatt is fexik ki az akku a fullHD-s filmjeid wifin streamelésétől? 1 óra, 2 óra? Azokat a bizonyos filmeket csak telefonra lehet letölteni vagy csak telefonon lehet nézni? LOL
Szvsz még mindig stabilabb egy PC-ről vagy egy laptopról ilyesmiket megosztogatni, mint telefonnal szerencsétlenkedni, de hát te tudod.ha sim es routert veszek, beleteszem a net simet, utp a tv be és laptop serviooval át a tv re? DLNA-n
Én nem szaroznék ennyit vele, főleg hogy ehhez nem kell 4G router. Ehhez elég sima wifi router, ahogy már említettük. Akkor felmásolod a cuccaidat arról a kibaszott telefonról vagy usb kábelen vagy wifin a laptopra, a laptopba ethernet bedug (ha nincs az szopó, mert akkor megint kliensként kellene első körben használni a wifi routered) át a wifi routered egy lanjába onnan meg egy másik lan portjába újabb ethernet kábel a tévédig. Mi ezen a nehéz?
A laptopos Serviio -hoz sem
Kivéve ha remote osztani akar és nemcsak otthon akarja elérni, akkor kellhet a laptopra net, de talán nem mobilnettel kéne fullHD-s filmeket osztogatni.
-
castiels
addikt
válasz
#79335424 #4940 üzenetére
tehát röviden, mire van szükségem ahhoz hogy 720 vagy 1080 p fipmeket telefonról (bubbleupnp) átkülgyem a tv re úgy hogy ne álljon meg folyamat a film és irja ki h bubble upnp feliratot. Akár 5 perc mulva akár 40 perc múlva megszakad... Köze van ahoz h nyomkodom a telefont közbe?
-
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4819 üzenetére
Miért ne tartozhatna ide, végül is mobileszköz nem? Vagy akkor kéne esetleg egy 4G-s routerek topic.
Nekem egyébként azt csinálja a legújabb 32 megás fwvel, hogy ha átállítom natúr router módba, hogy a vezetékes netet ossza, akkor egyszerűen nem ismeri fel. Kb. vagy az ötödik újraindításra hajlandó a vezetékes nettel együttműködni, ami azért elég gáz. Ja meg a felület se jön be azonnal, ha Firefox alól próbálom betölteni. A jelszó beírása után mindig rá kell frissítsek vagy sokat kell várni mire bejelentkeztet.Te a legújabb fwt használod? Valamit csomagolgattak rajta, mert a régebbiek 50 mega körüliek. A vicc viszont az, hogy amikor először használatba vettem ezt a routert, akkor nemhogy a vezetékes router rész nem ment, de még a felületbe se akart rendesen bejelentkezni meg a mentésekből nem jegyzett meg semmit. Még jó, hogy az fw update-et nem felejtette el. Úgyhogy a kezdeti agyfasz később már csillapodott.
Én egyszer teszt gyanánt egy egész éjszaka rajta hagytam a neten, végül is nekem nem szakadt meg, mert ugye akkor az lenne, hogy eltűnne a térerő fokozatjelző meg az az ikon is, ami mutatja hogy van net.
-
radio100jozs
őstag
válasz
#79335424 #4800 üzenetére
A Huawei E5186s ebből a szempontból nyerő, mert 1 Gigás LAN portjai vannak, és a WiFi is 1 Gigás, mert ac szabványú. Nekem már több mint 2 hónapja megy itthon a Telenorral, és a Voip analóg telefonokkal is prímán működik, pedig a komplett házi telefonhálózat több készülékkel van rákötve riasztóstul.
-
Chumlee
senior tag
válasz
#79335424 #4684 üzenetére
Telenoros stick van itthon és hát elég gatya .Telenoros vagyok mobilomon a város központban ,lassú a net szóval itthoni használatra nem feltétlen választanám azt. Amiatt szeretem csak ,hogy miután túl lépem a keretet ,belassítják viszont nekem Heartshtone-ozni jó buszon .(P9 lite nehogy a telefon legyen a rossz)
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
#79335424 #4582 üzenetére
Mivel nagy csomagjai sincsenek, illetve a túlforgalmazási lehetőségek is erősen korlátozottak vagy fizetősek náluk, továbbá a UPC felhasználóknak nem elérhető a 4G+, ezért jelentős gyorsulást jelent a saját előfizetőiknek. Ezentúl tehát nem 8, hanem 4 perc alatt tudják a havi 2 GB-jukat elfogyasztani.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#79335424 #4466 üzenetére
Ebből én látatlanban arra következtetek, hogy az én E3372h modemem nem Hi-Linkes .
Win10 alatt használnám, jobb is lenne, ha nem Hi-Linkes lenne .
Láttam ma egy fórumban, hogy át lehet állítani a két mód között, de jómagam nem biztos, hogy nekimennék ennek a feladatnak .
De milyen software-t is adnak hozzá, amivel babrálni lehet, ha nem Hi-Linkes ?
Mert én csak az Internet Manager-en kívül mást nem találtam .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#79335424 #4464 üzenetére
Köszi !
Nagyon hasznosak az info-id !
B@@@z, épp nincs nálam az E3372h, hogy megnézhessem, az E3372s-el Wind-elek .
De mikor nálam volt, akarta feltenni az Internet Manager-t .
Lehet ebből következtetni, hogy melyik lehet ?
Egyébként melyik az előnyösebb, és miért ?
Milyen software-t adnak hozzá ?
Én csak az Internet Manager-t láttam .
Üdv.
Astra
-
Roland-87
aktív tag
válasz
#79335424 #4444 üzenetére
Igen sejtésem van hogy ez nem egyedi, egy minőségi routerben jó a hibajavítás pontos a frekvenciakezelése ezáltal nem akad össze a közeli frekvenciákkal viszont ezek a mifik és mini pc-k pontatlanabbak ráadásul jóval kisebb kimenő teljesítménnyel dolgoznak, az is lehet hogy a hangszóróm sem csak ott ad ahol kellene hanem belóg a wifi sávba is (azok a fene felharmónikusok amit rádiósok szoktak emlegetni) Viszont nem értem mi ez a Wifi eszközök keresése az 5GHZ sávban, erre mi szükség van? A tippem az hogy amint érzékel egy wifit ugyanazon a frekin amin ő is operál akkor végigpásztázza a sávot és átáll egy új frekire egészen addig ameddig el nem haladok újból egy olyan épület mellett amelyben foglalt a sáv de az a gyanúm hogy érzékeny a zavarokra is mert pl. bent a cégnél tudom hogy milyen frekiken mennek a wifik és tudom hogy ahová beállítottam ott tutira nincs semmi viszont a gépek gyakran zavarják a rádiós kütyüket így néha bent is folyamatosan keresgél mert ő érzékel valamit mindig. Lehet a mérnökök kicsit túltolták az érzékenységét a dolognak és nem kéne azonnal a leggyengébb érzékelt zavarra lefuttatni a teljes keresést ami mondjuk lehetne gyorsabb is ha már van ilyen és ki se lehet kapcsolni... Ha ez a bosszantó funkció kiírtható lenne akkor 10/9-et adnék a kütyüre mert meglepően stabil még több eszköz esetén is, nagyon jó a 4G érzékenysége, ahol a telóm szerint nincs is már 4G ott ez 2/5 térerőt mutat és stabilan 20 mega felett van a sebesség. Az üzemidő is jó bár ez terheléstől is függ nameg térerőtől de általában kora hajnaltól késő estig kibírja töltés nélkül. Bújom a netet hátha találok megoldást erre az 5ghz bugra de eddig semmi, lehet el kell adjam és venni egy minőségibb mifit ha ez így marad...
-
rudi77
tag
válasz
#79335424 #4438 üzenetére
E5577s készüléket írtam nem e5770s-t!
Ez az automatikus váltás érdekelne hogy működik.
Pláne ha egy portot megnyítok távoli eléréshez az egyik hálózati készülékemre.Most akkor melyik internetre nyitom meg a portot? WAN vagy 4G?
Eszközök amiket felcsatlakoztatok utp kábelen melyik netet fogják használni?
Kicsit ez a része számomra homály. -
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4395 üzenetére
Hát van egy olyan sanda gyanúm, hogy sehogy. Mert szokott lenni olyan szolgáltató, amelyik (csak hogy ujjal ne mutogassunk, nem is olyan régen emlegettem őket itt ugyebár Telenornak hívják őket) eleve NAT-os címet oszt és azt használja a router, ami általában szintén NAT-ot használ az alapbeállítások szerint.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#79335424 #4381 üzenetére
Nem akarom az egész itthoni hálózatot leváltani mobilnettel, szóval nem menne rajta 1000 eszköz.
Ami fixen ezt használná, az a konzol. Ezt mindenképp kábelen akarom.
Ezen kívül max. a telefonok lennénék rajta néha, meg a laptop. Ezek wifin.
Asztalik maradnának az adsl vonalon.
Ennyit azért csak elbírna.
Az sem eget rengető szempont, hogy folyamatosan tartsa a 150Mbit-et. Már a harmada is bőven sok.Grougon: Ha nincs más értelmes megoldás, akkor megveszem ezt.
-
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4357 üzenetére
Hát izé.. nekem az volt, hogy amikor először elindítottam egyszerűen be se akart jönni az admin felület. Aztán nagy nehezen sikerült valahogy betölteni, de akkor meg alig bírt átváltani a menüpontok között, míg végre sikerült eljutni a firmware update-ig, amit meg is tettem. Na ezek után a felületi lassúság megszűnt, viszont az hogy pl. nem ismeri fel elsőre a kábelmodemes kapcsolatot továbbra is gáz.
Meg pl. ha bármi módosítást akarsz vagy nem azzal a kártyával csatlakozol 4G módban, ami be lett állítva, már mindent elfelejt kb. LOL
Szal. ja, szoftveresen még lenne mit rajta javítani, mert azt azért kétlem, hogy a hardver annyira gagyi lenne, hogy ne lehetne ezt optimálisan kihasználni. Egyedi fw meg ha jól tudom nincs hozzá. Pedig pont ehhez nagyon kéne.
-
Shanyii
újonc
-
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4315 üzenetére
Hát itt van egy emulátor, de ez tényleg csak demó, én a frissített szeptemberi fwt használom. Lehet hogy vannak eltérések.
Amúgy elcsesztem, mert a DHCP kiszolgáló wan címét kell odaírni. Nem a gatewayét.
A használatiban is csak ennyi van róla:
1. The router can be configured to work as a DHCP Relay. A DHCP relay is a computer that forwards DHCP data between computers that request IP addresses and the DHCP server that assigns the addresses. Each of the device’s interfaces can be configured as a DHCP relay. If it is enabled, the DHCP requests from local PCs will be forwarded to the DHCP server that runs on WAN side.
2. You can also appoint IP addresses within a specified range to devices of the same type by using Condition Pool feature. For example, you can assign IP addresses within the range (192.168.1.50 to192.168.1.80) to Camera devices, thus facilitating the network management. Enable DHCP feature and configure the parameters according to your actual situation on Advanced > Network > LAN Settings page. -
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4311 üzenetére
Nekem az a gyanúm, hogy a bridge, és a DHCP relay nem ugyanaz.
Miért a bridge hogy működik?
Ha nem variálunk 2. routerrel, akkor a DHCP relay, ahogy írtam is biztosítja, hogy a routerre kötött gépek külön-külön wan IP-t kapjanak. Ehhez elegendő megadni a publikus gateway IP-jét. Azaz a DHCP relay opció gyakorlatilag nem csinál mást, mint közvetíti a gépek kéréseit közvetlenül a szolgáltató DHCP-jének. Azaz olyan mintha fognék két (tegyük fel már bekötött) kábelmodemet és külön-külön bedugnám egy-egy lan kábellel a gépekbe. Akkor is külön wan IP-t kap mindkettő.
A bridge nem ezt csinálja?
Egyébként én publikus IP -t írtam, nem statikus (fix) IP -t.
Jó, én is a publikusra gondoltam. Az lenne a lényeg.
Ha ez a relay nem tud alkalmazkodni a dinamikus IP -hez, akkor elég esélytelennek látom a dolgot.
Miért ne tudna, gondolom a gateway IP-ket nem változtatgatják túl gyakran.
Elvileg van remote management a routerben, ha egyről beszélünk.
Persze nem árt a firmware-ét egyből lefrissíteni, mert bughegyekkel érkezik. -
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4308 üzenetére
Hát én csak azt tudom, hogy amikor átkapcsoltam natúr vezetékes internet módra, akkor amikor átváltottam DHCP relayre, elég volt a szolgáltató külső gateway címét megadni a beállításhoz és két gépnek két külön publikus IP-t osztott. Hátrány ilyenkor lanban nem tudja tallózni egymást a két gép és a router sem érhető el, csak ha valamelyik gépnek a routerrel azonos alhálózatú fix IP-t adsz meg. Tegnapelőtt visszaállítottam a routert 4G módba és a natolt IP cím megadásával próbálkoztam, de persze nem ment.
Aztán visszaállítottam megint szimpla kábeles módba, de valami miatt nem továbbította a fő routernek a publikus IP-t, meg a gépeknek külön-külön se, lehet hogy változtattak a gateway címén.
Majd esetleg máskor teszek még egy próbát, most nincs türelmem vele szarakodni.
Nem az a kérdés, hogy a telód milyen IP-t kap, hanem hogy a fix IP-t kapó hostod melyik gatewayen keresztül küldi neked a fix IP-t. Na annak a csomópontnak a címe kéne. Feltehetően, ha átraktak a fix IP-sek táborába, akkor valószínű nem 100-zal kezdődő a gateway címe sem.
Persze az is lehet, hogy rosszul kötöttem össze a kábeleket. Először a vezetékes net továbbosztása a 2. router felé lenne a cél. Mert ha ez működne, akkor a SIM-es megoldásnak is működnie kéne.
Azaz az 1. router az MR200, a 2. a C7.
Modem ethernetjéből megy egy kábel az MR200 wanjába (ehelyett képzeld azt, hogy 4G net van), egy másik kábel meg az MR200 lanjából megy a C7 wanjába. Szal. elvileg így kéne működnie gondoltam én, de már semmiben sem vagyok biztos.Aztán a C7 két lanjából megy egy-egy kábel a gépek felé. A gépek meg elvileg IP kérésen vannak. Na most lehet hogy azért nem megy, mert a két DHCP összeakad. Csak ugye ha meg kikapcsolom a 2. router DHCP-jét hogy csak switchként továbbítson, akkor meg nem kapnak IP-t a gépek (illetve csak a 169. kezdetűt kapják, ami kb. a 0.0.0.0-val egyenértékű). Ha viszont így fix lan IP-t állítok be a gépeknek, akkor meg hálózatban ugyan látják egymást, de persze net az nincs.
Azt nem értem egyébként, hogy hogy tud összeakadni a két DHCP, hiszen az 1. router gyakorlatilag csak a szolgáltató DHCP-jétől kér IP-t és csak annyit csinál, hogy ezt továbbítja a gépek vagy eszközök felé, a 2. router pedig a belső háló DHCP-je. Akkor mi a rákért nem tud a 2. router az elsőtől egy publikus IP-t kérni? Vagy elcsesztem és nem a C7 wanjába kell dugni az összekötő kábelt, hanem a lanjába? Mellesleg asse tudom, hogy crosslink kábel-e, mert ugye két router közé az kéne. LOL
-
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4296 üzenetére
Úgy tűnik nem lehet, mert a DHCP relaynél meg kell adni a külső gateway IP címét, amit feszt változtatnak. Esetemben 100.67.73.129 volt, de ez amúgy is valami belső hálózati cím, mert a kapott IP közvetlenül modemen keresztül csatlakozva SEM egyezik a külső wan IP-vel. Na mindegy, ez van.
-
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4296 üzenetére
Na felfogtam végre, hogy mit akarsz. Hát nem tudom. Ezt ki kéne próbálni. Most nekem nincs megrendelve semmilyen mobilnet, mert van vezetékes net, de elméletben működnie kéne a dolognak.
Az a baj, hogy tele van ez az MR200-as olyan beállítási lehetőségekkel, amik pl. a komolyabb Archer C7-esemben nem is léteznek. LOL Vagy lehet hogy léteznek, csak más a nevük.
-
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4288 üzenetére
TP-Link Archer MR200: jó lehet, de nincs egyértelmű infóm a bridge módról
Mert nem bridge módnak hívják, hanem DHCP relaynek. De akkor szépen el lehet felejteni, hogy lesz lan. Vagy max. úgy, hogy akkor kb. lan portonként külön-külön még hozzákötsz egy-egy switcht is. És akkor elvileg (ha jól tudom) kifele az összes switch mögötti külön-külön lan IP-t kap, de kifele egy wan IP-n lesznek, viszont a router lan portonként újabb wan IP-ket fog osztogatni. Tehát nagyjából ennyi a lényeg.
-
Doky586
félisten
-
Viktor77
titán
válasz
#79335424 #4220 üzenetére
Van egy Huawei 3272-m. Ki szeretném lógatni az ablak közelébe, de nem tudom, mert a 3 méteres USB kábellel ha kiteszem, akkor gyorsabb terhelés (letöltés) esetén eltűnik a rendszerből, az Eszközkezelőből is.
A stick amúgy jó, mert egy kis 50 centis kábellel jó (most is erről vagyok). Az elöző Tkomos Huawei stickemet ki tudtam így lógatni. Az beérte kevesebb árammal? USB2-n van/volt mindkettő.
Megoldás lehet, ha átteszem USB3-ra, hogy több kakaót kapjon? -
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4218 üzenetére
Mondjuk az USB3 jelen esetben sok vizet nem zavar, mivel maga az eszköz csak USB2-es. Azaz amúgy is csak kb. 200 megabitig bírná.
Ha jól tudom non Hilink az enyém.
Típus: E3372h - 153
Hardware Version: CL2E3372HM
Firmware Version: 21.180.09.00.264
Software Version: 23.015.11.00.264 -
-
Doky586
félisten
válasz
#79335424 #4202 üzenetére
Az még hihető hogy az antennának 9dBi nyeresége van, de azt már nem említik hogy ennek a vékonyka kábelnek 2GHz környékén szintúgy ~9dB vesztesége van 10m-en, persze 800-on jóval kevesebb, ott esetleg még működne is a gprs..
Na még utána nézek a kábeleknek, hátha akad jobb megoldás. Úgyse idén aktuális.
-
Diák66
őstag
válasz
#79335424 #4197 üzenetére
Ráadásul ki kell neki vinni egy UTP-t, illetve a tápját. (bár ha tudja, megtáplálható az UTP-n)
Ha már ki kell vinni a kábeleket, mitől másabb, ha csak az antenna van odakint?
Ráadásul, ha jól értem az eszköz wifi jelet nem szór, vagyis a LAN portjára még egy wifit is kell csatlakoztatni, ha több eszközre szeretnél internetet.A 10/100-as lant nem érzem kevésnek, mivel az eszköz maga csak 100/50-et tud az LTE hálón.
-
cocka
veterán
válasz
#79335424 #4130 üzenetére
pedig ha az ember előre gondolkodik, akkor nem ártana
Jó, hát ez olyan dolog, hogy van akinek a pénztárcája szabja meg, hogy mennyire tud előre gondolkodni. Senki nem venne olcsó okostelefonokat sem, ha mindenki előre gondolkodna, csak sajnos nemcsak ezen múlik. Tudom, hogy baromi sok érv szól a drágább cucc mellett, de ha nincs lóvéd, akkor ez mindent felülír.
Csak 10/100 -as portjaik vannak, miközben már 20 alatt is lehet Gigabites routert venni.
Igen, de az LTE még bőven nem tart a 1000 megabit közelében sem, qrva sok helyen még a 150 megabitet sem éri el a sebesség (többek közt itt sem, ahol lakok), szal. az hogy csak kb. 94 megabitig tudja a vezetékes részt kimaxolni szerintem még évekig elegendő lehet.
Persze 20 alatt is lehet kapni gigabites routert, de az kábelnethez, digihez, esetleg DSL-hez lett kitalálva. Azaz egy stabilabb kapcsolathoz, ahol jó eséllyel a valóságban is kimaxolja a kapcsolat a 120 megabitet, nemcsak mesebeszéd.
A router funkcióik szegényesek.
Hát nem tudom... egyesek hajlamosak összekeverni a routert egy mini pc-vel, aki mindenáron szervert akar csinálni a routeréből az vegyen mini pct, amit sokkal értelmesebben ki tud használni ilyen célokra, mint egy routert. Soha nem értettem miért kell PC-s feladatokat egy routerre erőszakolni. Nem erre való!
A funkciókról annyit, hogy nekem pl. a 4G router támogatja a DHCP relayt, amit a natúr wifis routerem viszont nem tud. Meg van még egy pár olyan funkció, aminél csak néztem, hogy ez mi. Pedig a wifis routerem sem egy fos: Archer C7. Persze, aki a 60-80 ezres wifi routerekkel akar egy 40 ezres 4G-s routert összehasonlítani, azzal nem tudok mit kezdeni. Azt semmilyen érv nem fogja meggyőzni.
Gyenge a procijuk, kevés a RAM -juk.
USB funkcióik gyakorlatilag nincsenek.Mert ez a teljesítmény egy 4G-s kapcsolathoz bőven elég.
Ha neked ez kevés, akkor veszel egy ilyet:
Ja, hogy ez kb. 80 ezerbe kerül... Ja hogy 80k-t nem adsz ki egy 4G routerért? Akkor 40k-ért szvsz bőven elég a 100 megabites port is, a 2 antenna, meg az usb portok hiánya.
Engem majd esetleg akkor fog meghatni a 300 megabit/sec letöltési sebesség, ha
1. emelnek a feltöltési sebességen is
2. eltörlik a publikus csomagoknál is az adatforgalmi korlátot
3. a letöltési sebesség valóban el is éri a 150 megabit/secet.Ezek hiányában nincs miről beszélni.
Többnyire 2,4GHz, pedig ma már illene az AC,
Az Archer MR200-ban már van AC is, a sebesség 433 megabit/sec elméletben. Majd ha a feléig eljutnak sebességnövelésben, akkor majd lehet hőzöngeni, hogy mennyire kevés ez a 433 megabit.
Szóval nem az a fő gond velük, hogy ha lemerülnek, akkor fel kell őket dugni a töltőre...
Pontosabban nem csak az! De gondolom nem kell magyarázni, hogy a hálózati áramforrásról működő eszközök élettartama is nagy valószínűséggel nagyobb, mint az akkus eszközöké, amikben ha tönkremegy az akku, akkor vehetsz újat. Plusz ez az örökös feltöltési macera.
abból meg már kijön egy router
De nem új 4G router. Ez szinte biztos.
-
mm89
őstag
válasz
#79335424 #4126 üzenetére
Én nem szeretnék PC-re vagy routerre küldeni semmit vagy hegeszteni hogy működjön. Az elképzelésem :
Fogom az e5577 dolgot, beteszem a sim kártyát, bedugom a töltő/táp kábelt és lerakom a sarokba vagy a szekrény tetejére. 3-an rácsatlakozunk telefonnal, tablettal. Böngészés, youtube, facebook, online játék telefonon. Majd ha lejárt a műszak akkor kikapcsoljuk, elzárjuk a szekrénybe. (bár ha korlátlan a dolog akkor lehet hogy közösködnénk más műszakban lévőkkel is.)
Ez így működne? -
mm89
őstag
válasz
#79335424 #4095 üzenetére
Na erre a függőségre nem is gondoltam... A 2 év hűség nem gond, legalábbis úgy néz ki maradunk még pár évet itt.
A drágát a mifi eszközre értettem. Ami hűséggel a telenornál 5e, az teli áron 30 függetlenül.Cocka
Ahogy Somatom írja, bizony vannak ilyen munkahelyek.. De ne aggódj, nem az egész nap erről szól, csak késő délután van lehetőség a "pihenésre". Lehet még fogsz lepődni, de éjjel még alszunk isViszont ha munka van, akkor menni kell és ki tudja meddig vagyunk oda... (Ezt a hsz-t vasárnap este fél 7 kor kezdtem el írni, de menni kellett, így csak most tudom befejezni
)
Somatom
Közben kaptam választ az iQPro flottától, köszönöm a segítséget! -
-
4Grider
félisten
válasz
#79335424 #4079 üzenetére
Mi bridge üzemmódban használjuk őket (tehát nem routerként). Töltsd le a kézikönyvét a Zyxel-től, és abban megtalálod minden kérdésedre a választ.
Egyébként anno az autómban a csomagtartóban egy Huawei B593-as router volt betéve, így az autóban mindig volt net. Akkor figyeltem meg, hogy az összes nem hordozható LTE router (így a Zyxel is) valamiért pont 12V DC tápellátású... -
4Grider
félisten
válasz
#79335424 #4075 üzenetére
Mi Zyxel LTE3301 routereket használunk. Azért ezeket, mert beállíthatóak bridge módba is, azaz a LAN1 portjukra dugott eszköz (nálunk routerek) megkapja az adott mobilnet előfizetésnek kiosztott publikus ip címet. VPN-nél meg pont erre van szükségünk. Nem mellesleg atom stabilak. Hátrányuk, hogy nem hordozhatóak, de ha te is router elé akarod tenni, akkor nálad sincs erre szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Fali konzol lapos tévékhez
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobilinternet
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest