- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Megvagyok az első ismerkedős körrel.
RAM, SSD berakva, Win 11 install.
Konnektorból mért fogyasztás: min. 10.5 W, telepítés közben ingadozott 15 és max. 25 között.
Aztán ahogy felment a win, meg adtam drivert, hogy legyen hálózat elkezdett erősebben dolgozni, akkor többször ment 25W fölé is, de nem tartósan.Most még épp dolgozik a Win Update, proci szinte végig 100%-on pörög a Feladatkezelő szerint, most 20W körül ingadozik a fogyasztás.
Infrás hőmérővel méregettem, mennyiire melegszik fel az egész gépház, egy darabig csak langyos volt, de ahogy a Win beindult jobban, akkor ahogy a proci fogyasztása is megugrott egyből 48 fokos lett a teteje, oldala is 45-re átmelegedett.
Bevetettem a gyári USB-s slim 8 centis ventit, hangos mert teljes sebességen pörög, de cserébe alatta 35 fokos a borda, oldalt 33.
HW info szerint a CPU az előbb aktív hűtés nélkül 70 fok fölé ment, hűtéssel most 50 körül ingadozik úgy, hogy továbbra is dolgoztatja a Win a magokat, persze egyik sem 100% kihasználtságú.
Eddig ennyi, BIOS-ban még nem turkáltam.
-
Tin
veterán
Elképzelhető, de a laptopokban még durvább hőmérsékletek uralkodnak, és azok is kibírnak sok-sok évet. Asztali gépem terhelés alatt 50-55 fokos, egy laptopnál meg már az is nagy szám, ha nincs throttling.
#1461 AxBattler: ugye ezek kupak nélküliek, szóval valószínűleg azt is figyelembe kellene vennem a pasztánál. Néztem ezeket a thermal padokat is, mint a Honeywell, ezek sem tűnnek rossznak. Mindenesetre köszi a tippeket.
Végül ma újrapasztáztam még egyszer MX4-el, és közben rájöttem, hogy a tegnapi újrapasztázott méréseket csukott ablaknál és fűtött szobában mentek, míg a gyári hűtésnél még nyitva volt minden. Ma megcsináltam a méréseket újra nem felfűtött szobában, és így már csak 3 fokkal "rosszabb" a hőfok, ami sokkal reálisabb különbség.
Egyébként is inkább átállítottuk a venti görbét halkra, sőt opcionálisan a boost mode kikapcsolással szinte tök halk lesz a gép még játékok alatt is, úgy, hogy a videokártya ugyanazt a szintet hozza, és nincs igazán érzékelhető különbség. Ja, és 80C alatt marad a teljes játék alatt a belső hőmérséklet.
Úgyhogy szerintem egyelőre elengedem ezt az újrapasztázást. Az a 3 fok különbség semmi, throttling meg eddig sem volt.
-
Hegyirabló
veterán
Az a baj, hogy ezekkel csak megosztani lehet, külső adathordozót nem tudok beledugni.
#870 Necronom
Jó lenne, soknak utánanéztem, de igazán jól működőt nem találtam. Valami baja mindegyiknek van, újraindul, reseteli a beállításokat, csúszik a hang, stb. A legjobb megoldás tényleg az Apple TV lenne, mert az jó hardveresen és szoftveresen is, de overkillnek érzem letöltött tartalmak nézegetéséhez.
-
Gombinyó
őstag
-
Igen, anno nekem is nyomta egy N3150-es BRIX-en a fiam Minecrafttal meg Flatout 2-vel - utóbbival még multiztunk is
Egy Radeon 780M-es gépen pedig nagyon sok minden elfut normális minőségben és framerate-tel. Persze nem a legújabb Ubisoft / EA csoda 4K-ban és path tracinggel
-
erdoke
titán
A 2016-os ThinkPad 460S i5 laptopom integrált VGA-ja képes 100 Hz-en hajtani a kérdéses monitort. Illetve feldobja a 120 Hz-et is, de nem próbáltam, mivel már 100-ra állítva is érezhetően többet kapcsol fel a venti, mint 60 Hz-en. A 10210U-ba épített GPU sok évvel későbbi konstrukció, szerintem röhögve ki kell rázza?
-
-
barizo
tag
Egy alábbi LG MP500 alapú gépet néztem:
Fogyasztás: 5W, terhelve 7W,
CPU: Intel N2930 (22nm, 4 mag, 1.87GHz)
Chipset: Mobile Intel® QM57 Express Chipset
SSD: 32GB Sandisk SSD (bővíthető korlátlanul)
Memória: DDR3L 2GB 1600MHz (bővíthető 4/8GB-ra)
Soros port: One external RS-232C Serial port
USB port: 3xUSB 2.0 +1x USB 3.0 (USB-SATA-átalakítóval tehető rá +HDD)
LAN: Intel® 82577 Gigabit
Kimenet: DisplayPort
VGA: Intel® HD Graphics Controller
Mini PCIe: Bővíthető (Sata, M.2, wifi, Coral, videókártya, stb.)Indulásnak ezek szerint harmatos?
Köszönöm -
-
trog
tag
Köszi a választ. Mint írtam a 4k nem probléma/feltétel, úgyis kevés film van amit úgy néznék, azokat csak simán rámásolom egy külső vinyóra és azt dugom be a tvbe.
Én úgy képzeltem, hogy a film letöltése után elindítom a minipcn, a hang és a kép HDMI-n keresztül menne a tvbe a mini pcről, mint írtam max full hdban. Az optikai kábel pedig vinné a jelet a tévéből tovább az 5.1be.
Vagy ez így nem működne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy ruhás topik
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bittorrent topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest