- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Szórakozol!
Hihetetlen fejlemény.
Mondjuk én tuti, hogy soha nem ebben a sorrendbe szerel(te)em össze a gépeimet.user137
Lehet, hogy ez a megoldás egyszerűbb lett volna.
-
-
-
zodo
nagyúr
Kutya legyek, ha értem.
Plusz 4 tűs csati egyszerűen kicsúszik az aljzatából?Ha így van akkor, ne is haragudj, de akkor vagy az tápaljzat vagy a csati sikerült gagyira.
Nekem még egy tápom és lapom sem volt ahol, ha a + 4 tűs vagy bármelyik csatit becuppantom a helyére akkor az onnan kimászott volna.
Van, hogy majdnem az alaplaptartó tálcával együtt jön a kábel, úgy beágyazza magát.Amúgy mit is szeretnél tesztelni ?
Mondjuk a sört nem szeretem.user137
Milyen passzív Psu-t kínálgatsz ?
vagy csak tippeket osztogatsz? -
ZCoyote
őstag
Jájjj ez de dúrva! Mindegy az a lényeg, hogy megoldódott a probléma.
Biztos lett pár ősz hajszálad
Ha kipihented magad azt megtennéd, hogy megméred kb. milyen magas az a hűtőborda amit betettek a videón a Shuriken alá?
Ha a Shuriken nekem nem jó akkor tudnátok olyan hűtőt mondani ami pariban van vele teljesítményileg és be is tudom szerelni?
-
user137
őstag
1) az SG05-ből van a 20 pin ATX, a 4PIN kiegészítő a tápból, h 24pin ATX legyen
2) van az additional P4 4pin csati valahol a lap másik felén
3) CPU és/vagy system hűtő rácsatlakoztatva
ezek megvannak?tényleg banális, de a power switch kábel jól van rajta? mást rá se köss addig.
Vinyóled világít POST-nál? reset nincs beragadva?
Azt írtad, h az asztalon még ment? Azt meg hogy??
-
.mf
veterán
"szerintem a ház mágikus
"
Akkor már inkább elátkozott, nem?
Pontosan hogy nem megy? Meg se moccan, vagy azért legalább alaplapon (lan-csatin) ledek felvillannak, vagy akár ventik, winyók is felpörögnek?
Próbáltad már házon kívül, de a ház előlapi csatlakozóit, kapcsolóit csatlakoztatva elindítani, nem lehet esetleg itt egy rossz előlapi bekötés (pwr gomb) a gond?
Esetleg a rögzítési pontoknál valami, pl. csavar nagyobb, és ott is érintkezik, ahol nem kéne? -
zodo
nagyúr
Visszakerestem az első alkalmat és jó pár segítő választ, így nincs sok ötletem.
Sajnállak, hogy megint így alakult a helyzet.
, de egy egy két tippet mégis közzé teszek, amik már nekem is keserítették az életem.
Ipaq és a barátné D530 sff-nél.
pl.: proci hűtő nem fekszik fel rendesen
vagy nincs rádugva a táp 2 tűs csatija (ha van) amit az alaplapra kell csatlakoztatni (nem tudom minek hívják ezt a csatit) -
zodo
nagyúr
Köszi és z00li-nak is a videót. Még sosem láttam egy képen se azt a két "vasat".
Amúgy én is úgy véltem, hogy slim megy bele.
Mindegy amúgy se vennék ilyet (bár sokáig szemeztem vele), mert nekem fekvőbe kellene kb. ugyanez a felépítés.(#2596) Geree
A linkelt PIII-as Compaq Ipaq-ban.
Azzal a hűtési technológiával és kb. 1 óra netezés, zene hallgatás után.(#2597) Osibaa
Igen tudom, hogy az Everest néha csal, de mivel mindenki vagy is a többség ezt a progit használja, ezért ennek az adatait tettem közzé.
-
klepto
addikt
Átrágtam magam a teszten, és találtam benne aggasztó infókat
Jól értettem, jól olvastam, hogy a szóbanforgó alaplapnál le vannak tiltva az i7-es procik, és a 4 magos i5-ös procik is?
Ha igen, akkor ez rossz hír, mert pont egy i5-750 procival szemeztem ezen lap kapcsán
Ez végleges, vagy csak átmeneti állapot, és hamarosan jönnek majd az integrált grafikus magot tartalmazó új verziós 4 magos procik, és akkor lehet majd 4 magos procival is használni ezt a deszkát?
Ami a biosz korlátozását illeti az nem zavar, legalább nem tudom majd elrontaniMondjuk eddig sem szerettem a tuningot, ha kevésnek éreztem a teljesítményt, inkább procit cseréltem
Az utolsó kérdésem pedig a ramokkal kapcsolatos.
A kompatibilitási listában szereplő processzorok 1066, és 1333 ramokat kezelnek csak, de a legjobb áron jelenleg az 1600-as C9-es időzítésű ramokat lehet beszerezni.
Mi történik, ha én egy 1600-as ramot párosítok egy 1066, vagy 1333 ramokat kezelő procival? -
klepto
addikt
Igen, tulajdonképpen én is erre a lapra hajlok, de még kissé bizonytalan vagyok.
Az Intel lapok megbízhatósága, kompatibilitása eléri a többi gyártó alaplapjait?
Te hallottál már olyanról, hogy egy lapon tönkremegy a hangkártya, vagy a hálókártya, de egyébként még működik, működne külső kártyával?
Én még ilyenről nem hallottam, és közel 8 éve a VGA-t leszámítva semmilyen kártya nincs a gépemben, ezért feleslegesnek tartom a bővítő helyeket. De ennek ellenére ott motoszkál bennem a mi van ha kérdése. Mi van, ha tönkremegy a hálókártya, vagy a hangkártya, és nem tudok beletenni másikat, mert nincs hova? Valamint 1x, egy régi lapomnál (már nem tudom, hogy melyiknél) gond volt az alaplapi hangkártyával, mert minden egérmozdulatnál bezizegett, és borzasztó bosszantó volt. A mostani lapoknál ilyet nem tapasztaltam, de mi van akkor, ha az Intel lapja is ilyen?
Ezek azok a kérdések, amik miatt hezitálok, mert egyébként elég lenne, mivel a konfigom már régóta úgy néz ki, hogy van 2db vinyóm, és 1db dvd-m, na meg a mostani házamon van egy előlapi E-Sata kivezetés, ami egy sima SATA kábellel az egyik alaplapi SATA csatira csatlakozik. Ez összesen 4, és ennyi van az Intel lapján is, tehát az is elég lenne. Plusz a PCIe 16x, ami még mellette szól, mert bár most sem használok VGA-t (illetve de, integráltat), de tervbe van véve egy középkategóriás kártya, hátha egyszer játszhatnékom támad
Szóval bőven elég lenne egy ITX méretű lapocska, és nem hiszem, hogy ez belátható időn belül változnaOsibaa
Köszi az infót
-
toldy
őstag
Javítok: most nézem procibol egy Athlon II X3 400e elegendő lenne , vagy maradjon a 620 csak azt kicsit alul kell feszelni.
VGA az valami egy slottos Zotac GT 240, Sapphire 4670, XFX 5670. 9600 ból újonan már nem találok de használtba lehet hogy van egy slottos tápcsati nélküli.
-
Iginotus
addikt
Utánanéztem OEM tehát nem lehet kapni csak ebayen gondolom.
És csak egy memoriaslotja van ami eléggé kevés.
DFI-nek van 775 ös lapja vagy csak a már említett 1156?Közben megtaláltam, mivel írtad
-
user137
őstag
jah hát akinek mindenből a jobb kell....
nekem szumma 70k-ért elment a shuttle XPC Core2Duoval, és 100k volt az új gép (110k DVDíróval), ennek a 40ezernek a negyedét megspórolom áramon évente
igaz a specifikáció nem lett szignifikánsan erősebb, csak újabb. Azt a 40k-t nekem 2-3 évente megéri (nézz csak hito-ra
), h mindig uptodate maradjon a konfig, különben az elévült HW fillérekért megy el csak később.
szerk: ez a DFI lap elég nyami, de hát ilyen áron....
-
Iginotus
addikt
Köszi végig is néztem:
A Zotac G45 DDR3-as
A G43 még jo lehet.
A 9300 seria túl drága meg nem is kell az extra vga, úgy is külső lesz benne.
Az intellel igen az a baj hogy nincs pcex.
Az ECS nek nincs 775 ben mini itx lapja.A 1156 osokat már fentebb megnéztem.
Az amd-s Zotacon meg nincs pcix
A minix sajna notis ddr ramos
A sapphire lapja ddr3 as sajna.Úgy látom marad a Zotac, de akkor már érdemesebb az 1156 osra gyúrni.
-
canniball
nagyúr
Volt már rá máskor is precedens hogy találkoztunk a boltnál aztán ott helyben kettédobtuk a szajrét.
Ahogy korábban írtam a picoPSU már megvan, ezért nincs rá szükségem.
hito kollégától meg már megszokhattad: csak addig érdekes neki amíg beszerzi, összerakja, aztán mehet elfele. Szerintem egy doboz legóval jobban járna anyagilag: azt szét lehet szedni aztán valami mást összerakni belőle.
Ne haragudj hito de ez jött!
-
hito
nagyúr
Nem úntam meg, csak most megtetszett az Antec NSK-1380 és picit visszanyargalok mATX-re.
"A mostani gondok miatt gondolkodom az i5-re váltáson de akkor viszont szigorúan DFI lap ( esetleg a giga lapja)."
És megkérdezhetem, hogy why? Minden tesztben meghajolnak ezelőtt az ECS lap előtt. Nekem is egyik kedvenc lapom volt
Ugyen nem az ECS márka miatti előítéletek mondatják ezt veled?
-
-
canniball
nagyúr
Ha a lapot tartó csavarok teteje síkban van (és így nem görbül/feszül a deszka) akkor a meghúzás nem lehet gond. Ettől függetlenül a csavarok alá helyezett (szigetelő) alátét nem árthat. De ha már úgyis szereled próbáld ki megint a házon kívül, ha kint működik akkor a beszereléssel van valami gubanc, ha úgy sem akkor lásd hito tanácsát.
-
user137
őstag
nem várnék semmi jót. az ottani kolléga azt mondta, h "hát ha kéthetene küldünk RMA-t, akkor az már sűrű". ez az itthoni hozzáállás.
az osztrák boltnak írtam, h "nemjó a lap"
, erre írtak egy mélt, h sajnálják, és küldik azonnal a cserét, amint megkapták vissza a postán az enyémet. hát kérem így kéne működnie egy hw-üzletnek.
-
hito
nagyúr
Egyszerűen szánalmas ahogy itthon kezelik a garanciális ügyeket
Én tutti az agyukra mennék, ügyvédekkel meg perrel fenyegetőznék (mondván, hogy a munkámhoz kell), biztos megváltozna a hozzáállásuk. Sokszor már bejött nálam az ilyen fellépés. Kötelező manapság az ilyen mentalitás itthon, különben beletojnak az ember arcába
-
toldy
őstag
Ezt mostmár kezdem nagyon unni, másik konnektor másik elosztóval szintén csinálja. Ma szétszedtem hogy megnézem másik táppal , de azzal el sem indul, rendben darabjaira bontottam a gépet kipucoltam újra össze, de egyik tápal sem indul, ledek világítanak, ventik pörögnek de kép nem jön, egy monitorral sem, cmos clear volt. nagyon úgy fest hogy alaplap, szerintetek? Még tovább szenvedek, megnézem másik gépben ezt a lapot, hasonlók, egyszerűen nem bírom
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Scythe SFX táp
Kötelező lesz! A kaszás nagyon ott van zajszintbe, szerintem ez is olyan "hangos" lesz mintha passzív lenne. Bár én a SilenX iXTrema SFX tápommal is nagyon elégedett voltam, 0 hang, bivaly erős volt és baromi szép. Szerintem megint azt vennék ha nem jó kis MX31 házam lenne normál ATX táppal
Csak azért rendelek megint, mert későn vettem észre a 86$-os H55-ös ECS-t és inkább olyat akarok
De persze még le kell kommunikálni az emberrel, hogy postázza már el ide a balkánra, mert eredetileg csak USA postázás van kiírva. Mondjuk már egy jópárszor le tudtam ezt beszélni, remélem most is sikerál.
Az a Giga lap nagyon jónak tűnik, bár nekem a Sapphire is nagyon bejön...
-
hito
nagyúr
Egyszerű, de nagyszerű...ezeknek az ennyiért is van linkelésnek nem sok értelmét látom, minekután a link a newegg oldalra mutat. Azt kell mondjam, hogy van, de nem nekünk, ugyanis nem szállítanak USA-n kívülre, tehát nincs!
Mindenki orba-szájab linkelget neweggről, hogy ennek meg ennek ennyi az ára, de könyörgöm nem annyi. Számunkra az nem hozzáférhető csatorna. Akinek van ismije kint annak maximum tud működni.De igen, van olcsón H55-ös ECS lap 86$-ért (e-bay), bőven azután vettem észre hogy ezt megrendeltem, de nem bántam meg
Egyébként jövő héten rendelek H55-ös ECS lapot, ha be akar valaki szállni szóljon!
Zotac akkor se kéne ha ingyen vágnák utánam
Tudom, hogy jó, de unalmas!
Mercutio_: gondolom nem nem okoztam nagy meglepetést.
-
Solicidium
aktív tag
Áááá, meg se próbálom, úgyse lesz halkabb mint az fsp. Ugyanaz a venti benne... Ha felfele fordítm, akkor meg porszűrő kell, mert szívja be a port dögivel. A kábelezése se jött be, nehezebben volt elredezhető, mert tömzsibb volt a harisnyák miatt. Épphogy befért mindena gépbe úgy. Már meg is van a vevő rá, így legalább keveset bukom rajta.
-
Mattanyahu
tag
deszka innen, kb. 35k volt
nézegettem teszteket, 240e bőven elég nekem (főleg munka, net meg filmnézés; legkomolyabb játék talán a world in conflict)
hűtést meg egy zalman cnps7000 cu-val és egy házventivel szeretném megoldani, ahogy olvastam a melegedés az mx-31 legnagyobb problémája
ha minden rendben megy jövő hétvégén összerakom és akkor kaptok képeket is -
Solicidium
aktív tag
Köszi Neked is és zodo-nak is a segítséget.
Hát most igazán nem tudom, mit csináljak. 16k-ért megvegyem-e a be quiet-et.A delta tuti nem halkabb, bár ezt az fsp-t is állítólag halkította a silverstone, de így is a leghangosabb a gépben. A legegyszerűbb az lenne, ha kókányolnám a meglévő fsp-t és kicserélném a ventit benne, csak el kéne vágni a venti kábelét, mert le van trutyizva a forrszem, ahol a ventivezérlőbe fut a két ér, nehogy hozzáférjen az ember. Meg kéne találni valami megfelelő darabot is bele ugye. Nem tudom... -
-
zodo
nagyúr
Igen a 2 slottos HD5770 beférjen. 1 db hdd hely mindegy a helye és felfogatása.
Slim odd hely ami vízszintesen marad. Pl. mint a Chieftec BT-02 ház fektetve. Amúgy kb. ilyen házat (nem nagyobbat) keresek, mint ez csak a vga miatt kellene modolni.
Talán direkt csinálják ilyen bénákra ezeket a házakat. Ebbe is miért oda tették a hdd helyét ahova?
Nem ott lenne akkor a lapot teljesen fel tudták volna tolni a ház tetejéig és , talán befért volna egy 2 slottos vga.PCq07 , szintén ezzel a bénasággal van megáldva.
Igazából nem is keresek, mert jó az Ipaq-om csak mindig ránézek a kínálatra, hátha végre találok egy házat amibe át tudok költözni vga-al együtt.
-
zodo
nagyúr
Igen. Az SG02 tényleg a "legjobb" választás lehet, de csesszék meg.
Szerintem visszakérem anyukámtól a "majd csak jó lesz még valamikor "-ra eltett Lego készletemet és építek egy olyan házat, hogy csak na.
Fantáziám végtelen!Szerk:
Nézegettem ( canniball végett is ) a "kocka" építményeket.
Nintendo Gamecube, már majdnem jó ötlet volt csak épp egy pár centi hiányzik, hogy beférjen a lap. -
zodo
nagyúr
Tényleg a hdd helye lesz csak nem vettem észre a 4 db felfogatási pontot.
Most így kora reggel az alsó merevítő elemen gondolkodtam, hogy nincs-e útban a vga-nak, de csak csalóka a kép.
Viszont az odd beépítő keretét nem láttam.
Egyre jobban tetszik, ahogy minél többet nézem, de akkor el kellene búcsúznom a HD5770-től.Azt azért mégse.
-
zodo
nagyúr
canniball-nak, lehet jó lenne ez a chieftec házikó.
240 mm mély, határeset.Egész jó.
Kár, hogy nem 2 slottos a vga hátlap rajta.
Kicsit feljebb tehették volna az alaplap helyét, ha kihagyták volna a ház tetején lévő üres teret. Amit nem is értek mi célból lett kialakítva.
ill. az odd-ot is tehették volna vízszintesen. -
hito
nagyúr
Tiszteletem
Itt bizony...ha asztali akkor leginkább ITX. És most notiról visszatalicskázok asztalira.
Ez a melegedési probléma miből derül ki
Miért ne lehetne léggel hűteni + VGA-t is használni? Tényleg jónak tűnik, főleg ha végre 30eFt alatt lenne az ára egy ITX H55 lapnak.
-
zodo
nagyúr
Ütemtervet nézve, hamarosan jönnie kell a kártyádnak.
Amúgy konkrét tesztet nem találtam a két kártyáról.
Igen szépen hangzik a 5750-nél a nyugalmi állapotban jelzett 9.7 Watts fogyasztás.
GTS250 is egy jó kártya, de már a múlté. Hiszen, mindig jön egy jobb.
Legalábbis a specifikációs adatok és a modernem gyártás technológia ill. egyéb nyalánkságok nekem ezt tükrözik, de lehet, hogy tévedek és mindez nem számít. -
zodo
nagyúr
Anno innen néztem ki az első leendő lapomat. Amit akkor sem és soha nem is lehet majd itthon kapni, mert nem hozzák be az országba, mert ilyen jó fejek a disztribútor cégek.
(#1361) totoka2
Na, ezeken a képen már jól látszanak a felfogatási pontok.
Lehet én voltam a vak.
Köszi a linket, bár nincs rá szükségem, jó nekem a gyányom is.Más:
Ma végre tovább lépet a kis pc-m építése.
Sikerült (egyelőre kinagyolva) kivágnom a 12cm ventinek a szellőzőnyílását az Ipaq oldallapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kedvenc zene a mai napra
- Videószerkesztés
- Macska topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest