Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
Ez kb arra jo, amit fentebb irtam, de ezen a HA messze nem ketyeg el
Ha csak a Linuxon gondolkozol mint op rendszer es nem kellenek virtualis gepek - de vitualis kornyezet akkor is kell - es a Ha a legfontosabb +a tobbiek, akkor is minimalis kovetelmeny kb
- 8GB RAM
- I3 Gen8-tol
Igazbol a tobbi nem szamit, de egy alap 128Gb SSD, nem art ha van hely dolgozni
+ egy nagy winyo minden masnak
szerintem... -
Alap OP rendszernek valamilyen virtualizációs host rendszer kellene. Pl. ESXi, VMware, vagy Proxmox.
Nekem utóbbival van minimális tapasztalatom, alapból minimális a gépigénye, Linux alapú, viszont nem annyira kattintgatós a felülete, kicsit szokni kell.
Attól függően, hogy mennyi virtuális gépet akarsz rajta futtatni én minimumnak mondanék bele 16GB RAM-ot, de a 32GB sem elrugaszkodott.
Procit illetően szerintem 4 mag alá nem érdemes menni, pláne, ha nincs többszálas lehetőség.
Ha mondjuk csak két virtuális gép kell, akkor egy mai modern Atom proci is megteszi, pl. N100, N200, vagy i3 N305.
Vagy mobil procis gépekből is egy négymagos Core i5 már mindenre elég lenne neked.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- GAMER PC - GTX 1080Ti - Ryzen 2600X - 48 GB DDR4 - 512 NVME SSD / 1000W
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest